|
|
#2491 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja tak samo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przecież Ty super babka jesteś ![]() Cytat:
1 - że mi zgaśnie 2- że nie będę mogła zmienić biegu (nie wiem czemu często zamiast 3 wbija mi się 1 albo odwrotnie) 3- że będę musiała skręcić w lewo i nie wyczuję odległości i mnie ktoś trachnie :/ ja mam prawko od jakiegoś czasu ale bardzo mało jeżdżę, ostatnio tż kupił nowe autko i dał mi się przejechać. Kolumbryna taka, że nic nie widziałam ani z przodu ani z tyłu, do tego pomyliły mi się biegi i nie umiałam zaparkować powiedziałam, że więcej z siebie idiotki robić nie będę i ma mi kupić jakieś sejszento, będę mogła je do woli obijać ![]() fewciu duuuuużo zdrówka Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2013-09-18 o 22:04 |
|||||||
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
no i isofix wydaje mi sie dużo bezpieczniejszy. a co do jazdy, ja dopiero moze 10ty raz jechalam sama - prawko mam juz prawie rok
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-09-18 o 21:56 |
|
|
|
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nauczysz sie nauczysz mnie uczył tzt na początku- mało brakowało a doszłoby do rozstania, ale teraz wiem ze moge jechać gdzie chce, czy to nad morze czy w góry teraz jak jedziem my gdzieś daleko, to zawsze ja prowadze. A najlepszym sposobem na nauczenie się i przestanie się bać jest pojechanie w długa trasę. Ja pojechałam 320 km i wróciłam, co prawda..mandat dostałam Kurna, siedze na trybiae awaryjnym w kompie;/ cos mi nie halo w kompie;/
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Neti, no właśnie też mi się tak zdaje
Bo dzieciaczki nie obchodzą jeszcze pełnych urodzin, tylko kolejne miesiące, czyli jubileusze = czyt. jubilaci ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- O, a teraz przeczytałam jeden artykuł i wychodzi na to, że tu nie ma ani solenizantów, anu jubilatów
|
|
|
|
#2495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestyem na tym etapie że planuję trasę tak by ciągle skręcać w prawo albo jak najmniej w lewo - nawet teściowa dała mi ksiązkę z lat 80 chyba pod tytułem "nie bój się skretu w lewo" jak juz nabiorę predkości - zawrotne 90 to mój max, to często nawet nie wiem na którym biegu jestem i by zrobić redukcję łapię stresa. Generalnie biegi to dla mnie czarna magia ciągle. Ale ruszyć na skrzyżowaniu jak silnik zgasnie to jest koszmar, ja się robię cała czerwona, i nagle zacinam się i popełniam błąd za błędem. Ja naprawdę do jazd i egzaminu podchodziłam lajtowo a nagle po porodzie co mi się stało i cała się spinam. Pamiętam jak TZ opierzylam zeby nie patrzyl sie jak ruszam spod domu jk jechalam pierwszy raz z Boryniem do rodziców.
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialabym - Yae dzis swietuje
![]() Co do prawka - ja mam jakies 1,5 roku, a sama jechalam...raz. I to w sytuacji megatstresowej. Tata byl z siostra na rowerze, po 30min dzwoni, nie slyszalam co mowi, bo slychac bylo jedynie dziki krzyk siostry. Okazalo sie, ze wywrocila sie, krew sika na wszystkie strony, siostra nie da rady wrocic, wiec mam brac auto i po nich jechac Hahaha ![]() W stresie bylam strasznym, bo nie wiedzialam nawet gdzie sa (ciezko bylo ustalic, bo to polna droga). Ale dojechalam! I nawet wrocilam sama z siostra O dziwo lepiej mi sie jechalo niz z tata siedzacym obok ![]() Wlasciwie wcale nie jezdze (ostatnio jeszcze przed ciaza), nie jestem pewna siebie za kierownica. Hmm mam problem z taka plynnoscia ruchow, a najbardziej boje sie...ruszania i parkowania :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-18 o 22:08 |
|
|
|
#2497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sylwus, wiem, ze teraz zawalil Ci sie caly swiat, ale napewno pozbierasz sie do kupy .. Jestes, piekna, madra, zaradna kobieta i masz najwspanialszego faceta pod sloncem Bartulka ... Napewno znajdzie sie ktos, kto pokocha takie 2 skarby jak wy [COLOR="Silver"]Cytat:
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2013-09-18 o 22:10 |
||
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to za książka? Można gdzieś ją dostać?
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
deli - uczenie się jazdy z TZ, nie dziękuję. Zaczynalam z byłym, skutek był taki, że doszłam do wniosku ze jestem beznadzieja i na kierowce sie nie nadaje.
Pozniej probowalam z TZ, po tym jak juz mialam jazdy i? pojechalam tez pewna na miasto, szło jak z płatka .. samochód gasł, skrzyzowanie, srodek miasta, sznur aut z nami. ja sie zablokowalam. w koncu za 3 razem auto odpalilo, ja sie poplkalam, ale tz kazal mi jechac dalej do domu, cala noc myslalam o tym ze odwolalam jutrzejsze jazdy .. ostatecznie tego nie zrobilam ale dlugo nie moglam dojsc do siebie, hahaha
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Moja przyjaciola kupe czasu robila tak, ze jak jechala do marketu, stawala na samym koncu parkingu, bo bala sie zaprkowac miedzy autami
![]() ![]()
|
|
#2501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie rozumiem np. dlazego ruszania spod domu, parkinkgu nie boje sie, nic sie nie dzieje, ale na skrzyzowaniu czasem sie zacinam i koniec ..
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() A co do isofixa...podobno ten fotelik romero z linka co wklejalam zapina sie latwiutko..ale ja jeszcze na żywo nic nie sprawdzałam ani z iso abi bez. Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jakaś stara ksiązka, z lat 80.
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
ale napewno nie solenizantow Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Co do wielkosci auta, wiecie co kwestia wprawy i doswiadczenia .. Mi osobiscie super sie jezdzi busem mojego n taty, wysoko sie siedzi, nic Cie nie oslepia, wspomaganie jest, kopa tez ma jak sie depnie ...
Automat tez fajna sprawa, TZ mial bmke w automacie ... fajnie sie jezdzilo, ale mialam mega stresa, ze w koncu ta lewa noga pojdzie na hamulec
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#2508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam w swoim otoczeniu 2 silne, niesamowite kobiety, ktore znalazly sie w podobnym polozeniu jak ty, obie po kilku latach od rozstania- kwitnace i przede wszystkim szczesliwe, w dojrzalszych zwiazkach. Obie maja kolejne dzieci z ńowymi partnerami. Przyjdzie czas i na Ciebie, trzymaj sie dzielnie kochana.
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Dziewczyny nie odzywałam się, bo jakoś nie mogę się ogarnąć chodzę i się snuję w dresie z wypchanymi kolanami i nie wiem co robić Ola trochę przychorowała i potrzebuje więcej uwagi generalnie. Ale czytam Was na bieżąco HOPE Twoje "o chuju złoty" mnie dzisiaj rozłożyło na łopatki. biere jak swoje Deli, ja do kąpieli do tej pory zużyłam hippa tylko i jestem w trakcie musteli Aska, Ty to jesteś... Blogerko, mi na egzaminie zgasł na skrzyżowaniu 3 razy i co Ty na to? ale ja od początku jeździłam tylko dieslem a tu trza było jakimś benzyniakiem zdawać ale zdałam i od tamtej pory mi nie straszne to ze może zgasnąć, potem mi tylko raz zgasł, od razu jakiś tłuk mnie strabił ,wysyłam z założenia, ze się nie pali i se franio poczeka Laski właśnie wracam z teatru Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Solenizant obchodzi i urodziny, i imieniny, a jubilat jubileusz (np. 10cio lecie czegośtam) Solenizant świętuje 14, 27, 48 urodziny i co roku imieniny. A jubilaci, to np. małżonkowie świętujący okrągłą rocznicę zawarcia związku - 5, 10, 15. I jubileusz zazwyczaj kończy się liczbą okrągłą - czyli 0 albo 5
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-18 o 22:24 |
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsza puenta jaka mozna sobie wymarzyc
|
|
|
#2512 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Acha, jadę autobusem i przysiadł się do mnie jakiś człeń, zagaić próbuje, o chuju złoty, szkoda ze mało urodziwy
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
hahahahahahhaha, kurde ... gdybu nie fakt ze to rodzinne miasto i sie balam ze ktos znajomy zbaczy co na drogach wyczyniam to tez bym moze to olala ![]() a co do dresw to wlasnie sobie zamowilam dwa komplety zeby nie lazic z wypchanymi kolanami, bo zawsze przed ciaza obiecywalam sobei ze jak bede mama to nie beda ta co to lazi w dresach po domu z potarganymi kudlami, i co? wiadomo ![]() Ale się ogarnę kiedyś
12.01.2013 Edytowane przez blogerka Czas edycji: 2013-09-18 o 22:27 |
|
|
|
|
#2514 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz mam nivea sensitive Cytat:
no i tak ma być fajnie wam
|
|
#2515 | |
|
Wtajemniczenie
|
To Ci powiem cos wiecej, mi instruktorka ciagle mowila "a co jesli nie? jesli bedziesz musiala jezdzic manualnem" ale ja nie, za chiny nie, tylko automat. I masz Ci los
hahaha---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
#2516 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak tak to daj znać prosze bo skoro lepszy od Recaro to chyba tez zakupię Jesli chodzi o prawko to mam dlugo juz na poczatku balam sie jezdzic jak kazd yale duzo jezdzilam i pojade w kazdych warunkach a u nas jak snieg spadnie a plugi wyjezdzaja pozno albo i wcale albo i nie daja rade i smigam, zakopie sie to sie odkopuje i dalej, ale mam nadzieje, ze tak zim juz nie bedzie ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- i zdalam za pierwszym razem
|
|||
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
...no proszę...to ja zostane przy swojej wersji..bo tego nie spamietam![]() ![]() ![]() Sarah chyba jutro podjedziemy poogladac to dam znac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-18 o 22:33 |
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Aska twoja historia z pierwsza jazda pobija wszystkie jakie do tej pory slyszalam!
Ja mam prawko juz cos około 10 lat, przejechalam tysiace km i calkiem calkiem ze mnie kierowca, za to do mistrza parkowania mi daleko! Mamy diabelsko waskie miejsce parkingowe, z dwoch stron betonowe kolumny- dzieki bogu obite guma, za kazdym razem jak mam tam wjechac to jestem spocona ze stresu( a mam czujniki arkowaniab
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

ja tak samo 
..
przecież Ty super babka jesteś 

Hahaha

Może po prostu świętujących?
mam w swoim otoczeniu 2 silne, niesamowite kobiety, ktore znalazly sie w podobnym polozeniu jak ty, obie po kilku latach od rozstania- kwitnace i przede wszystkim szczesliwe, w dojrzalszych zwiazkach. Obie maja kolejne dzieci z ńowymi partnerami. Przyjdzie czas i na Ciebie, trzymaj sie dzielnie kochana.