|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
bo nie wolno w Polsce robić promocji na mleko poczatkowe, w ramach wspierania kp
![]() Cytat:
![]() tak, moja Hania też ma takie karmienia, gdzie nie chce się odessać i cóż, takie prawo malutkiego dziecka, pierś to nie tylko jedzenie, to także ciepło, bezpieczeństwo, bliskość, znany zapach... rozumiem, że jesteś zmęczona i sfrustrowana, ale i tak super, że uspakaja się na spacerze.myślę że mu to minie, może to właśnie ten kryzys laktacyjny? bo tu chodzi nie tylko o ilość pokarmu, ale też o jego skład, który się zmienia. może Miki chce sobie wyciągnąć "nowe" mleczko? natomiast prawda jest też taka, że Ty też potrzebujesz chwile oddechu, bo skoro kp zaczyna się w głowie to będąc w kiepskiej formie psychicznej może być ciężko... jesli więc Miki na noc też zasnąć nie będzie chciał, to może po kp dać mu trochę mm po to byś mogła chwile odpocząć. i zobaczysz jak to będzie jutro. głowa do góry Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Jedną.
W szpitalu kazali mi jednak podawać jedną na 15 minut i od razu drugą na kolejne 15 minut. Na warsztatach z kolei mówili mi, że jedna pierś powinna być opróżniana a druga pełna. Bądź tu człowieku mądry.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-09-22 o 21:24 Powód: literówki |
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
agaabuu - gratulacje!!!
kama1987 - gratulacje!!! vea7- gratuluję 40tc Mam nadzieję, że Twój synek posłucha i skorzysta z pięknej daty jaką jest 23 września ![]() Kate86 - gratulacje dla kolejnej mamusi ![]() papuga - ale słodziak agravka - ja piję tą herbatkę z liści malin (3-4 kubki dziennie) i na mnie nie działa tak jak na Ciebie. Żadnych zmian nie zauważyłam, a w sumie to by się przydało... ![]() Wycieczka do lasu i grzybobranie udane Nalatałam się jak szalona między drzewami i gałęziami. Nałykałam się powietrza aż rumieńce mi wyskoczyły. Później byliśmy na urodzinach mojego chrześniaka i godzinkę temu dopiero wróciliśmy. Chwalę się zbiorami
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie... tak w kółko, ile oboje chcecie i dacie radę |
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal się zdjęciami jak już będziesz miała ![]() Cytat:
jak dużo grzybów
|
|
#2317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Misia jak zwykle Cię pocieszę-minie po porodzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak zwątpisz to podaj mm, ale powiem Ci, że ja teraz tęsknie za tamtymi czasami, kiedy Filip leżał wtulony we mnie, zadowolony a ja beztrosko mogłam sobie obejrzeć seriale, pospać, pogapić się na niego- a kiedy to wszystko się działo to włączyłam klawiaturę ekranową i żaliłam się znad karmienia dziewczynom , rycząc nad swoim losem Myślę że ta wizyta u doradcy to dobry pomysł. Bardzo tania.Ja płaciłam chyba 120 a później wiem,że ceny wzrosły nawet do 180-200...Mam to samo. Dramat... A szczególnie jak ciągnie do słodkiego... |
||
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl tylko kiedy ten poród ??
![]()
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak sobie teraz mysle...ze naprawde po porodzie wazne jest wsparcie np meza i tak samo pielegniarek jeszcze w szpitalu.
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
no i śpi z cycem w buzi
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w szpitalu zalecenia, że dziecko mm powinno być karmione co ok 3 h. I tak robiliśmy na początku, w nocy również z zegarkiem w ręku. Później byliśmy zmęczeni tym wybudzaniem w środku nocy, mała nie za bardzo miała ochotę na jedzenie, marudziła, wściekała się, że jest budzona. Postanowiliśmy, że skoro śpi jak suseł i się sama nie domaga nic jej się nie stanie jak w nocy dostanie mleczko godzinę-dwie później. Chyba, że się obudzi samo- to wtedy inna bajka. Byliśmy teraz u pediatry-mała przybiera odpowiednio na wadze.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-09-22 o 21:46 |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
polecam to forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html prowadzi je świetny dorada laktacyjny na górze przypiety jest fajny wątek "plaga egipska- za mało pokarmu", warto poczytać |
|
|
|
#2327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak się zastanawiałam dziś, że muszę załatwić transport w razie porodu i wpisać w telefon jakiś taxówkowy numer Pełna kultura, myślę sobie. No nic wchodzę i ja. Nie było kasownika przy tych drzwiach, więc pełznę do środka pojazdu przy okazji szukając miejsca, bo bus z tych starszych modeli i różnie to bywa z kierowcami-Kubicami. Kasuję, rozglądam się, miejsca zajęte, a wszyscy albo głowa w dół albo w okno jak tylko na nich spojrzałam. Więc tak stałam do następnego przystanku aż jakaś babcia nie wysiadła i nie zwolniła miejsca. Kurcze co jak co, nigdy nie upominałam się o ustąpienie miejsca w kolejce czy gdziekolwiek, ale przy końcówce ciąży w tych miejskich petardach wolałabym jednak usiąść. Już pomijam mohery i zmęczone reklamówki, ale co z tą młodzieżą?
|
|
#2328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Grzybobranie Piękne zbiory i latania po lesie zazdroszczę baaardzo - marzy mi się, ale troszku stresik by był Poza tym, kto by mi się po grzyby schylał
|
|||
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już chyba wszystkie filmy o KP pooglądałam
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu ja myślę tylko o odejściu wód płodowych?!
Już któryś dzień z rzędu... Chyba się tego boję
|
|
#2331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM! Cytat:
![]() Ja czuję się i jestem nieatrakcyjna 2. Tak jak dziewczyny radziły - "posyp" mąką ziemniaczaną. Mój po wyjściu ze szpitala i jeszcze w szpitalu miał na buzi alergię kontaktową - jak to określił lekarz - też miał czerwone pryszczyki. Na noc opudrowałam mu buzię mąką i rano nie było po nich śladu 3. Jak nie będzie listu to na bank ok Cytat:
Co do karmienia, to mnie strasznie dziwią wpisy dziewczyny, że mały/-a wisi na cycu 1,5 h Rekord mojego z wczorajszej nocy to chyba było 30-35 min, a tak góra 20 min, a najczęściej kilkanaście. Bywa, że obudzi się np. godzinę po karmieniu, doje przez cztery minuty i gra. Cytat:
![]() 2. Przełykanie u nas jest jak najbardziej i "ky" też Ostatnio była położna i nie mogła się go nachwalić przy karmieniu, to następnego dnia brzydko brał sutek, a właściwie nakładkę, tak na pół gwizdka ![]() Cytat:
A pomysł z doradcą bardzo dobry ![]() Cytat:
mam jakiś melancholijny nastrój (przez tą paskudną pogodę), wynajduję sobie jakieś zmartwienia i stresy![]() U nas nawet po oiltum na kostkach nóżek zaczęła się skóra łuszczyć i też od wczoraj smaruję oliwką.
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
Spakowałam do torby pieluchę tetrową, bo boję się, że jak się zacznie, to poradzę wystraszyć krzykiem połowę szpitala...
|
|
#2333 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Ja dziś 5 razy płakałam... Cytat:
![]() O mamo, co za dzień! Nie mam siły, chce mi się wyć. Krocze boli, cycki w tragicznym stanie, łzy mi lecą przy przystawianiu, plecy tragedia, rwa nie pozwala chodzić macica się obkurcza, a jelita wołają o pomstę do nieba.Za to Edi to najkochanszy starszy brat na świecie!! Wszystko Elenie opowiada, daje buziaki i biegnie ja ratować, jak płacze no przeslodki jest ))Może jutro lepiej.ogarne rzeczywistość...
|
|
|
#2335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Na pewno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2337 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Witam z wieczora. Widzę że ostra dyskusja młodych mam
w sumie nie wiem nawet co mogłabym wam napisać AGUSIAMASKOTA wyczuwam dreszczyk emocji mnie też już bierze ![]() Ja tez spakowałam kilka tetr Cały czas Ninozaur wbija mi stopy i momentami mam aż zdrętwiała skórę nad pępkiem ![]() Dziś miałam dwa tel z pytaniem czy rodzę/urodziłam itp no i trzeci od kochanej szefowej ale nawet nie odbierałam A mama moja powiedziała dziś że jej się śniło ze urodziłam o 4:29 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Ja też poluje na kocyk minky ale nie mogę się zdecydować. .. pisałam kiedyś gdzie kupowałyście ale nie widziałam odp w ogóle to chciałabym ten z metkamiWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej wyczekane i wykciukane dziecko tego forum przyszlo w koncu na swiat
niestety porod byl dlugi i wyczerpujacy...mialam wszystko co mozliwe kroplowke ze znieczuleniem, zzo, spadek tetna plodu, skurcze tylko dzieki kroplowce, ciecie krocza, przygniatanie klatki piersiowej i ten caly wyciagacz do glowki bo nie chciala przejsc....ogolnie traumatycznie bylo, jestem wykonczona po nieprzespanej nocce i ciezkim dniu...na szczescie Bartek walnal w kimke to moze pospi troche bo nie umiem go jeszcze obslugiwac i troche mam pietra ale pierwsze karmienie za nami... Bartek zna sie na rzeczy haha choc nie wiem czy mu cos lecialo ![]() najgorsze jest to ze dzis na porodowce same porody ekspres po 2 h a moj trwal i trwal.... Do rzeczy...urodzilam 22.09 o 21.32, ma tylko 49 cm ale za to pakero...wielka glowa, szerokie bary i ciezko mu bylo wyjsc...wazyl 3710...i SN ufffff moja picza... ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- zapomnialam dodac ze dostal 9 10 10 punktow (za kolor skory w 1 minucie), wody byly ok troche mu sie luszczy skorka ale ponoc to znak ze sie zasiedzial ale jest sliczny
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
49 cm i 3710g???? O mamooo.... całuski!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

wiem, że męcze bułe, ale Ty pisałaś, że Twoja mała traktuje cyca jak smoka?
bo mój ma to samo- jadł dziś godzinę później już tylko przysypiał a jak chciałam go odłożyć to histeria
jak będzie przybierał to ok bo będę wiedziała, że jest cycoholikiem bo już mnie moja mama pociesza, że pokarm słaby, że mam mu dawać mm 

więc proszę myśleć pozytywnie i się nie dołować
Mam nadzieję, że Twój synek posłucha i skorzysta z pięknej daty jaką jest 23 września 

d+k i samą witaminę k wiec mam zapasów że ho ho

uzyla do tego oczywiscie swojego slodkiego pretensjonalnego tonu 

Pełna kultura, myślę sobie. No nic wchodzę i ja. Nie było kasownika przy tych drzwiach, więc pełznę do środka pojazdu przy okazji szukając miejsca, bo bus z tych starszych modeli i różnie to bywa z kierowcami-Kubicami. Kasuję, rozglądam się, miejsca zajęte, a wszyscy albo głowa w dół albo w okno jak tylko na nich spojrzałam. Więc tak stałam do następnego przystanku aż jakaś babcia nie wysiadła i nie zwolniła miejsca.