Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-22, 09:22   #2761
kasia1201
Rozeznanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

piękna suknia! Gratuluję wyboru Któraś z Wizażanek chyba się nad nią zastanawiała, to byłaś Ty?
Nie, ja się zastanawiałam nad jedną Magie Sottero ale jest 2 x droższa
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:35   #2762
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

u mnie wśród znajomych kolejna laska w ciąży, już chyba szóste dziecko o otoczeniu??
plaga, plaaaaga
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 09:58   #2763
vixena
Rozeznanie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
u mnie wśród znajomych kolejna laska w ciąży, już chyba szóste dziecko o otoczeniu??
plaga, plaaaaga
Wśród moich znajomych już tak ze 3 lata temu sie zaczęło ale teraz sie trochę uspokoiło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-22, 10:10   #2764
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
plaga, plaaaaga
hahaha to ja dodam, ze jedna wlasnie urodzila, inna 2 inne w ciazy! i to wcale nie jest wyz demograficzny lat 80.

takze, nic tylko sie cieszyc

i mozna jeszcze dodac, ze to sami chlopcy ( babcia powtarza, ze jak same chlopy to na wojne ) i ja bardzo ciesze - na emerytury pracowac trzeba
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 10:33   #2765
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żon

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Jak dobrze pojdzie to w poniedzialek pojedziemy do wawki uzupelnic toner i zakupimy w papierniczym kilka arkuszy ozdobnego papieru i zobaczymy potem jeszcze pasmanetria... myslicie ze dostane w niej cyrkonie czy tylko wstazki? A jesli wstazek tez nie dostane to gdzie mam szukac?
Wydaje mi się, że kamyki oprócz pasmanterii, powinny też być w dobrych sklepach dla plastyków. Wstążki w pasmanterii powinny być - o to się nie martw

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
O to zupełna nowość. Ciekawa jestem Waszych opinii już po weselu.
Dam znać Trochę baliśmy się rezerwować termin w nowym miejscu, ale przekonało nas podejście właścicieli (dobra obsługa, zatrudnienie świetnego szefa kuchni - przepyszne jedzenie ). Dla osób, które chcą się pobrać w ciągu roku od zaręczyn zostaje szukanie nowych lokali lub osób, ktore chcą odstąpić termin.

Elrosa Pięknie wyszły zaproszenia (jak macie czas możecie pokombinować z czcionką - fajne połączenia możesz znaleźć tu , tu, tu oraz tutaj Nawet ten papier w prążki bardzo nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Masakra - skąd się tacy ludzie biorą?

Anesthesia Świetny pomysł z lampionami - może to mała rzecz, ale doda uroku

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
mierzyłam 3 wszystkie z koronki i rzeczywiście ta jako jedyna tak błyszczała- ma takie diamenciki w koronce i one przepięknie odbijają światło.
Na żywo musi wyglądać niesamowicie Jak będziesz kiedyś miała możliwość, to wrzuć proszę zdjęcie materiału

Kasia1201 i Velika - jest problem z tymi bucikami. Paprika to marka tej firmy. A Waszego modelu nigdzie nie widać w katalogu.

Wiele ładnych, eleganckich modeli ma marka RSVP, ale ciężko znaleźć sklep, który wysyła te buciki z USA do PL

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Lepiej zajmę się zaproszeniami. Doszłam do wniosku, że zrobienie czegoś takiego http://www.pinterest.com/pin/501588477218966600/ http://www.pinterest.com/pin/501588477218966683/ nie powinno być trudne. Wystarczy tylko znaleźć odpowiedni papier. W środku nie chciałabym mieć typowego zaproszenia, tylko coś takiego: http://www.pinterest.com/pin/501588477218966604/
Te zaproszenia wyglądają super - faktycznie nie powinny być trudne do zrobienia. Dobry papier i efekt będzie jak ze zdjęcia

Cytat:
Kochana, a powiedz mi, jaki masz patent na zginanie zaproszeń??
bbardzo się tym martwie, jak ja to będę robić
Ja mam taki, że na linię zgięcia maluję ołówkiem (albo na wydruku daję jasnoszarą linię), potem od linijki przesuwam na niej lekko nożykiem introligatorskim (nie tak, żeby odciąć). Wtedy łatwiej zgiąć.

Dużo się u Was dzieje - powodzenia zwłaszcza z płytą i mieszkaniem

Cytat:
plaga, plaaaaga
Mnie tam to nie szokuje. Gorzej, jak osoby, które zdroworozsądkowo nie powinny się pobrać (a się pobierają), oznajmiają, że będzie dziecko. I lament, bo dziecka nie chcą (bo w związku źle się dzieje, reszta warunków finansowych, mieszkaniowych jest ok). Miałam kilka takich rozmów w ciągu 2 miesięcy

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:00   #2766
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
haha pierwsze co robię po zarejestrowaniu samochodu to instaluję gaz
Chłop ma samochód na gazie, płaci za paliwo 1/3 tego, co ja za mojego lanosa w benzynie.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

oo to super Za 4 pokoje to już normalna cena i 75 metrów Fajnie.
no gaz to lepsze rozwiazanie , tż ma starsze auto tez na gaz, to czasem wole nim jezdzic niz naszym bo wiecej objade za mniejsza kwote minus to to ze gaz niszczy silnik nasze auto to diesel i tezsobie chwale, pali 6l/100 km wiec nie ma tragedii , no ale i tak bardziej sie oplaca tym na gaz jezdzic, tyle ze w naszym przypadku komfort jazdy w starym a nowym to niebo a ziemia

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-22, 11:03   #2767
Opiumalfa
Zakorzenienie

Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'...

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
no faktycznie to może zależy od regionu - ja pytałam w Łodzi, w porcie i w manufakturze
A byłaś u sliwinskiego w Manu? My byliśmy i nie wiem czy tam nie będziemy zamawiać!!

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:05   #2768
Dotka90
Zakorzenienie

Gdzie Wy mieszkacie, że za 3-4 pokojowe mieszkanie płacicie po 180 tysięcy
U nas 3 pokoje NOWE to koszt 350 tysięcy, 3 pokoje do remontu można znaleźć powiedzmy za 250tys (w nowszym budownictwie), ale to i tak ceny ogromne, bo wiadomo, że 250 tys, a remont pewnie kolejne 50 tysi, masakra.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:07   #2769
Opiumalfa
Zakorzenienie

Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'...

So zaginania papieru polecam bigownice! Można kupić an Allegro! Ja mam jest rewelacyjna, razem z gilotyna i perforacja.

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:10   #2770
Kate Noir
Zakorzenienie

velika, aloffkowa - przeprowadzam się do Was Serio podłamałam się trochę czytając o cenach mieszkań w Waszych miastach. Muszę sobie jeszcze raz wszystko przeliczyć.

Co do zgięć zaproszeń - czy są gilotyny które mają funkcje zaginania? Teraz sobie myślę, że nauka składania sześcianów w podstawówce jest przydatna w życiu Przynajmniej wiem jak ładnie zgiąć kartki

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
So zaginania papieru polecam bigownice! Można kupić an Allegro! Ja mam jest rewelacyjna, razem z gilotyna i perforacja.

ooo właśnie o to pytałam dzięki
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:13   #2771
renergie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Chwaliłam się ostatnio własnym projektem zaproszeń, dzisiaj udało mi się je wydrukować

Nie jest źle, chociaż muszę wybrać inny papier - ten jest z jednej strony w prążki i wydruk na nim wygląda tak sobie. Ale i tak jestem z nich zadowolona, podobają mi się niesamowicie!

Do kompletu dorobiłam jeszcze małe bileciki z dodatkowymi informacjami i prośbą o potwierdzenie przybycia - będzie jeszcze trzeci z mapką. Ten z informacjami muszę przeredagować, powstawiało mi nowe linie tam, gdzie mu się podobało
Bardzo ładnie wyszły.
A jakiego programu używałaś do zrobienia projektu?
renergie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:21   #2772
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się niedzielnie

Cytat:
Chwaliłam się ostatnio własnym projektem zaproszeń, dzisiaj udało mi się je wydrukować
Nie jest źle, chociaż muszę wybrać inny papier - ten jest z jednej strony w prążki i wydruk na nim wygląda tak sobie. Ale i tak jestem z nich zadowolona, podobają mi się niesamowicie!

Do kompletu dorobiłam jeszcze małe bileciki z dodatkowymi informacjami i prośbą o potwierdzenie przybycia - będzie jeszcze trzeci z mapką. Ten z informacjami muszę przeredagować, powstawiało mi nowe linie tam, gdzie mu się podobało
Super, fajnie wyglądają

Zamówiłam próbki zaproszeń
1. http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...518299541.html
2. http://allegro.pl/piekne-zaproszenia...501645236.html
3. http://allegro.pl/zaproszenia-zawiad...549110490.html
4. http://allegro.pl/show_item.php?item=3560326220
5. http://allegro.pl/show_item.php?item=3551196233
6. http://allegro.pl/show_item.php?item=3564700338
Na dzisiaj wystarczy, zobaczymy co przyjdzie
Stary 2013-09-22, 11:23   #2773
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Erlosa fajnie że jesteś zadowolona z zaproszeń - mnie się tak średnio podobają z zewnątrz. W środku ładne, skromne przejrzyste. Natomiast okładka to nie moje zestawienie kolorystyczne i ta grafika ze strzałą i serduszkiem troszkę taka prosta, oklepana dziecinna.. nie obraź się to tylko moje zdanie - najważniejsze żebyście wy byli zadowoleni

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:32   #2774
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
już wszędzie to pisałam, to napisze i tu
zakochałam się w tych obrączkach , i je chce !
ładne!

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
to jest mój typ sukien ślubnych, przepiękna, nie mogę się doczekać kiedy przymierze pierwsze suknie

w listopadzie podpisujemy umowe, ile płaciłyście zaliczki za za salę? ???
Dzięki! My za salę płaciliśmy 2000zł zaliczki.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Gratulacje Sukienka na zdjęciach wygląda bardzo ładnie.

dziękuję

Cytat:
Cześć dziewczyny, strasznie dużo się ostatnio dzieje u mnie !!
Velika gratuluję autka !!
My poszukujemy mieszkanka
Byliśmy wczoraj oglądać jedno, ale już po fotkach wiedzieliśmy że to nie to.
Jutro jedziemy oglądac drugie, na zdjęciach straszzne mi się podoba
w dodatku na początku października nagrywamy płytę kolędową z chórem i orkiestrą więc intensywne próby, to tego życie codzienne, praca, dziś byliśmy na imieninach, we wtorek urodziny chrześniaka Pawła, 4 paździenika zaczynamy kurs przedmałżeński...
Masakra.
Na pewno dacie sobie radę i wszsytko ogarniecie W natłoku zajęć zawsze człowiek lepiej potrafi zorganizować sobie czas. A co do pogrubionego to wow!

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
a ja mam dylemat, bo czytalam opinie na temat straplesow, ze niby nie jest on dla pan o biuscie z miseczka wieksza niz C, ja sama nosze D, wiec juz sama nie wiem, chyba przejde sie po salonach z bielizna, a 2 sprawa gdzie w Wawie moge kupic straplesa ? niby w esotiq, ale to jedyna firma o ktorej slyszalam, nie chce kupowac przec neta, bo juz pare razy sie nacielam, wole to przymierzyc, mimo ze chwala jakas Ewe Michalak.
W kazdym salonie mi mowia, ze mam inny rozmiar, dlatego boje sie kupic w ciemno ;/ Mam niby czas do kupna, ale nie chce biegac na ostatnia chwile za stanikiem, przed przerobkami sukni.
Wejdz na wątek do dziewczyn, o dobrze dobranym staniku. Są tam też adresy sklepów z dobrą bielizną. Nie ma czegoś takiego jak miseczka C czy D! Dowiesz się tam wszystkiego
Poza tym może warto się jeszcze wstrzymać z zakupem ślubnego stanika, bo wiadomo że można przytyć lub co bardziej prawdopodobne to schudnąć A wtedy nasz rozmiar stanika może ulec zmianie.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

cashmere, super, to chyba suknię już masz Jest cudna, ma niesamowity urok! Ja też wybrałam suknię na pierwszych przymiarkach to chyba często jest najlepszy wybór
Dziękuję! No właśnie już kolejna osoba mi to mówi

Dziewczyny wybaczcie że ja znowu o tym samym, ale ciągle myślę o tej sukience! Mogę oglądać ją na zdjęciach bez przerwy Teraz żałuję że nie zapytałam czy mogę zrobić w niej zdjęcie, by Wam pokazać żebyście powiedziały jak wyglądam. Byłam z TZ i on mówi że ślicznie, ale wiecie jak to się robi zakupy z facetami Muszę chyba iść ją jeszcze raz pomierzyć, ale tym razem z jakąś koleżanką

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:35   #2775
Kate Noir
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3564700338 te mi się podobają. Wybrałabym te, gdzie pan młody trzyma pannę młodą na rękach.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 11:38   #2776
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3564700338 te mi się podobają. Wybrałabym te, gdzie pan młody trzyma pannę młodą na rękach.
Własnie tą próbkę wzięłam
Stary 2013-09-22, 11:48   #2777
cashmere
Zakorzenienie

2 i 6 mi się najbardziej podobają, chyba z przewagą 2 Daj proszę znać jak się prezentują jak przyjdą! Sama chciałam zabawne, ale te drugie mnie urzekły

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 12:27   #2778
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
2 i 6 mi się najbardziej podobają, chyba z przewagą 2 Daj proszę znać jak się prezentują jak przyjdą! Sama chciałam zabawne, ale te drugie mnie urzekły
Relacja oczywiście będzie jak tylko przyjdą
Stary 2013-09-22, 12:47   #2779
alloffkowa
Zakorzenienie

Jestem bardzo podekscytowana dzisiejszym oglądaniem mieszkanka, czuje że to może być to
tylko boje się, bo się nastawiłam i mogę się zawieść.
cornflower_girl- dziękuję za przepis na zaginanie
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:01   #2780
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
i tak się zastanawiam czy to mogła być w 100% prawda...
mogla, u mojego Tżta w pracy ostatnio wesele skonczylo się wczesniej bo goście sie pobili
wlasnie zdałam sobie sprawe z tego ze gdybysmy mieli oboje z Tżtem ojców, nasze wesele liczyloby chyba 200-250 osób ;/

powiedzcie mi jaki ja mam sobie kupic stanik do sukienki bez ramiączek? I gdzie? Myslalam o takim "lateksowym" tylko na cycki...

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-22 o 13:04
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:14   #2781
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
powiedzcie mi jaki ja mam sobie kupic stanik do sukienki bez ramiączek? I gdzie? Myslalam o takim "lateksowym" tylko na cycki...
Do ślubnej czy wizytowej? Jeśli do wizytowej to szczerze mówiąc nie ryzykowałabym silikonowego. Kupiłam kiedyś taki z sylikonowym tyłem i normalnymi miseczkami, ale jak dla mnie to była porażka, nawet założyć go dobrze nie mogłam bo mi się te paski przekręcały. Moja koleżanka kupiła taki biustonosz zapinany na brzuchu do sukienki bez pleców i była bardzo zadowolona.
Stary 2013-09-22, 13:21   #2782
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
mogla, u mojego Tżta w pracy ostatnio wesele skonczylo się wczesniej bo goście sie pobili
wlasnie zdałam sobie sprawe z tego ze gdybysmy mieli oboje z Tżtem ojców, nasze wesele liczyloby chyba 200-250 osób ;/

Zależy jaki masz biust też.. ja nie lubię chodzić bez stanika ani nie czułabym się dobrze w takim przyklejanym na pewno... ja potrzebuję stabilnego dobrze trzymającego stanika więc kupiłabym strapless ale ja jestem fanką dobrze dobranych biustonoszy

Stary 2013-09-22, 13:26   #2783
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
/

Mam taki "lateksowy" ,ale nie polecam ja się w nim nie czułam zbyt komfortowo, miałam wrażenie, że zaraz mi się odklei

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:27   #2784
ana909
Erudycja

biust mam mały, z reguły kupuję push up B70. Chodzi mi o suknię ślubną. Moj gorset jest sztywny i tworzy imitację biustu, teoretycznie moglabym isc bez ale dziwnie bym sie czuła...

edit: widze ze ten strapless wygląda na taki co by odpowiadał moim potrzebom...

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-22 o 13:31
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:35   #2785
Anesthesia
Wtajemniczenie

Super, pokaż później real foto Mnie się podobają nr 2, choć sama wybrałabym inne, ale fajnie byłoby takie dostać 3 są ładne, takie eleganckie. 4 mi się raczej nie podobają, 5 i 6 oryginalne i ciekawe

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że ja znowu o tym samym, ale ciągle myślę o tej sukience! Mogę oglądać ją na zdjęciach bez przerwy Teraz żałuję że nie zapytałam czy mogę zrobić w niej zdjęcie, by Wam pokazać żebyście powiedziały jak wyglądam. Byłam z TZ i on mówi że ślicznie, ale wiecie jak to się robi zakupy z facetami Muszę chyba iść ją jeszcze raz pomierzyć, ale tym razem z jakąś koleżanką
Koniecznie idź przymierzyć jeszcze z kimś zaufanym, ale kieruj się też sercem Jak w niej czujesz się cudownie i się sobie podobasz, to bierz!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 13:35   #2786
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
biust mam mały, z reguły kupuję push up B70. Chodzi mi o suknię ślubną. Moj gorset jest sztywny i tworzy imitację biustu, teoretycznie moglabym isc bez ale dziwnie bym sie czuła...

edit: widze ze ten strapless wygląda na taki co by odpowiadał moim potrzebom...
jak pod suknię ślubną to zdecydowanie polecam wybrać się do dobrego sklepu gdzie ci dobiorą biustonosz i koniecznie strapless. Nie będziesz mieć na raz tylko wykorzystasz potem porządny stanik a komfort gwarantowany masz. A bez sensu żebyś myślała o staniku w takim dniu

Stary 2013-09-22, 13:50   #2787
fascinata
Raczkowanie

Dziewczynki, a na co zwracacie uwagę przy wyborze fotografa / kamerzysty? We Wrocławiu jest ich naprawdę od groma i nie wiem czym się kierować
Stary 2013-09-22, 13:57   #2788
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Gdzie Wy mieszkacie, że za 3-4 pokojowe mieszkanie płacicie po 180 tysięcy
U nas 3 pokoje NOWE to koszt 350 tysięcy, 3 pokoje do remontu można znaleźć powiedzmy za 250tys (w nowszym budownictwie), ale to i tak ceny ogromne, bo wiadomo, że 250 tys, a remont pewnie kolejne 50 tysi, masakra.
Cytat:
velika, aloffkowa - przeprowadzam się do Was Serio podłamałam się trochę czytając o cenach mieszkań w Waszych miastach. Muszę sobie jeszcze raz wszystko przeliczyć.
na prowincji są takie ceny Za 300 tysięcy to bym miała dom...
Życie w małym mieście ma jak widać swoje plusy Tylko wiadomo, że trzeba robotę znaleźć jakąś sensowną, w dużym mieście o to łatwiej.
Uciekam na nauki

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-22, 14:05   #2789
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a na co zwracacie uwagę przy wyborze fotografa / kamerzysty? We Wrocławiu jest ich naprawdę od groma i nie wiem czym się kierować
od siebie mogę powiedzieć że najpierw oglądałam oferty, głównie blogi a nie portfolio. Potem jak już wyłowiłam te oferty co mi się podobają to wysłałam zapytania ofertowe i jak już dotarły to porównywałam koszt do zawartości jak już wyłuskałam te co są w moim zasięgu cenowym to umówiłam się na spotkanie - ważne dla mnie było profesjonalne podejście i znalezienie wspólnego języka. Jak się dobrze rozumiałam z fotografem to był dobry znak bo wiedziałam że wie o co mi chodzi i zrobi zdjęcia takie że mi się będą podobać.

Pooglądać trzeba albumy jak są wykonane i zdjęcia ze ślubów jednej pary całościowo - wiadomo że na stronie są najlepsze więc warto zobaczyć czy cały materiał jaki dostają młodzi trzyma ten sam poziom.
u mnie odpadło kilka osób od razu na spotkaniu ponieważ:

- jeden pan niby subtelnie ale co kilka zdań namawiał nas na najdroższy pakiet za 4.5tysiąca... pomimo że nie chcieliśmy takiego pakietu to co chwile że warto wziąć bo to i tamto... strasznie nam wciskał co szybko nas zirytowało
- pani umówiła się na spotkanie i zupełnie nie przygotowała. nie była w stanie nic nam opowiedzieć o swojej pracy, gdyby nie to że po nas mieli przyjść klienci odebrać albumy to nie miałaby nawet nam nic do pokazania, miała tylko laptop i puściła pokaz zdjęć.. bez sensu nic się nie dowiedzieliśmy od niej nic ani specjalnie zdjęć nie zobaczyliśmy..
- jeden fotograf strasznie namolnie wypisywał do mnie maile. zapytałam go o ofertę i potem troszkę się nie odzywaliśmy bo mieliśmy problem żeby się umówić a on pytał czy jesteśmy bardziej zdecydowani czy nie, sam przestawił kilka razy spotkanie bo coś mu wypadało... w końcu napisałam mu że jak ma parę zdecydowaną to rozumiem i niech weźmie ich bo nie jestem w stanie teraz mu zagwarantować czy będzie naszym fotografem czy nie a okazało się że wcale nie miał nikogo na ten termin tylko "tak chciał wiedzieć"

Stary 2013-09-22, 14:13   #2790
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
jak pod suknię ślubną to zdecydowanie polecam wybrać się do dobrego sklepu gdzie ci dobiorą biustonosz i koniecznie strapless. Nie będziesz mieć na raz tylko wykorzystasz potem porządny stanik a komfort gwarantowany masz. A bez sensu żebyś myślała o staniku w takim dniu
jakie sklepy polecacie? Nie chcialabym wydac majątku na sam stanik.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości