|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- [QUOTE=sylwia_kele;4266255 0]Cześć dziewczyny! Mam do Was pytanie odnośnie pielęgnacji wysokoporowatych włosów. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aysell ![]() ![]() ![]() Fantastico włosy ![]() ![]()
Podcięcie 03.11.2016r. Włosomaniactwo od 21.08.2013r. ![]() Edytowane przez Blondyna66 Czas edycji: 2013-09-11 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam problemu ze zmyciem oleju, chyba że jest dla mnie nieodpowiedni. Czytałam,że olej lepiej zmywa się, jeśli nie nałoży się go tonę. Olejowanie na odżywkę też pomaga oraz wybranie dla siebie najlepszej metody olejowania. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- A propos linka o żelu położniczym, straszy wspominając o nacięciu. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O tak, pytania o farbę są częste. Ludzie potrafią zauważyć jak włosy są niezadbane, jak jest siano lub smalec. A jak lśnią, są zdrowe, grube, mocne - to na pewno jest zasługa genów ![]() Czytałam ten wpis kilka razy - najpierw był ogromny szok, pomyślałam, że dobrze, że zawsze się spieszę i suszę włosy suszarką. Poza tym, naturalnego schnięcia nie lubię bo robi mi się przyklap. Za drugim, trzecim razem - zaczęłam analizować informacje i stwierdziłam, że dziewczyna ma rację. Sama bym na to nie wpadła. ![]() Jest świetny ![]() ![]() Aysell, masz prześliczny kolor włosów ![]() ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-11 o 21:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() MWH mnie motywują strasznie, a teraz doszły jeszcze Wasze zdjęcia i innych Wizażanek. Tak, tak, była taka historia ![]()
![]() |
#3696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Włosy lubię, ale te końce... Będzie co ciąć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3697 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zadomowienie
|
Idę dziewczyny spać
![]() Dobranoc i do jutra ![]() ![]()
#3699 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3701 |
Rozeznanie
|
Co do kremowania, wg mnie zależy dla kogo. Ja wolę oleje, bardziej mi nabłyszczają, włosy je lepiej tolerują. Ale czasami używam też kremowania.
---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Jestem zwolenniczką zasady,że nie można przesadzać. Gdzieś czytałam nawet,że takie długotrwałe moczenie włosa nie jest dla niego korzystne, bo osłabia i rozpulchnia jego środek. Czytałam też,że maska pod czepek najintensywniej działa przez 15 minut, potem słabiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() O, będę musiała zajrzeć - dawno nie przeglądałam jej bloga ![]() Bardzo mi pomaga wątek "projekt denko" - dziewczyny i ich zużycia są bardzo motywujące ![]() Poszłam do sklepu po chrupki, a wróciłam z książkami ![]() ![]() ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-11 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
1. szampon oliwkowy Ziaji 2. odżywka Hegron d/s 3. balsam oliwkowy Joanny Naturia do zabezpieczania końcówek (to jest balsam do ciała)- na razie testuję, zobaczę czy się do tego nadaje, ale dobrze się zapowiada. 4. wcierka z pokrzywy. Hegronu używam od poniedziałku. Może to przez ten otwór, ale po 4 użyciach mam 1/4 odżywki ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Odżywki Garniera ultra doux mają do siebie podobne składy z tego co pamiętam. Maski Bingo też, zwłaszcza jeśli chodzi o początek. Co do Nivea to nie wiem. Jakiś czas temu zapytałam się Kascysko, która jest najlepiej obeznana z tematem, czy powinnam zapisywać składy, analizować i w ten sposób dojść do wytropienia tego, co mi nie służy. Odpowiedziała mi wtedy,że trzeba testować, więc testuję. Co mi służy, to mi służy, a co nie - to nie. Wiem,że napisałam,że odżywki o składzie podobnym do Ziaji mi służą, ale nie muszą, bo jak napisała Wiedźma na swoim blogu, mogą być te same składniki, ale różne proporcje itp. więc i różne działanie. Ale z drugiej strony większość szamponów Joanny Naturii mi służy, a z Ziaji miałam z 4 dość kiepskie balsamy do ciała. ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Najlepiej wypowiedziałaby się Kascysko z Offtopowego wątku o pielęgnacji włosów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, też przeczytałam, ma to sens ![]() ![]() ![]() Pamiętam tę historię, podziwiam dziewczynę ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#3705 | ||||||
Rozeznanie
|
Są różne opinie w Internecie:
- że można codziennie - że nie można codziennie - że można sobie włosy przekwasić Sama spróbuj. Ja nie używam płukanek. Raz zrobiłam octowa,ale efektów nie było. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- One tak urosły czy mi się wydaje? ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- [QUOTE=CrystalNatasha;4267 1676 Dziewczyny czy żelu lnianego mogą używać także posiadaczki prostych włosów np. w celu wygładzenia ich czy cuś? ![]() [/COLOR]A czemu nie? ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3706 | |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]() Cytat:
![]() Książki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3707 | |
Rozeznanie
|
Ja też.
---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale chyba nie aż tyle, żeby nie mieć czasu na podstawowe zabiegi pielęgnacyjne. Podkreślam - podstawowe. Poza tym myślę, że jakoś można znaleźć chociaż godzinę dla siebie, bo przecież sama nie jestem, prawda? Jest jeszcze ojciec dziecka, jak przyjdzie z pracy, to mu wlepię dziecko na godzinę, niech się nim zajmie, a ja mam tę godzinę dla siebie ![]() ![]()
![]() |
#3709 | ||||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Miałam dwie odżywki i szampon. Odzywki były kiepskie, a szampon taki sobie. ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ---------- Wreszcie Was nadrobiłam. Dobranoc spamerki. |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
Haha, ja całą jesień, często zimę tak do -10 i początkową wiosnę śmigam w 13cm :p Trzeba się przyzwyczaić
![]() Urosły? Mi się właśnie wydaje, że wcale i się martwię trochę ![]()
Plant lady ![]() Edytowane przez Roslina xD Czas edycji: 2013-09-12 o 00:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 |
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
![]()
#3712 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Aysell piękne włosiska,jakie długie ![]() Zaraz będę Was nadrabiać ![]()
#3713 |
Zakorzenienie
|
hejiooooo
jestem nie wyspana, wszytsko mnie boli, tydzien temu byłam chora i dzis znowu jestem ![]() gardło mnie pali. Od rana mysle nad fryzura, czy zostawic taka jaka mam i tylko pocieniowac czy skrócic(tą moge złapac w kitke i koka na dole podpinam tylko spinkami) choodzi mi glownie o dni w których nie bede miała siły włosów ukłdac np dziś ![]() na zdj mam nie wyprostowane ale tez nie pokręcone. takie nijakie.(wyszły mega krótko, mam wrazenie ze takie krótkie az nie są, teraz zreszta pol cm dłuzsze bo to zdj było robione dla was wtedy co pisałam, dopiero zgrąłam na kompa ![]()
#3714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to ja, która kocha długie włosy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
Ja bym je zostawila takie jakie są
![]() ![]()
#3716 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;42760863]Ja farbuję Garnier Color Sensation i trwałość jest w porządku. Odradzam natomiast farby Joanny
![]() A na jaki kolor? Bo ja probowalam Joanny (dwoch rodzajow) i Garniera (tez dwoch rodzajow) i oba mi sie bardzo szybko wyplukaly (rzecz dotyczy czerwieni i rudosci). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
ale chodzi o to ze sa prawie ze na prosto sciete i sie nie chca krecic, napusza sie i widac ze ich za duzo tutaj przy twarzy musza byc wycieniowane/musi byc ich mniej. nawet jak za ucho je daje to mi uszy odstaja tyle ich dlatego przewaznie bok plete w dobieranego a reszte daje tak jak widac na zdj na bok.
moze i nie bede skracala dlugosci ale musze je wycieniowac, zeby nie musiec prostowac a zeby były pokrecone tutaj miałam (to byloo z 2 lata temu) i krótkie własnie wycieniowane , taki odrośnięty troche bob
#3719 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O tak, w suszarkę warto zainwestować - szczególnie po takim natłoku informacji ![]() Cytat:
![]() Jest świetny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() prince, ładny kolorek ![]() ![]() Dzień dobry! ![]() Pochmurno u mnie, chyba dzisiaj się nie ruszę z domu - obiad, pranie i kupa prasowania wita ![]() ![]() Zaraz idę pod prysznic, będę wykańczać znienawidzoną odżywkę Fructis Przeciw Twardej Wodzie - ona nadaje się tylko do pierwszego O. Jak użyję jej do drugiego O to matowi mi włosy ![]()
Dbam o włosy. Dbam o cerę. Pani filolog ![]() Edytowane przez _ruDzik Czas edycji: 2013-09-12 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed Czas edycji: 2013-09-12 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.