|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hej.
Spiesze z obszernymi wyjasnieniami. Jestem spokojna, bo nic więcej dla Malucha zrobić nie mogę. Jeśli sie teraz urodzi to będzie miał najlepsza opieke. Wody tak maja ze sie odnawiaja i jeśli nie ma skurczy to można wytrzymać 2-3 tygodnie. Pod warunkiem ze nie ma infekcji a to jest badane co 2 doby. Drugi zastrzyk dostaniemy przed 7 rano. W tej chwili zostałam chyba bez wod bo od godziny nic nie leci. Wczesniej lecialy jak z kranu. Skurczy nie odczuwam, maly sie rusza. Zero napiecia w brzuchu poza naciskiem na pecherz. Czop był wielki. Lekarze mi nie uwierzyli ze to wody i uczyli sie na mnie wykonywac jakis test.wsadzili patyka, powiercili, szczypalo jak ÷<>{}[[ az krzyczalam. Potem zabawa w stylu testu ciazowego. Zanurzyli w jakims odczynniku i jeśli wyciek jest dużo to wynik jest szybko. Jeśli maly to do 10 minut sie czeka. Mój był niemal od razu pozytywny. Buraki. Oni myśleli ze to duże ilości śluzu. A jednak psikus. A potem jak sie lanie rozkrecilo to nie nadazylam wymieniać wkladek. Skurcze sie na ktg nie pisaly ale leki dostałam i tak. No i teraz czekamy na wyniki, kontrole i ewentualne skurcze. Maly jest glowa w dol.Jeśli cos wyjdzie nie tak to na stol. Najpierw dużo plskalam a teraz myślę tylko o tym żeby dotrwac do drugiego zastrzyku. Pomiarowo Robaczek wychodzi raczej na 30tc. Takze okruszek. Jak sie urodzi to sru do inkubatora a ja uruchamiać mleczarnie dla jego dobra. Trzymam kciuki za spieszace się dziewczynki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() :przytu l:
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
dzidzia trzymaj sie tam
|
|
|
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z warsztatów "Mamo to ja". Najpierw napisze jak było, a zaraz poczytam co tam u Was.
Poszłam z mamą, która udawała ciężarną koleżankę z polecenia Więc już na wstępnie dostałam kocyk ( taki marniutki, ale każda bobasowa rzecz mnie cieszy). Ogólnie miałyśmy niezły ubaw z tego, że niby jest w ciąży. Wykłady, jak wykłady, niektóre bardzo nudne, a inne np. kąpiel maluszka, bardzo fajne. Jeśli chodzi o konkursy, to na początku nic nie udało mi się wygrać, bo były losowania. Szkoda bo naprawdę fajne i wartościowe rzeczy. Te prezenciki co dostawał każdy fajne, ale szału nie ma, choć jako, że dostawałyśmy wszystko podwójnie, to trochę tego nazbierałam ![]() Ogólnie trochę się to za długo ciągnęło i gdyby nie losowanie na końcu, to pewnie bym sobie wyszła wcześniej. No ale czekałam grzecznie na losowanie fotelika ![]() Jak zaczęli czytać te hasła, to zwątpiłam w wygraną, bo niektóre, to całe wiersze ułożyły. Ale ogólnie i mnie się dostała nagroda. I słuchajcie jaka akcja. Ponieważ mieli parę fajnych haseł i nie mogli się zdecydować, to wylosowali 4 osoby, które dostały witaminki. Miedzy innymi mnie się udało. Zaraz po tym losowaniu, była nagroda główna. Wyczytali zwycięzcę i czekają, czekają, czekają. A tu okazuje się, że właścicielka wygranego hasła, wyszła wcześniej... Nie wiedzieli co zrobić i stwierdzili, ze wylosują kogoś z tych osób, co nie mogli się zdecydować. Także gdybym nie wygrała witaminek, miała bym dużą szansę na fotelik |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
BABKU - mama udawala ciezarna?
DZIDZIA - wszystkie trzymamy kciuki za Twojego malucha. Oby zostal wbrzuszku jak najdluzej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Was
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
|
Matko ja tu o głupotach, a tu takie rzeczy się dzieją... Wybaczcie przelecę po łebkach resztę wpisów, bo nie mogę się na razie połapać o co chodzi. Może mi ktoś na szybko napisać co tu się wydarzyło??
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
No dokładnie
![]() Cytat:
oddział neonatologii jest piętro niżej.Cytat:
![]() Jak się da to obyście pozostali w dwupaku jak najdłużej, żeby synuś jeszcze podrósł ![]() Babku - ale numer z wkręceniem mamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Synuś napewno silny, da sobie radę jak się zdecyduje wyjść na drugą stronę, ale mocno zaciśnięte żeby ułożyło się wszystko dobrze, może wody się odnowią i maluszek jednak posiedzi dłużej, przypakuje jeszcze
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Zwracam honor małżowi gumki mi wsadził w pudełko z wkładkami
Mierzyli mi ciśnienie i mam 130/82 czyli spoko. Posłuchaliśmy też serduszka i narazie spokój ![]() Teraz koło 3 wpadnie położna z zastrzykiem i ciśnieniomierzem. Jedna z sali skacze na piłce...ma 38tc i jak do poniedziałku nie urodzi to czeka ją cc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
Dzidzia, Angie- trzymam mocno kciuki za każdą godzinę w dwupaku!
Nie miałam zbyt wiele czasu w tygodniu, ale starałam się Was podczytywać. Mam nadzieję że weekend będzie spokojniejszy i będę na bieżąco! |
|
|
|
#3075 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale pechowy,szpitalny dzień
Dziewczyny nie rodźcie.Czekam tylko na pozytywne wieści. Przelecę tylko bo to widzę dzisiaj mnie zszokowało totalnie i rozwaliło ![]() To jakiś zły sen Cytat:
Cytat:
![]() Dużo sił życzę,oby przepływy były lepsze ![]() Tulę WAS ![]() Cytat:
oby akcja się nie rozkręciła Cytat:
i szybko do domu wróciła Cytat:
Cytat:
![]() Jezu boję sie czytać dalej normalnie,co strona to coraz gorsze wieści. MEGA MEGA WIELKIE ŻEBY ŻADNA JESZCZE NIE RODZIŁA ![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Ja też ,nawet wczoraj jak leżałam wymyśliłam tytuł wątku o Majce :/ |
|||||||
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Koala19 dobrze, że już wszystko w porządku i jesteście w domu.
Nasturcja za 5, choć w Twoim przypadku było to do przewidzenia Ryba współczuję mężowi zdawania prawka. Zdawałam 3 razy i wiem czym to pachnie Mnie za 3 razem jakoś się udało, więc i jemu się uda, tylko trzeba się wcześniej najeść nerwów i strachu. Niestety...Abby fajnie, że kolejna osoba zadowolona z tego sprzedawcy. za zakupy.iskra fajny: - wóz, - brzuch, - Twój uśmiech od ucha do ucha i pies ![]() Trele przypomniałam sobie o Twoim śnie właśnie. Aż mnie ciarki przeszły. Aangie, Dzidzia, Paulina,Newtrend bardzo mocno trzymam za Was i Wasze maleństwa kciuki. Mam nadzieję, że u każdej z Was potoczy się wszystko dobrze. Trzymajcie się dzielnie Kurcze co za dzień... Przepraszam jeśli kogoś pominęłam, ale leciałam po łebkach, żeby szybko dowiedzieć się o co chodzi. |
|
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Ważne że trochę się uspokoiłaś. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- z tego co zapamiętałam,niewiele tego ![]() za tygodnie nowo rozpoczęte iloneczka91 O masz taki sam termin ![]() Dobrze że wizyta ok Adosienka A może zrób jeszcze raz mocz.Kumpeli ostatnio wyszło to samo,powtórzyła i wynik ok.Chyba jakaś zanieczyszczona probówka czy co? Iskra Fajny ten Bebetoo,też mi się na żywo spodobał.Lekko się prowadzi ryba Następnym razem się uda |
|||
|
|
|
#3078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Właśnie wygląda normalnie jak na swój wiek, ale kocyk dostałam, nikt się nie czepiał, czyli najgorzej nie jest. Wszystkie prezenty też zgarnęła, niektóre nawet podwójnie
![]() Ale ogólnie to jest taka agentka, że płakałam ze śmiechu z niej. Wydzwaniał do niej tata co chwilę i mnie to denerwowało. Mówię do niej, żeby się uspokoiła i po co on tyle razy do niej dzwoni? A ona do mnie (dosyć głośno) "jak będziesz w ciąży w moim wieku, to zobaczysz jak się będzie mąż o ciebie martwił" |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Się poryczałam jak małż napisał, że kocha i tak pusto w sypialni
![]() Poczytam trochę i lulu. Oby jutro był lepszy dzień i same dobre wieści ![]() Dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Dzidzia
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem cały czas myślami z Wami! Trzymajcie się
Oby wszystko poszło po Waszej myśli
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
Już wyczytałam wszystko i chyba zacznę wierzyć w pechowość piątku 13. Jeszcze nie było na forum tylu niepokojących wieści w jeden dzień...
Dziewczyny jeszcze raz napiszę trzymam bardzo mocno za Was kciuki!!! ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Aż mi się łezka w oku pojawiła. W szpitalach położniczych, powinny być sale gdzie można spać z mężem. Jak oni by się przydali tam w takich chwilach... |
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Musi byc dobrze,mam nadzieje,ze jutrzejszy dzien przyniesie juz same dobre wiesci...
Dobrej i spokojnej nocy ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
|
dzidzia oby Twoj spokoj przelozyl sie na spokoj malucha w brzuchu.
Ja poki co,ide spac. Zadnych nowych wiesci nie mam od Angie.
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro będzie na pewno lepiej! Az się Titek zbuntował i wali mnie po brzuchu ![]() Trzymamy kciukasy za wszystkie mamusie i dzidziusie!!!! |
|
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypin
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Ryba jutro będę chwilkę w Twoich okolicach, jedziemy do Bytomia z TŻ po wózek mam nadzieję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Leze i nie mogę spać. Mam bóle w cewce moczowej i krwiomocz. Niby dostałam antybiotyk ale co z tego. Mały sie niewiele rusza. Nie wiem co myśleć. Zglaszalam poloznej ale ona ciagle mi tu gada ze to normalne. Czy ja wiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niewiele to da pewnie,ale nic wiecej nie moge zrobic. Tule cieploWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Chyba i mnie dopadly teraz klopoty ze snem:/ Tymus kreci sie w brzuchu z calych swoch dzieciecych sil chyba...przeczekam.moze jeszcze zas e Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
No ja przespalam w sumie jakieś 2 i pół godziny tej nocy. W tej chwili liczę przerwy między skurczami (sa co 4-6 minut).
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Więc już na wstępnie dostałam kocyk ( taki marniutki, ale każda bobasowa rzecz mnie cieszy). Ogólnie miałyśmy niezły ubaw z tego, że niby jest w ciąży. 

Mnie za 3 razem jakoś się udało, więc i jemu się uda, tylko trzeba się wcześniej najeść nerwów i strachu. Niestety...