|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ech...od nocy mamy silne skurcze choć nieregularne.
Ale to co mnie martwi to to ze mi sie Ł. pochorowal. Tego nie przewidzialam :<. Juz mu kazalam maseczke kupić i caly arsenal lekow ale sie boje. Izuś-ważne żeby Wam sie podobało. To i tak będzie Wasz ukochany Antoś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Nie przepracuj się przy tym remoncie trzymam za szybki remont i wyprawkę ! ![]() Cytat:
a co do paznokci- w sumie mozliwe, zelaza mam niedobór, nie wiem jak z pozostałymi, ale to możliwe ;P Kochana, tętno jest ok. Mojemu spadło z 146 na 123 i lekarka powiedziałą ze jest w porządku, że mam sie nie martwić, wiec Ty też się nie martw!! Jak czujesz ruchy to bym sie nie martwiła, a USG wszystko wyjaśni ![]() Oglądacie DDTVN? jest o "pogotowiu duchowym" własnie opowiada tirówce, którą gwałcił ojciec/ojczym (nie pamiętam) i zrobił jej dziecko a ona bardzo chciała je wychować... w ogóle lubie tych Braci bardziej niż Jezuitów. :P ale ja to mam troche inne odczucia co do kościoła :P niż moja rodzina :P
|
|
#4893 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Jeszcze nie ;D Czekam bo za tydzien mają przywieść nam szafe wiec bedzie lekki balagan z ukladaniem itp no i wtedy chyba powiem Tż zeby juz je zlozyl ![]() Najchetniej to ju z bym chciala zeby stalo :P Przynajmniej do szuflady pochowala bym kocyki i pampersy ![]() Też braliście z szufladą ? ![]() Pokaz fotke jak sie prezentuje ;d |
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
co do Ł- no taka pogoda ze w sumie sie nie dziwie. Niech sie szybko kuruje!! Za wszystkie wizyty ![]() za wszystkie tygodnie ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- aa potem w DD leci czy dziecko powinno spac z rodzicami i poduszki i kołederki specjalnie caprojektowane dla dzieci ;D a potem metamorfoza mlodej mamy
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
a co Ł? grypka jakaś? Mój B tak często reaguje na mega nerwy i stresy... więc może i u niego to taka kumulacja? Antek nam się podoba i już się przyzwyczaiłam i tak codziennie mówię do brzuchola pewnie zostanie ale to wkurzające, że jak już w końcu czekamy na Maluszka to akurat wszyscy chcą mieć Antka
|
|
#4896 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Dwupaki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i włąśnie dlatego ja nie chce się zgodzić na typ imienia mojego męża, - Zuzie, za dużo u nas Zuź, i też nie chce popularnego imienia, nei z pierwszej piątki, a najlepiej 10 popularności. To może poszukajcie innego na zapas a jak się urodzi podejmijcie decyzję. |
|||
|
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mamy z szufladą, na razie 3mam tak podkłady poporodowe i pieluchy tetrowe bo nie mam gdzie tego kłaść
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Kabriela to nie jest duże wahanie tetna.
Wczoraj na ktg Robalinek miał miedzy 216 a 76. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
Nanusia powodzenia na nowej drodze życia
Dzidzia |
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4901 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeszcze jakiś czas po porodzie odczuwa się jak się wszystko w środku na nowo układa ![]() Cytat:
choć jak pomyślę ile tam będzie ludzi, to mi słabo![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za tygodnieJa póki co wysłałam zgagę na wakacje zauważyłam, że mnie męczy jak piję soki z kartonu i jakieś pikantne potrawy. Zaczęłam unikać i odpukać - jest lepiej![]() Nad imieniem jeszcze pomyślcie na spokojnie ![]() Cytat:
![]() u mnie suszarka też zawalona ubrankami...nie przypuszczałam, że aż tyle tego się uzbierało
|
||||||||
|
|
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale za tydzien zrobimy lozeczko to juz wkoncu poukladam:P Bo jedna półke w komodzie chyba i tak przeznacze na te wszystkie higieniczne rzeczy
|
|
|
|
|
#4903 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za tydzień!! Moja kuzynka miesiąc temu też urodziła Antosia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za tygodnie!! I MY WITAMY SIĘ W 35 TYGODNIU!
Już tak mało zostało, a remont stoi Tyle dobrze, że wózek kupiony jeszcze tylko fotelik i będę spokojniejsza ![]() A u mnie w domu wszyscy chorzy.. brat ma gorączkę, zostaje dziś ze mną w domu, siostra też chodzi i kaszle, smarka.. Mówię im, że mają się trzymać ode mnie jak najdalej, ale wiadomo, że ciężko ![]() Tż śpi przytulony do mojego kolana i co chwila upomina się o głaskanie
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin, Zwariowane za 35 tydzień
idziemy łeb w łebRyba co do paznokci to któraś polecała ta odżywkę Eveline 8 in1 , jest faktycznie świetna |
|
|
|
#4905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze 5 ![]() Cytat:
Dobrze że w piątek wizyta do dopytam bo zaczyna mnie to martwić. za wizytęCytat:
To co dalej czekamy na rozwój akcji ![]() Cytat:
Cytat:
a może jeszcze wpadnie Wam w ucho inne imię.My mamy wybrane, ale nie zarzekam się że zostanie
|
|||||
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#4908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dopiero jak przewiozę ją do domu. Cytat:
![]() Zaczynają się wstrętne choróbska ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Lineczka Bo się wczoraj nie doczekałam odp ![]() Ty masz nierozpakowana szczotkę,co tam jest napisane na opakowaniu. To na pewno włosie naturalne? |
||
|
|
|
#4909 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
O jeszcze stary wątek
Może załapę się na nowy, ale mam tylko godzinke, sprężać się dziewczyny! ![]() Mam za sobą bardzo udaną noc i humor dopisuje, za oknem nawet słoneczko, a w domu ciepło bo włączyliśmy piec, żeby trochę dogrzał. Lineczka pisałaś wczoraj o tym olejku z Palmersa, miałam probkę i się wczoraj wysmarowałam. Jest fajny bo nie zostawia takiego filmu tłustego tylko bardzo dobrze się wchłania ale ten zapach jest straszliwie mdły, nie mogłabym go stosować na dłuższą mete... Cytat:
Cytat:
Dobrze, że Jaśko zdrowy, do piątku szybko zleci i wyjdziecie do domku, a tymczasem rodzinka zrobi pranie i przygotuje wszystko jak trzeba. 45 cm to maluśko, masz dużo małych ubranek? nawet w 56 mały będzie się topił A powiedz mi jak to jest z tym karmieniem po cc? Masz już pokarm? Odciągałaś coś? Jaśkowi dają mm? W ogóle Ci go nie przystawili do piersi do tej pory? Czytałam wczoraj, że dobrze jest odciagać siarę i podawać strzykawką lub łyżeczką bo to mega wartościowe dla takiego brzdąca.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla Łukasza! A jak Ty się czujesz tak psychicznie? Mała Cię odwiedza? A jak z tymi wodami? Uzupełniają się troszkę i znowu wyciekają? Ciekawe ile to jeszcze potrwa. Dobrze jakby mały przekroczył wagę chociaż tych 2 kg. Imię już wybraliście? Będzie Witek czy nie będzie Witek?
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4911 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza szuflade chyba zrobie na kremy, platki higieniczne, krem do pupy itp zeby miec wszysto pod ręka obok przewijaka
![]() Drugą na ciuszki co bedzie nosił na bieżąco ![]() A dwie kolejne na jakies gubsze ciuszki albo troszke wieksze )Lece dziewczynki na troche, czeka mnie sprzatanie, pranie no i nie jedlismy jeszcze sniadania Buziaki )
|
|
|
|
#4912 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Jak któras zauważyłą, na dole juz jest nowy wątek, ale prosze sie nie wpisywać, bo czekamy na kalendarz
Zmiany bede wprowadzać po kolei bo mam skurcze które bolą i mi ciężko wysiedzieć.
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nemosku, na opakowaniu jest napisane że szczotka miękka wykonana z włosia świńskiego dla starszych dzieci a szczotka super miękk jest z włosia koziego dla młodszych dzieci
|
|
|
|
#4916 | |
|
Rozeznanie
|
Mi położna zabroniła rodzić przed 15.10
zobaczymy czy Leo się posłucha Cytat:
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mogę w tych okolicach co Beatka
|
|
|
#4918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszytkie chcą rodzić w tym samym terminie ;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-18 o 09:36 |
||
|
|
|
#4919 |
|
Rozeznanie
|
Jak się zaczniemy sypać, to wszystkie na raz
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
i nie będzie komu powiadomić na forum ze rodzimy
coś słońce się przedziera i teraz pytanie włączyć pranie czy nie?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-18 o 09:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

a niejednokrotnie wybawienie 
. Nie wiem jak na kościelnym będzie chyba będę ryczeć jak bóbr jedyna nadzieja w dziecku że będzie wariowało na mszy wtedy nim się zajmę i jakoś będzie 
strata czasu jak dla mnie . Zbadali mi tylko szyjkę , pobrali wymaz omówili dietę tzn przeczytano to co było na rozpisce którą dostałam 2 tyg. wcześniej i do domu. Cały dzień zmarnowany .
. 
trzymam za szybki remont i wyprawkę ! 
chyba będziemy myśleć nad innym imieniem.. sama chodziłam do klasy w której na 14 chłopaków 6 było Łukaszy... msakra 

czułam wszystkie swoje wnętrzności.. wszystko mnie bolało i przeszkadzało.. obudziłam się z mega bólem żołądka a teraz mam Lady Zgagę.. ale taką wypaśną

*.