|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
a jeszcze się wam nie pochwaliłam, że dziadkowie kupili za sponsorowali wózek swojemu przyszłemu wnukowi/wnuczce
więc jeden wielki wydatek mam z głowy, a poza tym widziałam, że sprawiło im to wiele przyjemności
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - ja w sumie nie miałam zamiaru kupować wózka, ale w PL już nie będę, a nie wyobrażam sobie kupić wózek bez zobaczenia go, tak więc tym sposobem jedno już z głowy
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-09-12 o 14:59 |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - i to jaki wydatek
|
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też teść stwierdził, że bolid to on kupi
ja mam tylko wybrać i podać model a on zapłaci. Odpadnie wydatek i to nie mały bo wózki które ew wchodzą w grę kosztują majątek
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- My wczoraj zakupiliśmy kombinezon dla malucha już coraz więcej małych ubrane jest w Naszej szafie widok cudowny, a Ja chyba popadam w trans zakupów te rzeczy są takie cudowne, że brała bym wszystko ![]()
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
wybierałam z mamą
ale głównie była to moja decyzja, zresztą zgadzałyśmy się co do wyboru, choć mi głupio było, że tyle kasy... ale widziałam że mamę to cieszy http://cadet.com.pl - gondolka z bordowym pokrowcem, spacerówka szara, a fotelik czarny. Cytat:
![]() Magnusia - pokaż nam swoje upatrzone modele wózków |
|
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
no to linki Wam dam (kilka bo drugie tyle jest na drugim lapku
)http://www.bobowozki.com.pl/product_...sCsid%3E:love: http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=691 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=6250 http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2158&osCsid= http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4417 http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E no to na tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
fajny ten bolid... ile kosztował?
|
|
|
#1181 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim w ten słoneczny dzień
![]() Cytat:
Wyobrażam sobie. Ja też już bym chciała poczuć tą ulgę. Ale nie. Dziś się z szefową rozminęłam. więc nie było okazji. A poza tym jest dziś piątek 13 więc sobie odpuszczę. w poniedziałek mam wizytę u gina także chyba poczekam czy wszystko jest ok ( żadnej innej wersji nie biorę pod uwagę) i wówczas jej powiem. Mój małż ma dziś urodzinki muszę mu zrobić jakąś suprise ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Ja też dobrze wspominam sesję plenerową, chociaż faktycznie to był ostatni raz kiedy miałam sukienkę na sobie. A już widziałam ją w nowym wydaniu, nowa właścicielka dodała kilka czerwonych drobiazgów i sukienka się już inaczej prezentowała. I znów jest do spzredania.... Czekamy na zdjęcia... ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Ja nie mogę się doczekać kiedy zacznę nabywać to i owo dla malucha... Ale dla mnie to jeszcze za wcześnie. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Właśnie jaka cena. Bo te inne też niezłe ale cena szokuje - przynajmniej mnie
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - łącznie z fotelikiem maxi cosi wyszło 1900zł (w tym adaptery do niego). Szykuję się jeszcze kupić bazę familyfix, żeby montowanie fotelika było jednym kliknięciem (bo mamy isofix w aucie) ale będę szukała używanej bo nowa coś koło 600zł) Powiem ci, że niektóre super wyglądają na zdjęciach, ale trzeba się przejść do sklepu, oglądnąć, pojeździć, zobaczyć jak się składa, montuje i pewnie jeszcze kilka razy zmienisz zdanie
Justynaa - ee tam głupie przesądy, tym bardziej powinnaś to zrobić właśnie dziś i zobaczysz że pójdzie gładko ![]() ja ostatnio usłyszałam, że moja znajoma nie obcinała synkowi włosów do 1 r. ż bo jest tam jakiś przesąd (nawet nie pytałam jaki), ale to że on miał długaśne włosiska i wchodziły mu do oczu to nie było ważne.... |
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale patrząc na Twoją listę i to jest jeszcze nie całość to będzie ciężki wybór Ja będąc w kilku sklepach, usłyszałam od sprzedawców, żeby uważać na malutkie przednie koła, żeby lepiej brać większe. My osobiście chcemy wózek bez skrętnych kół, więc to już inny temat. Z tego co pamiętam Ty mieszkasz w Warszawie. Polecam Ci jechać o ile nie byłaś do Smyka megastone na ul. Malborskiej 51-53 - tam mają tor przeszkód dla wózków (różne rodzaje dróg i możesz sprawdzać na każdej powierzchni jak wózek się zachowuje), no i świat dziecka - bardzo pomocna obsługa sklepu ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
A może 13 okazał by się dla Ciebie szczęśliwym dniem , ale skoro masz wizytę u lekarza w poniedziałek to pójdziesz do szefowej już z nowymi informacjami
|
||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - tor przeszkód dla wózków? o kurcze nawet bym nie pomyślała, że coś takiego w sklepie, ale super pomysł, bo każdy szuka czegoś innego!
też zwróciłam uwagę na te malutkie kółka przytym pierwszym ale np jeden z wózków chicco, też takie miał, a ogólnie ma bardzo dużo dobrych opinii, ale ja też szukałam większych, z tym, że np im więcej pompowanych kółek tym wózeczek troszkę cięższy... a ceny rzeczywiście zwalające z nóg Wózek to ciężki wybór - ja to nawet nie wiedziałam, że tyle nad kolorem się będę zastanawiać a w końcu i tak wybrałam troszkę coś innego bo np gondola nie była już dostępna w takim kolorze. Wiecie co.. właśnie doszłam do wniosku, że takie przygotowania też mają w sobie mnóstwo uroku i bardzo cieszą (nawet się nie spodziewałam, że aż tak bardzo) |
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to cena bardzo dobra trzeba na ,zywo popatrzeć- w ten sposób juz kilka "faworytów" odpadło ![]() Justyna- dawaj telefon do szefowej to zadzwonimy zbiorczo ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
byłam w smyku na targówku- tam też mają taki tor przeszkód. Oglądaliśmy tam chyba z 50 modeli i właśnie okazało się, że to co chcieliśmy jest byle jakie... do tego dla mnie głównym kryterium jest waga. Chciałam na poczatku pompowane koła ale widzę, że będą musiały być piankowe bo te z pompowanymi kołami są od razu cięższe... oj wybór ciężki- szczególnie jak ma się to targać na 3 piętro bez windy i z wąską klatką
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy nowy etap będzie Nas tak cieszył
|
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze powiem że dla mnie są przerażające i męczące ja bym najchętniej zleciła to komuś co chwila dowiaduję się, że jeszcze coś trzeba będze kupić, o czymś pomysleć itp- kurde przytłacza mnie to .Dzis dowiedziałam się, że są kubki do karmienia niemowląt nie butelka tylko kubkiem bo to jakiś wpływ ma na odruch ssania czy coś- na padłam normalnie
|
|
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie jedno co zszokowało, że na wózek który My wybraliśmy trzeba czekać 4-5 tyg ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Tak samo słyszałam negatywne opinie na temat smoczków, zgłupiał by. Za chwilę się okaże, że zamiast pieluch będą specjalne nocniki dla niemowląt, albo jeszcze coś innego. |
||
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - oj nie, nie... isofix to system mocowania w aucie i to swoją drogą, fotelik swoją, a za bazę i tak będziesz musiała dopłacić jeśli będziesz chciała ją podpiąć pod isofix... a adaptery to są żeby fotelik pasował do wózka
to są adaptery... czasami troszkę różnią się kształtem w zależności do jakiego wózka http://www.mamaija.pl/navington-cade...fe-,d3129.html a to jest baza np familyfix, którą niestety trzeba dokupić osobno. Warto poszukać używanej... są bazy które podchodzą tylko do fotelików od 0-13 kg (np easy fix - maxi cosi), a także takie które mogą służyć dłużej czyli gdzieś do 4 r. ż np family fix http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...familyfix.aspx Magnusia - zerknij sobie w takim razie na ten wózek co ja kupiłam, ma 2 koła pompowane i na prawdę jest lekki Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-09-13 o 15:59 |
|
|
|
#1190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o patrz a tego nie przemyślałam... cenna uwaga ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
tez uważam że to bzdura i wymysł ale jednak takie produkty są i jest ich coraz więcej. Ciężko połapać się co faktycznie jest potrzebne i ułatwi życie a co jest zbędnym gadżetem. Ten kubek to akurat głupota ale no do nosa gruszka czy aspirator? nie wiem są zwolennicy i tego i tego zgłupieć można od tego wszystkiego ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() zapisałam sobie nazwę tego Twojego wózka i na pewno go przetestuję tym bardziej że cena dobra
|
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja podczas wizyty w sklepie wiele się nauczyłam
ja już kupiłam ten aspirator do noska, bo tutaj ich nie ma, a wiele znajomych mam go chwali... jak się będzie sprawował to się zobaczy ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Magnusia - a ty kupowałaś już jakieś ciuszki? |
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
mam kilka, dosłownie kilka sztuk. Czekam do USG żeby wiedzieć czy na 100% dziewucha będzie, wtedy od koleżanki wezmę ciuszki i zobaczę co tam jest i w jakim rozmiarze i będę wiedziała co dokupić. Na razie mam to: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post42590051 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post42610474 i do tego mam dwa kocyki i to wszystko
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - śliczności!
to ja w porównaniu do was to jeszcze nie zaczęłam
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej no Ty masz wózek
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah ale w sumie ja wózka nawet nie kupiłam, bo dziadkowie płacili hahahah
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- tutaj kilka moich zdobyczy, z czego pierwsze to pieluszka flanelowa dwa body, które kupiła moja mama i ostatni pajacyk - zakupiłam ja ![]() https://picasaweb.google.com/1098247...CJzz4e7flMSGeA |
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jednak coś tam masz bolid jest, gacie na tyłek są a jak się obesra to i jest pielucha
|
|
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam, że lepsze aspiratory i chyba też go zakupię - choć mało apetycznie to wygląda ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-09-13 o 20:04 |
||
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
to i Ja się pochwalę Naszymi zakupami - w większości kupiła moja mama i siostra
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
no i reszta zakupów
|
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no proszę- Twoje to i obute będzie bo moje na bosaka ![]() super ten kombinezon!
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-09-13 o 20:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

więc jeden wielki wydatek mam z głowy, a poza tym widziałam, że sprawiło im to wiele przyjemności 

16.06.2012 

i właśnie okazało się, że to co chcieliśmy jest byle jakie... do tego dla mnie głównym kryterium jest waga. Chciałam na poczatku pompowane koła ale widzę, że będą musiały być piankowe bo te z pompowanymi kołami są od razu cięższe... oj wybór ciężki- szczególnie jak ma się to targać na 3 piętro bez windy i z wąską klatką
nie butelka tylko kubkiem bo to jakiś wpływ ma na odruch ssania czy coś- na padłam normalnie
bolid jest, gacie na tyłek są a jak się obesra to i jest pielucha