Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 16:04   #1051
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z tym, że Nan lubi zapierać, ale jest najtańsze
ja kupiłam Nan, ale dałam 1,5 tyg temu 2 razy tylko, ale nie zauważyłam niczego złego po jego podaniu narazie od tamtego czasu stoi i oby nie było potrzebne

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja bym to nazwała potrzebą bliskości.
ale czego w dzień nie ma tej potrzeby? mi to tam w nocy nie przeszkadza, przyzwyczaiłam się już chyba do co 2 godzinnego wstawania. Ale nie chciałabym jej za bardzo uczyć spać ze mną, wolałabym ją w dzień nosić i przytulać, no ale to Ona decyduje

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mój w dzień prawie w ogóle nie śpi. Od 5.30 spał tylko godzinkę
Cytat:
Napisane przez kindo7 Pokaż wiadomość
mam na imie Mila Zyanya i urodzilam sie wczoraj o 17.15 3 kg i 53 cm!!
i oczywiscie 10 pkt!
przepraszamy,ze sie troche wepchalysmy w kolejke
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
gratulacje !!!!!!

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ile czasu czekałyście na akt urodzenia ?
u mnie akt urodzenia USC tworzy jak szpital im wyśle dokumenty, ja urodziłam w poniedziałek, w środę wyszłyśmy ze szpitala a w piątek byliśmy z tż w USC i odebraliśmy akty urodzenia i po tygodniu był pesel
w ogóle to zdziwiłam się, bo myślałam że mamy błąd w peselu bo jest 132902 początek a ja myślałam, że tak jak za naszych czasów pierwsze 6 to data urodzenia a teraz się pozmieniało coś, tak mi położna wytłumaczyła pesel potrzebny chyba właśnie do ubezpieczenia w pracy, muszę to właśnie załatwić jeszcze.

Cytat:
Napisane przez inezka92 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

gratuluje nowych pociech na swiecie
hej gratulacje !!!! a powiedz dlaczego tak wcześnie, coś się działo? zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Wracam z tego KTG i wystraszyłam się nieźle. Dziewczyna,z którą w we wtorek miałam USG urodziła wczoraj przez CC. O 10h połączyli jej oxy, a ok 13:30 zaczęły odchodzić zielone wody

Wszystkie KTG miała idealne, USG też dobre.

Dzidziuś zdrowy, ale sam fakt... Boję się. Wiem, że znów marudzę, sorki, ale po prostu się boję.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
kurcze kochana nie stresuj się jutro będziesz już w szpitalu z tego co wyczytałam więc będziesz pod opieką i będzie dobrze wszystko, pozytywne myślenie proszę włączyć
Stary 2013-09-19, 16:06   #1052
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
samba u nas w konsulacie paszport tymczasowy załatwia sie w godzinę, akt urodzenia, wasze paszporty, zdjęcia i już.

ja bym wolała jechać i załatwić niż całą drogę martwić sie czy mnie policja zatrzyma i nie będę mieć dokumentu dla dziecka.
nio ja tez, ale nie wiem jak wytlumacze to mezowi skoro franek, tadek i kazio jechali bez dokumentow... poza tym u nas chyba najblizszy konsulat jakies 3h w 1 strone autem... i z tego co teraz czytam to chyba musze byc i ja i maz... noo zobaczymy jeszcze

Cytat:
a mój dostanie tylko dwa dni wolnego jak będziemy w szpitalu. a potem dopiero na święta wolne.
mama tak samo.
Będę siedziała z małym sama, ogarniając dom, obiad i małego

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

wie któraś jak zrobić krem budyniowy do ciasta ?
w de jest ustawowo tylko 1 dzien

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
gratulacje dla noworozpakowanych!!!

dziewczynki nie mam czasu Was nadrobić, wpadlam z pytaniem, czy moglaby mi ktoras podrzucic przepis na ciasto ze śliwkami, które robi tu taką furrorę, please?
prosze, przepis Ewaci:
Zwie się podobno BOA DUSICIEL
6 jajek 2,5 szkl mąki zwykłej
0,5 szkl mąki ziemniaczanej (ja daje 3 zwykłej bo nigdy ziemniaczanej nie mam a i tak wychodzi)
1,5 szkl cukru
1szkl oleju
mały proszek do pieczenia
Ubijamy białka, dodajemy cukier, potem żółtka (czyli tak jak biszkopt), potem wsypujemy mąkę proszek i olej. Mieszamy na wolnych obrotach. Wylewamy na blachę (normalną dużą), ukladamy połówki śliwek skórką do góry jedna kolo drugiej .(mozna robić z brzoskwiniami świeżymi lub w okresie zimowym z puszki...ale osobiście najlepsze są sliwki->dlatego zawsze na zimę mroze) .
Nie wiem ile pieczemy i w jakiej temp bo zawsze na oko robie powiedzmy że 180 topni jak to większość placków
Prosto ,szybko i smacznie"
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:07   #1053
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
a mój dostanie tylko dwa dni wolnego jak będziemy w szpitalu. a potem dopiero na święta wolne.
mama tak samo.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

mhm...pół litra mleka + dwa roztrzepane żółtka+ pół szklanki cukry/ lub więcej wg uznania( z tego w pół szklanki zimnego rozpuszczasz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej i to wlewasz do gotującego się mleka). Taka masa mocno gęstnieje, aż łyżka stoi, studzisz do zera a później stopniowo dodajesz kostke masła w drobinkowych ilościach żeby się krem nie zważył. Na początku idzie ciężko, ale po którejś łyżce już sporo odchodzi od mikserowych widełek. i włala

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-09-19 o 16:09
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:09   #1054
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

hahah jestem meczybula jeszcze co prawda nie tak zawzieta jak Matal czy Misia ale chyba pierwszy raz jestem 3 w statystykach
Stary 2013-09-19, 16:10   #1055
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Mala wazyla 1960g i miala 48cm, na imie dalismy jej Oliwia. Rodzilam SN, porod nie byl bolesny . Czujemy juz sie dobrze, oczywiscie sporo kontroli po lekarzasz, ale to dopiero w pazdzierniku. Cieszymy sie soba, chociaz nocka nie bardzo przespana, mala ma problemy z robieniem kupki
Jakie maleństwo
Śliczne imię
Dopisuję

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
o rany... tyle nagotowalas, robisz sie na bostwo wiec chyba faktycznie jedziesz na ta porodowke jutro hahah
E tam, jeszcze mam co robić, zainspirowałaś mnie wyszukiwaniem rzeczy do sprzątania
A gotuję na zaś, bo coś pomrożę może wreszcie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:12   #1056
shure
Zadomowienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

Wiecie ze jeszcze nie Widzialam małego na oczy. Czekam na Tz ide pod prysznic i w końcu synka zobaczę.

Mój opis porodu będzie przerażający ostrzegam. Po powrocie do domu napisze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:14   #1057
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Matall, teraz tylko rodzic
Inwersja,widzisz, jakos sie poukladalo bedzie mial kto torby znosic

Cytat:
mama tak samo.

Mój nie będzie miał ani jednego dnia, a ja będę z Edą i Elenką sama

Cytat:
hahah jestem meczybula jeszcze co prawda nie tak zawzieta jak Matal czy Misia ale chyba pierwszy raz jestem 3 w statystykach

Jestem z Ciebie dumna

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 16:16   #1058
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
nio ja tez, ale nie wiem jak wytlumacze to mezowi skoro franek, tadek i kazio jechali bez dokumentow... poza tym u nas chyba najblizszy konsulat jakies 3h w 1 strone autem... i z tego co teraz czytam to chyba musze byc i ja i maz... noo zobaczymy jeszcze

w de jest ustawowo tylko 1 dzien
tutaj to nie ma nic ustawowo, po prostu Tż mówi, że rodze i jedzie ze mną do szpitala, nawet nie ma zapłacone za ten dni.

Tak musicie być oboje do wyrobienia paszportu dla dziecka, żeby złożyć podpis przy urzędniku.
My weźmiemy malucha i pojedziemy z nim po prostu.
Zresztą pani z konsulatu powiedziała mi ostatnio, że chętnie pozna syna.

ja zawsze mówię, że to, że komuś się udało, nie znaczy, że mi też.
A druga sprawa przezorny zawsze ubepieczony

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:18   #1059
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
pozdrawiamy ze szpitala i troche nie umiem na kom sie ogarnac i zrobic na czerwono...
Gratulacje

Cytat:
hej dziewczyny
przyjmiecie mnie znowu do swojego grona, dawno mnie nie bylo, pewnie nawet mnie nie pamietacie

chcialam sie pochwalic, ze urodzilam dziewczynke, termin mialam na 27wrzesnia, a mala przyszla na swiat 12sierpnia. miesiac spedzila w szpitalu, teraz jest juz dobrze i jestesmy w domku juz od dwoch tygodni

gratuluje nowych pociech na swiecie

gratulacje

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Szeleczki zakłada się na ubranko. Ale pod okrycie wierzchnie. Zdejmuje się do przebrania i kąpania.
Na razie jest ciężko bo niezdarnie mi idzie zmiana. I łącznie zmiana pieluchy i założenie szelek to nawet ok. 10 min. Najgorzej w nocy bo strasznie przy tym krzyczy. Myślę, że jak ja się wprawię i on oswoi z tymi szelkami to będzie lepiej. Na razie cierpimy oboje.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Motyl, a Ty będziesz z czasem przyzwyczajać Tusię do cyca bez kapturka?
Strasznie mnie dołuje fakt, że nie idzie nakarmić dziecka normalnie, tylko z tymi silikonowymi sutkami Po cichu liczę, że może za jakiś czas moje suty się wyciągną
Ej nie dołuj się. Wyciągną się na pewno.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:19   #1060
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

no mój ma naprawdę dzięki uprzejmości szefa.

Druga sprawa jest taka, że będzie musiał z tej uprzejmości parę razy skorzystać później, bo papiery trzeba wyrobić, jechać gdzieś.

Także w październiku i listopadzie jego zarobki spadną, chociaż myślę, że i tak dostanie wyrównanie za sierpień i wrzesień, bo teraz ma dużo godzin.

Stary 2013-09-19, 16:27   #1061
inezka92
Raczkowanie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
hej gratulacje !!!! a powiedz dlaczego tak wcześnie, coś się działo? zdrówka dla Was
Odszedl mi czop sluzowy ,wdala sie jakas infekcja i zaczely sie skurcze, pojechalam do szpitala po poludniu ,probowali wyciszyc skurcze, udalo sie tylko na noc,pozniej odeszly mi wody i trzeba bylo rodzic...
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:31   #1062
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
mhm...pół litra mleka + dwa roztrzepane żółtka+ pół szklanki cukry/ lub więcej wg uznania( z tego w pół szklanki zimnego rozpuszczasz 2 łyżki mąki pszennej i 2 łyżki mąki ziemniaczanej i to wlewasz do gotującego się mleka). Taka masa mocno gęstnieje, aż łyżka stoi, studzisz do zera a później stopniowo dodajesz kostke masła w drobinkowych ilościach żeby się krem nie zważył. Na początku idzie ciężko, ale po którejś łyżce już sporo odchodzi od mikserowych widełek. i włala
dzięki

Stary 2013-09-19, 16:37   #1063
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X

MISIA to podobnie jak u nas, tylko tz cała ich uprzejmośc wykorzystal już w czasie szpitala... Będzie brał tylko tyle, żeby na poród był i jakieś usc pozałatwiał, ale te godziny pewnie będzie w weekendy odpracowywal.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 16:42   #1064
jo_asiek
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:

mój TŻ też nie będzie miał wolnego. W razie gdybym potrzebowała pomocy to mam mamę i teściową na miejscu (5 min drogi autem), więc coś zawsze ugotują i przywiozą. No i gdybym nie dawała rady psychicznie i fizycznie sama, to któraś będzie mogła mi potowarzyszyć przez trochę w ciągu dnia Jedna i druga twierdzi, że się wtrącać i narzucać nie będzie, ale coś mi się wydaje, że czas pokaże jak będzie naprawdę

Ty Matal jesteś dzielną kobietą, więc na pewno szybko się ogarniesz z dwójką maluchów

Cytat:
Odszedl mi czop sluzowy ,wdala sie jakas infekcja i zaczely sie skurcze, pojechalam do szpitala po poludniu ,probowali wyciszyc skurcze, udalo sie tylko na noc,pozniej odeszly mi wody i trzeba bylo rodzic...
kurka, wcześnie bardzo. No ale najważniejsze, że wszystko jest w porządku!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:45   #1065
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
ale ci super moj z bolem wyciagnie tydzien by byc z nami po porodzie w domu... a jak juz urodze i bedziemy jeszcze w szpitalu to on niestety do pracy bedzie chodzil zeby nie tracic urlopu ehhh
Mojemu dobrze się trafiło, że ma fajną szefową, że tak zrobili. Tzn. Że pozwolili przełożyć i sami zaproponowali, że może ten urlop wprowadzić jak się zacznie.
Normalnie, to już wejście by mu się urlop jutro kończył

Ja w swojej robocie mogłabym zapomnieć, że ktoś mi tak na rękę pójdzie.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Matall, teraz tylko rodzic
Inwersja,widzisz, jakos sie poukladalo bedzie mial kto torby znosic
Śmiej się śmiej...

Kurcze, to niby twardnienie, to mnie tylko uspilo w oczekiwaniu na chłopa.
Lekko odretwiala się czuje to i ówdzie.

Myślicie, że on ten masaż zrobił czy mocniej zbadał po prostu
Choć kurcze nie wierzę jakoś, że masaż, bo niektórzy jak badają to mocniej boli. Jak przypomnę sobie badanie wziermikiem jak na początku w Sieradzu ordynator mnie badał, to mało na fotelu nie podskoczylam...

Ps. Jak dzwoniłam do męża i opowiadalam o tamtej dziewczynie,a on zapytał czy dziecko zdrowe to jego szefowa słyszała i myślała, że to już ja urodziłam. Także panika w oczach... I potem mówi do niego żeby brał już ten urlop, bo ona na zawał zaraz zejdzie.
A sama dziecko przenosila 7 dni i miała wywoływały poród.

Stary 2013-09-19, 16:48   #1066
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Tuśka ładnie przybrała Muszę ją jeszcze obserwować, bo ma żółtą buźkę, ale na szczęście na dół nie schodzi, oby było tak dalej.
A położna super babeczka, fajnie mi się trafiło
Super to ile waży Tusia?

Cytat:
Tak. Wziął już urlop na jutro plus te 2 tyg letniego co trzymał na urodziny malucha.
No i potem dostaniesz jeszcze 2 dni okolicznościowego.

Dobra, jestem w domu.
Nie wiem czy mam szyjkę i jakie rozwarcie aktualnie. Podział po badaniu tylko "tu jest dobrze". Z resztą, po co mi ta wiedza.. i dodał, że teraz zrobi coś co może pobudzi macicę do skurczy i przeprosił, ale nic nie bolało
Poczułam tylko delikatniutenki ucisk. Tak jakby wpychal dodatkowy palec na siłę. Ale to naprawdę było takie NIC. Więc w sumie nie wiem co takiego zrobił, bo samo badanie szyjki mojej gin, co mi wpychala palce już w to rozwarcie, to bolało dużo bardziej.

Druga sprawa, że okazało się, że ja na prawdę prawdę tych twardnien nie zauwazam. Zapytałam położnej jak to widać na KTG, że są skurcze,a ona, że te procenty, więc jej mówię, że czasem mam przez dłuższą chwilę 99%, ale czuję to tylko po jeden stronie, więc na pewno dziecko się wypina. A ona do mnie, że nie, że owszem może dziecko leży w tym miejscu, ale to macica je obkurcza jak się spina.

I pominę fakt, jak nie raz wedrowalam po markecie wspierając się na wózku, bo myślałam, że aż tak mi się dziecko napina w brzuchu.

trzymam kciuki żeby to podziałało i to szybciutko!

Cytat:
No to na dziś chyba powoli starczy

Posprzątałam podłogi, łącznie z myciem, zrobiłam zupkę, schab się dusi, cycki z kurczaka upieczone. Uporządkowałam te przeklęte torby, zrobiłam zakupy, pranie się pierze
Rozważam umycie łazienki chociaż części jeszcze i spacer z młodym chyba zaliczymy, bo jest prawie 14 stopni

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ach, no i kontynuuję dzień spa, po spacerze zamierzam skoczyć pod prysznic, może nawet zaraz włosy naolejuję, najwyżej zwiążę je na spacer, może jakaś maseczka i od kilku dni chodzi za mną malowanie pazurów
Kobieto ty to masz nieskończone pokłady energii
oddaj trochę

Cytat:

Mala wazyla 1960g i miala 48cm, na imie dalismy jej Oliwia. Rodzilam SN, porod nie byl bolesny . Czujemy juz sie dobrze, oczywiscie sporo kontroli po lekarzasz, ale to dopiero w pazdzierniku. Cieszymy sie soba, chociaz nocka nie bardzo przespana, mala ma problemy z robieniem kupki

cos mi cytowanie nie wyszlo
gratulacje dla Was

My po obiedzie mąż zajadał się papryką i chwalił

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Wiecie ze jeszcze nie Widzialam małego na oczy. Czekam na Tz ide pod prysznic i w końcu synka zobaczę.

Mój opis porodu będzie przerażający ostrzegam. Po powrocie do domu napisze.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

a miałam się pytac matal jak w ogóle Tż w nowej pracy? Podoba mu się?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 16:51   #1067
inwersja
dryfuję słowami

A jeszcze jedno... Też tak macie, że podczas tych niby twardnien macie nacisk na pupę, jakby się zbierało na 2.. u mnie w konsekwencji gazy idą. I do tego mdłości :/

Coś tam mnie pobolewa czasem, ale tak miejscowo więc nie wiem co mi on tam zrobił..

I proszę nie przypisywać się tego pełni. Księżyc ma gówno do tego

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

kindo, gratuluję

Tej drugiej mamusi też gratuluję, ale nie pamiętam nicka

Stary 2013-09-19, 16:53   #1068
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie maleństwo
Śliczne imię
Dopisuję

E tam, jeszcze mam co robić, zainspirowałaś mnie wyszukiwaniem rzeczy do sprzątania
A gotuję na zaś, bo coś pomrożę może wreszcie
mama mi mowi ze jak mi sie nudzi to mam jeszcze cos nagotowac do zamrazarki hahaha... a ja sie jej pytam czy sie boi ze bedzie glodowac jak do mnie przyjedzie hahaha

Cytat:
tutaj to nie ma nic ustawowo, po prostu Tż mówi, że rodze i jedzie ze mną do szpitala, nawet nie ma zapłacone za ten dni.

Tak musicie być oboje do wyrobienia paszportu dla dziecka, żeby złożyć podpis przy urzędniku.
My weźmiemy malucha i pojedziemy z nim po prostu.
Zresztą pani z konsulatu powiedziała mi ostatnio, że chętnie pozna syna.

ja zawsze mówię, że to, że komuś się udało, nie znaczy, że mi też.
A druga sprawa przezorny zawsze ubepieczony
nooo wlasnie czytam o tym i zaznajamiam sie z tematem...

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2013-09-19 o 16:54
Stary 2013-09-19, 16:57   #1069
inwersja
dryfuję słowami

Kurcze, sorki, że tak skupilam się na sobie, bo czuję wyrzuty sumienia..

Stary 2013-09-19, 17:01   #1070
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Mojemu dobrze się trafiło, że ma fajną szefową, że tak zrobili. Tzn. Że pozwolili przełożyć i sami zaproponowali, że może ten urlop wprowadzić jak się zacznie.
Normalnie, to już wejście by mu się urlop jutro kończył

Ja w swojej robocie mogłabym zapomnieć, że ktoś mi tak na rękę pójdzie.

Śmiej się śmiej...

Kurcze, to niby twardnienie, to mnie tylko uspilo w oczekiwaniu na chłopa.
Lekko odretwiala się czuje to i ówdzie.

Myślicie, że on ten masaż zrobił czy mocniej zbadał po prostu
Choć kurcze nie wierzę jakoś, że masaż, bo niektórzy jak badają to mocniej boli. Jak przypomnę sobie badanie wziermikiem jak na początku w Sieradzu ordynator mnie badał, to mało na fotelu nie podskoczylam...

Ps. Jak dzwoniłam do męża i opowiadalam o tamtej dziewczynie,a on zapytał czy dziecko zdrowe to jego szefowa słyszała i myślała, że to już ja urodziłam. Także panika w oczach... I potem mówi do niego żeby brał już ten urlop, bo ona na zawał zaraz zejdzie.
A sama dziecko przenosila 7 dni i miała wywoływały poród.

masaz to chyba nie... bo to by chyba dlugo trwalo i bolalo chociaz nie wiem bo nie mialam... moze on ci tego czopa probowal podwazyc tak jak mi wczoraj chciala tyle ze ja nie mam zadnego rozwarcia... ona powiedziala ze musi przejsc palcem przez rozwarcie i tego czopa i jakos go tam od srodka sprobowac wypchnac... no ale nie dalo rady...
Stary 2013-09-19, 17:03   #1071
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
MISIA to podobnie jak u nas, tylko tz cała ich uprzejmośc wykorzystal już w czasie szpitala... Będzie brał tylko tyle, żeby na poród był i jakieś usc pozałatwiał, ale te godziny pewnie będzie w weekendy odpracowywal.
my tą uprzejmość to co chwilę, przeciez TŻ tylko na jedną wizytę nie poszedł ze mną, a tak to zawsze. A jak jego nie ma na produkcji to szef go zmienia.
Ale to działa w dwie strony... Jeden bez drugiego jak bez ręki.

Cytat:

eeej przestań

Ja jak mam takie twardnieie to musze iść siku, ale to pewnie dlatego, że u Ciebie dzieć niżej niż mój.
I to, że czujesz parci na 2 to raczej normalne.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Ja masaż szyjki to sama sobie zrobię

Stary 2013-09-19, 17:05   #1072
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

misia a jak to sie robi bo moze ja tez sobie zrobie...
Stary 2013-09-19, 17:14   #1073
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
masaz to chyba nie... bo to by chyba dlugo trwalo i bolalo chociaz nie wiem bo nie mialam... moze on ci tego czopa probowal podwazyc tak jak mi wczoraj chciala tyle ze ja nie mam zadnego rozwarcia... ona powiedziala ze musi przejsc palcem przez rozwarcie i tego czopa i jakos go tam od srodka sprobowac wypchnac... no ale nie dalo rady...
mosz..,nie wiem.. bo w kibleku poszedł kawalątek, ale też mały i wciąż bez podbarwienia.
a w sumie jak mi tak ten czop odpada w maleńkich kawałkach, to ja też nie mam kontroli ile tam tego jest jeszcze zostalo

brzuch mam ciągle taki jakby twardawy jak wyszlam od gabinetu, czasem bardziej czasem mniej
o tyle mnie to irytuje, że nie czuje przez to małego mogłoby odpuścić na trochę tylko po to zeby mi się ruszył i żebym wiedziała, że z nim ok

a i cholernie irytują mnie te mdłości... zaraz zamierzam zjeść ostatnią pizzę i to za przyjemność jak zbiera się na hafty

Cytat:
my tą uprzejmość to co chwilę, przeciez TŻ tylko na jedną wizytę nie poszedł ze mną, a tak to zawsze. A jak jego nie ma na produkcji to szef go zmienia.
Ale to działa w dwie strony... Jeden bez drugiego jak bez ręki.

eeej przestań

Ja jak mam takie twardnieie to musze iść siku, ale to pewnie dlatego, że u Ciebie dzieć niżej niż mój.
I to, że czujesz parci na 2 to raczej normalne.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

matko, ja bym chyba musiała szpagat zrobić żeby sobie tam dosięgnąć

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-09-19 o 17:16
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:15   #1074
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
i oczywiscie 10 pkt!
Gratulajce!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:17   #1075
inwersja
dryfuję słowami

wkurza mnie jeszcze tż, który naprawia dzwonek sąsiadce i ciągle slyszę chrapolące "ding-dong"
Stary 2013-09-19, 17:19   #1076
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Kobieto ty to masz nieskończone pokłady energii
oddaj trochę

a miałam się pytac matal jak w ogóle Tż w nowej pracy? Podoba mu się?
A proszę, bierz
Przynajmniej czas szybciej leci

A w pracy w porządku, niewiele opowiada, bo głównie pracuje, a nie gada z ludźmi Ale nie narzeka Tylko na dojazdy, bo to ok 1,5-2 h w jedną stronę

Cytat:
mama mi mowi ze jak mi sie nudzi to mam jeszcze cos nagotowac do zamrazarki hahaha... a ja sie jej pytam czy sie boi ze bedzie glodowac jak do mnie przyjedzie hahaha

Cytat:

Nie przejmuj się Rozumiemy

Cytat:
Cytat:
misia a jak to sie robi bo moze ja tez sobie zrobie...
Ja myślę, że misia sobie jaja robi, bo generalnie pomimo faktu, że ciężko byłby samemu sobie to wykonać, to - z własnego doświadczenia - to tak boli, że człowiek sam sobie by nie dał rady

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-09-19 o 17:21
Stary 2013-09-19, 17:22   #1077
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

Kolejne osiągnięcie - upitolenie połowy kuchni, minuta przerwy i upitolenie drugiej
Robię zupę, w przepisie "połowę zmiksować", no to pomyślała Ewa, przełożyła do kubka miksującego od blendera, a że wyszło powyżej kreseczki na kubku to co... Włączyłam i już wiem po co kreseczka - reszta wyłazi górą No nic, powycierałam, przelałam z powrotem do garnka wzięłam końcówkę blendera - myślę, zblenduję w środku - pomyślałam, włączyłam, o pokrywce zapomniałam
Powycierałam kuchnię, umyłam głowę, do pozostałej zupy dolałam passaty - wyszła bardziej pomidorowa niż z ciecierzycy, ale i tak smaczna...
...ciasta, które właśnie się upiekło, boję się spróbować

rubinko
Super, że znalazłaś dla nas chwilkę

cotka, no nie jest źle, w sumie się zdziwiłam, że tak mało chcą. Z wizytą oczywiście od razu więcej, ale mi wizyta do niczego nie jest potrzebna

inezka GRATULACJE

Po gotowaniu padam... za oknem też pada... idę spać...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:27   #1078
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Olejek rycynowy powoduje biegunkę, a ruchy perystatyczne jelit wywołują skurcze macicy.
Znalazłam to na necie. Niby, że jak lewatywa tyle, że mocniejsze.

Współczuje, parę razy piłam łyżkę oleju rycynowego na zaparcia. Myślałam, że wyrzygam wszystko zanim zadziała.
Olejek rycynowy przyjmuję tylko na włosy
Cytat:
Po rozmowie z ZUSem informuję, że:
  • wszystko jedno, gdzie się złoży wniosek i akt - do pracodawcy, czy do ZUSu (w przypadku osób, którym umowa kończy się z dniem porodu). Można osobiście zawieść do ZUSu, można złożyć do pracodawcy. Czas trwania TAKI SAM, ponieważ oni i tak czekają na druk Z-3 od pracodawcy. Więc albo ja sobie, oni sobie, ale bez kompletu nic nie ruszy. Albo ja im i oni całość do ZUSu.
  • akt musi ZUS potwierdzić oryginalny, więc albo pocztą oryginał i kopię (i prośba o zwrot oryginału na adres), albo osobiście i wtedy tylko pokazuje się oryginał.
Czyli jednak dobrze mi w pracy mówili. Dzięki

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 17:28   #1079
matallewar
Zakorzenienie

A u mnie słoneczko, tylko chłodno, bo 12 stopni

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-19, 17:28   #1080
ladanseuse14
Zakorzenienie

caly dzien mi zimno i zle sie czuje... boje sie, ze mnie cos bierze... zebybtylko malej nie zarazic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości