Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-16, 08:02   #1891
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Debrah mam pomysł. Jesteś dla nas wzorem mamy,jesteś dzielna i bardzo mądra. Czy możemy Cię zgłosić do akcji Zwykły Bohater? Nie wiem czy dziewczyny się ze mną zgodzą,ale dla mnie jesteś wielkim bohaterem!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jestem za!

neti no nie widać fotek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:03   #1892
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja hipnotyzuję siuraka Dawida, bo chce mu zanieść mocz do badania, mało sika. A teraz jak mu ten woreczek założyłam, to matka zapomnij że do tego naleję
Pomozemy ;-)
Dadi, siiiiiku Ci sie chce...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:12   #1893
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Dzień dobry

My z Hanią już u Rodziców. moja Mama pojechała dzisiaj na zieloną szkołe, ale nie mówiła mi bo może bym nie przyjechała
jutro wraca na szczęście.

nadrobiłam Was, ale już nie cytuję..

zdrowia dla wszystkich Mamuś i Dzieciaczków
a hope gratuluję zdania

Dziewczyny jak podjecie zwykłą kaszę manne? bo ja miałam do tej pory taką błyskawiczną z bobovity, ale mi się skończyła. tzn chodzi mi o gotowanie jej

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-16 o 08:30
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:38   #1894
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah mam pomysł. Jesteś dla nas wzorem mamy,jesteś dzielna i bardzo mądra. Czy możemy Cię zgłosić do akcji Zwykły Bohater? Nie wiem czy dziewczyny się ze mną zgodzą,ale dla mnie jesteś wielkim bohaterem!

ja jestem za
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Słodzizna!

No co ty, ja wiem jak cieszy jak się mieszkanko odmaluje, odpicuje

Super!

Michałek siedział mi na kolanach, jak oglądałam zdjęcie Amelki, tak patrzył, przyglądał się i wykrzyknął Ooooooooooooooooooooooooo oo!

My o 6.30 pobudka, młody już zmęczony, ale spać nie chce.
pierwsza miłość

wczoraj siedziałam do 1 żeby Was nadrobić gaduły ale dopiero dzisiaj piszę

z tego, co pamiętam
przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków, Was mamusie i dla chorych tż (chory tż jest gorszy od chorego dziecka, cały czas tylko "mam temperaturę", "słabo mi", "ale mam straszny kaszel/ katar/ból głowy", "zrób mi herbatę", "podaj pilot, ja nie mam siły wstać")
gratuluję wszystkich nowych umiejętności (chociaż najbardziej rozwaliła mnie Blanka fewciowa i jej spanie na siedząco), ząbków, "kasowników".
, jedzenia nowych rzeczy i w ogóle jedzenia
pisałyście o tradycyjnych niedzielach... w domu u moich rodziców i teściów tak jest tzn w niedzielę dwa dania: rosół a na drugie ziemniaki z mięsem, najczęściej kurczak albo kotlet smażony ewentualnie jakieś mięso duszone. U mnie nie ma takiej tradycji ale zawsze w niedzielę staram się, żeby były dwa dania i drugie jest takie bardziej wypaśne, z tym że ziemniaków raczej z tż nie jemy raczej kluskowi jesteśmy oboje
był też temat chodzenia na imprezy, ja nigdy nie byłam jakaś imprezowa więc pewnie nigdy nie będę
co do używanych zabawek, jeśli wiem po kim to jak najbardziej, chociaż większość i tak mamy nowych, które dostaliśmy jako prezenty
więcej nie pamiętam, przepraszam

my byliśmy na weekend u t. i zamiast odpocząć to zmęczyłam się psychicznie.... ehhhhh...... dobrze, że tym razem tż moją stronę trzymał, chociaż nie obyło się bez spięć z t.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 08:56   #1895
iffonka7
Zadomowienie

Dzień dobry
Mężuś właśnie pojechał do pracy, bedzie dzisiaj dopiero około 18 dodatkowo jesteśmy uwięzieniu w domu bo wózek pojechal razem z nim w bagazniku.
Kawalerka którą wynajmuje znajduje się nad restauracją i wejście znajduje się od zaplecza - boze jakie tutaj się zapachy pyszne unoszą-.

Nie wiem czy pisałam ale aktualnie Bartuś waży 8800 i na 2 ząbki (dolne jedynki).
Stary 2013-09-16, 09:29   #1896
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Debrah, Pola tak uwielbia koty. Mamy takiego rudego i jak go zobaczy to od razu jest "mia", przebieranie nogami i radocha. Ciągnie go za uszy, za kark, gryzie.
A jak nieraz my miauczymy i wołamy "kici, kici", to ona znowu "mia" i w okno patrzy, bo najczęściej Rudas przez okno w pokoju siostry wchodzi
A powiedz tylko sie nie obraź proszę bo ja mam bardzo restrykcyjne podejście do zwierząt ale dziecka przecież nie uchronie przed wszystkim. moi teściowie mają koty co przebywają na podwórku i tylko do domu przychodzą zimą lub na jedzenie. jeden wyjątkowo trzyma sie domu i czesto przebywa z teściową w kuchni. No i oni Krzysiowi czesto go pokazują, narazie z daleka bo nie pozwalam na głaskanie. Napisz czy Ty sie nie obawiasz chorób przenoszonych przez koty takich podwórkowych?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pisalam poprzedniego posta a w tym czasie Yae pierwszy raz usiadla - uwaga nie z kolanek ani lezenia a ze stania. Pozniej przez 5 minut kombinowala jak wstac ponownie. A teraz wspina sie na sofe...
Fantastyczna wiadomość
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:32   #1897
litllesweetangel
Lurker ;)

9:30 a ja umylam gary, poodkurzalam i umylam podloge w kuchni.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:41   #1898
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

również jestem za

Witam się
Noc jakoś przeżyłam a jeszcze tyle przede mną wpadajcie na tugeze to będzie mi raźniej

Ide zacząć robić obiad, bo t. nie ma, więc trzeba kuchenne obowiązki przejąć
miłego dnia życzę i do zobaczenia wieczorem- wtedy będę miała czas, żeby Was poczytać i popisać,

aha, Lady Ty uważaj, bo ja nie wiem jak taka kontuzjowana na tugeze wpadniesz.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:42   #1899
Lenova
Wtajemniczenie

hej
Mowiłam wczoraj że mnie bierze choróbsko no i w ciągu jednej nocy rozłożyło mnie na łopatki
Blanka urządziła sobie 2godzinną zabawę w nocy od 1 do 3 musiała pełzać, wstawać, siadać i w ogóle ćwiczyć wszelkie umiejętnośći, akurat w nocy ehhh.

W ogóle dziękujemy za komplementy Blankowe !

Debrah pytałaś o spinki,to Blance nie przeszkadzają tylko podczas zakładana muszą ją czymś zając żeby nie zauważyła a potem jest ok.
Śliczna Amelka <3

Bokeh
ale Hania to spryciula

Brawa dla Yae za rozszerzanie diety !

Szaja dzięki Ci za linka, teraz jak tak czytam to sporo rzeczy pasuje stamtąd do mojej bratanicy no i ku mojemu przerażeniu do Blanki też ...ale to może kwestia wmawiania sobie.

Hope powodzenia w łapaniu siuśków i za pomyślny wynik.

Ale sobie żeście tugeze wczoraj urządziły ho ho
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:47   #1900
charlizz
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
ja hipnotyzuję siuraka Dawida

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
9:30 a ja umylam gary, poodkurzalam i umylam podloge w kuchni.

No to tak: Ola wstała o 7:30, teraz śpi od 9 już. Bidulka straszna, kaszle, idę dziś z nią do pediatry,bo strasznie się boję żeby coś poważnego się nie rozwineło

Dziewczyny, kupiłam dziś sobie wedlowskidm wafelki torcikowe, o ja głupia jaki to był błąd, rośnie

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:51   #1901
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Deli sama kąpiesz? My Antonia we dwójkę ledwo dajemy radę..a zmienić.pieluchę to już wyczyn

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Wszystkie poszły kąpać...nudda...
INSOLITO...DZIĘKoWAć
Owl rulez
Kąpie sama od poczatku tzn 3 pierwsze kąpiele t i tzt a później juz ja. Tzt ciągle delegacje wiec sama siedze i musze;p

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mamy opieke, babcia sie zgodzila

U mojej mamy dzis ziemniory, kotlety i surowka, nigdy nie robilismy dwoch dan.
no to superosko!!

Ech .. kurna ale mam sajgon na chacie.. wieczorem zaczelo leciec z rury w kuchni pod zlewem, czekam na tescia ;// a mam taki sajgon przez to ech.. Amelka marudzi a ja nieuczesaana taka ;/ i juz rasie...

A i Amelka ma chrypke;( co na chrypke... boje sie ze ja rozlozy;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 09:53   #1902
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Deli, nie chcę Cie straszyć ale u nas też zaczęło się od chrypki w czwartek i jest kurde coraz gorzej!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:05   #1903
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Deli, nie chcę Cie straszyć ale u nas też zaczęło się od chrypki w czwartek i jest kurde coraz gorzej!

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app
dajesz cos malej?
kurna:/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-09-16, 10:13   #1904
jakajakaja5
Raczkowanie

No widzę że moje majty zrobiły furorę na wątku. Ja tak mam - czasami jak coś palnę to chowajcie się narody
Moje dziecko powróciło chyba do starych nawyków i najgorszy ból wyrzynającego się ząbka za nami ale było cięzko!!! Ja wyłam w kuchni on w łóżeczku z tej bezsilności bo spać nie, jeść nie, rączek nie !!! tyle dobrego że nie dopadła go ani sraka ani gorączka (tej się boję jak ognia)
Ale chyba idzie druga jedynka dolna ?! to możliwe by w tak krótkim odstępie czasu to się działo??

A pisałam że WAS KOCHAM MOJE WIRTUALNE PRZYJACIÓŁKI ??
taki mam dzień sentymentalny. Pogoda?

A to dedykacja dla wszystkich bobasów - tak zasypialiśmy za niemowlęcia

http://www.youtube.com/watch?v=KBm0-IKvs1I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
O kuwa jak bokeh pisala o figach to ja tez o tanich majtach myslalam ja pierdziu!
I tym sposobem jest nas dwie hihihihi

Cytat:
Szaja....lewa półka....

Taki to Antosiowy kącik...sorki za balaganik..
A ja uważam że masz sporo tych sówek ale jest to tak słodkie i kochane że w żaden sposób nie zmieniaj się!!! jedne kochają hello kity, inne kubusia puchatka a ja niebieski i beżowo-brązowy kolor czerwieni nie uświadczysz u mnie heheheh

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
cala w wielkim stylu na grzede wrocilas!! Wiesz, ze tesknilysmy?
O to to potwierdzam

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
no co Ty miło mi to słyszeć
aha mamy 4 zeby
Rewelacja i one tak jeden po drugim poszły?

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a tu mój mały stacz, który się wspina gdzie tylko się da a druga fotka z dedykacją dla Cioci Illusion
No w końcu widzę poprawę w zdjęciach proszę częściej

Cytat:
Hmm, czytam, co Wy jecie na te obiady i tak się zastanawiam. Czy u którejś z Was jest taki zwyczaj, że w niedziele zawsze je się rosół z makaronem, a na drugie ziemniaki z mięchem jakimś? U nas tak jest, z małymi wyjątkami tylko
U mnie w domu tak było. teściowa natomiast wyznaje zasadę że cały tydzień gotuje obiad dwudaniowy więc w niedzielę jest tylko drugie :/ i w efekcie musze zawsze dopychać sie czymś wieczorem w domu jak wrócimy do wrocławia
Stary 2013-09-16, 10:33   #1905
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

zgadzam się klaski;

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Co myslicie u kupowaniu uzywanych zabawek??
kupowal am Agu te, które dobrze się dało czyścić, czyli plastik na przykład. FP jest nie do zdarcia raczej

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A powiedz tylko sie nie obraź proszę bo ja mam bardzo restrykcyjne podejście do zwierząt ale dziecka przecież nie uchronie przed wszystkim. moi teściowie mają koty co przebywają na podwórku i tylko do domu przychodzą zimą lub na jedzenie. jeden wyjątkowo trzyma sie domu i czesto przebywa z teściową w kuchni. No i oni Krzysiowi czesto go pokazują, narazie z daleka bo nie pozwalam na głaskanie. Napisz czy Ty sie nie obawiasz chorób przenoszonych przez koty takich podwórkowych?

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Fantastyczna wiadomość
większość chorób i pasożytów przenosi się nie tylko na zwierzaku - pasożyty na człowieku lub (jaja glisty na przykłąd) w powietrzu, pchlę można na ubraniu przenieść, bakterie też.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Szaja dzięki Ci za linka, teraz jak tak czytam to sporo rzeczy pasuje stamtąd do mojej bratanicy no i ku mojemu przerażeniu do Blanki też ...ale to może kwestia wmawiania sobie.
Nie wmawiaj sobie, bo córa jet połowę młodsza. I wiele dzieci jest niespokojnych, ot tak, a nie z powodu choroby.

_-------

Meneq, w domu pooglądam dzięki ;*
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 10:35   #1906
jakajakaja5
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak słusznie zauważyłyście, nie ma mnie - szkolimy się i przygotowujemy gabinet do pracy. Sklep internetowy jest jeszcze w przygotowaniu, ale biznes już jest otwarty, będziemy pracować regionalnie i na allegro, dopóki strona nie będzie skończona - a robimy pieczątki i mamy baaaaaaaaaaardzo konkurencyjne ceny. Dziś zrealizowaliśmy już pierwsze zamówienia.
Gratuluję o trzymam kciuki aby było jak najwiecej zamówień

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
mój mąz zupełnie inny, jak chory zeby nie chodzil do pracy to trzeba nakrzyczec na niego, raz pracodawca kazal Mu isc do domu, w domu jak razem bylismy chorzy to on robil jedzonko i chodzil po chlebek,
malo tego do dentysty zawsze bez znieczulenia
miala zlamanego malego palca w 2 miejscach zle sie zrastalo, to kazal sobie na żywca łamac nie brał znieczulenia, zeby jak najszybciej wrocic do mnie do szpitala bo urodzilam
Ideał normalnie i mówię to bez przekąsu

Cytat:
Jaka, z tym pilotem, to mi przypomniałaś tą reklamę:
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=D8hA8Nf0X-s
O właśnie tak to wygląda w wydaniu mojego tz

[QUOTE=meduzza;42816765] W życiu by mi to do głowy nie przyszło
[QUOTE]

A widzisz taką fantazję mam

Lecę na spacer i zakupy bo malizna już się obudziła

Do potem papapapa
Stary 2013-09-16, 10:37   #1907
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Amelka usnela mi sama na kolanach, sluchając na full piosenki M. Cyruss we can't stop hahah moja malutka. Dzisiaj chcialabym ogarnać rzeczy małej od noworodka, moze jakies wystawie na all. Btw. Mam 4 kurteczki chłopiece na rozmiat 74. Później Wam pokaże może któraś z Was będzie chciala dostałam tam kiedyś, jak jeszcze nie było wiadomo czy dziewczynka czy chloopaczek;p

a bym zapomniała, jak ja spiewam, albo leci muza i spiewam to i Amelka sobie spiewa tak otwiera buzke i aaaaaaaaaaaaaaaaaaalalala <3<3<3

o a tu moja malizna bule sobie ciamcia;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09080.jpg (119,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09091.jpg (76,0 KB, 35 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:02
Stary 2013-09-16, 10:38   #1908
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Jej, wzka, ale bym zjadła! Małego wysłałam z ojcem na spacer.
Dziewczyny, wiem że niektóre się katarka boją, nie wiedzą jak to wygląda. Nagrałam jak Miśkowi katar wyciągam Jak chcecie to zobaczcie, że to nie takie straszne jest No i dzieć nie płacze nie wyrywa się, a po wszytkiem zaciesza
No chyba się przekonam bo jak tfu tfu przyjdzie katar to tą fridą się zajadę w przerwach za ustawianiem główki dziecka
Stary 2013-09-16, 11:01   #1909
bokeh
Zakorzenienie

hallo !! ja dalej w piżamce dziecie śpi ale pewnie już niedługo dziś tżbokeh ma ur ale poszedł do pracy szkolić nowych pracowników ale może wróci wcześniej

No i to tyle, dziękuję za uwagę.....

Stary 2013-09-16, 11:08   #1910
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny..ja mam taki kombinezon..uprany ale nigdy niezalozony...w sam raz na jesień...dla dziewczynki też pasuje- tj. rozm.74, cool club, dla Antonia jest ciut ciasny teraz-nie mogę odzalowac bo jest super-ma wywijane rekawy i nogawki tak ze rączki i stópki szczelnie można zakryć..jakby co oddam za 2 paczki mokrych aliesowych chusteczek z lidla..szkoda mi sprzedac komuś obcemu na all..bo naprawdę jest super.
http://www.google.com/imgres?imgurl=...ed=0CBQQrQMwBQ

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:11   #1911
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, ale, że ja?? no co wyyyy - wystarczy spojrzeć kogo nominują, gdzie ja tam..?

Cytat:
Słodzizna!

No co ty, ja wiem jak cieszy jak się mieszkanko odmaluje, odpicuje

Super!

Michałek siedział mi na kolanach, jak oglądałam zdjęcie Amelki, tak patrzył, przyglądał się i wykrzyknął Ooooooooooooooooooooooooo oo!

My o 6.30 pobudka, młody już zmęczony, ale spać nie chce.
ha ha

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja jestem za

pierwsza miłość

wczoraj siedziałam do 1 żeby Was nadrobić gaduły ale dopiero dzisiaj piszę

z tego, co pamiętam
przede wszystkim zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków, Was mamusie i dla chorych tż (chory tż jest gorszy od chorego dziecka, cały czas tylko "mam temperaturę", "słabo mi", "ale mam straszny kaszel/ katar/ból głowy", "zrób mi herbatę", "podaj pilot, ja nie mam siły wstać")
gratuluję wszystkich nowych umiejętności (chociaż najbardziej rozwaliła mnie Blanka fewciowa i jej spanie na siedząco), ząbków, "kasowników".
, jedzenia nowych rzeczy i w ogóle jedzenia
pisałyście o tradycyjnych niedzielach... w domu u moich rodziców i teściów tak jest tzn w niedzielę dwa dania: rosół a na drugie ziemniaki z mięsem, najczęściej kurczak albo kotlet smażony ewentualnie jakieś mięso duszone. U mnie nie ma takiej tradycji ale zawsze w niedzielę staram się, żeby były dwa dania i drugie jest takie bardziej wypaśne, z tym że ziemniaków raczej z tż nie jemy raczej kluskowi jesteśmy oboje
był też temat chodzenia na imprezy, ja nigdy nie byłam jakaś imprezowa więc pewnie nigdy nie będę
co do używanych zabawek, jeśli wiem po kim to jak najbardziej, chociaż większość i tak mamy nowych, które dostaliśmy jako prezenty
więcej nie pamiętam, przepraszam

my byliśmy na weekend u t. i zamiast odpocząć to zmęczyłam się psychicznie.... ehhhhh...... dobrze, że tym razem tż moją stronę trzymał, chociaż nie obyło się bez spięć z t.
Dobrze, że tż stanął za tobą!!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kąpie sama od poczatku tzn 3 pierwsze kąpiele t i tzt a później juz ja. Tzt ciągle delegacje wiec sama siedze i musze;p

no to superosko!!

Ech .. kurna ale mam sajgon na chacie.. wieczorem zaczelo leciec z rury w kuchni pod zlewem, czekam na tescia ;// a mam taki sajgon przez to ech.. Amelka marudzi a ja nieuczesaana taka ;/ i juz rasie...

Oby nic nie było!

Cytat:
Amelka usnela mi sama na kolanach, sluchając na full piosenki M. Cyruss we can't stop hahah moja malutka. Dzisiaj chcialabym ogarnać rzeczy małej od noworodka, moze jakies wystawie na all. Btw. Mam 4 kurteczki chłopiece na rozmiat 74. Później Wam pokaże może któraś z Was będzie chciala dostałam tam kiedyś, jak jeszcze nie było wiadomo czy dziewczynka czy chloopaczek;p

a bym zapomniała, jak ja spiewam, albo leci muza i spiewam to i Amelka sobie spiewa tak otwiera buzke i aaaaaaaaaaaaaaaaaaalalala <3<3<3

To jest bezapelacyjnie piękne dziecko <3

Dzień dobry!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:14   #1912
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
:
No to tak: Ola wstała o 7:30, teraz śpi od 9 już. Bidulka straszna, kaszle, idę dziś z nią do pediatry,bo strasznie się boję żeby coś poważnego się nie rozwineło

Dziewczyny, kupiłam dziś sobie wedlowskidm wafelki torcikowe, o ja głupia jaki to był błąd, rośnie

Zdrówka dla Olesława kochanego

Cytat:
I dla Amelci tez zdrówka !

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42827581]
Nie wmawiaj sobie, bo córa jet połowę młodsza. I wiele dzieci jest niespokojnych, ot tak, a nie z powodu choroby.

[/QUOTE]
No ja wiem, ale zawsze jak o czymś czytam to z moją B.porównuje ;/

Cytat:

ŚlicZna <3
I mamy takie same legginsy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hallo !! ja dalej w piżamce dziecie śpi ale pewnie już niedługo dziś tżbokeh ma ur ale poszedł do pracy szkolić nowych pracowników ale może wróci wcześniej

No i to tyle, dziękuję za uwagę.....

TŻbokeh -Najlepszego !!!

ja również w piżamce

Właśnie dziewczyny ja mam takie pytanie: czy oprócz mnie jest jeszcze mama której dziecko jest takie bardzo nerwowe ?
- potrafi ze śmiechu w seknde przejśc w dziki płacz
-jak płacze to napina całe ciało, że nie sposób przytulić
-o tym że krzyczy już pisałam wcześniej , no ale dla przypomnienia dodam że zamiast gaworzyć to krzyczy i ma z tego wielką radość.
-podczas ubierania,przewijania, wycierania po kąpieli napina ciało że nie ma możliwości jej zgiąc
-podczas zabawy jak coś jej nie pasuje to płacze
-przy próbach nowych umiejętności beczy jak jej coś nie wychodzi i rezygnuje z tego.
-przy zasypianie trzeba się nagimanstykować by uśpić bo się denerwuje i wpada w coraz większa furię gdy nie możę spac
No i tyle. Jesli jest jeszcze ktoś kto ma takie dziecię to powiedzcie- jak sobie radzicie z takim dzieciem???
Ale pomijając to wszystko i tak jest mega kochana i na ogól rozchichrana

z nosa mi leci jak z kranu buuu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:18   #1913
marsi11
Zakorzenienie

Hello,

u nas troszkę lepiej,mały nie gorączkuje za to teraz leci woda z dupy
i to wszystkim
na dodatek już wiem skąd ten wirus- tatuś chrzestny Leo przechodził go z całą swoją rodziną a my byliśmy u nich na obiedzie tego dnia jak z wakacji wróciliśmy,ech.....
mały nadal nie ma apetytu, wczoraj zasypiał chyba ze 3 h i to już się przewracal na podłodze- przy cycku nie, na rękach nie, w łóżeczku nie, była chyba 23 jak padł
wiem wiem jestem wyrodna matka ale musiałam wyjsć na troszkę z domu,
przyszłam do biura na parę h, bo byłam już bliska obłędu, 3 chorych chłopów
i to ten najstarszy doprowadza mnie do szewskiej pasji aż chce się pracować
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42822808]No to sobie pooglądałam

http://dzieciologia.blogspot.com[/QUOTE]

kurde ale superowe
może kiedyś meneq się nad nami zlituje i zrobimy u niej zbiorowe zakupy ja tam byłabym chętna

poza tym kochane:
hope, gratulacje
- za wszystkie zęby
- za siadanie i wstawanie
-za dzielnie pochłaniane łyżeczki
- za grymasy w nocy
- za skończone miesiące

chyba nie dam rady Was nadrobić ale obiecuję do czasu zalagodzenia sprawy na poligonie zaglądać

Delicjanka nie byłam jeszcze na poczcie bo nie mam nawet jak

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:27
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:21   #1914
bokeh
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=wyy6x...ature=youtu.be Hania w pogoni za piłeczką

Debrah zgadzam się ! zgłośmy ją !

Hmmm Lenova, Hania czasem tylko napina nózki albo rąckzi przy przebieraniu tzn nie da się ich zgiąć.

W ogóle Hania jest taka... wyloozowana, w sensie że jak chce to się do kogoś uśmiechnie jak nie to nie wystarczy ją trzymać i coś tam pokazywać, albo ona słucha jak ktoś rozmawia, nie jest taka że zaczepia wszystkich i się do nich hihra np.
Ogólnie jedynie co to bardzo lubi być rano z nami w łóżku wtedy jest taka mega kontaktowa a w ciągu dnia raczej taka outsiderka
Nie wiem czy to dobrze czy źle...
Stary 2013-09-16, 11:25   #1915
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=wyy6x...ature=youtu.be Hania w pogoni za piłeczką

Debrah zgadzam się ! zgłośmy ją !

Hmmm Lenova, Hania czasem tylko napina nózki albo rąckzi przy przebieraniu tzn nie da się ich zgiąć.

W ogóle Hania jest taka... wyloozowana, w sensie że jak chce to się do kogoś uśmiechnie jak nie to nie wystarczy ją trzymać i coś tam pokazywać, albo ona słucha jak ktoś rozmawia, nie jest taka że zaczepia wszystkich i się do nich hihra np.
Ogólnie jedynie co to bardzo lubi być rano z nami w łóżku wtedy jest taka mega kontaktowa a w ciągu dnia raczej taka outsiderka
Nie wiem czy to dobrze czy źle...
Moja odwrotnie, tylko mama i mama. A jak siedze na podlodze np dzis segregowalam ciuszki, to .. przyszla do mnie i weszla na mnie i tak scisnela mnie jakby chciala przytulic

Ja też mam do oddania, jak cos to piszcie na priv.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09098.jpg (45,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09099.jpg (44,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09100.jpg (43,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09102.jpg (36,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09103.jpg (42,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09104.jpg (39,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09106.jpg (37,9 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09107.jpg (44,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09109.jpg (93,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09110.jpg (48,5 KB, 3 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:39
Stary 2013-09-16, 11:32   #1916
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Hello,

u nas troszkę lepiej,mały nie gorączkuje za to teraz leci woda z dupy
i to wszystkim
na dodatek już wiem skąd ten wirus- tatuś chrzestny Leo przechodził go z całą swoją rodziną a my byliśmy u nich na obiedzie tego dnia jak z wakacji wróciliśmy,ech.....
mały nadal nie ma apetytu, wczoraj zasypiał chyba ze 3 h i to już się przewracal na podłodze- przy cycku nie, na rękach nie, w łóżeczku nie, była chyba 23 jak padł
wiem wiem jestem wyrodna matka ale musiałam wyjsć na troszkę z domu,
przyszłam do biura na parę h, bo byłam już bliska obłędu, 3 chorych chłopów
i to ten najstarszy doprowadza mnie do szewskiej pasji aż chce się pracować

kurde ale superowe
może kiedyś meneq się nad nami zlituje i zrobimy u niej zbiorowe zakupy ja tam byłabym chętna

poza tym kochane:
hope, gratulacje
- za wszystkie zęby
- za siadanie i wstawanie
-za dzielnie pochłaniane łyżeczki
- za grymasy w nocy
- za skończone miesiące

chyba nie dam rady Was nadrobić ale obiecuję do czasu zalagodzenia sprawy na poligonie zaglądać

Delicjanka nie byłam jeszcze na poczcie bo nie mam nawet jak
Myslicie, ze zabawki w takich cenach sprzedawalyby sie w Pl? Moj bracik chce robic jakis interes i od roku szukamy pomyslu...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:33   #1917
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko ja myślę że jesli trafisz na dobra ofertę to warto uzywke kupic bo przecież można pójść z torbami kupując nówki, ja troszkę zabawek dostałam...to przecież, tak jakbym kupila używane.
Apropo zabawek -szukam czegoś dla chłopca w zerowce...tak do 70zl max i najlepiej co mi do piatku przyjdzie pomożecie?
Cytat:
Dawid ma używane i nowe. Po prostu te używane dobrze wyprałam/umyłam
Dzieki dziewczyny (i szai tez)

Dotychczas Kuba mial uzywane jedynie po mojej siostrze, takze pewne "zrodlo". I tak sobie mysle czy by nie kupic mu czegos z ogloszenia, bo ceny nowych mnie z lekka szokuja

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-16 o 11:43
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:37   #1918
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Moja odwrotnie, tylko mama i mama. A jak siedze na podlodze np dzis segregowalam ciuszki, to .. przyszla do mnie i weszla na mnie i tak scisnela mnie jakby chciala przytulic
tzn tak, do mnie jest mamamama mama bardzo ! ale do innych raczej na dystans nie wiem cyz to xle czy to dlatego że dużo jestem z nią sama, ale z drugiej strony z kim mam? nie bedę sie codziennie komus na chate pchac
Stary 2013-09-16, 11:43   #1919
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Meneq ja myślę że tak. Sama bym taki sklep otworzyła.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-16, 11:46   #1920
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq ja myślę że tak. Sama bym taki sklep otworzyła.

no a taki portwel dla dziecka, to jaka cena ?przykładowo.

też tak myślę, bo fajne mają zabawki, zalezy potem tylko ile by to powychodziło w przeliczeniu na PL z wszystkimi opłatami cło itp?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości