|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
[QUOTE=Olenka_24;42884929]Dzień doberek Mamusie
![]() Ania a jakie masz problemy z oczami? Pytam bo ja też mam problemy ze wzrokiem[COLOR="Silver"] [QUOTE] Ja miałam dwa razy wylew w oku i zapalenie nerwu wzrokowego mam duże blizny na gałce obok siatkówki. Okulista stwierdził że istnieje zagrożenie odklejenia się siatkówki. |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() A Wy kiedy działacie z przeprowadzką? Mam nadzieję że czegoś nie pomyliłam,czekacie na przyjazd rodziców z urlopu tak? Zmykam na obiadzik ![]() Do pózniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Rozeznanie
|
Dzidzia Gratuluję dzidziusia!!!!
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() |
#875 |
Zadomowienie
|
Mama mi jeszcze mówi [jest u mnie teraz, tzn już się zbiera,ale ja wykorzystuję cały czas], że możesz sobie iść do oddziału NFZ w krakowie i dostaniesz login i hasło i można sobie samemu sprawdzić się w bazie w dowolnym momencie przez internet, czy jesteś jako ubezpieczony. Ale skoro jesteś na l4 to musisz być ubezpieczona, więc ona nie wie o co im biega w tym szpitalu. Zwłaszcza, ze możesz być nieubezpieczona i rodzić w całym kraju za darmo, bo jest taka ustawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |||||
Zakorzenienie
|
kiedyś trzeba, a że dziecko w drodze to trzeba zrobić
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja jestem zgłoszona u męża ale jakieś dziwne ubezpieczenie mają i się okazuje że nie mogę posługiwać się jego ubezpieczeniem, a czemu to nie mam pojęcia.. i pomyśleć że On pracuje w dużej, znanej firmie ubezpieczeniowej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zostało już tak: drugi raz wygipsować ścianę w sypialni, gipsowanie korytarza i łazienki (sufit), wycięcie rurek na ogrzewanie w łazience no i płytki ![]() wysłałam jeszcze raz, może jak podawałaś maila to coś źle bo skopiowałam ten co mi wysłałaś :p Cytat:
![]() przekimałam się trochę i mnie mama telefonm obudziła :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Zadomowienie
|
Włączyłam dziś pierwszy raz ogrzewanie. Mamy na gaz, regulowane takim programatorem. I stwierdzam, że nie ma to jak komfort
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
muszę iść wziąć się i posprzątać po przycieraniu ściany a tak mi się nie chce wychodziż z pod koca ze o matko święta
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale sliczny ![]() ![]() ![]() ![]() świetny komentarz ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=ania_cz79;42890204][QUOTE=Olenka_24;42884929]Dzień doberek Mamusie
![]() Ania a jakie masz problemy z oczami? Pytam bo ja też mam problemy ze wzrokiem[COLOR="Silver"] Cytat:
Jak weszłam to kobita się mnie zapytała czy ja wogóle mam wadę wzroku i po co przyszłam ![]() ![]() ![]() Teraz musimy szukać konsultacji gdzie indziej bo tej kobicie nie udam już po jej pytaniach . Ja mogę rodzić naturalnie, nie ma problemu tylko chcę być spokojna że z moim wzrokiem będzie ok - a nie jestem teraz Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-09-19 o 14:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ryba - możesz mi zmienić wizytę z USG jednak na 09.10 g.16:00? ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-19 o 15:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dziś od rana miałam trochę roboty więc tak Was podczytywałam z doskoku...,z tego co pamiętam: Domi, Jasiek jest przesłodki ![]() Nemosek, współczuję nastroju, na pocieszenie chociaż przytulę ![]() paulinaizabela, dobrze że sytuacja stabilna... Iskra, ale fajnie Ci się trafiło z tą nagrodą,szczęściara ![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz wraca Tż,zjemy obiad i musimy podjechać na pocztę,do Biedry i na chwilę do banku.. także zapewne dziś tak cały dzień będe z doskoku ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi na moje pytanko
![]() Idę trochę odpocząć bo rano wcześnie wstałam, a jeszcze mnie wszystko boli po tym wczorajszym felernym upadku
#887 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
A mnie jakiś dołek złapał i musiałam sobie poryczeć
![]() Nie mam weny na pisanie to zagłębię się w książkę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki pewnie juz było ale wczoraj cały wieczor spedziłam na czytaniu i zgupiałam:
CO KUPIC DO HIGIENY INTYMNEJ? lactacid odpada bo po nim miała spore problemy....czytałam o korze dębu np biały jeleń, mydło marsylskie....i juz nie wiem....a i czytałam ze do szpitala wziasc trzeba zel po prysznic ale bezzapachowy...to jaki bo ja mambardzo wrazliwa skore.... a i TRELE!!!!!bo widziała u Ciebie na foto kosz na zuuzyte pieluszki.....zastanawiam się czy to kupic? |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
A kosz na pieluszki mozna chyba kupic na allegro Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Rozeznanie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
A ja sobie siedze u fryzjera i czekam na swoja kolej
![]() ![]() ![]()
#892 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Njo to wróciliśmy do domu, wczoraj wzięliśmy kombika mojej mamy i pojechaliśmy po drzwi. Ładujemy na wozek i oglądamy drzwi. Przez folie bylo widac niedorobki: uszkodzone rogi okienek,powbijane gwoździe na wylot przy okienkach, zle zamontowane okienka ituleje wentylacyjne. Z 5 drzwi, które potrzebowaliśmy, tylko 2 wybraliśmy dobrych Dobrze ze nie kupilismy ich we wtorek bo przyciętych byśmy oddac nie mogli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Zadomowienie
|
No i proszę, kolejne dziecię forumowe, ale cos za szybko widzę dzieci nam się rodzą tak im spieszno zobaczyć mamusie
![]() ![]() ![]()
#895 |
Zakorzenienie
|
Cos mnie glowa pobolewa. Zrobię sobie chyba kawke. Przydałoby sie cos do niej, jakies pycha ciasto - przyznać sie, ktora ma
![]() W domu mam nie zaspecjalne podróbki pryncypalek. Nic mi sie nie chce, po 18 jeszcze na basen ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zadomowienie
|
Przyszła mi paczka od r_p77! Fajne rzeczy, tylko ta poduszka rogal trochę lipna. Zastanawiam się, czy nie zwrócić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego jak wychodzi slonce to nie od rana tylko po poludniu kiedy juz nie moge zrobic prania?
![]() Nasturcja a co z ta poduszka nie tak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zadomowienie
|
Wypełniona jest tymi kulkami styropianowymi, ale dość dużymi i przez to bardzo sztywna jest. Ciężko ją zgiąć, czy dopasowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Olenka_24;42890660][QUOTE=ania_cz79;42890204]
Cytat:
Oczywiście nie chodziło o wymuszenie skierowania na cc wręcz nastawiałam się że tak bym chciała sn ale z drugiej strony bałam się konsekwencji. Musisz to skonsultować z lekarzem jakimś poważnym człowiekiem bo oni potrafią gadać ale potem ktoś inny ponosi konsekwencje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie też teraz jakoś tak naszło, bo teraz u Ani ta angina i tak sobie przypomniałam jak w zeszłym roku było, tydzień przedszkola, dwa choroby w domu i jak sobie zdałam sprawę, że w tym znów tak może być i jak tak będzie znosić wszystko z przedszkola przy Małej, to ja nie wiem. Chroni się takiego malucha przed skupiskami ludzi i w ogóle, a jak takie infekcje ciągle w jednym domu ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.