|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
ja kupiłam Nan, ale dałam 1,5 tyg temu 2 razy tylko, ale nie zauważyłam niczego złego po jego podaniu
narazie od tamtego czasu stoi i oby nie było potrzebne ale czego w dzień nie ma tej potrzeby? mi to tam w nocy nie przeszkadza, przyzwyczaiłam się już chyba do co 2 godzinnego wstawania. Ale nie chciałabym jej za bardzo uczyć spać ze mną, wolałabym ją w dzień nosić i przytulać, no ale to Ona decyduje Cytat:
![]() u mnie akt urodzenia USC tworzy jak szpital im wyśle dokumenty, ja urodziłam w poniedziałek, w środę wyszłyśmy ze szpitala a w piątek byliśmy z tż w USC i odebraliśmy akty urodzenia i po tygodniu był pesel w ogóle to zdziwiłam się, bo myślałam że mamy błąd w peselu bo jest 132902 początek a ja myślałam, że tak jak za naszych czasów pierwsze 6 to data urodzenia a teraz się pozmieniało coś, tak mi położna wytłumaczyła pesel potrzebny chyba właśnie do ubezpieczenia w pracy, muszę to właśnie załatwić jeszcze.Cytat:
a powiedz dlaczego tak wcześnie, coś się działo? zdrówka dla Was Cytat:
jutro będziesz już w szpitalu z tego co wyczytałam więc będziesz pod opieką i będzie dobrze wszystko, pozytywne myślenie proszę włączyć
|
|
#1052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwie się podobno BOA DUSICIEL 6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej 0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi) 1,5 szkl cukru 1szkl oleju mały proszek do pieczenia Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) . Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków Prosto ,szybko i smacznie" |
|||
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-09-19 o 16:09 |
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
hahah jestem meczybula
jeszcze co prawda nie tak zawzieta jak Matal czy Misia ale chyba pierwszy raz jestem 3 w statystykach
|
|
|
|
#1055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne imię Dopisuję ![]() Cytat:
![]() A gotuję na zaś, bo coś pomrożę może wreszcie
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Wiecie ze jeszcze nie Widzialam małego na oczy. Czekam na Tz ide pod prysznic i w końcu synka zobaczę.
![]() Mój opis porodu będzie przerażający ostrzegam. Po powrocie do domu napisze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem z Ciebie dumna
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak musicie być oboje do wyrobienia paszportu dla dziecka, żeby złożyć podpis przy urzędniku. My weźmiemy malucha i pojedziemy z nim po prostu. Zresztą pani z konsulatu powiedziała mi ostatnio, że chętnie pozna syna. ja zawsze mówię, że to, że komuś się udało, nie znaczy, że mi też. A druga sprawa przezorny zawsze ubepieczony
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa jest taka, że będzie musiał z tej uprzejmości parę razy skorzystać później, bo papiery trzeba wyrobić, jechać gdzieś. Także w październiku i listopadzie jego zarobki spadną, chociaż myślę, że i tak dostanie wyrównanie za sierpień i wrzesień, bo teraz ma dużo godzin.
|
|
#1061 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Odszedl mi czop sluzowy ,wdala sie jakas infekcja i zaczely sie skurcze, pojechalam do szpitala po poludniu ,probowali wyciszyc skurcze, udalo sie tylko na noc,pozniej odeszly mi wody i trzeba bylo rodzic...
|
|
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
MISIA to podobnie jak u nas, tylko tz cała ich uprzejmośc wykorzystal już w czasie szpitala... Będzie brał tylko tyle, żeby na poród był i jakieś usc pozałatwiał, ale te godziny pewnie będzie w weekendy odpracowywal.
|
|
#1064 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Jedna i druga twierdzi, że się wtrącać i narzucać nie będzie, ale coś mi się wydaje, że czas pokaże jak będzie naprawdę Ty Matal jesteś dzielną kobietą, więc na pewno szybko się ogarniesz z dwójką maluchów ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1065 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Normalnie, to już wejście by mu się urlop jutro kończył Ja w swojej robocie mogłabym zapomnieć, że ktoś mi tak na rękę pójdzie. Cytat:
Kurcze, to niby twardnienie, to mnie tylko uspilo w oczekiwaniu na chłopa. Lekko odretwiala się czuje to i ówdzie. Myślicie, że on ten masaż zrobił czy mocniej zbadał po prostu ![]() Choć kurcze nie wierzę jakoś, że masaż, bo niektórzy jak badają to mocniej boli. Jak przypomnę sobie badanie wziermikiem jak na początku w Sieradzu ordynator mnie badał, to mało na fotelu nie podskoczylam... Ps. Jak dzwoniłam do męża i opowiadalam o tamtej dziewczynie,a on zapytał czy dziecko zdrowe to jego szefowa słyszała i myślała, że to już ja urodziłam. Także panika w oczach... I potem mówi do niego żeby brał już ten urlop, bo ona na zawał zaraz zejdzie. ![]() A sama dziecko przenosila 7 dni i miała wywoływały poród. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ile waży Tusia?![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() oddaj trochę ![]() Cytat:
My po obiedzie mąż zajadał się papryką i chwalił ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- a miałam się pytac matal jak w ogóle Tż w nowej pracy? Podoba mu się?
|
|
#1067 |
|
dryfuję słowami
|
A jeszcze jedno... Też tak macie, że podczas tych niby twardnien macie nacisk na pupę, jakby się zbierało na 2.. u mnie w konsekwencji gazy idą. I do tego mdłości :/
Coś tam mnie pobolewa czasem, ale tak miejscowo więc nie wiem co mi on tam zrobił.. I proszę nie przypisywać się tego pełni. Księżyc ma gówno do tego Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- kindo, gratuluję ![]() Tej drugiej mamusi też gratuluję, ale nie pamiętam nicka ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO Czas edycji: 2013-09-19 o 16:54 |
||
|
|
|
#1069 |
|
dryfuję słowami
|
Kurcze, sorki, że tak skupilam się na sobie, bo czuję wyrzuty sumienia..
![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
masaz to chyba nie... bo to by chyba dlugo trwalo i bolalo chociaz nie wiem bo nie mialam... moze on ci tego czopa probowal podwazyc tak jak mi wczoraj chciala tyle ze ja nie mam zadnego rozwarcia... ona powiedziala ze musi przejsc palcem przez rozwarcie i tego czopa i jakos go tam od srodka sprobowac wypchnac... no ale nie dalo rady... |
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to działa w dwie strony... Jeden bez drugiego jak bez ręki. Cytat:
Ja jak mam takie twardnieie to musze iść siku, ale to pewnie dlatego, że u Ciebie dzieć niżej niż mój. I to, że czujesz parci na 2 to raczej normalne. ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Ja masaż szyjki to sama sobie zrobię ![]()
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
misia a jak to sie robi bo moze ja tez sobie zrobie...
|
|
|
|
#1073 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a w sumie jak mi tak ten czop odpada w maleńkich kawałkach, to ja też nie mam kontroli ile tam tego jest jeszcze zostalo ![]() brzuch mam ciągle taki jakby twardawy jak wyszlam od gabinetu, czasem bardziej czasem mniej o tyle mnie to irytuje, że nie czuje przez to małego mogłoby odpuścić na trochę tylko po to zeby mi się ruszył i żebym wiedziała, że z nim oka i cholernie irytują mnie te mdłości... zaraz zamierzam zjeść ostatnią pizzę i to za przyjemność jak zbiera się na hafty Cytat:
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-19 o 17:16 |
||
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1075 |
|
dryfuję słowami
|
wkurza mnie jeszcze tż, który naprawia dzwonek sąsiadce i ciągle slyszę chrapolące "ding-dong"
|
|
#1076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej czas szybciej leci ![]() A w pracy w porządku, niewiele opowiada, bo głównie pracuje, a nie gada z ludźmi Ale nie narzeka Tylko na dojazdy, bo to ok 1,5-2 h w jedną stronę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiemy ![]() Ja myślę, że misia sobie jaja robi, bo generalnie pomimo faktu, że ciężko byłby samemu sobie to wykonać, to - z własnego doświadczenia - to tak boli, że człowiek sam sobie by nie dał rady
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2013-09-19 o 17:21 |
|||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kolejne osiągnięcie - upitolenie połowy kuchni, minuta przerwy i upitolenie drugiej Robię zupę, w przepisie "połowę zmiksować", no to pomyślała Ewa, przełożyła do kubka miksującego od blendera, a że wyszło powyżej kreseczki na kubku to co... Włączyłam i już wiem po co kreseczka - reszta wyłazi górą No nic, powycierałam, przelałam z powrotem do garnka wzięłam końcówkę blendera - myślę, zblenduję w środku - pomyślałam, włączyłam, o pokrywce zapomniałam Powycierałam kuchnię, umyłam głowę, do pozostałej zupy dolałam passaty - wyszła bardziej pomidorowa niż z ciecierzycy, ale i tak smaczna... ...ciasta, które właśnie się upiekło, boję się spróbować ![]() rubinko Super, że znalazłaś dla nas chwilkę cotka, no nie jest źle, w sumie się zdziwiłam, że tak mało chcą. Z wizytą oczywiście od razu więcej, ale mi wizyta do niczego nie jest potrzebna ![]() inezka GRATULACJE Po gotowaniu padam... za oknem też pada... idę spać... |
|
|
|
#1078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie słoneczko, tylko chłodno, bo 12 stopni
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
caly dzien mi zimno i zle sie czuje... boje sie, ze mnie cos bierze... zebybtylko malej nie zarazic
![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

narazie od tamtego czasu stoi i oby nie było potrzebne 

bo jest 132902 początek a ja myślałam, że tak jak za naszych czasów pierwsze 6 to data urodzenia a teraz się pozmieniało coś, tak mi położna wytłumaczyła 

jeszcze co prawda nie tak zawzieta jak Matal czy Misia ale chyba pierwszy raz jestem 3 w statystykach 
Julek 18.09.2013

mogłoby odpuścić na trochę tylko po to zeby mi się ruszył i żebym wiedziała, że z nim ok