Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 09:21   #2821
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
moze jak sie wypocilas, to dobrze, zdrowka zycze, ja pierwsze ktg mam jutro
mam nadzieję, że to będzie ostatnie ktg przed porodem, na jutro mam termin
Ale zleciało te 9 miesięcy
Stary 2013-09-24, 09:21   #2822
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

pe
Cytat:
a ja wczoraj myslalam, ze juz sie zaczyna, skurcze mialam co 10 min przez ok godzine, ale sie rozeszlo, a w nocy mialam jakies glupie sny, ze ktos byl na pustyni i krzyczal "wody, wody!!!" ja sie budze i mysle, w uszach caly czas "wody,wody" i sobie mysle o kurde, wody mi odeszly, macam lozko, a tam sucho)))glupia jestem

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
napiszesz jakie to krople? Amelka tez dostala takiego kataru ze nie ogarniam. w nocy myslalam ze sie udusi tak charczala, no i zaczely jej schodzic zielone gile :/ dzisiaj bede probowac dostac sie do pedtiatry, tylko nasza jest na urlopie do jutra
a zeby bylo fajniej jak mlodej katar sciagalam to mi sie odkurzacz zepsul wiedzialam ze na dniach ducha wyzionie bo 3 lata minelo a jak wiadomo takie cuda maja swoje terminy przydatnosci
Bajka mij Filip tez dalej katar najgorzej nica chyba wysuszone nocne powietrze mu nie sluzy bo sapie i chrapie. Pediatra mowi ze 3/4 noworodkow tak ma. Polecila odciagac po zakropieniu sola/ woda ile sie da i cebion przez 7 dni i 1 ml wapna prEz 3 dni. Jakby pojawil sie kaszel to na IP ale mowila ze pluca i oskrzela czyste aczkolwiek przeciez gdzies mu to spkywa.

Mnie w nocy to szlak trafia przez ten nos bo on nawet na jedzenie nie placze tyljo budzi mnie jego chrachanie w nocy wietrzylam i kladlam mokry recznik zeby bylo chodz troche wilgotniej bo wtedy jest lepiej..

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratuluje maluszek ;* czekamy na opis

Nadrobilam Was ale jak tz w domu to ciezko byc na biezaco ;/

Sposob na kupe przy KP - mamo pomoz mi zjedz buraczki, pare sliwek i malutkiego tez poruszyc powinno - oczywiscie z umiarem!
Stary 2013-09-24, 09:24   #2823
agravka
Wtajemniczenie

a ja kazalam tz zabrac rowerek biegowy do przedszkola, zeby Ada miala przyjemnosc jak bedziemy wracac, a teraz boje sie ze ktos go ukradnie... i 300 zl jak psu w d...ale nie chce mi sie isc po niegodzis jest jakis piknik rodzinny w naszym przedszkolu na pozegnanie lata i w zwiazku z tym o 16 odbieram ja (a nie o 15) takze mam wiecej czasu na nude

zabieram sie za robote, podloge umyc trzeba i poprasowac reszte pieluszek

u nas wszystko juz gotowe, przewijak rozlozony, wozeczek wybrany, czeka, lozeczko ma przyjechac za 2 tyg, jakby sie wczesniej urodzila, to w gondoli bedzie spala maluteńka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
tez nie moge sie nadziwic, kiedy to zlecialo

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Sposob na kupe przy KP - mamo pomoz mi zjedz buraczki, pare sliwek i malutkiego tez poruszyc powinno - oczywiscie z umiarem!
sliwki mozna przy KP? przeciez to pestkowce
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:24   #2824
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Wiktor Łukasz urodzony o 7:08 czasu Polskiego. 2,9 kg. 53 cm. Porod straszny zakonczony cc. Dochodzimy do sievie

gratulacje!
Cytat:

ojej, biedna ,a fridy zwyklej nie masz? probowalas olbasa?
gratulacje!!! jak znajdziesz chwile, opisz porod, co tam sie wydarzylo, ze skonczylo sie cc
no wlasnie fride ostatnio wywalilam. musze dzis kupic. z olbasem bede probowac.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Bajka, robiłaś tą inhalację? Amelka protestowała?
jeszcze nie. dzis zrobie jak sie do lekarza nie dostane.

Lolaa mam nadzieje ze sie ulozy sytuacja szybciej niz myslisz
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:29   #2825
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
forum opanowały mamusie, ciężarówki rzadko piszą już...
Niech piszą piszą bo nam wątek umrze bez nich Ja mam wrażenie , że większość porodów to teraz a później już końcówka miesiąca a po środku zaginęły
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a i tak gdzieś nasze męczenie się zagubi pośró innych postów;;p

nie ma;/mielismy mieszkać z moja babcia (ojciec mi obiecal w kwietniu) ale ona woli mojego wujka darmozjada, gdybym wiedziala ze tak wyjdzie to bylibysmy za granica bo zrezygnowalismy tylko dlatego bo mielismy miec mieszkanie
a Tż mieszka z T. jak jest w Polsce, ale ona nie chce miec dzieci ani juz nikogo u siebie
,...

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

czekam z niecierpliowścią na chwile z synem i na dojście do siebie;p
O kurcze a nie myśleliście o jakiejś małej kawalerce chociaż? Wynajem teraz po okresie studenckim dużo tańszy a zawsze w kupie raźniej

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
staramy sie o mieszkanie, wiec jedyne co pozostalo to czekac na przyznanie, a na wynajem mieszkania nas nie stac
Aaaa dopiero doczytałam .

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:29   #2826
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje.

Lola jaki tam wstyd, zycie się różnie układa, a z rodziną to wiesz najlepiej na zdjęciu....

Mnie głowa na dodatek boli. Zaraz przyjdzie jakiś ciula od tych żaluzji, zapewne do wieczora się będą bawić z tymi dwoma żaluzjami.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:30   #2827
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

dzieki za ciepłe slowa ja cały czas staram sie myślec pozytywnie, czasami tlyko dołek łapie

z wynajmem się wstrzymamy bo tż ciągle co jakiś czas wyjeżdza za granice wiec zoabczymy jak to sie ulozy

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:32   #2828
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
staramy sie o mieszkanie, wiec jedyne co pozostalo to czekac na przyznanie, a na wynajem mieszkania nas nie stac
Rozumiem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:34   #2829
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za ciepłe slowa ja cały czas staram sie myślec pozytywnie, czasami tlyko dołek łapie

z wynajmem się wstrzymamy bo tż ciągle co jakiś czas wyjeżdza za granice wiec zoabczymy jak to sie ulozy
Kurcze podziwiam. Ja wam powiem, że ja to bym bez tż obok i jego pomocy zwariowała chyba.

Wymianka.
Stary 2013-09-24, 09:45   #2830
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie strasz mnie, że czegoś można się nabawić
Mały niedługo wstanie a ja już płaczę i się wzdrygam na samą myśl, że trzeba pierś podać

Myślałam, że już weszliście na drogę sądową. Trzymam Potrwa to pewnie trochę niestety i dużo nerwów Ciebie czeka
Nie rozumiem Twojego tż-ta. Dla mnie to niedopuszczalne, żeby mi Małż wypominał jakąś kasę

Narzekaj
Zdrówka
Nie wiem czy można się czegoś nabawić, mam nadzieje ze wydziwiam :p

Jeszcze niestety nie wkroczyliśmy na drogę sądową, z tego co mi wiadomo to takie sprawy ciągną się miesiącami a nawet latami
Jednak wiem że warto powalczyć

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
staracie się o mieszkanie socjalne? (chyba tak to się nazywa)

o moim tż szkoda gadać.. a co do zusu to nawet nie sądziłam że można tak potraktować ciężarną kobietę,później matkę.. totalne bezprawie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:46   #2831
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

Ja jem i młodemu nic nie jest. Często jem jogurt naturalny + 2-3 śliwki albo jabłko i kupa się robi.

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:49   #2832
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Nic się nie dzieje, nananana...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:54   #2833
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
forum opanowały mamusie, ciężarówki rzadko piszą już...
a ja dzisiaj właśnie mam zamiar powizażować trochę, ale w sumie co tu pisać...? jeszcze nie rodziłam, a i piersią nie karmię nasze mamusie wiadomo, że mają więcej tematów z innymi mamusiami niż z tymi co dalej męczą bułę a ciężarowych chyba jest mniej już
Cytat:

najgorsze chyba za wami gratulacje!!!
Cytat:

poradzicie sobie,

dzień dobry,
no i mój fałszywy poród się skończył i
w 8 miesiącu ciąży czułam takie emocje, że idzie poród, że to już lada moment... A teraz z każdym dniem co rano czuję się co raz bardziej zawiedziona że nadal nic... Mam takie uczucie jakby w ogóle poród się oddalał a nie zbliżał... bezsensu

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nic się nie dzieje, nananana...
no co ty? miałaś już dzisiaj jakiś telefon?
ja od piątku miałam dwa dziennie ale wczoraj były już 3. A dzisiaj to w ogóle mogę iść na rekord bo już jeden był przed 9
ale dzwonią do tż bo ja nie odbieram w ogóle tel
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 09:54   #2834
misia332
Zakorzenienie

nena Ty też masz uczucie oddalającego sie porodu ?? Myślałam, że to mi już wali na dekiel.
Że mam takie uczucie w sobie, że ten poród nigdy nie nadejdzie.
Jeszcze Kornelito dzisiaj sobie robi jaja ze mnie i wkłada mi piąstkę w pępek, a jak go chce pogłaskać to ucieka zaraz.

Ja to już nie wiem czy którykolwiek objaw to zbliżający się poród czy moje wymysły.

Większe wrażenie, że urodzę miałam w 30 tc niż teraz.

Stary 2013-09-24, 09:59   #2835
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Moim zdaniem avatar to najlepszy film jaki powstał do tej pory w 3d
Jeśli chodzi o efekty specjalne - mistrzostwo. Poza tym leży. Film zrobiony właśnie dla efektów. Sam Cameron to przyznał w jakimś wywiadzie. Obejrzałam tylko raz, ale ja nie lubię sf
Cytat:
też to oglądałam, az mi było głupio jak ryja darła, poprostu jak zazynana świnia...:/

lepiej nie pokazuj tżowi juz takich filmikow;p
Mój tż w zeszłym tygodniu widział początek Porodówki, akurat jakaś laska rodziła i darła się okrutnie, był moment, że było widać wychodzącą główkę. Strasznie się obrzydził i przeraził, a ja się śmiałam, że to jest przerażający horror, a nie takie filmy o duchach jak oglądamy Za każdym razem teraz jak pyta czy oglądamy coś (horror) proponuję mu Porodówkę Ale jakoś nie chce.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:01   #2836
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Gratulacje
Szkoda, że się wymęczyłaś

Bajka, robiłaś tą inhalację? Amelka protestowała?

Tassia, a powiedz mi jak długo nosisz ten pas w ciągu dnia? Bo ja słyszałam, że cały czas nie można bo rozleniwia mięśnie brzucha.
W jakim stanie jest teraz Twój?
wiesz co hmm nosze go okolo 6godzin
jak go zakladam to czuje ze mi sie macica szybciej obkurcza
moj brzuch wyglada spoko, wiadomo ze skora to lekki flaczek alr od piatku nosze pas i mam duzo silniejsze miesnie brzucha a czuje to przede wszystkim.przez kregoslup
dzis po tej cc wstalam z lozka robiac brzuszek

Cytat:
a ja kazalam tz zabrac rowerek biegowy do przedszkola, zeby Ada miala przyjemnosc jak bedziemy wracac, a teraz boje sie ze ktos go ukradnie... i 300 zl jak psu w d...ale nie chce mi sie isc po niegodzis jest jakis piknik rodzinny w naszym przedszkolu na pozegnanie lata i w zwiazku z tym o 16 odbieram ja (a nie o 15) takze mam wiecej czasu na nude

zabieram sie za robote, podloge umyc trzeba i poprasowac reszte pieluszek

u nas wszystko juz gotowe, przewijak rozlozony, wozeczek wybrany, czeka, lozeczko ma przyjechac za 2 tyg, jakby sie wczesniej urodzila, to w gondoli bedzie spala maluteńka

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

tez nie moge sie nadziwic, kiedy to zlecialo

sliwki mozna ale suszone
ja uwazam bardzo z dieta bo maly ma wzdecia i nie chce ryzykowac

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:03   #2837
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
nena Ty też masz uczucie oddalającego sie porodu ?? Myślałam, że to mi już wali na dekiel.
Jeszcze Kornelito dzisiaj sobie robi jaja ze mnie i wkłada mi piąstkę w pępek, a jak go chce pogłaskać to ucieka zaraz.

Ja to już nie wiem czy którykolwiek objaw to zbliżający się poród czy moje wymysły.

dokładnie mam to samo
a tż już się też nie może doczekać i wszystko dla niego to objaw zbliżającego się porodu za niedługo nawet se człowiek spokojnie nie pierdnie we własnym domu bo zaraz będzie 'może to znaczy że będziesz już rodzić?'
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:09   #2838
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
dokładnie mam to samo
a tż już się też nie może doczekać i wszystko dla niego to objaw zbliżającego się porodu za niedługo nawet se człowiek spokojnie nie pierdnie we własnym domu bo zaraz będzie 'może to znaczy że będziesz już rodzić?'
Mój TŻ wychodząc z domu mówi " Jak co to dzwoń", jak przychodzi pyta " I co ?"
Potem znów wychodzi i ten sam zestaw pytań, i jeszcze potrafi zadzwonić w ciągu dnia z 5 razy i zapytać " I jak tam ?"

A jak wieczorem siedzimy i się lekko skrzywie, bo mnie coś zaboli to patrzy na mnie, jakbym Kornelita zaraz miała sobie z pomiędzy nóg wyciągnąć.

Stary 2013-09-24, 10:13   #2839
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

My to mamy jeszcze tyle czasu że masakra. Nic dziwnego, że poród wydaje się daleko. A im więcej dzieciaczków się rodzi i zdjęć się wkleja tym człowiek mocniej wariuje

Wymianka.
Stary 2013-09-24, 10:14   #2840
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

GRATULACJE!!!

Hej

Ciekawa jestem,która następna?
U nas bez większych rewelacji. Czekam na przyszły tydzień i nie mogę uwierzyć,że malutka będzie już z nami

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:16   #2841
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
My to mamy jeszcze tyle czasu że masakra. Nic dziwnego, że poród wydaje się daleko. A im więcej dzieciaczków się rodzi i zdjęć się wkleja tym człowiek mocniej wariuje
czy ja wiem, czy to tyle czasu ??
raptem 4 tygodnie, za dwa można rodzić...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!

Hej

Ciekawa jestem,która następna?
U nas bez większych rewelacji. Czekam na przyszły tydzień i nie mogę uwierzyć,że malutka będzie już z nami
Ale masz sie dobrze.

ja myślę, że następna będzie Monia albo Lola

Stary 2013-09-24, 10:22   #2842
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
czy ja wiem, czy to tyle czasu ??
raptem 4 tygodnie, za dwa można rodzić...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ale masz sie dobrze.

ja myślę, że następna będzie Monia albo Lola
Mówisz że 2 tygodnie to mało? Mi się wydaje długo
Dodatkowo Filipa przenosiłam ze 3 dni i boję się że drugi też się zasiedzi

Wymianka.
Stary 2013-09-24, 10:22   #2843
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
mam pytanie,
odebrałam właśnie wyniki moczu i okazuje się że mam trzykrotnie przekroczony wskaźnik bakterii w moczu czy powinnam skonsultować to jutro z lekarzem czy czekać do 1 października, wtedy mam wizyte?
Nie czekaj
Trzy razy to sporo...

Cytat:
co kupić dla 3-latki na urodziny ?? Ostrzegam nie lubi lalek

Ale coś tańszego, bo w wakacje dostała razem z bratem od nas trampoline. No ale jednak TŻ jest chrzestnym i chcemy coś kupić.
Hmm... wiesz co, może coś do handmade - jakiś zestaw ciastoliny, stempelki, bezpieczne nożyczki, zestawy do robienia biżu - są takie, których dziecko nie połknie

Cytat:
spoko w sobote otwiera sie kamienskiego
o spzilkach juz pisalam kilka razy ale nie zostalam zauwazona wiec myslalam ze to dziwny objaw ale widze ze jednak nie
ciekawe jak to bedzi eu Ciebie bo ja juz 2 dni po tp a dalej nic, zeeeeero
Szpilki, to ja już wcześniej miałam, jak łaziłam za dużo, ale teraz na doopie siedzę, więc mnie zastanowiły
A w ogóle drugi dzień już to samo było - rano młody trochę się poprzeciąga, potem bezruch, bóle brzucha, wieczorem bóle i regularne twardnienia, ja się spinam i zastanawiam, czy na IP jechać, i około 22 wszystko puszcza, dzieć zaczyna szaleć w brzuchu, a Bartek ma zaciesz, bo to jego pora "zabaw z synem"

W sumie wczoraj mnie rozbroił tekstem:
Jasiek wychodź, będziemy się bawili kolejkami i autkami, będzie faaajnie, zobaczysz - i banan na pół pyska

Cytat:
Jednak jestem w szpitalu i czekam na rozwój akcji. Skurcze są co 3-4 minuty, nie bolą aż tak tragicznie. Cisnienie znow mam wysokie w kosmos - pozostaje czekać

Cytat:
nie mogę spać....eh
brzuch mi sie zrobiła jakiś dziwny, juz nie taki twardy jak skała tylko miękkszy... wczoraj miałam wrażenie jak jechałam na ktg że opadł całkiem

zanim urodze jeszczu dużo rozważań będzi ehehe

dzisiaj ide do ginka, ale juz mnei nei ciekawi nic wiadomo co bedzie
Może się okaże, że jednak coś widać

Cytat:
GRATULACJE
SZYBKIEGO DOCHODZENIA ŻYCZĘ

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Cytat:

O matulu, to nie jestem sama

Dobra, idę na tego chińczyka urodzinowego teściowej, tylko co mam na siebie włożyć??? Jeansy ciążowe i wielgachny sweter raczej odpadają

A w ogóle wkurza mnie Askot - czekamy już ponad miesiąc na łóżeczko, a babka, która ze mną rozmawiała, na pytanie kiedy będzie, powiedziała - nie wiem -i się rozłączyła

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:25   #2844
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A w ogóle wkurza mnie Askot - czekamy już ponad miesiąc na łóżeczko, a babka, która ze mną rozmawiała, na pytanie kiedy będzie, powiedziała - nie wiem -i się rozłączyła

chyba bym spisała nazwisko i Askotowi podziękowała za łóżeczko i pogratulowała pracowniczki

Wymianka.
Stary 2013-09-24, 10:30   #2845
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

chyba bym spisała nazwisko i Askotowi podziękowała za łóżeczko i pogratulowała pracowniczki
Mocno nad tym myślę, chociaż sprawa jest bardziej skomplikowana. To jest łóżeczko z Drewexu, a oni przez całe wakacje mieli jakąś mega awarie i generalnie jest obsuwa z łóżeczkami. Ja na swoje czekam już dobrze ponad miesiąc
Firma robi numery typu nie dowozi, dowozi za mało, etc... żeby było ciekawiej, do innych sklepów - a znalazłam w tej samej cenie w innym we Wro - jakoś są w stanie przywieźć

No nic, z kilku względów zamówienie w Askot i ja rozumiem, że mają problem z przedstawicielem (albo po prostu mega bałagan), ale jeśli Panna rzeczywiście nie wie, to informacja powinna być taka:
- w tej chwili nie mamy ich na stanie, zaraz zadzwonię do przedstawiciela i dowiem się kiedy dotrą i z czego wynika opóźnienie

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-24, 10:30   #2846
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

dokładnie to samo bym zrobiła.

przyjechali....

Stary 2013-09-24, 10:33   #2847
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Pociesze Cię może, Eda źle spał, a od kiedy poszłam do szpitala to.tylko na siku wstaje

Czuje się jak nowonarodzona! Jak dałam ta butle koło 1, to obudziła sie koło 4 i po 7
Muszę sobie na.noc z zapasem odciągac, ona chyba w nocy jest leniuszkiem i kiepsko ssie i dlatego chce non stop.cyca!
dobrze, że udało się opanować kryzys
i brawa dla starszego brata daje mamie odpocząć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

młodzian wstał i wcina, na 9:40 jedziemy

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Wczoraj wykąpaliśmy małego i poszłam go usypiać, powiedzialam tz zeby szybko wziął prysznic i przyszedł polulać Antka bo ja tez chce się umyć i położyć do łóżka.. no to chyba z 40min czekałam.. skończyło się awanturą i poleciały ostre słowa.. mam już dość, nie dość że jestem wykończona fizycznie to jeszcze psychicznie

hm no to może faktycznie dobrze by było dokarmiać mm skoro nie przybiera
papużko współczuje problemów z tżtem
nie wyobrażam sobie sytuacji w której mój mąż miałby mi wypominać pieniądze, zdenerwował mnie twój tż
a za sprawę w sądzie trzymam kciuki bardzo mocne żebyś miała siłę i nie poddawała się!
Cytat:
.
gratulacje
mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia

Cytat:
a i tak gdzieś nasze męczenie się zagubi pośró innych postów;;p

nie ma;/mielismy mieszkać z moja babcia (ojciec mi obiecal w kwietniu) ale ona woli mojego wujka darmozjada, gdybym wiedziala ze tak wyjdzie to bylibysmy za granica bo zrezygnowalismy tylko dlatego bo mielismy miec mieszkanie
a Tż mieszka z T. jak jest w Polsce, ale ona nie chce miec dzieci ani juz niko
mam nadzieję że dostaniecie to mieszkanie jak najszybciej

Cytat:
Niech piszą piszą bo nam wątek umrze bez nich Ja mam wrażenie , że większość porodów to teraz a później już końcówka miesiąca a po środku zaginęły
O kurcze a nie myśleliście o jakiejś małej kawalerce chociaż? Wynajem teraz po okresie studenckim dużo tańszy a zawsze w kupie raźniej
.
Cytat:
mam podobne odczucia

mam wrażenie że zaraz prawie wszystkie się rozpakują i zostanie nasza październikowa końcówka i z jednej strony mam wrażenie że już bliziutko (szczególnie gdy widzę ile mam jeszcze do przygotowania), a z drugiej jest taki odległy
a patrząc na zdjęcia naszych forumowych dzieciaczków i czytając mamusie tak bardzo chciałoby się mieć małego koło siebie już

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:36   #2848
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Mocno nad tym myślę, chociaż sprawa jest bardziej skomplikowana. To jest łóżeczko z Drewexu, a oni przez całe wakacje mieli jakąś mega awarie i generalnie jest obsuwa z łóżeczkami. Ja na swoje czekam już dobrze ponad miesiąc
Firma robi numery typu nie dowozi, dowozi za mało, etc... żeby było ciekawiej, do innych sklepów - a znalazłam w tej samej cenie w innym we Wro - jakoś są w stanie przywieźć

No nic, z kilku względów zamówienie w Askot i ja rozumiem, że mają problem z przedstawicielem (albo po prostu mega bałagan), ale jeśli Panna rzeczywiście nie wie, to informacja powinna być taka:
- w tej chwili nie mamy ich na stanie, zaraz zadzwonię do przedstawiciela i dowiem się kiedy dotrą i z czego wynika opóźnienie
Ja bym zadzowniła i wyjaśniła jeszcze raz. Możesz jutro urodzić przecież.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

rusałko ja sie boję, że zostanie nas pewnie 5 na koniec, te co mają termin na końcówkę października i będzie doopa, a jak np. zostanie 1 to już w ogóle.

Stary 2013-09-24, 10:36   #2849
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ wychodząc z domu mówi " Jak co to dzwoń", jak przychodzi pyta " I co ?"
Potem znów wychodzi i ten sam zestaw pytań, i jeszcze potrafi zadzwonić w ciągu dnia z 5 razy i zapytać " I jak tam ?"

A jak wieczorem siedzimy i się lekko skrzywie, bo mnie coś zaboli to patrzy na mnie, jakbym Kornelita zaraz miała sobie z pomiędzy nóg wyciągnąć.
Moj wczoraj wieczorem, przy harcach Malej, stwierdzil ze ona kombinuje jak wyjsc W sumie jakby sie za tydzien urodzila to bym sie nie obrazila Tyle ze mnie zwiedzanie porodowki ze SR ominie :P

Cytat:

A ile niby mieliscie czekac? Babsztyla bym ubila

Zbieram sie na SR

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 10:44   #2850
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym zadzowniła i wyjaśniła jeszcze raz. Możesz jutro urodzić przecież.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

rusałko ja sie boję, że zostanie nas pewnie 5 na koniec, te co mają termin na końcówkę października i będzie doopa, a jak np. zostanie 1 to już w ogóle.

Mogę i dzisiaj

Zastanawiam się czy zadzwonić, czy napuścić na nich Bartka Tylko z nim nigdy nie wiadomo - albo zje żywcem, albo przyjmie odpowiedź i oleje

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Moj wczoraj wieczorem, przy harcach Malej, stwierdzil ze ona kombinuje jak wyjsc W sumie jakby sie za tydzien urodzila to bym sie nie obrazila Tyle ze mnie zwiedzanie porodowki ze SR ominie :P

A ile niby mieliscie czekac? Babsztyla bym ubila
To zwiedziłabyś/zwiedzisz sobie sama

Od "oficjalnego złożenia zamówienia" - czyli spisania papierka, zaliczki, etc - dwa tygodnie. Wcześniej byliśmy "wpisani do zeszytu", bo Pani twierdziła, że nie ma potrzeby oficjalnego zamawiania. W końcu ja się uparłam, szczególnie, że na tym samym zamówieniu jest wózek, który też już powinien być.
Mieli dać znać jak wszystko skompletują - termin minął, a kontaktu brak

WYMIENIĘ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości