|
|
#1501 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Poza tym, my od urodzenia mówimy na Młodego Bubuś, nawet bardziej na to reaguje niż na imię czy to zobowiązuje? ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42795474]Yellow, spokojnie, jest duży i długi, pewnie to przyczyna. Dorka też, ona nawet na 4raka nie. a jak ty przeziębiona, to nie masz ochoty na spanie? Dziewczyny, dziękuję raz jeszcze każdej za życzenia [/QUOTE]Dzięki za uspokojenie. Coś mi się wydaje że młody ma jakiś skok rozwojowy, bo jest marudny do potęgi. Widać że już totalnie znudziło go to co potrafi i chce robić coś więcej, mam nadzieję że już niebawem pójdzie do przodu. Cytat:
ale ceny wszystko tak do góry poszło... |
|||
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Marta zazdroszcze mamy zdolnej
Sweterek bomba ...Nawijko pokrój buraka w kosteczke 1x1 cm, wtedy napewno szybo sie ugotuje
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
A pisalyscie o zabawkach dzieciowych ... moja interesuje wszystko tylko nie one
.. jedynie to ksiazeczki, ale trzeba ej pokazywac, przekladac strony, sama sie nimi nie zajmie ... najlepsze zabawki standardzik: kable, gazety, rura od odkurzacza ( uwielbia !!! ), rolki od recznikow papierowych albo od folii aluminiowej ... w kuchnie jak jestem to wszelkiego rodzaju miseczki, lopatki jak jej dam to sie chwile zainteresuje .. Mloda lazi zamna jak pies .. jak jestem w kuchni to stoi miedzy moimi nogami, albo wisi mi na jednej i kiwa sie, gryzie i wykonuje dzejkobowe ruchy .. stoi przy piekarniku i brudzi szybe ... albo staje przy wszystkim .. na poczatku panikowalam, ale jak juz zajarzyla jak sie upada to tak sie nie boje ... widze, ze sama sie asekuruje i reke wyciaga ... zdarzy jej sie jesczze czasami upasc i uderzyc ale kurde nie ma na to rady ... najczesciej odwracam jej uwage i nawet nie palcze, chyba, ze mocno to jest ryk ale krotko ![]() Spi w body, teraz juz na dlugi rekaw .. ona spi z nami koldra przykryta to nozki ma gole .. kupilam jej na zime pajace w pepco za 11,99 juz raz zakladalam i nawet sie udalo .. ale poszukam tez jakiejs pizamki
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
ja gotuję razem ze wszystkimi warzywami jak robię barszczyk Oli.
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiem, oczy mi się już kleją.
Mua
|
|
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady,
![]() ---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- My po herbatce i nie mogę zasnąć.. |
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
A Antonio od powrotu z mazur budzi się kilkakrotnie w nocy zawsze,z płaczem ...tak jest codziennie...ale jak go przełoże do nas do łóżka śpi bezproblemowo..czasem tyle razy wstaje że już mam ochotę o 1 go przenieść, ale nie chce go a aż tak przyzwyczaić.dziś jakoś wytrzymałam do teraz..(wstawałam z 7 razy)-przełożyłam i prawie od razu śpi.....a ja jak zwykle nie mogę usnąć:banghead::banghead: :banghead:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-14 o 04:39 |
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Hej!
Może hasło "jesień średniowiecza" do słownika? ![]() Lady Przytulam mocno ![]() Buraki gotuje razem z innymi warzywami tylko kroję na drobniejsze kawałki Bokeh Blanka też nie lubi być u kogoś na rękach chyba że przodem do świata i mnie widzi,to jeszcze jako tako. I oczywiście uwielbia słuchać przepisów w kuchni ![]() Sylwietta trzymaj się tam dzielnie! Kochana mnóstwo Zdrówka! Dobrze że u Filipa to tylko "katar".Jak noc ? Gdzie Meneq? Yellow ja co rury słyszę że Blanka np nie siedzi bo jej nie pozwalam. olewam. Blanka dzisiaj w nocy Siadła i siedziała i spala ![]() Poza tym to 6 pobudek,dwie na jedzenie,reszta na niewiadomy płacz. Ech... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Hje jeszcze miałam napisać że Blanka też podnosi pupę tak jak napisałaś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez fewcia Czas edycji: 2013-09-14 o 07:31 |
|
|
|
#1514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam sie z rana, mloda ladnie spala dzis bo do 7,30, az jestem w szoku, ze tak dlugo ... TZ pojechal do Gliwic i wraca jutro wieczorem. do mnie przyjezdza przyjaciola i siedziec do jutra ... Na 11,30 jedziemy na budowe, ale jestem podjarana wlasnie pije kawke, mloda sie bawi w lozeczku :szczena:, a ja umylam podloge i czekam az wyschnie
|
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam jeszcze jeden sposob na zajecie jego uwagi, zrobilismy mo ogromny kolejec na pol salonu zagradzajac wszytsko kanapami (w tym celu takze meble ogrodowe wnieslismy ), wylozylismy to puzlami piankowymi i ... oczywiscie sam tam nie usiedzi, ma to w dupie, najlepiej jak sa goscie i kazdy na kanapie wokol usiadzie t wtedy sie popisuje, albo ja sie klade tam z nim, a on przechodzi po mnie, wspina sie, albo uwaga! sam sie bawi zabawkami, wystarczy ze jestem i czasem cos powiem, popatrze na niego a ja mam wtedy chwile relaksu bo spokojnie moge sobie ksiazke poczytac - tzn, w miare spokojnie, bo jak dizecko po glowie przechodzi to wiadomo ale w normalnych warunkach to ja bym sobie przy nim ksiazki nie poczytala.---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- jest, ale nie wiem skad go wziac, mi siostra na wizazu znalazla gdzies.
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Czesc!
sylwietta zdrowiej predko! Dzieki za mile komentarze w k. lady z ta chudzina, to nie przesadzaj. bokeh zawstydzilas mnie swoim komentarzem. Pieknie wygladasz w nowym kolorze!!! fewciu dzieki, ze pytasz. Tz ma urlop i korzystamy. Wczoraj na caly dzien wyjechalismy, telefon mi sie rozladowal a dzis dochodzimy do siebie. Wymyslilismy, ze chcemy spedzic dzien posrod przyrody, ladny widok zobaczyc i zjesc cos smacznego. W ten sposob zrobilismy 600km, zeby zobaczyc dwie piekne zatoki, wybrzeze riasowe i najesc sie ostryg. Bylo cudownie!! Yae tez byla aniolkiem Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-14 o 08:25 |
|
|
|
#1517 |
|
Zadomowienie
|
Meneq brzmi bajkowo
Jadlas ostrygi, ja bym sie chyba nie odwazyla
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Kurka dziewczyny jak wczoraj chciałam z Wami popisać to zaczęły się pobudki
po raz pierwszy w mojej karierze mamy miałam w nocy więcej niż jedną pobudke, w dodatku z płaczem. W ogóle wczoraj byłam z Ola u lekarza, bo ten katar ma już ze dwa tygodnie! i miałam wczoraj wrażenie, ze boli ją gardło. Nie było pediatry, zastępował go taki "dorosły" lek. no ale poszłam, bo uznałam, ze przecież taki też oceni gardło i osłucha ją. Powiedział, ze nic nie widzi No a w nocy masakejro Ola taka biedna płakała ale wiecie, nie na cały regulator tylko ten głosił taki przytłumiony, zachrypnięty bałam się czy to nie zapalenie ucha bo kurde na rękach zasypiala a odłożyć nie za każdym razem się dało, ale chyba nie, bo dzisiaj dziecko pogodne tyle ze ma katar i chrypkę. Dałam w końcu w nocy nurofen, tantum verde i nie wiem chyba dłużej po tym spala ale kurde nie byłam w stanie zarejestrować dokładnie czy potem tylko raz się obudziła czy dwa w każdym razie dziś też już dostała nurofen i tantum, jak będzie gorzej to pojadę z nią na ip. Przeczytałam wczoraj, ze Sylwietta chora, kochana trzymaj się! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Ostrygi bardzo lubie. Teraz jest na nie sezon. Jedlismy smazone na glebokim tluszczu, z rozna i duszone w alkoholu. Niestety nie serwowali juz surowych...
|
|
|
|
#1520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
pogoda typowa jesienna:/ jeszcze Tż do pracy musiał dzisiaj jechać:/ aśka do którego techo jezdzisz? Cytat:
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu, ogromne gratulacje dla Blanki za stadanie! możesz być dumna bardzo z niej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
aha Dziewczyny martwiące się, że Dzieci nie siedzą, pełzają czy raczkują. doktorka mi powiedziała, że do roku dziecko powinno się przewracać na brzuch i z powrotem. jeśli tego nie robi to dopiero trzeba się martwić. a reszta przyjdzie z czasem.
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Jesien sredniowiecza skonczyla sie o 3, a wstal o 6.20
dobrze, ze malz jest, wzial babla do siebie, sprzatnal cala chalupe przyniosl teraz, dalam cyca i spi. Ja tez ide dospac jeszcze.Mowilam juz, ze moj maz jest wspanialy??? Fewciu, zobacz, marudzilas ze Blanusia w tyle, a biorac pod uwage wiek zaczela siadac/siedziec duzo wczesniej niz np.moj Pietraszko!!! Jak teraz bablowi sie uda oderwac dwie lapki od ziemi to sie kiwie jak pijany zajac, no ale on woli cwiczyc stanie niz siedzenie![]() No, a od paru dni on wlasnie na spiaco stoi, jak w nocy ide do jego lozeczka to sie przerazliwie boje, ze taki widok zastane, okropnie to wyglada, dlatego malza budze i on po babla chodzi ![]() Dzisiaj w lozeczku spal do 1, no ale potem byl sajgonen Ide dospac
|
#1524 |
|
Zadomowienie
|
Misiael ja jezdze na Pojezierska, samochodem mam doslownie 3 min od domu .. Bylam kilka razy w tym na widzewie, ale tam pol sklepu bylo w wyprzedażach i nic nie umialam znalezc ....
Meneq cudnie Co do ostryg mysle, ze zjadalabym je w kazdej postaci, ale balabym sie wlasnie na surowo
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-09-14 o 09:14 |
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałaś kiedyś, żeby iść z Blanką tu- http://www.babyclubcafe.pl/
|
|
#1527 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
*Elo lasencje;p ja juz obiad gotuje dla mojego tzta i dla wujasa, szwagra i szwagra brata jeszcze ziemniaki obrać pozostaje;p a później zawieźć im na działke ;p a i kanapki zrobić olaboga;p hahaKurde, z jednej strony fajnie miec blisko tesciów ;p tzt wział samochód a ja nie bede z mala leciec ;p no i dzwonie do tescia i pytam czy nie idzie czasem do sklepu;p a on co ci kupic ;p no to mu podalam liste i później mi przywiezie haha dobra, lece ogarniać kuchnie;p buziaki
|
|
|
#1528 |
|
Zadomowienie
|
Misiaela nie wiedzialam o istnieniu tego miejsca, zaraz sobie przestudiuje ich oferte... szkoda, ze tak daleko
![]() Laska, a myslalas, zeby z Hania na basen smigac... ja sie chce zapisac do nowej gdyni w zgierzu, tam jest program "wodnis" ... a nowa gdynia dlatego, ze woda tam ozonowana jest i mi pediata polecala duzo bardziej niz chlorowana ![]() Meneq, a z czym to mozna porownac .. wiesz mnie przeraza to, ze to wlasnie surowe, nie jem carpaccio, tatara ... nawet sushi jak zamawiam, a bardzo lubie to z wedzona albo grilowana ryba ...
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
deli u mnie cebula jest w pierwszej fazie rozszerzania wprowadzana
|
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocowanie isofix jest niby bezpieczniejsze bo np ten sam fotelik w testach zderzeniowych z isofixem ma lepszą ocenę niż bez isofixa fotelik może jeździć cały czas przypięty w samochodzie w starszych samochodach może nie być systemu osofix ale można dorobić, w naszym vw passacie były tylko dziury zaślepione, kupiłam isofixa i mąż przykręcił. Wygląda to tak: http://image.nettix.fi/extra/partimg...3aab2d51ec.jpg https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...lV5J5yyYKIVNdA i znajduje się między oparciem a siedzeniem tylnej kanapy, nie widać tego na zewnątrz. Cytat:
Iguś robi to samo, siada przez sen a czasem nawet staje trzymając się szczebelków łóżeczka. U nas o niebo lepiej. Nocka piękna mimo że katar nadal jest spory. Najgorsze jest jednak to jak on biedny przeraźliwie płacze jak mu psikam do noska i odciągam fridą. Tak mi go szkoda, najchętniej byśmy tego nie robili ale jak widać że mu to pomaga to trzeba Już jak widzi z daleka buteleczkę z wodą morską, nasivin albo fridę to się wyrywa i zaczyna płakać. A w trakcie psikania czy odciągania to aż się zanosi i głową macha na boki. Jeju biedaczek mój ![]() Deszcz nie pada to wezmę go na krótki spacerek to jak świeżego powietrza troszkę złapie to może mu będzie się lepiej oddychało.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

[/QUOTE]

wszystko tak do góry poszło...

dobrze, ze malz jest, wzial babla do siebie, sprzatnal cala chalupe 
klask i: