Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-15, 22:28   #2971
martikaj
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
http://www.chcrossstitch.com/forum.p...rby%3Ddateline
a to chyba etui na szydełka ;-)

http://www.chcrossstitch.com/forum.p...rby%3Ddateline

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A Dziewczyny ściągnęłam wszystkie bombki koralikowe, co kiedyś wstawiałam linki i Beatka pobierał,
kto chce to jutro mogę powysyłać na pocztę e-mailową ;-)
To ja poproszę
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:30   #2972
Malinka_5
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Emi nie spieszy się, kiedy Ci wyjdzie. Bo mi się to podoba, ale czyj znajdę czas by to zrobić, to kto wie...

Malinko no to jak Kalinka będzie dobra, to może sobie takie coś śmignę, tylko czy na ciemnym kolorze będzie taki fajny efekt?
z Twoją figurą będzie, na modelowej sylwetce wszystko dobrze leży
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:30   #2973
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Śliczna bluzeczka, to druty czy szydełko? Bo jakoś sie nie mogę dopatrzeć
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:45   #2974
martikaj
Zakorzenienie

Tadam, kolorowe paputki krokodylki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2036.jpg (117,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-09-15, 22:50   #2975
emi29w
Zakorzenienie

OK
ide juz ,bo zaraz Szymek będzie na głowie stawał
Dobranoc!

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Marta ale buciki! WoW!

Aniu szydełkowa bluzeczka ta w pasiaki
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 22:52   #2976
martikaj
Zakorzenienie

Aniu, a co chcesz robić z Kalinki? CHyba coś przeoczyłam.

Emi, ale fajne zwierzaczki

Lecę zamówionko złożyć na koraliki i może jeszcze sznurki i koraliki do makramy zamówię, mam kilka pomysłów Tylko doba za krótka na wszystko, a jeszcze Malwinka drutami kusi, oj kusi
Stary 2013-09-15, 22:56   #2977
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
zdolna kobitka jesteś śliczne są
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:06   #2978
SlonecznikB
Zakorzenienie

Martuś śliczne butki, a spód to czymś podszyłaś, czy podkleiłaś czy tylko z włóczki. One są rozmiarowo dość duże chyba.

Kasia się dzisiaj nie pokazała, ciekawe jak jej łapka, czy bardzo dokucza.

Idę spać. Dobranocka.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:09   #2979
martikaj
Zakorzenienie

Dzięki kobitki, trochę musiałam pogłówkować, zeby ładnie się układały na nóżce, ale myślę że efekt ok.

Jutro napiszę co i jak z tymi kapciami dla tych co prosiły o wskazówki

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SlonecznikB Pokaż wiadomość
Martuś śliczne butki, a spód to czymś podszyłaś, czy podkleiłaś czy tylko z włóczki. One są rozmiarowo dość duże chyba.

Kasia się dzisiaj nie pokazała, ciekawe jak jej łapka, czy bardzo dokucza.

Idę spać. Dobranocka.
Basiu, jutro czymś podszyję, bo to dla dziewczynki troszkę starszej od Paulinki. Czekałam na Agatkę bo obiecała pokazać czym podszywała, może się jeszcze pojawi Mam chęć na takie kapcie dla siebie ale w jednym kolorku, może się uda w międzyczasie machnąć, tylko za mało tych "międzyczasów"
Stary 2013-09-15, 23:18   #2980
agusia2410
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Jola no to super, taką babę to tylko
Aguś piękny kosz wymodziłaś, normalnie jakbyś już śmigała w stopniu zaawansowanym No i serwetki też pierwsza klasa.

A ja częstuję wiśnióweczką, od razu cieplej się robi
dziękuje - ale pierwsze to w piecu wylądowały, a następne to nie nadają się do publicznego pokazywania
dopiero ten nadawał sie na prezent

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Położyłam sobie tak serwetki od Agusi, żeby się napatrzeć i naszły mnie wspomnienia z domu rodzinnego. Moja mama takie robiła, wszędzie leżały, później wyszły z mody i gdzieś zginęły z domu, szkoda.
cieszę sie że moje wypociny przywołały miłe wspomnienia

Cytat:

Aha, Agusia, piękne serwety poczyniłaś, a ten kosz I to ma być skromny prezent?
Mam nadzieję, że mój Joli sie podobał, bo też miałam zagwozdkę, co jej wysłać. Co prawda początkowo miała być torba listonoszka, ale potem natrafiłam na wzór, który bardzo mi się spodobał i wyszedł taki torebko-koszyczek.
A nici niech służą, wzięłam od mamy dużo z myślą podzielenia się z Joleczką.
A że krzyczałyście na mnie, że się śliwkami nie podzieliłam, to i sosik śliwkowy Jola dostała. Co prawda to nie jest z przepsiu mojej ammy, tylko z netu, i nie smakuje tak jak go pamiętam z dzieciństwa (tamten był bardziej klarowny i lejący, sosowaty bardziej po prostu, a to prawie jak dżem), ale i tak smaczny.
Jola, a czy synek przyjął breloczek śrubkowy, piłkarza z Bożej łaski, recykling stosowany ???

Do juterka!!!
śliczna torebka
a breloczek pomysłowy nawet ma "coś" miedzy nogami

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
dobry

nareszcie się wyspałam, nie ma to jak swoje łóżko

Pochwalę wszystkie prace jaki mi się rzuciły w oko, buciki, papcie, czapki i całą resztę
Dwa dni mnie nie było a Wy w ogóle nie próżnowałyście i cuda stworzyłyście

wiecie odnośnie zastrzyków, to ja też mam zapisane zastrzyki na 7 dni, i byłam wczoraj w ośrodku zdrowia, pytać się czy pielęgniarka będzie mi robić, to mi odpowiedziały, ze mogę je sobie robić sama, mówię że nie mogę, bo nie dam rady, pokuję rękę, to powiedziały, że mąż ma mi robić te zastrzyki i że krzywdy mi nie zrobi i tym sposobem wczoraj Paweł dawał mi zastrzyk w brzuch, bolało jak ch........... i tak jeszcze przez 6 dni

dziękuję za pochwały chusty, przyznam szczerze, że jestem z niej bardzo zadowolona i bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Marta jest to zastrzyk przeciwzakrzepowy, który podaje się podskórnie właśnie w brzuch lek nazywa się clexane
no ja tez robiłam teściowej zastrzyki tylko przez 14 dni i tak sie jakoś udało że tylko 2 razy zasyczała że zabolało, tylko ściskałam podczas podawania zastrzyku i było ok

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
wróciłam
zamówienie mam duże na razie bez szczegółów ale 20 średnich aniolów i 20 dużych bombek ok 50 małych bombek i do tego gwiazdki i dzwonki weic mam co robić:j upi:
a moje koraliki pójdą w odstawkę
ale zamówienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Moj kapelusz
Co myslicie?
piekny zawsze o takim marzyłam, tylko nie bardzo pasuje do mnie taki fason

Kasiu - śliczna chusta

Marta - ale kapciuchy

a ja wczoraj miałam roboty - jak skończyłam to było coś po 17 i położyłam sie na chwilkę aby odpocząć i spałam ponad godzinę a dzieciaki biegały w koło mnie, tylko czasami sie lekko budziłam i dalej spałam - jak na mnie to wyczyn, bo jak tylko ktoś kaszlnie to ja sie juz budzę,ale wczoraj byłam padnięta

dobra idę lulu, bo mała sie budzi na karmienie

Edytowane przez agusia2410
Czas edycji: 2013-09-15 o 23:36
agusia2410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:23   #2981
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

skończyłam dzwonek i idę spać, coś mnie muli
Natalce już spadło na 39,1 i wariuje z M na łóżku, tyle że gorąca jak grzejnik. Ale może noc będzie spokojna.

Marta śliczne kapciochy Czekam na wskazówki. Oliwce chcę zrobić butki na dwór, bo już chłodnawo, a ten wzorek jest super.

A z Kalinki to bym chciała tą kamizelę przeplataną, co Malinka pokazała w linku. Jutro oblukam włóczki swoje i bym sobie na szybkiego zrobiła. Wzorek można prosty dać, jodełkę, czy muszelki, jka kto woli nazywać.

Spokojnej nocki
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:33   #2982
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
skończyłam dzwonek i idę spać, coś mnie muli
Natalce już spadło na 39,1 i wariuje z M na łóżku, tyle że gorąca jak grzejnik. Ale może noc będzie spokojna.

Marta śliczne kapciochy Czekam na wskazówki. Oliwce chcę zrobić butki na dwór, bo już chłodnawo, a ten wzorek jest super.

A z Kalinki to bym chciała tą kamizelę przeplataną, co Malinka pokazała w linku. Jutro oblukam włóczki swoje i bym sobie na szybkiego zrobiła. Wzorek można prosty dać, jodełkę, czy muszelki, jka kto woli nazywać.

Spokojnej nocki

Świetna kamizelka, widziałam chyba na FB, z Kalinki będzie super

Basiu, oblukałam serwetę, bardzo oryginalna i ciekawa. Super, ze wycieczka udana
Stary 2013-09-15, 23:35   #2983
martikaj
Zakorzenienie

Poobcinałam fotki i na nóżce Palci fajnie się prezentują kapcioszki, mam nadzieję, ze klientka będzie zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pa.jpg (99,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-09-15, 23:38   #2984
SilverAguti
Zakorzenienie

Marta super kapciochy a patrzyłaś może czy gdzieś u Ciebie w jakimś papierniczym/plastycznym/hobbystycznym mają farbki puchnące? są super do takich kapci jako abs-y na podeszwie robisz kropki albo jakiś wzorek farbką, podgrzewasz suszarką do włosów albo żelazkiem (zresztą instrukcja na opakowaniu) i farbka puchnie i robi się taka wypukła i w dotyku jak guma.
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:45   #2985
aga__tka
Zakorzenienie

Jestem
Marta: Jeremi chodzi w papciach bez podszywania - chcial, kawalek podszylam sprobowal w tym chodzic i kazal odpruc - on lubi taki lekki slizg miec
fotki beda za chwile bo sie zgrywaja na kompa

Cytat:
Zamiast tutaj do Was zaglądać to najpierw na wymiankę poleciałam, tak jak by w niedzielę pocztę roznosili No ale Aga niby masz paczkę a jednocześnie jej nie masz, jak można tak na weedend na poczcie zostawiać, toć to ciekawość człeka może pożreć.

Ja już po wycieczce. Prawie 5h nie było mnie w domu, i trochę ze stresem wracałam. Ale wszystko ok.

W gabinecie Poznańskiego zrobiłam zdjęcie serwetki. Wszyscy oglądali zdjęcia Izraela Poznańskiego i jego rodziny, a ja oglądałam serwetkę, kt leżała na biurku. Obfociłam, potem zdjęcia pokażę, potem inni też się zainteresowali nad czym tak długo debatuję.

Martuś gratulacie ciociu babciu.

Ja chętnie trochę grzybków przygarnę, nawet suszone mogą być. Ode mnie las daleko, a na grzybach może 4 x w życiu byłam, nie znam się zupełnie. Ale jeść lubię.
no przeciez polecialabym na te poczte drugi raz jakby godzine wczesniej wyciagnal malz to awizo a tak pod zamknieta poczta musialabym stac 40h

Cytat:
Zapraszam na mały wrzut, w tym serwetka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post42819288

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Moja teściowa też przyniosła znów grzyby z lasku, podgrzybki, opieńki i maślaki.
Ja trochę się boję iść, bo u nas kilka dni temu dziewczynę w rękę żmija w lesie ukąsiła i dwie placówki medyczne odesłały ją z kwitkiem, bo nie miały surowicy Dopiero w Białej otrzymała pomoc. Ale nie wiem, co z nią.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Kiedyś często jadałam kanie, teściowa przynosiła takie wielkie, ale zraziłam się, jak jedna pani z naszej rodziny (taka dziesiąta woda po kisielu) kilka lat temu zmarła, bo okazało się, że zjadła tego muchomora, co to do kani łudząco jest podobny.
Od tamtej pory boję się jeść.

U mnie dziś na obiadek ziemniaczki z sosem z kurzych serduszek i surówka z pekinki
A jeszcze mam dla M na jutro w trasę robić sałatkę z girosa.

Dopiero co była erka na zastrzyk do Oliwki. Co przyjeżdżali (4 razy) to pielęgniarz kierowca latał do nas pod drzewo i rwał sobie śliwki, gdy pani robiła zastrzyk., No to jak dziś wychodziła dałam im dużą reklamówkę śliwek, chętnie wzięła

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Basia co za serwetka?

Aga no dawałam Natalce tabletkę rano, ale małe miała działanie, bo ona nie bardzo chce jeść i tak na prawie pisty żołądek to jaki to ma sens? Troszkę uśmierzyło, ale potem znów rozbolało. Teraz znów dałam, bo zjadła troche obiadu i na razie spokój.
ja zawsze biore na pusty - bo mi na pelny gorzej dziala - bo jak sie zmiesza z jedzeniem, to moj zoladek ktorego moja migrena wylacza nie da rady nic z takiej tablety wyciagnac (tak wiem ze to dla brzuszka szkodliwe )

Cytat:
Basiu u mnie też zaczęły się dopiero kilka dni temu

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Moje dziecię umie już złożyć ma-ma, ta-ta, la-la, ale tylko mama woła świadomie
No i "am", a czasem jej wychodzi takie pocieszne "am da". A jak je to mruczy "niam niam"
Wczoraj skończyła 7 miesięcy.
mala zdolniacha po Mamie?

Cytat:
a to serwetka kt dzisiaj widziałam.
bardzo ciekawa - to jakas mieszanka chyba? ostatnio widzialam polaczenie sznurka makramowego i igly na livenet i wydaje mi sie ze tu jest chyba jeszcze bardziej skomplikowanie

Cytat:
Agatka nawet w miarę okrągła wyszła ta bombka, ładniejsza by była na muzie, na tej nici, co robię wzory to tak sobie to wygląda.

Basiu cudna ta serweta

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Aaa, Emi prosiła o przepis na krówkę...

2 szkl mleka
2 szkl cukru
pół margaryny
1 cukier waniliowy
Wszystko gotowac, aż zbrązowieje i będzie mocno gęste. Ja gotowałam tylko godzinkę, bo zaraz znajomi przyjechali, ale pasowało by jeszcze z pół godzinki, to by jeszcze fajniej stwardniała w lodówce.

Zdjęcie później, jeszcze resztka została

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Aha, na serwetkę poszło ok 20g kordonka, czyli wychodzi koszt ok 2,90 zł. Czyli te krzyknięte 20 zl w sumie może być.
robilam juz taka krowke - moim zdaniem nie nadaje sie do niej mleko swieze - tylko UHT z kartonika - robilam 4 razy 2 z kartonikowego i 2 ze swiezego i to ze swiezego rozdzielal mi sie tluszcz od reszty jak zastyglo to byl kamien posmarowany maslem - raz udalo mi sie uratowac jak takie polplynne o dziwnej konsystencji zmiksowalam, ale to za duzo roboty, kartonikowe mi sie 2x udalo, ale ku przestrodze - najpierw to gestnieje baaaaardzo powoli a potem nagle w ktoryms momencie bardzo przyspiesza, wiec jak zaczyna sie robic gestsze to juz trzeba pilnowac zeby nie przeoczyc bo bedzie bardzo kruchutkie

Cytat:
sliczne
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-15, 23:49   #2986
martikaj
Zakorzenienie

Asiu, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. To by była rewelacja, muszę się rozejrzeć, obawiam się jednak że u siebie takich farbek nie znajdę. Może prędzej gdzieś na all, muszę poszukać Dzięki za podpowiedź

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Aguś, zobacz czy tutaj nie ma takich perłowych koralików jak chciałaś, bo właśnie zamawiam
Stary 2013-09-15, 23:55   #2987
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
Marta super kapciochy a patrzyłaś może czy gdzieś u Ciebie w jakimś papierniczym/plastycznym/hobbystycznym mają farbki puchnące? są super do takich kapci jako abs-y na podeszwie robisz kropki albo jakiś wzorek farbką, podgrzewasz suszarką do włosów albo żelazkiem (zresztą instrukcja na opakowaniu) i farbka puchnie i robi się taka wypukła i w dotyku jak guma.
ja kupilam lateksowa specjalnie do kapci i wyrzucilam 20zl - bo zaraz mi to badziewie wyschlo po 1 urzyviu (nie wiem co za idiota zrobil taka nakretke - ja myslalam ze to bedzie jak klej wiec sie nie przejelam, zaschnie koncowka a dalej bedzie nadal dobre a tu kiszka - cale stale sie zrobilo ) - teraz to bym to pewnie zabezpieczyla jakos przed wysychaniem, ale madry Polak po szkodzie
tesciowa kupila mi tez kiedys takie naprasowywanki - ale te sa w ogole tragiczne, bo zle sie trzymaja nierownej powierzchni - jakby to bylo na materiale albo skarpetce to by sie chyba trzymalo - pierwsze kropki odpadly Jeremkowi pierwszego dnia, ostatnia po 2 tygodniach noszenia

podszylam czyms takim:
Przy okazji jak robilam porzadki to znalazlam moje butki i zupelnie inaczej jak widze na fotkach kolorowych robilam zmniejszanie
Martus - a pokazalabys jeszcze miejsce laczenia rzadkow? dalas to z tylu czy od srodka papcia? zastanawiam sie caly czas jak to robic zeby w tych reliefach bylo malo widoczne - do spodenek by mi sie teraz ta wiedza przydala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1-DSCN6500.jpg (52,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1-DSCN6493.jpg (87,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1-DSCN6497.jpg (54,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-09-16, 00:07   #2988
SilverAguti
Zakorzenienie

o widzisz, ja robiłam takie papucie dla córy mojej koleżanki, sama te farbki kupiła, super się trzymały, a mała wiem, że kilka miesięcy później jeszcze jakieś ciuchy tym wymazała - niekoniecznie przeznaczone do ozdabiania
a któraś próbowała na kapciach robić abs silikonem do uszczelniania? ja bym na jakiejś próbce go użyła, gdybym tylko go miała

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

uciekam spać
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 00:07   #2989
martikaj
Zakorzenienie

Aga, dobrze że linka do sklepu wrzuciłam Zobacz, czy tu nie ma tej masy perłowej :

http://www.marmon.com.pl/Polfabrykaty_do_bizuterii/

A to taka mata łazienkowa??? Mialam coś takiego jakiś czas temu jako raki chodniczek w łazience, ale nie wiem czy to to samo

U Ciebie inaczej są zwężane paputki, ja robię zwężenie w jednym miejscu, myk jest taki, że łapiesz tylko te wierzchnie oczka, te wypukłe na samym środku, na jednokolorowych nawet za bardzo tego nie widać , na kolorowych bardziej. Zaraz spróbuję Ci fotkę zrobić jak to wygląda.
Stary 2013-09-16, 00:10   #2990
aga__tka
Zakorzenienie

wiec wydaje mi sie ze to jest cos jak tutaj - ale glowy bym sobie nie dala urwac:
http://amak.bazarek.pl/opis/3970096/...-x-120-cm.html
o albo tu:
http://allegro.pl/mata-antyposlizgow...361480073.html
to zdjecie w szufladzie wyglada ludzaco podobnie do mojej
tyle ze trzeba uwazac bo np ikea ma tez antyposlizgowe, ale takie jakby twardsze i te to jest taka miekka guma, a tamto bardziej folia, tylko antyposlizgowa - moim zdaniem nie nadawalaby sie do przyszywania
a w biedronce wtedy co je widzialam, to byly 2 rodzaje i tylko jeden byl podobny do mojej

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

Cytat:
o widzisz, ja robiłam takie papucie dla córy mojej koleżanki, sama te farbki kupiła, super się trzymały, a mała wiem, że kilka miesięcy później jeszcze jakieś ciuchy tym wymazała - niekoniecznie przeznaczone do ozdabiania
a któraś próbowała na kapciach robić abs silikonem do uszczelniania? ja bym na jakiejś próbce go użyła, gdybym tylko go miała

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

uciekam spać
tez o tym myslalam ale tez nie mam

Cytat:
Aga, dobrze że linka do sklepu wrzuciłam Zobacz, czy tu nie ma tej masy perłowej :

http://www.marmon.com.pl/Polfabrykaty_do_bizuterii/

A to taka mata łazienkowa??? Mialam coś takiego jakiś czas temu jako raki chodniczek w łazience, ale nie wiem czy to to samo

U Ciebie inaczej są zwężane paputki, ja robię zwężenie w jednym miejscu, myk jest taki, że łapiesz tylko te wierzchnie oczka, te wypukłe na samym środku, na jednokolorowych nawet za bardzo tego nie widać , na kolorowych bardziej. Zaraz spróbuję Ci fotkę zrobić jak to wygląda.
widzialam na tych kolorowych - nie wylapalam myku ale zauwazylam ze chwycilas wszystkie na raz
Stary 2013-09-16, 00:15   #2991
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
wiec wydaje mi sie ze to jest cos jak tutaj - ale glowy bym sobie nie dala urwac:
http://amak.bazarek.pl/opis/3970096/...-x-120-cm.html
o albo tu:
http://allegro.pl/mata-antyposlizgow...361480073.html
to zdjecie w szufladzie wyglada ludzaco podobnie do mojej
tyle ze trzeba uwazac bo np ikea ma tez antyposlizgowe, ale takie jakby twardsze i te to jest taka miekka guma, a tamto bardziej folia, tylko antyposlizgowa - moim zdaniem nie nadawalaby sie do przyszywania
a w biedronce wtedy co je widzialam, to byly 2 rodzaje i tylko jeden byl podobny do mojej

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

tez o tym myslalam ale tez nie mam

widzialam na tych kolorowych - nie wylapalam myku ale zauwazylam ze chwycilas wszystkie na raz

A, to już kojarzę, ta mata jest raczej fajna cieniutka

Tutaj widać dokładnie to złapanie oczek, powstała maleńka dziurka bo włóczka dość gruba, kapcie mają być zimowe, na cieńszej włóczce w jednym kolorku tego przejścia tak nie widać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2038.jpg (80,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2013-09-16, 00:19   #2992
aga__tka
Zakorzenienie

taka lazienkowa to chcialam wykorzystac - ale one maja duze dziurki i daleko od siebie i mi sie wydawalo ze niewygodnie bedzie ja podszywac - chcialam sobie kupic kawalek na metry i sprawdzic, ale wtedy sie wlasnie napatoczyla tesciowa z ta swoja mata, ktora wydaje sie duzo lepsza i nie sprawdzalam juz

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

No to jest niestety wada grubszej wloczki ze kilka oczek dookola nie da sie juz zacisnac bez otworka
ide sie myc, dobranoc

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

no i zapomnialam napisac ze ten Twoj sposob na zmniejszanie oczek wydaje sie duzo bardziej praktyczny
Stary 2013-09-16, 00:57   #2993
martikaj
Zakorzenienie

Aguś, no i nie napisałaś, czy mam CI coś zamawiać w tym sklepie? Znalazłaś te koraliki z masy perłowej co chciałaś?

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

No i mi uciekła.

Dziewczyny, szukam takich koralikow z cyrkoniami, w Marmonie mają słaby wybór, wiecie gdzie można coś takiego kupić najlepiej w kilku kolorkach? Zdjęcie z netu:

Nie mogę fotki wrzucić

Edytowane przez martikaj
Czas edycji: 2013-09-16 o 01:01
Stary 2013-09-16, 06:54   #2994
cocci
Zakorzenienie

Witam. R wstawał do pracy i mnie obudził... Za 10 min czestuje

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:32   #2995
little_ola
Zakorzenienie

bry!
ja chętna na kawę jestem ...
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 07:47   #2996
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

oooo kawa ja poproszę bo obudzić sie nie mogę
zaraz na fitness jadę potem do banku i do innego miasta zapisać córkę na kolejny egzamin
czyli do 15 w trasie
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:38   #2997
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, no i nie napisałaś, czy mam CI coś zamawiać w tym sklepie? Znalazłaś te koraliki z masy perłowej co chciałaś?

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

No i mi uciekła.

Dziewczyny, szukam takich koralikow z cyrkoniami, w Marmonie mają słaby wybór, wiecie gdzie można coś takiego kupić najlepiej w kilku kolorkach? Zdjęcie z netu:

Nie mogę fotki wrzucić
z tego matowania zapomnialam Ci napisac ze nie ma tam tej masy chyba po prostu jak gdzies trafie kiedys na kulki w innym kolorze to dobiore kaboszon (o ile sie da) nawet jak bedzie to kolor rozowy

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Ja juz w pracy
Jeremi dzis wyjatkowo chetnie poszedl do przedszkola - chyba sie rozkreca
mam nadzieje ze szybko mi sie uda stad wyrwac bo chce moja wymianke ale o 13 jestem umowiona i nie wiem jak to szybko pojdzie - potem moge sie urywac

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

komus kawki? wlasnie swieza zaparzylam
Stary 2013-09-16, 09:09   #2998
emi29w
Zakorzenienie

Hey
u mnie leje deszcz ;-(

obejrzyjcie sobie gazetke z lidla ,pojemniki do przechowywania, niszczarka do papieru 6mm, papier kolorowy, koperty kolorowe, maszyna do szycia i przybory ;-)

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Poobcinałam fotki i na nóżce Palci fajnie się prezentują kapcioszki, mam nadzieję, ze klientka będzie zadowolona

Cytat:
nie wiedziałam ,ze coś takiego jest, też by mi się przydało takie coś

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Marta jakbys kupowała te farby puchnące ,to ja tez chce ,
posmaruje kilka skarpetek Szymkowi ;-)
chociaż jedną malutką
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:30   #2999
gagatu
Zakorzenienie

Bry, jestem dziś jak śnięta ryba
Wczoraj już chciałam iść się kąpać i pod kołderkę, jak przyszedł ten kolega TŻ-ta, którego tak nie trawię Siedziałam taka zamulona, oczy na zapałki, głowa mnie rozbolała, jak się TŻ zorientował, to poszli do kuchni siedzieć, a ja mogłam się położyć, ale to już i tak prawie 23 była, więc odespać tamtej poprzedniej nocy się nie dało. Na szczęście w tym tygodniu już wylatuje do UK.

Marta, super kapciuszki
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:42   #3000
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Bry, jestem dziś jak śnięta ryba
Wczoraj już chciałam iść się kąpać i pod kołderkę, jak przyszedł ten kolega TŻ-ta, którego tak nie trawię Siedziałam taka zamulona, oczy na zapałki, głowa mnie rozbolała, jak się TŻ zorientował, to poszli do kuchni siedzieć, a ja mogłam się położyć, ale to już i tak prawie 23 była, więc odespać tamtej poprzedniej nocy się nie dało. Na szczęście w tym tygodniu już wylatuje do UK.

Marta, super kapciuszki
powinnas zaczac rozkladac lozko - to by najlepiej zadzialalo jesli na nim siedzial: przepraszam moglbys wstac, bo chcialam sie polozyc - mozesz sie przeniesc na miejsce stojace pod drzwiami
albo zapytac czy bedzie mu przeszkadzalo ze bedziesz sie chwile krecic w samym staniku, bo nie chce Ci sie brac pizamki do lazienki na czas mycia
jeszcze moglas zapytac TZta:
Rozkladam lozko, czy "Kuba" bedzie spac z nami w lozku czy mam mu poszukac jakiegos jaska i kocyka na podloge?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości