Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 22:28   #3751
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Si Siadam w fotelu, laptop na oparciu, telefon, woda, przekąska pod ręką Czego chcieć więcej
Fajosko
Tylko balabym, ze dzidzius sie przyzwyczai...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:28   #3752
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I nie da się Go odłożyć ???
Jak Ty funkcjonujesz
Różnie bywa. On bez cyca śpi o wiele krócej, jak jestem już zmęczona ganianiem za nim, albo jak miał kiepską noc to wolę go przytrzymać przy cycu co bym się mogła zregenerować i przede wszystkim żeby Pietro wstałw lepszym humorku i się nie męczył. A tak poza tym jak on śp to i tak muszę siedzieć na dupce bo najmniejszy szelest go budzi Nie wiem, może źle robię

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:33   #3753
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, a, że tak wrednie spytam... może byście tak tradycji dopilnowały i zaczęły żubry podglądać?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:35   #3754
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dominisia mnie zaraziła i mam katar do pasa Głowa i gardło mnie boli - czuję się okropnie

Dziękuję, że pytasz Katar ma nadal, ale w nocy chociaż już może oddychać. Na razie na szczęście nic więcej się nie dzieje.

O której Ewcia zasnęła?! A chociaż pospała lepiej?

Mam tylko problem z inhalacjami, bo mała się boi tego warkotu i maski i od razu płacze jak włączam te urządzenie
To wiesz już co robić, katarek, maść majerankowa pod nos, inhalacje i jutro będziesz zdrowa a tak serio to kuruj się I dobrze, że u Domci lepiej

No tak zasnęła A spała jak zwykle, czyli "mamo dlaczego zabierasz mi ciumka i mnie budzisz, przecież jestem zmęczona"

U nas maski też się Mała boi i dlatego inhalujemy się tym dorosłym ustnikiem. Ewcia sobie go gryzie, ciamka, a ja co jakiś czas podkładam pod nosek Chociaż dzisiaj miała radochę bo za słabo wsadziłam tą rurkę i ona wyleciała i Mała sobie wdychała te powietrze

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja niestety dalej w tyle przyznaje sie bez bicia, ale juz troche lepiej sie czuje, niestety ucho pobolewa nadal no i kiepsko na nie slysze - mam nadzieje ze wszystko z czasem wroci do normy

Miki ma dzis "urodzinki" 8 miesiac i uwaga PIERWSZY ZABEK hehe
Wróci, przerabiałam to niedawno i nawet z tego powodu prywatnie na wizytę poleciałam lekarka powiedziała, że ucho się długo goi, kazała mi dmuchać przez zatkany nos, ale tylko wtedy jeśli nie miałam kataru no i przepisała spray do nosa, żeby szybciej zeszło. I faktycznie minęło i już jest wszystko ok. Ale wiem jak to wkurza strasznie

Brawo za miesięcznice i ząbek

Cytat:
Niestety, ale chodziki są bardzo popularne - ostatnio na naszych poprawinach żona mojego brata ciotecznego też się mnie pytała czy Domcia już w chodziku jest. A jednego kilka dni temu widziałam przy śmietniku - mogłam brać
Taka okazja!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
U mnie wisielczy nastroj, gdyby nie choroba Tomaszka smazylabym tylek na ibizie, ale trudno zamiast mńie smazy swoja dupcie tesciowa
Jak dolecieli na miejsce i opowiadali jak super to az mi sie plakac chcialo i okazalo sie, ze na te same walacje lecial chlopiec z 14 lutego, wiec mialyby brzdac kompana do zabawy. Ech zycie
Przypomnij sobie naszą czikę, okropnie było, człowiek spocony, wszystko się klei, oczy bolą od słońca, nic fajnego A tak serio to chociaż tyle, że się kasa nie zmarnuje. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam Michałkowi sówkę na szydełku Jutro się pochwalę bo dziś by zdjęcie nie wyszło
Michał zaczyna czworakować, dziś też próbował dwa razy usiąść z czworaków. Moje słonko samo na podłodze nie usiedzi, zaraz jest mamamama i wspinanie się po moich nogach. Nawet jak koło niego siedzę, to się wspina na mnie i jęczy
To czekamy na sówkę
Brawo dla Michasia!

Jejku jak znajdujecie czas na seriale! Ja ostatnio pół dnia oglądałam odcinek Na dobre i na złe Swoją drogą, wnerwia mnie ten serial, a ciągle oglądam

Marsi jak u Ciebie? Humor lepszy?

Sarah kochana nie zadręczaj się tak wszystkim Siostra na pewno nie będzie Ci miała za zła, ale rozumiem, że Ci ciężko. Trzymaj się dzielnie!

A Silver chyba wyszła do domu i pewnie ogarnia wszystko po szpitalu i cieszą się Darią. Mam nadzieję...

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-09-24 o 22:37
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:35   #3755
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fajosko
Tylko balabym, ze dzidzius sie przyzwyczai...
też się boję ale my już tak robimy od baaaaaaaaaaaaardzo dawna i wtedy kiedy wiem, że Piotr potrzebuje się wyspać bo inaczej będzie sobie oczy ze zmęczenia wydłubywał. Choć w sumie,może on właśnie już się przyzwyczaił i dlatego bez cyca śpi krócej Ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, więc...

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Watek odchudzaniowy w k jest ... strasznie jestem podniecona i nakrecona ...
A teraz ide nadrabiac
Dobrze to wróży

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:41   #3756
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U mojej tez nie. Zmęczona, owszem, ale nie odsypia za bardzo

Jak czytam jak Hje pisze "3 godzinną DRZEMKĘ W DZIEŃ" - to myślę, że to jakieś jaja - 3 godziny snu nazywać DRZEMKĄ

U nas max 30 minut.
Jeśli pośpi godzinę to jestem w takkkkiiim szoku, ale to się zdarza średnio raz na tydzień lub rzadziej:p
Zazwyczaj 2 x po 20-30 minut przez cały dzień i wszystko.
Ale już pisałam, że dzisiaj tak się zdarzyło, norma to jest albo 2x30minut, albo 1xgodzina-dwie, albo w ogóle nie śpi w dzień i też jest spoko.

A Pola już zasnęła na noc...

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-09-24 o 22:45
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:51   #3757
Debrah
Zakorzenienie

Hje: rozumiem

Ale super się moje dziecię bawi w wanience odkąd siedzi, ogląda książeczki, topi zabawki, siedzi i się bawi
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:56   #3758
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Co do opieki, to mysle, że moglabyś sprobowac, zawsze mozna zrezygnowac, a dasz sobie radę z dwójka dzieci i w jakim wieku to drugie? Fajnie by było gdyby to była opieka przed 7 do po 15 Wtedy popoludnie juz jedno dzieciatko zostaje. A weekendy maz ma wolne? zebys mogla wtedy się uczyć?
Jeszcze nie wiem w jakim wieku, bo nie napisałam ogłoszenia bo ciągle się zastanawiam , ale chciałabym chyba jakieś dziecko w wieku Blankowym. A weekendy mąz pracuje;/

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Uważam ze dasz radę. Im mniej czasu, tym lepsza organizacja. [COLOR="Silver"]
To prawda

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Lenova, na pewno będzie git

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lenova ja myślę że świetnie sobie poradzisz! Ale firmę rozkręcacie? Trzymam mocno kciuki za polepszenie sytuacji.

Lady co zakładasz na uszy do biegania teraz jak jest zimno?

Laski kurde jak ja się boję wychodzić jak jest ciemno..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tez sie strasznie boję w ogóle nawet w domu się boje sama być jak jest ciemno ;/
A firmę próbujemy rozkręcać, raz jest dobrze raz źle i właśnie taka niestabilość ;/

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola śpi od 16:30

Lenova, ja bym spróbowała na Twoim miejscu. Zawsze możesz zrezygnować przecież, a opieka nad dwójka dzieci nim musi być taka straszna. Jesli trafi Ci się jakieś rezolutne dwu czy trzyletnie dziecko to nie będzie tak źle. Na pewno dasz sobie radę. i zgadzam się z Deli-im mniej czasu tym lepsza organizacja.

Dziewczyny, wybaczcie mi, ze tak mało się odzywam mam mega dola i jakoś nie umiem się wbić w temat, ale czytam co u Was, dzięki temu mniej myślę o tym, co u mnie

Dzięki
Kochana co jest ? Głowa do góry!
Kiedy będziesz w Wawie ? Może pizza znowu na polepszenie nastroju?

Cytat:

Będzie dobrze, ale trzymamy kciuki i za stawanie

To chyba zależy jakim dzieckiem jest Blanka i z jakim dzieckiem ewentualnie mogłabyś zostać. Ja wiem, że z moim Piotrem nie byłoby szans na takie rozwiązanie, ale już z synem szwagierki i drugim bąblem o podobnym usposobieniu bez problemów
Dziękuję
No Blanka jest czasem wymagająca a czasem jest mega aniołkiem więc różnie, różnie ... i dlatego nie wiem

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Lenova pewnie, że dasz radę

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Witam sie

ja niestety dalej w tyle przyznaje sie bez bicia, ale juz troche lepiej sie czuje, niestety ucho pobolewa nadal no i kiepsko na nie slysze - mam nadzieje ze wszystko z czasem wroci do normy

Miki ma dzis "urodzinki" 8 miesiac i uwaga PIERWSZY ZABEK hehe

postaram sie byc na biezaco i w nastepnej wypowiedzi juz odniesc sie do waszych wpisow, buziaki
Super że już lepiej!
I Gratulacje dla Mikiego

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lenova, tak, już chyba mam spokój, choć wciąż czuję, że mój żołądek jest strasznie zmęczony, lekko mnie pobolewa, ale raczej jak na jakąś niestrawność, już mnie nie gania. Stoperan mnie uratował. Ostatni raz byłam w toalecie na 2 o 9:00, także już prawie 12h... A chodziłam co 20 minut wczoraj, także...
Mnie też tak zawsze alkohol traktuje na drugi dzień, także znam to i współczuje :/

Cytat:
U mnie wisielczy nastroj, gdyby nie choroba Tomaszka smazylabym tylek na ibizie, ale trudno zamiast mńie smazy swoja dupcie tesciowa
Jak dolecieli na miejsce i opowiadali jak super to az mi sie plakac chcialo i okazalo sie, ze na te same walacje lecial chlopiec z 14 lutego, wiec mialyby brzdac kompana do zabawy. Ech zycie
Bardzo mi przykro kochana
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:56   #3759
aska27adopcje
Zadomowienie

Debrah, ale lipton wyszedl z ta kurteczka Nie to, ze badziewna ... kurde glupio to napisalam ... taka gumowa mi sie wydawala jak ceratka .... moja kurtala zimowa tez rozo☠☠☠na
Stary 2013-09-24, 23:04   #3760
BlackSanctum
Zakorzenienie

Lenova, a ja właśnie nigdy tak nie miałam, zawsze spływało po mnie jak po kaczce, a tutaj - prawie 3dniowe zatrucie! Masakra... Już nigdy więcej nie wypiję...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:04   #3761
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Debrah, ale lipton wyszedl z ta kurteczka Nie to, ze badziewna ... kurde glupio to napisalam ... taka gumowa mi sie wydawala jak ceratka .... moja kurtala zimowa tez rozo☠☠☠na
Przecież sobie jaja robię , no co tyyyy
Raz, że o gustach się nie dyskutuje, dwa, że sama uważam, że jest taka ceratkowa właśnie, ale zamierzam ją nosić właśnie przy deszczowej pogodzie, taka ot peleryna na deszcz.
W każdym razie sama jej nie kupiłam, dostałam od t.
To taka śmieszna sprawa, zawwsze gdy t. cos małej kupi to ona natychmiast przy pierwszej okazji t. jest przez nią w tą rzecz ubierana w związku z tym ostatnio gdy byłam w szkole dostałam na telefon zdjęcie małej w kurteczce owej (ze spaceru, t się małą zajmowała), a deszczu ni hu hu, wiało trochę , zabawne to to.

Dla mnie ona jest do zadań specjalnych, deszczu właśnie, bo tak normalnie to jakaś taka niemiła mi się wydaje, taka szeleszcząca:P ale na deszcz pewnie niezastąpiona jest. Normalnie wolę płaszczyk czy inną bluzę grubszą bo te rzeczy są milusie.

Luzik, Mała, tylko śmiać się zaczęłam jak przeczytałam, aż mnie korciło by zdjęcie mojej na wątek wrzucić w kurteczce
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:06   #3762
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeeejku, jaki konflikt interesow mamy

Ja, fanka siatkowki, chcialam ogladac mecz, a TZ UWAGA "M jak milosc"
I skonczylo sie na tym, ze co chwile przelaczalismy.
Na szczescie gniot sie juz skonczyl
O jacieeeee

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Czy z katarem mogę wyjsc x Blanka na krótki spacer?
No ja właśnie pytałam dziś, mi "wspaniała" lekarka mówiła że spokojnie można.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Jak było ładnie to wychodziliśmy na spacerki. Brawa dla Blanusi

Wczoraj zrobiłam Michałkowi sówkę na szydełku Jutro się pochwalę bo dziś by zdjęcie nie wyszło
Michał zaczyna czworakować, dziś też próbował dwa razy usiąść z czworaków. Moje słonko samo na podłodze nie usiedzi, zaraz jest mamamama i wspinanie się po moich nogach. Nawet jak koło niego siedzę, to się wspina na mnie i jęczy
Dość tego dobrego, nadrobiłam i idę spać. Buziaki
Brawa dla Misia !

Cytat:
Przyszedł allegrowy płaszcz, fajny koralowy odcień, super stan i dobry rozmiar, to lubię.
Fota typu : gdzie mnie wieziesz mamo?
Śliczna ! <3
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:11   #3763
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A no właśnie weszę podstęp, siedzę ciągle przy niej, bo śpi na łóżku moim a nie przenoszę jej, bo boję się, ze jak teraz się obudzi to... noc z głowy.
Także dzisiaj to jakbym dziecka nie miała, pobudka o 7. Drzemka od 10-12 i o 16:30 poszła spać na noc

Cytat:
No właśnie wcześniej Piotrek przesypiał 9-10 godz, bez pobudki aż ciężko mi teraz w to uwierzyć

Nic nie daję ale wiesz, on i poza wanna nie toleruje pozycji leżącej i siedzącej, jedynie stanie i raczkowanie

A dziś na tym basenie, jedna z mam mnie zapytała czy Pietro już w chodziku , bo jej Ala ( ma 5 miesięcy|) i już sobie "chodzi" i powiedział to z taką dumą Chyba za grzecznie jej odpowiedziałam Powiedziała tylko, że nie bo po co pośpieszać, jak będzie gotowy to sam pójdzie i że już nie dużo mu brakuję no i wspomniałam, że chodzik wymusza złą postawę i uczy złych nawyków. Zostałam obdarzona podejrzliwym spojrzeniem W ogóle trochę irytująca jest ta pani
no to super, że już sobie chodzi :/
Cytat:
Niestety, ale chodziki są bardzo popularne - ostatnio na naszych poprawinach żona mojego brata ciotecznego też się mnie pytała czy Domcia już w chodziku jest. A jednego kilka dni temu widziałam przy śmietniku - mogłam brać
kurczę taka okazja
Cytat:
Czesc kobiety

O rety biedny Antos, ale juz doczytalam, ze kupna sprawa ruszyla.

Ja niestety, tez do tych prawdziwych tlusciochow sie zalicza, i chetnie przylacze sie do watku w klubie.

Tez sie nad tym wielokrotnie zastanawialam.

oby jej się tyłek spalił
Cytat:
Jeeejku, jaki konflikt interesow mamy

Ja, fanka siatkowki, chcialam ogladac mecz, a TZ UWAGA "M jak milosc"
I skonczylo sie na tym, ze co chwile przelaczalismy.
Na szczescie gniot sie juz skonczyl
oj, jaki gniot wypraszam sobie
Cytat:
Tiaaaaa... to mój tzt przebija Waszych tztów, m jak miłość to nic. Chciałam obejrzeć ugotowanych a mój tzt co chciał oglądać? polo tv
parsknięciem obudziłam tż
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:13   #3764
hje
Zakorzenienie

Dobra piękne, ja spadam, bo mię zwija po nocce, oby dzisiaj była lepsza

Spokojnej i w miarę przespanej nocy wszystkim
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:22   #3765
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
też się boję ale my już tak robimy od baaaaaaaaaaaaardzo dawna i wtedy kiedy wiem, że Piotr potrzebuje się wyspać bo inaczej będzie sobie oczy ze zmęczenia wydłubywał. Choć w sumie,może on właśnie już się przyzwyczaił i dlatego bez cyca śpi krócej Ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, więc...
Powiem Ci, ze jakbym mila jakas dobra miejscowe to tez bym pewnie tak robila
Ale fotela u mnie niestety niet...

Dobranoc

Stary 2013-09-25, 00:51   #3766
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sarah, aaaa. Sorry. Mój błąd. Coś mi się wydawało, że kiedyś o siostrze wspominałaś, ale myślałam, że źle zrozumiałam i jednak masz drugą córkę...
no cos Ty, ja juz sie przyzwyczaiłam zawsze wszedzie Ja zabieralismy i ludzie mysla ze to nasza corcia, i tez po trochu Ja tak traktujemy, nawet maz mowi, ze kocha Ja jak corke

Cytat:
Różnie bywa. On bez cyca śpi o wiele krócej, jak jestem już zmęczona ganianiem za nim, albo jak miał kiepską noc to wolę go przytrzymać przy cycu co bym się mogła zregenerować i przede wszystkim żeby Pietro wstałw lepszym humorku i się nie męczył. A tak poza tym jak on śp to i tak muszę siedzieć na dupce bo najmniejszy szelest go budzi Nie wiem, może źle robię
moja w dzien albo w ogole albo z 15 min ale jak sie z Nia poloze to do 3h dociagnie spokojnie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem w jakim wieku, bo nie napisałam ogłoszenia bo ciągle się zastanawiam , ale chciałabym chyba jakieś dziecko w wieku Blankowym. A weekendy mąz pracuje;/

To prawda

Ja tez sie strasznie boję w ogóle nawet w domu się boje sama być jak jest ciemno ;/
A firmę próbujemy rozkręcać, raz jest dobrze raz źle i właśnie taka niestabilość ;/

Dzięki
Kochana co jest ? Głowa do góry!
Kiedy będziesz w Wawie ? Może pizza znowu na polepszenie nastroju?

Dziękuję
No Blanka jest czasem wymagająca a czasem jest mega aniołkiem więc różnie, różnie ... i dlatego nie wiem

Super że już lepiej!
I Gratulacje dla Mikiego

Mnie też tak zawsze alkohol traktuje na drugi dzień, także znam to i współczuje :/

Bardzo mi przykro kochana
mysle, ze sprobuj, pogadaj z tz

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Ahh
Sara ma fajna wychowawczynie, poplakala sie kobitka dzis 2 razy jak zegnala sie z Sara bo od jutra Jej nie bedzie bo ma jakis zabieg, swietnie uczy matmy jest bardzo wymagajaca ale tez dobrze tlumaczy i zał po prostu

a Sara dzis wieczorem plakala 2 raz

i serce mi peka bo gdybym nie wyjezdzala to ani jedna ani druga by nie plakala
a tak czuje sie winna, ze to przeze mnie
nie radze sobie

przepraszam, ze tak Wam truje ale nie mam komu sie wyzalic a jak tak sobie popisze to troche mi lepiej, tym bardziej, ze z mezem od wczoraj nie gadamy

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

a to cos na poprawe humoru http://aleniefart.pl/6228
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 01:44   #3767
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Witaj w klubie, tez tak robie. Dzieki temu moge troche w dzien odpoczac a i Yae dobrze to robi

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

mala jak Tobie sie snila wizyta u mnie?
hje garnitur wymaga przerobek; tz odbierze go za 1,5 tygodnia najwczesniej.

Czesc!
Noc wspaniala, spanie 20-6 z przerwa na cyca o 2. Wczoraj i w nocy bylam slaba jak mucha, ale tz bardzo pomogl. Dzis niestety ma dyzur, ale mnie zanosi sie na zycie. Jestem ciekawa, czy jak ja jestem chora, to Yae bedzie szczepiona. Nawet jezeli nie, to pojade i ja zwaze, bo ostatni raz chyba z 2 miesiace temu wage sprawdzalam.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 03:46   #3768
jakajakaja5
Raczkowanie

A u nas nocne polaków rozmowy na tapecie dadadadadadadadadadaadada dadadada och jakie to słodkie i urocze tylko że nie ta pora do gadania :/ no cóż pogada pogada i z bożą łaską może o 6 rano pójdziemy spać
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 06:07   #3769
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq pisalas kiedys, ze tez Azjatyckiego cukra czytasz ... ostatnio nakrecila filmik o porzysmakach japonskich, dziwnych czy ty albo mezus je cos co dla nas bedzie wydawac sie dziwactwem
Nie ogladalam tego filmiku. Mnie juz coraz mniej rzeczy dziwi.
Pomijajac surowizne, taka, ze jeszcze Ci z talerza ucieka lub wrecz zywe zjadasz (jest taki koktajl, w ktorym male rybki plywaja; podobno pozniej czuc, ze w brzuchu laskocza), glony podane na wszelkie sposoby, fermentowana soja, szaszlyki ze skory kurczaka, suszone uszy swinskie, przegryzki do piwa w postaci karmelizowanych rybek czy platow kalamarnicy, to dla mnie najwiekszym hitem sa tutejsze slodycze. Nie tylko te tradycyjne japonskie, na ktorych sie nie znam wcale, ale nasze zachodnie. I tak sa np. paluszki o smaku truskawkowym, jablkowym, ba oba te smaki sa jeszcze w wersji z budyniem, ale sa takze o smaku ryb, dan regionalnych. Podobnie z chipsami, np. przegrzebki z maslem i sosem sojowym. Ale i tak najwiekszym do tej pory hitem sa chipsy ziemniaczane w czekoladzie (mlecznej byly tak popularne, ze w tym sezonie wprowadzili w bialej). Czekolady tez bywaja w dziwnych smakach: np. rozowa niczym hello kitty truskawkowa. Podobnie jest z napojami; np. w tym roku w lecie byl ocet owocowy gazowany; ale i tak w tej dziedzinie kroluje Pepsi, ktora co sezon ma wersje limitowana, byly juz o smaku arbuza, pepsi white, ice cucumber, a uwaga uwaga w tym sa chrupki o smaku pepsi; podobno nawet jest wrazenie, ze sa gazowane.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Jestesmy po szczepieniu; Yae nawet nie zakwilila. Wazy 7645g, wyglada jak rzepka a waga wcale nie taka duza...
Stary 2013-09-25, 06:26   #3770
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzielna Yae

My nie spimy od 5 Po prostu jest czas na kopanie nogami, a nie spanie
W nocy 7 pobudek, a karmienie na lezaco znow jest beeeeeee.

Stary 2013-09-25, 06:27   #3771
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dzielna Yae

My nie spimy od 5 Po prostu jest czas na kopanie nogami, a nie spanie
W nocy 7 pobudek, a karmienie na lezaco znow jest beeeeeee.
Wspolczuje.
Stary 2013-09-25, 06:54   #3772
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Dziewczyny my jeszcze w szpitalu jesteśmy Nie lubię pisać na telefonie więc więcej napiszę popołudniu jak będę w domu bo Tz mnie zastąpi.
Stary 2013-09-25, 07:43   #3773
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny my jeszcze w szpitalu jesteśmy Nie lubię pisać na telefonie więc więcej napiszę popołudniu jak będę w domu bo Tz mnie zastąpi.
Silver..ja cały czas trzymam kciuki..czekam aż napiszesz co i jak..

Witam się z Wami..noc całkiem niezła, pobudka po 3..i ok.godziny gadanie...ale zamknęłam oczy i jakoś usnelismy.
Dziewczyny czy Wasze dzieci podczas jazdy autem są raczej grzeczne (wtedy kiedy same prowadzicie)...ja się tak boję jechać z małym gdzieś dalej...byłam sama, tylko raz w biedronce...2km od domu... ..boje sie,ze zacznie jęczeć..płakać.

Czy Mazowszanki to się kiedyś spotkają?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-25 o 07:45
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:44   #3774
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Pomijajac surowizne, taka, ze jeszcze Ci z talerza ucieka lub wrecz zywe zjadasz (jest taki koktajl, w ktorym male rybki plywaja; podobno pozniej czuc, ze w brzuchu laskocza), glony podane na wszelkie sposoby, fermentowana soja, szaszlyki ze skory kurczaka, suszone uszy swinskie, przegryzki do piwa w postaci karmelizowanych rybek czy platow kalamarnicy, to dla mnie najwiekszym hitem sa tutejsze slodycze. Nie tylko te tradycyjne japonskie, na ktorych sie nie znam wcale, ale nasze zachodnie. I tak sa np. paluszki o smaku truskawkowym, jablkowym, ba oba te smaki sa jeszcze w wersji z budyniem, ale sa takze o smaku ryb, dan regionalnych. Podobnie z chipsami, np. przegrzebki z maslem i sosem sojowym. Ale i tak najwiekszym do tej pory hitem sa chipsy ziemniaczane w czekoladzie (mlecznej byly tak popularne, ze w tym sezonie wprowadzili w bialej). Czekolady tez bywaja w dziwnych smakach: np. rozowa niczym hello kitty truskawkowa. Podobnie jest z napojami; np. w tym roku w lecie byl ocet owocowy gazowany; ale i tak w tej dziedzinie kroluje Pepsi, ktora co sezon ma wersje limitowana, byly juz o smaku arbuza, pepsi white, ice cucumber, a uwaga uwaga w tym sa chrupki o smaku pepsi; podobno nawet jest wrazenie, ze sa gazowane.

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Jestesmy po szczepieniu; Yae nawet nie zakwilila. Wazy 7645g, wyglada jak rzepka a waga wcale nie taka duza...
piękna waga
a co do tych specjałów to nie tknęłabym nawet palcem :/
Cytat:
ojej, trzymam kciuki, żeby Daria jak najszybciej mogła wyjść do domku

my jutro mamy echo serca a popołudniu okulistę
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:51   #3775
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Witam się z Wami..noc całkiem niezła, pobudka po 3..i ok.godziny gadanie...ale zamknęłam oczy i jakoś usnelismy.
Dziewczyny czy Wasze dzieci podczas jazdy autem są raczej grzeczne (wtedy kiedy same prowadzicie)...ja się tak boję jechać z małym gdzieś dalej...byłam sama, tylko raz w biedronce...2km od domu... ..boje sie,ze zacznie jęczeć..płakać.

U nas noc koszmarna, mala znowu miala wzdęcia, o 2 dawalam infacol, ja juz nie wiem :[[[

Moja Amelka jest grzeczna zazwyczaj, mialam 3 sytuacje gdzie musialam sie zatrzymac i ją uspokajać. Ale to ze zmęczenia było i raz z głodu ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:10   #3776
iffonka7
Zadomowienie

silver mocno, napisz obowiązkowo coś więcej co u Was bo wszystkie tutaj bardzo się martwimy

u nas noc znowu z milionem pobudek, wrrrrrrrrrrrrr

neti ja jeżdżę z małym bardzo dużo sama, w sumie to dwa razy musiałam zjechać na jakąś boczną droge, przystanek żeby małego uspokoić, raz to była masakra Bartuś się zakrztusił ślinką a ja nie miałam gdzie zjechać ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Stary 2013-09-25, 08:10   #3777
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Współczuję nocek. Moja dziś w końcu spała, tylko 3 pobudki, wyspałam się. O poprzednich nockach to nawet szkoda pisać.

Silver trzymam kciuki za Was

Sarah a Ty zdecydowałaś sie wyjechać za granice ?? Bo chyba coś przeoczyłam

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:13   #3778
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Fewciu jeśli nie wieje mocno u Was to idźcie,tak nam pediatra wczoraj powiedziała.

Cytat:
Hje: rozumiem

Ale super się moje dziecię bawi w wanience odkąd siedzi, ogląda książeczki, topi zabawki, siedzi i się bawi

Blanka odkąd siedzi to też się bawi! Cudownie prawda?

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
O jacieeeee

No ja właśnie pytałam dziś, mi "wspaniała" lekarka mówiła że spokojnie można.

Brawa dla Misia !

Śliczna ! <3

dzisiaj ma nie być wiatru więc może wyjdziemy

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Dzielna! Brawa za wagę.

Cytat:

Mam nadzieję że szybko wyjździecie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Silver..ja cały czas trzymam kciuki..czekam aż napiszesz co i jak..

Moja jest anty mobilną więc jak mam gdzieś sama z Nią jechać to Układam sobie podróż pod drzemkę małej. Wtedy chwilę pomarudzi a potem śpi

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
piękna waga
a co do tych specjałów to nie tknęłabym nawet palcem :/

ojej, trzymam kciuki, żeby Daria jak najszybciej mogła wyjść do domku

my jutro mamy echo serca a popołudniu okulistę

Trzymam mocno kciuki

Cytat:
U nas noc koszmarna, mala znowu miala wzdęcia, o 2 dawalam infacol, ja juz nie wiem :[[[

Moja Amelka jest grzeczna zazwyczaj, mialam 3 sytuacje gdzie musialam sie zatrzymac i ją uspokajać. Ale to ze zmęczenia było i raz z głodu ;p
Współczuję nocy

Nasza noc w miarę,standardowo pobudka o 23 i płacz z niewiadomego powodu,potem karmienie o 2,pobudka o 6.30.

Szaja nie wywołuj żubra z puszczy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:20   #3779
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

dzień dobry

zdrówka dla wszystkich chorych nadal Dzieciaczków
współczuję nocek
u nas w miarę, Hania się o 2 przebudziła to wzięliśmy do siebie i spałyśmy do 7

gotuję zupkę z burakiem w końcu, bo się za niego zabierałam jak pies do jeża

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:34   #3780
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

watek dla zagranicznych mam:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719248
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości