Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 08:49   #1171
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Belushi Pokaż wiadomość
Ja próbowałam z nim rozmawiać, to pisałam jak się skończyło i nie śmiałam mu się w twarz, wręcz przeciwnie bo starałam się nie zrobić nic, żeby się znowu kłócić.

Tylko z nim jest taki problem, że raz jestem jego "kochanym słonkiem" a za 20 minut podłą suką, tylu wyzwisk iloma mnie uraczył to w życiu nie słyszałam. Funduje mi taką jazdę emocjonalną, że sobie tego nie wyobrażacie. Poza tym, jego matka mi powiedziała, że zostały u niego zdiagnozowane zaburzenia osobowości typu borderline, ja bym chciała żeby był szczęśliwy, ale nie moim kosztem.
Na ogol nie zabieram glosu w tego typu kwestiach, bo mi szkoda nerwow - napisze Ci tylko, inaczej niz dziewczyny przede mna - uciekaj gdzie pieprz rosnie. Masz dziecko. Mam nadzieje, ze powaznie rozwazasz pozbawienie jego ojca praw rodzicielskich - i to jak najszybciej.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:51   #1172
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dotka a nie mialas kryzysu?
Ja pisalam ze miałam podobnie, myslalam ze mala sie nie najada bo co godzine chciala jesc. To pokarm zmienia sie na tresciwszy, mamy myślą ze dziecko sie nie najada i rezygnują z kp

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-11, 08:52   #1173
AgaPlast
Zadomowienie

evusia idz z małym do pediatry.
Jesz nabiał? moja tak sie przy cycku zachowywała jak jadłam nabiał bo sobie z laktoza nie radziła i tez pluła okropnie i szarpała sutki . I u ciebie wyskoczyło cos za uszkami i moze mały jak musi ssac to go to boli. a przy butli ma łatwiej bo własciwie samo leci wiec moze jest wtedy spokojniejszy
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:52   #1174
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dotka Twoja indywidualna sprawa jak będziesz karmić, ja jestem teraz zmuszona karmić mm ze wzg na żółtaczkę (nie było zezwolenia na leki ze wzg na wcześniactwo)
a mama mi też ostatnio powiedziała, że ona karmiła około do 3go miesiąca bo jej się pokarm przepalał

Oli Ty rozbawiłas mnie swoimi komentarzami, aż mężowi cytowałam i też się śmiał
chyba bede miała do Ciebie prosbę o wylicytowanie karuzeli
małżonek nie umie/nie ma czasu, a ja nigdy nie korzystałam z allegro
pamiętam, że gdzieś w którejś części wrzucałaś instrukcję, ale nie pamiętam w której
Spoczko zarzuc tylko linkiem i za jaka max kwote chcialabys kupic karuzelke ja strzele z aukcjonera i potem sama juz zaplacisz - tylko bedziesz mi musiala podac swoje dane do wysylki
Kubulek
Stary 2013-09-11, 08:55   #1175
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Na ogol nie zabieram glosu w tego typu kwestiach, bo mi szkoda nerwow - napisze Ci tylko, inaczej niz dziewczyny przede mna - uciekaj gdzie pieprz rosnie. Masz dziecko. Mam nadzieje, ze powaznie rozwazasz pozbawienie jego ojca praw rodzicielskich - i to jak najszybciej.
Zgadzam sie z Oliath. Nie funduj sobie i dziecku huśtawki emocjonalnej. Raz bedzie fajnie, za chwile oberwiesz Ty albo dziecko

Stary 2013-09-11, 08:59   #1176
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
hej
jak zwykle nie ogarniam co tutaj się dzieje..

weszłam się pożalić bo już nie wyrabiam, Karina to jeden wielki skok rozwojowy, płacze o wszystko! jak się ją ubiera, przewija, jak jest głodna, jak się przestraszy, noż masakra.
Nawet jak dostaje butle to trzeba ją uspokajać z 10 min żeby zjadła. Twarz morka od łez wiecznie. I tak już w sumie od 2 tyg i coraz gorzej...
teraz ryczała, zrobiłam butle, wypiła 5 ml!!!! i zasnęła na rękach, po 5 min się obudziła i ryk
a o karmieniu piersią to już chyba mogę zapomnieć bo tak się szarpie że ani razu nawet nie pociągnie
sorki że nie nadrabiam ale nie mam kiedy

i tym optymistycznym akcentem się żegnam to może chociaż zdążę zrobić siku
i zeby skok się skończył
a może to coś innego?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Śniło mi się, że Filip miał dwa miesiące, zalozylam mu bluzę i sam zapial siwak. Hahaha

Dzień dobry!

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:59   #1177
Agrafka86
Wtajemniczenie

Boshe... budzę się w nocy patrzę do kołyski ( mamy taką dużą i jak śpimy w salonie to jej używamy) a tam nie ma mojego dziecka! Patrzę na męża, a tam też Go nie ma ! Serce podeszlo mi do gardła. Łzy w oczach. Budzę Tżta. On do kołyski, a nasze dziecko tak się przesunelo (śpi wysoko przez refluks) że znalazło się pod kocem na samym dnie kołyski
Co strachu się najadlam to moje

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:07   #1178
Margosia__
Zakorzenienie

Alez ja mam nadrabiania... ależ mi sie nie chce

Muszę iść tylko Małą Sureczkę obczaić

Madi Kochana lekkiego porodu już Ci nie trzeba życzyć? Więc samych radosnych dni z Twoimi Mężczyznami

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dotka na zmniejszenie laktacji chyba Neni na początku piła szałwię?

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Boshe... budzę się w nocy patrzę do kołyski ( mamy taką dużą i jak śpimy w salonie to jej używamy) a tam nie ma mojego dziecka! Patrzę na męża, a tam też Go nie ma ! Serce podeszlo mi do gardła. Łzy w oczach. Budzę Tżta. On do kołyski, a nasze dziecko tak się przesunelo (śpi wysoko przez refluks) że znalazło się pod kocem na samym dnie kołyski

Następnym razem się nie stresuj... Może chciał pójść pobiegać?

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:08   #1179
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione - alez absolutnie nie są, Dorotka...
Moim zdaniem sa zwiazani zawsze bedzie sie mowilo ze "on byl ojcem mojego dziecja"a to ze na miejscu b uciekalabym gdzie pieprz rosni to inna sprawa.nie mowie bo mozna ulozyc sobie zycie na nowo ale jakby nie bylo.tak jak posalam nic nie usprawiedliwia bicia ciezarnej czy plucia w twarz i nawet slowka nahslodsze nic nie znacza...

Karolajn wtedy moze byl kryzys ktorego nie przetrwalam

tylko o te cyce sie martwie ze jak sa twarde to mi sie cos stanie:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:10   #1180
Belushi
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Oliath. Nie funduj sobie i dziecku huśtawki emocjonalnej. Raz bedzie fajnie, za chwile oberwiesz Ty albo dziecko

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia

Piotruś
Belushi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:11   #1181
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hahaha Lilo pewnie mowi: słuchajcie chłopaki, ja tu jestem szefową i macie mnie słuchać

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:12   #1182
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Ja tez się z Wami zgadzam... sytuacja nigdy się nie zmieni... w takie cuda to nie wierzę, a im Dziecko będzie starsze tym będzie gorzej i trudniej...

I to tyle w tym temacie

Mały
Stary 2013-09-11, 09:15   #1183
Oliath
Zakorzenienie

Dzizas, wyczerpalam swoj limit na zdjecia w Klubie - juz nie zaladuje wiecej... no wiec pozegnalne zdjecie dzisiaj
Kubulek
Stary 2013-09-11, 09:18   #1184
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
I jesczze moja Lilunia
Jaka Ona jest urzekająca

A inteligencja bije z oczu

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Dzizas, wyczerpalam swoj limit na zdjecia w Klubie - juz nie zaladuje wiecej... no wiec pozegnalne zdjecie dzisiaj
Nie wiedziałam, ze tak można?

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Mam syf w domu niewyobrażalny i z niczym nieporównywalny,,, Takiego to jeszcze chyba w życiu nie miałam
Mam zaległości na wizażu do kwadratu...
Bosz co ja kurcze robię całymi dniami? Ha ha ha ;p

Mały
Stary 2013-09-11, 09:20   #1185
katarzynkajg
Zadomowienie

Jestem dziś nieprzytomna, syn wstał o 5 i już nie chciało mu się spać .
Teraz usnął na brzuszku, pewnie długo nie pośpi bo karmienie się zbliża.

Madi Sto lat kochana

Tż naznosił mi maślaczków małych w sam raz do słoików, a ja mam lenia i nie chce mi się za nie zabrać bo po pierwsze nigdy nie robiłam grzybów w occie a po drugie jestem mega zmęczona , zapodajcie dziewczyny jakiś przepis na grzybki w occie

Neni
- jak noc?

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witam sie jak zwykle z Alkiem na kolanach Na 9.45 mamy pediatrę, trzymać kciuki za dobrą masę
Padam na ryj dzisiaj, młody po nocnym mleczku średno chciał zasypia i ciągle było "włóż-wypluj" smoka

Cytat:
hej

weszłam się pożalić bo już nie wyrabiam, Karina to jeden wielki skok rozwojowy, płacze o wszystko! jak się ją ubiera, przewija, jak jest głodna, jak się przestraszy, noż masakra.
Nawet jak dostaje butle to trzeba ją uspokajać z 10 min żeby zjadła. Twarz morka od łez wiecznie. I tak już w sumie od 2 tyg i coraz gorzej...
teraz ryczała, zrobiłam butle, wypiła 5 ml!!!! i zasnęła na rękach, po 5 min się obudziła i ryk
a o karmieniu piersią to już chyba mogę zapomnieć bo tak się szarpie że ani razu nawet nie pociągnie

Współczujemy i jedyne co możemy zrobić to przesłać ci buziaki i duuużo cierpliwości życzyć

Cytat:

Boszzz umarła bym na zawał

Jeśli chodzi o kwestie Saturnina to ja podzielam zdanie Oliath nic nie usprawiedliwia bicia kobiety, dla mnie taki koleś jest skończony i co by nie powiedział i co by nie zrobił nie miałby co u mnie szukać, trzeba się liczyć z konsekwencjami swojego zachowania a takie zachowanie jest poniżej krytyki Amen

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:20   #1186
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Heloł!

Moje dziecko wczoraj samo zasnęło i spało spokojnie do 6 a potem do 8. Ah jak dobrze Znowu szaro i buro za oknem więc pewnie cały dzień prześpi.

Stwierdzam, że mój szkrab w poprzednin wcieleniu był anglojęzyczny. Ciągle krzyczy WOW, MOM, HEY, HI

Cytat:

Hehehheh

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:25   #1187
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Pozwol Oliath ze sie podpisze pod tym nogami I rekami. Takie mam tez ja zdanie. Nie marnuj sobie tak mlodego zycia sobie I dziecku przez faceta! Trzymaj sie I badz twarda!

MADI wszystkiego najlepszego

Edytowane przez kubus puchatek
Czas edycji: 2013-09-11 o 09:31
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:30   #1188
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

jak przeczytalam wypowiedz staurnina buchnelam smiechem - normalnie ZENUA. Tlumaczenie sie dlaczego jak byla w ciazy "rzucal nia po pokoju" i tego typu teksty -ZENUA. Dziewczyno spierdzielaj jak najdalej i nie dopusc go do dziecka, bo i jemu sie kiedy oberwie - to chory czlowiek i jedynie specjalisci moga go jakos uratowac, ale nie TY.

Szykuje sie lasencje na wyjazd wiec bye

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:34   #1189
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ale mi to moje dziecko dziś daje popalić... Wczoraj przespał cały dzień, dziś oka nie zmrużył nawet na spacerze.

Najlepsza dzisiejsza akcja: drze tą paszcze aż uszy bolą, bujam, tule- nic. Polożyłam go więc na łóżku i poszłam zrobić herbatkę do kuchni. Nagle cisza. Biegnę do pokoju sprawdzić cobjest, a młody zaciesz na twarzy i ogląda Wawa non stop

cuda sie zdarzaja, ja w takich momentach twierdze ze Zuzia nie lubi mamy i dlatego płacze

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego objadam się ciastkami
smaczne były??

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!

Dziś nasz Tymuś w nocy szalał spać nie chciał TŻ go pilnował, więc nie wyspany. Tymuś wczoraj usnął po kąpieli ok 20stej i nie zjadl już swojej porcji mleka na kolację. Sen miał płytki, ale nie chciał jeść więc go na siłe nie karmiliśmy, obudził się z wielkim hałasem o 00.35 więc karmienie, ale podobno później już nie mogł pożądnie usnąć i co 15 min kwękał, ja tego nie słyszałam bo spałam, a tŻ z nim siedział.

Pojawiły się u nas pierwsze problemy z karmieniem, Tymuś nie chce ssać cyca, je ok 3-5 min i krzyczy, pluje mlekiem, nie chce chwytac i ssać, musimy go dokarmiać mm Pokramu mam mniej bo on nie ssa, a jak jest pokarm to on pluje i nie chce jakby połykać, naciumka się i wylewa chyba niestety będziemy zmuszeni szybciej go przestawić na mm niż było w zamierzeniach.

Od kilku dni też jakoś tak robi mnie kupek, ale jak już zacznie robić to strzela np 3 wielkie kupki przy przebieraniu, tak że wszystko w kupce, wczoraj TŻ załatwił 3 koszulki i w nocy znów

Dziś byliśmy na dłuższym spacerze ok 3 godzinki, byliśmy w sklepie dziecięcym obejrzeć ubranka do chrztu, ale drogie i nie ładne więc będziemy jednak w necie patrzeć. A później uwaga uwaga
Tymuś odebrał dyplom magisterski - w tamtym roku skończyłam studia i dopiero teraz się po niego wybraliśmy

Mamy też nadal problem z ropką za uszkami, dziś posmarowałam już fioletem bo się zaczęłam martwić - położna telefonu nie odbiera i chyba będizemy musieli w takim razie wybrać się do pediatry, bo nie mam pojęcia co robić, aby mu pomóc.

pochwalę się tylko mam nadizeję że będzie czym

To że Piter cudowny to wszystkie wiedzą od początku i tak już zostanie, przecież to nasz pierworodny synek wątkowy
A prasówka boska - rozłożył mnie na łopatki, nawet mój TŻ oglądał Pitera przy prasie

Wszystkiego najlepszego dla 2 miesięcznego Szymusia

Wszytkiego najlepszego dla Was

niestety nie doradzę bo u mnie ponad 20pracowników więc pracodawca wypłaca zasiłek i sobie potrąca z zobowiązań do zus. Dostaję wypłatę normalnie.

Nam położna też zalecała wymywanie noska patyczkiem kosmetycznym zwilżonym solą fizjologiczną. Ale jakoś tak nie podobało się nam to roziwązanie, więc codziennie psikamy solą morską disemar i czasem jak jakieś kozuchy charczą to wyciągamy gruszką.

Super

Wow piękna waga
aby nie bylo żadnych powikłań po szczepionkach

My mieliśmy jakieś szczepionki że płaciło się 130 zł i było 2 wkłucia zamiast 3, w tym krztusiec bezkomórkowy i następnym razem też 2wkłucia zamiast 3. Tymuś płakał przerażliwie na szczepieniach i chwilę po, było ciężko go uspokoić, ale póżniej wszystko OK.

I znów straszna męczarnia z karmieniem - przystawiony do piersi chwile ssa, nie łyka wylewa mu się to mleko z buzi, leci ciurkiem mu do buzi, a on się wykrzwia i krzyczy, próbowałam, próbowałam i tylko się upociłam, Tymuś upłakał i w końcu TŻ przygotował nam 140 mm i wciągnął i dopiero spokój, dzecko najedzone i szcześliwe, teraz wiszę na laktatorze bo jak tak dalej pójdzie to będzie koniec z kp

Aha Tymusiwi robimy porcje wg instrukcji na opakowaniu 120ml wody + 4 miarki mleka i wychodzi ok 140ml, zjada zazwyczaj wszystko, a mial już kiedyś taki wieczór że zjadl 210ml! Jak jest niespokojny to robimy mu dodatkowo 1/2 porcji.
niech Tymus bedzie grzeczny co by matka piekny tort dla niego wyczarowała

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
dla TŻ. Mój by nigdy na to nie wpadł

Nareszcie, witamy na świecie

Może ona jeszcze połączona z dzieckiem pępowiną?
Potem dziecko dorośnie i będzie kolejna nadopiekuńcza mamusia. I nie dziwie się, że te kawały o teściowych są prawdziwe.

Super filmik, piękny synek

Straszne rzeczy piszesz...dołączam się do tego co pisały dziewczyny.

Każdy by zmiękł. Lilo ma zabójcze czarne oczy.

Sytuacja lekko opanowana. Ale między nami nie jest tak jak kiedyś. Mnie libido szaleje, a u niego spadło praktycznie do zera. I co ja mam zrobić? Szukać innego?

Padłam

Anulka skończyła dzisiaj 6 tyg. Już się taka super kontaktowa zrobiła. Fajnie "guga" i różne minki robi. Waży 5656g, przytyła od minimalnej swojej wagi aż 1246g. Byliśmy też dzisiaj na szczepieniu. Wzięłam szczepionki na NFZ i od razu poinformowałam, że chce szczepić córkę na rota i pneumokoki. Ania płakała na szczepieniu, ale nie tak bardzo. Wróciłyśmy do domu, a po 2 godzinach aż do wieczora taki ryk był w domu. Uspokoiła się tylko na chwile na rękach a potem znowu ryk. Koło 21.00 padła ze zmęczenia.

Co do mandatu, rozłożylismy go na raty. A dodatkowo samochód się popsuł i koszt naprawy ponad 2000 zł

Dodatkowo mleko w piersiach mi zniknęło. Karmie Anie teraz Babilonem Comfort, bo ma problem z kupkami. Drogie to. Jedna puszka w Rossmanie 29.99zł a starcza na 4 dni. Ostatnio zabrakło w Rossmanie i kupiłam w aptece i kosztowało 39.95. Więc postanowiłam kupić na allegro 12 puszek i jedna kosztuje w przeliczeniu 24 zł i przesyłka gratis.
za 6 tygodni
a te auta to jakaś plaga wątkowa czy co koszty naprawy są przeogromne
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:34   #1190
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduje się i ja po trzecim dniu zalozenia watku ale dopiero skonczylam nadrabiać nasza poczekanie.

Malutka jest coraz fajniejsza, od tygodnia przesyla mi już swiadome skromne uśmiechy, jutro mamy szczepienie, w sobote bylam na USG bioderek i wszystko ok.
Mati chodzi do szkoły już do drugiej klasy i szykuje nam się komunia no i chrzciny Justynki. W piątek i wczoraj poszlam po niego do szkoły z niunia w wozku bo mamy 1,5 km w jedna strone wiec niedaleko i był taki zadowolony ze az lezka mi się w oku krecila jak się chwalil siostrzyczka

A mam takego wku.rwa na meza ze bym go najchętniej zabila
Mowi dziś do mnie zebym na dniach zadzwonila po moja mame to ja się go pytam a po co a ten do mnie no żeby z niunia posiedziała ja już piany zlapalam bo myslalam ze chce zebym z nim jabłka rwala a ten do mnie ze jakby przyjechala to by z niunia siedziała jak ja z Matim do szkoły jade albo jak go odbieram, no kur.wa. To się wydarłam ze co ma za problem zostać w domu 5 minut ze spiacym dzieckiem bo przecież i tak przychodzi się nawpier.dalac. To był punkt zapalny ale wogole plakac mi się chce bo jak wiecie wszystko robie sama od początku i ostatnio nawet sama z dwojka dzieci jezdze na zakupy, opłacam rachunki, lekarz itp. tylko po to żeby wyreczyc meza a ten oswiadcza mi w sobote na wieczor ze jedzie z moim bratem na zieleniak i pojechal a był tam zbędny ale ok nie było go cala niedziele i wrocil w południe w poniedziałek strasznie zmeczony. Wogole drze się ciagle na Matiego i nawet niuni nie potrafi uspokoić czy zabawić chociaż na minute...az plakac mi się chce chociaż dumna jestem z siebie ale zmeczenie już daje mi się we znaki. Dobrze ze mam moje słoneczka bo robie to wszystko tylko dla nich i te uśmiechy Justysi i slowa Kocham cie mamusiu usłyszane od Mateusza to cos pięknego

A i jeszcze cos - komentarze mojej tescowej, niby się nie wtraca do mnie nie przychodzi nieproszona ale jak już widzi niunie to ciagle cos ☠☠☠☠☠☠☠i a to ze nie taka czapeczke ma, ze smoczek nie taki, w wozku za nisko lezy, zdziwiona jest ze już ja w sukienki ubieram, ze tylko spi, a jak placze to ma donośny glos bo ja na dole slychac i najlepsze ze Justynka jeszcze nie widzi !!!!! Jak na razie milcze ale zbiera się jej.....

Przepraszam ze znowu tylko o sobie i swoje zale wylewam ale jakos mi zawsze lepiej jak się z wami podzielę.

Wogole jestem przerazona tym jak ten czas szybko leci

Buziaczki dziewczynki i dzieciaczki
kolejny niewywiazujacy sie Tzt watkowy wysusz mu głowe i powiedz co CI lezy na sercu moze zadziała?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Witam sie na 1 K.
Antos od 21 spal w lozeczku.
Moze by i spal jeszcze ale skoro sie obudzilam, on sie krecil to doszlam do wniosku, ze go przewine nakarmie i moze pospi kolejne 4h anie ze za godzine bedzie mnie znowu budzil. No i wzielam go juz do siebie
Wczoraj bylismy w stolicy zalateic pare spraw, zeby dzis nie udupic sie przez zapowiadane marsze.
Potem jeszcze male zakupy.
Kupilam Antkowi Babydream do kapieli. Bo hipp sie konczy i mi sie znudzil ten zapach. Zobaczymy co to za polecane srokowe cudo.
Dzis mam pracy troszke. Jak dam rade sie szybko ogarnac to po poludniu sprobuje sie z Antolkiem przespac.

Aaa wlasnie...moj Synek wczoraj tak sie w markwcie rozgadal ze az sie ludziska ogladali za nami

I ja tez tak yylko o sobie. Jutro sie musze do lapka dorwac to i na wiz wejde i zdjecia poogladam wreszcie.
Spadamy beknac-piardnac i lulamy dalej

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

MADI wszystkiego najpiekniejszego Kochana ! Calujemy

my uzywamy babydream i w sumie nic sie po nim nie dzieje ale pierwszy miesiac uzywalismy oilatum

Cytat:
Napisane przez SaturninK Pokaż wiadomość
Od urodzenia mojego syna minęły wczoraj dwa miesiące. Od mniej więcej 12 sierpnia doszukuję się sensu pewnych rzeczy. Co się stało i w jaki sposób się stało. Nie żebym próbował się wybielić czy coś. Ale sądzę że ktoś chyba nie do końca potrafi być szczery i oczekuje cały czas na poklask innych i myśli że udawanie wielce skrzywdzonej jest zajefajne i kozackie.
żałosne.
Mam nadzieje, że żadna kobieta w życiu Ci nie zaufa.

Cytat:
hej

oby skok szybko minal, i duzo siły i cierpliwości

Cytat:
Dzień dobry!
Za nami fajna noc, matka wyspana
Powiem wam, ze czytalam artykuł odnośnie kp i diety i ze coraz częściej uwaza sie, ze nie ma czegos takiego jak dieta kobiety karmiącej. Sa rzeczy które uczulaja bardziej i moga wzdymac i najlepiej ich unikac na samym początku ale z czasem wprowadzac. Dodatkowo bardzo często dzieci sa placzliwe, coś im dolega a my przypisujemy to jedzeniu.
Ja juz np. Jem wszystko, kapustę tez, ogorki kiszone, gazowane tez pije, oprócz nabialu bo z niego mamy wysypke. Z reszta my z mezem oboje alergikami jesteśmy

u mnie w szpitalu od razu powiedzieli ze żadnej diety nie mam sobie fundowac i też tak robie. Od początku jem wszystko
Podobno mleko matki produkowane jest z krwi a nie z żoładka czy jelit wiec płacze dziecka niesłusznie są wiazane z pokarmem matki. U nas by sie to sprawdzilo w 100%. W dniu wyjscia ze szpitala (2,5 doby) zjadłam pysznego smazonego schabowego i surówke z białej kapusty i jem tak do dzisiaj i dziecku nic nei jest.

Cytat:

hehe wyobrażam sobie jak sie wystraszyłaś, dzieciak po prostu zaczyna sie bawic w a-kuku
Stary 2013-09-11, 09:42   #1191
kubus puchatek
Rozeznanie

Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Mam pytanko kobietki: kiedy pierwszy raz dalyscie smoczka Malenstwu? Ja nadal podchodze do tego z wielka rezerwa,ludzie pisza I mowia,ze to zlo,dac smoka. Mlody skonczyl 3 tyg wczoraj. Moze tylko do snu,bo on potrafi ssac piers,lecz nie jesc,by spokojnie zasnac. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dajecie czy sie bronicie? Widzialam na kilki fotkach w klubie,ze niektore dzieciaczki mialy smoka w buzce. Duzo uzywacie?

kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:44   #1192
Konto usunięte

Mały zjadł mało i jest mega marudny... Czy skoki mogą sie również objawiac zmniejszeniem apetytu?

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:45   #1193
iwona335
Zakorzenienie

Madi wszystkie najpiękniejszego, zdrowego brzdąca, samych pogonych dni!!! Sto lat!!

Eve bezpiecznej drogi i udanej niespodzianki dla meza
Stary 2013-09-11, 09:45   #1194
Konto usunięte

Ja używam sporo smoczka...

Stary 2013-09-11, 09:54   #1195
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Hej kochane melduje się i ja po trzecim dniu zalozenia watku ale dopiero skonczylam nadrabiać nasza poczekanie.

Malutka jest coraz fajniejsza, od tygodnia przesyla mi już swiadome skromne uśmiechy, jutro mamy szczepienie, w sobote bylam na USG bioderek i wszystko ok.
Mati chodzi do szkoły już do drugiej klasy i szykuje nam się komunia no i chrzciny Justynki. W piątek i wczoraj poszlam po niego do szkoły z niunia w wozku bo mamy 1,5 km w jedna strone wiec niedaleko i był taki zadowolony ze az lezka mi się w oku krecila jak się chwalil siostrzyczka

A mam takego wku.rwa na meza ze bym go najchętniej zabila
Mowi dziś do mnie zebym na dniach zadzwonila po moja mame to ja się go pytam a po co a ten do mnie no żeby z niunia posiedziała ja już piany zlapalam bo myslalam ze chce zebym z nim jabłka rwala a ten do mnie ze jakby przyjechala to by z niunia siedziała jak ja z Matim do szkoły jade albo jak go odbieram, no kur.wa. To się wydarłam ze co ma za problem zostać w domu 5 minut ze spiacym dzieckiem bo przecież i tak przychodzi się nawpier.dalac. To był punkt zapalny ale wogole plakac mi się chce bo jak wiecie wszystko robie sama od początku i ostatnio nawet sama z dwojka dzieci jezdze na zakupy, opłacam rachunki, lekarz itp. tylko po to żeby wyreczyc meza a ten oswiadcza mi w sobote na wieczor ze jedzie z moim bratem na zieleniak i pojechal a był tam zbędny ale ok nie było go cala niedziele i wrocil w południe w poniedziałek strasznie zmeczony. Wogole drze się ciagle na Matiego i nawet niuni nie potrafi uspokoić czy zabawić chociaż na minute...az plakac mi się chce chociaż dumna jestem z siebie ale zmeczenie już daje mi się we znaki. Dobrze ze mam moje słoneczka bo robie to wszystko tylko dla nich i te uśmiechy Justysi i slowa Kocham cie mamusiu usłyszane od Mateusza to cos pięknego

A i jeszcze cos - komentarze mojej tescowej, niby się nie wtraca do mnie nie przychodzi nieproszona ale jak już widzi niunie to ciagle cos ☠☠☠☠☠☠☠i a to ze nie taka czapeczke ma, ze smoczek nie taki, w wozku za nisko lezy, zdziwiona jest ze już ja w sukienki ubieram, ze tylko spi, a jak placze to ma donośny glos bo ja na dole slychac i najlepsze ze Justynka jeszcze nie widzi !!!!! Jak na razie milcze ale zbiera się jej.....

Przepraszam ze znowu tylko o sobie i swoje zale wylewam ale jakos mi zawsze lepiej jak się z wami podzielę.

Wogole jestem przerazona tym jak ten czas szybko leci

Buziaczki dziewczynki i dzieciaczki
Dobrze, że chociaż dzieciaczki są kochane
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Moze bedzie mial taki skok,ze sam sobie go przebierze

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Madi, 100 lat!!

My po pierwszym karmieniu. Filip ma daviesa bez spania, czyli skok działa
Odciagam się i w kimę.

Gratulki
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42740893]Sie porobilo...

My po karmieniu, A. sie obudził o 2 i dospal na mnie do 5... Zombie mode on.
A teraz zamiast spać,posyła mi słodkie usmieszki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Mój posyłał mi uśmieszki o 4tej rano .... do 7dmej
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Witam sie jak zwykle z Alkiem na kolanach Na 9.45 mamy pediatrę, trzymać kciuki za dobrą masę
Padam na ryj dzisiaj, młody po nocnym mleczku średno chciał zasypia i ciągle było "włóż-wypluj" smoka
Trzymam

Madi życzymy Ci z Kubusiem wszystkiego najlepszego

----------
Hej
Jak już wspomniałam nie śpię od 4tej... TŻ pojechał zawieźć mamę gdzieś tam, a potem idzie na popołudniu także kolejny dzień jestem sama z Małym. A nie - jeszcze z Panem Skokiem ...

TŻ "wstał" rano wściekły, bo się nie wyspał i wyszedł obrażony ... No tak. Może za głośnio wstawałam do Małego?
Niby później zadzwonił i pogadał normalnie, ale wkurza mnie to, że nie widzi tego, że ja jestem zmęczona

Przeszliśmy już całkiem na Pampersy 3 i nagle są dobre Dorósł mi synek do nich
Bez sensu jak dla mnie jest ta rozpiętość wagowa - za duża. Powinno być od 6-9kg, a nie od 4kg.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-09-11 o 09:58
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:55   #1196
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Margos: zarąbiste to zdjęcie z gazeta
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie
madi najlepszego

My po porannym karmieniu . Bianka cała noc spała z nami w łóżku . Pierwszy raz i spał od 1 do 7
Zabrałam do wyrka bo strasznie marudziła jak sie obudziła przed 12 na cycka i uspokoic jej nie szło . Teraz pewnie nie bedzie chciała spac w koszyczku i cycka miała na zawołanie i przytulic sie mogła. W ogole wczoraj zasnełam przy karmieniu i cycek na wieszku a dzisiaj rano mała sama go odszukała i sie przystawiła jakie samodzielne to moje dziecko
super samodzielne) hahaha

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Mam pytanko kobietki: kiedy pierwszy raz dalyscie smoczka Malenstwu? Ja nadal podchodze do tego z wielka rezerwa,ludzie pisza I mowia,ze to zlo,dac smoka. Mlody skonczyl 3 tyg wczoraj. Moze tylko do snu,bo on potrafi ssac piers,lecz nie jesc,by spokojnie zasnac. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dajecie czy sie bronicie? Widzialam na kilki fotkach w klubie,ze niektore dzieciaczki mialy smoka w buzce. Duzo uzywacie?

jeszcze nie nastąpił ten moment, Gałganek ma skończone 2 miesiące.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:55   #1197
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bronię nikogo bo nie zależy mi na żadnym z nich, ale Oli jesteś dorosłą mądrą kobietą i wiesz, że wina zwykle leży po obu stronach. Rękoczynów nic nie usprawiedliwia, ale skoro do nich doszło druga strona też musiała mieć coś za uszami.
Owszem uważam, że on nie za bardzo nadaje się na ojca, znam jednego, który też pięknie mówił, a drugie życie prowadził równolegle, potem zniknął na rok, a po roku nagle dziecko chce... Z drugiej strony zastanawiam się, czy w ogóle oboje nadają się na rodziców. Jakby nie patrzeć S. przedstawił też jakiś obraz B.
Jak dla mnie sprawa trudna i żadne rozwiązanie nie będzie dobre!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:02   #1198
AgaPlast
Zadomowienie

kubus ja smoczka dałam w 3 tyg jak mała zaczeła mi cycki szarpac. teraz dostaje jak jest marudna. jak jej nie dam to wkłada raczki albo palce ssie wiec smok tu jest lepszy. zazwyczaj troche possie i jak zasnie to sama wypluwa.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

a mała własnie spi mi na klacie moja małpeczka kochana
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:02   #1199
mela1234
Zakorzenienie

Byłam zważyć moje słoneczko 4700g. Przez te 1,5 tyg na mm przytyła 400 g! No i w pt szczepienie.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:11   #1200
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dobra jesteś

madi wszystkiego naj
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Weszłam, poczytałam i głowa zaczęła mnie boleć.

MADI- wszystkiego najlepszego! Samych przespanych nocy

Cytat:

MADI !!!
....
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A reszte co do saturnina zgadzam sie z oliath nic Cie nie usprawiedliwia.

Madi wszystkiego naj naj:-***

lece na to sniadanie bo sie rozgadalam
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam sie
madi najlepszego

D
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Alez ja mam nadrabiania... ależ mi sie nie chce

Muszę iść tylko Małą Sureczkę obczaić

Madi Kochana lekkiego porodu już Ci nie trzeba życzyć? Więc samych radosnych dni z Twoimi Mężczyznami

Dotka na zmniejszenie laktacji chyba Neni na początku piła szałwię?

Następnym razem się nie stresuj... Może chciał pójść pobiegać?
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość

Jestem dziś nieprzytomna, syn wstał o 5 i już nie chciało mu się spać .
Teraz usnął na brzuszku, pewnie długo nie pośpi bo karmienie się zbliża.

Madi Sto lat kochana

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Pozwol Oliath ze sie podpisze pod tym nogami I rekami. Takie mam tez ja zdanie. Nie marnuj sobie tak mlodego zycia sobie I dziecku przez faceta! Trzymaj sie I badz twarda!

MADI wszystkiego najlepszego
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Madi wszystkie najpiękniejszego, zdrowego brzdąca, samych pogonych dni!!! Sto lat!!

Eve bezpiecznej drogi i udanej niespodzianki dla meza
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dobrze, że chociaż dzieciaczki są kochane

Madi życzymy Ci z Kubusiem wszystkiego najlepszego

.

dzeki baaardzo dziewczynki
i tym których nie pocytowało mi..

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości