|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Ale zleciało te 9 miesięcy
|
|
#2822 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
pe
Cytat:
Cytat:
Mnie w nocy to szlak trafia przez ten nos bo on nawet na jedzenie nie placze tyljo budzi mnie jego chrachanie w nocy wietrzylam i kladlam mokry recznik zeby bylo chodz troche wilgotniej bo wtedy jest lepiej.. Cytat:
maluszek ;* czekamy na opisNadrobilam Was ale jak tz w domu to ciezko byc na biezaco ;/Sposob na kupe przy KP - mamo pomoz mi zjedz buraczki, pare sliwek i malutkiego tez poruszyc powinno - oczywiscie z umiarem!
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja kazalam tz zabrac rowerek biegowy do przedszkola, zeby Ada miala przyjemnosc jak bedziemy wracac, a teraz boje sie ze ktos go ukradnie... i 300 zl jak psu w d...ale nie chce mi sie isc po niego
dzis jest jakis piknik rodzinny w naszym przedszkolu na pozegnanie lata i w zwiazku z tym o 16 odbieram ja (a nie o 15) takze mam wiecej czasu na nude![]() zabieram sie za robote, podloge umyc trzeba i poprasowac reszte pieluszek u nas wszystko juz gotowe, przewijak rozlozony, wozeczek wybrany, czeka, lozeczko ma przyjechac za 2 tyg, jakby sie wczesniej urodzila, to w gondoli bedzie spala maluteńka ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
sliwki mozna przy KP? przeciez to pestkowce |
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze nie. dzis zrobie jak sie do lekarza nie dostane. Lolaa mam nadzieje ze sie ulozy sytuacja szybciej niz myslisz |
||
|
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Niech piszą piszą bo nam wątek umrze bez nich
Ja mam wrażenie , że większość porodów to teraz a później już końcówka miesiąca a po środku zaginęły ![]() Cytat:
a nie myśleliście o jakiejś małej kawalerce chociaż? Wynajem teraz po okresie studenckim dużo tańszy a zawsze w kupie raźniej ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Aaaa dopiero doczytałam . |
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lola jaki tam wstyd, zycie się różnie układa, a z rodziną to wiesz najlepiej na zdjęciu.... Mnie głowa na dodatek boli. Zaraz przyjdzie jakiś ciula od tych żaluzji, zapewne do wieczora się będą bawić z tymi dwoma żaluzjami.
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za ciepłe slowa
ja cały czas staram sie myślec pozytywnie, czasami tlyko dołek łapiez wynajmem się wstrzymamy bo tż ciągle co jakiś czas wyjeżdza za granice wiec zoabczymy jak to sie ulozy
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze podziwiam. Ja wam powiem, że ja to bym bez tż obok i jego pomocy zwariowała chyba.
|
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze niestety nie wkroczyliśmy na drogę sądową, z tego co mi wiadomo to takie sprawy ciągną się miesiącami a nawet latami ![]() Jednak wiem że warto powalczyć ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
o moim tż szkoda gadać.. a co do zusu to nawet nie sądziłam że można tak potraktować ciężarną kobietę,później matkę.. totalne bezprawie
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem i młodemu nic nie jest. Często jem jogurt naturalny + 2-3 śliwki albo jabłko i kupa się robi.
|
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic się nie dzieje, nananana...
|
|
#2833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj właśnie mam zamiar powizażować trochę, ale w sumie co tu pisać...? jeszcze nie rodziłam, a i piersią nie karmię
nasze mamusie wiadomo, że mają więcej tematów z innymi mamusiami niż z tymi co dalej męczą bułę a ciężarowych chyba jest mniej jużCytat:
najgorsze chyba za wami gratulacje!!!Cytat:
![]() dzień dobry, no i mój fałszywy poród się skończył i w 8 miesiącu ciąży czułam takie emocje, że idzie poród, że to już lada moment... A teraz z każdym dniem co rano czuję się co raz bardziej zawiedziona że nadal nic... Mam takie uczucie jakby w ogóle poród się oddalał a nie zbliżał... bezsensu ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- ![]() ja od piątku miałam dwa dziennie ale wczoraj były już 3. A dzisiaj to w ogóle mogę iść na rekord bo już jeden był przed 9 ale dzwonią do tż bo ja nie odbieram w ogóle tel
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
nena Ty też masz uczucie oddalającego sie porodu ?? Myślałam, że to mi już wali na dekiel.
Że mam takie uczucie w sobie, że ten poród nigdy nie nadejdzie. Jeszcze Kornelito dzisiaj sobie robi jaja ze mnie i wkłada mi piąstkę w pępek, a jak go chce pogłaskać to ucieka zaraz. Ja to już nie wiem czy którykolwiek objaw to zbliżający się poród czy moje wymysły. Większe wrażenie, że urodzę miałam w 30 tc niż teraz.
|
#2835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jakoś nie chce.
|
|
#2836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
jak go zakladam to czuje ze mi sie macica szybciej obkurcza moj brzuch wyglada spoko, wiadomo ze skora to lekki flaczek alr od piatku nosze pas i mam duzo silniejsze miesnie brzucha a czuje to przede wszystkim.przez kregoslup dzis po tej cc wstalam z lozka robiac brzuszek ![]() Cytat:
ja uwazam bardzo z dieta bo maly ma wzdecia i nie chce ryzykowac
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tż już się też nie może doczekać i wszystko dla niego to objaw zbliżającego się porodu za niedługo nawet se człowiek spokojnie nie pierdnie we własnym domu bo zaraz będzie 'może to znaczy że będziesz już rodzić?'
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem znów wychodzi i ten sam zestaw pytań, i jeszcze potrafi zadzwonić w ciągu dnia z 5 razy i zapytać " I jak tam ?" A jak wieczorem siedzimy i się lekko skrzywie, bo mnie coś zaboli to patrzy na mnie, jakbym Kornelita zaraz miała sobie z pomiędzy nóg wyciągnąć.
|
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Ciekawa jestem,która następna? ![]() U nas bez większych rewelacji. Czekam na przyszły tydzień i nie mogę uwierzyć,że malutka będzie już z nami
|
|
|
#2841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raptem 4 tygodnie, za dwa można rodzić... ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
ja myślę, że następna będzie Monia albo Lola
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodatkowo Filipa przenosiłam ze 3 dni i boję się że drugi też się zasiedzi
|
|
|
|
|
#2843 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzy razy to sporo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle drugi dzień już to samo było - rano młody trochę się poprzeciąga, potem bezruch, bóle brzucha, wieczorem bóle i regularne twardnienia, ja się spinam i zastanawiam, czy na IP jechać, i około 22 wszystko puszcza, dzieć zaczyna szaleć w brzuchu, a Bartek ma zaciesz, bo to jego pora "zabaw z synem" W sumie wczoraj mnie rozbroił tekstem: Jasiek wychodź, będziemy się bawili kolejkami i autkami, będzie faaajnie, zobaczysz - i banan na pół pyska ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
GRATULACJE SZYBKIEGO DOCHODZENIA ŻYCZĘ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra, idę na tego chińczyka urodzinowego teściowej, tylko co mam na siebie włożyć??? Jeansy ciążowe i wielgachny sweter raczej odpadają ![]() A w ogóle wkurza mnie Askot - czekamy już ponad miesiąc na łóżeczko, a babka, która ze mną rozmawiała, na pytanie kiedy będzie, powiedziała - nie wiem -i się rozłączyła
|
||||||||
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym spisała nazwisko i Askotowi podziękowała za łóżeczko i pogratulowała pracowniczki
|
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Firma robi numery typu nie dowozi, dowozi za mało, etc... żeby było ciekawiej, do innych sklepów - a znalazłam w tej samej cenie w innym we Wro - jakoś są w stanie przywieźć ![]() No nic, z kilku względów zamówienie w Askot i ja rozumiem, że mają problem z przedstawicielem (albo po prostu mega bałagan), ale jeśli Panna rzeczywiście nie wie, to informacja powinna być taka: - w tej chwili nie mamy ich na stanie, zaraz zadzwonię do przedstawiciela i dowiem się kiedy dotrą i z czego wynika opóźnienie
|
|
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjechali....
|
|
#2847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
i brawa dla starszego brata daje mamie odpocząć![]() ![]() Cytat:
![]() nie wyobrażam sobie sytuacji w której mój mąż miałby mi wypominać pieniądze, zdenerwował mnie twój tż ![]() a za sprawę w sądzie trzymam kciuki bardzo mocne żebyś miała siłę i nie poddawała się!Cytat:
gratulacje mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrowia Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mam wrażenie że zaraz prawie wszystkie się rozpakują i zostanie nasza październikowa końcówka i z jednej strony mam wrażenie że już bliziutko (szczególnie gdy widzę ile mam jeszcze do przygotowania), a z drugiej jest taki odległy![]() a patrząc na zdjęcia naszych forumowych dzieciaczków i czytając mamusie tak bardzo chciałoby się mieć małego koło siebie już
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- rusałko ja sie boję, że zostanie nas pewnie 5 na koniec, te co mają termin na końcówkę października i będzie doopa, a jak np. zostanie 1 to już w ogóle.
|
|
#2849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle ze mnie zwiedzanie porodowki ze SR ominie :PCytat:
![]() Zbieram sie na SR
|
|
#2850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę i dzisiaj ![]() Zastanawiam się czy zadzwonić, czy napuścić na nich Bartka Tylko z nim nigdy nie wiadomo - albo zje żywcem, albo przyjmie odpowiedź i oleje ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() Od "oficjalnego złożenia zamówienia" - czyli spisania papierka, zaliczki, etc - dwa tygodnie. Wcześniej byliśmy "wpisani do zeszytu", bo Pani twierdziła, że nie ma potrzeby oficjalnego zamawiania. W końcu ja się uparłam, szczególnie, że na tym samym zamówieniu jest wózek, który też już powinien być. Mieli dać znać jak wszystko skompletują - termin minął, a kontaktu brak |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

)))glupia jestem
maluszek ;* czekamy na opis
Ja mam wrażenie , że większość porodów to teraz a później już końcówka miesiąca a po środku zaginęły
a nie myśleliście o jakiejś małej kawalerce chociaż? Wynajem teraz po okresie studenckim dużo tańszy a zawsze w kupie raźniej 

Potrwa to pewnie trochę niestety 

najgorsze chyba za wami 
czy powinnam skonsultować to jutro z lekarzem czy czekać do 1 października, wtedy mam wizyte?