|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super że okej wszystko ![]() Cytat:
![]() piękny sen! ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ![]() Oj Trele to by Cię chyba ozłociła gdyby miała faktycznie tak przyjemny, krótki i łatwy poród jak w Twoim śnie
![]() |
#693 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() To ile standardowo trwa ktg w Pl?? Tu podpinają i kartka leci dopóki nie wyłączą maszyny i raz to z 1,5h leżałam bo położne były zajęte ![]() Cytat:
![]() Kto by tak nie chciał... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-19 o 10:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Hello Brzuchatki!
wstałam ale jeszcze pospałabym z 4 godziny... ja myślałam że u trele coś się rozkręciło, po tym wczorajszym księżyciu a tu dalej cisza ![]()
#695 |
Zadomowienie
|
Ale macie tempo!!
Śniło mi się, że Trele urodziła!! A do szpitala pojechała jednak taksówką! Majka na świat przyszła 20.09 nad ranem. Trele- strzeż się!! Rybko, no właśnie mam taki zamiar "wybadać rynek". Pierwszą bajkę to dla Ani, potem kolejną na urodziny chrześnicy mojego męża. Jak się spodobają, to zacznę zbierać zamówienia na "pod choinkę". Tylko w sumie druk takiej bajki jest drogi- żeby była okładka i jakiś lepszy papier [taki zwykły a'la ksero, to się podrze szybko]. Ale może się przyjmie. Nie wiem, ile takie bajki mogą kosztować ![]() Witam się! Mam dziś gości, więc mało mnie będzie- nie szaleć mi!! |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Wtajemniczenie
|
mój tez nie był najgorszy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Kurde czuje się dzisiaj jak wrak, kości na dole mnie wszystkie bolą przy każdym wstawaniu masakra, jak chodzę to tak samo, żebra mnie bolą po prawej stronie, prawa ręka, lewą mam trochę zdartą i kolana mnie dzisiaj bolą bo mam też obdarte. Wczoraj nic nie bolało, a dzisiaj zaczynam odczuwać że chyba jednak wczoraj z jakąś większą siłą gruchnęłam na ulicy bo mnie boli tu i ówdzie
![]()
#698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 4 tz wstawał i nie umiałam zasnąć, a jak zasnęłam ok 5.30 to o 6 natalka wstała ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Gratki za tygodnie
![]() ![]() Dzidzia, trzymam kciuki za okruszka, odpoczywaj, mały wojownik da rade zgromadzić więcej małego ciałka i już niebawem będziecie w domku!
#700 |
Zadomowienie
|
Miałam Was zapytać.. Od kilku dni, jak próbuję się obrócić na bok, to coś "przeskakuje" w dole kręgosłupa i bardzo boli. Aż taki paraliżujący na kilka sekund ból. I to obojętne, na który bok. Normalne to to w ciąży, czy mam robic afere po lekarzach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale widziałam tez wiele bajek które miały kartki tj. z bloku technicznego, a okładkę grubszą- tektura a na niej te kolorowe napisy,postacie itd.. Może to taniej wyjdzie ![]() Cytat:
Ja mam nadzieje ze każda z nas bedzie miałą krótki i wspaniały poród ![]() ej miał być u mnie ten kurier i go jeszcze nie było.. czekam do jutra a jak nie to ![]() a włąsnie,bo jak zamawiałam, ale ja nie mam konta na all to mogą mnie oszukać? ;>
![]() |
#703 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42883970] Jakie to jest głupie jak się już rodziło i się boi, że się nie pozna teraz porodu ![]() A co do odwiedzania po porodzie to powiem Wam, że ja nikogo nie chciałam widzieć prócz męża. I teściowie to uszanowali, ale moja mama to miała pretensje, że nie powiedziałam, że jedziemy do porodu bo by z nami pojechała! (Jeszcze jej tam brakowało!!!) I przyjechała do mnie na 2 dzień i jak nas wypisywali- ale wcale jej nie potrzebowałam... Tylko, że ona taka jest, że uważa, że jest konieczna wszędzie i zawsze. A ja czułam, że to był tylko nasz czas..[/QUOTE]Oj ![]() ![]() Może trzeba całej rodzinie powiedzieć jak już będziemy w domu, żeby uniknąć pielgrzymek do szpitala ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#704 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42884257]Ja to nawet zwykłego wymazu nie miałam robionego w tej ciąży... I już nie wiem sama czy dlatego, że pani dr zapomniała, czy dlatego, że już mnie na cc skazała. Głupio mi tak upominać się u lekarza z 30letnim doświadczeniem o każde badania...[/QUOTE] wiesz co, tego wymazu przy cc to on ci nie zaproponuje bo te bakterie dziecko może złapać przy naturalnym porodzie i wtedy jak wykryte zostały przy tym badaniu co teraz mi polecił to wiedzą żeby podać dziecku antybiotyk po porodzie, tak mi to tłumaczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to jest chyba nowe badanie i mojemu to się przypomniało jak już miałam wychodzić więc może jeszcze nie zawsze pamiętają lekarze żeby poinformować??? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj tez miałam KTG 40 minut, to chyba najkrótszy czas, chociaż nie wiem nie znam się, w każdym razie nudno było
#706 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się dzisiaj witam z humorem średnim, bo pogoda kijowa, TŻ pojechał w delegację, a ja zaraz lecę sprzątać, bo właściciel mieszkania dzisiaj przychodzi po kaskę ![]() ![]()
![]() |
#707 | ||
Zadomowienie
|
Dzień doberek Mamusie
![]() Cytat:
Pytam bo ja też mam problemy ze wzrokiem ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ok, miałam wejść na wątek: ja, mój brzuch i Eric, ale niestety zostaliśmy wyprzedzeni przez ból głowy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do odwiedzin w szpitalu. Ja już zapowiedziałam, że w pierwszy dzień jest ZAKAZ absolutny. Tylko mąż. A później pozwolę na odwiedziny najbliższej rodziny (rodzice, rodzeństwo). Chociaż wcale mi się nie uśmiecha (tzn moją mamę i siostrę to chętnie zobaczę, bo i mi pomogą jak coś, podpowiedzą co i jak, ale teściowej i całej reszty bym tam nie potrzebowała). No, ale z drugiej strony później jak wyjdę ze szpitala to prosto do Wrocławia i nie będą mieli możliwości odwiedzin, więc niech chociaż w tym szpitalu się nacieszą. Chyba, że zrobią w szpitalu ograniczenie odwiedzin, bo to przecież sezon grypowo-chorobowy będzie.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-19 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Dzien dobry
![]() Witam sie z rana , oczywiscie w komplecie ta pelnia to dzis ? ![]() Do 3.30 nie spalam napewno ![]() Jestem wykonczona Ale za to wyczailam ze dzis w Lidlu mam promocje na dzidziusiowe - I jak tylko dojde do siebie to lece sznupac bo podobno te butelki z TT z kołeczkiem sa 2za 4£ I duzo innych .. Do tego czeka mnie dzis sprzatanie , bo jutro wlasciciel robi najazd ![]() Bedzie smiesznie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#712 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#713 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz jestem jakaś bardziej wyczulona, wcześniej się niczego nie bałam. Cytat:
![]() W 1 ciąży miałam właśnie tego paciorkowca, ale leczyła mi g ![]() Tego ostatniego to też się właśnie boję... Bo teraz to co? Ja sobie moge mówić, że muszę mieć cc, że boli mnie blizna, że nie miałam wymazu, że mam 4 raz infekcję, że poprzednio nie było postępu porodu i że pan dr mówił, że taka uroda mojej szyjki, że się nie rozwiera- Nie mam na to żadnego papierka, potwierdzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
ale u mnie zimno wrrrrr ... niech zaczną w końcu grzać bo
![]() lece coś porobić bo dzień zleci a tu nic nie zrobione, o jakimś obiadku nie wspomminam nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie na osiedlu podobno od nowego miesiaca ![]() Nasturcja- Idź z Rinco do DDTVN. Ty bedziesz kulać wiersze, a Rinco szydełkować czapy ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas niby od dzisiaj mają grzać, bo zimno jak nie wiem :/ Rano jak wstaję to mam wrażenie, że okna pootwierane są!
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
AdOosienka - no dziewczyno mam nadzieje ze Twoje sny sa prorocze
![]() NASTURCJA - Twoje Tez ![]() Moj Tz za to stwierdzil pewnie ze to Od poczatku bedzie materialistka (po mamie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#720 |
Zadomowienie
|
Dzidzia kciuki za zdrówko małego zaciśnięte. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo mam chrześniaka który urodził się w 30tc o wadze 1090g i jest obecnie zdrowym 4,5latkiem
![]() Ja już po wizycie. Było usg i w skrócie jest wsio ok. Junior waży 1478g. Wg USG termin porodu przesunął mi się o 2 dni wcześniej. Dziś nie posłałam synka do przedszkola, bo ma taki kaszel wykrztuśny i katar lecący, że strach. Siedzi w domu w rajstopach, ciepłych spodniach i cieplej bluzie i się grzeje. Daję mu te leki co mam. Zobaczę może jutro pójdę na kontrolę do pediatry. ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Trele teraz pora na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.