Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 21:14   #3031
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Aga nam chodzi o zaproponowanie pomocy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

hmm wiesz może być tak, że skoro Wy nie prosicie to wychodzą z założenia, że sobie radzicie i sami nie proponują

Cytat:
Moja teściowa siedzi w domu,a powiedziała że z Blanka nie zostanie jak wrócę do pracy. Liczy się tylko druga wnuczka.
Moja mama uważa że Blanka jej nie lubi,więc na siłę jeździmy do Niej,żeby mała się przyzwyczaiła,ponieważ mama ma ja ze żłobka odbierać. Myślę że gdybym name poprosiła to by została.
Moi teściowie nawet raz nie wzięli Blanki na spacer!

Nie jest to dla mnie problem,tylko niech mi potem nikt nie mówi że Blanka jest przyzwyczajona tylko do mnie! Aż się zdenerwowałam

Co do teściowej to się nie wypowiem
Co do mamy a po czym stwierdziła, że Blanka jej nie lubi ??? no bo jeśli jej nie widuje, nie zna to wiadomo , że dziecko nie będzie chciało na rączki itp.....
Tylko kurcze wiesz możesz mieć problem potem , bo naprawdę pomoc babci się przydaje, także myślę, że powinnaś częściej mamę prosić, bo wątpie byś się doczekała takiej propozycji. A może jak mama będzie częściej z Blanką to zmieni swoje nastawienie :con fused:
I przepraszam jeśłi Cię uraziłam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:20   #3032
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
egzakli

no własnie...

Mamy niedługo rocznicę z tż ciekawe czy zajmną się Hanią
A mówisz im, że macie jakieś plany na ten dzień, czy liczysz na to, że sami zaproponują? Bo, oczywiście w tym przypadku, kiedy dziadkowie się chętnie zajmują młodzieżą, mi cały czas chodzi o to, żeby po prostu powiedzieć, że chcielibyście, żeby się zajęli. No bo skoro się nie mówi, to oni się chyba nie domyślą, że Wy faktycznie chcecie sami być?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?
Ale przecież teraz dzieci mniej przybierają

W ciągu dnia Pola je tylko kaszki, czasem mleko daję przed obiadkiem, ale nie zawsze. A tak to mleko zawsze tylko na noc i w nocy

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Uważaj, bo Ci Fewcia z bańki zasadzi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:21   #3033
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale choć raz jej kiedyś powiedziałaś, że chcecie z tż spędzić czas i czy by się małym zajęła i to nic nie dało, czy w ogóle jej nie mówisz?

Cytat:
A mówisz im, że macie jakieś plany na ten dzień, czy liczysz na to, że sami zaproponują? Bo, oczywiście w tym przypadku, kiedy dziadkowie się chętnie zajmują młodzieżą, mi cały czas chodzi o to, żeby po prostu powiedzieć, że chcielibyście, żeby się zajęli. No bo skoro się nie mówi, to oni się chyba nie domyślą, że Wy faktycznie chcecie sami być?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Wyjęłaś mi to z ust !!!!!
Może po prostu nie zdają sobie sprawy, że chciałybyście spędzić czas z Tżtem !!!
A może przez to że się nie prosi o pomoc to myślą, że dajecie sobie radę i sami nie proponują???
A może trzeba pogadać z nimi ???

To takie moje luźne przemyślenia:brz ydal:

Wiecie ja wychodzę z założenia, że lepiej poprosić no bo skąd oni mają wiedzieć, że ja bym tam chciała kiedyś wyjść gdzieś z mężem

Wiecie nie wydaje mi się by rodzice/teściowie sami nam proponowali takie rzeczy. Powiedzą my zostaniemy z dzieckiem wy sobie gdzieś idźcie. Co innego jak się ich poprosi.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-20 o 21:24
Stary 2013-09-20, 21:23   #3034
nafiyqa
Zakorzenienie

hje, moge zapytac dlaczego tak duzo kaszek dajesz Poli? Nie z jakiejs zlosliwosci, ciekawa jestem

I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:23   #3035
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to tak jak mi, a poza tym w jeszcze by mi dżinksy w kroku szczeliły

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

kochana, a masz Katarka czy ciagniesz zwykla frida?
nie zastanawiaj sie ani sekundy dluzej tylko pedż po katarek. rewelaja. frida to przy tym pikus!
frida jest dobra przy malutkich dzieciach ale takie rozrabiaki jak nasze to masakra. wyrywa sie kreci glowka a ty celujesz ta frida w nosek. a jak juz o dziwo frida znajdzie sie w nosku to robisz mega wdech az galy na wierzch wychodza i co sie okazuje? ze w tym czasie dziec juz zdazyl sie poruszyc i frida jest poza nosem
i tak w kolko. a jak jakims cudem uda sie odciagnac to i tak to jest 1/pierdyliardowa tego co odciagniesz katarkiem....
tez podchodzilam do niego sceptycznie ale teraz nie wyobrazam sobe bez teg zycia...
Ja kilku koleżankom poleciłam katarka i każda mega zadowolona. Frida przy nim to popierdówka.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hje niee, ona do 12 r.ż dawała dziecku kaszę w butli na śniadanie...

Cytat:
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
Zdrówka dla Blanusi

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U mnie piękna pogoda;.
a co do krotkietów, moja t. robie najlepsze mmmmmmmmm..
Ja to takie ostatnio zrobiłam: mieso mielone podsmazylam z cebulką i pieczarkami plus dużo przypraw-pieprz,sol, papryka, oregano, bazylia i oczywiscie moj ukochany czosnek. no i ser starlam na tarce i pycha;p
no i wszystko razem wymieszalam, dodałam jajko i bulke tarta, znowu wymieszalam i zrobilam krokiety;p

teraz zrobilabym z grzybkami i kapuchą. Może zrobie ;> ale jak my kp to chyba grzybów nie wolno co nie. WOle unikać.

A dzis to takie ala krokiety;p nalesnik, musztarda, ser szynka papryka, zawinelam jak keorkiety i obtoczylam w jajku i bulce
Wolno grzybki, nie przenikają do pokarmu

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
ja też się przebieram. Zwykle legginsy+tunika i bluza

Rajusiu, już tworzę obraz Twojej teściowej w głowie Mogę Cię pocieszyć? Moja ostatnio pokroiła TŻtowi kotleta na kawałeczki

Ojej dopadło i Blankę. Kurujcie się, oby to było tylko małe przeziębienie.

O nie... Nie lubie tak Też kupiłam alantan przedwczoraj

Sikaaaam

Dziewczyny teściowa poszła z Małą na spacer. W kombinezonie. Zimowym. 14'C. Wiem, wiem, też byłam ostatnio ale wtedy była 8 rano i piździawka. To ja mówię do niej, że co będę ubierać jak będzie 20'C mniej? T:"Kupisz nowy, grubszy kombinezon". I do Małej "Nie wolno dziecka przeziębiać, nie, nie"
Także tego.....
Nie żartuj...
Ja miśka woziłam teraz jak miał ten katar w śpiworku, ale nie mam takiego puchatego typowo zimowego pod spód go cieniej ubieram. Wyszłam z założenia, że on jak mi śpi na spacerku to mu przyjemniej tak, w domu przecież też pod kołderką sypia

Cytat:
my juz po wizycie. osluchowo czysto, mowilam ze mlody pokasluje troche to lekarz kazal robic inhalacje z soli. no wiec teraz jestem na etapie wyboru inhalatora...
jaki macie, jaki polecacie?
mamy taki: http://www.dombezalergii.com/348-inh...e-neb-50a.html Jestem bardzo zadowolona. Misia mówiła, żeby patrzeć na przepływ powietrza, wydajność nawiewu, powyżej 10 l/min

Cytat:
Grzeją! Grzejniki nie są gorące ale ciepłe!

Aaaaa a u mnie nadal zimne!

Cytat:
Laurko, odkad mamy katarka to tez bede nudna i bede ciagle polecac genialna rzecz!

Michaś śpi, ja też zaraz idę się kąpać i lulu. Miałam chyba coś jeszcze pisać, ale dziś mam sklerozę masakryczną. Wklejam Wam Michasia w kąpieli
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:26   #3036
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Heja
W piątek tyle stron ?!
Napiszę co u nas i biorę się za nadrabianie.

Dobra nie smęce już idę nadrabiać póki mi mąż pozwoli bo już czatuje na kompa

Co za wredna lekarka !!!!!!!!!!!!!!!!
Następnym razem jej odpyskuj, ona nie jest od oceniania tylko od leczenia.

A co do wyciągania gilów to niestety jak Zuzka miała katar to darła się strasznie, ale trudno nosek trzeba oczyścić, a ona popłakała i przestawała.
Stary 2013-09-20, 21:26   #3037
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
hje, moge zapytac dlaczego tak duzo kaszek dajesz Poli? Nie z jakiejs zlosliwosci, ciekawa jestem
Tzn. nie wiem, czy to dużo 1-2 na dzień. Przyznaję, daję z butli, ale są to jedyne butlowe posiłki w dzień. Tak to wszystko to, co my jemy I mleko na noc. Czyli wychodzą 3-4 posiłki mleczne na całą dobę. To chyba nie jest źle?
Stary 2013-09-20, 21:28   #3038
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale przecież teraz dzieci mniej przybierają

W ciągu dnia Pola je tylko kaszki, czasem mleko daję przed obiadkiem, ale nie zawsze. A tak to mleko zawsze tylko na noc i w nocy
No tak, mniej przybierają, ale Domcia nigdy nie ważyła jakoś dużo - ostatnio łapała się na 25 centyl, a teraz spadła na 10.

A jakie kaszki dajesz Poli?

Ja się właśnie zastanawiam, że może samo mleko Domci już nie wystarcza, zresztą w tych schematch żywienia zalecają dawać mleko z kaszką, raz z bezglutenową, raz glutenową. Tak hje robisz?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:28   #3039
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

dwa razy w ciągu dnia?? za dużo chyba

Cytat:
Wyjęłaś mi to z ust !!!!!
Może po prostu nie zdają sobie sprawy, że chciałybyście spędzić czas z Tżtem !!!
A może przez to że się nie prosi o pomoc to myślą, że dajecie sobie radę i sami nie proponują???
A może trzeba pogadać z nimi ???

To takie moje luźne przemyślenia:brz ydal:

Wiecie ja wychodzę z założenia, że lepiej poprosić no bo skąd oni mają wiedzieć, że ja bym tam chciała kiedyś wyjść gdzieś z mężem

Wiecie nie wydaje mi się by rodzice/teściowie sami nam proponowali takie rzeczy. Powiedzą my zostaniemy z dzieckiem wy sobie gdzieś idźcie. Co innego jak się ich poprosi.
no ja dziś zapytałam to nie mogła

Cytat:

I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
ja dawałam kasze jaglaną jadła i nic się nie działo

Kurde jeszcze do tż przychodzi kolega zrobić grafik, nie mam ochoty nikogo oglądać !!!

Ciekawe jak debrah z amelcią
Stary 2013-09-20, 21:29   #3040
hje
Zakorzenienie

Cytat:
A co do wyciągania gilów to niestety jak Zuzka miała katar to darła się strasznie, ale trudno nosek trzeba oczyścić, a ona popłakała i przestawała.
Dokładnie. A ja wolę, żeby Pola chwilę popłakała, niż potem się męczyła. W sumie to zauważyłam, że ona coraz mniej się przy tym złości A potem zawsze bierze gruchę (tym aktualnie wyciągamy) i się nią bawi Tak samo to, czym psikamy.
Stary 2013-09-20, 21:29   #3041
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Już nie będę... przepraszam
I tym prostym sposobem zarobiłaś mega kopa,nadałam
kurierem

Cytat:
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Moja dostaje kaszkę rano,na śniadanie,z owocami,podawana łyżeczką-tak wprowadzam gluten. Jak Dawałam jej na noc to brzuszek bolał.

Bokeh coś dużo tych imprez macie Ale dobrze,każde wyjście Was zbliży

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:32   #3042
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Nie nie, dziś pierwszy raz. Wczoraj wieczorkiem troszkę popiłam Oczywiście, żeby nie było - tatuś czuwał nad małą

Cytat:
Moja dostaje kaszkę rano,na śniadanie,z owocami,podawana łyżeczką-tak wprowadzam gluten. Jak Dawałam jej na noc to brzuszek bolał.
Też tak robiliśmy, że kaszkę mała dostawała na śniadanie, ale ostatnio jej się odwidziało

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-20, 21:33   #3043
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Na opakowaniu bobovity jest napisane, że taką kaszkę raz dziennie. Po 10 miesiącu może zwiększyć do 2 porcji. I tak ostatnio się zastanawiałam, jak Wy to robicie że dajecie 2 porcje???

no ja dziś zapytałam to nie mogła

Hmm ale weź pod uwagę, że rodzice też mają swoje plany, swoje życie.
Choć teśćie jak się im powie w tym samym dniu to zazwyczaj przyjadą. Ale tak naprawdę nie wiem czy im to nie przeszkadza, nigdy nic nie mówili

Ale Ty wiesz najlepiej jak jest

Kurde jeszcze do tż przychodzi kolega zrobić grafik, nie mam ochoty nikogo oglądać !!!

Stary 2013-09-20, 21:34   #3044
hje
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, mniej przybierają, ale Domcia nigdy nie ważyła jakoś dużo - ostatnio łapała się na 25 centyl, a teraz spadła na 10.

A jakie kaszki dajesz Poli?

Ja się właśnie zastanawiam, że może samo mleko Domci już nie wystarcza, zresztą w tych schematch żywienia zalecają dawać mleko z kaszką, raz z bezglutenową, raz glutenową. Tak hje robisz?
A to chyba, że tak

Teraz kończę dawać wszystkie te Bobovitowe jakie mamy, wszystkie są bez cukru.

Ja się schematu nie trzymam Nie znaczy oczywiście, że daję jej to, co powinny jeść dwuletnie dzieci Ale robię na zasadzie - raz kaszka zwykła, owocowa np., a raz jakaś owsiana czy kukurydziana. I wszystkie są już mlekiem, więc robię na wodzie.
Ale jak wykończymy wszystkie, to przerzucimy się już na te kasze manny i inne.
Stary 2013-09-20, 21:34   #3045
blogerka
Wtajemniczenie

hje - u mnie jest taka sprawa, ze musialabym mamie Borysa zawieźć, mniejsza o to .. ja juz sie na wakacjahc podytywalam, czy moze kiedys, bo chcielibysmy razem gdzies wyjsc, ablo chciaz spedzic czas we dwoje bez dziecka .. i co?
8 miesiecy nie prosilam o pomoc, kiedy nie musialam ale nie spotkalam sie z jakims entuzjazmem, raczej t bylo takie z laska, ze moze, ewentualnie, jesli to i tamto .. ale na zasadzie, jakbym wydziwiala bo chce bez dziecka wieczor spedzic.
Stary 2013-09-20, 21:37   #3046
hje
Zakorzenienie

Aga, o jakiej konkretnie kaszce mówisz?

Ewik, a Bokeh chyba chodziło, że to mięsko 2 razy dziennie to za dużo
Stary 2013-09-20, 21:38   #3047
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Ewik, a Bokeh chyba chodziło, że to mięsko 2 razy dziennie to za dużo
Aaaa no może i tak - winko chyba działa

Dominika

Alicja
Stary 2013-09-20, 21:39   #3048
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
hmm wiesz może być tak, że skoro Wy nie prosicie to wychodzą z założenia, że sobie radzicie i sami nie proponują

Co do teściowej to się nie wypowiem
Co do mamy a po czym stwierdziła, że Blanka jej nie lubi ??? no bo jeśli jej nie widuje, nie zna to wiadomo , że dziecko nie będzie chciało na rączki itp.....
Tylko kurcze wiesz możesz mieć problem potem , bo naprawdę pomoc babci się przydaje, także myślę, że powinnaś częściej mamę prosić, bo wątpie byś się doczekała takiej propozycji. A może jak mama będzie częściej z Blanką to zmieni swoje nastawienie :con fused:
Następna przeprasza Upiłyście
się czy co?

Moja mama niestety nie ma bardzo czasu zostawać z Mała. Ma za dużo na głowie-rozumiem. I mimo to zgodziła się,właściwie to chyba nawet zaproponowała,że będzie Blanke ze żłobka odbierać.
A co do t. to się nie wypowiadam bo mi tak ciśnienie skoczy że serce stanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Ja kilku koleżankom poleciłam katarka i każda mega zadowolona. Frida przy nim to popierdówka.

Zdrówka dla Blanusi

Wolno grzybki, nie przenikają do pokarmu

Nie żartuj...
Ja miśka woziłam teraz jak miał ten katar w śpiworku, ale nie mam takiego puchatego typowo zimowego pod spód go cieniej ubieram. Wyszłam z założenia, że on jak mi śpi na spacerku to mu przyjemniej tak, w domu przecież też pod kołderką sypia

mamy taki: http://www.dombezalergii.com/348-inh...e-neb-50a.html Jestem bardzo zadowolona. Misia mówiła, żeby patrzeć na przepływ powietrza, wydajność nawiewu, powyżej 10 l/min

Aaaaa a u mnie nadal zimne!

Michaś śpi, ja też zaraz idę się kąpać i lulu. Miałam chyba coś jeszcze pisać, ale dziś mam sklerozę masakryczną. Wklejam Wam Michasia w kąpieli

Dziękuje
Słodziak

Cytat:
Dokładnie. A ja wolę, żeby Pola chwilę popłakała, niż potem się męczyła. W sumie to zauważyłam, że ona coraz mniej się przy tym złości A potem zawsze bierze gruchę (tym aktualnie wyciągamy) i się nią bawi Tak samo to, czym psikamy.
My na szczęście na razie nie mamy tego problemu-Blanka sama nadstawia nosek jak widzi Fride.
Pytanie techniczne-jak czyścicie Fride?

I jeszcze jedno. Denerwuje mnie jak otworze nowe mleko dla Blanki a miarka jest na dnie Już się nauczyłam zostawiać z poprzedniego opakowania,ale to denerwujące.

Stary 2013-09-20, 21:39   #3049
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. nie wiem, czy to dużo 1-2 na dzień. Przyznaję, daję z butli, ale są to jedyne butlowe posiłki w dzień. Tak to wszystko to, co my jemy I mleko na noc. Czyli wychodzą 3-4 posiłki mleczne na całą dobę. To chyba nie jest źle?
Napisalas w poprzednim poscie, ze je tylko kaszki w dzien, dlatego pytam
Ale skoro 3-4 razy to chyba ok

Dajesz jej wszystko to, co Ty jesz? Nie gotujesz juz specjalnie dla niej?

Cytat:
Taka dla doroslych?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:40   #3050
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też się zastanawiam, i jakoś tak mam złe przeczucie, że skoro Debrah teraz tu nie ma, to znaczy, że walczą po ciężkim dniu... Ale obym się myliła

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hje - u mnie jest taka sprawa, ze musialabym mamie Borysa zawieźć, mniejsza o to .. ja juz sie na wakacjahc podytywalam, czy moze kiedys, bo chcielibysmy razem gdzies wyjsc, ablo chciaz spedzic czas we dwoje bez dziecka .. i co?
8 miesiecy nie prosilam o pomoc, kiedy nie musialam ale nie spotkalam sie z jakims entuzjazmem, raczej t bylo takie z laska, ze moze, ewentualnie, jesli to i tamto .. ale na zasadzie, jakbym wydziwiala bo chce bez dziecka wieczor spedzic.
Właśnie o to mi chodziło... Czyli Twoja mama jeszcze z tym myśleniem, że matka powinna siedzieć z dzieckiem w domu, sprzątać, gotować obiady i nic poza tym nie robić? Moja tylko czasem takie odchyły ma, ale to nie w temacie wychodzenia gdzieś
Stary 2013-09-20, 21:41   #3051
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

W ogóle powiem Wam, że moje dziecie w ogóle nie czaji kosi kosi, albo papa, albo gdzie jest lampa, uczę ją już miesiąc i nic i nie wiem czy się martwić ? robią Wasze dzieci już takie rzeczy??
olej, Agatka papa i brawo to robiła.... a bo ja wiem? koło roku dopiero

a w ogóle oglądam sobie filmiki Agatkowe

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, tylko ja dalej po porodzie okresu nie dostałam
to koozy ma jakąś srtonę? Bo na necie nie potrafię znaleźć???

Znowu nas z młodym zlało na spacerze całe szczęście zdążyliśmy wrócić przed oberwaniem chmury ktore się właśnie uskutecznia

Właśnie pożeram krakuski maślane
też nie dostałam

Cytat:

Dziewczyny, bo teraz jest sezon na muchy, zima się zbliża i wszystkie bez wyjątku do domów włażą

u nas komary... a rok temu do listopada/grudnia france gryzły! i takie maleńkie bąble po nich są tylko

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
wiesz co Kochana u nas też kilkanaście stopni, ale ja Młodemu też osłonke i budkę dalam. Ubrany w body z długim, polarek, czapke, pod szyją oslonkę i spodnie na polarku. w razie wu miałam jeszcze wiatrówkę dla niego. I w sumie doszłam do wniosku że jemu w tym wózku jest zimniej niż mi bo ja się przecież ruszam a on siedzi jak ciele.

u nas kilkanaście stopni na temometrze, a odczuwalne mniej niż 10 na bank ;/

Ja osłonki nie daję, ogólnie tego nie lubię wolę kocyk, wczoraj Dorka (bierzcie poprawkę na chorobę) miała bodziaka z długim, bluzkę, kurtkę, apaszkę pod szyjką, czapę, spodnie takie cienkie sztruksiki, więc na to dałam getry i kocyk. A ja sweter, na to kurka nieprzemakalna z polarem ciepłym dopinanym - tak wiało :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:43   #3052
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
W tej chwili mam w domu 2, ale na obu napisane tak samo.

Bobovita mleczna kaszka manna tradycyjny posiłek (po 6 mż)
Bobovita kaszka mleczno-ryżowa o smaku malinowym bezglutenowa (po 4mż)

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-20 o 21:44
Stary 2013-09-20, 21:46   #3053
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

I jeszcze jedno. Denerwuje mnie jak otworze nowe mleko dla Blanki a miarka jest na dnie Już się nauczyłam zostawiać z poprzedniego opakowania,ale to denerwujące.
hehe, dokładnie tak

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:

Właśnie o to mi chodziło... Czyli Twoja mama jeszcze z tym myśleniem, że matka powinna siedzieć z dzieckiem w domu, sprzątać, gotować obiady i nic poza tym nie robić? Moja tylko czasem takie odchyły ma, ale to nie w temacie wychodzenia gdzieś
Przykre to jest, bo siedzę z Borysem, staram sie nie narzekać, ale też mam potrzebę wyjścia do ludzi, spędzenia czasu sam na sam z TZ i to nie w przerwach kiedy Borys spi.
Raz pamiętam jak powiedzialam mamie, że "nie mam czasu" na co ona mi odpowiedziała "a co Ty masz takiego do roboty" kopara mi opadła. No co? nic .. kombinuję jak się wykąpać, uczesać, zjeść cokolwiek pomiędzy noszeniem Borysa na rękach
Ale ostatnio - dzięki pomocy teściowej - wyciągełam TZ na piwko i rolki i było cudownie. Wystarczy kilak chwil i mozna sobie przypomniec jak to jest zyc pełnią życia. Tak niewiele potrzeba, dlaczego moja mama tego nie rozumie i sama sie nie zaoferuje? .. wiesz co, to juz na wakacjach w Chorwacji moj tato kazal mi isc plywac, opalac sie, czytac ksiazkę, mowil ze mam odpoczywac .. ba, on mi na obiadach Borysa wyrywal z rak jak tylko zaczynal marudzic.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-09-20 o 21:49
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 21:47   #3054
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dajesz jej wszystko to, co Ty jesz? Nie gotujesz juz specjalnie dla niej?

Taka dla doroslych?
Nigdy dla niej nie gotowałam, dawałam tylko słoiczki
"Wszystko", nie w sensie, że cokolwiek, czyt. żurek, bigos, golonka Tylko np. rosół, jak jakaś zupa, której nie powinna, to chociaż mięsko z niej, chlebek, owoce wszelkie, warzywa też.
O, tak to ujmę: oprócz kaszek (jeszcze) i mm, Pola je "niedzieciowo"

A jest specjalna kasza dla dzieci?

Cytat:
Aaaa no może i tak - winko chyba działa
Hehe

Cytat:
Upiłyście się czy co?

Moja mama niestety nie ma bardzo czasu zostawać z Mała. Ma za dużo na głowie-rozumiem. I mimo to zgodziła się,właściwie to chyba nawet zaproponowała,że będzie Blanke ze żłobka odbierać.
A co do t. to się nie wypowiadam bo mi tak ciśnienie skoczy że serce stanie
Nie pytaj

No i dla mamy.
A teściowe, cóż... Temat rzeka
Stary 2013-09-20, 21:49   #3055
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Następna przeprasza Upiłyście
się czy co?

Ale nie ma też czasu by czasami wpaść na godzinkę lub dwie ?? nie mówię codziennie, ale 2 razy w tygodniu np ?? By się Blanka przyzwyczaiła
Pogrubione dobre i to

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-20 o 21:51
Stary 2013-09-20, 21:53   #3056
hje
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42915328]
a w ogóle oglądam sobie filmiki Agatkowe

u nas komary... a rok temu do listopada/grudnia france gryzły! i takie maleńkie bąble po nich są tylko

Ja osłonki nie daję, ogólnie tego nie lubię wolę kocyk[/QUOTE]
Oj, też kiedyś będę do takich filmików wracać

U nas też w tamtym roku w zimie żarły. Przez to się wydaje, jakby przerwy nie było, tylko non stop komary

Ja też Osłonkę od razu wywaliłam, po prostu kocykiem przykryję i jest fin

Cytat:
W tej chwili mam w domu 2, ale na obu napisane tak samo.

Bobovita mleczna kaszka manna tradycyjny posiłek (po 6 mż)
Bobovita kaszka mleczno-ryżowa o smaku malinowym bezglutenowa (po 4mż)

Pola już chyba od miesiąca nie je mm w dzień, tylko kaszki. I na początku faktycznie wychodziło jakieś 3-4, w porywach 5. No ale, kurde, nic jej nie jest, to się chyba nie będę martwić
Stary 2013-09-20, 21:55   #3057
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Pola już chyba od miesiąca nie je mm w dzień, tylko kaszki. I na początku faktycznie wychodziło jakieś 3-4, w porywach 5. No ale, kurde, nic jej nie jest, to się chyba nie będę martwić
Ja się nie znam.
Tak jest napisane na opakowaniu, dlatego nie daję kaszki 2 razy dziennie. Wątpię by miało to szkodzić, zresztą dziewczyny też pisały, że dają 2-3 razy dziennie.
Stary 2013-09-20, 21:56   #3058
hje
Zakorzenienie

Dżizus, kobitki, czuję się, jakbym po kilkumiesięcznej przerwie do nałogu wróciła
Mam mroczki przed oczami, sucho w gardle, ręce mi się rzęsą.
A wypiłam tylko 3 drinki

Od dziś jestę abstynentę
Stary 2013-09-20, 21:57   #3059
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dżizus, kobitki, czuję się, jakbym po kilkumiesięcznej przerwie do nałogu wróciła
Mam mroczki przed oczami, sucho w gardle, ręce mi się rzęsą.
A wypiłam tylko 3 drinki

Od dziś jestę abstynentę
hje, hahaha ja winkuję dzisiaj
Stary 2013-09-20, 21:57   #3060
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Ale nie ma też czasu by czasami wpaść na godzinkę lub dwie ?? nie mówię codziennie, ale 2 razy w tygodniu np ?? By się Blanka przyzwyczaiła
Pogrubione dobre i to
Niestety nie ma Ma mnóstwo problemów na głowie plus praca od rana do nocy. Aj,długo by pisać. Ale wierze Jej że nie ma czasu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości