Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:26   #4831
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ale znam płeć
Płeć wymarzona?
Stary 2013-09-17, 13:34   #4832
bebe97
Wtajemniczenie

Rossa super poczytałam i chętnie bym się zapisała, ale teraz nie wiem, bo skoro mój ma mi zrobić badanie genetyczne, to co dwa razy?
coś mi tam jeszcze mówił (ale nie zapamiętałam wszystkiego, muszę zacząć nagrywać wizyty) że po tym badaniu za 3 dni będzie powtórzone, cholera jasna mózg mam rozmiękczony tą ciążą wczoraj jakoś więcej kojarzyłam, nawet mamie opowiadałam, a dzisiaj już połowy nie pamiętam

Monka może na zaparcia spróbuj czopki glicerolowe?

Koziemleko ale nie robiłaś genetycznych bo nie chciałaś sama, czy ci nie proponował lekarz?

Chłopak czy dziewuszka??????????

a z rozmiarówką ciążową, to kupiłam sobie dwie spódnice dżinsowe z pasem, jedna rozmiar sprzed ciąży i jest ok chociaz juz przybyłam na wadze, drugą rozmiar większą i póki co jest za luźna, pewnie będzie dobra za parę miesięcy, za obie dałam 22 zł i mam dwie pary spodni od koleżanki + jedne moje, ale ich nie lubię, a ponadto tuniki, swetry zapinane tylko na dekolcie, bluzki z miejscem na brzuch uwielbiam szmateksy
muszę teraz odżałować i za normalne pieniądze kupić te legginsy

filupka gratuluję udanej wizyty i że tak mało przytyłaś jestes moja idolką

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-09-17 o 13:35
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:34   #4833
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
wczoraj ujawniły sie u mnie wreszcie hormony ciążowe, wreszcie, bo to moje opanowanie i spokój zaczęły mnie już nudzić tak więc pierwsza ciążowa furia zaliczona
uśmiałam się

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
Cześć
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Czy też macie bóle, tak jakby przy szyjce macicy?
Mnie ciągle coś boli, uciska lub kuje. Tak w środku jakby właśnie szyjka
To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem?
Mam, ale staram się tym nie przejmować, w końcu wszystko się tam rozrasta

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wiecie co, moi sąsiedzi są cudowni. Uśmiechają się do mnie, pytają czy wszystko wporzadku, mówią że się bardzo cieszą i przysyłają mi łakocie:np.ciasto ze śliwkami.
I te moje "przyjaciòłeczki"co mnie olały niech się wypchają bo obcy ludzie mi tyle serca okazują.
ale fajnie miło z ich strony, na pewno ci humor to poprawia

Cytat:
Napisane przez tamga Pokaż wiadomość
Wszystkie narzekacie na zimno i deszcz, a u mnie słońce świeci
to skąd ty jesteś
Stary 2013-09-17, 13:40   #4834
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
to chwal się
Nie
dopiero po porodzie
Ustaliliśmy z Tż-tem, że nikomu nie powiemy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:52   #4835
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

teraz to juz bedzie tylko lepiej

witaj i znowu slask

ja nawet nie jestem szczupla, a co dopiero bardzo powiedzialabym raczej, ze normalna przy wzroscie 171 waze 67kg

doczytalam o tych owocach i mleku, dla mnie bylaby to jak nic mieszanka wybuchowa
Nie chcę rozwiewac Twojego szczęscia ale widzisz swoje tętno a nie serduszko dzidzi niektóre kobiety mają tak nawet bez ciąży :P WYDAJE MI się że wogóle nie możliwe jest "zobaczenie" tętna dziecka w ciąży a co dopiero młodej ciąży. Mi w 18tc lekarz stetoskopem nie mógł znaleźć serduszka małego. Położna detektorem sprawdzała i uprzedzała że też może nie znaleźć.
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:55   #4836
Brzuchatka
Raczkowanie

Cytat:
Nie
dopiero po porodzie
oj...będzie nas ciekawość zżerać.
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:59   #4837
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97;42848165[B
Mariola[/B] pamiętam, że pisałaś że synek urodził się z problemami, i chyba jesteś starsza ode mnie, co? a to są chyba wskazania do takich badań? W poprzedniej ciąży nie robiono ci takich badań?
ja tu jestem najstarsza
mialam robione genetyczne w poprzedniej ciazy (usg gen + PAPP-a), ktore wyszly fantastycznie. Test PAPP-a wykrywa tylko niektore choroby genetyczne i to nie w 100%. Akurat ta chorobe genetyczna, ktora ma Antos nie wykrywa. USG polowkowe wyszlo dobrze, poza tym ta wade mozgu, ktora ma Antos bardzo ciezko wykryc, bo chodzi generalnie o jedna mala tetniczke, ktora albo jest albo jej nie ma, wiec trzeba bardzo specjalistycnzy sprzet.
Jaki wniosek? Mozna sobie robic testy i robic, a 100% pewnosci nie ma.

Teraz wyniki z usg gen wyszly dobre plus NT 1.3, a zagrozenie papp-a ze wzgledu na wiek wiadomo- mam wysokie, a indwyidualne mam 1:397. Niby podwyzszone ryzyko jest, gdy jest nizsze niz 1:300, ale wiadomo Oprocz porodu w 31 tc z powodu stanu przedrzucawkowego zafundowalam sobie jeszcze mega depresje poporodowa, kiedy to przyszly te dwa rozpoznania. Teraz nie dam rady psychicznie czekac do porodu i jeszcze dluzej, czy kolejne dziecko bedzie bedzie sie dobrze rozwijac.

Nawet to przez co przeszlam u mnie nie jest bezwglednym wskazaniem do amniopunkcji, bad gen wyszly znowu dobre, ale co z tego. Dlatego mam amiopunkcje plus usg polowkowe u konsultanta krajowego w tej dziedzinie, aby psychicznie sie przygotowac. Na jedno lub drugie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 14:08   #4838
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny..długo mnie nie bylo ale teraz juz bede zagladac regularnie
Moja wizyta wczoraj byla bardzo krótka trwała moze 20 minut. Lekarka zrobila Usg, mowila, ze maluszek ma sie dobrze, serduszko pięknie bije. Juz jest za duzy na badanie dowcipne (nic nie bylo widac) i od wczoraj da sie juz tylko przez brzuszek zostalam zwazona (przytylam przez ten miesiąc tylko jeden kilogram wiec nie jest zle), zmierzone ciśnienie i to wszystko.
, żę wizyta udana, chociaż moja też tyle zwykle trwa. Tylko genetyczne trwało dłużej
I mi jeszcze ani razu lekarka ciśnienia nie mierzyła

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
dziękuję mam halo na żyrafkę, nie wiem czemu. Pierwsze body i śpiochy mojego malucha też kupiłam z żyrafą

Idę się szykować na siedzenie 3 godziny w poczekalni i wizytę...
Przybij piątkę - ja też pierwszy komplecik dla dziecia mam z żyrafą
Kciuki za krótsze czekanie

I Koziemleko gratuluję poznania płci Imię macie już ustalone? Bo chyba będziecie się musieli mocno z tżem pilnować, żeby się nie wygadać choćby przypadkiem; mówiąc imię niechcący lub coś, że on lub ona kopie

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Moje dziecię na babystrology ssie palec

Mariola

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:08   #4839
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

I Koziemleko gratuluję poznania płci Imię macie już ustalone? Bo chyba będziecie się musieli mocno z tżem pilnować, żeby się nie wygadać choćby przypadkiem; mówiąc imię niechcący lub coś, że on lub ona kopie

Jedna co mnie rozumie
Mamy już imię : Antonina - Tosia lub Franciszek - Franek
Więc będzie Tosia lub Franek

Musimy wybrać jakąś ksywkę Ja na dziecko mówiłam śledzik i chyba tak zostanie póki co to może uda nam się nie wygadać

Ubranka kupujemy unisex co by nikt się nie domyślił. I w razie drugiego dziecka nie będzie już problemu
Stary 2013-09-17, 14:28   #4840
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
dopiero po porodzie
Super ja bym nie wytrzymała więc gratuluję postanowienia na pierwszej stronie mona wpisze ci 'niespodzianka' zamiast chłopiec/dziewczynka
podobają mi się te imiona

mmhym aż musiałam swoje dziecię na babystrology obczaić - też ssie palec
Stary 2013-09-17, 14:30   #4841
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Super ja bym nie wytrzymała więc gratuluję postanowienia na pierwszej stronie mona wpisze ci 'niespodzianka' zamiast chłopiec/dziewczynka
podobają mi się te imiona

mmhym aż musiałam swoje dziecię na babystrology obczaić - też ssie palec

Mona proszę wpisz mi niespodzianka w kategorii płeć

Co to jest babystrology? Też chcę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 14:34   #4842
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Cieszę się, że wizyta jak najbardziej udana i, że humor poprawiony
ciekawi mnie jedno, jesteś w 13tc i dzidziuś ma już 7,21 cm? moje maleństwo ma 4,95cm a lekarz ocenił ciążę na 13tc.. możliwe, że jest to spowodowane tym, że długi czas nie wiedziałam o ciąży i nie oszczędzałam się?
Nie myślę że to kwestia tego że kazde dziecko jest inne przecież byłaś u lekarza i wszystko ok więc czym się martwić ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się w ok 15 tygodniu i też się jej nie spodziewałam

Cytat:
Jedna co mnie rozumie

Musimy wybrać jakąś ksywkę Ja na dziecko mówiłam śledzik i chyba tak zostanie póki co to może uda nam się nie wygadać

Ubranka kupujemy unisex co by nikt się nie domyślił. I w razie drugiego dziecka nie będzie już problemu
Ja też o ile bede wiedziała to nikt się nie dowie ubranek mam pełno i rózowych i niebieskich bo wychodzę z założenia że dzieckku to i tak bez różnicy Adaś do dzisiaj śpi w różowym a właśnie Tż zniósł mi ciuszki bo chcę policzyć ile tego jest czego ewentualnie brakuje co trzeba będzie dokupić

może u którejś w mieście też są te warsztaty http://bezpiecznymaluch.com. pl/

Edytowane przez paulina_radom
Czas edycji: 2013-09-17 o 14:39
paulina_radom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:39   #4843
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
dopiero po porodzie
Ale jak to? My też się nie dowiemy?
Ranisz nas
Ja mówiłam do dziecka on, nawet jak nie znałam płci

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 14:59   #4844
teQiba
Moderator

Ja jak powiedziałam znajomym, że znam płeć ale nikomu nie powiem bo to jeszcze nic pewnego to cały czas mnie łapią za słówka, że np. powiedziałam "ten" a nie "ta" do brzucha - ale przecież wcześniej użyłam słowa dzieciak więc to się tylko do tego odnosiło... Nie da się wytłumaczyć
Stary 2013-09-17, 15:04   #4845
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Śliczne są te mebelki. Też je oglądałam. Ale chyba postawimy na bardziej "młodzieżowe" + łóżeczko i może jakoś je ozdobimy?

Z resztą - jeśli wytrzymamy i nie będziemy znać płci to też trochę ciężko będzie cokolwiek wybierać, bo pokój zielony (taki groszek normalnie) i trzeba będzie unisex z tego robić. Coś muszę podumać żeby trochę spokojniej tam było (mąż kolor wybierał)
zawsze jest też dobra stara Ikea i uniwersalne mebelki stamtąd. Mają mnóstwo łóżeczek które potem przerabiasz na tapczaniki dla dziecka poprzez wyciągnięcie szczebelków. My akurat preferujemy mocno skandynawski styl i mieszkanie mamy cvałe w białych mebelkach więc dla mnie idealne meble. Mają też dopasowane przewijaki i szafy oraz komody. Take meble nie dość że uniwersalne to i rosną z dzieciakiem. Co do kolorów to cytacik z Babyboom:

"Niemowlęta dostrzegają barwy - już w wieku dwóch miesięcy funkcjonują u nich wszystkie trzy receptory barw (tak jak u dorosłych), a więc po jednym dla barwy niebieskiej, zielonej i czerwonej. Badania wskazują, że ta część kory wzrokowej, która odpowiedzialna jest za widzenie barw, funkcjonuje względnie sprawnie i rozwija się bardzo szybko. Co ciekawe, inne badania wskazują, że niemowlęta 2 i 3 miesięczne wolą barwę żółtą i czerwoną od zielonej i niebieskiej.

Wiek dziecka Widzenie barw

1 ms Żółty, pomarańczowy, czerwony, zielony, turkus, niebieski, seledynowy, purpurowy
2 ms Odróżnia żółtą od zieleni
3 ms Odróżnia żółtą od czerwieni
3/4 ms Jak u człowieka dorosłego"

Tak więc najlepiej podobno postawić na te które widzi w pierwszym miesiącu. Nasze maleństwo będzie spało póki co przy nas w sypialni a że jest zupełnie biała z turkusowymi dodatkami to mam wizję czegoś dokładnie takiego jak na stronie Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...20141_chro05a/
plus jedna ze ścian pastelowo turkusowa i białe ryby ręcznie malowane przez męża jakby ręką dziecka Nie mogę się doczekać malowania ...gdzieś w styczniu...

Cytat:
A własnie z tymi tygodniami to dziwy są albo mi mózg ciązowy nie pozwala tego zrozumieć. Jesli liczymy miesiące księżycowe, czyli 4 tygodnie ciąży, a ciąża ma ich 40, to my jesteśmy w stanie błogosławionych 10 miesięcy, ale księżycowych?
Bo też patrzę na pierwszą stronę i do mojej książki i tam rozpisane jest tak, że co 3 miesiąc trwa 5 tygodni. Czemu tak akurat? Rozumiem, że co 3 miesiąc jest wyrównaniem jakby róznicy pomiędzy miesiącami księżycowymi a kalendarzowymi, hm? Głupie
mnie nie denerwuj....ja już mam dość a ty mi miesiące dokładasz ?

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
:
i w końcu mnie dopadło...... dziewczyny mam okropne zaparcia nic nie pomaga a już 5 dn wybija... a na dodatek w weekend byłam na weselu na którym były tak pyszne dania że nie można było sobie odmówić... i teraz brzuch mam większy od cycków w aptece mi powiedziała że muszę na konsultacje iść a wizyta dopiero w czwartek... Jak mi lekarz będzie usg robił to chyba dziecka nie zobaczy tylko wielkie g
nie martw się myślę że dziecko będzie widać Myślę że za mało pijesz. Wypijasz dwa litry dziennie samej wody nie mówiąc o innych płynach? Ja męczę się potwornie ale piję i odpukać...a jak piję mniej od razu widać efekty
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 15:10   #4846
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkie przyszłe Mamy. Jestem obecnie w 13 tygodniu bardzo wyczekanej ciąży. Termin rozwiązania mam na koniec marca. Powolutku przygotowujemy się z Mężem do nowej roli. Pozdrawiam gorąco z deszczowej Częstochowy.
witaj

Cytat:

gratuluję udanych wizyt ja się swojej nie mogę doczekać

i w końcu mnie dopadło...... dziewczyny mam okropne zaparcia nic nie pomaga a już 5 dn wybija... a na dodatek w weekend byłam na weselu na którym były tak pyszne dania że nie można było sobie odmówić... i teraz brzuch mam większy od cycków w aptece mi powiedziała że muszę na konsultacje iść a wizyta dopiero w czwartek... Jak mi lekarz będzie usg robił to chyba dziecka nie zobaczy tylko wielkie g
ja półtorej tyg temu też strasznie się męczyłam, ale znalazłam sposób- codziennie jem jogurt z otrębami i siemieniem lnianym, pije wodę i jem dużo owoców, przegryzam suszone śliwki. I naprawdę nie czuje się wzdęta, jest o niebo lepiej. Spróbuj tego sposobu, a dziś zaopatrz się w czopki glicerynowe, na pewno szybko pomogą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:13   #4847
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Tak więc najlepiej podobno postawić na te które widzi w pierwszym miesiącu. Nasze maleństwo będzie spało póki co przy nas w sypialni a że jest zupełnie biała z turkusowymi dodatkami to mam wizję czegoś dokładnie takiego jak na stronie Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...20141_chro05a/
plus jedna ze ścian pastelowo turkusowa i białe ryby ręcznie malowane przez męża jakby ręką dziecka Nie mogę się doczekać malowania ...gdzieś w styczniu...

dokładnie taki fotel chcę do pokoiku dziecięcego ja też zaczynam się rozglądać za mebelkami, dostaliśmy od rodziców kasę na urządzenie go więc mam zamiar dobrze ją spożytkować szukam czegoś w bieli, kremie lub beżu bo raczej postawię na kolorowe dodatki niż meble jestem z tych szybkich osób więc najchętniej już wybierałabym tapetę i zasłony

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:15   #4848
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Jedna co mnie rozumie

U nas też Antonina będzie
A dla chłopca nie możemy dojść do porozumienia
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:31   #4849
pola_m
Wtajemniczenie

cześć

Gratuluję udanych wizyt!!

Ja pokonałam lenia w sobie Zadziałała stara, sprawdzona metoda, czyli delikatna gimnastyka o poranku i zapisanie wszystkiego, co bym chciała zrobić. Skreślam i mam więcej chęci

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

No i Gin kazał mi odstawić dziecko od piersi. Ciężko będzie...
Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Jak Ci się uda odstawić, to podziel się wiedzą ja próbuję od 3 tyg i d..pa, dziś 3 razy jadł.. a ile razy mu nie zrobię mm to nawet nie powącha i do zlewu
Dziewczyny, przapraszam, może pisałyście, ale nie ogarniam W jakim wieku są Wasze dzieci? Karmicie je na żądanie ciągle?
Dopytuję, bo niedawno (w sierpniu) odstawiłam mojego Bąka. Miał prawie 16 m-cy.
Podchodziłam do tego spokojnie, przez dłuższy czas - pomału ograniczałam mu karmienia odkąd skończył rok, po jednym co pare tygodni. (Wcześniej całkowicie skończyliśmy z karmieniem nocnym) I nie protestował - zastępowaliśmy te karmienia "ludzkim" jedzeniem. Na koniec zostawiliśmy cysia wieczornego (lubiliśmy to oboje, tez się przy tym fajnei wyciszał. No ale stwierdziłam, że ciąża i kp to trochę za dużo dla mojego organizmu.) I po prostu zaczęły się bardziej obfite kolacje trochę. Nie dostaje w ogóle mm, już nie chcieliśmy w tym wieku sie babrać z tymi butelkami itd. Ma urozmaiconą dietkę, więc myślę, że nic mu nie brakuję

Uff

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

ja niestety uczestniczylam w wielu amniopunkcjach, wiec wiem, jak to wyglada, wcale mi to nie podoba
MAriola, pracujesz jakoś w branży?

[QUOTE=mmhym;42845993]Witam się grzecznie w 15t

nivka, margo80, Lewek, paulina_radom

Cytat:

A własnie z tymi tygodniami to dziwy są albo mi mózg ciązowy nie pozwala tego zrozumieć. Jesli liczymy miesiące księżycowe, czyli 4 tygodnie ciąży, a ciąża ma ich 40, to my jesteśmy w stanie błogosławionych 10 miesięcy, ale księżycowych?
Bo też patrzę na pierwszą stronę i do mojej książki i tam rozpisane jest tak, że co 3 miesiąc trwa 5 tygodni. Czemu tak akurat? Rozumiem, że co 3 miesiąc jest wyrównaniem jakby róznicy pomiędzy miesiącami księżycowymi a kalendarzowymi, hm? Głupie
Miesiąc księżycowy trwa 4 tygodnie, i ciąża trwa 10 m-cy księżycowych (10x4=40). A miesiące kalendarzowe są dłuższe i dlatego ich jest 9.
Najłatwiej jest liczyć po prostu pełnymi miesiącami wstecz od przewidywanej daty porodu. Czyli jeśli termin jest np na 15 marca, to:
9 miesiąc to 15.02-15.03, 8 m-c to 15.01-15.02....., czyli czwarty zaczyna się 15.09 i trwa do 15.10

Cytat:

oggratuluję udanych wizyt ja się swojej nie mę doczekać

współczuję zaparć
próbowałaś owsiankę?suszone śliwki, jabłka, dużo wody...

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Nie chcę rozwiewac Twojego szczęscia ale widzisz swoje tętno a nie serduszko dzidzi niektóre kobiety mają tak nawet bez ciąży :P WYDAJE MI się że wogóle nie możliwe jest "zobaczenie" tętna dziecka w ciąży a co dopiero młodej ciąży. Mi w 18tc lekarz stetoskopem nie mógł znaleźć serduszka małego. Położna detektorem sprawdzała i uprzedzała że też może nie znaleźć.
też coś mi się tak wydaje... Tak samo jak widać tetno na szyi np. To nasze wlasne jest
W końcu tu chodzi o serduszko u malucha, który ma parę cm i jest zanurzony w wodach płodowych... nie ma szans

Edytowane przez pola_m
Czas edycji: 2013-09-17 o 16:16
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:49   #4850
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
dokładnie taki fotel chcę do pokoiku dziecięcego ja też zaczynam się rozglądać za mebelkami, dostaliśmy od rodziców kasę na urządzenie go więc mam zamiar dobrze ją spożytkować szukam czegoś w bieli, kremie lub beżu bo raczej postawię na kolorowe dodatki niż meble jestem z tych szybkich osób więc najchętniej już wybierałabym tapetę i zasłony
mnie miarka już do ręki chyba przyrosła bo ciągle wchodzę na stronę Ikeai, zmieniam koncepcję jaki stół do przewijania czy łóżeczko kupię i zaczyna się na nowo, znowu mierzę kąty w sypialni czy taki zestaw będzie dobrze wyglądał i na nastęny dzień znowu to samo Nawet ubranka nie cieszą mnie tak bardzo

a co do ubranek ja też mam pierwsze z pszczołą Mąż twierdzi że męskie takie dla jego syna, ale powiedziałam że to dla mojej córci więc jak chce niech swojemu synkowi sam kupuje ale wiadomo co będzie to będzie i śpiochy z pszczołą zostaną
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 15:55   #4851
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Jedna co mnie rozumie

Śliczne imiona - klasyka zawsze na czasie moja teściowa to Antonina, tylko należy zwracać się do niej Tonia, bo Tosi nie znosi (mam z tymi rymami )
Mnie się śledzik jakoś źle kojarzy, ale co kto lubi

Cytat:
Co to jest babystrology? Też chcę
Ja mam w podpisie linka do suwaczka na tej stronie. http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/ Tu się go robi

Drugie serce
Stary 2013-09-17, 15:56   #4852
cobra115
Zakorzenienie

side ja wczoraj też widziałam piękne bodziaki z pszczołą, ale nie kupiłam i jestem zła
Stary 2013-09-17, 16:02   #4853
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
mnie miarka już do ręki chyba przyrosła bo ciągle wchodzę na stronę Ikeai, zmieniam koncepcję jaki stół do przewijania czy łóżeczko kupię i zaczyna się na nowo, znowu mierzę kąty w sypialni czy taki zestaw będzie dobrze wyglądał i na nastęny dzień znowu to samo Nawet ubranka nie cieszą mnie tak bardzo
Ja takiego kota dostałam z wózkiem też mi się zmienia codziennie

U mnie szału z mebelkami niestety nie będzie. Bo szafkę będę zamawiać na wymiar u kuzyna, a łóżeczko mamy spadkowe. Mam na razie tlyko taki plan, że nad łóżeczkiem powieszę imię i jakieś dekorki http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...528139361.html cos w tym stylu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
a co do ubranek ja też mam pierwsze z pszczołą Mąż twierdzi że męskie takie dla jego syna, ale powiedziałam że to dla mojej córci więc jak chce niech swojemu synkowi sam kupuje ale wiadomo co będzie to będzie i śpiochy z pszczołą zostaną
Jak u nas będzie córa, to będzie prawdopodobnie Ula - to też ją będę w pszczółki ubierała

Drugie serce

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-17, 16:30   #4854
nivka
Raczkowanie

Cytat:
Śliczne imiona - klasyka zawsze na czasie moja teściowa to Antonina, tylko należy zwracać się do niej Tonia, bo Tosi nie znosi (mam z tymi rymami )
Mnie się śledzik jakoś źle kojarzy, ale co kto lubi

Ja mam w podpisie linka do suwaczka na tej stronie. http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/ Tu się go robi
Dzięki
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 16:38   #4855
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takiego kota dostałam z wózkiem też mi się zmienia codziennie

U mnie szału z mebelkami niestety nie będzie. Bo szafkę będę zamawiać na wymiar u kuzyna, a łóżeczko mamy spadkowe. Mam na razie tlyko taki plan, że nad łóżeczkiem powieszę imię i jakieś dekorki http://allegro.pl/literki-3d-20-cm-i...528139361.html cos w tym stylu
ale świetne literki
My też z mebelków jedynie w łóżeczko i komodę zainwestujemy, bo nie mamy osobnego pokoju na razie
Stary 2013-09-17, 16:44   #4856
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
ale świetne literki
literki fajne, ale usmialam sie z Letitia , w Polsce do dosyc ekstrawagancko

Kiedys myslalam, ze gdybym miala coreczke to dalabym jej na imie Antonia. Byloby Antonia i Antonio . Moj Maz byl przeciwko, a od kiedy mam Antonie w pracy to juz wiem, ze na pewno nie.
Stary 2013-09-17, 16:53   #4857
tamga
Raczkowanie

Cytat:
to skąd ty jesteś
Ze Szczecina, teraz już się zrobiło zimno i nieciekawie ale z rana było piękne słoneczko

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Nie myślę że to kwestia tego że kazde dziecko jest inne przecież byłaś u lekarza i wszystko ok więc czym się martwić ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się w ok 15 tygodniu i też się jej nie spodziewałam/
ok, mysle, ze masz racje
Stary 2013-09-17, 17:08   #4858
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
literki fajne, ale usmialam sie z Letitia , w Polsce do dosyc ekstrawagancko
jak z brazylijskiego tasiemca

Cytat:
Ze Szczecina, teraz już się zrobiło zimno i nieciekawie ale z rana było piękne słoneczko
Aaa to drugi koniec PL, to się nie dziwię że miałaś słońce

Edytowane przez cobra115
Czas edycji: 2013-09-17 o 17:10
cobra115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:21   #4859
filupka
Rozeznanie

Smile Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja mam zamiar pomalowac sciany w pokoiku dzieciecym wszystkie na bialo i jedna z nich na zielono, i na tej zielonej scianie chce poprzyczepiac takie wyszydelkowane rzeczy w stylu lasu...czyli jakas sowe, jakiegos muchomorka, sloneczko....takie cos wesolego.
Meble nadal nie wiem czy chce biale czy w kolorze drewna bo to sie u mnie ciagle zmienia, jedyne co wiem to to, ze na pewno chce Taki fotel z ikei jak juz tu ktos o nim pisal

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 17:27   #4860
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie. Czy też macie bóle, tak jakby przy szyjce macicy?
Mnie ciągle coś boli, uciska lub kuje. Tak w środku jakby właśnie szyjka
To normalne? To rozrastająca się macica uciska czy lepiej skonsultować z lekarzem?
Normalne chyba. To chyba to przez co przechodziłam wczoraj rano

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
U nas będzie Mikołaj lub Alicja, chyba że się nam odmieni
W 100% tak jak u mnie
Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość

I chyba macie rację Dziewczyny - z tym pośladkiem to jednak może być rwa kulszowa bo lepiej nie jest, wręcz na odwrót.
Oczywiście że tak. Ból się zaczyna w kręgosłupie ale promieniuje coraz niżej. Im niżej tym gorzej
Cytat:
Nawet nie próbuję zrozumieć

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
a czy może jakaś mamusia jest ze świętokrzyskiego?????
Ja jestem
Cytat:

gratuluję udanych wizyt ja się swojej nie mogę doczekać

Ojoj, 5 dni to długo. U mnie max co drugi dzień
Spróbuj może jakoś z błonnikiem, płatki z mlekiem czy coś

Cytat:
A w ogóle jak się kupuje ciążowe ciuchy? Może to głupie, ale rozmiarówka jak sprzed ciąży czy większe?
Ja kupuję większe. Teraz już 38
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Ufff... Odebrałam wyniki toxo i mam wyniki ujemne Co prawda, lepiej by było gdybym jedno z nich było dodatnie, co by oznaczało że mam to za sobą, ale i tak się cieszę
Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które się z tym męczą

Cytat:

Moje dziecię na babystrology ssie palec
Moje z tego wyrosło
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Ja pokonałam lenia w sobie Zadziałała stara, sprawdzona metoda, czyli delikatna gimnastyka o poranku i zapisanie wszystkiego, co bym chciała zrobić. Skreślam i mam więcej chęci
Metode ze skreslaniem stosuję mega często w pracy, w domu - masz rację - mobilizuje

Witam

U mnie już dzisiaj lepiej. Czuję się dobrze. Wyszłam tylko z pracy prawie godzinę później i jestem rozdrażniona przez to

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości