Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 11:44   #4141
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Co do wyprawki możemy sobie przybić piątkę! U mnie też nic.
Ja muszę dzisiaj wybrać i zamówić, bo jak będę ze wszystkim się tak ociągać to zostanę w ciemnej du*** z przygotowaniami.
Ostatnio mówiłyśmy także o pralce - wybrałaś już jakąś? Mój Samsung wczoraj został dostarczony, robi ogromne wrażenie wizualne, dość prosta w obsłudze, ale jeszcze nie wypróbowałam, nie ma pogody póki co na pranie.
Nie mam pralki i lodówki
Pralkę chyb LG weźmiemy
Ja czekam do przyszłego tygodnia,bo podobno ma być cieplutko i słonecznie.
Dzisiaj pada od rana.

Nawet dzisiaj rano do tż mówię że chyba siądę i zamówię to co mi potrzeba.Zakręcony ostatnio czas mamy,nie wiem w co mam ręce wsadzić,co załatwić,co kupić

Ja dzisiaj zostałam w domu pakować kartony,a on maluje

Zabieram się od rana :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:44   #4142
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

A ja sobie podjadłam troszkę winogron, i niestety wszystko z siebie wyrzuciłam, dziewczyny strasznie mnie szarpie i boli mnie brzuch i co ja mam zrobić?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:45   #4143
nemosek
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42846497] Dziewczynki ja mieszkam na wsi obok mojej rodzinnej miejscowości, w której jest szpital-umieralnia, a lekarze traktuję pacjentów jak wrogów...
Na NFZ to poszłam 2 razy w 1 ciąży, siedziałam w poczekalni 5h żeby usłyszeć, żebym się nie cieszyła bo może już ciąża poleciała. Koleżance powiedzieli, że jest w ciąży pozamacicznej i trzeba wyskrobać- dziś ma roczną córeczkę...

Pójdę za te 2 tygodnie, zobaczymy co powie- jeśli nie uzyskam konkretów to mam jeszcze 1 opcję- moja mama jedzie 1 października do jakiejś ponoć świetnej pani dr, nawet bliżej nas- tylko ta ma terminy odległe... Ale może mnie mama zapisze od razu...

Idę poleżeć bo słabo się czuję.[/QUOTE]
Do 30 już niedługo!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:45   #4144
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r...

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
1. proszę skany co potrzeba u mnie do szpitala

2. napiszę Wam o tej pierwszej pomocy

mam nadzieję ze jest dla Was to zrozumiałe :P
Dziękujemy!
Wspaniale to opisałaś! Przyda się!
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wstalam I kopara mi opadla !
DOMI

No to pogonilas! A torba w szafie wisi dalej ?

Czy ja wczoraj napisalam ze ona urodzi a ja będę dalej sie toczyc ?
Może jeszcze ja dogonisz i nawet przegonisz, bo póki co u Domii bardzo wolno akcja postępuje.

Mam do Ciebie małe pytanko - przypomniałam sobie, że robiłaś kiedyś obrazek dla Majci z sówkami z filcu, powiedz mi proszę jakiej grubości filc zamówiłaś (1mm i 3mm)? Czy on się tak jakby nie rozchodzi/targa w rękach tzn jak naciągniesz rękoma? I ostatnie czy sklejałaś te części sówek czy zszywałaś?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:46   #4145
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
PYtanie:

CZy porody rodzinnie w szpitalach są płatne?

Z tego vo ja wiem, to szpital nie mna prawa pobierać opłat za porod rodziny. A jak juz pobrał i masz krowek to mozesz isc do zusu czy sądu po zwrot. Zaraz poszukam o tym...

Beatko wszystkiego najlepszego :-*

Weronisiek lekarke matko tyle kasy za taka wizytę. Nirmalnie porażka...

Ciekawe jak tam Domii i Jasiek

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:46   #4146
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Co Wy tak się boicie tej walizki? przecież to 34480401329=-1329-48 razy wygodniejsze
dokładnie :P
ale jak byłam w szpitalu to nikt nie miał walizki. Wszyscy torby podróżne.
Stary 2013-09-17, 11:46   #4147
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-do-ciala.html szkoda że w tym zestawie co wygrałam nie ma tej oliwki

zależy w którym, bo u mnie nie jest płatne

idę zaraz na stych szukać torby ale chyba takiej sporej nie mam więc się zastanawiam na tą durną walizką bo ona duża jest eh
Lineczka ja biorę małą walizkę na kółkach bo nie mam żadnej torby
Weź się nie przejmuj że duża jest , kto tam będzie na to patrzył
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:47   #4148
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
u mnie też tak sie mówi
aaa no co do zgagi- uważaj bo wróci. Jak przeczytałAM Twój post to stwierdziłam w sumie ja dzisiaj tez nie miałam (a to cud) i cos czuje ze sie zacznie jeszcze..
oby nie! :P

spoko, dam radę. :P

Ej wiecie co, chciałam zmyć lakier u stóp no to na prawej nodze prawie bez problemu ale z drugą nogą koszmar. nawet nei mogę podciągnac do góry
ja nawet nie maluje, nie chce mi się gimnastykować, a juz widzę co by Lula robiła jakbym brzuch naciskała tyle czasu. Zjadłaby mnie od wewnątrz

Kurde, jakaś spokojna jestem przed tą wizytę, ale czuję, że na fotelu bedę sikać... A już nie mówię o tym, że badanie zaczyna mnie boleć, na szczęście nowa ginka bardzo delikatna jest

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:47   #4149
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
GDZIE JEST TRELE?
[LEFT]Domii pisze, że coś jej chyba podali na wywołanie, skurcze coraz silniejsze ale ona leży usmiechnięta i zaraża wszystkich dobrą energią. Wcześniej był z nią tata, teraz przyjechał Damian. Dziękuje za kciuki.

Chipsy, cola i nutella? Dobra!

Ja chcę się spakować do miękkiej torby sportowej, niedużej, z którą chodziłam na siłownie czy basen wczesniej. Chyba, że się okaże za mała to wezmę troszkę większą, ale też miękką taką.
kciuki za Domii dobrze że przynajmniej ma dobry humor

dla mnie trochę dziwne bo w sumie ja też zjadam od czasu do czasu chipsy, jem nektarynki i banany w duuuuuuuuuuużej ilości i multum jogurtów a to raczej nie jest zalecane przy karmieniu piersią, więc stwierdzam ze faktycznie każda położna ma swoje racje :P

ja do torby co nosiłam na fitness się na bank nie zmieszczę tak pomyślałam :P
Cytat:
Co Wy tak się boicie tej walizki? przecież to 34480401329=-1329-48 razy wygodniejsze
ja się nie boję tylko to tak smiesznie będzie wyglądało jakbym na jakieś wakacje jechała a nie do szpitala na porodówkę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:48   #4150
89Beatka
Wtajemniczenie

Nemosek, Anulka, adoosienka, ktosiula,Trele, za życzenia.

Ale będę miała prezent jak się Jaśko urodzi
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:48   #4151
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Mam Samsung EcoBubble dokładnie taką jak w linku -> http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...w2w.bhtml#opis

Zamówiłam ja przez internet z tego sklepu OleOle, a wczoraj dowiedziałam się, że ten sklep to to samo co EuroRtvAgd (maja tego samego dystrybutora i magazyny), a różne ceny na te same artykuły -> http://www.euro.com.pl/pralki/samsun...w2w||||product
a widziałaś to
http://www.euro.com.pl/cms/samsung-e...ink=ban-scroll

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:49   #4152
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Chipsy, cola i nutella? Dobra!

kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:49   #4153
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie :P
ale jak byłam w szpitalu to nikt nie miał walizki. Wszyscy torby podróżne.
E tam, bo my jesteśmy fajne i będziemy z walizkami, a torba podróżna to to samo przecież tylko wygodniejsze, bo łatwiej wsio znaleźća poza tym to wejdziesz na porodówkę ciągnąc walizkę i powiesz, że wszystkie mamy z wątku XI/XII mają na kółkach to Ty nie chcesz gorsza być

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-17, 11:49   #4154
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Weronisiek dobrze, że nie 300 zł skasowała za takie usługi

Nie wiem jak w innych rejonach, ale u nas siatka to się mówi na reklamówkę, to chyba po ostatniej nocy, nie ma innej opcji tylko taki tytuł

fajnie

Ja w taką torbę bez usztywnienia, zeby wygonie ją było wsunąć pod łóżko czy gdzie tam będzie miejsce. No chyba, że pojadę jak Domi, bo tez się zebrać nie mogę, a coś mi mocno chodzi po głowie, że powinnam

Wczoraj moja zgaga osiągnęła apogeum (mam nadzieję ) już płakałam w końcu od tego ognia maż latał w nocy do apteki, rennie i poduszki oparte o ścianę do pozycji siedzącej deko poprawiły sytuację, dziś nie chcę zapeszać, ale deko lepiej
Oj biedna jesteś z ta zgagą

Tak w ogóle proszę mi wytłumaczyć dokładnie jak się cytuję.
Skaczę tak z postami bo mi wygodnie,ma nadzieję że nikomu to nie przeszkadza

Wiem że się naciska w te okienka, ale co naciskam to otwiera mi w nowej karcie i potem mam kilka kart i dopiero w tej ostatniej wszystkie zacytowane posty.Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi

Nieraz się męczę z wytnij,wklej ale to uciążliwe.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:50   #4155
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet nie maluje, nie chce mi się gimnastykować, a juz widzę co by Lula robiła jakbym brzuch naciskała tyle czasu. Zjadłaby mnie od wewnątrz

Kurde, jakaś spokojna jestem przed tą wizytę, ale czuję, że na fotelu bedę sikać... A już nie mówię o tym, że badanie zaczyna mnie boleć, na szczęście nowa ginka bardzo delikatna jest
mnie jak bada na fotelu lekarz to tak boli że aż łzy do oczu mi nachodza. na prawde.
Stary 2013-09-17, 11:50   #4156
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
GDZIE JEST TRELE?
Domii pisze, że coś jej chyba podali na wywołanie, skurcze coraz silniejsze ale ona leży usmiechnięta i zaraża wszystkich dobrą energią. Wcześniej był z nią tata, teraz przyjechał Damian. Dziękuje za kciuki.

Może będzie miała lekki poród, oby. Albo poprostu bolesne skurcze dopiero nadejdą.
oby się nie musiała długo męczyć z porodem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:50   #4157
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki za Domii dobrze że przynajmniej ma dobry humor

dla mnie trochę dziwne bo w sumie ja też zjadam od czasu do czasu chipsy, jem nektarynki i banany w duuuuuuuuuuużej ilości i multum jogurtów a to raczej nie jest zalecane przy karmieniu piersią, więc stwierdzam ze faktycznie każda położna ma swoje racje :P

ja do torby co nosiłam na fitness się na bank nie zmieszczę tak pomyślałam :P

ja się nie boję tylko to tak smiesznie będzie wyglądało jakbym na jakieś wakacje jechała a nie do szpitala na porodówkę
na wakacje, tylko nie próbuj dziecka potem przemycać ze szpitala w walizce

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-17, 11:51   #4158
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Z tego vo ja wiem, to szpital nie mna prawa pobierać opłat za porod rodziny. A jak juz pobrał i masz krowek to mozesz isc do zusu czy sądu po zwrot. Zaraz poszukam o tym...
Dlatego nazywają to "cegiełką"..
Stary 2013-09-17, 11:51   #4159
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
1. proszę skany co potrzeba u mnie do szpitala

2. napiszę Wam o tej pierwszej pomocy

BEZDECH
- pierwszy sposób kiedy dziecko ma bezdech to trzeba je połaskotać po stópkach, powinno pomóc,
jeżeli nie to,
- energicznie dmuchamy między noskiem a ustami
albo jeżeli to nie pomaga
- pochylenie się z niemowlakiem główką w dół (W pozyci siedzącej dziecko leży wzdłuż naszych ud głóką w stronę kolan) musi być do nas przytulone

ale jeżeli wystąpił bezdech zwykle powinno wystaczyć 5 razy wdmuchnąć powietrze

CIAŁO OBCE
- z pozycji do odbicia przekłądamy dziecko do pozycji leżącej na rękach (tak jak pozycja klasyczna do karmienia i próbujemy wydłubać małym palcem ciało obce
- dziecko przekręcić pleckami do naszego brzucha, łapiemy delikatnie za brodę tak zeby usztywnić główkę, kładziemy 3 palce na ramieniu (jest to pozycja startowa) przekręcić dziecko na kolana i uderzały łódeczką (palce zgięte w taki "daszek") i uderzamy nadgarstkiem 5 razy, wracamy to pozycji startowej (przekręcić pleckami do naszego brzucha, łapiemy delikatnie za brodę tak zeby usztywnić główkę, kładziemy 3 palce na ramieniu) i jeżeli zobaczymy ze ciało obce pojawiło się gdzieś "na wierzchu" to wtedy małym palcem wydłubujemy z buźki
jeżeli nie to:
- przekręcamy na plecy (dziecko leży na kolanie/stole) umieszczamy na poziomie linii sutków 2 palce i gwałtownie naciskami (tak zeby klatka piersiowa się delikatnie ugięła) 5 razy, sprawdzamy czy pomogło jeżeli nie to znowu naciskamy 5 razy i tak w kółko
[B]NA POGOTOWIE DZWONIMY W MOMENCIE KIEDY NIE POMOŻE 5 UDERZEŃ I 5 UCIŚNIĘĆ[/B]

jeżeli dziecko zacznie PŁAKAĆ to znaczy że ma DROŻNE DROGI ODDECHOWE

ZACHŁYSTNIĘCIE
ukłądamy dziecko na stole, podkładamy dłonie pod łopatki- tak niemowlak ma udrożnione drogi oddechowe- wyrównujemy główkę z mostkiej i wprowadzamy 5 oddechów do delikatnego uniesienia klatki piersiowej

UTRATA PRZYTOMNOŚCI
nie zawsze kiedy dziecko przestaje oddychać traci przytomność!
jeżeli nie pomaga łaskotanie, wyrównujemy głókę z mostkiego, czyli podkłądamy dłonie pod łopatki, odliczamy 10 sekund i dziecko powinno wydać w tym czasie 5 oddechów

DZIECKO ODDYCHA A JEST NIEPRZYTOMNE
ułożyć na boku (położyć kocyk przy brzuszku przy nóżkach tak żeby w razie co nie "przekręciło się" w sensie opadło na buzię w łóżeczku, plecjami może być oparte o szczebelki w łóżeczku i co 2 minuty kontrolujemy oddech i wtedy dzwonimy na pogotowie

DZIECKO NIE ODDYCHA PRAWIDŁOWO
palce podkładamy pod łopatki i robimy 5 wdechów i dzwonimy po pogotowie potem zaczynami 2 palcami uciskać w miejscu poniżej linii sutków, robimy 30 uciśnieć, wprowadzamy 2 edechy potem znowu 30 uciśnieść i 2 wdechy, jeżeli niepomaga to uciskamy klatkę piersiową

Przy zapaleniu krtani dziecko ubieramy w czapeczkę i kombinezon otwieramy zamrażalkę lub okno (jeżeli jest minusowa temperatura) i dziecko zacznie normalnie oddcyhać, ale oczywiscie wizyta u pediatry jest potem niezbędna

mam nadzieję ze jest dla Was to zrozumiałe :P
Zapisałam sobie duzo z tego było na SR.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:51   #4160
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A ja sobie podjadłam troszkę winogron, i niestety wszystko z siebie wyrzuciłam, dziewczyny strasznie mnie szarpie i boli mnie brzuch i co ja mam zrobić?
a jak dziś zgaga? mi się wydaje, zew zaczął się czas ucisku na żołądek i takie atrakcje już będą na czasie mi np. cały czas mdło i czasem mam wrażenie, że za chwilę zwrócę

Cytat:
Dziękujemy!
Wspaniale to opisałaś! Przyda się!

Może jeszcze ja dogonisz i nawet przegonisz, bo póki co u Domii bardzo wolno akcja postępuje.

Mam do Ciebie małe pytanko - przypomniałam sobie, że robiłaś kiedyś obrazek dla Majci z sówkami z filcu, powiedz mi proszę jakiej grubości filc zamówiłaś (1mm i 3mm)? Czy on się tak jakby nie rozchodzi/targa w rękach tzn jak naciągniesz rękoma? I ostatnie czy sklejałaś te części sówek czy zszywałaś?

Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
o własnie, ja chyba przegapiłam te obrazki, jeśli wstawiałaś. pokażesz jeszcze raz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:52   #4161
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Wiem że się naciska w te okienka, ale co naciskam to otwiera mi w nowej karcie i potem mam kilka kart i dopiero w tej ostatniej wszystkie zacytowane posty.Nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi

jak masz normalne cytuj, to obok jest taka krateczka z Wielo-cytuj ten post czy jakoś tak, klikasz przy postach które chcesz cytować i na końcu klikasz Odpowiedz, albo cytuj w ostatnim cytowanym poście
Cytat:
mnie jak bada na fotelu lekarz to tak boli że aż łzy do oczu mi nachodza. na prawde.
No nie dziwię się, mój też taki delikatny był, ale ta nowa jest delikatna, bo jak ja wkładam luteine to już mnie boli, a ten jak to dziwne do badania szyjki wkładał to zaczynałam gwiazdy widzieć,a co dopiero teraz bym widziała...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-17, 11:53   #4162
maomami
Wtajemniczenie

No to mocno trzymamy kciuki za Domi cały czas, dobrze że humor jej dopisuje. Mnie chyba też by dopisywał jakbym wiedziała że już niedługo będę tulić swoje maleństwo

Miałam iść po coś dobrego do sklepu bo nie mam nic a coś mi sie ewidentnie chce, tylko nie wiem co, ale znowu sie rozpadało to mi sie nie chce.
A w pralce się pierze moje ostatnie pranie, nie miałam dużo, ale kupiłam nowe prześcieradła, ostatnio dwa ciuszki, no i wsadziłam szlafrok do wyprania i jedną naszą pościel, bo w sumie to miałam miejsce w pralce i nie miałam co wsadzić to wsadziłam pościel żeby się wyprała w dzieciowym płynie, będzie ładnie pachniało

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:53   #4163
niunia32
Zakorzenienie

http://prawa-pacjenta.wieszjak.pl/ko...-rodzinny.html

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:54   #4164
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Mam Samsung EcoBubble dokładnie taką jak w linku -> http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...w2w.bhtml#opis

Zamówiłam ja przez internet z tego sklepu OleOle, a wczoraj dowiedziałam się, że ten sklep to to samo co EuroRtvAgd (maja tego samego dystrybutora i magazyny), a różne ceny na te same artykuły -> http://www.euro.com.pl/pralki/samsun...w2w||||product
O nawet nie wiedziałam.
Ale OLe Ole lepsze ma ceny tak mi się wydaje
Zresztą widać po przykładzie pralki .

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-17, 11:54   #4165
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
a jak dziś zgaga? mi się wydaje, zew zaczął się czas ucisku na żołądek i takie atrakcje już będą na czasie mi np. cały czas mdło i czasem mam wrażenie, że za chwilę zwrócę

o własnie, ja chyba przegapiłam te obrazki, jeśli wstawiałaś. pokażesz jeszcze raz
też mi się tak wydaje, też mi się niedobrze robi, od razu cofa, odbija się, po każdym jedzeniu mam gazy masakra... a tak było do tej pory pięknie. Jeszcze ból kości łonowej dochodzi, krzyża przy siedzeniu i ktoś mówi że ciąża to przyjemny stan tylko te ruchy są fascynujące

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-17, 11:54   #4166
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, bo my jesteśmy fajne i będziemy z walizkami, a torba podróżna to to samo przecież tylko wygodniejsze, bo łatwiej wsio znaleźća poza tym to wejdziesz na porodówkę ciągnąc walizkę i powiesz, że wszystkie mamy z wątku XI/XII mają na kółkach to Ty nie chcesz gorsza być
hahaha, ja sie o gorszość ni boje. ;p stwierdzilam ze w torbe tez sie nie zmieszcze, mam walizkę :P jak zacznę dopakowywać rzeczy to zobacze co wezmę. i osobno prawdopodobnie rzeczy dla małęgo..

Cytat:

naciskasz na ten środkową ikonkę obok cytuj i to zaznaczasz co chcesz cytować i ostatni post który chcesz zacytować dajesz CYTUJ albo odpowiedz (wczesiej zaznaczając oczywiście środkową ikonkę) i masz
Stary 2013-09-17, 11:55   #4167
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

mi nie otwiera w nowych oknach, nie umiem pomóc

Cytat:
mnie też ja właśnie przy porodzie zobaczyłam jak działa zzo po badaniach gin. a nie skurczach, bo one dalej bolały, ale to wiadomo, że każdy następny jest teoretycznie mocniejszy, a mi się już siła nie zwiększała, ale jak na początku gin albo położna mi tam łapę wsadzali, to wszystkie gwiazdy widziałam, nie wiem czy to nie bolało bardziej niż skurcze, a tu po zastrzyku nagle nic, badają, a bólu zero

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:56   #4168
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój lekarz w sumie jest delikatny ale jak wczoraj mnie badał to już jakoś tak bolało, a badał jak zwykle

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 11:57   #4169
kyte
Wtajemniczenie

Jest mi zimno, ooo i wrzucę fotkę

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2014-03-17 o 15:40
Stary 2013-09-17, 11:59   #4170
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
o ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-do-ciala.html szkoda że w tym zestawie co wygrałam nie ma tej oliwki

zależy w którym, bo u mnie nie jest płatne

idę zaraz na stych szukać torby ale chyba takiej sporej nie mam więc się zastanawiam na tą durną walizką bo ona duża jest eh
Miałam próbkę tej oliwki,fajna jest,ładnie nawilża, ale mi ten kakaowy zapach przeszkadza w kosmetykach Palmersa.

Ale mnie boli łydka,mężul rano rozmasował ale dalej dokucza,boli tak skurczowo.Chyba przesiliłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości