|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() To by było bardziej romantyczne ale niestety poznaliśmy się na sympatii. Początkowo bez zobowiązań A potem się biedak zakochał ![]() Ja tak samo ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Trochę jak taki pierścień pani z mięsnego w prl Chyba pójdę dzisiaj wcześniej spać. |
||
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewentualnie siłuje się żeby stanąć i iść
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2013-09-12 o 21:37 |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
shakowałam tztowi tablet i sobie ustawiłam na nim router ![]() Przenieśłiśmy się do innego pokoju, a tu już nie ma 3gwiazdek. ![]() I kurrrrr coś dziwnego wyje mi pod oknem jakiś alarm, nie wiem czy tu kurde jakiś skarbiec jest, czy co bo takie to głośne chyba że jest nalot a ja nie wiem ![]() dziś byłyśmy na spacerze, a potem herbata i kolejny pyszny placek ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...542946011.html będzie na zimniejsze dni lub do sanek Cytat:
![]() na razie ograniczam się do zgryźliwych i złośliwych, (acz inteligentnych i ciętych) komentarzy pod nimi ![]() Cytat:
![]() biedactwo malutkie, oby mu przeszło Cytat:
no matka brawa i dla Ciebie Pokaż się![]() ![]() No żesz fak no. Coraz mniej mi się ten pokój podoba no. Pod nami jest piekarnia i urządzają sobie chyba własnie konkurs kto głośniej je.bnie rondlem o podłogę ![]() Nie wspomnę że jest w drugim budynku, na drugim piętrze, prowadzą do niego takie strome, zewnętrzne i ażurowe schody, wózek trzymam w aucie.Ogólnie pokój jest maciupeńki, podłoga była brudna ). Teraz po kąpieli przejechałam podłogę na kolanach tetrówką Ulki i zrobiła się CZARNA!!! Jutro z rana lecę na recepcję i ZAŻĄDAM (juz to widzę ) jej dokładnego wymycia.Tż znów imprezuje, tfu! pracuje, Ula śpi a ja sobie siedzę na półmetrowym wolnym kawałku podłogi Idę pod prysznic może już ciepłą woda jest. Bo oczywiście nie było wcześniej no
|
|
#3276 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie strasz Moje na szczęście w ciąży urosły moooże o jeden rozmiar więc tylko trochę, to może też masakry jakiejś nie będzie. Chyba że zamiast tego mi Franciszek brodawki (chciałam napisać sutki ) odgryzie...Cytat:
Cytat:
![]() Aleś go zjadła dużo Wypłosz zjadł chyba więcej ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide spać. M nadal "pracuje", na pewno omawiają z szefem jakieś istotne służbowe zagadnienia
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
O właśnie! Sanki cza kupić! No j.o.b. twoja mać jest, wiem wiem ![]() Łoszalała. ![]() Cytat:
![]() Idę spać. Znowu nic nie zrobiłam i nie poszłam wcześniej spać. Jestem niereformowalna
|
||
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też oczywiście nie poszłam, tylko oglądam ten internet. I się dziwię że niewyspana chodze
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
No, jak Wy tak i ja. Mogłabym od dwóch godzin kimać z Frankiem. A ja co? Czytam internet, jem czipsy z nadzieją że moje chrupanie nie obudzi bobasa i się wkur.wiam że już 23 a ja dalej nie śpię i będę jutro zombie.
Niech mi ktoś odda mózg |
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Dawno mnie nie było, ale nie mam ostatnio czasu, nawet na fb przesiaduję mniej i nie jestem do końca i tam na bieżąco.
Co u nas? Michałowi ostatnio wyskoczyły 3 górne ząbki, czyli mamy ich już 5, a ja mam taaaaakie siniaki od gryzienia! Jeszcze się w nocy cyckujemy, mimo iż chcę odstawić to ciągle w nocy ulegam... Czort na tyłku nie usiedzi nawet minuty. łazi przy wszystkim czym się da: stoliku, szafce, ścianie, a do tego coraz częściej się puszcza i sam stoi... Zdrowy i pełen energii... mnie energia opuszcza, jestem zmęczona ciągłą opieką małym i siedzeniem w domu. Chciałabym znaleźć tą pracę, ale w mieście taka lipa, że na milion moich podań, zero telefonów... co mnie troche dobija, zwłaszcza, że moje oszczędności się kończą, mąż a i owszem da mi na co sobie chce, ale on też fortuny nie zarabia, a tu mały, kredyt, mieszkanie... widzę, że polecałyście krem na cycki. działa? bo ja mam takie dwa flaki, że szok. do tego lewy znacznie wiekszy. |
|
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 20
Młoda zasnela wczoraj o 21 i jeszcze śpi
tak więc i ja sobie leze, gdyż już zasnąć nie moge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Właśnie znalazłam u nas w bydgoszczy ktoś ma do sprzedania taki kombinezon http://tablica.pl/oferta/kombinezon-...tml#dda5c1726d szału może nie robi, wolałabym jakąś firmową kurteczkę np. Ale źle też nie wygląda. Tylko nie wiem czy się porywać na to, bo z rozmiarem to nie mam pojęcia jak będzie
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U nas znowu piękne słońce mimo zapowiadanego deszczu ![]() Dzisiaj szykuje się długi dzień, Franek obudził się (i mnie) o 6:30 (WTF? On wstaje o 9...) i jest 10 a ja czuję się jakby było przed 18 Miało być śniadanie na tarasie ale mimo słońca lekko pizga, więc wsuwam wśród klocków i idziemy na spacer oglądać krowy
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Bylismy wczoraj na Mistrzostwach Europy Balonów we Włocławku super było jak się wszystkie wzniosły w powietrze Dzieciaki były zachwycone, Tomek cały czas biega po domu i woła balon albo samolot chyba ocipieje ![]() Najlepszego dla wczorajszych solenizantów Jasia Ta'i i Adasia Goby ![]() Najlepszego dla dzisiejszego solenizanta Adasia Majki Stwierdzam, że mi nogi troszkę urosły po ciąży przymierzałam buty moje i co za małe!!! troszeczke dosłownie ale buty nie nadaja sie do noszenia, rozmiar większe znów za duże, masakra po Tomku nie miałam takich rewelacji.... co do piersi, będę miec flaczki ![]() od 2010 są narazone wciąż na ciąże, karmienie, znów ciąża, karmienie wczesniej miałam etapy chudniecia i tycia szybkiego, takze bede zbierac na skalpel ![]()
|
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
DDTVN o żywieniu bobasów
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka.
Pokrzywka-to dobrze, że teściowa ma dobry kontakt z małym-możesz być spokojna ![]() Kala- śpiworka nie kupuję-mam nakie nakładki cienkie, ale to tylko od wiatru-stawiam na watowane spodnie i ewentualnie jeszcze koc. Spodnie na szelkach ma po siostrze ![]() Dzika- może najpierw przymierz ten pierścionek i zobaczysz jak wygląda na ręce na darmo się nazbierasz kasy![]() Tai-mój jak pełzał, to odpychał się tylko prawą nogą i jest to normalne(tak stwierdził Pan od bioderek i pediatra), a teraz jak raczkuje, to ta prawa noga jest stawiana na stopie, a druga raczkuje-czyli jedna chce już wstać, a druga jest jeszcze nie gotowa ![]() Dzika, Kala-to niesamowite poznać swojego męża na portalu ![]() Jagna- czemu przenieśliście się do innego pokoju?Zrób aferę o syf bo Ci się dziecko pleśniawek nabawi![]() Mąż wkleja zdjęcia lasek-nie czaję po co ![]() żeby się pochwalić że je poznał, czy co?Moonia- jestem strasznie ciekawa jak wygląda Twój dom po opisie Jagny musi być cudny, a ja uwielbiam oglądać wnętrza- wkleisz kilka fotek?no i sławetnego kibelka równieżA mi się dzieciaczki pochorowały-tzn. katar, ale jakże uciążliwy ![]()
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest po prostu duży ![]() Zaraz sieknę widok z okna, spoko z tej strony się pasą tylko sarenki
|
||
|
|
|
#3288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy jest inny także nie ma co się martwić na zapas. Zresztą u mnie naprawdę nie jest źle. Jest różnica - bo wcześniej, przed ciążą były takie fajne twarduchy , a teraz są bardziej miękkie i mam wrażenie, że odrobinę mniejsze, ale chodzę w tych samych stanikach. Pewnie jakby ktoś tam spojrzał z boku to by nie widział większej różnicy. Z tym, że ja ćwiczę takze moze dlatego nie ma dramatu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 lat dla Adasia Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja oglądam tylko jak wstaję o 6:30
![]() Było o tym, że jogurciki dla dzieci to syf, tak w skrócie ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- wczoraj latali, dzisiaj jeszcze cisza Nie widzę problemu zapraszam
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno cwiczenie pomaga ja sie nie ludze niestety, bo z moim rozmiarem to wiedzialam od razu, ze szału nie bedzie po karmieniu tutaj siła grawitacji dzialala i bez karmienia i ciazy ![]() oooo było by miło ![]() niestety tak ![]() ![]() przymierzylam juz kilka par przy TZ, zeby zademonstrowac moj smutek i bol przy wkladaniu za malych butow musze go psychicznie przygotowac
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam na szybko ale dziś nie jestem w nastroju ![]() Ma_majka aaa widzisz ja muszę podpytać pediatry jak to z tą ilością posiłków mlecznych bo dziś będę ![]() Oliweczka, dzięki |
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
eee czyli nic nowego
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Jak sie Jasiu czuje??? zdrówka życze |
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
znów mieliśmy noc okropną ale od rana niby zachowuje się normalnie i już zdążył mnie wyszarpać za włosy ![]() tyle że chrypkę ma więc jedziemy na 13 do lekarza niech go lepiej obejrzy bo jakby się coś działo w weekend to problem z lekarzami
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie leciało u mnie, ale nie oglądałam, bo zajmowałam się czymś innym. Kupiłam ostatnio takie specjalne jogurciki dla dzieci - tak żeby sobie spróbowała coś innego. Jeszcze nie dawałam, ale jak dawałam przed chwilą Izie kaszkę to coś mnie tknęło ( to pewnie ta podświadomość ) żeby sprawdzić skład - nie czytałam wcześniej, kupiłam po wpływem emocji.Najbardziej wkurzył mnie cukier na drugim miejscu w składzie ![]() Dla mnie jest to deser, który można dać od czasu do czasu a nie wartościowy posiłek i tak go potraktuję. Fajne jest to, że nie trzeba trzymać w lodówce i pewnie wygodne na wyjścia, ale kurczę jak kosztuje 10 zł za 4 sztuki to mogliby chociaż zrobić jakiś fajny skład Dziewczyny jadziem na Kroczyce ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Właśnie dostałam podwyżkę czynszu i wyliczyli mi jakąś niedopłatę
|
||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście, że mi stopa nie urosła, bo nie wiem co bym zrobiła z 30-sto kilkoma parami butów
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieci zawsze choruja na weekendy i swieta zawsze lepiej jak obejrzy lekarzCytat:
Tomek je lubi, a ze nigdy naturalnego nawet z naszymi owocami nie chcial to czasem mu kupuje te serow nie lubi niestety dobrze ze candie lubi ![]() super niedoplata ja mam kilkanaście par......... |
||
|
|
|
#3300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

I parę innych dobrych knajp 

chyba że jest nalot a ja nie wiem 

tak więc i ja sobie leze, gdyż już zasnąć nie moge 

na darmo się nazbierasz kasy
po opisie Jagny musi być cudny, a ja uwielbiam oglądać wnętrza- wkleisz kilka fotek?no i sławetnego kibelka również

Klaudia 16.10.2009