|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mąż też będzie przy porodzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przy naturalnym porodzie ja jestem za tym żeby ojciec dziecka jednak był - zastanówmy się kto ma gorzej, patrzący czy rodzący? A jednak to jest wsparcie być na sali z kimś bliskim - tak mi się wydaje. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() Oczyma wyobraźni już go widzę jak tak stoi zdezorientowany ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Pròbowałam i już więcej nie będę. Tu nie chodzi że gorzej leczą ale o system ktòry powoduje że traktują cię jak mięso. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Moderator
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja oprócz tego, że nie mam USG co wizytę to narzekać nie mogę - badania wszystkie mam robione, z tym to faktycznie żartów nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
10 tygodni (skończonych) i 3 dni -oznacza, że jesteś w 11-tym tygodniu ciąży
![]() |
#4359 |
Wtajemniczenie
|
A ja muszę się zająć czymś pożytecznym, bo mam za dużo czasu na myślenie.
Pisałam wam kilka dni temu, że mdłości, które mnie męczyły od 5 t.c. nagle ustały. Miałam wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie, ale gdy padło hasło na "t" to oczywiście skupiliśmy się tylko na tym. Przeczytałam wiele publikacji o tokso m.in. że częstym następstwem zarażenia dziecka w I trym. jest obumarcie płodu i dzisiaj uderzyła mnie myśl, że może dlatego właśnie ustąpiły mdłości ![]() A do wizyty jeszcze 4 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Faktycznie staraj się zająć myśli czymś innym - może jakąś książkę poczytaj, akurat 4 dni zlecą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
na rozweselenie bo strasznie ostatnio zrzędzicie zamiast cieszyć się ciążą:
![]() Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? The end |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pokoju, to przeciez przygotować możesz. Ja chyba wolałabym, żeby łóżeczko na początku stało w mojej sypialni, ale po pół roczku czy roczku mozesz próbowac go przenieść ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie wróciłam wymordowana ze szmateksa, ale fajne niby ponczo sobie kupiłam i sukienkę ołówkową taką dzianinową z długim rękawem i ma sporo miejsca na brzuszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bebe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zadomowienie
|
Witam znów po kilkudniowej nieobecnosci
Nie mam na nic czasu.............praca,d om,córa............ Ale jeszcze miesiąc i zmykam na zwolnienie ![]() wtedy będe na bieżąco a teraz spróbuje was poczytać ;-)
#4365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie
![]() Wszystko w porządku oczywiście. Dziecko już nie ma cm tylko wagę ![]() ![]() Z powodu moich plamień dostałam opakowanie duphastonu 2x1 i zalecenie zwiększenia dawki kwasu foliowego do nawet 3 dziennie. Wzięłam stówę do apteki, a duphaston tylko 23 zł ![]() ![]() No i co najważniejsze, to płeć ![]() ![]() Także Mona proszę o wpisanie chłopca, najwyżej zmienimy ![]() Doktor zawsze pokazuje mi dziecko w kolorowym 3d ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Następne wizyty usg 11.10 godz. 17:30; 30.10 prenatalne 15:00 AAA no i nie wzięłam karty ciąży ![]()
Wszelkie piękno rodzi się w bólu. ![]() ![]() Edytowane przez Ela87 Czas edycji: 2013-09-12 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam pytanie: dziewczyny pracujecie jeszcze? a jeżeli tak to kiedy planujecie iść na L4? Edytowane przez ktosia35 Czas edycji: 2013-09-12 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pierwszą wiadomość, jestem taka podekscytowana tym wszystkim co dzieje się wokół mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pytaj o co chcesz, po to tu jestesmy ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Raczkowanie
|
Dobrze, mam taki problem. Mam 20 lat i niedawno dowiedziałam się, że jestem już w 11 tygodniu ciąży! do tego czasu nie oszczędzałam się, paliłam przynajmniej paczkę papierosów dziennie, i piłam alkohol. Oczywiście odkąd dowiedziałam się (kilka dni temu), że jestem w ciąży przestałam to robić. Mimo wszystko jestem zła na siebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś do mojej szefowej przyszedł jakiś kolega, gadali o stażystach (ona ciągle ma ich pełno - plecy) a ten facet tak" Składałem już tyle razy ale ch*j. Te s☠☠☠☠y**y co mają znajomości to zawsze sie wpier****ją i dostają" ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Druga sprawa - przy sypialni mamy pokój - docelowo jadalnia, ale póki co planujemy tam ustawić meble męża z kawalerki i łóżeczko. Więc to będzie taki powiedzmy pokój dziecka. Potem Młode na poddasze (tam są 2 pokoje i wc) a my sobie zrobimy jadalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I zazdroszczę zdjec ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() teQiba ![]() ![]()
![]() |
#4377 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Raczkowanie
|
Na pewno go o to zapytam. Jestem okropnie zła, jak mogłam nie zauważyć tego wcześniej. Miałam niedowagę, a potem dość mocno przytyłam, myślałam, że w końcu wrócił mi apetyt i stąd to wszystko. Nie wybaczę sobie jeśli dziecku coś będzie
![]() ![]() a jak jest u Was z ciążą? który tydzień i jak przebiega? macie jakieś dokuczliwe objawy? ![]() Niutka25 dziękuję, za odpowiedź, cieszę się, że jest dla nas szansa ![]() Edytowane przez tamga Czas edycji: 2013-09-12 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() podniosłaś mnie na duchu i przywróciłaś nadzieje w zdrowie maluszka! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.