|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
![]() ale mozliwe, ze to tylko zabki jej dokuczaja i stad ten katar Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
można i to i to ![]() za prezenty kurde czemu nikt nam takich nie przynosi a co za huśtawka ![]() ugotuj na świeżo cielaka to się dowiesz ![]() o!! to jest myśl!! proponuję zorganizować zlot u Monnie co Wy na to ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- uuu boję się jak mnie przyatakujesz swoimi balonami to może być groźnie
|
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja daję w kawałkach, raz mi się zdarzyło że zakrztusił się ale nektarynką ![]() i tak samo - jakby dostał 5 kawałków to 5 by na raz załadował ![]() dam kawał skórki od chleba to wciska cały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mówił żeby cokolwiek podawać typu wit C bo pytałam tylko maść i paracetamol w razie tragedii (nawet jak dużo marudzi a gorączki nie ma) no proszę ile prezentów ![]() u nas ostatnie dni te z zamrażarki też nie wchodzą, zrobiłam mu nawet na świeżo i też nie ![]() wczoraj się nie wyluzowałam za bardzo na imprezie - ciągle myślę o tym pogrzebie jutrzejszym ![]() a mój mąż został okrzyknięty przez swojego chrzestnego babą bo zajmował się również swoim własnym dzieckiem wczoraj i nawet go karmił ![]() do tego żona piła winko a on prowadził więc już całkiem pipa z niego
|
|||
|
|
|
#3364 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() teraz o niebo lepiej. początek tej ciąży był najgorszym początkiem jaki przeżyłam... (czyt. mdłości nie do przeżycia...)Cytat:
![]() kurczee... miałam nadzieję, że mój symbian jeszcze się załapie... powinni jakoś tą wersję zmodyfikowac dla najnowszych symbianów.... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
słyszałam, że dokuczał mu katarek i chyba to mu przeszkadzało.. i katar (jak się okazało rano) też ma taki bardziej wodnisty... ale ani nie kaszle, gorączki też nie ma... to może też przez te dwójki co mu wychodzą? ![]() mam nadzieję, że to to, bo nie mam siły na jego choróbsko... dam mu jak wstanie ciepłej wody z miodem, może coś to da... ![]() bo mamy okropny problem z aplikacją jakichkolwiek płynów do nosa i jeszcze większy problem z odsysaniem kataru... rzuca się potworek mały, jak nie wiem... a co najlepsze - przy czyszczeniu ucha siedzi spokojnie, jak myszka.
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-09-15 o 11:35 |
||
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem za
Cytat:
udusze Cie nimiCytat:
katar albo zeby, albo nie ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Lady, ktory to juz tydzien u Ciebie ?? |
||
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daję Frankowi wit C profilaktycznie, codziennie (cebion) a jak coś z nim nieteges to do tego calcium. Aa, i od początku września daję codziennie tran i mu bardzo smakuje, co mnie dziwi bo ja nie cierpię Jestem otwarta na propozycje
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poszperam dziś i jak już odbiorę tel z reperacji, zaopatrzę się w jakiś czytnik forum ![]() 19 tydzień, kochana... druga połowa przede mną ![]() aaa, bo nie pochwaliłam się Wam, że mój synio jest tak utalentowany, że popsuł mój telefon do tego stopnia, iż panowie- naprawcy telefonów 4 dni dochodzili do tego, co w nim jest nie tak...
Emilek ur. 31 stycznia 2014 Kubuś ur. 11 listopada 2012 Blanka ur. 10 lipca 2011 Aniołek Edytowane przez lady_kiss Czas edycji: 2013-09-15 o 16:12 |
|
|
|
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Szaleństwo dzisiaj, szaleństwo
![]() Byłam dziś u mojego gej frjenda, spacerek, pizzuszka, ciasteczka, słodkie lenistwo a dziecko grzeczne samozajmujące się sobą, no niemal idealna niedziela ![]() Cytat:
Może byś ją zniechęciła skutecznie do powiększania rodziny. Albo zachęciła ![]() Cytat:
![]() Jestem za ![]() Cytat:
![]() Przegapiłam cholercia, czyj pogrzeb? Cytat:
![]() ![]() Zaprzyjaźnij
|
||||
|
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Weekend mieliśmy objazdowy, więc go nie poczułam A jutro już do roboty...Pisałyście o jedzeniu Waszych dzieci i zaczęła mnie zastanawiać jedna rzecz - mój Tymek nie potrafi wkładać do buzi tego, co trzyma w rękach (ani jedzenia ani czegokolwiek). Czy mam się martwić? ![]() Witaj Przystojniak Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie obeszło go to za bardzo? ![]() Wysłałam zaproszenie ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Ja daję Cebion multi.
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Panna Elegantka ![]() Właśnie dożarłam resztkę tiramisu. Albo się po.sram albo urodzę ![]() I mam jakiś fakin shit katar. Idę wsadzić zad w wannę i się wygrzać mocno. |
|
|
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
Cudna
![]() No właśnie nie
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh gdybys zobaczyla jak wyglada moj laptop po zabawie z moim synkiem ledwo odblokowalam niektore rzeczyCytat:
nic kompletnie nie gryzl? zadnych zabawek? moim zdaniem powinien to umiec robic a jestescie caly czas pod kontrola lekarzy? |
||
|
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz w tym tygodniu się wybieramy, to powiem. Zmartwiłam się A o czym to może świadczyć?
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no no kobietki pierwsza klasa a Ty to ta w panterce, czy ta w żółtej koszulce ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Nie zamartwiaj sie na zapas. zobacz sobie tu mniej wiecej i porownaj, czego nie robi zebys wiedziala o czym wspomniec lekarzowi tylko tutaj pamietaj te miesiace sa podane tak mniej wiecej, nie trzeba sie ich scisle trzymac moja robila sporo rzeczy pozniej www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.php Edytowane przez judkama Czas edycji: 2013-09-15 o 21:17 |
||
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
ja w żółtej koszulce. W panterce moja najlepsza kumpela ze studiów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3380 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
nooo mamuśka
Cytat:
![]() ![]() zdolniacha ![]() Cytat:
Cytat:
tyle co zeżarłam przez weekend to przez cały tydzień nie zjadłam ![]() mój też Cytat:
myślałam że pani w panterce to Twoja mama
|
||||
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
![]() A tak z ciekawości - czym się zajmuje Twój mąż? ![]() P.S. Napisałaś plan rozwoju?
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, lece nadrabiać ![]()
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Jestem i ja po weekendzie
![]() nigdzie nie wyjechalam tylko do pracy musialam isc w ogole moja praca to porazka mam 1/4 etatu, a pracuje 2 razy tyle godzin we wtorek skladam podanie o urlop wychowawczy i wlasnie: zna sie moze ktoras na prawie pracy? chyba Dzika cos moze wiedziec na ten temat hmm? ![]() czy pracodawca ma obowiazek udzielic przyslugujacy mi urlop wypoczynkowy przed urlopem wychowawczym, ktory wezme np do konca tego roku czy moze mi odmowic? Kala przyjmij zaproszenie, bo chetnie obejrze fotki ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- w tym tyg mialam pracowac tylko w niedziele 1oh, a dopisali mi jeszcze dzis, jutro, czwartek i sobote kaze mi L4 sobie zalatwic w zeszlym tyg tez mi 3 dni dopisali w srodku tygodnia, ale powiedzialam, ze nie przyjde, bo nie mam z kim dziecka zostawic to "laskawie " mi cofneli te zmiany jeszcze do tego w tym tyg moze mi egzamin wypasc w szkole, jeszcze nie ma terminu nie wiem co mam zrobic, z tego wszystkiego spac nie moge po co ja od razu na wychowawczy nie poszlam wczesniej takich cyrkow nie bylo |
|
|
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam gila i boli mnie głowa
![]() Z tej okazji wpieprzam na śniadanie biszkopty Cytat:
![]() Cytat:
Ja też najpierw tak pomyślałam Jupiii |
||
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
a z milych rzeczy: Czarus jak bardzo chce cos dorwac np firanke na koncu lozka to probuje raczkowac
troche mu sie nogi placza i czasem sie zatrzymuje i nie wie co robbic dalej ale kilka razy mu sie udalo cale lozko przejsc ![]() w ogole zaslony i firany to u nas hit ![]() Czarus sie zaslania zaslona i za chwile odslania z zaskoczenia i zaciesza
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w tych 2 tyg jeszcze we wrzesniu chcialabym ten wypoczynkowy wykorzystac tylko ciekawe czy oni mi nie wymysla zebym poszla na wypoczynkowy od 1 pazdz, a po tym dopiero wychowawczy moga mi tak wcisnac? czym maja obowiazek udzielic mi tej pierwszej opcji? eehh kurde, jeszcze do tego nie wiem jak teraz ten wypoczynkowy sie liczy jak zmienilam etat na mniejszy sie okaze, ze wcale nie mam juz urlopu |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

morza szum, ptaków śpiew, dzika plaża..... 

Budziła się co chwilę w płaczem i całą noc wisiała na cycku. Jak tylko ją odkładałam do łóżeczka to znowu płacz. Więc znowu do nas i na cycka, eh. Dzisiaj dzięki bogu już było lepiej. A poza tym siurkała jej wczoraj woda z nosa. No i nie wiem czy zęby czy przeziębienie
Temperatury podwyższonej nie ma, oczka miała wczoraj niewyraźne ale to raczej przez tą ciężką noc. Czy w takich sytuacjach podaje się wapno czy wit c na przykład? 

Słoiczki wcina prawie całe i obiadki robione tego samego dnia też wcina prawie całe. Albo to kwestia tego, że jej cielęcinka po prostu nie podchodzi 
a co za huśtawka 

A jutro już do roboty...