|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#992 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
i ona bardzo poleca Mel B wlasnie... jedyne co mowila, to ze na pewno widać efekty, ale kosztem zdrowia, wiec jak ktoś chce szybko to niech cwiczy hehe.a dlaczego nie hipp? ja chyba na niego się glownie nastawiam. choć nie ukrywam, ze bobovita milo mnie zaskoczyla słoikiem "same brokuły" albo "sam kalafior" hipp na polskim rynku ma maly wybor...będę porownywac i na pewno się z Wami podzielę spostrzeżeniami. na chwile obecna mogę napisac, ze sama marchewka lepiej wypada z hippa - 90& marchwi i 10 wody. w bobovicie 78%kusza mnie tez słoiczki holle - tam skład to już w ogole kosmos pewnie spróbujemy...---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Marchewka - Ty to masz przeboje z tym swoim facetem nie dość, ze kanapki dostal to jeszcze foch...hehe. mam nadzieje, ze już Wam przeszlo. następnym razem zrob dzbanek herbaty i jak nie wypije to Ty będziesz miała na później ![]() Cytat:
u Was jakiś ekspresowy eksternistyczny kurs hehe. ciekawe co my jutro będziemy robili ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- pisalyscie o STOPACH (Motylk spokojnie, o tych malusich mysle ) i Nelka jeszcze ich nie lapie. nie wie co to... zerka z zainteresowaniem kiedy jej je pokazuje. Cytat:
Cytat:
podrzuce teściowej. niech wpada do wnuczki i zamiast kolejnych skarpetek przynosi deserek ps. jak się robi amen? aaaa az się musiałam przezegnac żeby zalapac buehehe. ok już wiem.---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- dziewczyny ocencie sytuacje, bo chce poznac opinie kogos postronnego. siostrzeniec (6latek) należy do dość ruchliwych dzieci. ciężko go okielznac, bo nie usiedzi długo w miejscu, ale panie w przedszkolu zaczynają nas draznic. najpierw były jakies głupie podteksty, ze może rodzice powinni poczytać więcej madrych książek, ze może jakiś specjalista. problemy zaczely się rok temu, kiedy w przedszkolu pojawila się nowa ekipa opiekunek. wszystkie swiezo po studiach, zero doświadczenia. stara kadra poszla do drugiego nowootwartego oddzialu. panie uwielbiają dzieci "grzeczne" - czyli takie siedzące na dupce i nie zadające za wiele pytan. z tego co zauwazylismy wybierają sobie pupilkow i z takim kilkulatkiem uwieszonym na szyi, rekach, spódnicy (dosłownie) wedruja caly dzien. no ale ok, bo przestaje być obiektywna. religia. dzieci siedza, katechetka prowadzi zajecia. pod przedszkole podjezdza smieciarka...siostreniec wyrywa do okna, za co zostaje skarcony, bo inne dzieci biegna za nim. dostaje uwagę napisana długopisem na pierwszej stronie katechizmu "syn nie umie się zachować na religii, jest mi z tego powodu bardzo przykro. rzuca koszem na smieci". młody przyszedł do domu i prawie chwalil się, ze siostra cos mu napisala (zupełnie nie wie o co chodzi). zrobilysmy wywiad i opowiedział o smieciarce...zapytany o kosz stwierdził, ze pani kazala mu stać w kacie i pisala po jego zeszycie, a przecież "długopisem nie wolno". zdenerwowal się i wpadl pupa do kosza, który stal w tym samym kacie... i coz tym fantem zrobić? siostra rozmawiala z dyrektorka i poprosila o odkupienie katechizmu, bo nie zyczy sobie niszczenia jakby nie było ich książki. zaplacila za nia i to będzie dla małego kiedyś pamiatka (te wszystkiepokolorowane obrazki itd.) w przyszłym tyg. maja mieć jakies zebranie z przedszkolankami, aby ustalić jakiś plan postepowanie z malym...i siostra poprosila żeby katechetka tez się zjawila. sama nie wiem co o tym myslec. zaczyna mnie to jego przedszkole przerazac. kiedyś siostra ogladala katalog z avonu i młody podszedł i pocieral strone. zapytany skad wie, ze to się tak robi stwierdził, ze panie tez tak robily...dzieci wlasciwie nie chodza na spacery, jedyne co to sa wypuszczane do ogrodka i robia co chcą. jakiś czas temu dzieci zobaczyly za plotem kota i kilkoro przeszlo pod siatka pisałam Wam kiedyś jak to katechetka dala mu czarna buzie za zle pokolorowany obrazek, bo dzieci miały zielone wlosy...wtedy strzeliłam swój komentarz obok, ze szczęśliwe dzieci sa kolorowe, ale teraz już nie wiem jak to ugryźć. najsensowniej byłoby go wypisac z religii, ale czy to rozwiązanie? ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Antoinettee - piekna bransoletka! Vil - przyjaciel wesołego diabla ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- widze, ze już mnie namierzylas odpisywala mi ktoras o mobilnym necie? jak to najlepiej ugryźć? starter z playa, czy kupic modem? trochę boje się, ze w szpitalu nie będzie zasiegu, bo tam te grube sciany, same symbole promieniowania, rentgeny itd. zebym im wizazowaniem sprzętu nie zaklocila i jeszcze jedno: STOSOWALA KTORAS KREM NA BLIZNE? JAKIS CEPAN ALBO CONTRACTUBEX?b o o szyje to jednak musze bardziej powalczyć ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
musisz mnie zarazić Waszym optymizmem...---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- Cytat:
za pozno o tym pomysalam, jak zwykle hehe.---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
u nas tak było na początku, jakos okolo 2 tygodnia w domu...później już przeszlo. a odbijacie się nadal?
|
|||||||||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli z internetem nie.pomoge (w sensie ktory) ale jesli do laptopa to modem musisz miec, sama karta nie wystsrczy
![]() w mm w saszetkach powinna miec w ofercie kazda marka nie wiem co sie ze mna dzis dzieje-nie moge spac... Wierce sie w lozku, Sofie budze az ja zglodnialam... ale boje sie opusic lozko, zeby jej nie obudzic... Ale jak tu spac z ssaniem w zoladku....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() dostałam dzisiaj chyba ze 20kg malin i nie wiem co z tym fantem zrobic na razie obżeram się przed kompem, ale ilez można ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#996 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela ostatnio dostala i myslalam, ze się posikam, bo oblizywala się tak, ze zapomniala o stekaniu ![]() ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
![]() tylko jeszcze fug brakuje, ale może widok gor zajalby ja na dluzej ![]() ---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Jenny - Hipp przysyła pierwsza paczke - lyzeczka i bony do rossmana. 20% rabatu na słoiczki, soki, kosmetyki i jeden bonik na kolejna paczke, odbior za grosza tam znajdziesz słoiczek pierwsza marchewka i sok jablkowy.Bobovita przysyła paczke ze słoiczkiem pierwsza lyzeczka-marchewka i poradniem zywienia oraz zacheca do rejestracji na stronie, podobno wtedy można zamowic kolejna paczke, ale nie mogę tego namierzyć, bo konto miałam tam już wcześniej... ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:46 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
w wakacje byli u nas znajomi z Norwegii i u nich ten zimny chow to w ogole ekstra sprawa. dzieci w zlobku (od skonczonego roku) dostają zime mleko/herbate. od małego sa hartowane i dla nich to na początku był szok, ze opiekunki zabierają takie male dzieci na spacer przy minusowych temp. deszcz nie deszcz spacer być musi. jakos w czerwcu było zimno, naubieralam Nele w kilka warstw i stopniowo rozbierałam ja podczas spaceru, bo wychodzilo slonce. a oni przyszli z roczniakiem w krótkich spodenkach, bluzce na ramiączkach i sandalach smialismy się, ze przyjechali z zimnej Norwegii, wiec nasze mikro-slonce to dla nich prawie upal. w końcu uznalam, ze powinnam wziąć od nich kilka lekcji, bo maly do tej pory nie chorowal ![]() ---------- Dopisano o 01:51 ---------- Poprzedni post napisano o 01:46 ---------- Cytat:
i pewnie dowalilabym jeszcze do kotla czyms w stylu "a chcesz ja wypic w lozku w samotności czy może ze mna w kuchni" ale my tak caaaaly czas. moja mam czasami wymięka jak słyszy nasze dialogi tydzień temu (w ramach niedzielnego relaksu) sprzeczaliśmy się kto wchodzi z mloda do wody...i dzisiaj podczas kapieli zapytałam "Nelusia, CIEEEEKAAAAWEEEE kto jutro będzie z toba plywal, mamusia czy tatuś" na co tz "tez jestem ciekaw" i smialismy się chyba z 10 minut ![]() ps. my tez spimy co najmniej do 9 fajne te nasze dziewczyny! ---------- Dopisano o 01:59 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
taki polroczniak już sam wyciąga lapki i pokazuje, ze chce sprobowac...na mm nie można urozmaicać posilkow, wiec wtedy oczywiste, ze lepiej zacząć wcześniej...ale to taka moja logika ![]() a z jabłkiem hmm, idąc moim tokiem myslenia, lepiej najpierw zaproponować warzywa, bo do owocow mniej trzeba dzieci przekonywać
|
||||||
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barwineczek - wedlug autorow pierwszego roku zycia dziecka najpierw kleik/kaszka (zmiana konsystencji jedzenia, ale smak podobny), następnie marchewka, a jabłko na końcu, aby nie przyzwyczajać do słodkiego smaku. od jabłka chyba lepiej zacząć jeśli dziecko ma problem z zatwardzeniem...choć jeśli ma/miało kolki to bezpieczniejsza dla brzuszka jest chyba marchew nadrabiam dalej, ale zaintrygowalas mnie tym, ze poleca się zacząć od jabłka.
|
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
eh Diabli, jakbys tak zawziecie nie nadrabiala to bysmy sobie pogadaly, a tak pewnie nawet nie wiesz, ze wlazlam na Twoja nocna zmiane
![]() Poszlam i zjadlam. w miedzy czasie slyszalam w niani, ze dziecie cos mamrocze ale nie bieglam na leb. na szyje i zasnela. czyli jednak potrafi bez cyca i bujania. Dobrze wiedziec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-15 o 02:39 |
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh tez mielismy mieć chrzciny w tym terminie, ale jakos odpuscilam, bo nie umiałabym się jutro na niczym skupic. od rana planuje pisać "instukcje obsługi mojego dziecka" żeby nie zapomnieli, ze rosna jej paznokcie, ma kozy w nosie, musi lykac witaminki...kurcze takie male "COS", a przez te 4 miesiące tak wiele o niej wiem. co lubi, czego nie, jak zasypia i kiedy. tz niby tez baaardzo zaangażowany i wszystko wie, a jednak jakies tam opory sa. oj będę wyc...głupie to, ale boje się chwili kiedy pierwszy raz odciagne mleko i będę je musiala wylac, a maly ssaczek w domu pewnie będzie akurat mnie potrzebowal. cyce i Nela zgraly się w 100% - chyba im będę slala smsa "czas na cyca" oj durna mama, durna. miejmy to już za sobą. CHCE CZWARTEK.---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
przygotowania do...ale to nie znaczy gotowości ![]() ---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- kolejny duzy dzidziuś my będziemy swietowac za tydzień.i mój a tez korzysta z Twojego? |
||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Nela ma szczescie, ze na tyle osob wokol, ktore beda jej osladzac jak moga te kilka dni bez mamy. Szkoda tylko,ze mama nie bedzie mogla miec takiej ekipy ze soba. My bedziemy sie staraly dotrzymac Ci towarzystwa, wtedy gdy bedziesz miala czas na lizaz i trzymac mocno kciuki, gdy bedziesz zajeta czyms innym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Leze i rycze.. Zasypialam placzac i taka tez noc..
Eh. Smutno, zle.. Do Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj chyba milion razy powiedziałam, ze mam ten szpital gleboko gdzies i nigdzie nie jade zzaciskaniem zebow niewiele to ma wspólnego hehe. dlatego tak Cie podziwiam za Twoje podejście sciskam i caaaly czas mysle o tym, ze nie mogę być tchórzem, skoro Florek taki dzielny!!! ---------- Dopisano o 03:00 ---------- Poprzedni post napisano o 02:56 ---------- spróbuj może podawac biogaje albo dicoflor, kropelki z lyzeczki Nela oswoila się z oblizywaniem lyzki i mysle, ze latwiej będzie jej później zalapac o co chodzi z jedzeniem hehe.---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:03 ---------- Poprzedni post napisano o 03:01 ---------- hehehehehe aaa i anegdotka - kupowałam wczoraj buty. w sklepie młody chłopaczek, wystrojony, pachnący na kilometr, ale jak zdjal buty...
|
||
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1004 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie. już lepiej wlaczyc radio Nela bardzo lubi Kukulska sprzed lat hehe. te wszystkie co powie taaaataaaa i puszki okruszki hehe. zachomikowałam sobie kiedyś sporo jakiś bajek-grajek, śpiewanek, kołysanek, piosenki dla super dziecka i tam tez ma swoje ulubione hity. polecamy http://www.youtube.com/watch?v=6sd476dfNF8 i http://www.youtube.com/watch?v=FErsbjHE23o nie wiem czy ona na te piosenki spiewane przez dzieci reaguje tak ze względu na kuzynow czy takie ma preferencje muzyczne ![]() o i jeszcze lubi picolo coro del antoniano (najbardziej chyba mella vechia faptoria ) ale o iiiiijaaaaa ijaaa ooo już tutaj pisalyscie ![]() ---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Cytat:
nie lepiej od małego wyrabiać dziecku lepszy gust muzyczny? mala chlonie jak gabka...wiec lepiej jej puść jakies swoje ulubione kawałki ![]() ---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ---------- slodki ten w misie. widziałam takie na all ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:38 ---------- Poprzedni post napisano o 03:30 ---------- Cytat:
a weekendy sa dla rodziny. jeśli ma ochote isc pograc w pilke ok, ale jak już mala będzie w lozku, bo ja tez chce mieć "wolne". zresztą frajde sprawia mu zajmowanie się mala, wiec nie narzekam. ostatnio sam zrezygnowal z kawalerskiego kolegi "bo za te kase możemy skoczyć we trojke gdzies na weekend" Cytat:
postawcie leżaczek przed lustrem - będzie ciekawiej.---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli kiedy Ty sypiasz?!
![]() ![]() Happy mamy dwa opakowania 3 i jedno duże pudło 4 ;/ Rafal ją nakarmił teraz i nie zmienił pampa, więc nie wiem co tam się kryje...
|
#1006 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:05 ---------- Cytat:
walcz z hormonami, bo Zu woli zaradna, usmiechnieta i silna mame! ---------- Dopisano o 04:18 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- wszystkiego naj naj! i kolejnych cudnych wspólnych lat! ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:18 ---------- Cytat:
Sofia robi Ci przymusowa diete ![]() ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Cytat:
myslalam, ze tylko ja jestem taka zakrecona, ze po nocach wizazuje...ale nadrobiłam!!! Sofia Cie puscila po dostawe zarelka ![]() ---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- Cytat:
oj licze na ten wizaz jak nigdy...znając moja familie pewnie będą chcieli wpaść w odwiedziny mala pewnie nawet nie zauważy mojej nieobecności hehe.---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:33 ---------- Cytat:
albo rycz...i jutro wstan już oprozniona ze złych emocji ![]() ---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:34 ---------- Cytat:
dobrze, ze jutro a wlasciwie dziś niedziela ja mogę zwalic na przedszpitalna depreche, a Wy macie problem ![]()
|
|||||||||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
ze tez nie pomyslalam o pw
zjadlam resztki obiadu i zagryzlam brownie (ktore chodzilo za mna odkad dziewczyny sie umawialy na krakowskie spotkanie). A teraz czekam na TZa bo ma lada chwila wrocic. I wciaz nie chce mi sie spac...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie się klade
jak po dobrej imprezie hehehe.---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ---------- Cytat:
kolorowych! wylacz już ten bezsennik i sio spac |
|
|
|
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
Jeden dzień mnie nie było a tu tyle stron, spróbuję ponadrabiac puki mój panicz się nie zbudził jeszcze
![]() Wczoraj mieliśmy test marchewki z gerbera, Adi powiedział jedno słowo przy próbie jej jedzenia" bleeeeeeeee". Jego mina świadczyła o tym że to jest bardzo niedobre, a wręcz się krzywił gorzej niż przy pierwszej kaszce Spróbuję sama zrobić papkę z marchwi bo szkoda mi go tym męczyćAle za to kaszkę wcina z apetytem, jakby mógł by ja wciągał bez przerwy
|
|
|
|
#1010 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Helena mierzona wczoraj domowym sposobem ma 65 cm Cytat:
(ale nie mów mu ) wiem, że wiesz idź do specjalisty, ale nastaw się, że wyjdziesz z zestawem ćwiczeń. zawsze się do czegoś przyczepią ![]() Cytat:
z zazdroscia wczoraj patrzylam na meza na spacerze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do łyżeczki- my chyba nie będziemy mieć problemu, jeśli nie zapomniała Helena jak przez wiele tygodni Jej podawałam właśnie wszystko na łyżeczce. naszej normalnej herbacianej pytałam Barwineczka z ciekawościDiabli! skarpety na otarcie są super! nie cierpie kabaretow, ale to jest fantastyczne ![]() A co do muzyki puszczanej dzieciom to my jesteśmy ogromnymi fankami Arki Noego http://www.youtube.com/watch?v=UM9P_...A7E0D33EF66F07 Uwielbiam, wyję z nimi jak głupia ![]() Cytat:
Diabli nadrabiała do 4:30 powiem Ci, że taki mikrokrostki u nas też się zdarzały, ale po sudocremie znikały, więc olewka?! |
|||||||
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1012 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
I znów lecę i Was nadrabiam
![]() Cytat:
a ja autem nie jeżdżę a komunikacją miejską z Młodą jakoś też się jeszcze nie odważyłam to pewnie i tak spotkać się prędko nie uda ![]() Poza tym u nas brak takich fajnych warsztatów na jakie chodzą dziewczyny ![]() Zaraz podeślę dane fb. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale w dzień sypia w woombie i też przez materiał ssie piąstkę czasem. |
||||
|
|
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Neli za kolejną umiejętność
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli oni płacą za to przedszkole? ja bym jednak zmieniła przedszkole.Zreszta sama kiedyś musiałam to zrobić z zupełnie innych powodów (dziewczynka gryzła moja mloda plus dyrektorka nie potrafiła się uczciwie rozliczać) i nie ,alune.Dziecku zmiana otoczenia wyjdzie raczej na dobre...Nie meczyla ym siebie i malucha...
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- A i śmiać mi się chce bo faktycznie lekarze mówią żeby dawać jabluszko na końcu żeby się dziecko do słodkiego nie przyzwyczilo... A mój młody jak dostal jabłko to jadł je jakby to była cytryna.Nie znosi jablka wiec kupiłam marchewka plus jabłko i to mu wchodzi.Uważajcie na groszek - bo powoduje zatwardzenia.
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy mogę podać trzecią dawkę skojarzonych nie po 6 tygodniach od drugiej tylko np po kolejnych 4? ( w sumie po 10)
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-09-15 o 09:36 |
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ale w temacie szczepien.. Jestem chora jak mysle o kolejnych... Chyba kogos wysle.. Z drugiej strony chce byc z nia.. Matko. Raz bylo super bsz placzu a raz totalna masakra Ps kiedy hormony mi soe unormuja? Naprawde mam juz dosc plakania o eszystko Ps2 znam 2 kobiety co depresja poporodowa mialy po 2latach od narodzin dziecka.. ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
hee ale ja jezdzee no dobra usprawiedliwiona czekam na kont. Fb niezla ekopa juz tam jest heeeCytat:
biedna buziak moze rano bedzie lepiejj ![]() Cytat:
![]() Brawo dla Nelci za przewroty :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Aa ktos sie pytal jaki rozm tych kombinezonow to ten bez nog z dziura w kroku jest 68-74 malutki ale moze zmieszcze m. Jak bedzie kolo 10 stopni a ten drugi 74 wiekszy jest duzo wiec moze tez polazi w nim troszke ale mam kilka kurtek wiec spoko damy rade. M. Lezy w lezaczku i gada z paluszkami w buzi hiii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
dla wszystkich chrzczonych dzisiaj dzieciaczków Dla śląskich dzieciaczków zamówiłam nawet pogodę ![]() Cytat:
A co do skarpetek to mój brat jest takim typem. Przed wyjściem z domu wywala na siebie pół dezodorantu , 5 razy sprawdza w lustrze czy nogawka ze spodni dobrze przylega do butów, a w domu popyla w białych skarpetach, które maja czarne spody z brudu dziwne poczucie higieny ma ta dzisiejsza młodzież ja byłam teraz na drugim szczepieniu i lekarka mi powiedziała "widzimy się nie wcześniej niż za 6 tygodni" to zrozumiałam że nie wolno przyspieszyć, ale wolno opóźnić. Czyli rozumiem, że chcesz opóźnić o 4 tygodnie tak ? Myśmy opóźniali o 2 tyg ze względu na urlop lekarki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

hehe. pozniej powtorzyla jeszcze raz, wiec pekamy z dumy 

wolę bobovitę
i ona bardzo poleca Mel B wlasnie... jedyne co mowila, to ze na pewno widać efekty, ale kosztem zdrowia, wiec jak ktoś chce szybko to niech cwiczy hehe.
?
musisz mnie zarazić Waszym optymizmem...
az ja zglodnialam... ale boje sie opusic lozko, zeby jej nie obudzic... Ale jak tu spac z ssaniem w zoladku....

swojego bym chyba wysmiala :p ja bym nastepnym razem pewnie uszczypliwie ale z duza doza humoru spytala czy ma ochote na kawe czy herbate, a jesli herbate to jaka - 

21lat a zaniedbana okrutnie 
Aż go wrzuciłam na fb ;p