|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
ja ostatnio jeśli mam czas to oglądam kabaret Limo,są przezabawni
|
|
|
|
|
#3662 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja polecm tę, co mam - Smily Play Słodkich snów.
Ewusia moja mama też zakatarzona, też nie przychodzi do Małego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
taribari, jakierka
no wlasnie patrze i sie chyba zdecydujemy na tą, bo juz sama nie wiem co wybrac, za duzy wybor i nie wiem w co zainwestowac ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
nie słuchaj wariatów i ciotek dobrych rad!!! ja jak moja Sara miala kolki to tez mi zle bylo i plakalam i mialam watpliwosci. ale sama pilam codziennie dwie herbatki z kopru wloskiego i wierzylam ze to jakos sie do mleka dostanie i nie bede musiala nic innego podawac malej i sie udalo! to co polecam od siebie, to karmienie rzadkie, nie czesciej niz 2 godziny. zauwazylam, ze czym rzadziej karmie tym Sara lepiej sie zachowuje, mniej sie spina, mniej podkurcza nogi, spokojniejsza , lepiej spi! |
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() IWONA- nie daj sie zwariowac! A pewna jestes ze to sa kolki? Czasami dzieci tak maja ze wieczorami odreagowuja stres i nadmiar bodzcow i placza, a wrecx.wrzeszcza i trudno je uspokoic przez 15-20 min.
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-22 o 15:36 |
||
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
elaine jeszcze niebyłam na zajeciach wpisuja mnie na razie. wybieram sie za tydzien tak na 2h max.
cynamonku jak u Was? A ja mam szczepić Tośka w środe na pneumokoki i jestem chora bo Antek nie doszedł do siebie jeszcze po poprzednim szczepieniu. Wszystkie szczepiłyscie na pneumokoki? Do tego zaczął odmawiać piersi ostatnio Nie wiem o co chodzi. Z butli jakoś ciągnie ale z piersi tylko w nocy jak jest zaspany Doła mam dziś Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 | |
|
Konto usunięte
|
Iwona sory ale idiotyczna rada z ta woda lub herbatka. To jest oszukiwanie dziecka, jest głodne to wypije, ale sie nie nasyci. Masakra. Ja dawałam herbatke TYLKO w upały i tylko między karmieniami, nigdy przed lub zamiast.
U nas kolki szybko przeszły, może to też zasługa Debridatu. Ja bym nie rezygnowala w życiu z kp z takiego powodu. Na kolki nie ma cudownego sposobu, po prostu trzeba cierpliwości. Aha a na herbatke z kopru radzę uważać, u nas nie zdała egzaminu plus ja nie mogę pić za dużo herbatek laktacyjnych, bo też mu robią pralkę w brzuszku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
No wiesz, z butli mu łatwiej leci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-09-22 o 15:49 |
|
|
|
|
#3669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
UWAGA! Czy któraś ma sprawdzony przepis na grzybki marynowane? ![]() ![]() Mam trochę malutkich podgrzybków i maślaków więc pięknie by się prezentowały w słoiczkach
|
|
#3670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak mrudzi-na przewijaku jest spokojna i gada do siebie.Patrzy na tapete i sie cieszy do owieczek ![]() Cytat:
dla Lilo.Laura ostatnio przez 3 dni spała po 9h od kąpieli i osttatniego cycka...Cytat:
![]() Cytat:
One miną gdy układ pokarmowy dziecka osiągnie dojrzałość a teraz mozemy je jedynie koic.Mozesz zaczac podawac jak ja herbatke rumiankowo-koperkową. Ja podawałam przy upałach a teraz co dwa dni.Laura wypije ok 40 ml a reszte ja Ale nie rezygnuj z kp booo Przeciez kolki są tez po mm.Po prostu kolki trzeba przezyc.To nie jest łatwe tak patrzec jak dziecko cierpi bo czasem chce mi sie płakac . ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Chciałam w południe isc na spacer ale Laura zasneła przy cycku wiec kimłam razem z nią.Potem poszłysmy sie powłoczyc na godzinke .Jest zimno,ponuro i wieje :/ Laurka juz dzis kolke zaliczyła,teraz kima zmeczona płaczem .
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-09-22 o 16:25 |
|||||
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie mialam chrzest bojowy w karmieniu na ulicy
Wyszlismy na spacerek, mamy dzis cudowna pogode a Edziu po pol godzinie zaczal plakac. Usiadlam wiec na laweczke, przykrylam sie tetra i nakarmilam (a raczej uspokoilam) dziecie. I to sie dzialo w 'centrum' (najbardziej ruchliwa ulica na naszym osiedlu) ![]() Teraz juz niczego sie nie boje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Lilo ci sypia ![]() Cytat:
Dzieci na kp nie muszą być dopajane |
||
|
|
|
#3673 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziś np walczyłam z tym od 4 do 5, a ptem po 7 to samo padam dziś , spać mi się chce strasznie jak synek zasnie to i ja chyba sie położe poszłam dziś do cerfura i dokupiłam 2pary szpilek ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj udało nam się pójść do kościoła, akurat fajnie wypadły nam karmienia
|
|
|
|
#3675 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas kolki szybko przeszły, może to też zasługa Debridatu. Ja bym nie rezygnowala w życiu z kp z takiego powodu. Na kolki nie ma cudownego sposobu, po prostu trzeba cierpliwości. Aha a na herbatke z kopru radzę uważać, u nas nie zdała egzaminu plus ja nie mogę pić za dużo herbatek laktacyjnych, bo też mu robią pralkę w brzuszku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Ja szczepie po 6 mcu. Póki co za 2 tygodnie druga dawka normalnych... Koniecznie powiedz lekarzowi o dolegliwosciach Antka. No wiesz, z butli mu łatwiej leci... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pediatre mamy za tydzien we wtorek i nie chce syzbciej sie do niego wybierac, wypytam czy zmienic kropelki czy coś z tym robic czy uzbroic sie w cierpliwosc ja jestem bardzo cierpliwa co do tych kolek, ale po takim wieczornym płaczu różne myśli przychodzą, zmęczenie itd ale wiem że nie ja pierwsza nie ostatnia wczoraj ta kuzynka Tzta mnie troche wybiła z tropu i namieszała i wyszłam przy niej jak na matke katującą dziecko własnym cycem a ona wszechwiedząca i super mama, dobrze że szybko sie ewakuowaliśmy stamtad zbliza sie 18 wiec juz czekam na pannę kolkę ![]() jeszcze raz dziekuje Wam ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- jeszcze jak powiedzialam że glukoza jest dla dzieci nie przybierajacych na wadze to zostałam wyśmiana w zywe oczy ![]() bo to przeciez małą ilosc sie daje
|
||||||||
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w klubie moja perełka |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() W piekarniku właśnie siedzi Murzynek i znowu będzie zakalec już wiem, że to od tego masła. Nigdy więcej nie połaszę się na 1kg masło ![]() Dzień mija nam nawet przyjemnie, Franuś po ostatnich wojażach dał dziś nam odpocząć A i jak wczoraj poszedł spać o 20 tak wstał o 8 ale oczywiście były karmienia na śpiocha, także brzuszek nie był głodny i to też jedyny sposób aby coś zjadł, bo zaczął nam spadać na wadzę.Do tego udało mi się ogarnąć chałupkę, zrobić prania, jeszcze wieczorem wrzucę firanki i powieszę I najprzyjemniejsza chwila dnia - jedliśmy prawdziwy obiad wiem, że może dziwne, ale na tygodniu nie gotuje, mąż jak wróci z pracy i tak by nie jadł, także taki posiłek był jak rarytas Co do pomocy Tż, nie mogę narzekać. Mąż fakt faktem w tygodniu wychodzi o 7 i wraca o 19, więc uczestniczy tylko w wieczornej kąpieli a potem karmi Frania i usypia. W nocy przy pierwszym karmieniu wstaje ja, Tż wstaje na drugie. Za to jak ma wolną co drugą sobotę, to większość dnia spędza z synem a niedziele już na spółkę ![]() Właściwie to nie wiem po co to pisze i tak nikt nie przeczyta
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-22 o 22:07 |
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku jakja sie ciesze że trafiłam na to forum bo mogłabym bez Was zwątpić juz nie raz |
|
|
|
|
#3680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Was ![]() Cytat:
Gdy obudzi się na karmienie i nie chce spać, to mimo wszystko Duszek jest gaszony, włączam konika (włączany jest tylko w nocy, w dzień usypiany jest inaczej), smok w buzie i pieluszka pod szyje. Troszkę się pokręci i śpi. Nie gadam z nim nawet jak On zaczyna gugać, po prostu wszystko robię w ciszy. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Iwona Gluciatko też na piersi i nie ma kolek... więc to raczej nie od tego są kolki
Surka za Kościół, Młody dziś całą Mszę przespał i ani na chwilę oczu nie otworzyłJakierka za pierwsze karmienie wśród ludzi, teraz będzie już z górki My się dziś w parku narodowym karmili ha haha ha też nam już nic nie straszne ![]() Magdalenne mam nadzieję, że Tż w końcu zrozumie ile traci każdego dnia ![]() My byliśmy dziś w Ojcowskim Parku Narodowym na spacerku Ale zamiast wejść normalnie jak ludzie i asfaltem spacerować to kobieta nas pokierowała środkiem lasu ha ha ha Glut maszerował dzielnie w chuście, a Tata znosił wózek, bo wózkiem nie dało się po tych wertepach jechać ha ha ha Dziecko tak się spacerem zmęczyło, że bite 3 godziny spało a my siedzieliśmy na parkingu pod autem bo baliśmy się Go obudzić przekładając do fotelikaA teraz Tż siedzi nad Glutem i namawia Go na nocne pójście spać
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spaceru. Zimno i wietrznie u nas brrrrr. Maja była już glodna wiec wróciliśmy po 2 godz.
I tutaj mam pytanie. Jak będzie zima to bedziecie karmić na dworzu? Mi dzisiaj było żal wyciągać Maję z cieplutkiej gondolki a zimą to nie wiem... A wyciągać cycka to już w ogóle masakra. Byłyby mleczne lody ![]() Uciekam bo Mai płacz wieczorny sie zaczyna. Chce trochę TZ odciążyć.
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dziś za gorąco to też nie było ale trzeba było nakarmić bo inaczej dopiero byłoby wesoło
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym moja koleżanka powiedziała mi kiedyś, że kolki trwają max sto dni. Potem przechodzą jak ręką odjął. Oczywiście mogą wcześniej. Ona matka dwójki dzieci i naprawdę fajnie zdrowe dzieciaki więc jej wierze. Ale miałam popołudnie. Zapakowałam rodzinkę do auta, pojechaliśmy do stajni, ja wysiadłam, a mąż pojechał z dziewczynami do biedronki i do Mc coś zjeść. A ja... a ja wsiadłam na konia!!!!!
|
|
#3686 |
|
Konto usunięte
|
Geniusz Perse się naumiał i załadował foty do klubu.
|
|
|
|
#3687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Tez czesto jezdzimy tam na.spacery bo bardzo lubie te cisze bez samochodow. Tyle.ze zazwyczaj na tygodniu bo ludzi jest duuuuzo mniej ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42938737]Geniusz Perse się naumiał i załadował foty do klubu.[/QUOTE]
![]() Trzymać za siatkarzy
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Sens mojego życia
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe
Cynamonku
ściskam mocno, życzę dużo wiary i sił, pomodlę się dziś za Adasia. Pisz z nami,jak tylko będziesz mogła,mam nadzieję że dodamy ci tu choć trochę otuchy,napewno bedziemy się starać Tiny love mała księżniczka. Bardzo polecam, Gabi się podoba, a często też działa usypiająco ![]() Cytat:
Cytat:
żebyście się dogadali i żeby się ułożyło. Niestety, czas po urodzeniu się dziecka jest dużym sprawdzianem dla związku jak niejedna z nas-w tym też ja- się przekonała lub przekonuje
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

ja ostatnio jeśli mam czas to oglądam kabaret Limo,są przezabawni 

Zostawiliśmy młodego z dziadkami a sami poszliśmy na grzyby. Oczywiście stwierdzili że idziemy Patrykowi siostrzyczkę zrobić 
Nie wiem o co chodzi. Z butli jakoś ciągnie ale z piersi tylko w nocy jak jest zaspany 

ok 21 zasnęła, po 2 obudziłam się z piersiami jak skała, więc postanowiłam ją obudzić i co? Zjadła na śpiocha, odbiła też na śpiocha - nawet oczek nie otworzyła (!), położyłam do łóżeczka i spała do 6! Dziecko mi chyba dorasta 
Dzieci na kp nie muszą być dopajane