|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
dzieki kochane
![]() ![]()
#2012 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
a co do obraczki.. ciesz się że w ogóle możesz ją zdjąć bo ja już nie mogę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biorę się za prasowanie pieluch ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() za tydzień idę na wymazy biocenozy i te inne dziady ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie sama byłam zdziwiona że są rozmiary, kupowałam z baby ono, ale z canpolu też były rozmiary i z aventu też, no ale avent miał dra razy droższe więc stwierdziłam że nie ma sensu przepłacać
#2014 |
Zadomowienie
|
nemosek, super ten Twój śpiworek
![]() ![]() ryba, to sobie pojeździłaś tramwajem ![]() ![]() Ryba zmień mi proszę wagę młodej: 29t6d 1260 gr Miki, bo mi się tak przypomniało. też bym chciała Twoje zdjęcia ze ślubu zobaczyć jakoś - jest taka opcja? ![]() peppermint, mój mąż ma urodziny 23.11, więc jak dobrze pójdzie, to też mu na urodziny córkę urodzę :P dam mu wtedy pieluszkę i powiem, że w ramach prezentu może pierwszą pieluchę z kupą zmienić ![]() A tak serio, to wiem, że teraz to by chciał GTA 5, ale to takie drogie... Nie mam teraz kasy na taki drogi prezent ![]() malinka, pochwal się zdobyczami z lumpka ![]() A ja Wam pokazuję moje dzisiejsze pranie (jednak kawałek słońca wyszło więc może wyschnie). Mąż wróci z pracy to mnie pogoni jak to zobaczy ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-23 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam z TT i nie mają rozmiaru :P Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() X-move America Limited? Jak myślałam o x-move, to też o tym kolorze ![]() ![]() nemosek, też mam ten zielony kocyk z ikei ![]() Dżastin, kolejny Larecik ![]() Dzidzia, ale Witek jest śliczny! ![]() ![]() I super, że tak rozmawiacie z Aliską ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie od soboty choro ![]() Czuję się jak kupa niedźwiedzia. Gotuję zupę. Jak tylko zjemy, to idę do wyra pod kołdrę. Nie mogę być teraz chora, zwłaszcza nie mogę dopuścić do kaszlu, bo kaszel pięknie wywołuje skurcze ![]() Na szybko tylko: byłam dziś u rehabilitanta. Inna babka = inna diagnoza ![]() ![]() W każdym razie babka objawów dyskopatii nie widzi, widzi zespół stawu biodrowo-krzyżowego, który daje b.podobne objawy. O znieczuleniu przy porodzie zdecyduje anestezjolog, ale ona z punktu widzenia stanu kręgosłupa nie widzi przeszkód do zzo, ponieważ wkłucie jest w zupełnie innym obrębie niż moje problemy ![]() Także jeśli cc, to może nie będzie narkozy ![]() Babka bardzo fajna, przejęła się ciążą, wypytywała, wybadała... Chciałabym, żeby miała rację co do diagnozy, bo zakropiła mi odrobinę nadziei ![]() I po połogu mam się zgłosić do niej na wizytę - wtedy rtg i bierzemy się za to ustrojstwo. ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- maomami, ja mam z TT i one są bez rozmiaru - w sensie uniwersalne.
![]() |
#2019 |
Wtajemniczenie
|
kociak niestety juz w praniu
![]()
#2020 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |
Rozeznanie
|
zwariowane-serduszko, Dzastin
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() maomami ![]() malinka, anulka2205 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2022 |
Wtajemniczenie
|
Sorento zapytasz dzisiaj o to KTG jak to wygląda? Gdzie się zgłosić i takie inne organizacyjne rzeczy?
#2023 | |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że to takie proste będzie i dziecko niczym nie zarazi się, bo czytałam straszne rzeczy w necie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaby, wózek jest turkusowy, wpadający w niebieski.Tak jak widać na zdjęciu, a gondolka szara. ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tkie dziwne uczucie jakby wiecznie nazarta to ja tez mam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Juz doczytalam ze dziewczyny tez maja te bez rozmiarowki .. Cytat:
![]() Ogarnelam troche swoja szafe i wiecie co ? Ja po ciazy bede musiala wywalic wszystkie podkoszulki . Kazda z nich ma jakas taka plame na brzuchu ktora jest juz nie do doprania . Tak ostatnio jem ze wszytsko mam na brzuchu albo na klacie bo do talerza sie schylic nie ma szans . Siostra mojego Tz byla dzis na kolejnym skanie , bo ostatnio nie mogli sie czegos tam dopatrzyc , i chlopak potwierdzony kolejny raz ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
ImageUploadedByWizaz Forum1379945566.591115.jpg
Moje pierwsze rozowe pranie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2027 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |||||
Wtajemniczenie
|
Witam moje Panie!
Ja po wizycie. Generalnie młody zdrów jak rybka, wszystkie organy, przepływy i pomiary w normie. Waży 1469 g. czyli szykuje się nam średniaczek. Jakoś na tym USG nic nie widziałam, dzieciak już za duży i ten obraz taki niewyraźny. Dobrze czułam, że się obrócił i leży teraz pięknie głową w dół a mamusię kopie wysoko po żebrach niemal. Termin nadal tydzień później niż wg OM, tak jest od samego początku (4.12) – ciekawe czy urodzę w listopadzie czy w grudniu… Rybko wpisz mi proszę wagę 30t6d – 1469g Dzidzia Witek jest śliczny! Kruszynka malutka taka! Dziękujemy za zdjęcia. Dżastin no kolor powala na kolana! Będzie Cię widać z daleka ![]() Kociak85 kombinezon świetny! Ale różowo na suszarce! J Lineczka ja nie prasuję kombinezonów. Jeden mam z misiakowaty a drugi ortalionowy. Adoosieńka piękny filmik! Miło się oglądało i wyglądałaś obłędnie ![]() Motylek super pomysł na prezent! A ja nie mam jeszcze nic dla mężula, jakiś drobiazg mu sprawię, bo on o Dniu Kobiet zawsze pamięta ![]() Miki nie martw się paciorem, nic na to nie poradzisz, a pewnie połowa z nas go ma. Dobrze, że inne badania w normie. Anulka, Malinka - brawa za wizyty! Aaby wracaj do zdrówka! Oby Cię nie rozłożyło konkretniej… Cytat:
Cytat:
Ryba przepraszam ale.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A gdzie nasza Domii? Może wyszli ze szpitala to nie ma czasu zajrzeć… Mam dzisiaj jakiś dzień objadania, bez przerwy coś pochłaniam…chyba Miki rośnie i się domaga dodatkowych kalorii ![]()
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
zdublowało mi się :P
pięknie pranie mi wyschło ale kocyk który prałam w ręku nie wysechł do końca :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-23 o 15:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do plam na koszulkach ja tez teraz jestem jakos wybitnie aktywna na tym temacie,a szkoda mi niektorych nie ukrywam lece dziewczyny na obchod,najpierw do mamy,pozniej urodzinowo do bratowej,mam nadzieje,ze do jakiejs 20-21 uda mi sie wrocic,bo nie mam dzis sily jakos... ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- tak swoja droga ustawiam sie 5. w kolecje ![]() tak sobie mysle,ze trzecia bedzie Trele (bo przeciez tak jej sie wysnilo kiedys ![]() czwarta widze,ze pcha sie Maomami no to ja sie zaklepuje piata-zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
Się kimnęłam chwilkę i obudził mnie pan z tesco [jestem wygodnicka i zamówiłam zakupy do domu. Ale nie miałam sumienia prosić TŻ, zeby taszczył zakupy do domu, zwłaszcza, że jedzie z pracy z przesiadką...]. Tak więc wzbogaciłam się o 12litrów mleka, 3kg mąki, 1kg ryżu, 2kg jabłek i bananów [już zjadłam połowę bananów
![]() ![]() Fajna opcja z tym dowozem ![]() ![]() Malinka masz termin z usg jak ja z OM ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też się cieszyłam, a teraz to ach. dzisiaj robota gnije mi w rękach. Cytat:
![]()
![]() |
#2033 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie klaski
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Kociak85;42951041 A ja Wam pokazuję moje dzisiejsze pranie (jednak kawałek słońca wyszło więc może wyschnie). Mąż wróci z pracy to mnie pogoni jak to zobaczy ![]() [/QUOTE] ale różowiutko ![]() Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
A gdzie nasza Paulina? Miala miec dzis doplera czy mi sie wydaje?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2035 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie zajęcie wymyśliłam, musze zapisać sobie fazy księżyca i słońca od połowy pażdziernika aż do końca listopada z dokładnymi godzinami i sprawdzić, jak już się urodzi Gabriel jego profil astrologiczny i co będzie dominować w jego charakterku.
Specjalnych życzeń nie mam, byle tylko nic mi się nie otarło o panne, zwłaszcza księżyc. Pobawie się w czarownice ![]()
#2036 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13..
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Dla mojego telefonu RYBA nadal nie istnieje ;D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.