|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Niech ta rwa spada,co to ma być, 3 lekarzy mi mówiło ze po porodzie przejdzie, żeby jak najszybciej sobie poszła witamy,witamy ja jutro się przywitam w 39 ale słodko śpi i jak patrzę na to zdjęcie,to stwierdzam że podobny do Ciebie się robi Synek ![]() czas najwyższy, ja już mam spakowaną na tip top, na miesiąc przed miałam tak nawrzucane do torby ,ale później przysiadłam i porządnie ogarnęłam i poukładałam najpotrzebniejsze rzeczy na wierzchu Cytat:
szybkiego powrotu do zdrownia, to ostatnie chwilę na chorowanie, raz dwa się trzeba wykurować porządnie i szturmujemy porodówkę Cytat:
nie mam słów na takie zachowanie
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
wczoraj pokłóciłam się z tżem i gadlam głupoty... i do tego ta głowa;/
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie z serii ciekawsko-głupich
skurcze na poziomie 130 bardzo bolą ? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
męczenie buły jest normalne
|
|
#2494 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak długo goiła Wam się rana krocza po nacięciu i założeniu szwów? U mnie dziś 6 dzień od porodu a rana boli, szwy się nie rozpuszczają i strasznie szczypie.
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka niejedna tutaj usłyszała, że męczy bułę i to nie było złośliwe.. nie wiem kto Ci tak napisał ale daję sobie rękę uciąć, że nie miał złych intencji
|
#2496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co roku to samo...
|
|
#2497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dopóki tam sa to zawsze bedzie uczucie ciąnięcia ale po 6 dniac to mnie tez jeszcze piekło
|
|
|
|
|
#2498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doszłam do wniosku że skoro i tak po wszystkim mam zgagę to nie będę sobie żałować i zjadłam kanapki z krewetkami, czosnkiem i majonezem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#2499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym jak pisałam - męczenie buły najbardziej pomaga męczącej - reszta w razie W może zignorować Cytat:
Dzięki za opis Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dolargan, to ZUO - w planie porodu mam napisane, że absolutnie nie chcę niczego, co może mnie otumanić Za to patent z przysiadami ciekawy - jeśli dam radę, a to taki efekt daje, to zdecydowanie odgapiam ![]() Cytat:
Raz, że grzyby, a dwa, nie wpadłabym na to, żeby 9-miesięcznemu bobasowi miksować "dorosłą" zupę Cytat:
|
||||
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś była zainteresowana to w biedronce będą ręczniki kąpielowe dla Maluchów i tetry
http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom...0i%20relaks/22 http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom...0i%20relaks/24
|
#2501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochana, szczepienia tylko w udko sa jakie tabsy wzielas? bo ja tez musze o jakichs pomyslec... |
||||
|
|
|
#2502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie Ci ludzie mają mózgi w ogóle to jak byliśmy szczepić małą, to poszliśmy do innej lekarki niż za pierwszym razem, bo tej naszej pani doktor nie było wtedy bo akurat miała urlop. No i wsyzstko fajnie, ale ta lekarka co była za pierwszym razem to jakaś porażka! Nic nam nie przepisała, chociaż miała całą dokumentację ze szpitala ![]() Na szczęście zdeklarowani jesteśmy do innej babeczki i u niej teraz byliśmy i co się okazuje, poczytała dokumentację i Ala ma anemię przepisała nam żelazo i kwas foliowy dodatkowo wit C także widać jaki fachowiec z tej baby co nas pierwsza przyjmowała pani doktor kazała nam kupić plasterki na tę przepuklinę pępkową, a ta kresy białej sama niby schodzi jak mała zacznie siadać zobaczymy ![]() poza tym chwalę się, żę Alicja waży już 3260 i mierzy 52 cm
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, jesteś po prostu przemęczona
spałaś coś w nocy? no i druga sprawa- jesz jakoś sensownie? dziewczyny dobrze radzą, skoro na spacerach się uspokaja i spi dobrze to niech ktoś młodego zabierze a Ty odpocznij. tylko odpocznij a nie bierz sie za sprzątanie, gotowanie czy jakieś inne bzdety. najlepiej się prześpij co do reagowanie/ niereagowania na dziecko, to zgadzam się że nie na każde marudzenie, pojękiwanie czy sapanie ( ) trzeba biec natychmiast. ale akurat na płacz dziecka reaguje zawsze, tyle że nie zawsze zapychając mu buzię piersią płacz to jedyna forma komunikowania się dziecka z otoczeniem i poinformowania świata że coś nie tak, takie maluchy nie umieją jeszcze wymuszać - ale to moje zdanie |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
vea ja dolargan wspominam bdb, mogłam się przespać i rozluźnić...
|
#2505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taki los ciężarówek ![]() Ja też mam dołki ( ale głównie dlatego, że dociera do mnie co mnie czeka) bo to że boli, że nie mam sił i że mam zgagę roku to już osobny temat i niestety wiem, że trzeba przeżyć- później przechodzi Ja dziś swoją miałam od smażenia cebuli. Zapach mnie tak podrażnił, że myślałam że oszaleję. Ogólnie to zła jestem bo dopiero dziś mnie oświeciło, że może być tak, że jedno będzie spało w nocy a drugie w dzień i się wykończę. Moja mama przez całe wakajce nawijała jak to będzie nam pomagać, jak tylko dowie się jakie dni ma wolne od zajęć, to będzie mogła mi pomóc bla bla. Jak się okazało, że ma dwa dni wolne, to zaczęła kręcić, że jednego dnia to by wolała nie przyjeżdżać bo coś... Ja rozumiem, że ma daleko, że niekomfortowo, że swoje życie i sprawy ale kurcze... przecież ma weekendy , a w inne dni to też tylko po pare h zajęte a reszta wolna... Teraz to już co chwile coś kombinuje i nie wiem jak to się skończy. Pewnie będę wyła do 16 w oczekiwaniu na powrót męża a później uciekała spać do auta albo odstresować się gdzieś poza domem bo zwariuję
|
||
|
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tabletki mi przepisał MIDIANA - kosztują 28 zł
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
taki przykładowy za 99 zł: http://allegro.pl/kocyk-minky-koc-dz...540886684.html ![]() ten już za 109 zł : http://allegro.pl/kocyk-ocieplany-ba...561276668.html ten za 129 z ł już: http://allegro.pl/kocyk-ocieplany-ba...561304378.html |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, wieści od Cierpliwości!
Dziś o 10.45 siłami natury przyszła na świat Sara ważąc 3350g i mierząc 58cm. Mama i córka czują się dobrze i są przeszczęśliwe. Dziękują też za kciuki
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja przyjaciółka strasznie zareagowała - bolało dalej, ale była totalnie splątana i miała jakieś stany lękowe, Maluch niestety też źle zareagował. Z tego co czytałam w sieci, to niestety dosyć często się to zdarza. A ja nie mam pojęcia jak zareaguję... po prostu się boje i wolę nie ryzykować ![]() Cytat:
SUPER WIADOMOŚCI
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2013-09-23 o 13:37 |
||
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tabletki znam Cytat:
|
||
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamusie październikowe SZYKUJCIE SIĘ! Coraz mniej wrześniowych
|
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
![]() Nadrabiam. Byliśmy z Tusią na sesji, ogólnie bardzo grzeczna była, nie płakała...ale przy obu podejściach do zdjęć bez pieluchy tuż po jej zdjęciu najpierw się skupkała, a potem posikała. Pani foto ma dwa kocyki do prania No i niestety jak zgłodniała to z tego przejęcia chyba nie mogła chwycić mi cyca, próbowałam z 10 minut i nic...na szczęście/nieszczęście wzięłam mm,dałam jej bo co miałam zrobić?![]() Dziewczyny Tusi ropieje oczko tak na żółto. Jedni mi polecali przemywać wodą, inni solą fizjologiczną, ale jest coraz gorzej. Myślicie,że można spróbować rumianek? Cytat:
Ostatni dzień panny i w dodatku data urodzenia jak mój mąż-będzie z niego fajny chłopak![]() Cytat:
Cytat:
I fajnie,że nagranie odkurzacza poskutkowało.A on chce spać tylko przy cysiu, w łóżeczku wcale? A dajesz smoka,żeby go uspokoić? Ja mam straszne opory z tymi smokami,ale przyznam,że czasem też dam...
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-09-23 o 13:43 |
|||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, a ja dzisiaj sie nie wyspalam mala od 3 dawala koncert nie wiem czemu, brzuch ja pobolewa bo sie wywijala jakos dziwnie. Tz pojechal po poapiery do becikowego i pesel malej.
Gratuluje nowym mamusiom
|
#2517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To ja ide pakowac ta torbe
|
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Niech ta rwa spada,co to ma być, 3 lekarzy mi mówiło ze po porodzie przejdzie,
żeby jak najszybciej sobie poszła

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a dopóki tam sa to zawsze bedzie uczucie ciąnięcia

i tam znalazłam te z metkami sa od 99 zł i malutka moja dostanie taki wlasnie w słoniki

a tu taka niespodzianka w sumie poleciało mi juz jakieś 12,5 k więc jeszcze nie jest źle....jeszcze 5,5 do wago z przed ciązy plus dodatkowe 3 które cciałabym zgubić
myślałam, że chociaż on za szybko nie wróci...ehhh