|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Wtajemniczenie
|
Rossa super
![]() coś mi tam jeszcze mówił (ale nie zapamiętałam wszystkiego, muszę zacząć nagrywać wizyty ![]() Monka może na zaparcia spróbuj czopki glicerolowe? Koziemleko ale nie robiłaś genetycznych bo nie chciałaś sama, czy ci nie proponował lekarz? Chłopak czy dziewuszka?????????? a z rozmiarówką ciążową, to kupiłam sobie dwie spódnice dżinsowe z pasem, jedna rozmiar sprzed ciąży i jest ok chociaz juz przybyłam na wadze, drugą rozmiar większą i póki co jest za luźna, pewnie będzie dobra za parę miesięcy, za obie dałam 22 zł ![]() ![]() muszę teraz odżałować i za normalne pieniądze kupić te legginsy filupka gratuluję udanej wizyty i że tak mało przytyłaś jestes moja idolką ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 13:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to skąd ty jesteś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Nie
![]() dopiero po porodzie ![]() Ustaliliśmy z Tż-tem, że nikomu nie powiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam robione genetyczne w poprzedniej ciazy (usg gen + PAPP-a), ktore wyszly fantastycznie. Test PAPP-a wykrywa tylko niektore choroby genetyczne i to nie w 100%. Akurat ta chorobe genetyczna, ktora ma Antos nie wykrywa. USG polowkowe wyszlo dobrze, poza tym ta wade mozgu, ktora ma Antos bardzo ciezko wykryc, bo chodzi generalnie o jedna mala tetniczke, ktora albo jest albo jej nie ma, wiec trzeba bardzo specjalistycnzy sprzet. Jaki wniosek? Mozna sobie robic testy i robic, a 100% pewnosci nie ma. Teraz wyniki z usg gen wyszly dobre plus NT 1.3, a zagrozenie papp-a ze wzgledu na wiek wiadomo- mam wysokie, a indwyidualne mam 1:397. Niby podwyzszone ryzyko jest, gdy jest nizsze niz 1:300, ale wiadomo ![]() Nawet to przez co przeszlam u mnie nie jest bezwglednym wskazaniem do amniopunkcji, bad gen wyszly znowu dobre, ale co z tego. Dlatego mam amiopunkcje plus usg polowkowe u konsultanta krajowego w tej dziedzinie, aby psychicznie sie przygotowac. Na jedno lub drugie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I mi jeszcze ani razu lekarka ciśnienia nie mierzyła ![]() Cytat:
![]() Kciuki za krótsze czekanie ![]() I Koziemleko gratuluję poznania płci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Moje dziecię na babystrology ssie palec ![]() Mariola ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna co mnie rozumie ![]() Mamy już imię : Antonina - Tosia lub Franciszek - Franek Więc będzie Tosia lub Franek ![]() Musimy wybrać jakąś ksywkę ![]() ![]() Ubranka kupujemy unisex co by nikt się nie domyślił. I w razie drugiego dziecka nie będzie już problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podobają mi się te imiona ![]() mmhym aż musiałam swoje dziecię na babystrology obczaić - też ssie palec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mona proszę wpisz mi niespodzianka w kategorii płeć ![]() Co to jest babystrology? Też chcę ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4842 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() może u którejś w mieście też są te warsztaty http://bezpiecznymaluch.com. pl/
Moi faceci ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulina_radom Czas edycji: 2013-09-17 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ranisz nas ![]() Ja mówiłam do dziecka on, nawet jak nie znałam płci ![]()
![]() |
#4844 |
Moderator
|
Ja jak powiedziałam znajomym, że znam płeć ale nikomu nie powiem bo to jeszcze nic pewnego to cały czas mnie łapią za słówka, że np. powiedziałam "ten" a nie "ta" do brzucha - ale przecież wcześniej użyłam słowa dzieciak więc to się tylko do tego odnosiło... Nie da się wytłumaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Niemowlęta dostrzegają barwy - już w wieku dwóch miesięcy funkcjonują u nich wszystkie trzy receptory barw (tak jak u dorosłych), a więc po jednym dla barwy niebieskiej, zielonej i czerwonej. Badania wskazują, że ta część kory wzrokowej, która odpowiedzialna jest za widzenie barw, funkcjonuje względnie sprawnie i rozwija się bardzo szybko. Co ciekawe, inne badania wskazują, że niemowlęta 2 i 3 miesięczne wolą barwę żółtą i czerwoną od zielonej i niebieskiej. Wiek dziecka Widzenie barw 1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy 2 ms Odróżnia żółtą od zieleni 3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni 3/4 ms Jak u człowieka dorosłego" Tak więc najlepiej podobno postawić na te które widzi w pierwszym miesiącu. Nasze maleństwo będzie spało póki co przy nas w sypialni a że jest zupełnie biała z turkusowymi dodatkami to mam wizję czegoś dokładnie takiego jak na stronie Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...20141_chro05a/ plus jedna ze ścian pastelowo turkusowa i białe ryby ręcznie malowane przez męża jakby ręką dziecka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie taki fotel chcę do pokoiku dziecięcego ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4848 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() A dla chłopca nie możemy dojść do porozumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Gratuluję udanych wizyt!! Ja pokonałam lenia w sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dopytuję, bo niedawno (w sierpniu) odstawiłam mojego Bąka. Miał prawie 16 m-cy. Podchodziłam do tego spokojnie, przez dłuższy czas - pomału ograniczałam mu karmienia odkąd skończył rok, po jednym co pare tygodni. (Wcześniej całkowicie skończyliśmy z karmieniem nocnym) I nie protestował - zastępowaliśmy te karmienia "ludzkim" jedzeniem. Na koniec zostawiliśmy cysia wieczornego (lubiliśmy to oboje, tez się przy tym fajnei wyciszał. No ale stwierdziłam, że ciąża i kp to trochę za dużo dla mojego organizmu.) I po prostu zaczęły się bardziej obfite kolacje trochę. Nie dostaje w ogóle mm, już nie chcieliśmy w tym wieku sie babrać z tymi butelkami itd. Ma urozmaiconą dietkę, więc myślę, że nic mu nie brakuję ![]() Uff ![]() Cytat:
[QUOTE=mmhym;42845993]Witam się grzecznie w 15t ![]() nivka, margo80, Lewek, paulina_radom Cytat:
Najłatwiej jest liczyć po prostu pełnymi miesiącami wstecz od przewidywanej daty porodu. Czyli jeśli termin jest np na 15 marca, to: 9 miesiąc to 15.02-15.03, 8 m-c to 15.01-15.02....., czyli czwarty zaczyna się 15.09 i trwa do 15.10 ![]() Cytat:
próbowałaś owsiankę?suszone śliwki, jabłka, dużo wody... Cytat:
![]() W końcu tu chodzi o serduszko u malucha, który ma parę cm i jest zanurzony w wodach płodowych... nie ma szans ![]() Edytowane przez pola_m Czas edycji: 2013-09-17 o 16:16 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do ubranek ja też mam pierwsze z pszczołą ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie się śledzik jakoś źle kojarzy, ale co kto lubi ![]() Ja mam w podpisie linka do suwaczka na tej stronie. http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/ Tu się go robi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
side ja wczoraj też widziałam piękne bodziaki z pszczołą, ale nie kupiłam i jestem zła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie szału z mebelkami niestety nie będzie. Bo szafkę będę zamawiać na wymiar u kuzyna, a łóżeczko mamy spadkowe. Mam na razie tlyko taki plan, że nad łóżeczkiem powieszę imię i jakieś dekorki http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...528139361.html cos w tym stylu ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też z mebelków jedynie w łóżeczko i komodę zainwestujemy, bo nie mamy osobnego pokoju na razie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
literki fajne, ale usmialam sie z Letitia
![]() ![]() Kiedys myslalam, ze gdybym miala coreczke to dalabym jej na imie Antonia. Byloby Antonia i Antonio ![]() ![]()
#4857 | |
Raczkowanie
|
Ze Szczecina, teraz już się zrobiło zimno i nieciekawie ale z rana było piękne słoneczko
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez cobra115 Czas edycji: 2013-09-17 o 17:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja mam zamiar pomalowac sciany w pokoiku dzieciecym wszystkie na bialo i jedna z nich na zielono, i na tej zielonej scianie chce poprzyczepiac takie wyszydelkowane rzeczy w stylu lasu...czyli jakas sowe, jakiegos muchomorka, sloneczko....takie cos wesolego.
Meble nadal nie wiem czy chce biale czy w kolorze drewna bo to sie u mnie ciagle zmienia, jedyne co wiem to to, ze na pewno chce Taki fotel z ikei jak juz tu ktos o nim pisal ![]() ![]() ![]() ![]()
#4860 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W 100% tak jak u mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem ![]() Cytat:
![]() Spróbuj może jakoś z błonnikiem, płatki z mlekiem czy coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje z tego wyrosło ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam ![]() U mnie już dzisiaj lepiej. Czuję się dobrze. Wyszłam tylko z pracy prawie godzinę później i jestem rozdrażniona przez to ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.