|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
U mnie dziecko od wczoraj spi max 30 minut, je co godzine i marudzi co chwile.. Do tego mialo rozwolnienie
wiec wybaczcie ale póki sie młody nie pozbiera to mnie nie ma |
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Misiaczka dziękuje że tak napisałaś o kp i mm. Też czasem czuję się złą matką. Ale ja chciałam kp! Nurolog mi zabronil bo na 98% mały dostal by miasteni. Więc niech nikt nie ocenia, bo wystarczajaco jest mi źle.
Co z tego, że miałam pokarm? Jak nie mogłam go użyć? U mnie każdy ma pretensje o mm. Niestety zdrowie mojego dziecka jest dla mnie najważniejsze i nie zamierzam każdemu tłumaczyć ze jesten chora i jest jak jest... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Michałek gdy jest karmiony mm to przytulam Go, glaszcze, caluje, trzymam za rękę. Mówię jak Go kocham. Jest kochanym dzieckiem. Bo emocjonalne więzi to nie tylko kp ale całe życie. Kocham Go, jest kimś najważniejszym dla mnie. Nie ma nikogo kogo kochalabym bardziej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny moje kochane,dziękuję za wsparcie
Jesteście fantastyczne ![]() Cytować nie mam siły,bo nie wyrabiam na zakrętach Jak już Jaśka mi zoperują,to wtedy zamieszkam na wizażu i w końcu z Wami "pogadam"Jaś ma wadę serca,przed nami operacja jedna,albo nawet dwie. Jest w dobrym stanie,przyjmuje leki;pogodny i śliczny(taaa,matka okularów potrzebuje z niego chłopczyk.Żadnego zasinienia nigdzie nie ma,wokół ust też nie-każdy pediatra po badaniu jest zdziwiony,że dziecko jednak chore.Operacja jest zależna od wagi,muszę pana Jana utuczyć troszkę,ale on tak jak mama i starsza siostra-je wtedy,kiedy już musi ![]() Wielkie dzięki za ciepłe słowa,ogrom siły posyłam mamom potrzebującym. Damy radę dziewczyny
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
surka: a to nie polega na tym samym?
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jestem i czytam ale nie mam weny do pisania Myślę o Cynamonkach Poza tym mama mi robi jazdy coś jej się robi w głowę Ubzdurala sobie że tesciowie mnie nakręcają przeciw niej gdy w ogóle nigdy nic takiego nie miało miejsca Skąd ona takie pomysły bierze?Antek ma się lepiej ale dalej słabo je dostał wczoraj nowy lęk na refluks Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wygląda jakby Mu czegoś brakowało![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żeby Antkowi już to wszystko przeszło i żeby nie musiał się męczyć... ![]() Dużo spokoju
|
|
#3971 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Po 1 potwierdzam, do taksówki w foteliku.
Po 2 proszę nie demonizujcie tak tego odciagania, ze trzeba uspac dziecko, ze nie ma na nic czasu.. ja często odciagam, jak Artek leży w lozeczku i sie patrzy na karuzelke, ja do niego gadam i wszyscy są szczęśliwi. A co do czasu, gdybym go nie miała na podstawowe czynności, to bym nie siedziała ns wizazu. I owszem, miewalam okresy, gdy ściągałam na jedno, max dwa karmienia. Byłam u pediatry. Zeby jeszcze nie idą. Z rozszerzaniem diety mogę spokojnie poczekać. Artus przybiera ksiazkowo, bez szału, ale jest ok. Gdy waga będzie stała w miejscu lub słabo rosła, to wtedy pomyślimy o rozszerzaniu. Swoją droga zerknelam w swoją książeczkę zdrowia i ja jako 2 latka wazylam 11 kg, nol koment. No i najważniejsze. Na te malformacje naczyniowe dostałam skierowanie na morfologie, krzepniecie i te sprawy. Ogólnie mam to obserwować, gdyby sie powiększalo, to pomyślimy o chirurgu. Ale póki co sprawdzimy, czy to nie jest problem z krwią. I bardzo ważna rzecz: jeśli dziecko ma takie wybroczyny (małe sine które nie znikają pod wpływem dotyku), gorączkę i jest ogólnie chore, to natychmiast do szpitala, bez zastanawiania, bo to jest objaw sepsy. Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom? W przychodni była dziewczynka 3 mies z taka czuprynka jak niektóre Wasze, slodziak ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
My juz po szczepieniu.
Perse- Hania miala bardzo często pobierana krew i to z roznych miejsc. Z dloni, z łokcia i z glowki. Najmniej bolesne z glowki jest, ale wygląda drastycznie. Na razie nie nadrabiam. Po wizycie; Hania wazy 6020g, przybiera normalnie, szczepienie zniosla lepiej niz ostatnio, pewnie kwestia tego ze tylko 1 wklucie. Tym bardziej sie ciesze, ze wzielam platne. Na następnej wizycie pogadamy o wprowadzaniu glutenu i rozszerzaniu diety jak chcemy, bo nie musimy po 4 miesiacu. Dziewczyny jaki rozmiar kombinezonu kupujecie na zime?? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę i za odwagę![]() Kombinezon na 74
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
perse no i super, ze dostaloscie skierowanie na wszystkie badania, od razu będziesz spokojniejsza
![]() karo dla dzielnej Hani no i za ładna wagę!Ja mam jeden kombinezon taki bardziej pluszowy ze stanów na 3-6msc,a. Drugi nieprzemakalny kupuje ojciec na 74 chociaż mój synek to w sumie czasami sie mieści w ciuszki 56 jeszcze haha chociaż wiadomo różna jest rozmiarówka, no ale w piątek bedzie miał 11 tyg a wazy 5500, czyli przybył od wyjścia ze szpitala 2200g najlepsze ze ciagle by w sumie jadł, a nie przybył jakoś dużo, tylko idealnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie ta rozmiarówka jest do bani![]() Brawa za przybieranie ![]() Ciekawe co tam u Neni i Kubusia?
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-09-24 o 16:13 |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
jupi ja jej jupi ja jej
|
|
|
|
#3977 |
|
Konto usunięte
|
W sumie Artek ładnie nadgonił wagę kolegów i koleżanek forumowych
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednym sklepie wchodzę w jeansy 34, a w innym 38 ledwo sie odpina ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Tu macie samego Tomka, w klubie mnie, Tomka i tajemniczego ktosia
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Sama radość
Cytat:
Ale teraz Dzieć się obudził![]() Dobranoc
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie oberwanie chmury. Tak leje, że nic nie widać. Już wolę zimę od takiej pochmurnej, deszczowej jesieni.
|
|
|
|
#3981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rozmazany Tomuś
|
||
|
|
|
#3982 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko miało za zadanie spać tej nocy w łóżeczku i co? po kąpieli zamiast 3-4 godz.- spało 1 godz... następne pobudki podobnie, a nawet co 30-40 min.... nie wspomnę, że zasypianie trwało podobnie długo jak same drzemki.. także mnie się już w pewnych momentach spać nawet nie chciało.. a nad ranem wzięłam go do siebie, bo wtedy mi się spanie i zmęczenie włączyło.. I jaki jest sens usypiania go w łóżeczku, skoro i on się męczy i ja? ![]() Dzisiaj od rana polowałam na dobrą pogodę, żeby się przewietrzyć z Małym.. udało się wyjść ok. 13..po drodze spotkałam koleżankę ze szkoły rodzenia.. przeszłyśmy się na 2 wózki pogadałyśmy, ale tematów więcej niż czasu.. Mały obudził się po 20 minutach, krzyk i do domu.. nakarmiłam go, mąż akurat skończył pracę i jechał na kurs, ponosił go chwilę, uspokoił, wsadził w wózek, a że Mały się nie burzył, to szybko wystrzeliłam z nim na kolejny spacer.. no i kolejna mżawka nas pogoniła.. Teraz padł, mam nadzieję, że na ciut dłużej...heh Cytat:
ale ja wciąż mocno wierzę, wręcz jestem przekonana, że wszystko zakończy się szczęśliwie, a Wasze teraźniejsze przeżycia będą tylko złym snem zadziałała choć strasznie długo to trwało..ciumkał i wypluwał smoka i tak z godzinę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby Adaś zaczął przybierać na wadze! napisz jak Mała je zniosłaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie pij tyle melisy, bo zaśniesz
|
||||||
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, u mnie dzisiaj marud na maksa. Spać nie, jeść nie, smoka też na chwilę. Pewnie to przez pogodę, bo ja sama ledwo na oczy widzę, a nie zdarza mi się to plus kręci mi się w głowie jak cholera
![]() Spacer też był średni, tylko 40min pohasaliśmy, bo pogoda dziwna wieje i mży, nawet mi się nie chciało spacerować ![]() En, boski Tomaszek ciągle w ruchu Trzymam kciuki, żeby Bezik jak najdużej był taki grzeczny i żeby skok was w końcu omijałTeso, u nas dzisiaj tak samo, dobrze że mam tżta w domu, to wkładamy małemu smoczek do buzi na zmiany ![]() Bosz, ale zjadłabym coś dobrego ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- karolajn dla Hanulki za szczepienie i wagę Super, że tak dzielnie zniosła
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dopiero jutro do lekarza jedziemy, bo TŻ mnie przekonał, że lepiej dla dziecka będzie pojechać jutro rano z nim autem niż dziś po południu taxówką sama. Zwłaszcza, że Mały nie ma gorączki tylko ten nieszczęsny katar. A ja za to ledwo żyję-katar, gorączka, ból głowy Dziś od 3ciej w nocy odkurzaliśmy dziecko Sąsiedzi pewnie już uznali nas za nienormalnych ![]() Nie szliśmy wcześniej do lekarza, bo nie chciałam iść do poradni dzieci chorych z katarem a wrócić z nie wiadomo czym, ale za długo już trwa ten katarek. Mały przez to wszystko śpi po 10 minut w ciągu dnia, a wczoraj to nawet wieczorem nie chciał spać, a ja byłam tak zmęczona, że już ryczeć mi się chciało. Zawsze jak są cięższe dni to TŻ akurat ma popołudniówki ![]() Nie wiem nic co u Was i chyba nie dam rady już nadrobić
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-24 o 17:00 |
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
dzoan pomeczysz sie pare nocy z odkładaniem młodego do łóżeczka, ale każda następna bedzie juz lepsza
![]() twee zeby Alik nie marudził !Mój w sumie to ma nocki tak pięknie uregulowane, ze nie mogę narzekać.. Od 22 śpi do 4 przeważnie, jedzenie szybkie i znowu fru do łóżeczka, czasem mu sie włącza faza na gadanie, ale ja wtedy sie nie odzywam, gasze światło i on w końcu usypia po chwilowym kręceniu sie następnie wstaje koło 7-7:30 na jedzenie i przebraniu pieluchy i wtedy dopiero go biorę do nas na guganie lub dosypianie ![]() I w sumie incydenty z niespaniem w nocy sa baaaaardzo rzadkie, wiec naprawdę super Dzisiaj za to moje dziecko je, śpi, a nawet jak nie śpi to gada samo do siebie i nie płacze ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
Strasznie mi Was żal, oby choróbsko opuściło i Ciebie i Kubusia !
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba ominęła mnie rozmowa o kropelkach, bo nie wiem jakie były polecane
A maść majerankowa chyba na nic by się nie zdała, bo to jest taki lejący katar a nie zatkany na amen nos. Jedyne pocieszenie to, że z moim mlekiem dostaje przeciwciała do walki z chorobą |
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu hania to siostra blizniaczka Ja mam 68 i 74. Jeden po Marysi a drugi kupilam teraz uzywany na all. Przy Marysi mialam 3 dzoan dziekuje kochana, dwie inhalacje w ciagu dnia i katar juz o wiele mniejszy a mnie na 3 h zaszwankowal komp i nie udalo mi sie pogadac z TZ (wreszcie maja internet), a pozniej nie bede miala czasu bo o 20 musze wyskoczyc zalatwic jeden pilny "temat" a jak wroce to on juz pojedzie do roboty. ![]() Neni a moze kup inhalator i inhaluj Kubusia. Mowie ci pomaga to bardzo. I jak ty masz katar to tez sie mozesz inhalowac. Swietna sprawa.
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
A moja dzisiaj cały dzień śpi, ciekawe co będzie robić w nocy
|
|
|
|
#3989 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!!!
dziś byliśmy w restauracji zamówić menu na przyjęcie Chrzcielne - wykwintny obiad + dodatkowy ciepły posiłek + owoce + zimna płyta + napoje 85zł. Tymuś był bardzo grzeczny i chyba spodobała mu się restauracja Cytat:
![]() A dziś mam dzień zakupów: - zamówiłam spożywcze i mamy pełną lodówkę ![]() - kupiłam gryzaczek, miseczkę z łyżeczką dla Tymusia i dla siebie wkładki lakt. TT ![]() - i jeszcze zamówiłam zapas kawy do naszego automatu bo mamy taki na padsy i właśnie się kończą ![]() Pozdrawiamy, wysyłamy ściski i uśmiechy. Lecę popracować w naszym sklepie internetowym a TŻ się teraz pobawi z Tymusiem
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe nie znam się na inhalatorach, a jaki Ty masz?
Teraz i tak już nic nie załatwię. Zobaczę co jutro powie mi pediatra. Mały niby zasnął, ale pewnie na max 15 minut. Maruda moja biedna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

wiec wybaczcie ale póki sie młody nie pozbiera to mnie nie ma 

gdy w ogóle nigdy nic takiego nie miało miejsca Skąd ona takie pomysły bierze?

za wagę i za odwagę
Dla mnie ta rozmiarówka jest do bani
w jednym sklepie wchodzę w jeansy 34, a w innym 38 ledwo sie odpina 

pol nocy sie meczyl, a ja z kazdym jego kaszlnieciem na rowne nogi skakalam. Lece go inhalowac. Buziaki
12.06.2010