|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Aaby Super ze doszliscie z mezem do porozumienia.Nic tak nie pomaga jak szczera rozmowa.I od razu na sercu lepiej i lzej.
Co do kociakow to tak jak napisalam wyzej.Chodzi tu o moje samopoczucie miedzy innymi.Tyle juz kotow wychowalam i przyzwtczailam sie do takuego a nie innego podejscia. U nas tez dzisiaj szarawo na zewnatrz ale slonecznie na duszy ![]() Sory za literowku i brak pol znakow ale pisze z telefonu |
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Witam się poniedziałkowo.
Kciukasy za Dzidzię. Jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze ![]() Wczoraj was nadrobiłam i poszłam spać. Dziś jestem na bieżąco ![]() Co do kotów, to mój jak go wzięliśmy to siedział cały czas w domu i to sam, bo oboje byliśmy w pracy. I jak dorósł to oczywiście nie ma dnia bez dworu, a raczej nocy. Nie straszny jest dla niego deszcz, wychodzi i wraca nad ranem. Ja od wczoraj z zatkanym nosem i bólem gardła Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie zrobi. Biorę się dziś za prasowanie ubranek i za pranie tego co mi zostało. Będę suszyć w domu. Może powietrze będzie bardziej wilgotne w domu.
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek- no wlasnie, sama piszesz ze tyle kotow-to ile one zyly? Ile konczylo pod kolami auta? Ja bym nie mogla zniesc widoku mojego kota lezacego na ulicy. Zabezpieczony ogrod czy balkon to ok. Zreszta kotom mozna zorganizowac miejsce takze w pionie
rozne drapaki i takie tam. Moja Maja byla wyrzucona na dwor przez poprzdnich wlascicieli i do teraz boi sie wychodzic. A co do wczesniakow- niestety ale czesto jakies komplikacje po tak wczesnym porodzie wychodza po paru miesiacach-wiec im dluzej w brzuszku tym lepiej. U dzidzi jest juz na szczescie po 33 tygodniu wiec powinno byc dobrze. |
|
|
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Asist, moje koty tak samo, latem to mogę ich nie widzieć cały dzień, przyjdą tylko się najeść i łażą do domu nie wracają, tak jak piszesz, na noc
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratki za tygodnie.
Ale bym sie kawy napila ale na razie nic z tego.Po lekarzu jade do mieszkania konczyc sprzatanie.Maz juz tam dziala a ja bede jezdzic na mopie
|
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Może zadam głupie pytanie, ale nie wiem. Czy rajstopki i skarpetki prasujecie?
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
De tylko jednego samochod zabil ale on to straszny wloczykij byl.Miezkalismy z dala od ulicy i bylo spokojnie.Reszta albo jakas choroba dopadla albo ze starosci.Zawsze nam podrzucali kociaki,dokarmialismy je i opikoealismy w miare potrzeb.zByl czas ze mielismy w domu 4 .
|
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Olenka Trzeba sobie troche optymizmu dodac z rana
.---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Nie mam rajstopek.Dka takiego malucha sa potrzebne? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Newtrend kiedy wychodzisz? PaulinaJak przeplywy? Dobra zaraz moja kolej,odezwe sie pozniej z laptopa. |
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Koleżanka zrobiła mi listę i tam były rajstopki na 56/62. Ona używała i wydaje mi się, że na te zimne dni się przydadzą.
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam się Już po kawce powinnam iść zrobić sniadanko a tak mi sie nie chce. Cały czas was podczytuje i jestem na bieżąco ale nie odp bo cały czas jestem na tel, ponieważ jeszcze się nie dorobilismy kompa jak i pralki ale pralka to bardziej piorytet. A dziś mój syn coś wypchnal nad pępkiem aż się wystraszylam i zmienilam pozycję bo lezalam na plecach ale raczej to ani nozka ani rączka nie była bo było spore nadal oczywiście za nasze szpitalowe dziewczęta aby wszystko było dobrze!
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe co tam u Angie słychać
|
|
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Dzidzia kciukasy za Ciebie i Małego!!! Mój Synek znowu ma jakąś infekcję... ech te przedszkolaki. Puściłam go jednak mimo wszystko do przedszkola, bo w zeszłym tyg. Pani mówila, ze wszystkie dzieciaki maja katar, więc jakby nawet został w domu parę dni i wrocił to i tak potem by znowu zachorował. Do tego dziś bardzo chciał iść. Z jutrem zobaczymy, bo zobaczę jak się będzie czuł. Lepiej byłoby jakby poszedl, bo mam rano usg piersi i nie mialabym go z kim zostawić. |
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że dostał już wszystkie te zastrzyki na płucka. No i musiały się jej te wody płodowe odnowić w takim razie Angie nadal nic nie pisze. Cytat:
Jeśli chodzi o rajstopki sama się kiedyś nad tym zastanawiałam. Generalnie nie przepadam za rajstopami - myślę, że po domu młoda nie będzie w rajstopach biegać. Ale na mrozy pewnie by się przydały. No albo do jakichś spódniczek, sukienek (przynajmniej na początek, bo później to będzie można kupić leginsy). Pewnie jakieś ze 2 pary kupię Ja poluję na allegro na kombinezon Ladybird. Tylko tak się zastanawiam cały czas nad rozmiarem. Powiedzcie mi, jak macie kombinezony takie rozm. 56/62 to ile one mają "wzrostu"? Bo ja w domu mam kombinezon rozm. 68 i on od ramienia do dołu (kombinezon bez stópek) ma ok.53 cm. To ile powinien mieć taki w rozm.56/62? Widziałam takie, gdzie od ramienia do dołu razem z nóżkami mają ok.53-54 cm. Będzie ok na początek?
|
|
#3648 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym 32 tc
![]() jeszcze 8 tygodni zostało nie wiem kiedy to zleciało...muszę zacząć prać ubranka, kocyki, fotelik itd. ale pogoda do kitu i będzie schło po kilka dni ![]() dobrze, że ochraniacze wyprałam jak słońce było, to mi w 1 dzień wyschły na balkonie ja rajstopki mam 2 pary 56/62 i może założę pod spodnie, ale to już chyba w 2-3 miesiącu życia ![]() acha, no i ja żadnych ubranek nie prasuję ![]() przy pierwszej córce tez nie prasowałam :p nasz kombinezon ma 53 cm, a rozmiar 0-3 miesiące Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2013-09-16 o 10:56 |
|
|
|
#3649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie, niestety dostałam atak migreny, lekki ale jednak męczyłam się przez dwa dni
Cytat:
Cytat:
Właśnie też jestem na etapie poszukiwania, ale tu najprostsze to za 300 pln, nie mówiąc o takim bardziej eleganckim, więc nawet myślę czy z Polski by się bardziej nie opłacało sprowadzić ![]() [QUOTE=89Beatka;42819933]dla mnie sn to pomyłka natury, nie tak powinno się to odbywać, ale z naturą się nie dyskutuje boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.Możliwe przez to że rodzinnie u nas jest problem z porodami, nie rozchodzą się kości miednicy, babcia i ciocia rodziły 3 dni, kolejna ciocia juz miała 3 cesarki z tego powodu, a moja mama przy każdym porodzie miała problem bo wąska w biodrach, a przy moim bracie miał ok 4 kg obydwoje prawie fikneli bo odmówiono cc. Zdaje sobie sprawę że każdy poród jest inny i ja mogę urodzić szybko i bezboleśnie( w miarę) a cc to jednak ingerencja w moje ciało, i to poważna ale wydaje mi sie bezpieczniejsza dla mnie i dla dziecka.[/QUOTE] Jejku, myślę dokładnie tak samo, co gorsze, nigdzie się nie słyszy o żadnych komplikacjach po cc, a ile znam historii że dziecko jest niepełnosprawne w wyniku tylko i wyłącznie przebiegu porodu sn Wiadomo, cc to niby operacja, ale u mnie w szpitalu wyraźnie powiedzieli, że teraz w wyniku postępu, krojenie, szycie jest inne niż wiele lat temu, kiedy cesarek się o wiele mniej robiło Cytat:
|
|
#3650 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w poniedziałkowe przedpołudnie
![]() ja dziś mam wizytę u ginka i będzie robił Maluchowi pomiary.. i już nie mogę się doczekać wczoraj wlazłam na wagę.. i mam kolejne +2kg ![]() wczoraj byliśmy u znajomych i jadłam pyszniste kotleciki czy placuszki z kurczakiem i serem- nie wiem jak to nazwać.. i chyba zrobię dziś na łobiad bo koncepcji brak, a Męża mi żal że ciągle jakieś byle co na obiad bo ja jakaś upośledzona z gotowaniem.. a w ogóle to u nas też jest całkiem przyjemna pogoda.. coś jakby słoneczko się przedzierało...więc i nastrój z rana niezły mimo że noc do
|
#3651 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaczyna się je pić po 37 tc skończonym, prawda?ja też mam kotkę niewychodzącą i krzywda jej się nie dzieje
|
||
|
|
|
#3652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3653 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie mi na SR o wiesołku też mówili.. ale w płynie
do smarowania krocza.. codziennie po 15 min. ok 6 tyg przed TP można już zacząć się "masować" niby sie pięknie uelastyczniamy
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za Dzidzię i maluszka, oby jak najdłużej wytrzymali w dwupaku Dzień dobry ![]() Ja już po pobraniu krwi oczywiście siniak na pół ręki mi się od razu zrobił :/Siedzę sobie dzisiaj u rodziców więc zapewne będzie mnie tutaj troszkę mniej Miałam robić pranie Jaśkowe po powrocie do domu ale chyba się wstrzymam bo pogoda taka cudowna że aż brak słów... Gratuluję wszystkich tygodni ![]() i trzymam za dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
DE - ten wiesiolek jest w zelowych kapsulkach, takich jak tran Dzien dobry. Nie moge wyjsc z podziwu jak ja ostatnio spie ( tfu tfu - niezapeszam !) O 1 zasypiam I do 10 spie . Moje dziecko sie zlitowalo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Hej dziewczyny
Ja już po usg. Mała podrosła i waży już 1524g Przepływy bez zmian z tego co mówiła babka od usg. Cieszę się, że się nie pogarsza zobaczymy co lekarka powie jak zobaczy wydruk. Rybko możesz mi zmienić wagę małej - 31t0d 1524g. Na SR nie chce mi się iść... czuję się taka rozmemłana przez ten szpital a tam przyjdą pary z miasta Poczytam co u Was ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Jak sie czujemy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
a ja dziś robię tą tartę z gruszkami o której któraś z Was pisala w weekend...nemosek, lineczka? mam nadzieję, że mi wyjdzie.
poza tym musze obiad zrobić - na dziś pierś z rękawa z frytkami i sałatą - i na jutro pomidorówkę chcę, więc przecier pomidorowy zrobię ps. a dodatkowo suszę w piecu grzyby bo mąż pół wiadra w niedzielę nazbierał. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Mam nadzieję, że nic więcej się z tego nie zrobi.
rozne drapaki i takie tam. Moja Maja byla wyrzucona na dwor przez poprzdnich wlascicieli i do teraz boi sie wychodzic. 

Już po kawce powinnam iść zrobić sniadanko a tak mi sie nie chce. Cały czas was podczytuje i jestem na bieżąco ale nie odp bo cały czas jestem na tel, ponieważ jeszcze się nie dorobilismy kompa jak i pralki
ale pralka to bardziej piorytet. A dziś mój syn coś wypchnal nad pępkiem aż się wystraszylam i zmienilam pozycję bo lezalam na plecach ale raczej to ani nozka ani rączka nie była bo było spore
nadal oczywiście za nasze szpitalowe dziewczęta aby wszystko było dobrze!
boje się ze dziecko musi się tamtędy przecisnąć, te nacięcia, pęknięcia, hemoroidy.I czas trwania.