|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Pisal do matki takie wiersze, ze sie nie dziwie, ze sie zakochala. Suszyl kwiatki itp. Potem wyzywal ja za 5min.spoznienia z pracy czy ze za dlugo w sklepie byla. Nie pozwalal chodzic na imprezy pracownicze i mial problem, ze musi zostac extra godziny w pracy. On mogl ofc bo on wszystko moze. Wyzywal ja od wiesniar bo moja mama jest ze wsi. Porwal jej staniki bo byly zbyt wyzywajace. Jak nie chciala sexu to ja wyzywal, ze sie pewnie puscila z innym. Sam ja zdradzil wiele razy. Mial wyje.bane na to, ze ja slucham tych klotni czy moje rodzenstwo. Mial w dupie, ze mielismy stress. Nie obchodzilo go jego wyksztalcenie i zabronil mamie isc na studia. Sam ma 8klas skonczonych, a uwaza sie za alfe i omege. Nie powiem wiedze ma, ale bida bo papiera brak przez co i praca do dupy. No, ale jezorem to umie mielec, a zwlaszcza jak se golnie. Taki rasowy mitoman. Nigdy nie pomyslal o tym zebysmy my cos mieli. Paczka szlugow byla mu wazniejsza niz chleb dla nas. Grunt zeby alkohol byl. Poza tym to spoko z niego koles, madry ma wiele fajnych zainteresowan i zlota raczka z niego. Poniewaz oboje sluchamy tej samej muzyki i lubimy ciezkie motory to byl nawet moim idolem jakby. Gral ba gitarze, a ja spiewalam. Mowil do mnie Rozo moja bo jestem pierworodna. No i co z tego jak potem zbieralam matke z podlogi w 5mcu ciazy ze zlamanym nosem z kaluzy krwi. Czar prysl i nigdy mu tego nie wybacze. Szans dostal tysiace. Jak moja matka byla glupia i jest to az boli. Moze jestem zimna, ale mam dystans do takich slowek. Leczyc sie AA mozna zawsze. Isc na detox jak zalezy. Mojej siostry maz jest niepijacym alkoholikiem wiec znam temat. Poza tym no i co, ze wraca skads tam o 21:00 do domu. Ma siedziec i byc kura domowa?! Zal! Wyznaje jedna twarda zasadec w zyciu - wiecej robta mniej pier.dolenia! Maly znow w kokonie i chyba bedziemy znow z suszara kimaczyc. Masakra
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałam bez smoka, ale cóż... inne realia.A tak w ogóle Filip się uśmiecha! |
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Jest gadżeciarzem od najmłodszych lat, uwielbia świecący w ciemności smoczek z Canpol (swoją drogą najbrzydszy ze wszystkich). On ma okrągłą końcówkę nie płaską jak większość. Idę z moją owieczką na spacer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2
Ale cudna owieczka
Mela gratki za wagę Ali ![]() Uciekam, bo muszę doprowadzić się do porządku |
|
|
|
#1205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nobla temu, kto smoczka wymyslil. Szkodzic to moze kostka cukru do ssania owinieta w galganek; jesli malenstwo potrzebuje ssac dla uspokojenia i dobrego humoru, to dla mnie nie ma mowy o szkodzeniu i jestem na TAK. Co innego jesli dziecie nie chce i nie potrzebuje - na sile po co pchac ![]() Moja Iza byla bezsmoczkowa, Lala jeden wielki smok , Lilo widzę, ze bedzie smoczkowa tez ![]() Mela pewnie masz racje, ale lepiej dmuchac na zimne i praw pozbawic. Po co sobie komplikowac zycie. Niech udowadnia, ze zasluguje na bycie ojcem, lata mu na tym zejda. Zawsze zdazy sie - w razie cudu - prawa przywrocic - a bez tego nawet Belushi malemu paszportu nie wyrobi, nie mowiac o ulgach dla samotnych matek (np. u mnie w miescie samotna = ojciec pozbawiony praw, zmarl albo odsiaduje wyrok, inaczej nie samotna i ulgi nie przysluguja) albo pozniej nie daj Boze alimentach na tatusia, ktoremu w zyciu nie poszlo ![]() I kciuki dla Alis za szczepienia!
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1207 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A u nas leje jak z cebra, ze spaceru i ważenia nici.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale by pasowali do siebie z Lilo
|
|
#1209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
)) słodziaki dwa
|
|
#1210 | ||
|
Zadomowienie
|
Madi- wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Cytat:
![]() Ech w końcu dorwałam się do laptopa, przez ostatnie dni nawet nie miałam czasu go włączyć, a jak miałąm czas, to nie miałam siły i tak w kółko...jest tyle rzeczy do ogarnięcia, że brakuje mi doby. Wstaję rano, ledwo się obejrzę i jest 22 Kubotek jest kochany Mamy z tż polewkę z jego odgłosów i min Przybiera ostro na masie, tydzień temu miał 3150 Jutro go ważymy, będzie pewnie 3500...mam chyba sterydy w mleku Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-09-11 o 10:40 |
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
balonikuL,: wrzuc prosze do klubu link o skokach bo podobalo mi sie jak tam opisali a nie moge znalezc
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- arabiatta: hihi ladnie Kubotek nadrabia
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
To przeznaczenie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera... Lilo mowi, ze MUSI go miec
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42742469]Mały zjadł mało i jest mega marudny... Czy skoki mogą sie również objawiac zmniejszeniem apetytu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mysle ze moze tak byc |
|
|
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
O matko z tymi alimentami na rodzicow to jest jakas pomylka. Na studiach mialam taka kolezanke, jej ojciec ja molestowal jako 9letnie dziecko. Matka w ogole nie wierzyla corce- zenada swoja droga bo mi dziecko jest bardziej wiarygodne i najwazniejsze.
No i po pewnym czasie matka sie ogarnela i odeszla od tego zboczenca, a po latach sie okazalo, ze ta dziewczyna musi zaplacic mu alimenty i potem jak zmarl to musiala mu za pogrzeb zaplacic. Po tym wszystkim co jej zrobil. Szok poprostu ![]() Kubusiu- ja dalam drugiego czy trzeciego dnia w szpitalu smoczek. Maly tak ssal kciuk i wpychal lapki, ze wymiotowal. Do tego polozna powiedziala zebym dala smoka bo ona swemu kciukossawcy nie dala i maly ma 3latka i dalej kciuka ssie, a smoka latwiej jest oduczyc niz kciuk. Czasem moj chce smoczek, a czasem nie. Jak placze to mu daje i widze czy chce czy wypluwa. Nie wpycham na sile. No i uwazaj z tym zeby uspokajac dziecko piersia bo potem bedzie Cie uzywal jako smoczek i juz z Ciebie nie zejdzie. Bedziesz miala przerabane. Moj tak tez robil w szpitalu przed tym jak jeszcze lubil ssac cyca i pani suka od laktacji nas nie zrazila- to wisial i wisial. Ja ze zmeczenia zeby miec spokoj to mu dawalam, a potem sie w pore obudzilam. Ucze malego, ze cyc to zarcie. No czasem dam mu pociumkac 3min.extra nie dluzej. Giglam w stopy i jak widze, ze zero reakcji to sutek wyciagam. Ide spac. Dobranoc. Milego dzionka
|
|
#1216 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Tymuś troszkę drzemie, więc nadrobilam sobie na spokojnie ![]() Wczoraj mój TŻ pojechał do przychodni spytać o połozną i trafił akurat na naszą pediatrę, poradziła aby się udać do dermatologa bo może to być alergia na mm. Tylko że za uszkami pojawił się problem zanim zaczeliśmy podawać mm więc się wystraszylam, że to ja swoim mlekiem mu zgotowałam ten los. Dziś zaliczyliśmy dermatologa z rana i co się okazało - Dziecko zdrowe, powiedziała, że to od hormonów się dzieją takie rzeczy, żeby dokładnie suszyć te uszka po kąpieli, dbać aby były cały czas suche i od czasu do czasu smarować kremikiem a+e. Na ciemieniuche poleciła stosować oliwę z oliwek + nizoral do kąpieli, ale stwierdziliśmy, że ładnie mu się zmniejsza ta ciemieniucha więc narazie zostaniemy przy oliwkowaniu, jakby się powiększała to dopiero nizoral. Przepisała też jakąś maść ale podobno ze sterydami na te uszka, jakby nie chciały się zagoić, ale raczej odpuścimy. Na całe szczęście powiedziała, że jest przekonana, że to nie jest żadna alergia, że objawy alergii są znacznie bardziej zaostrzone i gdyby się pojawiły to aby przyjść na kotnrolę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To tyle co wiem w tym temacie, mam nadzieję że troszkę pomogłam ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42741932]Hahaha Lilo pewnie mowi: słuchajcie chłopaki, ja tu jestem szefową i macie mnie słuchać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ha ha ha - Cytat:
Cytat:
a anglojezyczność super ![]() Cytat:
Jest wybredny bo ma swój jeden ulubiony smoczek Tomee Tipee Air i jak kupiliśmy mu na zapas z Aventu to nimi pluje i nie chce się przekonać. Teraz kupiłam na zapas te Airy na 3-9 mcy, ale są jakieś strasznie duże i zajmują Tymusiowi pół twarzy więc bazujemy caly czas na tym jednym małym Air, jego ulubionym ![]() Cytat:
Śliczne proszę daj namiary bo Tymuś jak zobaczył to też się nakręca, że musi mieć, tylko aby kolory nie były zbyt dziewczęce ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- \lecę zrobić kawkę, bo umówiłam się z TŻ że o 11 sobie razem wypijemy, a póki Tymuś śpi trzeba skorzystać
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Ah skleroza.
Sliczne te Wasze dzieciaki ![]() Arabiata- zenada normalnie ![]() Tesciowa wyskoczyla, ze powinnam juz do pracy wrocic do firmy. Mowie, ze nie (w mysli ze chyba ja po☠☠☠.) , ze Maly jest za malutki, ze kp i nie ma obcji. Nawet wyskakiwac na 1-2h nie bede dla kilku $ . Poza tym karmie na rzadanie. Maly nie ma jakis swoich stalych por na spanie i na jedzenie. Jestem do jego dyspozycji. Owszem wychodze sama do sklepu kiedy maly spi ale jestem pod telefonem i blisko ze 5min.i jestem w domu. Mam w dupie czy mi jest wygodnie czy nie. Poswiecic sie moge i chce i jestem szczesliwa czy wyspana czy nie. Chce zeby mial maly szczesliwe dziecinstwo i poczucie bezpieczenstwa, a nie plakal bo mama se poszla $ zarobic. A ona zaczela drazyc,ale czemu to mozesz go wziac do firmy tam go nakarmic extra i do mnie przywiezc i jakby plakal to zawsze mozna przetrzymac troche ululac ![]() W szoku bylam bo raz, ze ja robie paznokcie wiec jest smrod lakierow zmywaczy i do firmy go bym nigdy nie wziela, a dwa ze do niej do domu tez nie bede dawac gdzie koty robia co chca, syf kila i mogila bo odchodami i rzygami kocimi jedzie w calej chacie, a trzy to nie kurfa nie i juz. No, ale czemu nie... Staralam sie byc spokojna, usmiechnieta. Zachowalam twarz i pelna kultura i nie wycielam jej z baniaka choc wizje mialam piekne. I jak tesciowa polazla to Tz przylazl i zaczal drazyc temat, ze moze jednak za miesiac sie skusze na prace. Myslalam, ze sie przeslyszalam. No i sztylety sie pojawily. On kurna dzis mial wolne i wczoraj i trzy razy go wzial na rece, a on mnie do pracy wysyla. No i on , ze nie nie, ze to i sramto, ze moze bym to przemyslala. No to mu mowie, ze NIE znaczy NIE i czy mam podanie w tej sprawie napisac lub nie wiem jakis referat A najbardziej mnie smieszy , ze jak tesciowa zaczela ten temat to Tz sie wyrwal , ze no cos ty. Przeciez opieka nad dzieckiem to praca 24/7 Normalnie Boze widzisz i nie grzmisz , a ja bym te blyskawice nosila ![]() Dobra lulu
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:23 |
|
|
|
#1218 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyścicie uszka? Jeżeli tak to jak?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1219 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nadal daję i nie uważam to za zło ![]() dziecko marudzi dostaje smok pieluszka na główke i odpływa ![]() tak że ja pierniczę to że ktoś mówi, że smok to zło...dla mnie jest na razie dobro a potem bede sie martwic jak małego oduczyc ![]() Cytat:
szczesliwej podrózy! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Olo dawaj, idz na masę! |
||||||
|
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Helloł
|
#1221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() http://allegro.pl/zawieszka-kameleon...482642718.html Ale u tego sprzedawcy jest duuuuzo wiecej http://allegro.pl/listing/user/listi...95832&id=11820 Cytat:
|
|
#1222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gęste to i mocno nawilżająca dawka lanoliny i po dwóch dniach już prawie nic nie ma.![]() Cytat:
jesli nie macie złej sytuacji finansowej to jasne jak najdłużej z dzieckiem siedz
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath jak Ty robisz takie boskie foty z takim tłem...nie mówiąc że pierwszy plan powala na kolana!
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ty faktycznie zbankrutujesz
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wiedzialyscie o tym konkursie?
![]() http://okladka.mamotoja.pl/ ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() A tlo to moja narzuta w sypialni ciemna
|
|
#1225 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Za nami spokojna w miarę noc. Niestety chyba mam kryzys laktacyjny bo Adaś się nie najada wczoraj po kapieli wydoił cycki i darł się jeść, nie miałam sumienia żeby szedł spać głodny więc Tż zrobil mu 30 ml mm. Zjadł i jeszcze z butelką w buzi zasnął tego mu do szczęcia brakowało. W nocy to samo ale w ruch poszedł laktator i jeszcze 30 ml wycisnęlam, nawet nie zjadł do końca i zasnął. Tż kupił ten Bebilon AR co chwaliła bodajże Agrafka, bo Adaś może nie ulewa tak często ale ma problemy z odbiciem i często odbija mi się tak jakby wymiotami, tylko nie zawsze że tak powiem wypuszcza to z buzi no i chyba ma ogólnie problemy bo jak go obserwuje po jedzeniu to nawet jak już usypia/śpi to przebudza się i ma taką kwasna minę, tak jakby go zgaga paliła i odruch wymiotny. Jak będzie potrzeba to będe go dokarmiać tym bebilonem.Madisto lat kochana i wszystkiego najlepszego Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczna owieczka Lilo jak zwykle urocza |
|||||||
|
|
|
#1226 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że w ciąży trochę przytyłam, ciało się zmieniło. Ale dbam o siebie. Schudłam ponad 20 kg od czasu porodu i waga ciągle spada. Codziennie robię makijaż i fryzurę. Dzisiaj poszłam do fryzjera podciąć włosy. Nie chodzę w domu w wyciągniętych dresach. Więc nie wiem o co kaman. Przy porodzie nie był, więc traumy nie ma. Cytat:
Cytat:
![]() A co do Belushi i SaturninK to musicie sprawę załatwić między sobą. Pewnie część racji ma ona i on. Mam takie samo zdanie co Oliath, facet który uderzył kobietę a zwłaszcza w ciąży to dla mnie imitacja mężczyzny
|
|
#1227 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję jak jesteśmy na zewnątrz/bawi się piersią Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mamy nareszcie nieszczęsny pokrowiec na nosidełko zakupiłam w hurtowni zabawek na przeciw mojego miejsca pracy spadające małpki i zapłaciłam 15zł oraz kupiłam jeszcze 2 zabawki do wózka-pierwsze które kupiłam ehhh i 50zł poszło z dzisiejszych zakupów a jeszcze teściowa kupiła łopatkę i teraz puszcza ją dla mnie przez maszynkę |
|||||
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję ślicznie za odpowiedzi w sprawie smoczka
taribari i Oliath super parka z Waszych Maluszków U mnie dziś leje jak z cebra,więc spacer stoi pod dużym znakiem zapytania,bo nie mamy jeszcze folii p.deszczowej na gondolę. Życzę miłego dnia
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepala znaczy że zanika, mówie jak moja mama, ona na skutek ciężkiej pracy traciła bo trochę nas było do wychowania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

, Lilo widzę, ze bedzie smoczkowa tez 
pewnie masz racje, ale lepiej dmuchac na zimne i praw pozbawic. Po co sobie komplikowac zycie. Niech udowadnia, ze zasluguje na bycie ojcem, lata mu na tym zejda. Zawsze zdazy sie - w razie cudu - prawa przywrocic - a bez tego nawet Belushi malemu paszportu nie wyrobi, nie mowiac o ulgach dla samotnych matek (np. u mnie w miescie samotna = ojciec pozbawiony praw, zmarl albo odsiaduje wyrok, inaczej nie samotna i ulgi nie przysluguja) albo pozniej nie daj Boze alimentach na tatusia, ktoremu w zyciu nie poszlo

)) słodziaki dwa

, secundo zalosne