|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
A co się dzieje z Cynamonkowym dzidziusiem? Bo nie jestem na bieżąco...
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chciałam zanieść buty do szewca ale oczywiście jak przechodziłam koło niego to zapomniałam, że je wzięłam a jak znowu wyszliśmy na spacer to się okazało że szewc dziś nie czynny Tylko zrobiłam kawał drogi, a mogłam iść i załatwić cos innego
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-23 o 14:53 |
||
|
|
|
#3813 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42950052]Byłam na ważeniu i pokazałam tę nóżkę pielęgniarce, kazała obserwować, ale raczej uznała mnie za histeryczkę.
Mały waży 5,02 kg, więc w 10 dni przybrał 180 g, trochę mało [/QUOTE]a jutro będzie na plusie 280 ja ważę codziennie więc widzę te wahania wagi na plus minus. przez tydzień przybierze 100 g a potem potrafi w 1 dzień 150 g Artuś jest na 50 centylu więc nie ma się co martwić Cytat:
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Straszne to. Bardzo mi przykro I masz racje , ze wielkie szczescie maja te dziewczyny, ktore bez problemu urodzily nawet w wielkich bolach, ktore sie zapomina, psychicznego juz tak latwo nie da rady. Wierze, ze z Kacperkiem bedzie wszystko dobrze i bedzie takim samym dzieckiem jak kazde inne Oboje byliscie dzielni i zaslugujecie na to ![]() Dziewczyny- gratki Maluszkom za nowe tygodnie i miesiace ![]() Wlasnie z app w telefonie fotek nie widac- kolejny minus :/ Perse- ja bym poszla do lekarza z tym. Mam nadzieje ze to nic powaznego ![]() Anulka- przelozylabym mimo wszystko. Twoj Tz nie zdaje sobie z tego sprawy jaki jest bol po nacieciu po operacji. Siostra moze nic nie piwiedziec, ale bedzie czuc sie niekomfortowo. Tz musi odpuscic. dla siostry zeby szybko zdrowiala. za bioderka dzisiejszeMagdalenne- zeby maly zdrowial.Moja tesciowa to nauczyla mojego Tz. Nawet tak, ze to za nia kazdy powinien robic, a ona to taki brudas. Jak umyje lazienke w domu lub sprzata to potrafi to przezywac kilka dni, gdzie normalnie nikt o tym nie wspomina ![]() Moj Tz to strasZny pedant ma wszystko w kosteczke poukladane. Ja tez tak mam, ale on jest swirem kompletnym. Tyle ze co z tego jak mu warstwa centymetrowa kurzu nie przeszkadza A jak sprzata wanne to sladu sprzatania nie widac bo kafelki , kran i odplyw juz do wanny nie naleza przeciez ![]() Niestety musimy z tym zyc. Jedyne co to trza ich gonic zeby pomagali przy dzieciach bo jak nie to ![]() Moj Tz wczoraj mowi, ze go praca meczy ze by z checia sie ze mna zamienil. Mowie ty chyba nie wiesz co mowisz. Wrocilismy pozno od ciotki przed 23. Mielismy spore zakupy bo zostawilam malego jej i pojechalismy sami do sklepu. Jak weszlismy to maly juz kwekal. Wiec ja na biegu sie rozebralam i w pizame i jego przebralam i do wyra cycolic. Zjadl i spac nie chcial, a Tz ciagle przychodzil i mi nad uchem gledzil i przeszkadzal w usypianiu wiec mowie , ze wez go bo ja chce zjesc i sie zrelaxowac. Tz hmmm spoko i go wzial. I tak siedzial z nim przed tv. Maly o spaniu ani myslal , lezal i patrzyl sie w tatusia. Tz mial ograniczone pole manewru. Na koniec jak maly zasnal po kolejnym karmieniu Tz stwierdzil, ze sie mylil. Bo ja odkad tylko weszlismy to musialam malym sie zajac. A do pracy on idzie na te kilka h i wraca i zapomina na jakis czas, moja "praca" ze mna 24/7 Lece jeszcze pospac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio do Tż mówię, że mogę się z nim zamienić, on stwierdził, że nie ma sprawy, przecież to nic trudnego Więc jak Franek ostatnio miał napady płaczu i siedziałam z nim cały dzień, tak jak przyszedł Tż to mnie 'nie było'. Przestałam się wtrącać, on miała się zająć wszystkim, a ja w tym czasie wzięłam się za mycie łazienki, jakieś porządku. Po kilku dniach Tż zmienił zdanie i masaż mam teraz codziennie
|
|
|
|
|
#3816 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
tatus dzisiaj w domku i spią z igim na łóżku
a ja byłam na poczcie. Przyszły bandamki - w sam czas bo chłodno się robi, a u nas nad morzem do tego wieje jak cholera. I koszulka dla męża na rocznicę, którą mamy 1.10. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrzuciłam fotki z chrzcin w końcu
|
|
#3817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja raz włożyłam Karmi do zamrażalki i zapomniałam o nim --------- Hej Ale mam nadrabiania ![]() U mnie z nowości katar u Małego Odkurzamy go Katarkiem, ale zastanawiam się, czy powinniśmy pójść do lekarza?![]() Nie mam za bardzo jak pisać, więc spróbuję ponadrabiać |
|||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Nie było mnie wczoraj.. od rana wspólne z mężem śniadanko, szykowanie siebie i Małego na spacer, spacer i przed 13 wyjazd do rodziców na obiad..wróciliśmy wieczorem. Dzisiaj Mały troszkę czasu zajmował.. drzemka ok.35min... później pospał chwilę na mnie, odłożony do łóżeczka ryczał.. zasnął jakiś czas temu dopiero.. ![]() Nie mam pojęcia czym odurzacie swoje dzieci, że śpią po 7-9 godzin ciągiem, ale też to chcę ![]() malaczarnakejt, lachrymia gratuluję udanych chrzcin ![]() ![]() misiaczka współczuję bólu przy wyrzynających się ósemkach za miesiąc!edytkaac bardzo mi przykro z powodu tak strasznych przeżyć przy porodzie.. na szczęście Kacperek jest silny, poradził sobie i jestem pewna, że teraz też będzie już tylko coraz lepiej karolajn za 3 miesiące!surka za 12 tygodni!karolajn, surka, Ewusia słodkie macie maleństwa magdalenne Sam jak zdobyłaś karmi?
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-09-23 o 15:28 |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Edytkac: u Adasia Cynamonkowej wykryty poważną wadę serca.. są teraz w szpitalu..
((dzoan: nie przejmuj się, na pewno przyjdzie taki czas. Igi po kąpieli zasypia na 5h,a potem co 2,5-3h się budzi już. I wstaje między 6 30-8. Na spokojnie daję mu czas. Malutki jest jeszcze
|
#3820 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Tari na 50 dla wczesniakow czy reszty? Wiecie co, u siebie to bym tych plamek nawet nie zauważyła, ale u Małego wszystko martwi... Tym bardziej, ze ja też miałam problemy z krzepliwoscia w ciazy, stąd Clexane, a choroby krwi mam w rodzinie..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Pomarudziłam na swoje dziecko, a Oluś śpi już ponad 2,5 godz.
Wzięłabym go na spacerek.. choć wkoło bloku, bo strasznie mało na dworze przebywa.. akurat przestało padać.. ale najpierw musi wstać, zjeść i wejść w dobry nastrój
|
|
|
|
#3822 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42951505]Tari na 50 dla wczesniakow czy reszty? Wiecie co, u siebie to bym tych plamek nawet nie zauważyła, ale u Małego wszystko martwi... Tym bardziej, ze ja też miałam problemy z krzepliwoscia w ciazy, stąd Clexane, a choroby krwi mam w rodzinie..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dla wcześniaków. Mój waży 5600 i jest na 75 centylu wcześniaków i 10 wg wieku realnego. Za to wzrost ma powyżej 97 Polecam stronkę www.siatkicentylowe.pl Ja bym dla spokoju ducha zrobiła mu badania. Swojej intuicji możesz ufać jak nikomu innemu. Sprawdziła się w ostatnich tygodniach ciąży
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my po spacerze. Strasznie wieje, ale 1,5h lazilismy. Kupiliśmy pampersy 3 w rossmanie, jest promocja po 42 zł Powiem Wam że już zastojow nie mam, piersi miękkie, czuje się swietnie bez laktatora właśnie jem obiad w porze obiadowej, piję radlera, a wieczorem mam w planach skalpel mam nadzieję, że 7tyg. po cc to nie za wczesnie na takie cwiczenia.Press,tygodniowo dzieci powinny przybrać min. 120 g. Więc się nie martw ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
A tak wogóle to kiedy po cc można zacząć ćwiczyć?
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42950052]Byłam na ważeniu i pokazałam tę nóżkę pielęgniarce, kazała obserwować, ale raczej uznała mnie za histeryczkę.
Mały waży 5,02 kg, więc w 10 dni przybrał 180 g, trochę mało [/QUOTE]Ale ładnie waży, wydaje mi się, że im dzieci strasze tym mniej przybierają. Cytat:
za lepsze przybieranie i oczywiście za operację. A co jest Jasiowi bo przeoczyłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przybierania to też mi się wydaje że teraz dzieci będą wolniej przybierać, bo są bardziej ruchliwe. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Ja chyba teraz poćwiczę, bo ostatnio jak ćwiczyłam wieczorem, to syn z emocji nie mógł spać
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sielanka
![]() Miałam dzisiaj krótkie wychodne, tż nakarmił małego odciągnietym mlekiem Piję właśnie karmi, a tż leży z małym więc mam offa![]() Wczorajsze odwiedzinki rodziny mega udane, Alek po raz kolejny pokazał, jaki jest towarzyski i ani razu nie płakał Nazbierał sporo ubranek i innych prezentów, i jeszcze więcej całusów. A po odjeździe rodziny zapadł w śpiączkę, budził się tylko na mleczko i od razu zasypiał Ależ ja kocham tą moją kulkę
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzien me kochane
![]() Wlasnie wrócilysmy z godzinnego spacerku.Akurat przestało padac i wykorzystałam moment ![]() Laurusia grzeczna.A mnie boli głowa.mam cisnienie 100/65 wiec booli...Kawka troszke pomogła,pije drugą-słabszą . Biore sie za nadrabianko jesli dziecko pozwoli ![]() Pytanie od skisielałego mózgu.Laura skonczy 3 miesiące 4 października.Mam przestac jej podawac wit.K i dawac samą D czy dopiero jak skonczy 4 miesiąc (czyli do konca trzeciego miecha) ????
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- A moja jest pomiędzy 25 a 50 centylem . |
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
cudownie że u was tak milutko. Jak sie czujesz?U nas zaraz obiad. Dzisiaj filet z kurczaka w środku z pieczarkami szynka szwardzwaldzka i serem żółtym mniaaaam ![]() Maja z tatusiem słuchają jakiś filmików o rozwoju osobistym Przeziębienie mi przeszło i cieszę sie że Maja sie nie zaraziła I musze sie wam przyznać że odkąd podjęłam decyzje o karmieniu mm dołowałam się i czułam się okropnie bo TZ ciagle mi gadał że niby moja decyzja ale że w mleku matki są przeciwciała. A tak to mała będzie łapać choroby i czułam się winna mimo że Maja zdrowa, ale tak na zapas się oskarżałam. Ale widze teraz że dzieci karmione mm i kp tak samo chorują i nie ma na to złotego środka, nasz organizm nie jest doskonały niestety Lecę bo TZ potrzebuje wsparcia. Akcja MEGA KUPSKO. Trzeba maskę włożyć bo skażenie
|
|
|
#3831 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3832 | ||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie słuchaj takich gadek,rób co uwazasz za sluszne i wogole.A w razie czego -masz NAS ![]() Cytat:
Brawo dla Frania,Tza i Ciebie bo widze ze ładnie sie za chałupke wziełas ![]() Cytat:
za wycieczke,na pewno tzowi sie podobało noszenie wozka ![]() Cytat:
Cytat:
super ze sie chrzciny udałyCytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
za IgiegoCytat:
Cytat:
Ugniatam te makę,stopniowo daje ciepłą wode i jakoś wychodzi....Ale tz robi lepsze,bardziej miękkie.Tak.Jak ugotujesz kasze to dajesz do niej biały ser-wg uznania,mieszasz i doprawiasz ![]() Cytat:
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
My już też po spacerze, 3 godzinnym
![]() Mała dzisiaj na super system: spanie, jedzenie, godzina lub półtorej aktywności i znowu spanie itd. Tak to ja mogę żyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Pójdę jutro do pediatry. Mama u mnie była i mi mówiła, ze ja miałam jako niemowlę za mało płytek, w ogóle u mnie podejrzewano białaczkę, byłam bardzo chorowitym dzieckiem. U Artka lepiej to sprawdzić, dmuchać na zimne. Moje serce...
Tym bardziej, ze właśnie, odstawiamy wit k, a może powinnam ja jeszcze podawać w takim razie... Niech tylko wyjdzie słońce jutro. A jeszcze teraz mi sie Artus zakrztusil slina, ale okropnie, gorzej niż mleczkiem. Zły dzień... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3835 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Oliwki My tez mielismy pozno msze bo na 17 Tutaj zazwyczaj chrzczą w południe wiec rodzina tza była zdziwiona.Cytat:
dla Fi ,oby oczko wydobrzałoCytat:
Cytat:
![]() My tez chrzcilismy 14.09 ![]() Cytat:
![]() wypije za Was Karmi ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42946354]Edytka straszne, co przeszłaś... A jak się teraz czujecie? Dziewczyny Artuś ma na nóżce w 2-3 miejscach takie milimetrowe siniaczki, jakby popękane naczynka. Czy któraś z Was zaobserwowała coś podobnego? Bo już się martwię...[/QUOTE] Nic takiego u Laurki nie zauwazyłam... noo dobra,wypije tez drugie Karmi za Lile ![]() Misiaczka dla Majeczki,fajnie nam malutka sie rozwijaEweewewspolczuje akcji z autem.
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
edytka biedni wy, najwazniejsze ze juz dobrze jest. Faktycznie jak sie staje w obliczu takich wydarzen, docenia sie to co sie ma.
perse masz racje skonsultuj to z pediatra, lepiej dmuchac na zimne, niz olewac. lemurki trzymam kciuki za twojego malucha. A u nas - Aleks kataru ciag dalszy, dzis nawet w nocy "odkurzalam" mu nos. A przed poludniem zapodalam inhalacje i dziecko spalo 3 h - jak rzadko kiedy w dzien. Ja znow sprzedalam po Marysi kozaczki i teraz poluje na kalosze dla niej, bo kaluze wszystkie sa jej ![]() Ponadto odkad wrocila zjadla 3 parowki, a ja odgrzalam sobie bigos z ziemniakami i maly sęp przylazl i daj i daj - zjadla mi prawie wszystko ale to dziecko ma spust - ciekawe po kim.
|
#3837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynka
piękny senmagdalennezdrówka ![]() Cytat:
sielankowa nockaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Was lemurki
|
|
#3838 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie polozna mowila zeby przyjechac nawet z katarem bo infekcja u maluszkow szybko sie rozwija dalej......Jeszcze na szczescie nie miałam tego problemu ale jak malemu sie nie polepszy to bym zajrzała do lekarza... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Tz mnie wygania,bd pozniej
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42953605]Pójdę jutro do pediatry. Mama u mnie była i mi mówiła, ze ja miałam jako niemowlę za mało płytek, w ogóle u mnie podejrzewano białaczkę, byłam bardzo chorowitym dzieckiem. U Artka lepiej to sprawdzić, dmuchać na zimne. Moje serce...
Tym bardziej, ze właśnie, odstawiamy wit k, a może powinnam ja jeszcze podawać w takim razie... Niech tylko wyjdzie słońce jutro. A jeszcze teraz mi sie Artus zakrztusil slina, ale okropnie, gorzej niż mleczkiem. Zły dzień... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Idź, lepiej sprawdzić niż potem żałować, a zwłaszcza, że twoja incuicja już raz bardzo ci pomogła |
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
Elaine, nam polozna powiedziala, ze jasna otoczka wokol ust swiadczy o gazach. U nas zazwyczaj jest to widoczne po jedzeniu. Nic nie slyszalam o zwiazku z serduszkiem. Karolajn, dzieki za link, bardzo fajny! za 3m-ceMisiaczka, za miesiac dla MajeczkiEdytka, wspolczuje pezezyc z porodu. W sumie dobrze, ze bylas na moment porodu w szpitalu. Zdrowka dla synka Lachryma, fajnie, ze chrzciny sie udaly ![]() Lemurki, zdrowka dla synka, oby po operacji wszystko sie unormowalo Margosia, jak ciasto? Cynamonki, co u Was? Jak udal sie spacerek? Dlaczego w nowej aplikacji nawet nie widac miniaturek zdjec??!! ![]() Pozdrawiamy z Edziem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

[/QUOTE]
ja ważę codziennie więc widzę te wahania wagi na plus minus. przez tydzień przybierze 100 g a potem potrafi w 1 dzień 150 g
Artuś jest na 50 centylu więc nie ma się co martwić 

i masaż mam teraz codziennie

12.06.2010