|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna,
Cytat:
Cytat:
ja w szpitalu mialam zapewnione podklady, teraz w domu koncze 3 pake bella mama jak dla mnie sa swietne i mieciitkie, nie wyobrazam sobie wkladac podpasek tz dzis mi dokupi opakowanie u mnie tez jesf taki sklepik wiec wybiore sie ale poki co mam 4 sztuki Cytat:
ja tez bym chciala ale przy kp podobno nie mozna byc dawca juz ci dziewczyny napisaly w szpitalu u mnie w ostatniej dobie dokarmiali mm zeby wypuscic dzieci moj stracil w sumie 270g
|
|
|
#2192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
super!!!
inwersja, trzymaj sie kochana, mam nadzieje, ze przestaniesz sie dolowac, pros te polozne o pomoc i pytaj jesli tylko masz jakiekolwiek watpliwosci!!!to ich praca! kupilam sobie wiesiolka- oeparol-mozna to?pytalam taty, mowi, ze nie ma wiedzy w tym temacie |
|
|
|
#2193 | ||
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Cytat:
Chodzi o to, że przy kapturkach trzeba mieć trochę tego pokarmu żeby dolecial do niego przez te ścianki i do otworów. Ja mam tyle , że rozlewa mi się po cycku i przyklei kapturek do skóry. Wczoraj jadł ładnie ok godzinę czy półtorej z lewego. Skonczył ok 19h. Do tej pory mialam tylko tyle, że ledwo się wilgotne pokazało. W prawym była teraz jedna kropla. W nocy próbowalismy godzinę. Ok północy. Nie najadl się, strasznie płakał. Ciągle je masuje, ściskam. Próbuje laktatorem. Jak na razie nic to nie daje. Bolą mnie tylko od tych zabiegów. Po kropelce to może jeść, ale bezpośrednio z cycka. Przez kapturek kropla do niego nie doleci. Rozlewa się tylko po plaskim sutku. Z samym przystawieniem kwestia dobrego ułożenia, podania do buzi i odciagnia żeby na noska mu się cycek nie rozlewal. Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-22 o 14:18 |
||
|
|
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
czy to normalne ze karmie juz 2,5 h
ja tez jestem głodna. czy maluszek moze sie przejesc
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami po dłuższej przerwie.
Gratuluję kolejnych porodów,tygodni ciąż oraz tych kończonych przez dzieci. Nam dziś stuka 2 tyg ![]() Powoli zaczynam się ogarniać i dostosowywać moją dobę do potrzeb Małej, tak żeby wszystko grało. A mogłam iść do mamy na tydz chociaż, ale nie "ja sobie nie poradzę???" Mała jest generalnie ok, ale w nocy coś jej się przestawia w strefie karmienia i potrafi zjeść 20ml, za pół godz znowu jest głodna i tak kilka razy Tylko ta pogoda mogłaby się jeszcze poprawić, bo jak narazie to oprócz powrót ze szpitala i wizyty u lekarza (coś mi się szef wewnętrzny źle goi) świat oglądam tylko przez okno
|
#2196 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Kaszlec ani śmiać się też nie mogę, bo boli i ciągnie od szwów Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
#2198 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
on jest z jakimis kwasami omega, zastanawiam sie czy mozna go dopochwowo pakowac, chociaz juz to zrobilam:P u angel chyba niezbyt pomogl? matal o ktorej do domku wybywacie? daj znac jak Edzik jak ubierasz mala? ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- aale caly czas aktywnie ciagnie?czy przysypia z cycem w buzi? |
||
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
Cytat:
Ale mówiła, ze pomógł. Czekamy na wypis. Duży ruch na porodowce, więc nie wiemy, o której. Ma na sobie body, pajaca i skarpety. Na to kombinezonik jesienny, czapeczka i ew kocyk mam ze sobą
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
PSZCZOUA GRATULACJE DLA CIEBIE I JULKA, INWERSJA DLA CIEBIE I MIŁOSZA TEŻ ![]() PAPALINKO, AGABU, KAMA GRATULACJE DLA WAS I DZIEWCZYN ![]() I GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NIEMOWLAKÓW - 1 MIESIĄC TO BRZMI DUMNIE ![]() matal, jeszcze raz wielkie gratulacje ![]() Super, że humor dopisuje ![]() Kurcze zajmujesz się Maciupą i nie widać kto już urodził... ale przynajmniej wątek się uważnie czyta Susanna, bardzo fajny opis No i ekspresu zazdroszczę ![]() BTW. strasznie przykre, że dzieciaczki "na końcówce" czasem umierają... a podobno nie może się supełek na pępowinie zrobić ![]() rusałko, gratuluje wizyty i zakupów ![]() agniecha kolejna pełnia za cztery tygodnie czyli 19 października ![]() Inwersja dałaś rade i tylko to się liczy Lola przyłączam się do czucia pancerną... skurczy nie czuję, a raczej takie stałe spięcie jak przy okresie. Od trzech dni mi twardnieje brzuch, ale to nie boli za bardzo - to znaczy czuję, ze robi się twardy, ale to raczej "niekomfortowe" niż bolesne. Jak łażę, to podbrzusze zaboli, a potem cisza... Przedwczoraj w nocy mnie silniejsze obudziły, ale znowu jak na okres, a nie takie konkretne - spięłam się i tyle... żadnego kurczenia i rozkurczania... Co do młodego, to wiem gdzie ma główkę (z usg), wiem gdzie ma rączki, bo nimi w podwozie naparza, czasami widać gdzie są plecki - wypycha brzuch, a doopki takiej dużej przecie nie ma. Zastanawiam się natomiast czym mi górę brzucha obkopuje - piętami? - bo to raczej stópki widać jak się przesuwają ![]() nena, ja od niektórych znajomych przestałam odbierać A część się obraziła, jak Bartek zaczął odpowiadać, że przełożyliśmy poród na wiosnę/Boże Narodzenie/pierwszy dzień lata ![]() ladan ![]() czarna kaska, na żywo Caffe Latte jeszcze ładniejszy jest ![]() asiek, ja mam dwie paczki podkładów BabyOno i dwie duuużych podpasek Bella ze skrzydełkami - łącznie 40 szt. i mam nadzieję, że wystarczy Samba, mocno kciuki trzymam ![]() ![]() ![]() Daj znak życia, bo pazury poobgryzam do końca ![]() A w ogóle witam się w 40 tc ![]() Wczoraj odbyłam poważną rozmowę z synem i długo mu tłumaczyłam, że baaardzo już bym chciała mieć go po tej stronie brzucha, a 23 września, to taka śliczna data, ale chyba nie do końca się zrozumieliśmy... no nic, uparty jest... po tacie
|
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
łaa
a małż jutro zaczyna urlop, jestem w niebie![]() matal, super ze już wychodzicie, wszystko ekspresowo, bosz ja tez chce mieć to już za sobą
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coś czuję, że u mnei to jeszcze potrwa, zero skurzy nadal, lekkie bóle jak na @, nic więcej, podobnie mamy widzę ostatnio ginek mi tłumaczyl, że każdy tydzien w brzuchu mamy to jak bodajże 3 tygodnie na świecie teraz czekam na 30 wrzesnia lub 1 października haha może się uda![]() ta laska co mi ostatnio robiła ktg chyba wykrakała mi, że jeszcze tydzień, dwa pochodze z brzuszkiem więc by się zgadzalo;p
|
|
#2203 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam juz dość tej całej ciąży, mała się wypina że aż boli, kopie niemiłosiernie po pęcherzu i po nerwie, jak mi tam naciście to aż noga sie pode mną ugina tak mnie rwie w pachwinie. Do tego nabawiłam sie kaszlu i przez dwa dni tak mnie dusiło że dostałam skurczy, już myślałam, że urodze ale naszczęście sie uspokoiło bo to dopiero 35 tydzień. Poza tym non stop chodze głodna i mi wiecznie jest niedobrze, normalnie jak w pierwszym trymestrze, jeszcze z trzy tygodnie i niech wychodzi bo zwariuję.
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KTG nie miałam jeszcze - jeśli nie urodzę do tego czasu mam iść w połowie tygodnia. W sumie mi gin powiedziała że jeszcze nie rodzę, ale "się zaczyna", i w sumie nie bardzo wiem, jak to rozumieć ![]() A mam już wszystko porobione (poza łóżeczkiem, na które ciągle czekamy
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga !!!!
Katee86 dzisiaj o 3:44 urodziła Adasia, waga maluszka to równe 3 kg i ma 52 cm. Poród odbył się prze cc. Kate i Adaś pozdrawiają wizażowe ciocie serdecznie gratuluję mamusi ![]() Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2013-09-22 o 15:49 |
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ginek mi mówił, że szyjka skrócona i niziutko młody jest a tu dalej już drugi tydzień nic;p też mam wszystko porobione i nudzi mi się masakrycznie, tu na forum większość już mamusiek pisze i głupio mi jęczeć;D więc czekam spokojniewłaśnie dokładnie we wtorek na ktg mi dziewczyna powiedziała, ze skurczy brak i, że jeszcze pewnie pochodze chyba ze wody odejdą... a za Ciebie trzymam kciuki ![]()
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję córci i ekspresowego porodu ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- super
|
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zacznę od gratulacji dla Pszczoua, papalinki, Inwersji , ewuszki, Matall, Agabuu i Kamy ![]() Jesteśc ie wielkie i takie dzielne!!! Powodzenia w kp i "obsłudze" maleństw To się dzieciątka posypały w tym tygodniu i takie lajtowe porody. Pozazdrościć. Moc pełni działa chociaż jak na @ boli mnie co noc z tym, że nie regularnie a ciągle no nic... za 4 dni i na nas przyjdzie kolej Stresa też mam, bo nie znam się kompletnie na opiece nad takim maleństwem. Czytam Wasze posty z taką uwagą jak dziecko w szkole. Przeglądam też filmiki na youtube, ale coś mi się wydaje, że jak przyjdzie co do czego to nic nie będę pamiętała ![]() Dzisiaj jadę z tż jeszcze na ostatnie (znowu ostatnie ) zakupy. Miałam nie kupować mm, ale nastraszyłyście mnie, więc zaopatrzę się. Czyli co polecacie kupić na początek? zapisałam sobie ten Gerber 1, które chyba Ladan polecała i na bangla ma dobre opinie.Łapie mnie przeziębienie miód, czosnek i cebula poszły w ruch; dopuki mogę to od razu dawkę biorę końską
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeeej, coraz więcej nas z dzieciatkami po tej stronie brzuszka!
|
|
|
#2213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to trzymam kciuki żeby coś ruszyło ![]() co do inf o porodach i opisach, póki matal jest zajęta, ja ją zastępuje inf. są w poście z wagami maluszków![]() Cytat:
gratulacje
![]()
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Ty to masz za dobrze
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka tez w szpitalu co 3-3,5 h budzila sie na cyca a teraz rowno co 2 Cytat:
z tym ze ja tu cc obstawiam ![]() Cytat:
Cytat:
mowilam ze jestem 4 tyg po porodzie ale nie pytaly o KP ![]() Cytat:
alez mamy wysyp
|
|||||
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla kolejnych nowych Mamuś!
|
#2218 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
LaLoca - my mamy gerbera.
Gratuluje nowym mamusiom! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Czekamy na ten wypis i czekamy
młoda już ma, mi brakuje papierka. Chłopaki już jadą, więc mógłby już być
|
|
#2220 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mój mąż ma dzisiaj urodziny więc od rana goście. Najgorsze,że przynieśli tort z bitą śmietaną i owocami. Boooosheeeeeeee pierwszy raz mnie kusiło, to straszne ![]() ![]() Powiem Wam,że czuję się super Jeszcze 5 kg może zejść, ale jestem taka leciutka i laska Jeszcze w tym tygodniu na rzęsy i do fryzjera i będzie bajera![]() No i najważniejsze-uznanie w oczach męża ![]() Cytat:
Przy Tusi używamy Pampersów newbornów,linomagu maści a pupkę przecieramy wacikiem z przegotowaną wodą,a wyskoczyły jej takie czerwone krostki. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Cytat:
![]() ![]() Nawet mąż w szpitalu przyjął na koszulkę smółkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z moją o tyle dobrze,że straciła przy tej niskiej wadze 50 g, a teraz ładnie nabiera. Dzisiaj Teściowie wymyślili,że będziemy ją ważyć na Termomixie na nadstawce do pary ![]() Cytat:
Cytat:
Gratki!! Cytat:
![]() Cytat:
Gratki dla mamy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

[/RIGHT]

ja tez jestem głodna. czy maluszek moze sie przejesc
uśmiech i lepszy humor poprosimy !!