|
|
#1621 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Marsi, chory facet w domu to masakra
współczuję, zdrowiejcie! buziaki dla Leosia ![]() Tantum lekarka nam ostatnio też zaleciła, 1 psiknięcie 3 razy dziennie. Wiecie co, usnęłam z Agatką i nieprzytomna jestem. Zjem kolację i sru spać dalej/ |
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś przeżyłam ten dzień...ale mam już dosyć tego szpitala...tych czterech ścian... Cały dzień sama (nie licząc tych 2 godzinek rano jak tz przyszedł przed pracą)...a jutro znów to samo...
Jestem już naprawdę tym wszystkim zmęczona psychiczne i fizycznie...Na dodatek Daria coś dzisiaj zasnąć nie umiała. Niby śpi ale strasznie czujnie.Co chwilę się przebudza.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-14 o 21:34 |
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
laurka - jaki jest śliczny <3 Troszke mi mojego Borynia przypomina.
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42807779]Marsi, chory facet w domu to masakra
współczuję, zdrowiejcie! buziaki dla Leosia ![]() Tantum lekarka nam ostatnio też zaleciła, 1 psiknięcie 3 razy dziennie. Wiecie co, usnęłam z Agatką i nieprzytomna jestem. Zjem kolację i sru spać dalej/[/QUOTE] a drugie dziecko??? ![]() Ja też idę średnio się czuje ;*
|
#1625 |
|
Konto usunięte
|
Little, usprawiedliwiona nieobecność, normalnie płatne. Pokazujesz w pracy i MUSZĄ cię puścić, ja miałam z wezwaniem do skarbówki tak.
Pytanie mam ile czasu od początkó ruchów Dżejkoba do raczkowania minęło u was? Dodam, że u nas ruchy z lekkim tylko podniesieniem dupki, a nie takie pełne stanie na czworaka. Młoda raczej na leżąco, za to - intensywnie :d na plecach, na bokach, na brzuchu, nawet jak na rękach ją mam w wózku też. I się chichra przy tym.Bokeh, drugie dziecko najpierw uśpione i śpi A dorosłe dziecko na piwo dzisiaj, nie powiem, zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- SIlver, przytulam wiem jak się czujesz, z Agu w szpitalu byłam gdy ona 7mcy niecale miała :/ obyście wyszli prędziutko i zdrowe!
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego dzieciaczki są takie biedne, moj maleńsk się dziś tulił do mnie jak małpeczka, oczka takie szkliste, policzki czerwone myślałam,że KP chroni przed infekcjami, Samuel mi pierwszy raz zachorował jak miał 26 miesięcy ale widocznie nie ma reguły wszyscy jesteśmy zasmarkani |
|
|
|
|
#1627 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A widok niesamowity, u nas też podobnie było w nocy mąż wchodzi do sypaili i mówi ty Blanka siedziw łóżeczku oczy jak 5 zł no i potem się położyła i poszła spać. Cytat:
Oby dziś było lepiej! Zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka Pstryku! Cytat:
Cytat:
I gratulacje dla Karinki
|
|||||||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42807833]Little, usprawiedliwiona nieobecność, normalnie płatne. Pokazujesz w pracy i MUSZĄ cię puścić, ja miałam z wezwaniem do skarbówki tak.
Pytanie mam ile czasu od początkó ruchów Dżejkoba do raczkowania minęło u was? Dodam, że u nas ruchy z lekkim tylko podniesieniem dupki, a nie takie pełne stanie na czworaka. Młoda raczej na leżąco, za to - intensywnie :d na plecach, na bokach, na brzuchu, nawet jak na rękach ją mam w wózku też. I się chichra przy tym.Bokeh, drugie dziecko najpierw uśpione i śpi A dorosłe dziecko na piwo dzisiaj, nie powiem, zazdroszczę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 --------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- SIlver, przytulam wiem jak się czujesz, z Agu w szpitalu byłam gdy ona 7mcy niecale miała :/ obyście wyszli prędziutko i zdrowe![/QUOTE]Hmmm... U nas jako tako raczkowania nie ma ale załóżmy ze umie bo umie ale jej się nie chce... Myślę ze od ruchów do szybkiego przemieszczania jakieś 3 tyg. Silver, bidulko ja sie ścielam z tż, wrrrrr wszystko na mojej głowie ale wieczne pretensje ze czegoś nie zrobiłam aż płakać sie chce. I jego zakanczanie dyskusji, ze dziś śpi w salonie.... Wie jak tego nienawidzę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1629 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
a propos życzen: SZAJOPEDIO kochana spoznione osiemnastkowe ode mnie- zdrowia, seksu, i humoru dobrego Cytat:
![]() tak plakusiałas, że opózni jej sie wszystko przez to ustrojstwo, a tu prosze- smiga panna jak na bateriach ![]() Cytat:
troche podczytałam wczesniejsze wpisy- przepięknie napisałas opotrzebie bliskosci i spaniu razem, ja tez sypiam z małym bo nie mam sie do kogo przytulac i wcale nie uwazam , ze to jest złe, kocham mjego synka i uwielbiam patrzec na niego w nocy, całowac głowke, glaskac policzki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej, nie bede cytowac wczesniejszych dwóch dni bo by mi do jutra zeszło, pędzicie jak szumachery pamietam,ze:ASCE podpadł tesciu, masakra, chyba bym sie wsciekła ![]() MARTA, ale piękna torebunia YELLOW, niefajno z tztem BOKEH- przecudnie ci w tym kolorze! tak cie wyciszył, uspokoił NANCY- ojjjjjj, bedemocno trzymała kciuki za Kubunia DEBRAH, Amelka pięknie siada, w ogole ona taka słodzizna jest |
|||||||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, Marsi : współczuję Wam bardzo.
Ja dziś u teściów pół dnia, kurdę - jak Wasze dzieci reagują na zwierzęta? Moja Amelcia wcześniej wcale, a dziś jak zobaczyła pieska (szczeniak, Golden) to zaciesz i pisk! W końcu postanowiliśmy ją nagrać - nie jest to jeszcze może największy entuzjazm, bo zanim nagrałam to swoje się naśmiała, ale... Bałam się, ale okazało się, że Simba czuł respekt, że to dziecko i delikatnie się zachowywał, a to szczeniak to miałby prawo skakać i wariować. Idę do klubu wrzucać i wracam nadrabiać. |
|
|
|
#1631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc tak, jeden różowy zerwaliśmy - który daje biały sok bo już był naprawdę dojrzały. A ten ciemny no cóż ja go nie widziałam, mąż że trzeba go zerwać bo dojrzały. Dopiero później nam teściowa powiedziała, że jego się zrywa po pierwszych przymrozkach właśnie. A wiesz u nich się dusi winogron tak żeby sam sok był i z tego robi się winko. A u Was jak się robi?? może jakiś przepis ??? ![]() ![]() tylko na pw może ![]() ![]() bo my jeszcze tego winogrona mamy, ale butli już nie. Tak czy siak wyszło 2 wielkie butle soku.---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Moja tylko na ulicy widzi, ale zaciesz ma czy to pies, kot czy wrona czy gołąb |
||
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
malz mnie zabral dzisiaj do przecudownej knajpeczki na obiadokolacje z przystawka i deserem ale dzien spedzilismy cudniemlody wytrzymal prawie 6godz bez piersi a jamyslalam, ze mi pekna cyce. za to dekolt mialam jak pamela anderson silver buziakikochana ![]() marsi wspolczuje, przeziebiony facet to cos okropnego buziak dla leoska ![]() laurko, jaka kota niewzruszona, jak posag ![]() nasza juz ucieka od Pietraszka bo mlody wyrwal jej juz z 20 garsci futra. wczoraj go lekko dziabnela lapa w lapke malz nie przypilnowal i piotrus zlapal z calej sily za skore biedna lune i sie zdenerwowala..... jest bardzo cierpliwa do niego, ale wczoraj widocznie zabolalo. lece jeszcze na odcinek gry o tron cala hello! debrah, gratulacje za ladne jedzonko amelci ![]() sylwia, kuruj sie kocnana!!!
|
#1633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla mezatez bym chciala tak wyskoczyc |
|
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
bokeh
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Ja chora też
A Grześ od wczoraj trochę gorączkuje chociaż niby nic mu nie jest. Mąż smarka, Ania najzdrowsza z towarzystwa
|
|
|
|
#1636 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez dziś robiłam pierogi ale z kapustą i grzybami, i żurek. Tż zachwycony ! ![]() Cytat:
Zdróweczka dla Leosia no i dla tż też ![]() Witaj ! Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42807833][ Pytanie mam ile czasu od początkó ruchów Dżejkoba do raczkowania minęło u was? Dodam, że u nas ruchy z lekkim tylko podniesieniem dupki, a nie takie pełne stanie na czworaka. Młoda raczej na leżąco, za to - intensywnie :d na plecach, na bokach, na brzuchu, nawet jak na rękach ją mam w wózku też. I się chichra przy tym.[/QUOTE] U nas jakiś miesiąc aż. Właśnie dziś zaczęła raczkować ! ![]() Cytat:
Właśnie tak jak powyżej pisałam dzisiaj Blaneczka po raz pierwszy przemierzyła jakiś metr na czworakach ! Wiem, że Was takie rzeczy już nie dziwią ale ja jestem mega podekscytowana No i wstawać by chciała . Dzisiaj nagotowałam wieli obiad, wysprzątałam chałupę i w końcu mogę odpocząc . Coś tam miałam jeszcze ale zapomniałam ...hmm |
||||||
|
|
|
#1637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lady, zazdroszcze dnia tylko z TZ my ciagle w trojke
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
:
Cytat:
![]() ![]() klask i: Super!Szaja: u nas od takiego kręcenia się wokół własnej osi do pełzania za pomocą rąk, a potem na przemian z nóżkami (filmik u mnie na fb) jakieś 3 tygodnie. Dwa dni temu pierwszy raz sama padla na dupkę z czworaków i usiadła, siedzi coraz bardziej prosto, siada przy każdej okazji, słodko kombinuje co zrobić z nóżkami i pupą Raczkować nie raczkuje jeszcze, stoi tak i się buja, dość pewnie, próbuje, zrobi jeden, dwa kroki i pada do siadu lub pełzania. Jeszcze nie umie się tak poruszać. Filmik w klubie. Bokeh: o co się przyczepił Tż?
|
|
|
|
|
#1640 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
biednemu Leosiowi zdróweczka szybkiego ciocia zyczy a mamusi cierpliwosci i siły
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla Dzejkoba a ty kuruj sie Pstryniu, żeby cie nie rozłozyło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
raz tak probowalismy czy juz doszło, ze ledwo potem weszlismy na góre spac LADY z całego serca współczuje Wam tych koszmarnych nocek, myslałam kiedys nad przyczyną ale szczerze poweim,ze nie mam pojecia czemu tak sie dzieje u Was...... awantur nie ma przeciez zeby dziecko wystraszone było i płakało, nie napychasz sie byle czym zeby to od brzuszka..... straszne to jest nie wiedziec jak mozna pomóc maluchowi podziwiam Twoją cierpliowsc i opanowanie ![]() DELI- rozpieszczasz tzta i dogadzasz mu nieziemsko ale widocznie należy mu sie ![]() MARSI a czemu ty do masterszefa nie poszłas? ![]() aaaa i wiecie co? rozkminiłam chyba przyczyne moich dolegliwosci- przeziebienie mnie łapało na bank bo dalej kicham i smarkam imam nadzieje, ze młodego nie zaraze ALE- przeciez nie rzygałabym jak kot , nie nie- ja głupia łakoma nażarłam sie przedwczoraj wieczorem przy ksciążce ciasta kupnego z kremem takim ucieranym, tylko ja je jadłam i wydaje mi sie, ze to od niego
|
||||||
|
|
|
#1641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() BOKEH, co tym razem? TzBOKEH jesli nas czytasz- ogarnij sie chłopie, bo wpadniemy i wtedy bedziesz miał sajgon ![]() chyba Black gdzies wcieło? CAŁA- heloł SILVER- trzymam kciuki za szybką poprawe u Darii i za ciebie - wytrzymasz Kochana dla swojej córenki zauwazyłam, jakze odkrywczo- że wystartował sezon chorobowy.... ile tu juz u nas zakatarzonych bobasów i mamus...... uciekam w kimono |
||
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mówił, że też tak robili jak Ty. Ale teraz chcieli bez skórki, mieli dorzucić jakieś owoce, ale nie wiem czy w końcu dorzucili ![]() Mam nadzieję, że jak winko się zrobi już, to będę mogła się go napić ![]()
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, Pola tak uwielbia koty. Mamy takiego rudego i jak go zobaczy to od razu jest "mia", przebieranie nogami i radocha. Ciągnie go za uszy, za kark, gryzie.
A jak nieraz my miauczymy i wołamy "kici, kici", to ona znowu "mia" i w okno patrzy, bo najczęściej Rudas przez okno w pokoju siostry wchodzi
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Także trzymajcie się dziewczyny..dacie radę!!
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-14 o 22:43 |
|
|
|
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia i Aga, Wy mówicie "winogron"? U nas jest "winogronO"
![]() A przecież my te same rejony. |
|
|
|
#1646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TzBokeh czekamy az sie ogarniesz! Takie fajne kobiety masz kolo siebie, a nie doceniasz chlopie Moj to samo gada czasem- chyba mysli, ze robi mi na zlosc. Tylko ze...u nas nie ma salonu Zostaje mu podloga Jego problem, on sie nie wyspi, nie ja.---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Tak samo jak niektorzy mowia "perfum" (brrr...) zamiast "perfumy". Albo "kontrol" na "kontrole", "pomarancz" na "pomarancze". |
||
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co wioska to obyczaj swoją drogą- studiowałam z dziewczyną z Kazimierzy Wielkiej i ona za☠☠☠iaszczo nie wymawiała "trz" tylko "czy" zamiast trzysta zawsze bylo czysta NAWIJKO a mnie powala wiatEr i swetEr
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-09-14 o 22:53 |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Bo my i tak i tak mówimy, jeśli chodzi o kąpanie
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to juz serio uciekam
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(nie wiem gdzie Kazimierza lezy )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

współczuję, zdrowiejcie! buziaki dla Leosia 

do raczkowania minęło u was? Dodam, że u nas ruchy z lekkim tylko podniesieniem dupki, a nie takie pełne stanie na czworaka. Młoda raczej na leżąco, za to - intensywnie :d na plecach, na bokach, na brzuchu, nawet jak na rękach ją mam
A dorosłe dziecko na piwo dzisiaj, nie powiem, zazdroszczę
wiem jak się czujesz, z Agu w szpitalu byłam gdy ona 7mcy niecale miała :/ obyście wyszli prędziutko i zdrowe!

po raz pierwszy w mojej karierze mamy miałam w nocy więcej niż jedną pobudke, w dodatku z płaczem.
dobrze, ze malz jest, wzial babla do siebie, sprzatnal cala chalupe
Już jak widzi z daleka buteleczkę z wodą morską, nasivin albo fridę to się wyrywa i zaczyna płakać. A w trakcie psikania czy odciągania to aż się zanosi i głową macha na boki. Jeju biedaczek mój 
[COLOR="Silver"]

przez 2 dni zerwaliśmy winogron, a przez kolejne 2 go dusilismy. Ręce mam czarne, nie mówiąc o paznokciach. 

raz tak probowalismy czy juz doszło, ze ledwo potem weszlismy na góre spac
, nie nie- ja głupia łakoma nażarłam sie przedwczoraj wieczorem przy ksciążce ciasta kupnego z kremem takim ucieranym, tylko ja je jadłam i wydaje mi sie, ze to od niego