Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 00:51   #2401
little_ola
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
nie mam co oglądać przy koralikowaniu obejrzałam już wszystkie seriale, które były fajne i miały dużo odcinków
a my z Tż-tem właśnie drugą noc zarywamy oglądaniem filmów
wczoraj oglądaliśmy polski film "Drogówka" a dziś "Millerowie".
oba filmy godne polecenia i obejrzenia, ale może nie w środku tygodnia
oglądamy do północy, czy nawet 1-ej a o 6-tej ciężko z łóżka się zwlec
jutro znów do pracy, więc pewnie w sobotę będziemy odsypiać...
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 01:23   #2402
martikaj
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Widziałam "Drogówkę", tego drugiego filmu jeszcze nie.

Iwonko, ja sobie nie wyobrażam tak wcześnie wstawać jak Ty, przestawiłam się już na nocne siedzenie, ale za to rano mogę pospać dłużej.

Zrobiłam 2 kapcie, ale bez tych "krokodylków", wykończę jakoś inaczej i mała będzie miała, już wiem, że z tym wzorem trzeba pokombinować, bo nie wychodzi tak jak na zdjęciu. Już mam pomysł, jutro będę działać, przede wszystkim cieńszą włóczkę wezmę.

Siedzi ktoś jeszcze, czy tak do siebie piszę?

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Jeszcze raz spojrzałam na tę stronkę z tymi kapciami i już wiem, ten schemat poniżej gdzie tak jak pisałam w 3cim rzędzie się redukuje, jest inny niż te ktokodylkowe kapciuszki. Z niego wychodzą takie jak nad nim na filmiku niebieskie papcie z pomponikami, dokładnie identyczne mi wyszły.

Aguś, oblukaj jeszcze raz, coś mi nie pasowało właśnie że tak szybko się redukuje oczka:

http://www.liveinternet.ru/users/dankam/post246477457/
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 05:49   #2403
Malinka_5
Zakorzenienie

niech mnie ktoś dobije,
mam 41 umów, z których niektóre mają termin realizacji do końca sierpnia..
wg ustawy o pożytku publicznym i wg zawartych umów ... sprawozdanie winno być złożone do 30 września,
teoretycznie mam 30 dni na sprawdzenia, a ja muszę e to ogarnąć na 24 IX ...

praktycznie mam (MINUS) 6 dni na to zadanie .... gdzie moje 30 dni
ta moja praca to naprawdę jest porażka, a jeszcze 400 000 do przekazania do końca września...
z innego zadania
i na dziś sprawozdanie ....
i znowu weekend z robotą w domu
stawiam
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:26   #2404
rudasek
Zakorzenienie

Kawa chyba już zimna to proszę częstować się moja.
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:36   #2405
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

O, wpadłam na cieplutką kawkę.
Czekam na pielęgniarkę z zastrzykiem, zaraz też będę budziła Natalkę, bo ma na 9 do szkoły.

U mnie pada, zimno i buro, dobrze, że wczoraj narwałam śliwe, dziś by się pewnie nie dało.

Wczoraj mi Natalka nie dała przyjść do komputera, długo nie mogła zasnąć i chciała, żebym z nią leżała.
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:50   #2406
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry
Malwinko
u mnie nie pada, ale mgła jak mleko, słońce się przebija
Mój małż w nocy o 2 do pożaru budynku gospodarczego pojechał i jeszcze go nie ma, spał 4 godziny tylko, masakra, zaraz będę dzwonić do niego.
Dzieci już w szkole.

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:56   #2407
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

witam
kawy kawy potrzebuje piję już drugą
głowa mnie boli i gardło -chyba coś mnie bierze a mam kiermasz w sobotę z biżu i festyn w niedzele ze wszystkim
co mi pomoże poradcie?
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:05   #2408
jola2243
Zakorzenienie

Dodzwoniłam sie do małża, pali się hala ze słomą i sianem u dużego rolnika jakieś 15 km od nas, podejrzewają znowu podpalenie masakra, małż mówi, że szybko nie wróci

Stary 2013-09-12, 08:25   #2409
emi29w
Zakorzenienie

Hey!
Jeśli chodzi o pożary, wczoraj w gazecie czytałam, o pożarze 6sklepów spozywczych i z odzieża paliły się w jednym budynku nad ranem ,akcja trwała 8,5godz, 42 strażaków .Szkoda mi właścicieli tych sklepów cały dobytek ich życia. Policja i prokurator byli bo duże straty pieniężne były . To było we Włoszczowie.
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:35   #2410
jola2243
Zakorzenienie

Idę na allegro wystawić ubrania po Kubie, ale mi się nie chce...

Stary 2013-09-12, 08:42   #2411
little_ola
Zakorzenienie

bry!
oczywiście dźwigiem trzeba mnie ściągać z łóżka
za oknem szaro i mokro
może kawa pomoże...
Stary 2013-09-12, 08:50   #2412
cocci
Zakorzenienie

Hej! Siedze z Magda u lekarza, chyba sobie palec wczoraj wybiła. Chciało mi się wolnego to mam . Przeczytałam co naklepalyscie wczoraj. Kawy by mi ktoś tu podrzucił, co?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:54   #2413
kamaerba
Zakorzenienie

Hejo! Co za plaga nieszczęść od rana trzymajta się dziewczyny Malinko Iwonka rzucam kawką ....i jeszcze pożar do tego ....ojojojojojoj......
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:01   #2414
aga__tka
Zakorzenienie

Wstalam

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
Agata napisałam, że fajne i długie seriale no chyba, że Ty "modę" uznajesz za fajną i godną polecenia?
jak nie masz co ogladac to nie masz wyjscia - lepszy rydz niz nic

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Słabe fotki bo kom., nie będę już lustrzanki odpalać, jutro zrobię lepsze ale chyba widac jak idą te prążki:
widac ale ja bym i tak redukowala w 3 rzedzie idacym do gory juz -tylko za pierwszym razem 2oczka na srodku potem tez nie co drugie tylko tez kilka srodkowych i dopiero potem zeby ten przod powstal - bo mnie sie nie podobaja takie buciki gdzie jest tak wysoko z przodu zaraz poszukam w necie fotek to Ci pokaze o co mi chodzi

Cytat:
Widziałam "Drogówkę", tego drugiego filmu jeszcze nie.

Iwonko, ja sobie nie wyobrażam tak wcześnie wstawać jak Ty, przestawiłam się już na nocne siedzenie, ale za to rano mogę pospać dłużej.

Zrobiłam 2 kapcie, ale bez tych "krokodylków", wykończę jakoś inaczej i mała będzie miała, już wiem, że z tym wzorem trzeba pokombinować, bo nie wychodzi tak jak na zdjęciu. Już mam pomysł, jutro będę działać, przede wszystkim cieńszą włóczkę wezmę.

Siedzi ktoś jeszcze, czy tak do siebie piszę?

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Jeszcze raz spojrzałam na tę stronkę z tymi kapciami i już wiem, ten schemat poniżej gdzie tak jak pisałam w 3cim rzędzie się redukuje, jest inny niż te ktokodylkowe kapciuszki. Z niego wychodzą takie jak nad nim na filmiku niebieskie papcie z pomponikami, dokładnie identyczne mi wyszły.

Aguś, oblukaj jeszcze raz, coś mi nie pasowało właśnie że tak szybko się redukuje oczka:

http://www.liveinternet.ru/users/dankam/post246477457/
z cienszej wloczki tez by Ci moze inaczej wyszlo - moja tez byla gruba i naprawde 3 rzad to juz bylo "dosc" wysoko zeby zaczac robic okragly czubek jak masz gruba wloczke to redukca o 3 oczka w jednym miejscu to jest pewnie z 1,5cm mniej - to sie mocno zlozy juz wtedy

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
Hey!
Jeśli chodzi o pożary, wczoraj w gazecie czytałam, o pożarze 6sklepów spozywczych i z odzieża paliły się w jednym budynku nad ranem ,akcja trwała 8,5godz, 42 strażaków .Szkoda mi właścicieli tych sklepów cały dobytek ich życia. Policja i prokurator byli bo duże straty pieniężne były . To było we Włoszczowie.
chyba byli ubezpieczeni chybabym nie zaryzykowala bez ubezpieczenia miec sklepu - pewnie pelnych kosztow nie pokryje (choc w sumie zalezy od sumy ubezpiecznia) ale zawsze da sie jakos odbic - dziwia mnie ludzie, ktorzy np mieszkaja na terenach zalewowych, czy tez maja jakies sklady i tego nie ubezpiecza - jak sie dobrze poszuka a nie wezmie pierwsza lepsza oferte to ubezpieczenie nie jest takim strasznym dodatkowym kosztem
ja np mieszkam w bloku i mamy ubezpieczenie na taka kwote ile mieszkanie jest warte - dokladnie nie pamietam bo malz w tym roku to zalatwial - ale powiedzmy ze 200tys + chyba 50tys od kradziezy itp do tego mamy OC na kazdego czlonka rodziny i ubezpieczenie na zycie jakies w tym (chyba komunikacyjne ) i placimy roczna skladke ok 250zl - czyli gdyby rozbic to na miesiace to byloby to cos kolo 20zl
moja opiekunka wziela skladke ze spoldzielni i placi 7zl/miesiac i ma mieszkanie ubezpieczone na 8tys tylko!! to jest najnizsza skladka = przyniesli nam ostatnio te rozpiske i jakbysmy placili taka skladke jak placimy w tej ich ubezpieczalni to bysmy mieli conajmniej o polowe gorsze warunki - i tylko ubezpieczone mieszkanie, nic wiecej

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Hej! Siedze z Magda u lekarza, chyba sobie palec wczoraj wybiła. Chciało mi się wolnego to mam . Przeczytałam co naklepalyscie wczoraj. Kawy by mi ktoś tu podrzucił, co?
biedna Magda - pewnie ja mocno boli
ja dzis wyslalam malza do lekarza z Ola - w nocy kaszlala jeszcze gorzej i taki mokry ten kaszel ze nie ma sie co zastanawiac chyba nawet jak nie ma temp....
za to Jeremi znow kaszlal z rana tak na sucho - ale dalam mu pini bo on jak kaszle to leci lyknac picia i mu mija...

Cytat:
Napisane przez kamaerba Pokaż wiadomość
Hejo! Co za plaga nieszczęść od rana trzymajta się dziewczyny Malinko Iwonka rzucam kawką ....i jeszcze pożar do tego ....ojojojojojoj......
to ja tez chce - a co to za kawa u Ciebie?? mialas oszczedzac zoladeczek

Jola - mam nadzieje ze szybko ugasza ten pozar, pewnie jak tyle czasu juz trwa to wiele z tego nie zostanie mogliby sie u Was bardziej postarac z szukaniem tego podpalacza
rodzicow mojej Babci czyli moich pradziadkow tak ktos zalatwil dawno temu jak byla mala dziewczynka - 2 razy im gospodarstwo podpalili w ciagu 2 lat - szaleniec jakis Babcia mowila - byli raczej bogaci, ale po tych podpaleniach nie dali rady sie podniesc a do tego dziadek zachorowal i zmarl rok pozniej, to juz w ogole Babci bylo ciezko - mieli 8 dzieci, ziemi bylo duzo to jakos tam zyli ale to juz nie bylo to samo

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:03
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:01   #2415
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:

Aguś, dzięki śliczne, robię tak jak w schemacie, tak na próbę jakimiś końcówkami włóczek, będą dla Palci a ja się zorientuję jak to wychodzi. Myślę że wlóczka troszkę gruba, pokażę fotkę jutro.

Emi, a ja Monice jakiś czas temu wpierałam, że to ona pisała o książce a ona była bardzo zdziwiona I jak, fajna ta książka? Coś ciekawego pisze, czy takie bla bla bla?
Śpij dobrze, dobranoc

każdego dnia jadłospis, i zestaw ćwiczeń, bardzo motywujące teksty każdego dnia
Fajna! ćwiczyłam trzy dni i lało się ze mnie,

Malinka współczuję,
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:11   #2416
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:

Malinka współczuję,
to malo motywujace jak tylko 3 dni ja to bym np musiala miec cos przy czym by sie ze mnie nie lalo i by mnie najpierw troche rozruszalo, bo tak to sie szybko zniechecam jak sie nie moge ruszyc 2go dnia
Stary 2013-09-12, 09:20   #2417
kamaerba
Zakorzenienie

Aga troszkę mi przeszło, to kawkuje.... ale do czasu
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:38   #2418
aga__tka
Zakorzenienie

Marta: wiec tak mnie sie podobaja bardziej zaokraglone czubki i takie mi sie wydaje ze sa w tych bucikach krokodylkowych - najwyzsze sa te malutkie a w nich widac ze z 2 wypuklych robi sie jeden w tym czerwonym rzedzie - czyli ze te wklesle to chyba jeszcze wczesniej musialy zniknac? chyba ze redukuje razem: wypukly wklesly wypukly czyli 3 razem bo pomiedzy tymi odwroconymi V od zmniejszania widac wklesle - wiec albo redukowala wczesniej co 4 wklesly albo redukuje po 3razem dopiero w tym rzedzie - a na moje oko to jest 3 rzad - tylko ze te buciki sa malusie
z kolei w tych wiekszych ciutke kolorowych pierwszy rzadek jest zielony, ale nie umiem wymyslic czy sa po 2 rzadki jednego koloru czy po jednym - widze za to ze na tym rozowym sie zaczyna zwezanie tych wypuklych ale wydaje mi sie ze na tym pomaranczu juz zniknela czesc tych wkleslych z przodu - nie jestem pewna bo moze ten kolejny rzadek tak zagescil i spowodowal ze nie widac tych wkleslych ale raczej bym podejrzewala ze wszystkich badz czesci juz nie ma....

ale zobacz tutaj:
oni tu tez szybko redukuja - zaraz w 2 rzedzie gory:
http://www.youtube.com/watch?v=R1Uvt...=TLT50l9Sw9VBo
i tutaj tez:
http://www.youtube.com/watch?v=47bum-DwIo0
mnie sie takie przody bardziej podobaja niz cos takiego:
http://www.google.com/imgres?sa=X&bi...80953979492187
albo takiego:
http://www.artfire.com/uploads/produ...4_37b05baa.jpg
http://image.dhgate.com/albu_3729728...chet-shoes.jpg
albo nawet tu:
http://www.etsy.com/listing/15995483...?ref=related-6
choc na tym ostatnim wydaje sie ze i tak jest szybko redukowane: bo jest rzad polslupkow brazowych, rzad jasnych i wydaje mi sie ze na slupkach juz jest redukcja...

mnie sie najbardziej podoba jak bucik sie zagina do srodka prawie od razu, ale jest na tyle powoli redukowany ze wychodzi dosc wysoki z przodu zeby noga weszla
jesli dobrze pamietam to jak pisalam w 3 rzedzie zredukowalam tylko o 2 oczka na srodku - zeby nie byl za szeroki z przodu a w kolejnych redukowalam mniej wiecej jak w czapce - tylko ze ja redukuje w bucikach rownomiernie czyli osobno redukuje prawa i lewa strone bucika zeby od srodka bylo jednakowo, powiedzmy z 20 oczek:
11111111111111111111
1112111221112111
albo:
1121112112111211
no w kazdym razie w ten sposob zeby na czubku bylo jednakowo

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś dobije,
mam 41 umów, z których niektóre mają termin realizacji do końca sierpnia..
wg ustawy o pożytku publicznym i wg zawartych umów ... sprawozdanie winno być złożone do 30 września,
teoretycznie mam 30 dni na sprawdzenia, a ja muszę e to ogarnąć na 24 IX ...

praktycznie mam (MINUS) 6 dni na to zadanie .... gdzie moje 30 dni
ta moja praca to naprawdę jest porażka, a jeszcze 400 000 do przekazania do końca września...
z innego zadania
i na dziś sprawozdanie ....
i znowu weekend z robotą w domu
stawiam
ja Cie moge dobic
a czemu musisz miec to szybciej niz trzeba??
wezme sobie jedna kawe bo moja wystygla przez czytanie forum

Cytat:
Napisane przez kamaerba Pokaż wiadomość
Aga troszkę mi przeszło, to kawkuje.... ale do czasu
to moze to jednak byla tylko grypa zoladkowa? ale jak nie to idz do lekarza na wszelki wypadek
Stary 2013-09-12, 09:45   #2419
aga__tka
Zakorzenienie

czemu mi nikt nie powiedzial ze jest taki wzorek szydelkowy:
czy teraz bede pruc spodenki
w sumie to zapomnialam o nim bo juz chyba wczesniej widzialam tez taki szkoda...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6070312791_8dab60bf22.jpg (59,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-09-12, 09:49   #2420
rardan
Zakorzenienie

Witajcie.
Jola, mam nadzieję, że szybko ugaszą pożar.
Iwonka, zdrówka dla Córci.
Ania, zdrówka dla Oliwci.
Aga, zdrówka dla Olci i Jeremka.
Ale nam się chorusiowo- jesienie zrobiło.

Martusia, śliczne paputki.
Ja na tym schemacie nie widzę pierwszych dwóch rzędów, to chyba robi się je tak jak 3.
Jest dopiero trzeci.
Nie wiem na jaką grubą włóczkę podają,
ale jak dla mnie to wygląda, ze zwężanie jest od 5 rzędu.

U mnie na razie słoneczko, ale chłodno.
Małż mnie straszy, że jeszcze na czarny bez pojedzie.
No i do tego nic mi się nie chce.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:51   #2421
SlonecznikB
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Mam wrażenie, że Marta i Aga całą noc buciki dziergały, albo raczej rozwiązywały problemy z nimi związane, z tymi papciami.

Pożary to straszna rzecz. Raz u brata był pożar, garaż się palił. Wadliwa instalacja elektryczna. Teraz cała nasza rodzina jest uczulona na punkcie prądu. Wówczas spalił się mój rower u nich. Ale to najmniejsza szkoda, ważne, że nikomu nic się nie stało.

Iwonka ja to jestem ostrożna z tymi swoimi pragnieniami. Jak coś chcesz to dostajesz, ale nie zawsze na takich zasadach jak sobie wymyślisz.

Malinka

A tak w ogóle to mamy nowy dzień i do roboty, ciekawe do kogo dzisiaj paczki dojdą i może Asia pokaże co dostała.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:53   #2422
jola2243
Zakorzenienie

Małż wrócił, ale dogaszają tam jeszcze.

Stary 2013-09-12, 09:55   #2423
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jola, mam nadzieję, że szybko ugaszą pożar.
Iwonka, zdrówka dla Córci.
Ania, zdrówka dla Oliwci.
Aga, zdrówka dla Olci i Jeremka.
Ale nam się chorusiowo- jesienie zrobiło.

Martusia, śliczne paputki.
Ja na tym schemacie nie widzę pierwszych dwóch rzędów, to chyba robi się je tak jak 3.
Jest dopiero trzeci.
Nie wiem na jaką grubą włóczkę podają,
ale jak dla mnie to wygląda, ze zwężanie jest od 5 rzędu.

U mnie na razie słoneczko, ale chłodno.
Małż mnie straszy, że jeszcze na czarny bez pojedzie.
No i do tego nic mi się nie chce.
te 3 pierwsze to podeszwa a Marcie wyszly jak widac na jej nocnym zdjeciu - buciki noca - identyczne jak te z pomponikami w tym poscie z linka
Stary 2013-09-12, 09:56   #2424
rardan
Zakorzenienie

Aga, mi się wydaje, że to w którym rzędzie się zaczyna zwężać zależy jaką chce się mieć wysokość jakby cholewki.
Ale ja nie mam doświadczenia w bucikach.
Chociaż gdybym miała z czego podeszwę zrobić,
to nawet mi by się takie na zimę przydały.

Malinko, szkoda że masz tyle pracy.
A może mogłabym Ci jakoś pomóc.
Ja teraz przed południem mam trochę czasu.
Stary 2013-09-12, 09:57   #2425
aga__tka
Zakorzenienie

Basiu: nie - ja w nocy spalam - padlam znow o 24 cos ostatnio te 6,5h snu jest mi niezbednie potrzebne moze jak malz zacznie chodzic na rano w przyszlym tygodniu to nie bede taka zmeczona wieczorem (ale on pewnie bedzie i bedzie poganial do lozka )
Stary 2013-09-12, 09:58   #2426
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
czemu mi nikt nie powiedzial ze jest taki wzorek szydelkowy:
czy teraz bede pruc spodenki
w sumie to zapomnialam o nim bo juz chyba wczesniej widzialam tez taki szkoda...

ja z szydelka jestem slabsza (wolé druty) i muszé przyznac ze nie wiem jak taki wzór zrobic, nigdy nie próbowalam...
Stary 2013-09-12, 09:59   #2427
rardan
Zakorzenienie

A i zapomniałam.
Trzymamy mocno kciuki za naszą Kasię.
Oby miała wreszcie tą operację i szybkiego powrotu do zdrowia.
Stary 2013-09-12, 09:59   #2428
martikaj
Zakorzenienie

Hejka z rana, w sumie dla niektórych już środek dnia

Malwinko

Cytat:

Po trzech dniach zrezygnowałaś? Ja się do ćwiczeń nie mogę zmobilizować, chciałabym najpierw trochę schudnąć dietując, ale musiałabym mieć rozpisany jadłospis żeby mnie nie kusiło coś innego.

Aguś, ja nie mogłam usnąć, mimo że późno poszłam spać bo obmyślałam plan z tymi kapciami. A zauwazyłaś że podeszwa tam nie idzie naokrągło?
Stary 2013-09-12, 10:02   #2429
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Wypiłam kawkę, zjadłam sobie na śniadanie galaretę z nóżek
U nas po zastrzyku, małą własnie usypiam.

Teraz przestało padać, ale na dworze paskudnie. Dobrze, że ja nie musze wychodzic na dwór. Teściowa poszła ze swoją siostrą na śliwki. Mnie by chyba dziś nikt dźwigiem nie wyciągnął.

Monika, Ty chyba robiłaś trochę kartek w pudełeczkach, masz może jakieś dokładne instrukcje co do wymiarów pudełeczek? Bo chyba bym takie zrobiła na ten chrzest, zawsze to lepiej, niż w kopercie, bo jak robię wypukłe kwiaty, to potem koperta brzydko sterczy.

Aga jaki fajny wzorek zielony. Ale nie pruj spodenek, tylko zrób drugą parę
Ja chyba musze mojej Oliwii zrobić jakieś spodenki cieplejsze. Teraz ją w grubych rajstopkach mam, ale jakiś spodzień by się przydał. A mamy tylko takie cieniutkie bawełniane.

Siostra teściowej przywiozła trochę gazetek reklamowych, to Wam podam co następuje:
Stokrotka: od 12 do 18-ego Kaszki Bobovita 230 g po 5,62 jak się kupi 3 i czwarta gratis
Szczoteczki colgate 30% taniej
Pampersy Sleep&Play przy zakupie dwóch opakowań (od 42 do 58 szt) każde po 25 zł.

Natura: produkty Mmaskary Maybelline tańsze o 40% i do tego gratis płyn do demakijażu oczu 125 ml
Rimmel się wyprzedaje, różnie, po 10 lub 5 zł taniej na korektory i podkłady
Gillette 20 % taniej
Farby Loreal 20% taniej
I na wszystkie produkty Colgate 30% upustu
A przy zakupie dwóch produktów Pantene dorzucają szampon lub odżywkę gratis

Rossman: Rimmel podkłady minus 10 zł
2 wkłady Air Wick po 17,49 plus trzeci za grosz
2 deserki Hipp 190 g po 5,49 plus trzeci za połowę ceny
3 deserki Gerber 130 g plus czwarty gratis
3 soki Bobofrut 300 ml po 3,49 plus czwarty gratis
Szampon lub płyn do kąpieli Bobini 400 ml za 7,79, a drugi szampon lub odżywka za pół ceny

to tyle

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:03
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:02   #2430
martikaj
Zakorzenienie

Beatko, zdrówka Ja to się zazwyczaj domowymi sposobami leczę i przechodzi, przede wszystkim dużo czosnku na kanapkę, cytryna, miód do herbatki, rutiboskorbin i to większą ilość pierwszego dnia, spróbuj, oby szybko przeszło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości