Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 22:01   #3061
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ja się nie znam.
Tak jest napisane na opakowaniu, dlatego nie daję kaszki 2 razy dziennie. Wątpię by miało to szkodzić, zresztą dziewczyny też pisały, że dają 2-3 razy dziennie.
No a poza tym, jakby człowiek miał wszystkiego się trzymać, jak w tabelce/schemacie/na opakowaniu jest napisane, to by chyba ocipioł

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hje, hahaha ja winkuję dzisiaj

Przypomniałaś mi, że jeszcze wypiłam kieliszek polewki malinowej robionej na spirytusie

Ej, w ogóle to nie napisałam, że Pola już od 20 śpi
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:02   #3062
ania13.03
Zadomowienie

laurko cudne sloneczko z Michasia

Odprawa wydrukowana, nie ma juz odwrotu

Powiem Wam, ze u mnie jest na odwrot co jest troche chore ale nic na to nie poradze. Moja Mama zawsze jak jestem u niej albo ona jest u mnie to mnie wrecz prosi, zebym sobie gdzies wyszla sama, pojechala na zakupy czy z Tztem do kina, itp, ale ja w ogole nie mam ochoty wychodzic nigdzie bez dziewczyn. Tzn. niby mam, czasem sobie mysle, ze ale by bylo super raz sobie na spokojnie pochodzic po sklepach ale jak juz mam taka mozliwosc to nigdzie nie jade Zameczam te moje biedne dzieci soba Poza tym nie lubie prosic nikogo o pomoc, moje dzieci i sama sie nimi zajmuje - wiem jak to brzmi, ale taka juz jestem

Laski, czy Wy tez tak teraz macie, ze jecie i ciagle jestescie glodne Ja tak chyba przed zima, zbieram zapasy

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:04   #3063
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Laski, czy Wy tez tak teraz macie, ze jecie i ciagle jestescie glodne Ja tak chyba przed zima, zbieram zapasy
Czyli już prawie witaj w domu

Eeee, ja tak mam od urodzenia

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:05
Stary 2013-09-20, 22:06   #3064
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Siatkarze się spisali to mogę spokojnie iść spać. Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:06   #3065
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Czyli już prawie witaj w domu

Eeee, ja tak mam od urodzenia

Spokojnej nocki fewciu

Ja mam jeszcze 1,5 godziny czekania na Tz. Family Gay'a sobie chyba poogladam

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:09
Stary 2013-09-20, 22:07   #3066
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Asik na koniec

Dobrej nocy, obyś w końcu pospała choć trochę więcej
Stary 2013-09-20, 22:09   #3067
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
No a poza tym, jakby człowiek miał wszystkiego się trzymać, jak w tabelce/schemacie/na opakowaniu jest napisane, to by chyba ocipioł

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Przypomniałaś mi, że jeszcze wypiłam kieliszek polewki malinowej robionej na spirytusie

Ej, w ogóle to nie napisałam, że Pola już od 20 śpi
haha, mniami
Borja spi od 18.30

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:

Powiem Wam, ze u mnie jest na odwrot co jest troche chore ale nic na to nie poradze. Moja Mama zawsze jak jestem u niej albo ona jest u mnie to mnie wrecz prosi, zebym sobie gdzies wyszla sama, pojechala na zakupy czy z Tztem do kina, itp, ale ja w ogole nie mam ochoty wychodzic nigdzie bez dziewczyn. Tzn. niby mam, czasem sobie mysle, ze ale by bylo super raz sobie na spokojnie pochodzic po sklepach ale jak juz mam taka mozliwosc to nigdzie nie jade Zameczam te moje biedne dzieci soba Poza tym nie lubie prosic nikogo o pomoc, moje dzieci i sama sie nimi zajmuje - wiem jak to brzmi, ale taka juz jestem

No i tak powinno być chyba, że mamy / tesciowe rwa sie do pomocy?
co do jedzenia, ja nie mam umiaru, dlatego musze sie kontrolowac, ja moge zjesc wiecej niz Tz ktory wazy dwa razy tyle co ja i on ma zoladek jak kurczaczek i jest na zarty a ja moglabym jesc jeszcze
Stary 2013-09-20, 22:16   #3068
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Niestety nie ma Ma mnóstwo problemów na głowie plus praca od rana do nocy. Aj,długo by pisać. Ale wierze Jej że nie ma czasu.

To tyle dobrego, że przy tym nawale obowiązków będzie odbierać Blankę ze żłobka

Hje oj ja bym też się napiła jakiegoś drinka Ostatnio wypiłam może z 30ml wina i mi poszło w łeb
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:17   #3069
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
haha, mniami
Borja spi od 18.30

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

No i tak powinno być chyba, że mamy / tesciowe rwa sie do pomocy?
co do jedzenia, ja nie mam umiaru, dlatego musze sie kontrolowac, ja moge zjesc wiecej niz Tz ktory wazy dwa razy tyle co ja i on ma zoladek jak kurczaczek i jest na zarty a ja moglabym jesc jeszcze
Po Tobie przynajmniej tego nie widac

No tak chyba powinno byc, ale moze niektore babcie nie czuja sie jeszcze w 100% babciami? W sensie, ze moze wola jeszcze same skorzystac z zycia skoro swoje dzieci juz odchowaly? Sama nie wiem
Przypomnialo mi sie jak Nigella w jednym z odcinkow powiedziala, ze ma dzieci tylko dlatego, ze chce kiedys byc babcia Urocze

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-20, 22:18   #3070
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Borja spi od 18.30
Za noworodka to bym pewne uznała za nocny sen A w obecnej sytuacji, gdyby Pola o tej zasnęła, to pewnie by się obudziła w granicach 19-21 i właśnie byśmy się bawiły, w porywach karmiły do spania

A co do jedzenia - szkoda, że tyle wpyerdalam, a dupa rośnie
Też bym chciała tak jak Ty

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:19
Stary 2013-09-20, 22:19   #3071
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja moglabym w ogole nie jesc. dzisiaj, rano kajzerka z serem zoltym i kakao, i dopiero wieczorem dwie kajzerki z pasztetem i herbata i nie jestem z tego dumna, chcialabym sie zdrowo odzywiac i systematycznie, ale nigdy tego nie potrafilam....

babel sie obudzil

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:20   #3072
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hje oj ja bym też się napiła jakiegoś drinka Ostatnio wypiłam może z 30ml wina i mi poszło w łeb
Odradzam
Stary 2013-09-20, 22:22   #3073
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja moglabym w ogole nie jesc. dzisiaj, rano kajzerka z serem zoltym i kakao, i dopiero wieczorem dwie kajzerki z pasztetem i herbata i nie jestem z tego dumna, chcialabym sie zdrowo odzywiac i systematycznie, ale nigdy tego nie potrafilam....

babel sie obudzil
Nie przezylabym na takiej diecie No i metabolizm siada niestety.
Wspolczuje pobudki

18.01.2013 - Lili
Stary 2013-09-20, 22:22   #3074
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dżizus, kobitki, czuję się, jakbym po kilkumiesięcznej przerwie do nałogu wróciła
Mam mroczki przed oczami, sucho w gardle, ręce mi się rzęsą.
A wypiłam tylko 3 drinki

Od dziś jestę abstynentę
Ja też Albo może od jutra

Lenova, ale ta lekarka to porażka. W życiu bym więcej do niej nie poszła Co jak co, ale takiego chamstwa "nie zniese".

Nawijko, ale Ci zazdroszczę jutrzejszego meczu

Hje możemy sobie podać rękę - też jem, chociaż dupa rośnie i płacz jest jak widzę się w lustrze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:22   #3075
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

dziewczyny chciałam się pochwalić a właściwie kogoś pochwalić
pamiętacie jak pisałam,że TZ usypia małego?
no to idzie mu pięknie a Leo załapał o co chodzi bo po kąpieli jest buziak dla mamy, papa, idą chłopaki grzecznie do sypialni, Leo od razu się kładzie jakby kumał że pora spania- wczoraj trwało to może ze 3 minuty
tyle,że w naszym łóżku a nie swoimale i tak jestem dumna z tatuśka\wychodzi dumny jak paw,że mały lubi jak tatuś go usypia
czasem podsłuchuje- opowiada mu jak był malutki albo coś mu śpiewa
Brawa dla tż

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42903762]Charlizz, Kubusia nie planuję podawać moja Agu sporadycznie dostaje jakieś takie picia, masakrycznie to slodkie.

Powiem tyle - noc masakra. Pobudka co godzinę, pół nocy spędzila Dorotka na mnie śpiąc, a ja teraz w pracy. Gorączki rano niet, ale od placzu zachrypnięta ;([/QUOTE]
Biedule

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej Gwiazdy

Znów jestem w tyle jakieś 20 stron albo lepiej
Wczoraj była piękna pogoda, dziś za to taka o.

Mam do Was pytanie: Czy orientujecie się czy na studiach stacjonarnych możliwe jest uzyskanie stypendium socjalnego?? Zastanawiam się nad przeniesieniem. Już teraz wiem, że za pół roku nie będę w stanie zostawić mojej kruszynki
U nas możliwe ;]

Cytat:
Kurcze, Fewciu, to wybacz, ja sie jaram moim 57 a mam 163 wiec wiesz:P

Laski, ludzie oglupieli!!!!!! U nas dzisiaj 16st bylo jak wychodzilam, teraz slonce wyszlo i siedze w samym sweterku i mi cieplo, a na 10wozkow jakie mijalam 9 mialo postawione budy plus oslonki a jeden mial nawet taki zimowy spiworek!!! ja pierdziut, biedne dzieci.

O, Cala, ja malza nie moge zmobilizowac do ogarniecia much wiec dzisiaj odkurzacz idzie w ruch
Uuaaaaaa jakiego ryma machnelam

Aaaa wczoraj moher mnie zaczepil i pado, ojezusmarijo, pani, polowa wrzesnia jest a pani dziecko bez czapeczki woziiiiiiiiii??????? usmiechnelam sie i poszlam se:P

Charlizz, kochana, niestety, wczoraj pan samotny przystojny tatus widziany byl z malzonka

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Dziś w przychodni przyszła pani z dzieciakiem w zimowym kombinezonie a na dworze 19 st...
Bez czapki w taki "mróz" ?!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:22   #3076
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Odradzam

Co do ubierania to moja dziś w czapce była. Co z tego, że 18 st było, jak halny u nas wiał :P sama kaptur miałam naciągnięty :P

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:29
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:27   #3077
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Po Tobie przynajmniej tego nie widac

No tak chyba powinno byc, ale moze niektore babcie nie czuja sie jeszcze w 100% babciami? W sensie, ze moze wola jeszcze same skorzystac z zycia skoro swoje dzieci juz odchowaly? Sama nie wiem
Przypomnialo mi sie jak Nigella w jednym z odcinkow powiedziala, ze ma dzieci tylko dlatego, ze chce kiedys byc babcia Urocze
jak pisałam, staram się kontrolwać swój apetyt :d bo bym dogoniła szybko TŻ-ta
fakt, urocze ciekawe czy mnie będzie tak cieszyło bycie babcią
chociaż czemy nie, zero spiny,zero stresu, samo rozpieszczanie

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Za noworodka to bym pewne uznała za nocny sen A w obecnej sytuacji, gdyby Pola o tej zasnęła, to pewnie by się obudziła w granicach 19-21 i właśnie byśmy się bawiły, w porywach karmiły do spania

A co do jedzenia - szkoda, że tyle wpyerdalam, a dupa rośnie
Też bym chciała tak jak Ty
Borys ma tylk takie pobudki na smoczka / wode / przytulenie a tak to spi
a co do jedzenia, to powtarzam, ze ja mogabym tyle pochlaniac ale pochlaniam tylko raz na jakis czas bo inaczej to ja bym TZ z jego waga chyba przegonila staram sie kontrolowac
Stary 2013-09-20, 22:29   #3078
hje
Zakorzenienie

Cytat:

babel sie obudzil
Ja dawniej miałam w drugą stronę: nie non stop, ale zdarzało się kilka dni pod rząd, że gęba mi się nie zamykała i ciągle coś mieliłam, ale waga stała jak zaczarowana.
A teraz mam tak, że jeden dzień albo dwa jak u Ciebie - potrafię przez cały dzień zjeść owoca/kanapkę, pić coś ewentualnie. Ale potem nadrabiam znowu, i wpierdzielam wszystko co mam pod ręką - słodycze, dwie dokładki obiadu, napoje gazowane, kanapki. I mimo że brzuch mi pęka, i nic bym już nie wsadziła, to i tak idę do kuchni, otwieram lodówkę i szuuukam.
I dziwić się, że waga rośnie

A obudził się tak na cacy, czy tylko na jedzenie?

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:31
Stary 2013-09-20, 22:35   #3079
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

babel sie obudzil
poniekąd zazdroszczę, bo chciałabym tak .. ale z drugiej strony, pamiętak jak po porodzie z przemęczenia nie miałam czasy ani ochoty na jedzenie i czułam to sam co Ty, im mniej jadłam tym mniej mi się chciało jeść i też potrafiłam cały tydzień przeżyć na kroomce chleba rano i wieczorem. W końcu nie bez przyczyny mówi się, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

marsi - jak będziesz, może dałabyś jakiś przepis na dobrą rybkę z piekarnika (z piekarnika, bo tak sobie myślę, że zdrowo)
Ps. przepis na steki zapisany i jak TZ sobie zasłuży to postaram się odtworzyć na tyle, na ile mi się uda

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

bokeh - widziałam właśnie zdjęcia z wesela, tacy pozytywni jesteście, bardzo
Wam zazdroszczę! a Twój tż mi się kojarzy troszke z fimammi Almodovara
Stary 2013-09-20, 22:43   #3080
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy dla niej nie gotowałam, dawałam tylko słoiczki
"Wszystko", nie w sensie, że cokolwiek, czyt. żurek, bigos, golonka Tylko np. rosół, jak jakaś zupa, której nie powinna, to chociaż mięsko z niej, chlebek, owoce wszelkie, warzywa też.
O, tak to ujmę: oprócz kaszek (jeszcze) i mm, Pola je "niedzieciowo"

A jest specjalna kasza dla dzieci?
Chodzilo mi o kaszki np jaglana Holle, Nominal, itp.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:52   #3081
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłyśmy właśnie od lekarza. Mała jest przeziębiona. Dostała Nasivin do noska,syrop prawoślazowy na kaszel i wit C. Poczytam Was może wieczorem,bo muszę obiad zrobić,a Niunia w końcu Zasnela. Zapewne pospi 30min
Zdrówka !
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Rajusiu, już tworzę obraz Twojej teściowej w głowie Mogę Cię pocieszyć? Moja ostatnio pokroiła TŻtowi kotleta na kawałeczki

Dziewczyny teściowa poszła z Małą na spacer. W kombinezonie. Zimowym. 14'C. Wiem, wiem, też byłam ostatnio ale wtedy była 8 rano i piździawka. To ja mówię do niej, że co będę ubierać jak będzie 20'C mniej? T:"Kupisz nowy, grubszy kombinezon". I do Małej "Nie wolno dziecka przeziębiać, nie, nie"
Także tego.....
O mamuniuuuu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, powiem Wam coś, niby moi rodzice nie są od tego żeby pilnować mi dziecka tylko że mam wrażenie że dla nich to problem tzn dla mojej mamy, poprosiłam ją raz (ostatnio pare dni temu) żeby została z Hanią wieczorem 3h zgodziła się ale to był raz jedyny od czasów noworodkowych, no jeszcze oboje zostali jak jechaliśmy na wesele. Ale tak żeby czasem mi powiedzieć, słuchaj przywieź Hanie do nas albo my wpadniemy może chcesz gdzieś wyskoczyć lub coś zrobić, to nie a mi głupio prosić bo w końcu to moje dziecko. Teraz też dzwoniłam do niej i pytam co jutro robi, chciałam ja poprosić na godzinke-dwie, żeby się zajęła Hanią bo chciałam wyskoczyć do sklepu kupić naspokojnie potrzebne rzeczy a nie z nią w wózku lub nosidle zawsze potem zapominam co miałam kupić lub musze wyjść w trakcie, wiecie jak to jest. To mi powiedziała że nic, a co chcesz mnie w coś ubrać? w sensie jakbym chciała jej wcisnąć Hanie i ona będzie uziemiona tak to odebrałam, to mówię że no może a ona że nie bo chce sobie coś tam porobić.... to nie łaski bez poradze sobie sama, szkoda tylko bo jak przychodzi do zabawy to pierwsi ale jak bym chciała ja chwile luzu to nie Wiem, że to nie ich obowiązek ale wiedzą jaką mam sytuację że sama jestem bo tż tyle pracuje....

ehhh nie wiem może przesadzam bo zmęczona jestem chciała bym chwile dla siebie...
Przykre
U nas ogólnie mama nie odmawia jak muszę coś załatwić, ale właśnie jak chce gdzieś wyskoczyc sie rozerwać czy gdzieś z tż na randkę to nie bo jej zdaniem to jak się ma dziecko to nie powinno się już balować...

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
U mnie zaś sajgon, druga noc nieprzespana, dzisiaj znowu się pojawił katar, ale zero innych objawów, tylko marud, ale to pewnie z niewyspania. Podejrzewam, że winowajcami są krople do oczu, bo pisze na ulotce, że czasem powodują nieżyt nosa. Także padam na dziób, a mój mąż jutro znowu wyjeżdża, wróci we wtorek ;( Nie wiem jak dam radę no i pewnie będzie mnie mniej.

Teraz uspałam Ewcię w chuście przy odkurzaczu i już słyszę, że zaś świszczy coś w nosku Dopiero teraz piję herbatę od rana i zjadłam dwie suche sznitki
Współczuje
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. osluchowo czysto, mowilam ze mlody pokasluje troche to lekarz kazal robic inhalacje z soli. no wiec teraz jestem na etapie wyboru inhalatora...
jaki macie, jaki polecacie?
No to super że już lepiej!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak na chwilkę. Jestem w domu. Tż z Darią w szpitalu już od 13 Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
Zaraz jadę do Darii a jutro rano Tż mnie znów zmieni. Z Darią na razie bez zmian. Dalej nie za bardzo chce jeść no i ta biegunka
ehhh...
Aha. Wczoraj jej pobierali krew z paluszka i wyszły dobre wyniki

Z mamą też bez zmian.

Bokeh u mnie jest tak że moi rodzice jakby mogli to zajmowaliby się Darią cały czas Dużo razy z nią zostawali i nigdy mi nie odmówili.
Za to t. zachowuje się tak jak Twoi rodzice. Jak przyjeżdżamy do niej to bawi się z Darią i jest fajnie ale żeby zaproponować jakąś pomoc to
A teraz moja mama w szpitalu i tak mi smutno Jak mama do mnie dzwoni to za każdym razem mówi jak bardzo tęskni za Darią.
Biedna Daria i mama. Jeszcze raz dużo dużo zdrówka i siły !

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania).
Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!!
Sikam w majty ze szczescia!!!!!!!!!

Takze szukajcie jutro Nawijki i nawijkowego TZ w tv
woooow super !

Cytat:
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno

Cytat:
Lenova! Aż mi się łzy zakręciły w oczach! Bardzo dobrze że zmieniłas lekarza. Co za durna baba! No brak słów! A nie możesz tego gdzieś zgłosić?
Nie no nie będę jej nigdzie zgłaszać bo w sumie co powiem? niech zna moją litość , ale już leczyć nas nie będzie

Cytat:
Ale choć raz jej kiedyś powiedziałaś, że chcecie z tż spędzić czas i czy by się małym zajęła i to nic nie dało, czy w ogóle jej nie mówisz?

My z tż dosłownie kilka razy gdzieś wychodziliśmy, dosłownie na godzinę, i zawsze jak mała już na noc spała. I wtedy mówiłam mamie, że chcielibyśmy wyjść i czy by przypilnowała, i jak się Pola obudzi, to po prostu zadzwoni, a my przyjedziemy jak najszybciej. I nie było problemu.
No tylko, że Twoja by musiała przyjechać?

Ja poleję Tylko pić już nie piję, bo, jak Boga kocham, ręce mi się już trzęsą
To delirka z niedoboru alkoholu

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

A jeszcze co do kosi kosi to Blanka non stop klaszcze/klaska( nie wiem jak jest poprawnie) ale ona robi to bardziej na słowo "brawo" albo jak coś jej się podoba bardzo to też. No i próbuje robić "pa pa" ale nie podnosi ręki tylko tak sobie macha.
No i ona chyba tez będzie nie raczkująca bo niby umie ale tylko do tyłu i non stop siada lub idzie do tyłu.

Chyba jej inhalacje pomogły bo dziś śpi już ze smokiem w buzi oddycha przez nos bez chrapania czyli już chyba lepiej ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 22:57   #3082
LadyWhisper
Zakorzenienie

Wiem, ze rozwalony metabolizm cholerka, ale nie potrafie tego zmieniczabieram sie do tego od paru tygodni, duzo czytam, szukam informacji, ale przeraza mnie to kurcze.....

Obudzil sie na dobre. Malz go wzial ja ide spac. Dobranoc lejdis

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 23:10   #3083
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Elmi mam nadzieję że ten weekend będzie lepszy niż poprzedni
Cytat:
elllmi trzymam kciuki, zeby Tz poszedl po rozum do glowy
dziękuję kochane nawet nie wiem, czy przyjedzie, bo nie mam z nim żadnego kontaktu; ale złamałam się trochę (jednak "mientka" jestem) i napisałam mu epopeję, wszystko co chciałabym mu powiedzieć, ale mi duma/upór nie pozwoli się do niego odezwać; nawet nie wiem, czy przeczyta

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ogólnie to już Wam kiedys mówiłam, że moja lekarka to suczowata baba. Teraz upewniła mnie w tym jeszcze bardziej- zmieniam Blance lekarza.
idź w cholerę od tej baby; jakaś wredna sucz

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ehhh z chęcią upiłabym się z Tobą! normalnie za każdym razem jak Hania zasypia mam ochotę otworzyć butelkę wina
hehe, też tak mam co wieczór, ale czasem nie mam już siły a teraz jestem po dwóch kieliszkach wina, ba, kielichach, i trochę mi zawirowało

Cytat:
Ja przed ciaza tez tam kupowalam.
A teraz? Boje sie sprawdzac
no następna; weźcie mnie nie dołujcie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?
Filip pije samo mleko rano i wieczorem, a na drugie śniadanie dostaje kaszkę łyżeczką

Cytat:
I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
jeszcze nie robiłam, bo zabieram się za pomidorową z ryżem już od dwóch tygodni ale ostatnio jadł rosołek i trochę makaronu mu dałam

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wklejam Wam Michasia w kąpieli
jaki śmiechowy gość i podkradliście Filipowi basenik

Cytat:
oby dla Ciebie tym razem była dobra

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

to ja też spadam, bo kiliszek pusty i jeszcze mnie skusi na następny, a to już byłoby niebezpieczne
dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 23:17   #3084
hje
Zakorzenienie

Ziwjam się z imprezy, bo się nam za☠☠☠ista noc szykuje przez to pieprzone uczulenie

Papa
Stary 2013-09-20, 23:23   #3085
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dziękuję kochane nawet nie wiem, czy przyjedzie, bo nie mam z nim żadnego kontaktu; ale złamałam się trochę (jednak "mientka" jestem) i napisałam mu epopeję, wszystko co chciałabym mu powiedzieć, ale mi duma/upór nie pozwoli się do niego odezwać; nawet nie wiem, czy przeczyta
Czyli teraz wszystko w jego rekach. Trzymam za Was kciuki

hje oby jednak nie bylo tak zle Jak Ty wstaniesz taka biedna skacowana w srodku nocy

18.01.2013 - Lili

Edytowane przez ania13.03
Czas edycji: 2013-09-20 o 23:26
Stary 2013-09-20, 23:32   #3086
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
kupuje ksiazki takie z serii pisane przez zycie ... teraz mam pusta kolyska .. o yym jak porwano matce niemowle ... mam nadzieje ze mloda da mi przeczytac ...
czesc Neti ... dzieki Antoniemu ju Cie kojarze z fb .. ta ladna blondi to Ty :d
Tak to było kiedyś...25kg temu i 2 lata temu:banghead:

Dziewczyny OSZALALYSCIE? mam teraz tyle nadrobic? Czy chociaż dziś ktoś tęsknił?DELI?
Nadrobie jutro..męża puszczam na integracje w pracy-jutro jedzie w niedzielę wraca...więc same rozumiecie,musze sie teraz nim zająć zaczipowac mu jajosławki

Hje...zdążymy po jednym??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 23:41   #3087
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
I tym prostym sposobem zarobiłaś mega kopa,nadałam
kurierem

Moja dostaje kaszkę rano,na śniadanie,z owocami,podawana łyżeczką-tak wprowadzam gluten. Jak Dawałam jej na noc to brzuszek bolał.

Bokeh coś dużo tych imprez macie Ale dobrze,każde wyjście Was zbliży

ale to nie impreza kumpel tz przyszedł ułożyć grafik. Tz ma wolne jedno jeddyne w nasza rocznicę, przypomina mi sie aż jak codziennie byłam sama przez 4 mscs....

Cytat:
Nie nie, dziś pierwszy raz. Wczoraj wieczorkiem troszkę popiłam Oczywiście, żeby nie było - tatuś czuwał nad małą

Też tak robiliśmy, że kaszkę mała dostawała na śniadanie, ale ostatnio jej się odwidziało
Hah chodziło mi o mięso :p

Cytat:
Napisalas w poprzednim poscie, ze je tylko kaszki w dzien, dlatego pytam
Ale skoro 3-4 razy to chyba ok

Dajesz jej wszystko to, co Ty jesz? Nie gotujesz juz specjalnie dla niej?

Taka dla doroslych?
Tak, niby po 9 msc mozna ale coś mi sie pomieszalo i dałam ale nic nie było...

Cytat:

babel sie obudzil
Ja od paru dni tak jem rano śniadanie a potem coś na wieczór bo zapominam lub nie mam czasu. Ale mam dni ze mnie skręca.

Też nie umiem jeść systematycznie boję sie ze nie bede potrafiła dobrze odzywic Hani...

Robicie dzieciom pomidorowke dzieciową? jak?

Idę spac, lekko przybita dobranoc

aaa blogerko dziekuję za miłe słowa o mnie i tz jak jest fajnie to faktycznie jest pozytywnie

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-09-20, 23:53   #3088
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my juz po wizycie. osluchowo czysto, mowilam ze mlody pokasluje troche to lekarz kazal robic inhalacje z soli. no wiec teraz jestem na etapie wyboru inhalatora...
jaki macie, jaki polecacie?
najważniejsze, że osłuchowo jest czysto

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Ja tak na chwilkę. Jestem w domu. Tż z Darią w szpitalu już od 13 Cieszę się że tak mi pomaga. Mogłam się na spokojnie w domu wykąpać, wyspać,zjeść, zrobiłam gar zupy na 2-3 dni.
Zaraz jadę do Darii a jutro rano Tż mnie znów zmieni. Z Darią na razie bez zmian. Dalej nie za bardzo chce jeść no i ta biegunka
ehhh...
Aha. Wczoraj jej pobierali krew z paluszka i wyszły dobre wyniki

Z mamą też bez zmian.

Bokeh u mnie jest tak że moi rodzice jakby mogli to zajmowaliby się Darią cały czas Dużo razy z nią zostawali i nigdy mi nie odmówili.
Za to t. zachowuje się tak jak Twoi rodzice. Jak przyjeżdżamy do niej to bawi się z Darią i jest fajnie ale żeby zaproponować jakąś pomoc to
A teraz moja mama w szpitalu i tak mi smutno Jak mama do mnie dzwoni to za każdym razem mówi jak bardzo tęskni za Darią.
biedne się namęczycie

Cytat:
wpadam tylko się przywitać, bo nie wyrabiam ostatnio, znowu czuję się jakaś przemęczona, ta aura jesiena mnie dobija, a Borys daje mi popalić, że hoho.

P.S. black, i pozostałe dziewczyny kończę devious maid - polećcie coś jeszcze
ja oglądałam desperatki, housea, dextera, chirurgów, gossip girl (), przyjaciół chyba wszystkie serie znam na pamięć, gre o tron i chyba tyle podobno dobre jest breaking bad

Cytat:
Bylismy na spacerze.
Zaszlismy z ciekawosci pod hale, na ktorej sa rozgrywane ME w siatke (10min piechota od naszego mieszkania).
Jakos tak spontanicznie wyszlo i....mamy bilety na jutrzejszy mecz Polska-Francja!!!
Sikam w majty ze szczescia!!!!!!!!!

Takze szukajcie jutro Nawijki i nawijkowego TZ w tv
ale super!

Cytat:
chcialam tutaj moja mame pochwalic, a mi sie wlasnie tak mega przykro zrobilo, ze szok....
byla u nas ostatnio tydz temu w sobote. chcialam, zeby dzisiaj przyjechala chociaz malego zobaczyc. nie, ona sie bardzo zle czuje (ok,jest chora,ma czasem gorsze dni, rozumiem) dzwonie do niej, ze mecz jest i czy oglada - okazuje sie, ze jestnw sklepie i mierzy bluzki......to do nas nie ma sily wpasc, ale na zakupy ma sile? pytam sie w takim razie kiedy bedzie - no weekend nie, bo jedzie do W., pn nie bo spotyka sie z kolezanka na kawie, potem angielski, wt pewnie bedsie zmeczona, sroda ma hiszpanski, czw pt ona jeszcze nie ma planow a weekend do w., no do qwa, my sie nie liczymy? u nas w druga strone, jak chcemy gdzies wyjsc to nie ma probpemu, zostanie z mlodym, ale zeby sama przyjechala trzeba ja sila sciagac.....
ide do lozka bo mi cholernie smutno
przykre to

Cytat:
Bokeh to ja polewam - znowu winko popijam

Byliśmy dziś z Domcią na tym bilansie i kurde mała przez dwa miesiące przytyła tylko 0,5 kg Wg pielęgniarki powinnam jej dawać obiadki mięsne dwa razy dziennie. Nie za dużo tego mięsa?

A Wasze dzieciaczki piją samo mleko w ciągu dnia czy z dodatkiem kaszy?
chyba za dużo? nie wiem:/
Hania na noc dostaję do mleka 5 łyeczek holle no i w dzień też je holle z owocami

Cytat:
hje, moge zapytac dlaczego tak duzo kaszek dajesz Poli? Nie z jakiejs zlosliwosci, ciekawa jestem

I pytanie - robicie dzieciom obiadki z ryzem/kasza?
Ja do tej pory jedynie z ziemniorem, ale mi sie juz znudzily, a co dopiero Kubie
jaz ryżem robiłam raz

Cytat:
Dżizus, kobitki, czuję się, jakbym po kilkumiesięcznej przerwie do nałogu wróciła
Mam mroczki przed oczami, sucho w gardle, ręce mi się rzęsą.
A wypiłam tylko 3 drinki

Od dziś jestę abstynentę

Cytat:

no to u mnie jest podobnie.

temat Rodziców i teściów. moi jakby mogli to by z nami zamieszkali żeby się Hanią zajmować. jak przyjezdzamy to sobie Ją z rąk wyrywają i cały czas słysze- no jedzcie gdzieś, wyjdzcie sobie.
tylko my mieszkamy kawałek od jednych i od drugich więc widujemy się w weekendy co 2 czy 3 tygodnie.
a teście, jak już mówiłam, jak do nich pojedziemy, to czasem teściowa weźmie Hanie na rękę, ale jak była mniejsza i zaczynała płakać to od razu oddawała. jak Hania ma dobry humor to ok, ale jak już maruda to nie bardzo

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:12   #3089
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Jajosławki zaczipowNe...o chuju złoty-toż to nigdy tak szybko się nie dało do nich dobrać
Pewnie tak szybko dopuścił....bo sie bal że go jednak nie puszcze..sasasasasa oby z tego Antonia2 nie bylo..piszę sama do siebie...pic nie ma z kim...ide se spac...ależ dziś sen lekkim bedzie- ..oby i dlugim pa kochane

hje,..masz minusa

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

PSTRYCZKU -INHALATORY będą w lidlu...już nie pamiętam..chyba od poniedziałku-już pisalam tu na forum-bedzie tez dzieciowa koncowka-..wszytsko za chyba 99zl-to dobra cena...

P.s. Idę spać bom w dobrym humorze to i sny beda dobre

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kochane, Amelka wczoraj poszla spac o 21.30 ;/ zwykle chodzi po 19........... wstała o 2... chciala sie bawic... pozniej o 3 .. pozniej co chwile.. o 5 czas na noszenie i robienie herby ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kurna, wchodze do kuchni a tam znowu te male muszki, qrwa nie moge se z nimi poradzic, wszystko trzymam w lodówce, nie wiem skąd te cioty małe :[[[[[[[[[
Deli..na muszki jest specyfik i to skuteczny..dowiem sie nazwe i dam znac.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-21, 00:16   #3090
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też się zastanawiam, i jakoś tak mam złe przeczucie, że skoro Debrah teraz tu nie ma, to znaczy, że walczą po ciężkim dniu... Ale obym się myliła

Macie nosa, po 3 godzinach jechałam pędem do domu...nakarmiłam i pojechałam jeszcze raz.. - ale miałam dziś taką możliwość bo normalnie nie mam i taksówka zostaje.

O tylko słyszałam od mamy, że się biedna zmęczyła, ręce od noszenia bolały ale wyjścia nie miała i że muszę uczyć pić z butelki...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości