Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-14, 15:11   #4651
slonecznikow_a
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Niestety przed modą i wszelkimi nowinkami technologicznymi nie uciekniesz i jestem pewna, że Twojemu dziecku też będziesz chciała zapewnić te wszystkie gadżety "bo wszyscy mają". Niestety czasy zabaw na placu, bawienie się w chowanego czy skakanie w gumę przed blokiem zanikają. To leży w kwestii rodzica, aby uświadomił dziecku, że nie wszystkie rzeczy materialne dają szczęście i nauczył tych wszystkich zabaw lub zainteresował czymś innym.
Mój brat ma wszystko, ale na szczęście jak tylko nie pada deszcz to leci na boisko i spędza czas z kolegami grając w piłkę. Będąc w domu rzadko siedzi na komputerze, ale za to przez TV

Wtedy żałuję, że nie mieszkam w rodzinnym domu, bo chciałabym skupić się na jego edukacji...
Jestem pewna, że nie
Tylko trzeba zadbać o to, żeby dziecko miało kontakt z dziećmi, których rodzice myślą podobnie. Znam takich ludzi. Rzeczy materialne nie mają dla nich żadnego znaczenia.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:16   #4652
20160901857
Konto usunięte

Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Ale cale zycie nie bedziesz dziecku wybierala znajomych, a w szkole niestety na pewno bedzie sie stykalo z malymi materialistami. I nawet jak bedziesz mu mlotkiem tlukla do glowy, ze nie warto byc gadzieciarzem i nie od tego zalezy wartosc czlowieka to watpie, ze tak od razu zrozumie i nie bedzie sie buntowac. Nie odetniesz dziecka od swiata, w ktorym coraz normalniejsze jest, ze pieciolatki popylaja ze smartfonami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 15:17   #4653
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
To chyba macie jakieś gigantyczne mieszkanie? U mnie w Warszawie czynsz za 1 mieszkanie kosztuje 450-500 w zależności od miesiąca, w drugim 700 max. Do tego dochodzą oczywiście opłaty za liczniki.
śląsk - dodam że nie Katowice, czynsz miesięczny - 650 zł przez cały rok - niecałe 48 m2

Edytowane przez malina19
Czas edycji: 2013-09-14 o 15:18
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 16:15   #4654
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Ale rachunki, nie czynsz.
Ja mam w domu beznadziejne spieprzone instalacje i też idzie w cholerę na rachunki za ogrzewanie czy wodę...
Może lepiej zainwestować w nową instalację i w przyszłych miesiącach płacić mniej?
Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Jestem pewna, że nie
Tylko trzeba zadbać o to, żeby dziecko miało kontakt z dziećmi, których rodzice myślą podobnie. Znam takich ludzi. Rzeczy materialne nie mają dla nich żadnego znaczenia.
ŻADNEGO? Nie chce mi się w to wierzyć, ale jeśli tacy istnieją to super,tylko ciekawe jeszcze jak długo.

Nie mają dla nich znaczenia, ale posiadają samochód, tv led, telefony, laptopa, internet, mikrofalówkę?
Stary 2013-09-14, 16:20   #4655
nicRu
maszyna, nie człowiek

DsC, dzieki za radę, ale musialabys to sfinansować Sukcesywnie remontujemy dom, ale to niestety dużo kosztuje
Stary 2013-09-14, 16:29   #4656
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ale cale zycie nie bedziesz dziecku wybierala znajomych, a w szkole niestety na pewno bedzie sie stykalo z malymi materialistami. I nawet jak bedziesz mu mlotkiem tlukla do glowy, ze nie warto byc gadzieciarzem i nie od tego zalezy wartosc czlowieka to watpie, ze tak od razu zrozumie i nie bedzie sie buntowac. Nie odetniesz dziecka od swiata, w ktorym coraz normalniejsze jest, ze pieciolatki popylaja ze smartfonami.
Żebyśmy się dobrze zrozumiały Ja też nie żyję w odosobnieniu, mam laptopa, komórkę, cyfrówkę, itp. Ale nie wyobrażam sobie, żebym miała kupić coś dziecku dlatego, że "inni mają". Nawet jeżeli uważam, że jest to rzecz absolutnie zbędna, wręcz destrukcyjnie wpływająca na rozwój dziecka - mam kupić? Bo "inni mają"? Od wieków są ludzie biedniejsi i bogatsi i wielką porażką wychowawczą byłoby dla mnie, gdyby moje dziecko oceniało siebie i innych miarą ilości posiadanych gadżetów i pieniędzy na koncie.

Cytat:
ŻADNEGO? Nie chce mi się w to wierzyć, ale jeśli tacy istnieją to super,tylko ciekawe jeszcze jak długo.

Nie mają dla nich znaczenia, ale posiadają samochód, tv led, telefony, laptopa, internet, mikrofalówkę?
Samochód tak, ale jak większość normalnych ludzi - do dojazdu do pracy, a nie do "szpanu" TV - nie, ja też nie chcę mieć; bez telefonu czy laptopa nie utrzymasz kontaktu z innymi ludźmi, a jedzenie też musisz na czymś przygotować, więc akurat te przykłady są nietrafione.
Stary 2013-09-14, 16:38   #4657
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
W pracy nadal ok, aczkolwiek szef chce wprowadzić do biura punkt In Postu i jestem troszkę przerażona bo będzie trzeba dużo się uczyć o tych paczkach, znaczkach itp.. no ale muszę dać radę, tyle czasu byłam na bezrobociu i muszę być twarda
Nie martw się, tego jest niewiele

Cytat:

Ja byłam wychowywana w takiej właśnie rodzinie, gdzie nie było kasy na gadżety, inne dzieci miały, ja nie i jakoś nie czułam się z tego powodu gorsza Jak mi córka za 2 lata powie, że chce smartfona to chyba się w czoło popukam
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 16:52   #4658
20160901857
Konto usunięte

Widzisz, ja tez, ale jestem swiadoma, ze to bylo lata swietlne temu, a mentalnosc mocno sie zmienila od tamtej pory. Kiedys tez byly gadzety odpowiednie do czasow (za moich czasow walkmany, rowery gorskie, pierwsze komputery), ale byly trudniej dostepne i malo kto mial, a nawet jak mial i przesadnie sie chwalil to byl obiektem kpin. Dzisiaj jest odwrotnie - jak nie masz to jestes wyszydzany. Wszystko przez to, ze dostep o tych wszystkich dobr jest o wiele latwiejszy. Nie, to nie jest normalne i nie powinno tak byc, ale tak sie dzieje i to bedzie postepowac w miare jak gadzety beda coraz bardziej rzadzily naszym zyciem.

Stary 2013-09-14, 16:55   #4659
bordowa
Wtajemniczenie

nouvelle90 Masz rację, ale jest tak dlatego, że wszyscy idą tym torem, rodzicom nie chce się wychowywać dzieci lepiej, po co, skoro można tak jak wszyscy.
No dobra, off top nam się zrobił

Miałam prawie 3 tyg wolnego, teraz znów w pracy. Możecie mi dać kopa w tyłek, bo nie chce mi się szukać nic lepszego
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 17:10   #4660
DsC
Zakorzenienie

No akurat uważam, że mikrofalówka nie jest niezbędnym urządzeniem w domu, ale ok Ludzie bez tego też żyją.

Nieistotne, wysłałam dziś kolejne CV z nadzieją, że w poniedziałek ktoś zadzwoni...
I tak co każdy poniedziałek czekam z myślą, że to może już ostatni na bezrobociu
Stary 2013-09-14, 17:28   #4661
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
No akurat uważam, że mikrofalówka nie jest niezbędnym urządzeniem w domu, ale ok Ludzie bez tego też żyją.
Mikrofalówki u nich nie widziałam, ale coś do przyrządzania potraw na ciepło mają
Stary 2013-09-14, 17:38   #4662
201701191353
Konto usunięte

Albo mi się wypaczyło poczucie humoru albo co, ale ten obrazek mnie rozśmieszył
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 17:57   #4663
tajkuna
BAN stały

Dot.: Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Chyba zalezy wlasnie jaki jest blok, czym ogrzewany, czy ocieplony itp. Niektorzy np placa duzo za prad, bo maja bojlery w lazience i musza grzac wode. Czasami woda tez jest droga (u mnie np w cholere, 70zl/osoba miesiecznie). Jak jest stare budownictwo i niedocieplone to wiecej idzie na ogrzewanie. Ale to rzeczywiscie dziwne, ze spoldzielnia tak sobie podnosi jak chce - lokatorzy powinni sie buntowac, przeciez maja do tego prawo, a kazda podwyzka czynszu musi byc nalezycie uzasadniona.

U mnie z kolei w łazience jest piecyk na gaz. Ciągnie on dużo gazu i jak się zepsuje to trzeba samemu sobie nowy kupić. A sa drogie . Nie wiem dokładnie ile kosztuje ale z tego co mi się wydaję , to nie mniej niż 1400 zł. U ciotki z kolei na mieszkaniu nie ma ani bojera ani piecyka, od razu leci ciepła woda, tak powinno być na każdym mieszkaniu.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Za moich czasów były modne rowery górskie, walkmeny, buty adidasy (czy ich podróbki). Wtedy wszyscy w butach sportowych chodzili. W liceum pamiętam polary były modne. Nikt nie miał telefonów, jak dziecko przychodziło ze szkoły do domu i nie zastało rodziców, a klucza nie miało to szło do koleżanki i tam czekało na rodziców jak wrócą. Do szkoły wiele dzieci chodziło z kluczami na szyi. Ja połowy rzeczy nie miałam z tego co inne dzieci miały i żyje. Nawet roweru na komunie nie dostałam, tak jak 3/4 dzieci w szkole. Wtedy kochałam zwierzęta i na komunie zażyczyłam sobie żółwia. I chrzesna kupiła mi żółwia.

Edytowane przez tajkuna
Czas edycji: 2013-09-14 o 18:02
tajkuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 20:47   #4664
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Wtedy to dopiero by bezrobocie wzrosło, nic tylko dzieci rodzić Przykład z Wielkiej Brytanii, para w moim wieku: ona nigdy nie pracowała, on chyba tylko chyba rok albo 2 lata, mają 6 dzieci, kolejna dwójka w drodze, żyją z socjala tylko i wyłącznie na dzieci: mieszkają w Londynie w dobrej dzielnicy, mają ładny dom, nowego mercedesa. Dla mnie to jest patologia, tak żerować na państwu i żeby inni na nich pracowali, a oni tylko są rodzicami rozpłodowymi ... żeby jeszcze te dzieci były jakieś ładne I to rodowici Brytyjczycy, nie emigranci, którzy podobno tylko socjal ciągną.
Taa , ja kiedys ogladalm dokument o lasce co miala chyba osmioro dzieci ( nie pamietam dokladnie ile, moze nawet wiecej) byla samotna i wszystkie dzieci z in vitro. Jezdziła samochodem, dostala dom, nie pracowala , opiekowala sie dziecm+ miała kilka opiekunek bo dzieci malutkie do 6 czy 8 roku zycia. Zyc nie umierać i tylko rodzić

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
1000zł tak? Żal, na prawdę... powinni płacić 10 tysięcy to może ludzie by rodzili. Są przecież wyliczenia, że na dziecko do 18 r.ż wydaje się ok 200 000tys, więc sory, czym jest tysiak w porównaniu z całym życiem? No i kto będzie robił na pensje i emerytury polityków? Nikt. Ja bym chciała KIEDYŚ 1, góra 2-je dzieci. Nie więcej.
Dopiero patalogia by rodzila, dzieci podrzucała, wyrzucała i nie chce myśleć co gorszego by robiła...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
albo mi się wypaczyło poczucie humoru albo co, ale ten obrazek mnie rozśmieszył
:d

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:

Nieistotne, wysłałam dziś kolejne CV z nadzieją, że w poniedziałek ktoś zadzwoni...
I tak co każdy poniedziałek czekam z myślą, że to może już ostatni na bezrobociu
Ja nie rozumiem sensu jej istnienia
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 21:36   #4665
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj mam wesele koleżanki (a pogoda paskudna!).
Ale mam świetny humor i też fajnie w końcu gdzieś wyjść bo od 1,5 miesiąca żyję tylko pracą
Także o 14 lecę do fryzjera i na 17 na ślub a potem weselicho
W pracy nadal ok, aczkolwiek szef chce wprowadzić do biura punkt In Postu i jestem troszkę przerażona bo będzie trzeba dużo się uczyć o tych paczkach, znaczkach itp.. no ale muszę dać radę, tyle czasu byłam na bezrobociu i muszę być twarda
Tusia- współczuję kinderbalu, nienawidzę takich imprez, rozkrzyczanych dzieci, dorosłych zachwycających się nimi.
Gadałam wczoraj z Tż i oboje stwierdziliśmy że nie chcemy w najbliższym czasie dzieci
wybaw się!!
a w pracy się nie daj!!
byłam na tym kinderbalu i generalnie...utwierdzam się coraz bardziej, że nie cierpię dzieci..

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Ja bym już chciała ale TŻ stwierdził, że jeszcze nie teraz. Nie będziemy w stanie zapewnić maleństwu takiego dobrobytu, jakbyśmy chcieli. Nie jesteśmy gotowi finansowo. Ale jak będzie to na pewno damy radę
my oboje na szczescie nie chcemy.. uf.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:

No bo raz są pieniądze, a potem może nie być - przykłady z podwórek: kobieta w ciąży, za długo na macierzyńskim: trzeba ją zwolnić. A potem zostaje się z kredytem i dzieckiem, i żyje z jednej pensji...
dokładnie...
dlatego ja nie bałam się kredytu bo nie chcę dzieci i nie wyobrażałam sobie aby jeszcze wydawać na dziecko:/ jednak jestem przekonana, że jesli BARDZO BYM CHCIAŁA to bym dziecko miała nawet teraz z kredytem i średnimi zarobkami.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość

czynsz 1000? chyba troszkę przesadziłaś
zapraszam do mojego bloku, i to nie w Wilanowie. czynsz 1000 zł jak najbardziej znajdziesz. btw. moi teściowie płacili 890 zł za 65 m2 w centrum Wawy...

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
omg to strasznie dużo!!! ja we wspomnianym Wrocławiu, mieszkanie 75 m2, nie na jakimś zadupiu, czynsz niecałe 500 zł. 1000 to moim zdaniem masakra. Moja siostra w Warszawie też nie płaci więcej jak 500.
ja mam 56 m i płacę 520 zł mieszkając na końcu miasta

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Czynsz to jest chyba to co sie placi do spoldzielni, nie? Cena za wynajem zawiera czynsz, czasami oplaty i zarobek wlasciciela. Moja wlascicielka placi chyba niecale 600 zl, a za wynajem bierze od nas 1300.

nie zawsze. gdy znajdzie sie np potomek właściciela bloku gdzie mieszkasz np. kamienicy to on może sobie narzucić czynsz i 5000 zł. niestety moi teściowie mieli taką sytuację stąd ich czynsz wynosił prawie 900 zł bo znalazł się właściciel...

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Żebyśmy się dobrze zrozumiały Ja też nie żyję w odosobnieniu, mam laptopa, komórkę, cyfrówkę, itp. Ale nie wyobrażam sobie, żebym miała kupić coś dziecku dlatego, że "inni mają". Nawet jeżeli uważam, że jest to rzecz absolutnie zbędna, wręcz destrukcyjnie wpływająca na rozwój dziecka - mam kupić? Bo "inni mają"? Od wieków są ludzie biedniejsi i bogatsi i wielką porażką wychowawczą byłoby dla mnie, gdyby moje dziecko oceniało siebie i innych miarą ilości posiadanych gadżetów i pieniędzy na koncie.

Zgodzę się z Tobą. Teraz jak widzę na te dzieci którym "należy się coś bo mają inni" to . Nie toleruję tego,a mam takie przypadki w rodzinie. Rozwydrzone bachory... Quady na urodziny i te sprawy...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość

Ja nie rozumiem sensu jej istnienia
mikrofalówka to pierwsza rzecz, jaką kupiłam do domu a jeszcze go nie kupiłam używam głównie do podgrzania zupy albo herbaty bo nie chcę palić kuchni.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość

Za moich czasów były modne rowery górskie, walkmeny, buty adidasy (czy ich podróbki). Wtedy wszyscy w butach sportowych chodzili. W liceum pamiętam polary były modne. Nikt nie miał telefonów, jak dziecko przychodziło ze szkoły do domu i nie zastało rodziców, a klucza nie miało to szło do koleżanki i tam czekało na rodziców jak wrócą. Do szkoły wiele dzieci chodziło z kluczami na szyi. Ja połowy rzeczy nie miałam z tego co inne dzieci miały i żyje. Nawet roweru na komunie nie dostałam, tak jak 3/4 dzieci w szkole. Wtedy kochałam zwierzęta i na komunie zażyczyłam sobie żółwia. I chrzesna kupiła mi żółwia.
dokładnie...
naklejki zbierałam i karteczki do segregatora i to była radocha a teraz psp
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 09:08   #4666
beeets
Zakorzenienie

a czy jest jakaś miła wizażanka wśród szukających nowej pracy będąca syndykiem lub w trakcie przygotowań do egzaminu na syndyka? mam krótkie pytanie i będę wdzięczna za odzew

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 09:51   #4667
20160901857
Konto usunięte

Malo prawdopodobne. A z czym masz problem?

Stary 2013-09-15, 12:08   #4668
Flofferek
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziś nd także nie dodzwonię się do urzędu pracy, a nie wiem, czy jutro składać wypowiedzenie, czy się przemęczyć. Czy mam szansę na zasiłek:
Pracowałam na pełny etat od lutego 2012 do końca lipca 2012, później 6 miesięcy przerwy i od lutego 2013 do (mam nadzieję) 13 października 2013. Umowa o pracę, w obu przypadkach rozwiązanie umowy na mocy porozumienia stron. Wiem, że w ciągu ost. 18 miesięcy muszę mieć przepracowane 12 miesięcy i na styk, ale bym się mieściła, ale jeśli złożę papiery, a okaże się, że np. kilku dni mi brakuje to pupa będzie.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 12:34   #4669
DsC
Zakorzenienie

U mnie w PUP musi być przepracowany rok, żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych..

Chyba
Stary 2013-09-15, 12:37   #4670
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w PUP musi być przepracowany rok, żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych..

Chyba
Tak tak zgadza się, w ciągu 18 miesięcy i u mnie będzie, ale wychodzi na styk i się zastanawiam, czy jest sens się w to bawić. Żebym mogła się zarejestrować, muszę pojechać do domu rodzinnego i wydać stówę na podróż, dlatego dumam.
No i już się dowiedziałam, że jeśli mi dadzą zasiłek, to dopiero po 3 miesiącach od rejestracji, a ja do tego czasu i tak muszę coś znaleźć;/ Masakra.
Stary 2013-09-15, 12:44   #4671
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Malo prawdopodobne. A z czym masz problem?
dzięki za odzew Problem mam z drobnostką, ale w sumie jestem przez to uziemiona. Jutro podzwonię do konkretnych miejsc, to może mi ktoś pomoże
Powodzenia wszystkim dziewczynom w szukaniu pracy. Uda wam się

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-15, 21:12   #4672
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś nd także nie dodzwonię się do urzędu pracy, a nie wiem, czy jutro składać wypowiedzenie, czy się przemęczyć. Czy mam szansę na zasiłek:
Pracowałam na pełny etat od lutego 2012 do końca lipca 2012, później 6 miesięcy przerwy i od lutego 2013 do (mam nadzieję) 13 października 2013. Umowa o pracę, w obu przypadkach rozwiązanie umowy na mocy porozumienia stron. Wiem, że w ciągu ost. 18 miesięcy muszę mieć przepracowane 12 miesięcy i na styk, ale bym się mieściła, ale jeśli złożę papiery, a okaże się, że np. kilku dni mi brakuje to pupa będzie.
18 mcy musi być... nie wiem jak to jest z kwestią zmiany pracy w tym okresie. a jest tak tragicznie, że chcesz się zwolnic?

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
No i już się dowiedziałam, że jeśli mi dadzą zasiłek, to dopiero po 3 miesiącach od rejestracji, a ja do tego czasu i tak muszę coś znaleźć;/ Masakra.
prawda
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 08:31   #4673
Flofferek
Zakorzenienie

No niestety nie wytrzymam dłużej atmosfery, mobbingu i tyrania po 11-12h non stop;/ Kiedyś muszę w końcu podjąć decyzję o odejściu.
Stary 2013-09-16, 08:49   #4674
Konto usunięte

Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/
Stary 2013-09-16, 09:15   #4675
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42826022]Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/[/QUOTE]
Tusia powinnaś iść do domu. Coby się jeszcze bardziej nie rozchorować. Będzie dziś Twój szef, jeżeli nie to pogadaj z koleżankami widzą jak wyglądasz i jak się czujesz. To Twoja pierwsza taka sytuacja więc zrozumieją.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 09:22   #4676
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42826022]Gwiazdeczka,nie musiałaś się tak starać... Odwołałam obie rozmowy bo miałam w nocy gorączkę, nic nie spałam,nos zatkany i gardło boli tak, że nic nie mogę zjeść :/Szłam do pracy z kubkiem termicznym, polarze i bluzie... Nie ma nikt inny kluczy niż ja... Zastanawiam się czy nie zrobić tego, co powinnam i nie iść do domu :/[/QUOTE]

Ojoj! to ja się może lepiej nie odzywam skoro moje słowa mają prorocza moc :-D dawaj do domu i do wyra bo pewnie i tak pożytku z ciebie nie 62 żadnego choruszku!

a ja czekam jeszcze z 5 minut i lecę na rozmowe.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-16, 09:43   #4677
Konto usunięte

no właśnie obawiam się ciut i wolę zostać :/ szef jak był w piątek to oczywiście dostałam ochrzan...powiedział, że nie zrobiłam tego i tego i to nie może tak wyglądać a ja na to, że "chciałam to zrobić ale pan powiedział, aby nie ruszać"

w listopadzie robię koncert z moją ekipą. jak będzie jakiś realny wpływ to spadam stąd. a jak nie...no to pewnie skoro ma takie humory to sam mnie zwolni :P
Stary 2013-09-16, 10:01   #4678
pani pogodna
Raczkowanie

czy tylko ja jak patrzę na poniedziałkową ilość ofert pracy mam depresję?
Stary 2013-09-16, 10:23   #4679
Konto usunięte

ja popatrzę później bo nie mam na razie siły
Stary 2013-09-16, 10:24   #4680
nico kotlin
Raczkowanie

Ja już boję sie spojrzeć na ogłoszenia.

"W związku z nadmiarem projektów i pracy na komputerze poszukuję Asystentki do pomocy w codziennej pracy. Ja myślę i dyktuję oraz mówię co trzeba zrobić, Ty siedzisz przy komputerze i działasz. " brrr
nico kotlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości