|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Margos brawa dla Glutka
to juz 14 tygodni Co do Dziasel to chwilowo jest lepiej i spokój. Dzoan fajna wentylacja dla Lola.Prawie jak spacer. Madi i Roxi super ze bioderkami ok.Rzeczywiscie szybko idzie te usg. CyNamonku przytulan Trzymam kciuki za was.Niech ten koszmar sie konczy.Az lzy mi plyna jak czytam jak cierpicie robaczki kochane
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-09-24 o 12:02 |
|
|
|
#3932 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
No niestety tak było że ja cycek na wierzchu a koleś za moimi plecami bo tyle przylazło gości że nie miał już gdzie stać. Jeszcze dorośli jak spojrzałam wymownie żeby sie nie lampili to odwracali wzrok, ale dzieciaki to takie oczy robiły . Ja do nich oczy mordercy a te dalej se gapią Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
miałam iść po karmieniu i powieszeniu prania na spacer, ale nie idę bo zasnął mój terrorysta, a nie chce budzić bo mam możliwość ogarnąć coś w mieszkaniu, zrobię obiad i tż wyślę jak przyjdzie, wraca za 2,5h więc akurat
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Odpicowane idziemy do kardiologa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Ale rudzielec wyszedł
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, w końcu mam chwile i idę Was nadrabiac z ostatnich dni, ale popisalyscie, o matko!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
surka slicznosci
taribari
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj w lumpeksie kupiłam 3 bluzy oraz materiałowy kombinezon wydałam 34zł ale i tak się opłacało |
|
|
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
do mam odciagajacych!
od 5 padziernika wracam na uczelnie, na zjazdy co 2 tyg na caly dzien i nie wiem jak tu zrobic z odciaganiem, bo mleko w zapasie ale boje sie ze przez ten caly dzien moje peirsi tego nie wytrzymia i mnie zaleje! a przeciez w kiblu nie bede sciagac mleka... |
|
|
|
#3941 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za wizytęWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, żeby kardiolog się nie zakochał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak jeszcze studiowałam, to koleżanka też w przerwach siedziała i ściągała ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
za zakupy i pochwal się zdjęciami z łupami Najlepiej na modelu
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Odnosnie kp - ja ciesze sie, za rodzilam w Uk, bo bylam nastawiona na taki typ karmienia i otrzymalam tu waparcie. Na sali bylam oddzielina kotara i nie interesowalo mnie czy do kogos innego przychodza goscie. Po porodzie Edziu odrazu byl do mnie przystawiony. Polozne przez caly czas przychodzily i sprawdzaly jak Maly ssie, ale nikt mi nie sciskal piersi, nie naciskal na dziecko lecz rzeczowo tlumaczyli jak powinnam go przystawic. Nie wypisali nas dopoki nie zobaczyli, ze Edek w miare prawidlowo ssie. A po porodzie do do domu przyszla doradca laktacyjny i po spotkaniu od czasu do czasu dzwoni do mnie z zapytaniem jak nam idzie. Mam na odiedlu klub dla mam karmiacych, do ktorego moge dolaczyc. I mimo, ze wsrod kobiet w UK przewaza mm i ludzie dziwnie patrzyli na mnie gdy na miescie karmilam, to ze strony personelu medycznego otrzymalam spore wsparcie! Ja osobiscie nie wykluczam mm po warunkiem, ze wykorzystam wszystkie mozliwosci z kp! Obecnie, dzieki Bogu, nam idzie sprawnie i mam nadzieje, ze to potrwa najdluzej, poniewaz ja odobiscie sadze, ze kp jest bardziej wartosciowe i im dluzej moge nasycic Edka swoim mleczkiem tym lepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3945 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i brawa dla Lilo za piękne spanie. Cytat:
No i mam nadzieje, ze juz nie masz dola Cytat:
No i super, ze tz sie tak ładnie zajmuje Frankiem mimo, ze pracuje ! Cytat:
![]() Cytat:
dla grzecznego Filipka no i brawa za super prezenty!![]() Cytat:
Cytat:
dla Majeczki! Cudne uczucie jak dziecko wyraża uśmiechem taka bezgraniczną miłość do człowieka mam nadzieje, ze ósemki dadzą Ci święty spokój Cdn..
|
||||||||
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
jak wypiore to pokaże na modelu
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
my po spacerze, mała jeszcze dogorywa na tarasie.
ale słoneczko świeci pięknie surka- kciuki za wizytę ![]() neni- fotelik musi być, trzymam kciuki za zdrowie małego ![]() kathe- albo będziesz w przerwach ściągać gdzieś albo jak pisze kejt- muszle, które zbierają pokarm. misiaczka- uważam, że jeśli byś była pogodzona ze swoją sytuacją dotyczącą karmienia w 100% takie artykuły czy teksty innych w ogóle by Ciebie nie ruszały. Mnie ta nagonka na kp w ogóle nie rusza, chociaż mała dostawała mój pokarm tylko przez pierwsze 6 tygodni, a od 3 tyg jedziemy tylko na mm. Jeśli jesteś w zgodzie ze swoim sposobem karmienia czujesz się z tym dobrze zawsze, niezależnie od opinii innych.
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizytęUf, pozmywałam, obrałam ziemniaczki, przygotowałam pierś z kurczaka- wystarczy tylko usmażyć, a teraz lecę zjeść sobie michę zupy zanim Misiek się obudzi. Mniam, mniam Umieram z głodu I jak tu tracić kilogramy?!
|
|
|
|
|
#3949 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla okruszka! Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak u Ciebie jest nagonka na mm tak u mnie na kp sama ostatnio tutaj pisałam, że zostałam wręcz wyśmiana, że karmię piersią, że nie podaje wody, koperku czy czegokolwiek innego, że kolki są przez moje mleko, że krzywdze dziecko, że się nei znam, że pewnie mam malo mleka, i to słysze od obcych mi kuzynek Tzta jak i mojej kochanej babci i mamy. Wszystkie karmiły maks 2-3 m-ce i ne rozumieją dlaczego ja jeszcze chce karmić, przeciez dziecko potrzebuje wiecej mleka, ze na pewno nie dostaje tyle ile potrzebuje i to wszystko kotłuje sie w głowie i robi nam mętlik wiec dobrze że mamy swoje forum i tu znajdziemy wsparie zarówno do karmienia mm jak i kp i tego sie trzymajmy. Ja dzieki wizażowi jestem wierna swoim przekonaniom i nie daje robic sobie sieczki z mózgu Jesteśmy super mamusiami i tego sie trzymajmy |
|
|
|
|
#3951 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No piękny mały elegant ! Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42950052]Byłam na ważeniu i pokazałam tę nóżkę pielęgniarce, kazała obserwować, ale raczej uznała mnie za histeryczkę. Mały waży 5,02 kg, więc w 10 dni przybrał 180 g, trochę mało [/QUOTE]Perse ładnie wazy Arturek, jest coraz starszy to mniej po prostu przybiera ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no ładnie! Super, ze juz coraz lepiej sie czujesz!Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42953605]Pójdę jutro do pediatry. Mama u mnie była i mi mówiła, ze ja miałam jako niemowlę za mało płytek, w ogóle u mnie podejrzewano białaczkę, byłam bardzo chorowitym dzieckiem. U Artka lepiej to sprawdzić, dmuchać na zimne. Moje serce... Tym bardziej, ze właśnie, odstawiamy wit k, a może powinnam ja jeszcze podawać w takim razie... Niech tylko wyjdzie słońce jutro. A jeszcze teraz mi sie Artus zakrztusil slina, ale okropnie, gorzej niż mleczkiem. Zły dzień... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Oby dzisiaj był juz lepszy dzien !
|
|||||||
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjęłam naczynia ze zmywarki, przygotowałam pierś z kurczaka, obrałam ziemniaki |
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
madi, roxi: brawa za bioderka!
ona: dość sztywne - takie moje wrazenie surka: kciuki za wizyte! pieknie wystrojona
|
#3954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszliśmy do Pani ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my już po wizycie i wiem, że jestem biedniejsza o 150 zł Otwór dalej drożny, więc szmer nad serduszkiem dalej będzie słyszalny. Tym razem usłyszałam, że powinien zrosnąć się do roku, a nie tak jak wcześniej do 3 miesiąca Następna wizyta za pół roku i może uda się zrobić ktg, bo teraz tak wierzgała, że nie dało się utrzymać jej w ryzach |
|||
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zupę wcinasz?Ja zjadłam i już poprawiam sobie kromą chleba z dżemem. ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Mamusie, którą robią/będą robić słoiczki. Do jakich słoiczków będziecie pakować pyszności? O jakiej pojemności? Do takich dużych? Ja chcę kupić z 10 sztuk i zastanawiam się nad takimi o pojemności 200 lub 300 ml.W za dużym to chyba nie ma sensu co? Bo się otworzy, wiadomo na raz nie zje.
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
surka śliczna masz Lilke, no i mam nadzieje, ze szybciej sie to zarośnie niz do roku !
samantha Twoj Tz ma jakieś chore jazdy ! Odnośnie nagonki na kp lub mm. Ja odczuwam nagonkę na mnie jak każdy spyta czy karmie (ostatnio nawet ksiądz jak zalatwialam chrzciny) tylko, ze ja od początku ciazy, a nawet przed nią wiedziałam, ze chce karmić mm. Pediatra w szpitalu jak zrobiła dziwna minę i skrytykowała mnie dostała od razu liścia slownego, ze to nie jej sprawa i juz sie nie odezwała. Tez natomiast odnoszę wrażenie, ze ludzie zamiast spytać czy dziecko sie dobrze chowa, czy zdrowe to chcą mi zaglądać do cycka pytając czy karmie. Odnośnie bliskości nie zgodzę sie z Tobą sam ze dziecko na mm potem odczuwa emocjonalnie, ze nie miało bliskości. Bliskość buduje sie przez całe życie z dzieckiem niezależnie od sposobu karmienia. Gesty, słowa, uczucia jakie wkladamy zarówno w relacje z tztami czy naszymi dziećmi to jest sekret owej bliskości. Ja byłam karmiona od 1 dnia mm bo moja mama nie miała pokarmu. Jestem bardzo szczęśliwym dzieckiem swoich rodziców i nigdy nie poczułam, aby brakowało mi bliskości. Tak jak mowię, bliskość to spojrzenia, dotyk, gesty, słowa.. Bliskości nigdy sie nie zbuduje wyłącznie piersią, ale ja po prostu mam przykład tego na sobie i dlatego tak uważam. Jeżeli rodzice wkładają całych siebie i całe swoje serce w wychowanie, to dziecko nigdy tak nie pomyśli. A tak poza tym to u nas ok, rzadko ostatnio sie pojawiam,ale albo coś wypadnie, albo gdzieś jesteśmy, albo to, albo tamto. Wczoraj tz miał urodziny i robiłam mu tort, dostał swoją ukochana grę na playstation czego efektem było to, ze Wstałam o 3:30 nakarmić młodego, a ten z padem w ręce spał, otoczony piwami, a raczej samymi puszkami, całkiem ubrany i w tle muzyka Tort zrobiłam wuzetkowy i podobno wyszedł dobry, nie wiem bo nie jadłam tak naprawdę, bo moja dieta ma sie dobrze wchodzę juz w spodnie 36, wiec do moich 34 jeszcze jeden rozmiar został ![]() Teściowa łazi coś ostatnio obrażona na cały świat. Mały dostał od taty dwie zawieszki Lamaze, słonia i konia z rycerzem i je uwielbia. W ogóle jest taki cudowny z dnia na dzien, ale wczoraj jak wracaliśmy do domu to na takiej syrenie, ze nie potrzebowaliśmy koguta chrzcimy po krótkiej mszy o 18 26 października i przyjęcie bedzie u moich rodziców, ale nie gotują ani nic tylko catering bedzie i osoba od nich bedzie to podawała, wiec nie trzeba. Edziecko biegać wokół wszystkich. Mój teść sędzi wędliny na chrzciny, wszystko jest dograne tak naprawdę jeszcze ubranko mu muszę wybrać i kupić..no także tez mam nadzieje, ze młody nie da popisu hahahaMój tata ma juz bilet kupiony wiec na pewno bedzie, a w ogóle tak sie zakochał w małym mimo, ze widzi go codziennie tylko na iPadzie, ze chce mu wszystko kupować i tym oto sposobem zamówił młodemu kolejny kombinezon na zimę w mothercare teraz leży w wózku i jesteśmy na ogródku, ale widzę ze sie przebudzą, wiec pójdziemy na chwile do domu, potulimy sie![]() Dzisiaj na 18:30 idę na siłownie, wiec znowu nie wpadne wieczorem znając życie,a El postaram sie traz z Wami posiedzieć jeszcze. Stęskniłam sie za Wami i młody tez, wiec zaraz Wam wstawie jakieś jego nowe zdjęcie
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede robić w słoiczkach po koncentracie/musztardzie Cytat:
za zrobienie tortu, za walkę z rozmiarem i wytwałośća moja teściow kupiła dla wnuka kombinezon na zimę i wczoraj się okazało że rozmiar 24M czyli na 2latka ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- [/COLOR]no i pada u mnie :dupa: ze spaceru pranie pędem trzeb było z balkonu zabierać Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-09-24 o 14:45 |
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
tweed: ja stara dupa jestem a tez nie mam potrzeby dosypiania w dzien
![]() surka; echo robiłas? oby sie zrosło.. ja słyszałam ze czesto lekarze daja czas do 3 lat zeby sie wszystko zrosło... En: super ze Tomus rosnie szczesliwy,, a tz jak duze dziecko hyhy tyle ze z browarem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.

to juz 14 tygodni

. Ja do nich oczy mordercy a te dalej se gapią
dla Mai za piękny sen. I dziękuję, że napisałaś to o mamach karmiących mm 

12.06.2010

Najlepiej na modelu 
no ale moze mam wczesniej. Wczoraj mnie pokarm zalewał a dziś w nocy nagle zmniejszył sie. W ruch poszly moje zapasy mleczka. Jak dobrze, ze pomrozilam