Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 19:32   #3001
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
następna

wcale Ci się nie dziwię, że masz trochę żal do mamy, bo zazwyczaj jest tak, że babcie tylko czekają, żeby wnuczka/kę popilnować; a może jakbyś powiedziała, że chciałabyś to i to załatwić i z Hanią Ci ciężko, to nie będzie problemu?

moja mama zazwyczaj bierze Filipa jak ten wstanie i tak gdzieś po przedpołudniowej drzemce ok 11 mi go oddaje, także pod tym względem na babcię nie mam co narzekać a jak chcę gdzieś na zakupy wyskoczyć, to zadowolona jak diabli, bo cały dzień z nim sama będzie i ja jej się nie będę wtrącać

No jak poproszę, to albo mi powie że zaplanowała sobie prasowanie w domu np. albo mówi że no doooooobra ale to bym musiała szybko wrócić bo ona coś tam.... to mi się odechciewa

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak na chwilkę. Jestem w domu. Tż z Darią w szpitalu już od 13 Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
Zaraz jadę do Darii a jutro rano Tż mnie znów zmieni. Z Darią na razie bez zmian. Dalej nie za bardzo chce jeść no i ta biegunka
ehhh...
Aha. Wczoraj jej pobierali krew z paluszka i wyszły dobre wyniki

Z mamą też bez zmian.

Bokeh u mnie jest tak że moi rodzice jakby mogli to zajmowaliby się Darią cały czas Dużo razy z nią zostawali i nigdy mi nie odmówili.
Za to t. zachowuje się tak jak Twoi rodzice. Jak przyjeżdżamy do niej to bawi się z Darią i jest fajnie ale żeby zaproponować jakąś pomoc to
A teraz moja mama w szpitalu i tak mi smutno Jak mama do mnie dzwoni to za każdym razem mówi jak bardzo tęskni za Darią.
Fajnie, że tż Cię odciąża

Trzymaj się ! codziennie myśle co u Was...

Eh, trudno poradze sobie.
Tzn to nie ejst też tak że moi rodzice mi nie pomagają, pomagają ale tak bardziej... Że jedziemy razem na spacer i się nią na spacerze zajmują, no ale zawsze jak jestem ja, a nie powiedzą że może zabiorą mała na spacer.

Zrobiłam obiad, pomyłam naczynia...
Ale mam tyle prasowania, że jakbym komuś zapłaciła 1zł za każdą rzecz to byłby bogatym człowiekiem....

A Hania bawi się w najlepsze, bardzo poprzestawiała sobie spanie
Stary 2013-09-20, 19:32   #3002
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

trzymajcie się

wcale, a wcale nie należysz

O rety, ale jestem wykonczona, dziecie me jest dzisiaj nieodkladalne a ja taka zarobiona przed wyjazdem na dodatek Jestem wyrodna i wrzucilam ja na chwile do jumperoo, inaczej musialabym chyba siasc i plakac, z nia na rekach of kors

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:42   #3003
nafiyqa
Zakorzenienie

Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania).
Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!!
Sikam w majty ze szczescia!!!!!!!!!

Takze szukajcie jutro Nawijki i nawijkowego TZ w tv

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 19:46   #3004
blogerka
Wtajemniczenie

bokeh - kurde, moja mama to samo. Jak chce zeby Boryskiem sie zajela, to ona nie zawsze taka chetna jest. Czasem mi przykro, bo raz ze powinna tylko czekac az spedzi troche czasu z wnukiem, tym bardziej ze srednio raz na pooltra tyg go zawoze a dwa .. wie, ze mi przeciez samej ciezko, bo TZ non stop pracuje i ze potrzebuje troszke odpoczynku.
Stary 2013-09-20, 19:52   #3005
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bez zmian kochana. Dzięki ze pytasz

a co do grzejników, ta babka co u niej wynajmujemy chatke też już grzeje na szczęście.

Wlasnie robie liste zakupów, kurde, mam ochote zrobic strogonowa

Edit; ogladam gazetke leclerca i tam promo na blender 200W za 21 zl
Bardzo lubie strogonowa.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No jak poproszę, to albo mi powie że zaplanowała sobie prasowanie w domu np. albo mówi że no doooooobra ale to bym musiała szybko wrócić bo ona coś tam.... to mi się odechciewa

Fajnie, że tż Cię odciąża

Trzymaj się ! codziennie myśle co u Was...

Eh, trudno poradze sobie.
Tzn to nie ejst też tak że moi rodzice mi nie pomagają, pomagają ale tak bardziej... Że jedziemy razem na spacer i się nią na spacerze zajmują, no ale zawsze jak jestem ja, a nie powiedzą że może zabiorą mała na spacer.

Zrobiłam obiad, pomyłam naczynia...
Ale mam tyle prasowania, że jakbym komuś zapłaciła 1zł za każdą rzecz to byłby bogatym człowiekiem....

A Hania bawi się w najlepsze, bardzo poprzestawiała sobie spanie

możesz mi zapłacić

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania).
Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!!

Nigdy niczego nikomu tak nie zazdrościłam! To moje marzenie od lat-być na meczu reprezentacji!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:06   #3006
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

super że Mały zdrowy!
no taki zdrowy to on nie jest, zakatarzona ta moja bida i troche pokasluje na dodatek ale najwazniejsze ze osluchowo czysto...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh, ja mam podobnie - moi rodzice też nigdy nie zaproponowali sami z siebie, że się zajmą małą, a jak ich o to proszę, to zawsze takie zbolałe miny robią, że niby coś mają do zrobienia i takie tam... Jakiś czas temu pojechaliśmy z TŻem na kolację, nawet pisałam to tutaj, to oczywiście kazali nam wracać jak najszybciej, najlepiej przed 20:00 (a wyjeżdżaliśmy o 17:30, z czego droga do miasta w tę i z powrotem to jakieś 40 minut...). Także... Znam ten ból. Przykre to.
o kurcze.... a myslalam ze u Was to jest super w tym temacie.. ehh

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Kurczę, współczuję, może jednak ten katarek by pomógł? Wiem, nudna jestem z tym.
Laurko, odkad mamy katarka to tez bede nudna i bede ciagle polecac genialna rzecz!

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

nawijko - ale farciara z Ciebie, super!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:13   #3007
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście niefajnie

Cytat:
Bylismy na spacerze.

będziesz sławna ale jak to zrobiłaś, że masz bilety? Kubuś ci załątwił, przyznaj się

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

idę do łązienki, zjeść jeszcze coś i chyba się upiję, żeby nie myśleć o tym weekendzie
może się jeszcze dzisiaj odezwę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:16   #3008
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Pstryczku przepraszam,źle się wyraziłam. Chodziło mi właśnie o to że oskrzelowo czysto.

Elmi mam nadzieję że ten weekend będzie lepszy niż poprzedni

Stary 2013-09-20, 20:19   #3009
ania13.03
Zadomowienie

elllmi trzymam kciuki, zeby Tz poszedl po rozum do glowy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:23   #3010
hje
Zakorzenienie

Cytat:
moja szwagierka (w moim wieku, ale kilka rozmiarów mniejsza) kupuje czasem ciuchy na dziecięcym dziale w HM

i zapłaciłabyś tyle jakby się babka nie poprawiła? no nie gadaj
Mam kilka takich znajomych

Nie no, co Ty. Ja tyle dałam, ale babka by normalnie wydala do tych 5,80, bo tyle powiedziała

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
widziałam odparzenie Hani na zdjęciu, jak się zrobiło bo z misiaelką znamy sią z wątku staraniowego już i rozmawiałyśmy na privie

o kuwa pytongi, pytony leżę pod biurkiem i kwiczę
Ha!

Interesujemy się środowiskiem naturalnym!

Cytat:
Bylismy na spacerze.

Jesssssssu, załatw mi też

Cytat:
Bardzo lubie strogonowa.

Nigdy niczego nikomu tak nie zazdrościłam! To moje marzenie od lat-być na meczu reprezentacji!
I ja

Dokładnie

---------------------------

Kończę pić 3 drinka. Wpadła jeszcze raz ta kuzynka moja ze swoim, bo jutro już wyjeżdżają.
Ojacierpiędolę! Więcej nie piję!!!

Deli, a mój pytong dopiero w środę będzie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

A patrzcie na to
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aha, dziś przyszła do mnie krwawa Bożena Napierdaszały mnie lędźwie od rana, że ojesus, a teraz cieknie jak z kranu, a bezboleśnie na maxa!

NIOCH NIOCH NIOCH!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-20 o 20:20
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:30   #3011
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Fewcia ale prosilas rodziców by zostali z Małą ??

Kurcze my jak poprosimy teściów to nie ma problemu by z nią zostali. Nigdy nic nie powiedzieli, a wręcz się cieszą jak przyjdą.
Moja mama mieszka 20 km od nas to już inaczej, ale jak ja raz prosiłam to też powiedziała że bez problemu przyjedzie i zostanie.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:32   #3012
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Aga nam chodzi o zaproponowanie pomocy...

Stary 2013-09-20, 20:34   #3013
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Wrzuciłam filmik do k.

Aga, u nas tak samo Jak poprosimy to nie ma problemu i z chęcią się młodą zaopiekują

Wygrywamy!

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Nie ma czegoś takiego u nas Ale w sumie jakoś nie jest to dla mnie problemem.

A Wy kiedykolwiek prosiliście ich o to? Bo może jak raz im powiecie, to potem sami zaczną pytać? Tak to się pewnie nie domyślą...
Stary 2013-09-20, 20:41   #3014
LadyWhisper
Zakorzenienie

chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:42   #3015
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.
Moja mama uważa że Blanka jej nie lubi,więc na siłę jeździmy do Niej,żeby mała się przyzwyczaiła,ponieważ mama ma ja ze żłobka odbierać. Myślę że gdybym name poprosiła to by została.
Moi teściowie nawet raz nie wzięli Blanki na spacer!

Nie jest to dla mnie problem,tylko niech mi potem nikt nie mówi że Blanka jest przyzwyczajona tylko do mnie! Aż się zdenerwowałam

Stary 2013-09-20, 20:43   #3016
LadyWhisper
Zakorzenienie

jeszcze tylko , to jest jej pierwszy wnuczek, tesciow trzeci, nawet moja mama przyznaje, ze t.maja wiekszego swira na punkcie babelka niz ona. no ale czy to jest sie czym chwalic?
az mi sie plakac chce
przepraszam za smecenie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:45   #3017
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.

Nie jest to dla mnie problem,tylko niech mi potem nikt nie mówi że Blanka jest przyzwyczajona tylko do mnie! Aż się zdenerwowałam
Czyli mówisz, ale jak grochem o ścianę. Przepraszam, to zmienia postać rzeczy.
Jeśli Cię zdenerwowałam, to jeszcze raz przepraszam
Stary 2013-09-20, 20:46   #3018
Lenova
Wtajemniczenie

Heja
W piątek tyle stron ?!
Napiszę co u nas i biorę się za nadrabianie.

A więc po wieczornej akcji z gilami , w nocy jeszcze Blanka kaszlała więc zadzwoniłam rano do lekarza ( błąd) zeby ją obejrzała. Rano zrobiłam jej inhalacje i próbowałam wyciągnąć gluty, znowu się nie dało .Dwie dorosłe osoby i nie podołały.
Ogólnie to już Wam kiedys mówiłam, że moja lekarka to suczowata baba. Teraz upewniła mnie w tym jeszcze bardziej- zmieniam Blance lekarza. Ona jest dobrym specjalistą w jej kompetencje nie wątpię ale ja od lekarza wymagam też empatii, dobrego kontaktu z dzieckiem i szacunku do rodzica i dziecka, czego pani doktor na pewno nie posiada.
Była dziś w złym humorze.Jak powiedziałam że przychodzę bo Blanka ma katar i kaszle to -"ale to nie jest koniec świata!" I się patrzy na mnie jak na głupa. A ja mówie że chciałabym sprawdzić mimo wszystko co z nią jest. I mówię, że nie wiem czy Blanka ma gorączkę bo nie dała mi zmierzyć temp bo mamy termometr taki elektroniczny a ona w histerii nie da sie do siebie dotknąć a to przecież trzeba chwile potrzymać i mówię że mam problem z wyciąganiem gilów i czy jest jakiś sposób na to inny.
To ona się na mnie patrzy i na stażystkę bo akurat była i zaczęła się na mnie drzeć że to niemożliwe żeby się nie dało, że każde dziecko się da , że jak sobie trochę popłacze to przecież nic się nie stanie i że krzywdzę dziecko. I komentarze do tej stażystki "ludzie święcie jak to możliwe że nie da się dziecku temp zmierzyć, no jak no jak" I do mnie że ja ją osłabiam. Już wtedy miałam łzy w oczach.Wzięła ją potem do badania i zaczęła się szarpać z nią.Blanka w płacz. to ta ja ją trzymałam za jedną rączkę a ona za drugą ale ją ścisnęła tak że dziwie się że siniaka nie ma, Blanka w histerię wpadła no i mi łzy pociekły wtedy i ona na mnie że niepotrzebnie becze, że dziecku się krzywda nie dzieje, że ono musi płakać i takie tam i że to nie jest koniec świata że ona ma katar poza tym jest zdrowa tylko "mamusia ma jakiś problem, bo pewnie ma poczucie winy że dziecko zaraziła"..a ja głupia cipa nie umiałam jej odpyskować tylko się rozpłakałam na całego. Potem coś jeszcze do tej swojej stażystki gadała ale już nie słuchałam. Potem nagle była miła i powiedziała że Blanka jest super hiper fajna i takie tam bla bla bla

Wiecie ja wszystko rozumiem, że jestem nadwrażliwa, że jestem mocno przywiązana do Blanki i może za bardzo wszystko przeżywam no ale to trzeba aż takim wrednym być i mnie oceniać. Wiem, że powinnam jej te gile odciągać ale jest mi jej szkoda jak ona się tak wije w histerii.

Dobra nie smęce już idę nadrabiać póki mi mąż pozwoli bo już czatuje na kompa
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:54   #3019
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, generalnie źle nie jest - jak ich POPROSZĘ, to zostaną, ale zawsze z komentarzem, żebyśmy jak najszybciej wracali... Na co dzień jest tak, że strasznie uwielbiają małą, chętnie się z nią bawią, czy nawet popilnują chwilę, jak chcę ugotować obiad, czy coś tam... Ale jak chcemy wyjść, to jest właśnie gorzej i... to jest trochę przykre, bo przez to właśnie nie wychodzimy nigdzie we dwoje, no bo nie chcę, żeby mi robili jakąś łaskę... A zakupy z małą uwielbiam, także nie proszę, dajemy radę.

Taki przykład - jutro wieczorem jadę na imprezę urodzinową do kumpelki. Rodzice o tym wiedzą i specjalnie wspomniałam im, że zabieram ze sobą kuzynkę (nie chcę sama, bo impreza w klubie, zaraz się przyklei jakiś baran do mnie... z kuzynką raźniej), zamiast Łukasza, no bo nie miałby się kto małą zaopiekować - przez noc, kiedy ona się budzi maks 2 razy na mleko i tyle... Nawet nic nie wspomnieli, że mogliby się np położyć u nas w sypialni z nią, a my byśmy sobie poszli na imprezę we dwoje...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 20:56   #3020
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Czyli mówisz, ale jak grochem o ścianę. Przepraszam, to zmienia postać rzeczy.
Jeśli Cię zdenerwowałam, to jeszcze raz przepraszam
Nie Ty mnie zdenerwowałaś
tylko przypomniałam sobie teściów i ich podejście do Blanki. Także nie martw się

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jeszcze tylko , to jest jej pierwszy wnuczek, tesciow trzeci, nawet moja mama przyznaje, ze t.maja wiekszego swira na punkcie babelka niz ona. no ale czy to jest sie czym chwalic?
az mi sie plakac chce
przepraszam za smecenie
U nas też pierwsza wnuczka u mojej mamy,u teściów druga. I widzę że tamtą bardziej kochaną. A moja mama pracuje w szkole więc poniekąd rozumiem że nie ma fisia na punkcie Małej. Chociaż i tak jej zachowanie pozytywnie mnie zaskoczyło jeśli chodzi o miłość do Blanki.

Lenova! Aż mi się łzy zakręciły w oczach! Bardzo dobrze że zmieniłas lekarza. Co za durna baba! No brak słów! A nie możesz tego gdzieś zgłosić?

Znowu set nasz !

Stary 2013-09-20, 20:57   #3021
blogerka
Wtajemniczenie

Black - to jest przykre, moja mama ma podobnie, nawet jej przez myśl nie przejdzie, że chciałabym z TZ gdzies wyjsc, tylko we dwoje, bo "po co, przecież ja nie mam nic doo roboty"
Już prędzej teściowa by się zaoferowała
Z tego powodu wolę Borysa wszędzie ze sobą zabierać niż prosić mamę o pomoc. Tzn. wiem, że nie ma złych intencji i może pewnych kwestii nie rozumie, ale ja tez czasem jestem już tak umęczona, że jak mam si,ę tłumaczyć dlaczego chciłabym zostawić u niej Boryska, to .. mi się nie chce.
Stary 2013-09-20, 20:59   #3022
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
no to rzeczywiście niefajnie

będziesz sławna ale jak to zrobiłaś, że masz bilety? Kubuś ci załątwił, przyznaj się

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

idę do łązienki, zjeść jeszcze coś i chyba się upiję, żeby nie myśleć o tym weekendzie
może się jeszcze dzisiaj odezwę
ehhh z chęcią upiłabym się z Tobą! normalnie za każdym razem jak Hania zasypia mam ochotę otworzyć butelkę wina

Ok robimy tugezę która polewa
Stary 2013-09-20, 21:01   #3023
hje
Zakorzenienie

Cytat:
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno
Cytat:
az mi sie plakac chce
przepraszam za smecenie
Lady, piszesz o Twojej mamie, ja moją mam "za ścianą", więc u nas nie ma problemu, bo jak jest w domu, to po prostu się małą zajmuje, jak ma ochotę. Ale naprawdę, tak szczerze, jestem pewna, że gdybyśmy tu nie mieszkali, to ona by tak sama z siebie nie przyjeżdżała pewnie, bo ma inne rzeczy do roboty. Więc sytuacja byłaby dokładnie taka, jak u Was.

Ale jeszcze o t. Ja bardzo dobrze widzę, nawet tż, że dla niej ważniejsza jest druga wnuczka, córka jej córki. Pierwszego mieli wnuka w ogóle, ale Julka jest pierwszą wnuczką, 3 miesiące starsza od Poli. No i przykro mi, że jak jesteśmy u nich wszyscy, to t. więcej czasu spędza z Julą, bardziej się z nią "dogaduje", ale co ja poradzę. Ona z małą spędza dużo więcej czasu, nieraz cały tydzień u t. siedzą, jak szwagierka z Julką przyjedzie, bo męża ma w delegacji. No i wiadomo, że są bardziej zżyte.
A my tyle, co w weekend wpadniemy, i to nie każdy, i na jakieś urodziny/imieniny. I teściowie też do nas przyjeżdżają tylko na jakieś okazje. Nigdy nie przyjechali ot tak, do Poli, jak chcemy, żeby się nią zajęli, to zawozimy do nich, nigdy nie przyjeżdżają tutaj. Zresztą Pola nie lubi u nich zbytnio być, jak ją zostawiliśmy na noc, kiedy my byliśmy na weselu ostatnio, to dwa razy trzeba było jechać, bo taka była marudna.
Ale, przyznam szczerze, no po prostu to jest dla mnie normalne. Że dziadkowie z jednym wnukiem mają lepszy kontakt, z drugim mniej, że nawet bardziej go lubią.

Kurde, nie chcę żebyście mnie źle zrozumiały, szczególnie Ty, Fewciu Każdy ma inne spojrzenie na to. A szczególnie po tym, co pisałaś Ty w klubie - u nas aż tak źle jednak nie ma Bo jednak się nią tak zwyczajnie interesują, a u Was...
Więc po raz kolejny przepraszam, bo wiem, że źle zabrzmiało, to co wcześniej napisałam
Stary 2013-09-20, 21:04   #3024
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a czym odciągacie? Widziałam, że dziewczyny bardzo polecają katarka chyba, że Blanka boi się odkurzacza

)
mamy jakiś taki aspirator z babyOno no i niestety odkurzacza się boi

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Widziałam, że na tapecie temat odparzeń. U nas niestety też się zrobiło, wczoraj zobaczyłam. Podejrzewam, że od pieluch BD, które ostatnio kupiłam. Wychodziło by na to, że żadne nam nie służą oprócz pampersa
Sypię mąką i staram się częściej pieluchę zmieniać mam nadzieje, że zejdzie. W razie W, to tormentiol jest bez recepty? Bo nie ciekawie to wygląda.
A co do smarowania do zawsze bepanthenu używam na zmiane z tym nivea sos jak jakieś podrazenie się robiło. Ale teraz to jest masakra. Nawet latem jak było odparzenie, to nie aż takie jak teraz.

U nas w nocy też pobudki z placzem, nie wiem co sie dzieje. Czy to jakieś przestymulowanie, czy kolejne zęby idą. TAKI ETAP?

D
Tormentiol bez recepty.
Jak mega odparzenie to możesz smarować 2 razy dziennie klotrimazolem. U nas jak było takie mega mega z ranami to taka fajna lekarka mi poleciła po jednym dniu zeszło i wtedy plus bephanten.
co do nocek to TAKI ETAP tak myśle :P

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj obiecalam Wam zdjecie. Prosze bardzo. Yae zadbala, zeby bylo jeszcze wiecej dziur do podziwiania...
Załącznik 5416162
Brawo Yae !

Cytat:

Laski ja się wykończę! Dzisiaj Spalam zawrotne dwie godziny.

Lady ja właśnie się zastanawiam co z moim bieganiem będzie Mariusz wraca do domu o 18 więc już zaraz będzie ciemno o tej godzinie. A ja z wiadomych względów nie pójdę biegać po ciemku,nie wychodzę sama jak jest ciemno.

Ojj współczuje nocki

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane, Amelka wczoraj poszla spac o 21.30 ;/ zwykle chodzi po 19........... wstała o 2... chciala sie bawic... pozniej o 3 .. pozniej co chwile.. o 5 czas na noszenie i robienie herby ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[
No to u nas takie pobudki od kilku dni na zabawę właśnie, masakraaa

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Nancy ja je kupowalam w biedrlonce, zabce, tesco, raz w rosmanie ... napissze ci tytuly i autorow moze da sie sciagnac ... ale strasznie ciezkie sa .. ale niestety taki jestb zycie ..

Moj pomocnik dorwal sie do katrtonu i pomaga w segregacji
Z takim pomocnikiem to można pracować

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

dzień dobry
u nas nocka praktycznie bez żadnej pobudki teraz kolejna drzemka ja zupkę gotuję i się zastanawiam czy mogę dodać kawałek pomidora?
Zazdroszczę nocki
W zupkach po 6 miesiącu jest pomidor więc chyba można.

lecę dalej nadrabiać
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:05   #3025
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hje jeszcze raz mnie przeprosisz i kopala w dupala zarobisz

Stary 2013-09-20, 21:09   #3026
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Black - to jest przykre, moja mama ma podobnie, nawet jej przez myśl nie przejdzie, że chciałabym z TZ gdzies wyjsc, tylko we dwoje, bo "po co, przecież ja nie mam nic doo roboty"
Z tego powodu wolę Borysa wszędzie ze sobą zabierać niż prosić mamę o pomoc. Tzn. wiem, że nie ma złych intencji i może pewnych kwestii nie rozumie, ale ja tez czasem jestem już tak umęczona, że jak mam si,ę tłumaczyć dlaczego chciłabym zostawić u niej Boryska, to .. mi się nie chce.
Ale choć raz jej kiedyś powiedziałaś, że chcecie z tż spędzić czas i czy by się małym zajęła i to nic nie dało, czy w ogóle jej nie mówisz?

My z tż dosłownie kilka razy gdzieś wychodziliśmy, dosłownie na godzinę, i zawsze jak mała już na noc spała. I wtedy mówiłam mamie, że chcielibyśmy wyjść i czy by przypilnowała, i jak się Pola obudzi, to po prostu zadzwoni, a my przyjedziemy jak najszybciej. I nie było problemu.
No tylko, że Twoja by musiała przyjechać?

Cytat:
ehhh z chęcią upiłabym się z Tobą! normalnie za każdym razem jak Hania zasypia mam ochotę otworzyć butelkę wina

Ok robimy tugezę która polewa
Ja poleję Tylko pić już nie piję, bo, jak Boga kocham, ręce mi się już trzęsą
Stary 2013-09-20, 21:11   #3027
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
jedna połowa to marchewa, ziemniak, pietruszka, seler, por, kalarepa, cukinia i kalafior + kurak prosto od teściówki; a do drugiej części zamaist cukinii i kalafiora dałąm buraki, bo młody uwielbia
O, tez tak robie

Cytat:
ale teraz już nie?....

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chociaż, żeby nie było, mój mąż teraz bardzo ładnie je sztućcami

Cytat:
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min
Oby szybko minelo

Cytat:
moja szwagierka (w moim wieku, ale kilka rozmiarów mniejsza) kupuje czasem ciuchy na dziecięcym dziale w HM
Ja przed ciaza tez tam kupowalam.
A teraz? Boje sie sprawdzac
Cytat:
Nawijko to mrówki są takie ciężkie?
Taaak, ważą kilo trzysta jak Ty

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

nawijko - ale farciara z Ciebie, super!
Cytat:
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jesssssssu, załatw mi też
Kochane, zaden fart, kupilismy od konika
TZ malo spontaniczny jest, w sumie jak uslyszalam, ze sa bilety to juz sie nakrecilam na maksa. Zaciagnelam go do tego faceta co sprzedawal i TZ nie mial wyjscia

A Kubus przespal cala transakcje

Lenova, co za babsko
Wcale Ci sie nie dziwie, ze zmieniasz pediatre!! Tacy ludzie nie powinni byc lekarzami, kpila sobie z Ciebie w zywe oczy!

Co do t.- moja bardzo chetnie zostaje z Kuba. Przez pierwsze pol roku wcale nie prosilismy jej o pomoc i nawet miala do nas o to żal
Jutro w czasie meczu drugi raz zostanie z moim wariatem.
Troszke sie boje, bo akurat bedzie to czas usypiania....
A Kuba usypia na cycu....

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-09-20 o 21:34
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:11   #3028
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

egzakli

Cytat:

no własnie...

Mamy niedługo rocznicę z tż ciekawe czy zajmną się Hanią
Stary 2013-09-20, 21:11   #3029
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Hje jeszcze raz mnie przeprosisz i kopala w dupala zarobisz

Już nie będę... przepraszam
Stary 2013-09-20, 21:14   #3030
Ewik86
Zakorzenienie

Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości