|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
|
|
#2462 |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cóż, dzieci bywają okrutne, ale to nie jest cecha wrodzona. Wychowanie i samo podejście do takiego dziecka mogą dużo zmienić. Widzę po mojej siostrzenicy, która jest diabłem wcielonym, bo brakuje jej uwagi od dorosłych. Trudno usprawiedliwiać tylko wychowaniem, gdy 12-letni szczyl kopie psa, albo babcię, ale i to ma gdzieś swoje źródło.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Sent from my A1-810 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wl Cytat:
Nauczycieli świetnych, takich co lubili swój zawód i dzieci było bardzo, bardzo mało i spotkałam ich raczej w liceum. |
||
|
|
|
#2465 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogolnie uwazam, ze przychodzenie do pracy, ktorej sie nie lubi (czy wrecz nienawidzi) musi byc straszne. I na pewno jest destrukcyjne. Jeszcze jak ktos tyra fizycznie dla grubej kasy, to moge zrozumiec, ale zeby w tak ciezkim i niedochodowym zawodzie jak nauczyciel sie meczyc? Tego nie rozumiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-09-19 o 11:19 |
|||
|
|
|
#2466 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Wczoraj robiłam ze znajomymi
![]() Zachciało mi się spotkań towarzyskich, a teraz mam 300 stron do nadrobienia
|
|
#2467 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Wiecie, to niby taki stereotyp, że nauczyciel to czlowiek, któremu w życiu nie wyszło, ale jak tak pomyślę o moich nauczycielach, to kurde, skądś się to wzięło
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
|
|
|
|
#2469 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Mój dziadek mówi, że politycy odbijają sobie smutne lata młodości kiedy wszyscy się z nich śmiali
Gdyby dziadzio miał konto na wizażu kosiłby pewnie wszystkich argumentem "masz kompleksy"
|
|
|
|
#2470 |
|
Konto usunięte
|
Gorzej jak takie osoby pracują w żłobkach lub przedszkolach. Czasami takie mniejsze dziecko nie ma jak się poskarżyć rodzicom.
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba chodziłam do dziwnych szkół, bo dobrze wspominam nauczycieli, może z wyjątkiem 1-3
|
|
|
|
#2472 |
|
Konto usunięte
|
W jakiej magicznej krainie żyjesz?
Najgorzej wspominam panią pedagog właśnie - Tinkerbell, mam cię na oku ;P |
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obrazek dnia dzisiejszego, który rozłożył mnie na łopatki: Sepleniące pięciolatki siedzą przy stolikach. Przed nimi obrazki gruszek i jabłek i kolorowe papiery. Siedzą, rwą ten papier i wyklejają obrazki. Taka jesienna wydzieranka. Nagle jeden stolik zaczyna coś podśpiewywać. Podłapuje to drugi, trzeci i czwarty. Dwudziestka sepleniących pięciolatków śpiewała to. Oczywiście każdy w innym momencie zaczął, każdy na inną tonację i każdy na inną melodię. Jednak dzieci mogłyby słuchać fasolek, bo ta piosenka w ich ustach brzmiała dziwnie |
|
|
|
|
#2474 |
|
Konto usunięte
|
Najgorzej wspominam pedagogow... W klasach wczesnoszkolnych panie byly super
tylko bylo mi przykro bo mialam zawsze talent plastyczny a moje prace byly oceniane na poziomie mniej zdolnych osob. To w sumie straszny dylemat ktorego wspolczuje tym nauczycielkom bo traktowanie wszystkich rowno jest tak samo niewychowawcze jak faworyzowanie. A majac tyle dzieci poziom jest masakrycznie zroznicowany---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Wezcie ja znowu jade do tego zwierzynca. Dzis mam pol na pol - grupy ktore trymalabym w klatkach i grupy sympatyczne... |
|
|
|
#2475 |
|
Konto usunięte
|
Ja się pochorowałam po tej niedzieli i wlaśnie dzwoniła siostra, że ponoć na dzisiejszych zajęciach dzieci robiły mi laurki żebym szybko zdrowiała :'D
Może jednak nie sa takimi potworami. |
|
|
|
#2476 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-19 o 12:22 |
|||
|
|
|
#2477 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
ja kiedyś słyszałam, że dzieci są nadaktywne przez to co jedzą : kolorowe słodycze, kolorowe napoje, kurczaki itp
|
|
|
|
#2478 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przez dwa lata mieliśmy świetną wychowawczyni, normalnie ekstra babka. Miała jakieś problemy zdrowotne i w trzeciej dostaliśmy jakąś koszmarną babę, która nas nie lubiła, ciągle wychwalała swoją poprzednią klasę a my byliśmy najgorsi z całej szkoły. Ale gdzieś tak pod koniec były wywieszone na korytarzu średnie ocen klas i ich frekwencja i się okazało, że mieliśmy najlepsze wyniki i frekwencję.
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam praktyki tylko w przedszkolu i świetlicy szkolnej, więc ze starszymi dziećmi nie miałam do czynienia. To, co mnie tam najbardziej dziwiło, to nauczycielki, nie dzieci.
Po pierwsze faworyzowały nie kreatywne, pomysłowe itd. dzieci , tylko te "grzeczne", potulne baranki. Co lepsze, to np. karały te nadaktywne staniem w kącie. Jacha, dzieciak co na tyłku usiedzieć nie daje rady bezczynnie 5 minut, stanie grzecznie w kącie i przemyśli swoje zachowanie. Kończyło się to tym, że stał taki delikwent w kącie i z nudów i niemożności "czegośrobienia" np. podnosił koszulkę ukazując swoją nagą klatę, rozpraszając resztę grupy i doprowadzając babkę do jeszcze większej furii. Błędne koło. I jeszcze mnie śmieszyło jak się nauczycielki śliniły do tatusiów, co przychodzili po odbiór swoich latorośli. Przyjdzie matka - oschłe, itd. Przyjdzie chłop- one mają mokre majtki. Niedobór męskiego pierwiastka w szkołach rzuca się zwłaszcza starszym nauczycielkom na głowę. Teraz jak mam swojego dzieciora w szkole to wysyłam męża w kwestiach tzw. trudnych, bo inaczej z nim w ogóle gadają. |
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego byłam załamana widząc, że połowa dzieci na przerwie wyciąga z plecaków litrowe cole i inne sprite i pije i pije i pije. |
|
|
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2483 |
|
Konto usunięte
|
Ej to nie jest tak, że ja nienawidzę dzieci! Bo kurde wy myślicie, że jak ja widzę takiego 7 latka to nagle wstępuje we mnie szatan i chcę go zabić chyba. Ja chciałabym pracować z dziećmi na poziomie gimnazjum czy liceum, a nie w przedszkolu. Nie chciałabym pracować jako przedszkolanka, bo nie lubię mieć styczności z małymi dziećmi, po prostu. O ile małe dzieci są grzeczne i nie krzyczą, nie piszczą, nie rzucają się na podłogę, to absolutnie mi nie przeszkadzają, daleka jesttem od nienawidzenia dzieci, bo są. Jak mnie wkurzają, to mam ochotę wyjść, zwrócić uwagę albo coś, ale nie chcę wysyłać dzieciaków w kosmos, dlatego, że istnieją. Może moje posty wskazują na coś innego, ale nie nienawidzę dzieci (nawet jak nazywam je bachorkami) i nie, nie chciałabym pracować z takimi maluchami. Ale już z dziećmi z gimnazjum bym mogła.
|
|
|
|
#2484 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi się zawsze wydawało, że gimnazjum to złooo i w ogóle. A teraz jak miałam kontakt z gimnazjalistami to stwierdziłam, że w sumieeee to nawet tam bym uczyć mogła, ale mi się nie chce |
|
|
|
|
#2488 |
|
Konto usunięte
|
Zalezy też od tego na jakich gimnazjalistów trafisz, ale praca z gimnazjalistą a z dzieckiem z 1-3 to niebo a ziemia, z gimnazjalistą jeszcze pogadasz normalnie, z trzecioklasistą to tak nie bardzo
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
ja w życiu nie chciałabym uczyć w takim gimnazjum, do jakiego sama chodziłam
|
#2490 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że ktoś jest na wizażu od 2011 a nadal pisze "wizażystki"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

Dzieciaki się często boją chodzić do szkoły, bo sfrustrowana swoją pracą pani traci cierpliwość albo ma wszystko z dupie.

. Jakbym takich miała całe stado, to oczy dookoła głowy musiałbym sobie zamontować.
.

u nas się liczą