|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przo
Oj, nie wchodziłam na wątek wczoraj wieczorem a tu tyle się działo
![]() Aangie, Dzidzia, Paulina, Newtrend trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się ustabilizowało ![]() Cytat:
![]() Sorry ale się zbulwersowałam, chyba bym ich rozszarpała na miejscu tej dziewczyny, jak by mi w takim momencie przyprowadzały wycieczki zwiedzających O, muszę sobie właśnie zapisać w rzeczach do zrobienia, żeby nie zapomnieć jak by coś i wyraźnie dać do zrozumienia, że na czas porodu absolutnie nie zgadzam się na wycieczki studentów, innych ciekawskich itp. itd.
|
|
#3122 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Ja mam takie podejście, że oni wiedzą co robić. Choć jak słyszę, że każdy lekarz co innego, to mam wątpliwość. Ale trzeba im zaufać, tak jest chyba lepiej.Cytat:
Ale skoro będą obserwować na spokojnie, to nie ma paniki. Cytat:
Znaczy, że czekamy wszystkie co przyniesie czas. Ciekawe co u Aangie? Ja ogólnie też bardzo się przejęłam wczorajszymi wydarzeniami. Czekałam na męża do 2, potem gadaliśmy do 3 i oczywiście, był lekko zdziwiony o kim ja mu opowiadam. No nie wczuł się tak jak ja, ale stwierdził, że za tydzień na weselu nie będzie pił nic, bo teraz to już wszystko może się wydarzyć i musi być w pogotowiu. Mnie też wcześniej nie przychodziło do głowy, że mógłbym niedługo rodzić. Po wczorajszym wole być przygotowana na każdą możliwość. Po raz kolejny i na pewno nie ostatni: Dziewczyny najmocniejsze kciuki za Was |
|||
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Dzień dobry
Współczuję Wam nieprzespanych szpitalnych nocy i tej dezinformacji Ale głowa do góry,jesteśmy z Wami Przynajmniej tyle co można zrobić,przekazywać pozytywne Ale jestem niewyspana i jakoś mi niedobrze.Trzeba się do jakiejś robótki zabrać.Cytat:
![]() Dzidzia W dalszym ciągu kciuki trzymam Śniło mi się że urodziłaś 2,5 kg synka. Anoula Pochwal się wózkiem koniecznie.Zżera mnie ciekawość ![]() Cytat:
I niech szybciutko rośnie,jak ciasto drożdżowe ![]() Paulina Pytaj ile wlezie bo inaczej to nikt chyba nic nie powie ![]() Aangie ![]() Może rzeczywiście warto jeszcze poczekać. |
||
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do
Cytat:
to nie bylo tak ze bez pytania weszlysmyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Obudzil mnie telefon Od siostry Tz. - ze jedzie do mnie z chlopakami. Super ..
Pewnie jest ciekawa co mam dla dziecka I ile, I nie obedzie sie bez gadki a po co Ci to? A po co to? A ile zaplacilas? Wrrrr... W nocy nie mogłam spac ! Ciagle myslalam o dzidzi I o dziewczynach. Trzymam za Was wszystkie mocno zacisniete kciuki, czekam na same dobre wiesc! Strasznie sie czuje z tym ze miałam byc pierwsza, a teraz leze w swoim wlasnym cieplym lozku a One umieraja ze strachu o swoje dzieciatka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Trele puknij sie w czerep.
To ja się strasznie czynne ze moge urodzic przed Toba. To działa w dwie strony. Nemosku byłabym najszczesliwsza na świecie. Założyli mi cewnik żeby pobrac mocz na posiew.malosie nie zejsralam z bolu bo cewka mnie szczypie jak.uj W zwykłym badaniu wyszla krew w moczu. Poza tym mam tez krew w wodach-w wyniku czynności skurczowej szyjka popuscila, stąd krew. Kontaktowalam sie z ordynatorem i on już wczoraj wszystko wiedział. Lekarz ktory mnie przyjmowal dzwonił do niego, także reka na pulsie jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
A jak jest krew w wodach to nie jest jakos zle? Tak pytam bo w sumie nie wiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
A śniadanko zjadłąbym tosty ale nie mam chleba Cytat:
Mąż mi haje zrobił ze jest rozpier.dol i nie ma gdzie ręki położyć. Eh... idę sprzątać, potem sama pojade na te zakupy już go nie bede wkur.wiać.
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cos czuje ze teraz kazda ruszy pelna para za wyprawka ?
Dzidza - Ty kiedys mialas takiego dobrego lekarza , prywatnie ale zrezygnowalas? Moze warto by sie bylo z nim zkontaktowac? Moze by Cie choc troche uspokoil? Wytlumaczyl czemu robia tak a nie inaczej? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Mi brakuje bepanthen, Octenisept i pościel do łóżeczka bo nie mogę się zdecydowac którą zamówić :P Dziewczyny trzymam za Was kciuki !! |
|
|
|
|
#3131 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale fajnie, jaka to potem super pamiątkaCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Trele, przestań tak gadać, przecież to nie Twoja wina :P
Nawet jakbyś Ty urodziła jako pierwsza to nie miałoby wpływu na to, że one nie wylądowałyby w szpitalu. Cytat:
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle trzymam kciuki
ja właśnie ruszyłam z kopyta z praniem wyprawke mam oprócz wózka
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale to moje zdanie i tam w szpitalu właśnie gdzie chodziłam na SR w sumie też jak przyszłam zobaczyć porodówkę, to mnie odesłali bo wszystkie sale były zajęte Ale mi się nic nie chce, chyba zostanę dziś w łóżku caly dzień, ostatnio w ogóle nie mam ochoty na nic innego, aż TŻ się zaczyna denerwować
|
|
#3135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-X
Cytat:
![]() Cytat:
daj znać co tam wymyśliła.Kochana nie ma reguły, ciesz się, że Majeczka grzecznie siedzi do terminu Cytat:
Najważniejsze, że czuwają nad Tobą i wszystko jest pod kontrolą. Trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej ![]() A ja już po obchodzie i nic się nowego nie dowiedziałam ![]() Będą obserwować a na przepływy nic nie dają pewnie więcej dowiem się w poniedziałek po dopplerze. W weekend to się tu nic nie dzieje. Ktg wyszło ok i ciśnienie też 125/84. Rano znów przywieźli dziewczynę i po dwóch godzinach wylądowała na porodówce ![]() A 3 moje współlokatorki poszły na pół dnia do domu i zostałam w sali sama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie się porządnie zmotywowałam żeby skończyć już kompletowanie wyprawki |
|
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() sory że jak tak ni z gruchy ni z pietruchy, ale jestem zabiegana na maksa. Trzymam najmocniejsze kciuki za wszystkie mamy w szpitalu i bobaski będze dobrze, nie ma innej opcji
|
|
|
|
#3138 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Dziewczyny
Miło wiedzieć, że takie mamy w Was wsparcie i dobre słowo Dziękuję każdej z osobna za kciuki i dobre słowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest kiepsko, on się stara, jakoś się dogadamy, a za chwilę znów to samo, nie wiem, czy to ja wszystko inaczej teraz widzę, czy tylko na chwilę się stara, ale jakoś tak wszystko mnie w nim drażni Ryba dobrze, ze u dentysty względnie ok, a mąż zda następnym razem mam nadzieję, teraz mało kto zalicza za 1szym razem, tylko tej nocki upojnej szkoda, co miała być w nagrodę a ze sprzątaniem to niech nie przegina
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam ten zestaw :
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k....html#delivery a pościel wybrałam w owieczki białe , a drugi komplet w zoo ecru
|
|
|
|
#3142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar zakupić ta pościel, tylko w beżowe owieczki, ale pościel 2 czesciową
ja juz po obiedzie i leżę w łóżku, mam leniaaa |
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Już mnie przeprosił.. chyba lewą nogą wstał :/ a kkij mu w ucho. bedzie obiad chciał
Wiecie co, nie umiem sie ogarnąć żeby z domu wyjść. a miałam tyle zrobić i oczywiscie połowa odpada bo dzisiaj przecież jest SOBOTA i sklepy są do 14 na mieście, a nie wszystko kupie w markecie :/ czyli reszte zostawiam na poniedziałek ![]() Anulka- no przeżywał to że masakra. próbował w nocy, lae ja stanowczo powiedziałam NIE ( jeszcze sie bałam że Kacper moze zachcieć wyskoczyć i już w ogóle, ) to wymyślił że on sie na to nie godził i ze jestem niesprawiedliwa Olenka- fajny ten zestaw Dzidzia- to czekamy na wiecej info, co ten lekarz powiedział, jakie plany. Paulina- fajnie że można wyjść na pół dnia do domu. ja nie mogłąm weekend szybko zleci Czekam wciąż na reszte wiadomści . w sumie pozytywnych jak narazie
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie też pamiętam że któraś z naszych dziewczyn wrzucała tego linka - i w sumie ten zestaw najbardziej mi się podobał z allegro
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-09-14 o 13:01 |
|
|
|
#3146 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja tak z doskoku, chciałam napisac, ze Dzidzia, Paulina, Angie, Newtrend -mocno trzymam za Was kciuki!! wierzę, ze będzie dobrze!! Trzymajcie się!!
|
|
|
|
#3147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co zanim go zamówiłam to sprawdzałam kiedyś z mężem każdy element z osobna ile kosztuje - żeby sprawdzić czy na pewno to jest okazyjna cena. No i wyszło nam że jakbyśmy wszystko oddzielnie zamówili to oszczędność by była na ok 30 zł
także szkoda zachodu mi było na osobne wybieranie tym bardziej że w ciąży mam problem z podejmowaniem decyzji ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3149 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laski
Trzymam kciuki Dzidzia,Newtrend, Paulina, Angie, żeby wszystko było dobrze i maluchy jak najdłużej siedziały w brzuszku
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ryba przykro mi ze tz nie zdal egzaminu, dzidzia, NEWTREND, Angie, Paulina ![]() ja dzis chyba doz akupow usiade
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

Ja mam takie podejście, że oni wiedzą co robić. Choć jak słyszę, że każdy lekarz co innego, to mam wątpliwość. Ale trzeba im zaufać, tak jest chyba lepiej.
oczy jak 5zł i gapienie się w sufit 
i jakoś mi niedobrze.Trzeba się do jakiejś robótki zabrać.

zjadłąbym tosty ale nie mam chleba
Ryba za tygodnie i miesiące

jest kiepsko, on się stara, jakoś się dogadamy, a za chwilę znów to samo, nie wiem, czy to ja wszystko inaczej teraz widzę, czy tylko na chwilę się stara, ale jakoś tak wszystko mnie w nim drażni