|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cloche
Oby operacja była już dziś, a potem już z dnia na dzień coraz lepiej ![]() Anoxee, chyba Mysia pisała
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
zasnal!
anoxee, tylko nie mysl, ze jestes slaba “tylko“ dlazego, ze sie placzem malego przejmujesz! toz ja tez panikuje z powodu tych bardziej codziennych przypadlosci u Florka. to juz tak jest, no a ja nie mam monopolu na panike przeciez, wiec panikujcie do woli ![]() ehh, kiszki mi sie wierca, niedobrze mi jakos. chyba lepiej teraz mleka nie bede odciagac... takie zestresowane by bylo... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dobrze, że zasnął. Niech wypoczywa skarbuś i nabiera sił
--- Moja mała zrobiła mi dziś pobudkę o 7 Masakra. Zawsze około 8.15 wstajemy pierwszy raz. Karmię ją o 2 i 5 na śpiocha ale idę dalej spać a tu dziś takie cyrki Pisałam Wam chyba, że moja siostra w wieku 34 lat mając dwóch synków 8 i 12 lat wpadła Cały czas żyła nadzieją, że to pewnie dziewczynka a wczoraj się okazało, że chłopak. Wiadomo Cieszy się, że zdrowe ale i się podłamała biedna. Istna rodzinka.pl
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-19 o 07:52 |
|
|
|
#1684 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale chaos i co to za podejście... nie wypełniałaś deklaracji do jednego lekarza? ja mam wybraną (dodatkowo ma też specjalizację ogólną więc jest moim lekarzem), wiem w których godzinach przyjmuje i tylko do niej się rejestruje. walcz o swoje! nasza lekarka robi też coś ponad to co powinna. od razu na pierwszej wizycie dała mi dwa numery komórki, więc jak coś mnie niepokoi to mogę dzwonić, nawet w weekend. dzwonię na jej komórkę za każdym razem, jak w rejestracji mają komplet pacjentów i nie mogą mnie zarejestrować, do niej są zawsze tłumy. rejes. czynna od 7:30, dzwonię non stop, a o 8:00 już komplet............ dzwonię wtedy do niej na kom. i ona mi ustala godzinę. no i my mamy u niej być bez względu na wszystko przynajmniej raz w miesiącu- tak sobie życzy widzieć Helenę do I roku życia. Bardzo dobry, poważny lekarz. Znajdź takiego dla Wojtusia, a nie jakieś przypadki patologiczne........ Cytat:
musiałam wygooglować co to socatots, a przecież i tak mnie nie będzie. dziś baranki też mnie ominą- mamy lekarza. w ogóle jestem zabiegana przed wakacjami.. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- ZWARIUJĘ. Specjalnie wstałam o 6:30,żeby odciągnąć mleko na wieczór i nie leci :beksiam: :beksiam: popijam wodę i sok porzeczkowy i co? ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Cloche! i siły!
|
|||||
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Hapy blue im bardziej Ci zalezy tym gorzej.
Moje dziecko o 4..50 stwierdzilo ze pora ns zabawe i przez ponad godzine w ciemnosci gadał. Dziwne ze w dzien nawet 10 min nie polezy sam. Mialam dxidisj dwa rozne sny i w obu Brad Pitt mial przyjechać, musze sprawdzić czy nie planuje przyjazdu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dzien doberek
D. Dzisiaj na pozniejsza do szkoly to pospalismy ![]() Za oknem przebija sie sloneczko ale temperatura powoduje dreszcze 7,5 stopnia Ja zasmarkana dalej ale nie czuje sie zle Dzisiaj mozliwy nalot tesciowej wiec musze ogarnac troszke Diablii trsymam kciuki za szybkie wyjscie do domuni za wyniki histo....... ![]() Cloche kciukasy za sen Flo i za operacje , myslami jestem z Wami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, rano mam pełniejsze,karmimy się koło 20 i Paulinka idzie spać, później na śpiocha tankuję pod korek po 22 i następne karmienie 7-7:30. W międzyczasie dostaje smoka na kwękanie i pomaga. Zmienilam jej poranne karmienie na wieczorne, bo ja jestem mega śpioch i chodziłam jak zombie, wolę wstać i wepchnąć smoka, bo jak było karmienie to miałam 1-1,5h z glowy bo nie potrafiłam zasnąć więc i chęci do zabawy z urwiskiem mniej. Teraz lepiej funkcjonujemy a i mąż, który wstaje przed 5 rano wstaje bez pobudek w nocy do pracy ![]() Po takim szarpaniu pod koniec karmienia probowałam coś wycisnąc z cyca i nic nie chciało iść, nawet kropla, dlatego myślałam, ze glodna. Dałam do drugiej i zrobiła 2 łyki i też wygibasy. Poszła spać i szybko zasnęła, chyba śpiąca już była. Mam wrażenie, że ona tak kombinuje wieczorem jak jest zmęczona, bo jest głodna i rownoczesnie śpiąca i chce zdążyć się najeść przed snem, możliwe to? Chyba Mysia, ale jak znajdziesz coś na YT to wklej. Ja dzisiaj mam gości z pracy więc dużo w tym temacie nie zrobię.
|
|
#1688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jakby mi nie odpisali że mozna z dziećmi i będą zajęcia dla nich, to bym dziecko zostawiła z mężem
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zdrówka Banieczko Witam się i ja.. u nas pochmurnie i wietrznie.. Chłopaki odstawieni do szkoły..wróciłam ,ogarnęłąm kuchnie.. Tymek śpi, a ja zaraz biorę się za resztę mieszkania..najchętniej to bym zaszyła się pod kołderke koło małego i poszła jeszcze spać
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj bylismy na miescie.., z kochana az jej nie poznalam spala sobie pare h a my spokojnie zjedliśmy itd
tylko po drodze w busie było trochę placzu ale w powrotną strone mialam ja na rekach i bylo ok Jutro znow, oby juz calkiem bezproblemowo. Mamuski! Gdzie orhanizujecie wypady z dzieckiem? Bo galerie spoko ale dla mnie, Z jest przy okazji.. Zastanawiam się gdzie mozna jechac z wozkiem by dziecko też mialo cos milego. Help! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
PROSZĘ KOCHANE O RADĘ!!
Tymek jest dokarmiany od 2 miesięcy mlekiem Bebiko.. Do tej pory w sumie było ok. kupki co 2 dni, ulewał coprawda ale troszkę tylko. Od jakiś 3-4 dni zauważyłam,że mały ma problem z kupką i jak już ją na ten 2 dzień zrobi bo mega gęsta jest , a po drugie zaczął baardzoo ulewać.. praktycznie po jedzeniu mimo ,że go odbije to i tak potrafi chlustnąć ze 3 razy i oddać w dużej mierze to co zjadł. Przebieram bo kilka razy.. Czyżby mleko przestało mu po takim czasie odpowiadać? Wybieram się do pediatry , ale wiem,że Wy miałyście tego typu problemy.. Zmienić mleko?????? jak tak to na jakie?
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
U nas w szpitalu tak zawijali i też tak robię w domu teraz. Chciałam się upewnić czy o to samo chodzi. Idę się ogarnąć powoli, żeby mi czasu starczyło na wszystko. Na 12 mamy szczepienie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dziecko mi się popsuło po ponad 4h zjadł i zostawił 80ml :| Pierwszy raz jak żyje cokolwiek zostawił, dlatego to dla mnie dziwne. Zostawił połowę, bo wody ma 180. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, kompletnie nie wiem ile moja mała może zjadać i ile tego mleka odciągniętego zostawić na jeden posiłek?
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm może w takiej ilości jak mm się robi??? jakieś 120-150ml?
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
kurna chata, tamten srodek dal rade pol h. no to potem inny, po dlugiej walce padl - no i szal cial znow pol h. i ponowna bitwa, podano ten srodek co na poczatku i spi... ale coraz dluzej walczy z medycyna! dlugo tak sie nie da...
moge powiedziec jedno: nie ma szansy, zeby dziecko zasnelo glodne bez wspomagaczy-narkotykow!!! moje dziecko musi na odwyk Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładnie Ci zjada. Moja jadła przez jakiś czas 90 ml co 3 godziny a teraz jej się odmieniło i je 60 ml co 2h i za chiny jej nie moge oduczyć tego. Wypycha jęzor i nie da sobie butli do buzi włożyć. Nawet jak ją przegłodze. Jedynie w nocy zje czasem te 90 ml.
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 1 posiłek powinno wystarczyć. mój jak ostatnio został z mamą to na 2 posiłki wciągnął 230 ml
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
a, i pozwalam wam narzekac i panikowac jesli chodzi o zdrowko maluszkow, ale zeby byc nieszczesliwym, bo dziecko o 7mej wstalo? z jedna, max dwiema pobudkami na amciu? marzenie!!!
i zeby nie bylo, ja tez potworny spioch jestem ![]() rozgryzlam ich. oni specjalnie kaza tak dlugo glodzic dzieci, zeby rodzice byli przeszczesliwi, jak dziecko w koncu jest zabrane na stol operacyjny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: AW: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Hej
co Wy robicie o 5 rano na łizażu ? ![]() My śpimy zazwyczaj do 8- 9, zdarzyło się i do 10. Mała sie budzi nad ranem na cyca, ale potem zasypia a jak się budzi to leży sobie grzecznie i czeka aż wstanę, a jak dłużej tak leży to znowu przyśnie. Ranki mamy cudowne, wieczory masakryczne. Wczoraj wieczorem, przed zaśnięciem darła się 3 h a ja sie postawiłam i nie usypiałam jak dotychczas, chodząc z nią po domu. Już mi kręgosłup wysiada, muszę znaleźć na nią sposób. Dzisiaj rano udało sie odłozyc do łożeczka i zasnęła sama. Zobaczymy co będzie dalej ![]() Cytat:
Coś wiadomo, kiedy Wasza kolej ?
|
|
|
#1705 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz zmienić na takie z tańszych, to Nestle robi oprócz Nanu i Neste Junior także Gerber, jest w lidlu chyba za 12,99. ![]() L. ma 180ml wody. Ale dajemy hippa i tam są inne normy, niż na bebilonie i nanie np. Bo na nanie było bodaj, że do 4 m-ca 120ml wody (L. pił 150), a na Hippie jest, że 180ml wody. Cytat:
![]() Cytat:
Spadam się szykować dalej, dorobić trochę mleka dla młodego, co by nie był głodny w przychodni. Siemka! |
|||
|
|
|
#1706 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymajcie sięDiabli czeka na wypis Siema! u nas pobudka o 5:15 i 8:20 gdzie mały sobie leżał a ja jeszcze pospałam po nakarmieniu go
|
|||||
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide do dietetyczki, miałam schudnac 3 kg a poszło tylko 2. Ciekawe jak tłuszcz i wiek metaboliczny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak teraz policzyłam na szybko. Na puszce mam napisane, ze powinna jeść 6x120 =720 Ona je tak na oko 12x60 = 720 Wiadomo w nocy je rzadziej, ale potrafi i po 90 ml 2 razy zjeść więc chyba dobową dawkę zjada.
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-19 o 11:13 |
||
|
|
|
#1709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z mleka to właśnie myślałam o Gerber.. u nas po 14zł jest..tyle co Bebiko w Biedronce..Czytałam opinie o tym mleku Gerber i same superlatywy.. Ale jak przejść na to mleko? tak odrazu? skończy się bebiko i siup ? Cytat:
Brakuje mi już jej nocnych maratonów na wizażu:p rano nie ma co czytać ![]() Cytat:
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
cloche kciuki za Florka!! oby zrobili mu tą operacje i było po wszystkim
![]() u nas w nocy 5 pobudek z czego 3 to takie pociumkanie z minutę i dalej spał, 2 razy ciągnął ladnie ok 10 minteraz owinęłam go na psycholka i ładnie śpi już 1,5 godz bez płaczu o cyca, tylko mam problem bo on co chwilę sie w tym kokonie przekręca na brzuch, karmię go na boczku - tylko tak zasypia, więc boję się trochę na noc go owinąć pierwszym zakupem przy drugim dziecku będzie woombie teraz już mi szkoda kasy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

Oby operacja była już dziś, a potem już z dnia na dzień coraz lepiej

Masakra. Zawsze około 8.15 wstajemy pierwszy raz. Karmię ją o 2 i 5 na śpiocha ale idę dalej spać a tu dziś takie cyrki 
, że ona tu nie ma termometra, poleciała go szukać gdzieś a mi kazała rozebrać.. 

i siły!

Więc masuję i masuję codziennie i strasznie się przy tym modlę by w końcu ta błonka tam pękła.