Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 17:55   #1411
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jeny, zarosne brudem! nie moge nic przy Hani zrobic......naczynia leza w kuchni syf a niecierpie gotowac jak nie mam czysto....
ja jak mam coś zrobić w kuchni to rozkładam puzzle na całej powierzchni i tłumacze co robię. A Blanka uwielbia patrzeć jak obieram warzywa

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
A pewnie któraś jeszcze potrzebuje słoneczka? my chyba zaraz na spacer pójdziemy, bo się boje że padać zacznie, trzeba skorzystać

Ale się uśmiałam
Młody leży za mną na łóżku, odwracam się a on dorwał gazetę i w dwóch łapkach trzyma, jakby czytał. Zawołałam go a on z taką poważną miną się zza niej wychylił, jakbym mu naprawdę czytanie przerwała
Ja poproszę słoneczka! U nas cały dzień leje
Po co Mu przeszkadzałaś jak taki zaczytany był?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Diewczyny, dałam nurofen, spadło do 37,4
może faktycznie zęby?? Zdrówka dla Leosia!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
szybko jej idzie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Z lepszych informacji, to od środy Pola ma 4 ząbki - komplet kasowników

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

PYTANIA KULINRNE:
1) Jak robicie pulpety/ przepis dla laika? Najlepiej takie, które może można podać dziecku? mam w zamrażalce mielone mięso z indyka, może zrobię jakieś?

2) JAK przyrządzić RYBĘ inaczej niż w panierce i na oleju, żeby nie była "bez smaku" - ? u mnie w domu nigdy się inaczej nie robiło i nie umiem..a chciałabym jednak zacząć jeść ryby , no i podawać dziecku.
pulpety duszę w rosole a potem albo sos koperkowy albo pomidorowy
A rybkę piekę w folii z warzywami
A dzisiaj u nas na obiad były kotlety jajeczne, mniam
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:58   #1412
Delicjanka
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=nMGQ-EkyM9I usypiałam Amelke przy tej nucie przez pierwsze miesiące. Siedze, słucham i łzy mi lecą, dziękuje Bogu za każdy dzień, chwilę spędzoną z moją najważniejszą gwiazdeczką.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 17:58   #1413
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

a do tego isofixa musi byc mocowanie w aucie specjalne tak?? dobrze pamietam?? a jesli nie mam to trzeba kupic i to sporo kosztuje tak??
tak, nowe samochody maja to w pakiecie, w starszych czasem tez sie zdArzaja. ja musialam do swojego zakladac, dalam w ASO (!!!) 150zl juz z robocizna wiec jakiejs tragedii nie ma ale wiem ze ktoras pisala ze tz sam to robil i wyszlo chyba z 50zeta, w kazdym razie naprawde niewiele...

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
buziaki i przyłączam się do buziaczków dla Dorci i Zuzki
ja rowniez, 100 latek kochane szkrabki!
dziec mi pospal 1,5 godz, szokens niesamowity!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:02   #1414
sarah67
Zadomowienie

http://www.siepomaga.pl/f/sercedziecka/c/979
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:04   #1415
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

Wczoraj zostala 2 godziny z tesciowa bo ja musialam do weta z psem (i kurcze przegapilam termin szczepienia i stracilam badanie dzieki ktoremu pies moze podrozowac poza granice Polski, koszt 170zl )

i wiecie co chyba ciesze sie ze wzielam rodzicielski i mala nie jest z tesciowa, bo wczoraj wracam a ona ja karmi bananem, na swoich kolanach ja mowie ze w siedzonku lepiej aboona nie siedzi i jak jej dawala tego banana to sobie pomyslalam ze wwmuszalaby dziecku jedzenie strasznie a ze mala sie daje to by mi ja utuczyla, nic nie skomentowalam wiecej bo wiem ze i tak nie mialoby to znaczenia
ech.. teściowe...

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u koleżanki na urodzinach. Strasznie mi się nie chiało ale kupiłam prezent, poza tym bardzo długo się nie widziałam z dziewczynami więc poszłam. Mąz został z Blanką od 17 do 23. Miał dzwonić jakby coś sie działo , aczkolwiek wiem że on nigdy by nie zadzwonił chyba że by naprawde coś poważnego się działo. Nie zadzwonił wczoraj. Jak wróciłam to oboje spali na łóżku. Mąż się obudził i opowiadał że była masakraaaaa i że trzymał już telefon w dłoni żeby mnie wołać. Po 30 min jak wyszłam zaczął się marud , potem już histeria nie z tej ziemi. Uspokoił ją zapach mojej koszulki nocnej Miałam takie wyrzuty sumienie , że moja kruszynka tak płakała i nie sądziłam że aż tak jest do mnie przywiązana dziś nie opuszczam jej na krok i ciągle przytulam i jest taka szczęsliwa i się śmieje

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Buziaki dla solenizantów kochanych !
smutne, a jednocześnie takie kochane

Cytat:
Aha, w ogóle to jak tż jechał w środę, to się tak wzruszyłam, że szok. Nachylał się nad Polą, coś tam do niej mówił, a ona go tak zaczęła rączką dotykać po twarzy - najpierw czoło, potem nos, policzki, usta, broda, i tak się uśmiechała To wyglądało, jakby chciała zapamiętać jego twarz na te 3 tygodnie, jak się nie będą widzieć

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ale burza
uwielbiam... u nas tylko deszcz

Cytat:
chyba idzie do nas !

A tak siedzę

i łezki poleciały jak się klamerka do rączki przypięła Ale za chwile już zapomniała i dorwała kolejne
jakie piękne zdjęcia!!!
Stary 2013-09-13, 18:07   #1416
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
tak, nowe samochody maja to w pakiecie, w starszych czasem tez sie zdArzaja. ja musialam do swojego zakladac, dalam w ASO (!!!) 150zl juz z robocizna wiec jakiejs tragedii nie ma ale wiem ze ktoras pisala ze tz sam to robil i wyszlo chyba z 50zeta, w kazdym razie naprawde niewiele...

ja rowniez, 100 latek kochane szkrabki!
dziec mi pospal 1,5 godz, szokens niesamowity!
to wcale nie duzo

super dzieki za info

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Kochani, dzisiaj rodzice Olgi Kostki zamieścili taką informację:

"Guz się odrodził Olga potrzebuje bardzo drogiego leczenia – dr Hungerford zalecił podanie Melphalanu (specjalnej chemii podanej bezpośrednio przez tętnicę udową do oka). Za 4 tygodnie musimy pojawić się na badaniu i podać Oldze pierwszą z trzech dawek. Koszt badania 2220 funtów oraz jednej dawki Melphalanu 18300 funtów! Mamy na to tylko cztery tygodnie! Jeżeli macie możliwość zbiórki (puszka w sklepie, kwesta pod kościołem, koncert, rzeczy na aukcje na allegro) dajcie znać i prosimy działajcie! Udostępniajcie wśród przyjaciół, znajomych firm i wszędzie gdzie się da! Informacje jak pomóc znajdziecie pod linkami: www.olgakostka.pl oraz http://dzieciom.pl/podopieczni/20793"

Musimy pomóc tej małej kruszynce! Dlatego proponuję taką modną akcję jak 5zł dla Olgi Kostki.

Pieniążki proszę wpłacać na ten adres Fundacji:

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”
ul. Łomiańska 5
01-685 Warszawa

Nr konta: 15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
tytuł przelewu:
20793 Kostka Olga – darowizna na pomoc i ochronę zdrowia

Każda pomoc się liczy. Musimy pomóc Oldze pokonać raka!!!!
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:11   #1417
hje
Zakorzenienie

Fewciu, no wiem Tylko jednak Pola dwa miesiące prawie starsza, no i jednak trochę smutno jak się czyta o takich postępach

Pola nadal śpi. Hmm, hmm, zobaczymy jaka będzie nocka
Choć przez cały ten tydzień miała w ciągu dnia tylko jedną drzemkę, max dwu godzinną, a w nocy i tak się budziła. Z wtorku na środę było najgorzej, aż ją wzięłam do łóżka, bo ciągle popłakiwała No ale to było przez zęba.

No w sumie dzisiaj też prawie to samo - pobudka o 7, pierwsza drzemka o 13 15 minutowa I sobie przez nią przesunęła spanie..

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-13 o 18:16
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:17   #1418
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ona dostaje ten antybiotyk przez kroplówke. Ma wkłuty w rączkę wenflon Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.
Starają się w tym szpitalu nie trzeba chodzić i się prosić bo bardzo się interesują chorymi.
dobrze że zrobią jej wszystkie badania! Życzę mnostwo zdrówka!

Cytat:
fewcia - gratulacje!!!! masz fotke? ale to radocha nie?
mam, ale strasznie rozmazane, bo bałam się, że fiknie na głowkę

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wowowow jaka pięknota!! <3

biednna, ale dobrze ze jej robią badania i dbają ;*

a ja czekaaaaaaaaaam na tzesława ;p kurna, jutro bedzie all day na działkce, jutro przyjezdza geodeta wytyczać nam chałupkę;)

Cytat:
Fewcia

super zobacz jak Blaneczka szaleje z umiejetnosciami, a tak sie martwilas

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=nMGQ-EkyM9I usypiałam Amelke przy tej nucie przez pierwsze miesiące. Siedze, słucham i łzy mi lecą, dziękuje Bogu za każdy dzień, chwilę spędzoną z moją najważniejszą gwiazdeczką.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Fewciu, no wiem Tylko jednak Pola dwa miesiące prawie starsza, no i jednak trochę smutno jak się czyta o takich postępach

Pola nadal śpi. Hmm, hmm, zobaczymy jaka będzie nocka
Choć przez cały ten tydzień miała w ciągu dnia tylko jedną drzemkę, max dwu godzinną, a w nocy i tak się budziła. Z wtorku na środę było najgorzej, aż ją wzięłam do łóżka, bo ciągle popłakiwała No ale to było przez zęba.
wiem, doskonale Cie rozumiem Wierzę, że Pola wyskoczy jak z procy

Dziewczyny czy Wasze dzieci lubią patrzeć jak coś robicie?
Blanka uwielbia patrzeć jak: odkurzam, tuszuje rzęsy i obieram warzywa. Patrzy jak zahipnotyzowana.
Stary 2013-09-13, 18:20   #1419
hje
Zakorzenienie

Si, Pola też lubi patrzeć, najwięcej radochy sprawiam jej jazdą na miotle po domu, ubaw po pachy
Stary 2013-09-13, 18:39   #1420
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Pietraszko uwielbia patrzec jak sie maluje, a zwlaszcza pudruje twarz :P az sie boje heheh

Hje, niedobrze mi sie zrobilo po przeczytaniu tego artykulu..... Jak tak mozna???!!!

Kurcze, dziewczyny, a to nie jest to, o czym z Szaja pisalysmy kiedys? Ze dzieci sadzane rozwijaja sie gorzej motorycznie, bo....im sie nie chce po prostu??? Bo wiedza, ze je ktos posadzi???

Malz mi dzisiaj oswiadczyl, ze w ramach naszej 5tej rocznicy gdzies mnie jutro zabiera i na 16 mam byc gotowa, odpindrzona itd az mnie skreca normalnie
Babel zostaje z tesciami, a po tym, co piszecie, to az sie boje, co to bedzie.... Mam nadzieje, ze zabiera mnie tylko na chwilke gdzies

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 18:44   #1421
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Lady, no właśnie sobie teraz wyrzucam, że to przeze mnie Pola nie siada sama

No no, oczywiście nas poinformujesz PO, co się działo
Stary 2013-09-13, 19:00   #1422
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
szajka - 100 lat Kochana! mam nadzieje ze Dorci przejdzie foszek na ta piers
silver-tz ma urlop, bedzie ci troche latwiej. buziaki, trzymajcie sie tam!
fewcia - gratulacje!!!! masz fotke? ale to radocha nie?
yellow-gratki za bizu! juz niemoge doczekac sie stronki www. a co do siadania, raczkowania itd - nie martw sie! na kazdego nadejdzie pora! mowie to ja, najwieksza panikara od nie-siadania
marsi, zdrowka dla leosia. moze to te zebiska nieszczesne?
misiael-kciuki za neuro!
hje-wszystko bedzie ok, nie martw sie. daj dziewuszynie czas!
aska-lal! kanarki!
marta-100latek dla Fifiego!
hope-jak exam?
bokeh-bije sie w piers!!! ladniej Ci niz w tym rudym! śliczna Ty jestes, wiesz?
Wszystkie pięknie wymienilas..a mnie??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:02   #1423
blogerka
Wtajemniczenie

bokeh - ślicznie w tym kolorze wyglądasz
Stary 2013-09-13, 19:28   #1424
hje
Zakorzenienie

Pola dalej śpi...

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

No, obudziła się, to teraz idziemy poszaleć, tak do północy

Hope! Jak po egzaminie??

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:02
Stary 2013-09-13, 19:34   #1425
misiaeel
Wtajemniczenie

wróciliśmy od od lekarza
wszystko dobrze Pani powiedziała, że jest bardzo silna, ma dobre odruchy, jak na swój wiek i tak duzo potrafi, tylko jest troche leniwa do siadu idzie tylko waga może ją troche blokować i może się trochę bać. ale wszystko idzie w kierunku raczkowania. powiedziała, że na pewno zaraz to zacznie robić a potem usiądze
ogólnie super dziewczyna i bardzo kontaktowa, Hanka cały czas pełen zaciesz do niej
także same ochy i achy nad moją Córunią miód na moje serce

później Was nadrobię bo idę kąpać

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:35   #1426
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że zrobią jej wszystkie badania! Życzę mnostwo zdrówka!

mam, ale strasznie rozmazane, bo bałam się, że fiknie na głowkę

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

wiem, doskonale Cie rozumiem Wierzę, że Pola wyskoczy jak z procy

Blanka uwielbia patrzeć jak: odkurzam, tuszuje rzęsy i obieram warzywa. Patrzy jak zahipnotyzowana.

Hania ogólnie malo cyzm się interesuje.... lubi jak odkurzam to patrzy zawsze za odkurzaczem ale tak to średnio co
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
bokeh - ślicznie w tym kolorze wyglądasz

dziękuję

Cytat:
Pola dalej śpi...

Hje, Tobie Pola zawsze tak późno śpi jeszcze drzemkowo, o której ona potem zasypia? bo u nas przed nocnym snem musi być minimum 3h aktywności
Stary 2013-09-13, 19:49   #1427
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

Z lepszych informacji, to od środy Pola ma 4 ząbki - komplet kasowników
:
Gratulacje

Cytat:
Aha, w ogóle to jak tż jechał w środę, to się tak wzruszyłam, że szok. Nachylał się nad Polą, coś tam do niej mówił, a ona go tak zaczęła rączką dotykać po twarzy - najpierw czoło, potem nos, policzki, usta, broda, i tak się uśmiechała To wyglądało, jakby chciała zapamiętać jego twarz na te 3 tygodnie, jak się nie będą widzieć
Słodko

Cytat:
chyba idzie do nas !

A tak siedzę

i łezki poleciały jak się klamerka do rączki przypięła Ale za chwile już zapomniała i dorwała kolejne
Piękności ! <3
Cytat:
Widać po niej że już jest trochę lepiej. Przez te wszystkie dni była bladziutka, smutna, a dziś już dostała kolorków, uśmiecha się , gaworzy i pokazuje mi język
No ale mimo wszystko i tak będziemy jeszcze długo w szpitalu. Ważne żeby ją wyleczyli a opiekę tam ma naprawdę bardzo dobrą.

Tż mi właśnie napisał że znów nas przenieśli na inną salę bo byliśmy w dwuosobowej a teraz jesteśmy na jednoosobowej. Na szczęście łóżko dla mnie jest (bo nie na wszystkich salach są).[COLOR="Silver"]
To super że już lepiej ! DObrze że przynajmniej opiekują się Nią dobrze!
Oby szybko Wam te dni zleciały

Cytat:
Malz mi dzisiaj oswiadczyl, ze w ramach naszej 5tej rocznicy gdzies mnie jutro zabiera i na 16 mam byc gotowa, odpindrzona itd az mnie skreca normalnie
Babel zostaje z tesciami, a po tym, co piszecie, to az sie boje, co to bedzie.... Mam nadzieje, ze zabiera mnie tylko na chwilke gdzies
Ooo fajnie że jakaś niespodzianka się szykuje
My właśnie 8 pazdziernika mamy rocznicę ślubu i planowaliśmy ściągnać rodziców do opieki nad Blanką i pójśc na kolacje i nocke do hotelu. Ale po wczorajszej akcji z Blanką nie mam serca jej zostawić i nie wiem co to będzie. Pewnie gdzies w ciągu dnia wyskoczymy.

Moja mała Poczwarka już zasnęła. Położyłam ją do łóżeczka włączyłam come po cichu, poprzytulałam poszłam do innego pokoju i zasnęła Wróciłam przykryłam kołderką i się obudziła
No ale juz znowu śpi.

Wrzucam Wam filmik gdzie Blanka prezentuje prawie wszystkie swoje umiejętności :http://www.youtube.com/watch?v=nwVyiv4RVAg Jeszcze do tego dochodzi stawanie na palcach i prostowanie nóg,wypiananie pupy na czworakach.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 19:59   #1428
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

A tak siedzę
O jejku ale ślicznie, do magazynu normalnie
Cytat:
Oj, racja

Ja też Polę sadzam, bo często chce się bawić tylko w takiej pozycji. Trduno, jeśli robimy źle, to przynajmniej we dwie
Tak, i wtedy może się bawić swobodnie zabawkami.
Cytat:
Widać po niej że już jest trochę lepiej. Przez te wszystkie dni była bladziutka, smutna, a dziś już dostała kolorków, uśmiecha się , gaworzy i pokazuje mi język
No ale mimo wszystko i tak będziemy jeszcze długo w szpitalu. Ważne żeby ją wyleczyli a opiekę tam ma naprawdę bardzo dobrą.

Tż mi właśnie napisał że znów nas przenieśli na inną salę bo byliśmy w dwuosobowej a teraz jesteśmy na jednoosobowej. Na szczęście łóżko dla mnie jest (bo nie na wszystkich salach są).

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

U nas tak samo. Ona sama nie siada.
Tak myśłałam, że nie tylko moja taka wyrywna i nie poleży
Dużo zdrówka i żeby szybko minęły te dwa tyg (raaany, jak długo w szpitalu;/)
Cytat:

właśnie też się zastanawiam czy nie za szybko? Ale skoro sama tak robi to może jest gotowa??? Nie wiem. Co myślicie??

Kolejny mobilny
Fewciu, szelki Blankę blokowały i ona teraz wypruła jak z procy Skoro szybko się uczy i robi to sama to na pewno może
Cytat:
W ogóle to Polę na rękach ostatni raz usypiałam chyba jak miała 4 miesiące. A jakoś tydz. temu tak wyszło, że teraz robię to, np. zamiast dać herbatki w nocy jak się obudzi, ona śpi - czyli działa No i zauważyłam, że ona czasem specjalnie, np. jak się bawi, udaje, że chce jej się spać, pociera oczka, marudzi. Biorę ją, przytulam i zaczynam lulać, a ona zamyka oczka, pomruczy, przytuli się do ramienia, i za 5 minut już uahahana i bawić się chce. Czyli chyba ma potrzebę mojego przytulenia?
Ma, ma. Juliana chyba też zaczyna się uczyć przytulać
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

meduzzko Juliana zabrala drzemke Lilci! Pieknie prosimy o oddanie Mloda spala dzisiaj przez dzien cale 20 minut!

Przepraszam Oddam jutro! Byle nie za dużo
Cytat:

Moja Niunka jako, ze nie dpotyka swoich rowiesnikow bo nie ma tu w okolicy, to na wakacjach spotkala 10 msc Antosia (smiac mi sie chce bo maz mowi Antos na Dzidzku nasza ale Antonina dac nie chcial), ja siedzialam na takiej lawce lezance z Nati na kolanach przyjechal Antos wozkiem i ona tak zagladala do niego normalnie wychylona wygieta przez moje rece i zaglada, (kurcze chcialam az powiedziec, corcia nie wypada tak sie "gapic" jak Antos równiez zostal przenisesiny na laweczke to do niego zagladala zaczepiala, chciala Mu czapeczke zdjac, zlapali sie pozniej za raczko, pozniej On Jej opaske chcial zdjac
super spotkanko
Ale fajnieee.. Ja nie mam żadnych znajomych z niemowlęciem
Cytat:

Kurcze, dziewczyny, a to nie jest to, o czym z Szaja pisalysmy kiedys? Ze dzieci sadzane rozwijaja sie gorzej motorycznie, bo....im sie nie chce po prostu??? Bo wiedza, ze je ktos posadzi???

Na pewno tak jest Bo po co wstać, jak stęknę i mnie posadzą, tak samo z noszeniem jak trochę postękam to mnie wezmą na ręce. Wiem, że to jest złe ale to chyba jedyna rzecz na którą jej pozwalam... Taką ma frajdę....

Ale zazdroszczę suprajsa... My też mieliśmy 5 lat niestety zostało olane przez nas
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wróciliśmy od od lekarza
No to super. Od razu spokojniejsza

Fewciu!! Umknęło mi, że prowadzisz bloga. Weszłam i ryczałam jak bóbr przy wpisie "Dziecko rodzi matkę". I masz bardzo przystojnego męża, nie trzeba się za sąsiadem uganiać, nie trzeba Blanka wykapany tatuś

Zjadłam rosołek i coś by się jeszcze.... Ale mam ssanie ostatnio

Szajo Sto lat i mnóstwa pociechy z pociech Swoją drogą chyba zabalowała?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:02   #1429
hje
Zakorzenienie

Cytat:

Hje, Tobie Pola zawsze tak późno śpi jeszcze drzemkowo, o której ona potem zasypia? bo u nas przed nocnym snem musi być minimum 3h aktywności
22-północ

A właśnie przez ten tydzień było tak, że spała w godzinach popołudniowych, zazwyczaj od ok. 13, tak 2-3 godziny i potem już do wieczora aktywna. Ale dziś drzemała tylko 15 minut , no i sobie przestawiła..
Stary 2013-09-13, 20:03   #1430
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Deli teraz zobaczyłam że coś źle mi się zacytowało. ta ikonka miała być to wyroku za zabójstwo dziecka,a nie do kołysanki,przepraszam

Stary 2013-09-13, 20:05   #1431
nafiyqa
Zakorzenienie

Co za dzien - w koncu w domu
Caly czas na nogach - najpierw sprzatanie z TZ, potem bylismy z Kuba w przychodni, na dzialce, na targu, u tesciow (swieza dostawa niepryskanych warzywek dla Kubusia ), na zakupach w markecie i dzien poleciaaal

Zaraz Kuba zasnie, a ja do garow - chleb chcialam jeszcze upiec.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
NAWIJKOprzepis do klubu!
Czy w klubie jest przepis na ta sypana szarlotkę? Jeśli nie też poproszę!

To jest tak proste, ze az wstyd mi przepis wklejac

A przepis na szarlotke jest.

Cytat:
Sliczna po mamie!!!
Widze, ze Hania powazna jak moj Kubeczek

Cytat:
Ona dostaje ten antybiotyk przez kroplówke. Ma wkłuty w rączkę wenflon Więc nie dałoby rady. Poza tym robią jej ciągle jakieś badania. Wczoraj miała usg główki i brzuszka.
Starają się w tym szpitalu nie trzeba chodzić i się prosić bo bardzo się interesują chorymi.
Wenflon
Kurcze, wybacz, ze pytam - ale Daria nie probuje go zaczepiac/dotykac, itp?
Nie moge sobie wyobrazic wenflonu u malego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Szklanko Kinekt u nas to było wyrzucenie 1300 zł w błoto. Graliśmy może...2 tyg? Ja bym chciała jakieś zwykłe gry, typu tekken jak kiedyś się grało... Może być Mario Ale mamy tylko Wiedźmina, samochodówkę i Nike treningi

Szukam papuci takich na teraz do nosidła, czy nawet do wózka... Żeby były ciepłe ale nie strasznie puchate i nie takie jak prawdziwe buty...
Mario

Zdrowka dla Julianki!! Calusy od cioci

Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/kielce/kie...-dziecka/d6cxe

No
Czyli dla K.W. nie można się było spodziewać więcej, niż dostała..
Przeraza mnie ilosc takich spraw

Cytat:

BTW - tylko tyle? żadnych "ktoś tu marudził" ??
Ej, ej, bo zaraz wroce do starej spiewki

Cytat:
Hje ryba z pieca super, ale nie trzeba jej piec 1-1,5
kucharze mówią,że potrzeba jej od 8 minut w zależnosći od wielkosci i mocy- np grill, patelnia
ja w piekarniku jak piekę większą ilość to max pół h

tak zeby dzidzi smakowało to najprostszy sposób- rybę w papierze do pieczenia albo w folii obłożyc zieloną pietruszką, dodać w słupki marchewkę, pietruszkę, może kawałęk pora, odrobina masła i gotowe
Zastanawialam sie wlasnie czy mozemy podac dzieciaczkom taka pieczona rybe...

Cytat:
Si
Poza warzywami - nie cierpi jak robie cokolwiek w kuchni mimo, ze spoglada na mnie z bujaka/kocyka i slucha opowiesci o tym, co robie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:15   #1432
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
wróciliśmy od od lekarza
wszystko dobrze

Cytat:

ooo, gratulacje!!!!
ciekawe co przyszykowal?

Cytat:
Wszystkie pięknie wymienilas..a mnie??

czyzbym ominela jakas nowa bungowa miejscowke?

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:

Wrzucam Wam filmik gdzie Blanka prezentuje prawie wszystkie swoje umiejętności :http://www.youtube.com/watch?v=nwVyiv4RVAg Jeszcze do tego dochodzi stawanie na palcach i prostowanie nóg,wypiananie pupy na czworakach.

hehe, sama sobie brawo bije

Stary 2013-09-13, 20:17   #1433
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
DEBRAH-O pulpety pytalam ostatnio...więc w wersji dla dziecka nie dałabym bułki do środka..jajko no to chyba jedno można...no i już...bo cebuli nie dasZ..i ja bym te pulpety wrzuciła do wywaru z warzyw.ale to takie z głowy-niech się wypowie mama która robila już

Cebulkę można dawać po 7 miesiącu chyba albo po 8. Ola dostaje do zupek cebulki
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:32   #1434
s i l v e r
Zakorzenienie

nawijko, no właśnie... Jak ja zobaczyłam że wkłuli jej w rączkę wenflon to aż się popłakałam. Taka mała rączusia a jak ona płakała
Oczywiście próbuje go wyrwać, chce brać do buzi itp... Muszę po prostu ciągle uważać.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:34
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:35   #1435
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny, miałam się nie chwalić, żeby nie zapeszyć, bo może to jednorazowe, ale!

1) Młoda zjadła wczoraj pół małego banana rozgniecionego widelcem i podawanego łyżeczką! (to nic, że wszystko było w bananie)
2) Dziś, tuż przed kąpielą zjadła 1/3 słoiczka z mięskiem hippa - pierwszy raz - jadła i otwierała buzię! Dość szybko i z zaciekawieniem! Cała brudna była oczywiście, bo ładowała rączki, ale poszła do kąpieli zaraz. Podgrzałam jeszcze trochę, żeby sprawdzić czy zje i zjadła połowę z tego drugiego!

Za 2 tygodnie idę do szkoły, nie wiecie nawet jak się martwię jedzeniem, ale mi córka niespodziankę zrobiła!

Ale, byli na chwilę T. T przyniosła ciasto, pyszne swoją drogą bo ze śliwkami, z pianą na górze i kruszonką, ale w pewnym momencie widzę, że skubie odrobinę..zobaczyła, że patrzę, to się pyta czy może dać A.?
Tż był w domu więc my jednogłośnie "nie"
Może jesteśmy okropni, ale ja nie widzę sensu : gluten, cukier, białko jajka w jednym. Pół biedy jakby Amelka nie zjadła, ale jeśli by jej smakowało to co... następnym krokiem jest podanie całego kawałka?
Nie.
Więc po co dawać tą odrabinę jeśli dziecko posmakuje a więcej dostać nie może?
O to mi się głównie rozchodzi, to tak jakby pomachać czymś przed noskiem i zabrać.

Troszkę się boję jak Mała będzie z nimi zostawać na cały dzień.. kiedy ja w szkole. Wiem, że kochają A. bardzo, no ale.. same wiecie.

Na deser fota (akurat padła na boczek, nie zdążyłam jak prosto była)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0653-1.jpg (15,1 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-09-13 o 20:36
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:35   #1436
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Lenova super sobie Blanka radzi i jak pięknie brawo bije

Michael dobrze że wszystko w porządku u neurologa.

Stary 2013-09-13, 20:35   #1437
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Dziewczyny poradźcie czy teraz to tylko już na policję iść?(nie będę opisywać-looknijcie) http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,1...owie_.html?v=2

Oczywiście że tak!!! to jest traktowane jako oszustwo internetowe i wyłudzenie. w moim otoczeniu raz zdarzyła sie taka sytuacja kupując tel. na allegro dostali dwa batony i kawe :/ sprawa wylądowała na policji ale tu zawiniła forma transportu gdyż ktoś na poczcie to ukradł (były takie słynne akcje nawet w telewizji)

Cytat:
Laski ja piernicze! Położyłam mała w jej pokoju na podłodze,włączyłam laptop i odkręciłam głowę. Oglądam się za chwilę a Blanka siedzi! Normalnie zwyczajnie siedzi!! I bawi się zabawka!

No kolejna panikara !!! A tak sie bałaś że Blanka nie nadąży za innymi dzieciaczkami i co???? WIELKIE BRAWA
Cytat:
hej

Leo ma goraczke 38,4 dzwonie do osrodka a pielegniarka powiedziala,ze nas nie przyjmie bo pani dr powiedziala,ze jak pierwszy dzien goraczki to czekac do jutra :gun; szmaty,to na jaka cholere placimi z tz kosmiczne zusy?????

☠☠☠..lam sluchawka,jedzimy po poludniu prywatnie

tak sie martwie jest taki biedny,rozpalony
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
haha, brawa dla Blanki
ja mialam taki sam szok wczoraj jak ten mj skubaniec zlapal sie za kanape i wstal
wczesniej nie mial czego sie lapac wiec tylko pelzal a tu wystarcyla chwila i ten stoi

No proszę jakie wieści
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42781449]Dziękuję dziewczyny
Aniu, bo żurek jest kwaśny i ciężkostrawny (a ja to taki wypas robię ) więc zwyczajnie, za ciężka zupa. Grochówki też nie dam

Dziewczyny, problem mam. Od kilku dni Dorcia całkowicie odrzuciła lewą pierś wcześniej w dzień jak nie chciała to na leżąco w nocy karmiłam, a teraz jak ją tylko na tę stronę chcę dać to bunt, a dostawiona do piersi prawej od razu pije.
Sto lat!!!
Ej Szajopedio przeca kto jak kto ale Ty powinnaś wiedzieć że to dziecięce fanaberie i trzeba przeczekać. A narazie odrzuconą pierś opróżniać ewentualnie dawać na śpiocha

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej!

Nie bijcie jak ja za Wami tęsknię! Wizaż to naprawdę uzależnienie. Łapię się na tym że ciągle o Was myślę codziennie tęsknie spoglądam na laptopa bo tak bym chciała sobie przy nim posiedzieć. Ostatnio nie mam chwili dla siebie kiedyś to zawsze wieczorem jak męska część grona zasnęła to siadałam z herbatą i siup na forum, a teraz i owszem, siadam, przeczytam jedną stronę i głowa mi leci. Oli ostatnio przegina wstaje przed 7, i cały dzień nie śpi. Albo robi sobie 20 minutową drzemkę po której budzi się jeszcze bardziej zmierzły. Praktycznie non stop STĘKA i jak same wiecie po kilku godzinach i kilku dniach uszy puchną no i... szlag mnie trafia no ale muszę być cierpliwa. Zastanawiam się czy mały głodny nie jest, bo dostaje cały czas mleko 1... Muszę podać mu normalny Bebilon i zobaczyć co się będzie działo. Kaszek też mu nie daję, bo jak wiecie on jest dość sporawy, nie chcę go niepotrzebnie utuczyć...

Tż przestał cokolwiek robić w domu oczywiście oprócz syfu którego jest mistrzem. Musiałam sama ruszyć tyłek i sprzątać za dwoje bo już nie mogłam na to patrzeć. Oczywiście na niego nic nie działa, ani rozmowa, ani kłótnia

Co mnie martwi, to że Oli dalej nie siedzi i nie raczkuje. Widzę że Wasze dzieciaczki co chwila któreś staje, mój nawet nie sprężynuje... Staje na czworaka, chuśta dupką, ale z miejsca za bardzo nie rusza. Martwię się wizytę u neuro mamy w październiku a cholerka nie mamy kasy żeby iść prywatnie jak mnie denerwuje to co się tu dzieje ostatnio... Lekarze mają kilka wizyt w miesiącu na nfz byle odbębnić a tak to przyjmują prywatnie... A my płacimy nie wiadomo za co...

A moje zlecenie idzie do przodu. Sprzedaję już drugą partię biżuterii a w przyszłym tygodniu będę już robić sklep internetowy no a później go obsługiwać. Na wszystko dostałam wolną rękę, no i generalnie facet jest nastawiony na długą współpracę więc oby chociaż to wyszło

Z tego co wyczytałam, to widziałam że Daria chora ale dziś troszkę lepiej, buziak w czółko i zdróweczka dla słoneczka

Szajuś wszystkiego najlepszego

Lady jakbyś pisała o mnie. Ja też jak głupia czekam aż tż wróci z pracy i szlag mnie trafia jak ma kończyć o 14 a siedzi do 16 a on też jak mówię że siedzę sama z małym i czekam na niego to mi odpowiada "to sobie gdzieś idź" przecież to oczywiste że chodzę, jak była pogoda to codziennie pakowałam rano torbę i szliśmy na praktycznie cały dzień z Olim na spacer, no ale to nie o to chodzi... Ech faceci, nic nie rozumieją. Także

Idę dziewczynki Was poczytać oby Oli mi dał mam nadzieję że się zorganizuję i znajdę czas na forum bo na razie za dużo na mnie spadło obowiązków.

A, i powiedzcie mi że w tym roku będzie jeszcze ciepło i słoneczko
Fajnie że sie odezwałaś Cieszę sie że interes do przodu, trochę gorsze wiadomości o twoim chłopie :/
Trzymaj sie i pisz do nas bo często gęsto dziewczyny wypytują się na forum czy ktoś wie co u ciebie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Szajka 100 lat, szczescia, zdrowia, pomaranczy, nioech Ci TZ nago tanczy

A co do karmienia w nocy, to moze nie przekrecaj mlodej tylko sama nad nia zawisnij albo cos .. wiem ze to glupio brzmi, ale ja jak sie upre to umiem z 1 boku oboma cycuchami karmic, tylko troche niewygodnie

Co do mycia zebow, na elmexie napisane jest, zeby myc zeby raz dziennie wieczorem, a po 2 roku 2x dziennie ...

Walczylam z dynia, matko jaka ta cholera miala skore twarda, nawet tasakiem atakowalam okazalo sie ze wystarczyl ostry noz ... bede dzis malej gotowac, jeszcze nie wiem z czym

Aha byla gadka wczoraj o mrozeniu, ja bylam w pepco i udalo mi sie kupic takie zestawy pudeleczek firmy First Steps po 3,99 za komplet 3 kubeczki z pokrywkami + lyzeczka ... wzielam 2 szt w roznych kolorach czyli 6 pojemniczkow i bede mrozic w 1 kolorze zawsze z jajkiem, a w 2 miesko, zaluje ze nie wzielam 3, bo tam by byly z rybka ... kupilam jej tez zesatw 3 miseczek z pokrywkami za 6,99
Mogę zmałpować ??? plissss ale mi sie to podoba

No i nastał wieczór heheheheheehe
Buziaki laseczki
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:39   #1438
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Jaka, Ty krejzolu

Dziecko mi uciekło do salonu
Stary 2013-09-13, 20:42   #1439
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
22-północ

A właśnie przez ten tydzień było tak, że spała w godzinach popołudniowych, zazwyczaj od ok. 13, tak 2-3 godziny i potem już do wieczora aktywna. Ale dziś drzemała tylko 15 minut , no i sobie przestawiła..
Strrrraszzznie późno!

Cytat:
Gratulacje

Słodko

Piękności ! <3

To super że już lepiej ! DObrze że przynajmniej opiekują się Nią dobrze!
Oby szybko Wam te dni zleciały

Ooo fajnie że jakaś niespodzianka się szykuje
My właśnie 8 pazdziernika mamy rocznicę ślubu i planowaliśmy ściągnać rodziców do opieki nad Blanką i pójśc na kolacje i nocke do hotelu. Ale po wczorajszej akcji z Blanką nie mam serca jej zostawić i nie wiem co to będzie. Pewnie gdzies w ciągu dnia wyskoczymy.

Moja mała Poczwarka już zasnęła. Położyłam ją do łóżeczka włączyłam come po cichu, poprzytulałam poszłam do innego pokoju i zasnęła Wróciłam przykryłam kołderką i się obudziła
No ale juz znowu śpi.

Ale super! Zdolna Blanusia!

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
nawijko, no właśnie... Jak ja zobaczyłam że wkłuli jej w rączkę wenflon to aż się popłakałam. Taka mała rączusia a jak ona płakała
Oczywiście próbuje go wyrwać, chce brać do buzi itp... Muszę po prostu ciągle uważać.
O rany, bidusia.... ten korek od wenflonu jest tak duży jak u dorosłego?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 20:44   #1440
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam się nie chwalić, żeby nie zapeszyć, bo może to jednorazowe, ale!

1) Młoda zjadła wczoraj pół małego banana rozgniecionego widelcem i podawanego łyżeczką! (to nic, że wszystko było w bananie)
2) Dziś, tuż przed kąpielą zjadła 1/3 słoiczka z mięskiem hippa - pierwszy raz - jadła i otwierała buzię! Dość szybko i z zaciekawieniem! Cała brudna była oczywiście, bo ładowała rączki, ale poszła do kąpieli zaraz. Podgrzałam jeszcze trochę, żeby sprawdzić czy zje i zjadła połowę z tego drugiego!

Za 2 tygodnie idę do szkoły, nie wiecie nawet jak się martwię jedzeniem, ale mi córka niespodziankę zrobiła!

Ale, byli na chwilę T. T przyniosła ciasto, pyszne swoją drogą bo ze śliwkami, z pianą na górze i kruszonką, ale w pewnym momencie widzę, że skubie odrobinę..zobaczyła, że patrzę, to się pyta czy może dać A.?
Tż był w domu więc my jednogłośnie "nie"
Może jesteśmy okropni, ale ja nie widzę sensu : gluten, cukier, białko jajka w jednym. Pół biedy jakby Amelka nie zjadła, ale jeśli by jej smakowało to co... następnym krokiem jest podanie całego kawałka?
Nie.
Więc po co dawać tą odrabinę jeśli dziecko posmakuje a więcej dostać nie może?
O to mi się głównie rozchodzi, to tak jakby pomachać czymś przed noskiem i zabrać.

Troszkę się boję jak Mała będzie z nimi zostawać na cały dzień.. kiedy ja w szkole. Wiem, że kochają A. bardzo, no ale.. same wiecie.

Na deser fota (akurat padła na boczek, nie zdążyłam jak prosto była)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości