|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak z Angie... Cytat:
Przez te wczorajsze wiadomosci snilo mi sie ze i ja rodzilam, ale samego momentu porodu nie bylo tylko pojechalam do szpitala, lezalysmy na sali razem z Nemoskiem i Mya a pozniej chwila moment i dzidziusie lezaly kolo nas:P a potem ja zapomnialam o dziecku calkowicie i wyszlam ze szpitala a jak przyszedl dzien wyjscia to dziewczyny mi moja torbe spakowaly i dziecko wziely zeby mi je oddac:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3093 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Nie mogłam dziś spać przez dziewczyny strasznie się martwię jak tam u nich..dziewczyny trzymajcie się dzielnie ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3094 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
W jego grupie było 12osób z czego 11 nie zdało. Cytat:
Cytat:
nadal trzymamy. Oby się udało przeczekać jak najdłużej dla małęgo. Cytat:
Cytat:
a mówili ile beda Cię trzymac? jak pisałas to wybacz, Cytat:
ja prawdopodobnie bede na miescie to bede Cię wypatrywać . ![]() Cytat:
Cytat:
jak takie skurcze to chyba nie dobrze. Dawaj znać co i jak ![]() Dziewczyny. całą noc nie spałam. kreciłam sie z boku na bok. Nawet stwierdziłam ze nie wchodzę do 00:01 na wątek bo przekonam sie do faktu 13piątek- dzień pechowy. Potem przysnęłąm i sie co chwile budziłam. od 3 już kompletnie nic. Normalnie w świecie bałąm sie zobaczyć jeszcze wiadomości na forum złe, a opróćz tego bałam sie ze jeszcze mi odejdą wody albo cos.. za to leżałąm z małzem od 4 bo też sie obudził i gadaliśmy z dwie godziny. Miałam dzisiaj taką rundkę po sklepach zrobić i zapiąć wszystko na ostatni guzik- dosłownie, ale to jest kupa czasu na nogach, dwa -kilkanaście kilometrów przejść... No i sie boje.. wiem głupie ale kurde jak już doszło do mnie ze to moze i u mnie być lada moment to nawet nei chce sie ruszyć z łóżka. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Hahaha babku- dobra mamusia ![]() Ciekawe jak Angiee...?
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ryba nie wiem dokładnie bo to mąż załatwiał sprawy adresowe
![]() Dzidziu jesteśmy z Tobą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
ale to do sklepu czy do jakiegoś komisu czy z tablicy ;p?
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
|
|
|
|
#3099 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia mocno trzymamy kciuki z Lilą i Fifusiem za was!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Dostalam fenka w kroplowie i latam jak galareta. Zaburzyl skurcze. Raz sa co 2 minuty; raz co 5 a innym razem co 7.
Acha, a zastrzyki dla Malucha rozbili mi na 4 dawki, wiec jestem dopiero w polowie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-09-14 o 08:45 |
|
|
|
#3101 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak dzień nie przywitał nas złymi wiadomościami i dobrze, także dalej czekamy na wieści.
Sobota dziś wiec mały ruch na forum będzie. |
|
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Ja dzisiaj jakoś gorzej spałam, śniły mi się porody i ogólnie ciągle o Was myślę dziewczyny
|
|
#3103 | |
|
Rozeznanie
|
cześć z rana , doktorka na wizycie stwierdziła że mam małowodzie dlatego mała jest za mała i będą ją monitorować kilka dni i później ordynator podejmie decyzję. Muszą sprawdzić czy przybierze i czy wody wzrosną ale nic mi nie dają mam tylko leżeć. Moja szyjka stwierdziła że na granicy do przyjęcia pod warunkiem leżenia. Normalnie każdy gada coś innego.
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry sobotnio
U mnie też kiepska noc...na oddziale spokój ale zasnąć nie mogłam oczy jak 5zł i gapienie się w sufit ![]() Cytat:
Trzymam kciuki nadal żeby wszystko było dobrze, pewnie jak takie skurcze są to dziś powitasz synusia na świecie Cytat:
![]() Może Kociak będzie miała jakieś wieści od niej ![]() Haha co za sen Cytat:
Z tego co mi lekarka wczoraj mówiła to do roziązania...ale ile to potrwa póki co nie wie nikt ![]() Udziela się nastrój i spanie kiepski a nie możesz rozłożyć sobie tego przynajmniej na 2 dni?? Taki maraton w 36tc nie wskazany. Albo dużo przerw rób i odpoczywaj gdzieś na ławeczce czy w kawiarni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buziaki dla ciebie ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- PaulinaIzabela oj w hotelu 5* tak nie wolno budzić może jedzienie ci zrekompensuje, a potem mąż zaglądnie i będzie dobrze |
|
|
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie nie wiem co robią jak mi nie wzrośnie bo nikt mi tu nic nie powie co może być. oni wolą jak nie zadaje się za dużo pytań. Jutro ma być ordynator to liczę że coś więcej mi pogada.
|
|
|
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
za udany zakupCytat:
![]() Dziwne, że w Twoim przypadku tak postąpili pewnie stwierdzili, że mały jeszcze poczeka...ale to przecież nigdy nie wiadomo... cały czas ściśnięte!Cytat:
![]() Zgłupieć można jak każdy ma swoje teorie Mi też oprócz zastrzyków na płucka nic nie robią (słuchanie tętna i mierzenie ciśnienia to rutynowo każdemu jadą). Ciekawe co za lekarz będzie dziś na obchodzie...jest ich tu sporo popytam czy mają zamiar coś dać na poprawę przepływów i wzrost małej.Tymczasem śniadanko nadjeżdża ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieciaki cię później odwiedzą to zajmiesz czymś myśli
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia kochana 3maj sie
mysle ze co by nie bylo napewno bedzie wszystko dobrze !
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby mała podrosła![]() Cytat:
Cytat:
bo pomysłów brak ;d
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
newtrend mysle ze bedzie ok jestes pod opieka wiec nic zlego ci sie nie wydarzy
!
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też lekko niesokojna noc, bo co się przebudziłam to myślałam co u naszych szpitalnych mam. Do tego młody bardzo kopał w nocy. Zwykle czuje ale nie wybudza mnie to całkowicie, dzisiaj wybudzało. Od rana tak samo mnóstwo kuksańców, aż cały brzuch chodzi.
Dalej zaciskam kciuki bo nic więcej nie mogę zrobić. Paulinaizabela co tam na śniadanko?
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, ale wieści z rana.
Dziewczyny trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze i żeby dzidzie się tak nie spieszyły na świat!!! No i witam się z rana!
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Ja również się witam i mocne
za dziewczyny i maluszki
|
|
|
|
#3116 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! I ja musze napisać trzymajcie się dziewczyny
! przeczytałam to wszystko wczoraj i też mi sie dziwne rzeczy snily w nocy przepraszam że nic się nie odzywam ale już się przeprowadziliśmy i nie mamy neta, jedynie z tel was podczytuje. Dobra czas budzić tz żeby kawke robił i za sniadanko się brać
|
|
|
|
#3117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
Cytat:
O jezu..mogliby powiedziec jedna wersje.. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Nie martwcie sie, ja tez mialam kiepska noc bo jak chce sie przekrecic na drugi bok to sie przebudzam bo ciezko mi sie z tym brzuchem obraca i tez myslalam co u dziewczyn i jeszcze ten sen...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam
Cytat:
a co za zakupy? Wyprawkowe? Na all może zamów nie będziesz musiała biegać i szukać ![]() Śniadania są codziennie takie same, można sobie wybrać tylko rodzaj płatków i chleba. Były płtaki, mleko, tosty + masło i dżem, sok pomarańczowy i herbatka ![]() Cytat:
z tych drobnych rzeczy brakuhe mi tylko nożyczek do paznokci i kremu do buźki. A z droższych niani elektronicznej i łóżeczka turystycznego zanim mała się pojawi w domku to spokojnie zdążymy to kupić W domu do poprasowania zostały mi jedynie kolorowe ciuszki i jedno pranko z nowym kocykiem, kombinezonem i pokrowcami na przewijak. Zatrudnię dziś małża do tego ![]() Widzę, że wszystkie przeżywają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-14 o 09:52 |
||
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo
wciaz trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo
Ja pędzę z wieściami od Angie. Napisała do mnie dopiero niedawno,co się budziłam w nocy to sprawdzałam czy jakieś nowe wieści.
"U nas bez zmian, mam lezec plackiem,wiec nawet do wc nie moge isc.Skurcze sa nadal,a Majcia schodzi mocniej na dol.Zastanawiaja sie nad passerem,bo wody nie odchodza i brak rozwarcia.Chyba,ze beda ciac.Maz do was pozniej napisze,bo mu podyktowalam dziekuje za wsparcie i pozdrawiamy Was serdecznie z Maja."Napisałam jej, że trzymamy kciuki i że ma u nas wsparcie no i dałam jej znać, że nie jest sama bo dzidzia też w szpitalu. To odpisała: "O matko, w takim razie przesyłam dzidzi dobre fluidy. Zdecydowanie za wcześnie się pchają. Trele miała być pierwsza. Dziękuję za wszystko." Dzidzia, trzymaj się Swoją drogą, nie wiem czemu lekarze tak debatują i tylko myślą zamiast coś konkretnego robić. Przecież jeśli jest jakaś możliwość zatrzymać maluszka dłużej w brzuchu to powinni od razu reagować. Albo tak jak u dzidzi z tymi zastrzykami. Jest potrzeba, to po co na 4 dawki dzielić. Chyba bezpieczniej jednak dać w 2 żeby płucka szybciej się rozwinęły. No chyba, że to ja zielona jestem i jednak lekarze wiedzą więcej... newtrend, oby ordynator powiedział Ci coś więcej. Też tego nie rozumiem. Skoro mała jest za mała wg nich to chyba powinni jakąś kroplówkę czy coś. A oni tylko monitorują. No, ale z drugiej strony trzeba im ufać. Przecież źle nie chcą.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-14 o 10:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

oczy jak 5zł i gapienie się w sufit
pewnie stwierdzili, że mały jeszcze poczeka...ale to przecież nigdy nie wiadomo...
! przeczytałam to wszystko wczoraj i też mi sie dziwne rzeczy snily w nocy