|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz
Witam
Pomóżcie, bo mnie cholera zaraz weźmie. Młoda ryczy, bo rusza jej sie mocno ząb, a nie da sobie wyrwać, beczy od rana, a mnie głowa rozsadza. Ja bym pociągnęła i by było po sprawie. I jeszcze do tego boli ząb trzonowy, który był 2 lata temu rozborowany, bo miała pod nim stan zapalny. No normalnie nie wytrzymam, beczy i beczy, jakby jej kto głowe urywał. Ma tak niski próg bólu, że nawet jak się zadraśnie to wyje. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Jola, byłam, widzialam, padłam Świetne podusie.Marta gratulacja babciu Idę po przepis na spód do szarlotki. ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Ciasto do szarlotki: - wychodzi idealnie kruche, pycha! 2,5 szkl mąki 4 jajka 1 szkl cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 margaryna Mąkę, żółtka, 1/3 szkl cukru, cukier waniliowy, proszek i margarynę - zagnieść. Podzielić na dwie części, jedną do zamrażalnika, drugą do blachy i zapiec kilka minut w nagrzanym do 180 st piekarniku. Na to jabłka, lub inne owoce Białka ubić z resztą cukru (2/3 szkl) i wyłożyć na owoce. Na to zetrzeć resztę ciasta. Piec ok 40 minut. Ale to wg przepisu, ja zazwyczaj ok 25 minut piekę. To zależy od piekarnika. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- No to teraz idę zrobić zdjęcie serwetce i aniołom, bo czas wątek odświeżyć. |
|
|
|
#2912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz
Cytat:
ja też muszę jeszcze dokończyć szafki Szymka ,bo ten to dopiero rośnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieki za przepis, a tarka to ta na dużych oczkach? u nas koźlarze to takie duże zczerwonymi kapeluszami ,ale też są z jasnymi kapeluszami, też czasem nazywane kozakami, koło brzózek rosną często ,a maślaki pod sosnami. ![]() Cytat:
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a jakis lek przeciwbólowy dawalas Natalce?
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co Wy tak szybko ostatnio piszecie - macie szlaban na kompa
![]() Cytat:
a co ja poradze ze Ty masz taki autorytarny charakter ze musialam Cie posluchac (to bylo wtedy co mnie piers bolala - zeby nie bylo to kapusta rzeczywiscie pomogla ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
a to moze tez promieniowac na ten co sie rusza - jak jej nic nie dawalas jeszcze a myslisz ze boli mniej niz boli to daj jej jakies placebo: typu aspargin na pol albo witamine C itp - przeciez sie nie zna na lekach to sie nie zorientuje - jesli to kwestia niskiego progu bolu to powinno pomoc - jesli z kolei boli ja naprawde mocno, to jak dasz jej pol apapu to nic jej sie nie stanie a jesli masz amol to mozesz jej posmarowac nierozcienczonym dziasla dookola - to znieczula miejscowo - sprawdzone u mnie - po dentyscie jak mi plombowal mnie caly dzien pobolewaly, nie na tyle zeby brac tabletki ale na tyle zeby draznilo i jak posmarowalam to na jakis czas przeszlo (calkiem dlugi )---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- ide przeszukiwac buty - on to schowal bo dwa dni pozniej miala Babcia przyjechac i zrobil jej "kanapki" - udawaly je wlasnie te zabawki - ale jak sie pojawila babcia to zabawek juz nie bylo
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mnie załatwił na cacy!
Przyjechał szwagier z dziewczyną i pojechali na te targi ,mąż wziął Arka i teraz mama przyszła mi powiedzieć ,że dziecko pojechało w spodenkach i bez żadnej kurtki czy swetra. a miał nie jechać! Po 15min przyjechała siostra męża z rodzinką, a tu ich nie ma, Szymek teraz zmęczony poszedł spać. Na dziś mam dość wszystkiego ,nie pojadę już nigdzie.
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedz Natalce,że ja chyba z nią będę płakała, bo też mi się rusza ząb. Cierpię już trochę z nim , bo jak go wyrwę to muszę wstawić nowy, a to kosztuje.
|
|
|
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mi zależało na tych targach, Dom i Ogród, 4 kąty, Cytat:
na wiosnę w kwietniu będa, to nawet nie bede się pytac czy chce jechac, sama sobie pojadę dla odmiany i wezme ja Szymka ![]() Marta gratuluję! Pierwszy raz jesteś ciocią?
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny dyliżans jeździ po mieście, stary traktor z wagonikiem, już trzeci raz przejechał pod oknami i zawsze pełny, a dzieciaki piszczą z radości. Wypogodziło się trochę, to młoda poszła na festyn, męża pojechał do syna , a ja mam jak lubię, cicho, nikt mi myśli nie zakłóca
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócił , i mnie wkurza .
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba strzelę na Was focha! nikt za mną nie tesknil
Wczoraj mi się komp nie chcial odpalić, ale w sumie malo co wczoraj podlubalam, bo pojechaliśmy na zakupy ubraniowe i poszlo 250€ nie wiadomo na co... A dzisiaj byliśmy w lesie i mamy 10l maślaków takich do octu maluszków i okolo 60-70 kani - kapelusze po dwadzieścia parę cm średnicy minimum. Mam tylko problem, co z tymi kaniami zrobić, bo w sumie one najlepsze w panierce na świeżo. Ale usmażylam z 8 i mamy dość. Macie jakiś pomysl na nie może?
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Emi , oni to tak się nieraz zachowują jak
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko, kanie można suszyć, przekłada się je papierem w kartoniku i leżą sobie . Przed smażeniem moczysz przez noc w mleku.
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Marcia
Byłam w lesie, połaziłam, pocykałam zdjęć, znalazłam kilka podgrzybków i zmęczona wróciłam do domu. Mimo marnego urobku i stresu przez grzybiarzy co to czas w lesie spędzają na wydzieraniu jap, jestem zadowolona, bo było ciepło i przyjemnie (gdy się nie odzywali oczywiście). emi szkoda, że teraz tak nie zrobiłaś i nie pojechałaś, ale człowiek zawsze mądry po czasie. Nie nerwuj się, szkoda zdrowia. Wprowadź ciche dni za karę ![]() Iwonko każdej z nas po kilka sztuk i problem z głowy
Pozdrawiam, Marta ![]() Zapraszam do siebie Moje preferencje Galeria moich prac Zapraszam do mojego bloga Edytowane przez anita19800 Czas edycji: 2013-09-15 o 16:34 |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Oj daaawno kani nie jadłam
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
uf... obrobiliśy się z grubsza, tzn ja kanie opanowalam a R jeszcze obiera maślaki. Chyba sobie coś podlubię
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie odsapnęłam po szkole, babka nam przerw nie robiła prawie wcale, musieliśmy po 2,5 godziny non stop siedzieć i notować, aż mnie
nawet zadania te same i gdzie tu sens w takich zajęciach
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast tutaj do Was zaglądać to najpierw na wymiankę poleciałam, tak jak by w niedzielę pocztę roznosili
No ale Aga niby masz paczkę a jednocześnie jej nie masz, jak można tak na weedend na poczcie zostawiać, toć to ciekawość człeka może pożreć. Ja już po wycieczce. Prawie 5h nie było mnie w domu, i trochę ze stresem wracałam. Ale wszystko ok. W gabinecie Poznańskiego zrobiłam zdjęcie serwetki. Wszyscy oglądali zdjęcia Izraela Poznańskiego i jego rodziny, a ja oglądałam serwetkę, kt leżała na biurku. Obfociłam, potem zdjęcia pokażę, potem inni też się zainteresowali nad czym tak długo debatuję. Martuś gratulacie ciociu babciu. Ja chętnie trochę grzybków przygarnę, nawet suszone mogą być. Ode mnie las daleko, a na grzybach może 4 x w życiu byłam, nie znam się zupełnie. Ale jeść lubię.
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na mały wrzut, w tym serwetka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post42819288
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Moja teściowa też przyniosła znów grzyby z lasku, podgrzybki, opieńki i maślaki. Ja trochę się boję iść, bo u nas kilka dni temu dziewczynę w rękę żmija w lesie ukąsiła i dwie placówki medyczne odesłały ją z kwitkiem, bo nie miały surowicy Dopiero w Białej otrzymała pomoc. Ale nie wiem, co z nią.---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Kiedyś często jadałam kanie, teściowa przynosiła takie wielkie, ale zraziłam się, jak jedna pani z naszej rodziny (taka dziesiąta woda po kisielu) kilka lat temu zmarła, bo okazało się, że zjadła tego muchomora, co to do kani łudząco jest podobny. Od tamtej pory boję się jeść. U mnie dziś na obiadek ziemniaczki z sosem z kurzych serduszek i surówka z pekinki ![]() A jeszcze mam dla M na jutro w trasę robić sałatkę z girosa. Dopiero co była erka na zastrzyk do Oliwki. Co przyjeżdżali (4 razy) to pielęgniarz kierowca latał do nas pod drzewo i rwał sobie śliwki, gdy pani robiła zastrzyk., No to jak dziś wychodziła dałam im dużą reklamówkę śliwek, chętnie wzięła ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Basia co za serwetka? ![]() Aga no dawałam Natalce tabletkę rano, ale małe miała działanie, bo ona nie bardzo chce jeść i tak na prawie pisty żołądek to jaki to ma sens? Troszkę uśmierzyło, ale potem znów rozbolało. Teraz znów dałam, bo zjadła troche obiadu i na razie spokój.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2013-09-15 o 18:45 |
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
A my jeszcze żyjemy wiec to pewnie jednak kanie były
idę walczyć z maslakami
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym zjadła, ale mam takie obawy, że jednak podziękuję. Za to pojem podgrzybków i maślaczków. W całym domu pachnie, bo teściowa je obgotowuje.
A maleńkie maślaczki jak zwykle w solankę, żeby pozbyć się śluzu bez obierania. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Robię akurat dzwoneczek z wzorku Joli. Już mam 4 duże dzwonki, dużą bombkę, dwie małe, jedną średnią (zaraz Wam wzorek pokażę, tylko walczę z balonem) i malutki dzwoneczek. Wszystko czeka na krochmalenie, bo to będą wzory do pokazywania. Robię z tych moich nici z grubych szpul, bo z muzy mi szkoda. |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Bombka ok 8 cm.
Nie wiem, skąd zapisywałam schemat i czy któraś z Was robiła... |
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Grażynko, ale to z przodu Ci się jakiś ząb rusza, czy z tyłu?
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Ej nie róbcie mi smaka na kanie, u nas tak sucho w lesie, że narazie nikt o grzybach nie słyszał nawet
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu u mnie też zaczęły się dopiero kilka dni temu
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Moje dziecię umie już złożyć ma-ma, ta-ta, la-la, ale tylko mama woła świadomie No i "am", a czasem jej wychodzi takie pocieszne "am da". A jak je to mruczy "niam niam" Wczoraj skończyła 7 miesięcy. |
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, fajna bombka
![]() Skończyłam anioła, zaczynam następnego
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu bombka fajna, zapisałam
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Jola który to już?
Aniu serwetka wyszła ślicznie
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
a to serwetka kt dzisiaj widziałam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Świetne podusie.

szkoda ze wczesniej nie wpadlam na to zeby wziac antyalergiczny - jak wzielam jak juz cieklo to ciut za pozno z mojego doswiadczenia
Komu zasłodzić nockę?

a to moze tez promieniowac na ten co sie rusza - jak jej nic nie dawalas jeszcze a myslisz ze boli mniej niz boli to daj jej jakies placebo: typu aspargin na pol albo witamine C itp - przeciez sie nie zna na lekach to sie nie zorientuje - jesli to kwestia niskiego progu bolu to powinno pomoc - jesli z kolei boli ja naprawde mocno, to jak dasz jej pol apapu to nic jej sie nie stanie a jesli masz amol to mozesz jej posmarowac nierozcienczonym dziasla dookola - to znieczula miejscowo - sprawdzone u mnie - po dentyscie jak mi plombowal mnie caly dzien pobolewaly, nie na tyle zeby brac tabletki ale na tyle zeby draznilo i jak posmarowalam to na jakis czas przeszlo (calkiem dlugi
tak mi zależało na tych targach, Dom i Ogród, 4 kąty, 

nawet zadania te same