|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Musi to być straszne ;( Trzymam kciuki dalej! Mniej więcej tak jak u Ciebie plus plucie mlekiem, płukaniew gardła, mruczenie z mlekiem w gardle, bo ostatnio przestala gadać. Ja mam wrażenie jakby ją bolało przepływanie mleka przez gardło, ale nie wiem czy to możliwe, bo czasami zje jak cywilizowany człowiek a czasami to Cytat:
Trzymam kciuki!!! Cytat:
Wojtek się obraca? To moja została jedyna ![]() ![]() Brawaaaaaaa dla Niego!!!! Cytat:
Aaaaa pod warunkiem, że za kg jest 49 zł, bo u mojego R. w mieście trzy razy mniejszym w najlepszym lumpeksie jest 79 zł za kg wtedy no klękajcie narody
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-17 o 08:10 |
||||||
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie dziś myślałam że w weekend obniżymy na 2 poziom (mamy 3) - jeszcze nie trzeba, ale tak na wyrost.
nie umiem znaleźć żadnego zdjęcia żeby Ci pokazać ... chodzi o to że dzieci w spacerówkach czasem zjeżdżają, pupę mają nisko, a wózki są tak wyprofilowane że wtedy leżą w takiej pozycji że główka jest przygięta w stronę klatki piersiowej - tak jakbyś sama pochylała głowę mocno do przodu - i to jest złą pozycja, główka powinna być jak najbardziej prosto. szaro, buro, pada ... mam tyle do załatwiania, nic na obiad ... chyba wyjdziemy w deszcz ![]() btw Przemek obudził się o 2 ... podeszłam do niego, ten rozgadany ... no wariat jakiś ale pospał do 7 potem.
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
hehhe Alw to chyba przypadek hehe Diabli kciuki Clo buziaki dla Florcia od ciotki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Przecież M już dawno na boczek się przekręcał, więc czas najwyższy! Braaaaawooo!!!!!!!!
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Aaa! W biedrze jest promocja na te super mokre chusteczki fitti, 3paki za 9,99
![]() Kooocham je ;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
dzien dobry
kolejna nicka do kitu. prawie cala na czuwaniu bo Sofia sie wybudzala za kazdym razem jak probowalam zmienic pozycje z tej w ktorej karmie czylu niby na boku ale z plecami pod katem 60° do podloza. Za Chiny nie da sie tak zasnac... Do tego jak wstalam w nocy do toalety to sie obudzila i strasznie rozplakala.. Do tego zimno i do domu daleko.... zaczynam popadac w depresje jakas.... Diabli sciskam mocno za disiejsza operacje! Cloche Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-09-17 o 08:35 |
|
|
|
#1327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A właśnie sobie o Was pomyślałam i chciałam pytać- jak Sofcia się czuje? Nie daj się depresji... Za dużo Ci się na głowę nałożyło, więc i humor gorszy. Ale będzie dobrze!
|
|
#1329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz no nie da się tak długo pociągnąć próbowaliście coś zmieniać?Cytat:
Braaaaaawo teraz już musisz mieć go na oku!---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Przyszła mi właśnie kosmetyczka z Musteli i jakaś próbka, kiedy tooo wypełniałyśmy? Axella chyba Ty to podawałaś nie? ![]() Aaaaa i koszulka i spodenki z maybe4baby CUDNE!!!! I spodnie z HobiBobi mneij cudne ale też fajne ![]() Pocżatek dnia udany!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-09-17 o 09:06 |
||
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek będzie ok
diabli jaaa uwielbiam Cię Trzymamy kciuki![]() cloche trzymajcie się tam. Czekamy na wasz powrót szprotka ja to nawet pod koszulkę jak jest wiatr to pieluchę zakładam... Witam. Dziś mała spała do 4. Usnęła o 5 i do 7:45 i teraz 20 minut temu ją położyłam...
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam Dady, te z 2paku. Jak dla mnie rewelacja bo Paulinka się nie przestraszy jak otwieram (niektóre dają mocny odgłos), klej trzyma zamknięte i nie wysychają no i nie mają zapachu, co w niektórych mnie potwornie drażni.
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam lozeczko z ikei i tam są tylko 2 poziomy niestety, więc od początku mam na tym wyższym, który u Was jest środkowym zapewne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zakupów na allegro czy w lumpkach - szukałam ostatnio kurtki dla Leny żeby nad morze miała coś cieplejszego i byłam w kilku lumpkach ale nie było nic tak małego, a jak było to z plamkami albo same różowe ostatecznie kupiłam jej na allegro 2 używki z nexta i gapa i jedna mi już przyszła i stan naprawdę idealny. No tylko wiadomo trzeba doliczyć przesyłkę, więc czasem lepiej znaleźć sprzedawcę u którego podoba nam się kilka rzeczy.
|
|||
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy jedziecie i gdzie?
|
|
#1336 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz już jestem po czwartym... Żal mi skończyć, a jednocześnie nie jestem jakąś wielką fanką karmienia i nie mogę się doczekać, jak mała już będzie jadła normalne rzeczy ![]() Co do pytań: 1. tu nie pomogę, 2. też przewijamy w nocy i też różnie bywa z tymi pieluszkami, sądzę, że to normalne 3. u nas jest to samo i raczej idą nam zęby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocne kciuki i czekam na wieści, jak dojdziesz do siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasza znów w nocy miała przerwę w spaniu i znów przed zaśnięciem okropny płacz, niemal nie do ukojenia... Wszystko wskazuje na to, że to zęby. Między 10 a 13 ma być kurier z naszym nosidłem
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() a ty gdzie chodzisz? a myslisz zecsie ociepli jeszcze? Cytat:
Ciekawe jak Diabli czy juz po? Moja siostra ma dzisiaj zabieg ablacji takze dzisiaj dzien szpitalny ![]() Clo jak tam Flo ?, ciagle mysle o blizniaku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to Ikeiowe (czy jak to odmienić )Ha, wyczaiłam cie na fb po imieniu córki, wiem, że ty to ty
|
|
#1339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co Sroka by o nich powiedziała ![]() fajne są też z Netto zielone, ten sam materiał, tak samo wilgotne i u Sroki mają pierwsze miejsce w rankingu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Diabli pisała do mnie o 9:00, że już powoli się szykuje do operacji i dostała już koszulę! Trzymamy !!!
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-17 o 10:41 |
|||||
|
|
|
#1340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak wiec nic nie jestem w stanie zrobic. w domu bajzel, ktory mnie dodatkowo dobija... Co do zmian to probujemy,zeby Tz ja usypial. Byly 2 proby obie skonczyly sie rozpacza... wiec ewidentnie nie jest gotowa na odciecie pepowiny... musimy chyba cierpliwie czekac. Ale denereuje mnie tez masa rzeczy dookola stad ta deprecha... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kp ile czasu jedzą wasze dzieci
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
bo w dzień jak jestem w szkole to spokojnie sobie zasypia choć jak nie potrafi zasnąć, odkładam go do łóżeczka i coś pokrzykuje to M. do niego chodzi uspokoić... może nie byłoby tak źle... A co do deprechy, pewnie i mnie niebawem złapie.. zawsze tak mam jesienią a w tym roku za szybko przyszła
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Diabli zaciskam jeszcze mocniej !!!
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
czasem 3 minutki a czasem 15, naprawdę różnie
i dłużej ssie jak karmię na leżąco |
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() ciekawe czy juz Diabli jest po operacji.... oby wszystko było dobrze ![]() ![]() Młody wieczorem w koncu padł ok 21:40 i spał do 4 ,obudził się bez krzzyku, nakarmiłam go i spał do 7:30 potem 1 godzina zabawy i 1 godzina spanka teraz leży na macie ![]() zawsze mógłby byc taki grzeczniutki i bez bolącego brzuszka ![]() Motylek- Wojtus zaczał się obracac z brzuszka na plecki pod koniec lipca , potem na jakis czas o tym zapomniał (głównie poczas czasu poprzedzajacego skok rozwojowy) i ostatnio znowu zaczał ,ale tylko w nocy aa i ma inna technike, tzn podnosi wysoko dupkę i 1 nogę wygina w stronę drugiej nuna- Wojtus roznie- czasem w 5 min jest juz najedzony (jak mleko mu mocno leci) a czasem w 10min, czasami zbyt mocno się wczuwa i potrafi ciumkac 30-40min
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bartek spał od ok. 20:00 do 5:20 później obudził się o 7:00 i pospaliśmy do 10:00 |
|
|
|
|
#1349 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście o tym weekendzie w październkiku i mnóstwie zniżek?? Jestem wkurzona, bo to wypada w dzień chrzcin ;/ Ale chyba w niedzielę pojedziemy na zakupy.
|
#1350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

uwielbiam ostry dyzur! 
dla tz ze tak szybko Cie porwal do pediatry! przynajmniej nie panikujesz. Macia jest zdrowa, bryka, wiec nie masz sie czym martwic. gdyby miala zapalenie pecherza to nie dalaby Wam zyc
naprawde niefajnie to wyglada, jak dziecko jest wcisniete w rurke, zwiazane pasami i powieszone tak na haku...), no i dozylnie heparyna (przez co ciezko sie ruszac z mlodym gdziekolwiek... moze w srode pojdzie cos dalej...

Moja córa jest dzieckiem bardzo nerwowym ostatnio krzyczała przez godzinę, a dzisiaj przez pół i uważam to za spory sukces 

hehhe 
kolejna nicka do kitu. prawie cala na czuwaniu bo Sofia sie wybudzala za kazdym razem jak probowalam zmienic pozycje z tej w ktorej karmie czylu niby na boku ale z plecami pod katem 60° do podloza. Za Chiny nie da sie tak zasnac... Do tego jak wstalam w nocy do toalety to sie obudzila i strasznie rozplakala..
za disiejsza operacje! 

próbowaliście coś zmieniać?
ostatecznie kupiłam jej na allegro 2 używki z nexta i gapa i jedna mi już przyszła i stan naprawdę idealny. No tylko wiadomo trzeba doliczyć przesyłkę, więc czasem lepiej znaleźć sprzedawcę u którego podoba nam się kilka rzeczy.
No, ale teraz już obiecałam sobie, że przynajmniej raz dziennie na leżąco i po nocy z pod pachy. Zobaczymy czy to coś da, czy znowu coś mnie dopadnie. A jak dopadnie, to już chyba zrezygnuję z kp, bo dla mnie cała otoczka tego zapalenia to jedna wielka maskara... W sobotę myślałam, że sobie coś zrobię z tej bezradności