|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
diabli, super, że już jesteśw domu
cloche, tak mi przykro, że muszą szprycować małego i guzik z tego wyszło Przecież to jest maleństwo... On nie wie, co się dziejeanoxxe za szczepienie. Fajna wagaNie wiem, co się dzieje mojej kruszynie... Co po chwile wrzask, pomagają tylko ręce, albo czasem wcale nie pomagają... Spi po pół h albo krócej... Jadła dziś nie wiem ile razy... Jestem zgłupiana, czy głodna, czy co...
|
#1802 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
color przede wszystkim nie wiem dlaczego dokarmiasz? ![]() to przecież pierwszy krok do zaniku laktacji..na pewno to wiesz.. dlaczego Tymek panikuje przy piersi?? myślisz że chodzi tu o łatwiejsze ssanie z butelki..nie musi pracowac?? a może po prostu tak bardzo mu smakuje mm?? chcesz rozbujac laktacje ..to przede wszystkim staraj się częsciej dostawiac Tymka i ogranicz mu mm do minimum po to żeby odstawic mu je zupełnie jak na nowo polubi pierś..uzupełniaj płyny.. (pij ciągle ..jak stoisz ..siedzisz..leżysz..idzie sz..itd..) jeśli chcesz..mogę wysłac Ci trochę soku z porzeczki...?!(no chyba że masz) może podziała i na Ciebie...tyle że jestem pewna że działa to na jeden dzień po wypiciu litra tego eliksiru..jak się go nie pije to wraca wszystko do normy..Ja tak mam...wychodzi na to że Jak napije się wieczorem tak około pół litra ...to od następnego dnia trzyma mnie dobę...potem się klaruje i jest "normalnie".. więc postanowiłam pic sobie go co wieczór..i są efekty.....bardziej pije go dla zdrowia..ale i sprawdzenia tego "mojego odkrycia" ![]() no i wiesz...lubie sobie czasem ponosic dumnie piersi pełne..wilkie..okrągłe..h e he Cytat:
a efekt pustych piersi..to na szczęście tylko efekt mleko jest i będzie ...tylko karm ...a noce hmmm... wierze że cieżko tak wstawac co dwie godzinki..też to przerabiałam z Wikiem ..jak w zegarku..ale może u Was to sie ustabilizuje ..i będzie miał dłuższą przerwę w karmieniu ile pijesz płynów na dobę..?? jak 3 litry to ok..taki urok widocznie Twoich piersi że wydają Ci się puste..z drugiej strony..takie piersi mniej bolą wiec i plus w tym też jest..![]() Cytat:
rodzinka pl. ![]() Gratuluje siostrze ![]() Cytat:
![]() no oczywiście że możliwe mój mały też tak robi a wcześniej jak był ciut młodszy to ze zmęczenia wieczorem po kąpieli od razu chciał smoka a nie cyca i spac...padał jak kawka bez kolacji.. teraz jednak woli po kombinowac przy cycu i spieszyc się cokolwiek zjeśc ..z nerwami czasem.. żeby przypadkiem głodnym nie zasnąc ![]() identycznie jak Twoja córeczka ![]() Cytat:
za obroneCytat:
diabli cudownie!! wzruszyłam sie ![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#1803 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale my chyba nie pojedziemy ... autobusem się nie będziemy z przesiadkami telepać ... Cytat:
Cytat:
![]() heh ja podchodzę do tego na zasadzie, "i tak tego nie uniknie" i trudno, musi pocierpieć chwilkę ... ale potem staram mu się to wynagrodzić przytulankami i buziakami. Cytat:
dlaczego się zwalnia? mój tak straszy odkąd zaczął nową pracę ale na szczęście jakoś daje radę ... ale póki co dostał jedną wypłatę i to najniższą krajową Cytat:
Cytat:
wg mnie tylko brzuszek. Cytat:
masakra
|
||||||||
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli super niespodzianke.zrobili TObie udanego sciskania i przytulanis z Nelcia
Cloche :banghead: masakra jaks tak.mi szkoda Flo i Ciebie szok normalnir Puchatkowa nie przyszla pewnie jutro a jak nie przyjdzie to w wekend nie wpuszczam jej hehhe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
gosiulka gratuluję oczywiście Tobie...
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Diabli cudną niespodziankę zrobiła Ci Nelcia! I widzisz tak się bałaś o to kp a ona od razu wiedziała co robić. Teraz będzie już tylko lepiej
Nacieszcie się sobą Cloche to się w głowie nie mieści Jak oni tak mogą Biedny Floruś ![]() Anoxee ale miałaś akcje na szczepieniu, współczuję. Biedna Ty i Leonek. A swoją drogą sporo Ci je, a przecież jest młodszy od mojej ![]() Moja zaczęła dziś 4 miesiąc i powinnam już jej dawać po 150ml ale ona mi zazwyczaj tych 120 nie dojada to po co robić większe porcje ![]() Cytat:
![]() Brawo za obronę ![]() Cytat:
![]() My sprawdzaliśmy prognozy i są korzystne także jedziemy i wracamy w przyszły piątek to wtedy się jakoś umówimy ok?
Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-09-19 o 17:43 |
||
|
|
|
#1807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas też przeważnie 3 i 4 dawali![]() dziękuję wszystkim nuna znalazłam Cię na fb
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
dzięki
fajnie to mamy podobne kluseczki i mała jest różnica między nimi ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a nie dostałaś mojego zaproszenia?
|
|
|
|
#1810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() do Rybnika Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tylko na chwilę, nie nadrobiłam wszystkiego... mam nieodkładalnego wrzaskuna w domu ale muszę... MUSZĘ się z Wami podzielić nową informacją!! otóż... babcia mi powiedziała, że mogę już dać Bartkowi czekoladę do polizania, także mamusie... nie ma na co czekać!!! idę nas zamotać i na spacer bo ogłuchnę
|
|||||||
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla babci
|
|
|
|
|
#1812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. zapisz się do Katowic ![]() 3. mój tata jak był w tym wieku to już jadł czekoladę
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
spieszę donieść, że właśnie wróciłam od fryzjera, nie było mnie 2,5 godziny, Calineczka się obudziła, sprzedała mi jedno spojrzenie i dalej gaworzy z tatą...jeść butli nie chciała i dalej się nie domaga- ani mamy ani cyca mmhmhmmm. spróbuję nadrobić
|
|
|
|
#1815 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka - ja też mam Jedo i najpierw znoszę stelaż, potem gondolę i dopiero małą. I jak zwykle potrafi poleżeć pod karuzelą nawet godzinę, tak jak mam iść z wózkiem, to zaczyna płakać, jak tylko wyjdę z pokoju. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cyrki sobie robią, tak męczyć dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla babci
|
|
#1816 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I u mojego jest tak, że np. raz go trzymałam za rączki to on sobie pociągnął i pięknie trzymał, a innym razem ja chciałam to powtórzyć i ewidentnie nie miał ochoty. Cytat:
informacje. I najgorsze, że tyle czasu dziecko głodzone i na narkotykach ![]() Ciągle jednak trzymam za Was kciuki kochana
|
|
#1817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie u pediatry. Okazalo sie ze w przychodni zle zmierzyli glowke i jest nie w 3 a w 50 centylum
Potwornie chxe mi się spac a tu dzien treningowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
Udalo mi sie kupic sok z porzeczki robiony z owoców nie koncentratów. Takie male cholerstwo kosztuje ponad 6 zl, zobaczymy czy warto Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu ja go nie wzięłam?![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wiesz co ja nie ćwiczę tak, raz na czas tylko sprawdzam czy dalej mu leci głowa lekarz nie sprawdzał tego ale on jest strasznie zapatrzony w amerykanskich pediatrów i powiedział, że ma czas nie ćwiczę tylko psrawdzam ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Justi babcia wymiata
![]() Dzięki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podejrzewam, że ja również jadłam ![]() Cytat:
Cytat:
to ja z pustym wózkiem i na 3 piętro zalecę jestem siłaczem ![]() Cytat:
została mi biedna Anoxee, której pomimo wielkiej wiedzy i chęci się nie udało ale nie karmiąc piersią wie więcej na ten temat niż te, które karmiły Wybrałam się z Bartkiem w chuście na stadion bo M. miał mecz, zaczęło kropić a ja nie miałam parasola, więc zostaliśmy.. zimno jak cholera ale miły gospo zawołał mnie do klubu, żebyśmy z Młodym nie marzli Dobrze, że M. wziął fotelik do samochodu ![]() Więcej nie wychodzę później niż o 17 Bączek już śpi, biorę się za kolację, dziś hot-dogi
|
||||
|
|
|
#1821 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ale teraz mamy Hipp bip combiotik i tam jest w 3 i 4 m-cu 180 ml wody. Ale znowu tylko 5x na dobę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
A i dziękuję, dziękuję, przekażę oklaski babci
To ta sama, która mi 2 miesiące temu mówiła, że Bartosz powinien już dostawać soczek z marchwi
|
|
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie próbowałam co prawda, ale już gondola z małą były dla mnie za ciężkie
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe ile jeszcze dam radę podnosić wózek razem z Młodym ![]() brrrrr, zimnooooo
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Vil chce sie zwolnic bo pracuje po 10-12 godzin dziennie i szef zwala na niego coraz wiecej obowiazkow, ogolnie zmienia firme raz na rok/dwa lata dobrze, ze ma stanowisko i doswiadczenie z ktorym bez problemu znajduje robote
![]() Cytat:
![]() Musiałabym zobaczyc te maty mieszkanie w duzym miescie jest takie fajne, ale moj TZ musial byc blisko mamusi ![]() Moj tez na brzuchu musi miec glowe w gorze, ale po jakims czasie pada, wogole on usypia w dzien lezac na brzuchu, a ja go klepie w tylek, jak przestaje w nieodpowiednim momencie to odrazu oczy jak 5 zł i głowa do góry
|
|
|
#1826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale za to w lesie i na polach wymiata
|
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide cwiczyc. Zostalo mi do zrzucenia 6 kg czystego tluszczu do wymarzonej wagi. Dzisiaj dowiefzialam sie ze za malo jem bo poszlo troche z miesni, ale moja dietetyczka jest zachwycona, maz mnie chwali co nieczesto sie zdaza to znaczy ze jestem na dobrej drodze :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Justii
Babcia jest wyczesana. Dej mu danonka. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1830 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
NIe było tak źle![]() Cytat:
masakra, jaki dzień ma dziś Julka... chyba jutro odpuszczę wizyte w przychodni, bo potem mamy rehabilitację, a i tak na razie mamy odroczyć szczepienie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Przecież to jest maleństwo... On nie wie, co się dzieje
za szczepienie. Fajna waga

wiec i plus w tym też jest..
a najgorzej jak wracam ze spaceru bo zazwyczaj zahaczę o sklep
wzruszyłam sie 

Nacieszcie się sobą 

07.07.2012