|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Tylko balabym, ze dzidzius sie przyzwyczai... |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Różnie bywa. On bez cyca śpi o wiele krócej, jak jestem już zmęczona ganianiem za nim, albo jak miał kiepską noc to wolę go przytrzymać przy cycu co bym się mogła zregenerować i przede wszystkim żeby Pietro wstałw lepszym humorku i się nie męczył. A tak poza tym jak on śp to i tak muszę siedzieć na dupce bo najmniejszy szelest go budzi
Nie wiem, może źle robię
|
#3753 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a, że tak wrednie spytam... może byście tak tradycji dopilnowały i zaczęły żubry podglądać?
|
|
|
|
#3754 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak serio to kuruj się No tak zasnęła A spała jak zwykle, czyli "mamo dlaczego zabierasz mi ciumka i mnie budzisz, przecież jestem zmęczona" U nas maski też się Mała boi i dlatego inhalujemy się tym dorosłym ustnikiem. Ewcia sobie go gryzie, ciamka, a ja co jakiś czas podkładam pod nosek Chociaż dzisiaj miała radochę bo za słabo wsadziłam tą rurkę i ona wyleciała i Mała sobie wdychała te powietrze ![]() Cytat:
lekarka powiedziała, że ucho się długo goi, kazała mi dmuchać przez zatkany nos, ale tylko wtedy jeśli nie miałam kataru no i przepisała spray do nosa, żeby szybciej zeszło. I faktycznie minęło i już jest wszystko ok. Ale wiem jak to wkurza strasznie Brawo za miesięcznice i ząbek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio to chociaż tyle, że się kasa nie zmarnuje. Trzymaj się Cytat:
Brawo dla Michasia! ![]() Jejku jak znajdujecie czas na seriale! Ja ostatnio pół dnia oglądałam odcinek Na dobre i na złe Swoją drogą, wnerwia mnie ten serial, a ciągle oglądam Marsi jak u Ciebie? Humor lepszy? Sarah kochana nie zadręczaj się tak wszystkim Siostra na pewno nie będzie Ci miała za zła, ale rozumiem, że Ci ciężko. Trzymaj się dzielnie!A Silver chyba wyszła do domu i pewnie ogarnia wszystko po szpitalu i cieszą się Darią. Mam nadzieję... Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-09-24 o 22:37 |
|||||
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
też się boję
Ale nie przeszkadza mi to jakoś bardzo, więc...Cytat:
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Pola już zasnęła na noc...
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-09-24 o 22:45 |
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Hje: rozumiem
![]() Ale super się moje dziecię bawi w wanience odkąd siedzi, ogląda książeczki, topi zabawki, siedzi i się bawi |
|
|
|
#3758 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w ogóle nawet w domu się boje sama być jak jest ciemno ;/A firmę próbujemy rozkręcać, raz jest dobrze raz źle i właśnie taka niestabilość ;/ Cytat:
Kochana co jest ? Głowa do góry! Kiedy będziesz w Wawie ? Może pizza znowu na polepszenie nastroju? ![]() Cytat:
![]() No Blanka jest czasem wymagająca a czasem jest mega aniołkiem więc różnie, różnie ... i dlatego nie wiem ![]() Cytat:
I Gratulacje dla Mikiego ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Debrah, ale lipton wyszedl z ta kurteczka
Nie to, ze badziewna ... kurde glupio to napisalam ... taka gumowa mi sie wydawala jak ceratka .... moja kurtala zimowa tez rozo☠☠☠na
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, a ja właśnie nigdy tak nie miałam, zawsze spływało po mnie jak po kaczce, a tutaj - prawie 3dniowe zatrucie! Masakra... Już nigdy więcej nie wypiję...
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no co tyyyy![]() Raz, że o gustach się nie dyskutuje, dwa, że sama uważam, że jest taka ceratkowa właśnie, ale zamierzam ją nosić właśnie przy deszczowej pogodzie, taka ot peleryna na deszcz. W każdym razie sama jej nie kupiłam, dostałam od t. To taka śmieszna sprawa, zawwsze gdy t. cos małej kupi to ona natychmiast przy pierwszej okazji t. jest przez nią w tą rzecz ubierana w związku z tym ostatnio gdy byłam w szkole dostałam na telefon zdjęcie małej w kurteczce owej (ze spaceru, t się małą zajmowała), a deszczu ni hu hu, wiało trochę Dla mnie ona jest do zadań specjalnych, deszczu właśnie, bo tak normalnie to jakaś taka niemiła mi się wydaje, taka szeleszcząca:P ale na deszcz pewnie niezastąpiona jest. Normalnie wolę płaszczyk czy inną bluzę grubszą bo te rzeczy są milusie. Luzik, Mała, tylko śmiać się zaczęłam jak przeczytałam, aż mnie korciło by zdjęcie mojej na wątek wrzucić w kurteczce
|
|
|
|
|
#3762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja właśnie pytałam dziś, mi "wspaniała" lekarka mówiła że spokojnie można. Cytat:
![]() ![]() Śliczna ! <3 |
||
|
|
|
#3763 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra piękne, ja spadam, bo mię zwija po nocce, oby dzisiaj była lepsza
![]() Spokojnej i w miarę przespanej nocy wszystkim
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fotela u mnie niestety niet... Dobranoc |
|
|
|
|
#3766 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Ahh Sara ma fajna wychowawczynie, poplakala sie kobitka dzis 2 razy jak zegnala sie z Sara bo od jutra Jej nie bedzie bo ma jakis zabieg, swietnie uczy matmy jest bardzo wymagajaca ale tez dobrze tlumaczy i zał po prostu a Sara dzis wieczorem plakala 2 raz i serce mi peka bo gdybym nie wyjezdzala to ani jedna ani druga by nie plakala a tak czuje sie winna, ze to przeze mnie ![]() nie radze sobie przepraszam, ze tak Wam truje ale nie mam komu sie wyzalic a jak tak sobie popisze to troche mi lepiej, tym bardziej, ze z mezem od wczoraj nie gadamy ---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- a to cos na poprawe humoru http://aleniefart.pl/6228 |
|||
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- mala jak Tobie sie snila wizyta u mnie? hje garnitur wymaga przerobek; tz odbierze go za 1,5 tygodnia najwczesniej. Czesc! Noc wspaniala, spanie 20-6 z przerwa na cyca o 2. Wczoraj i w nocy bylam slaba jak mucha, ale tz bardzo pomogl. Dzis niestety ma dyzur, ale mnie zanosi sie na zycie. Jestem ciekawa, czy jak ja jestem chora, to Yae bedzie szczepiona. Nawet jezeli nie, to pojade i ja zwaze, bo ostatni raz chyba z 2 miesiace temu wage sprawdzalam. |
|
|
|
|
#3768 |
|
Raczkowanie
|
A u nas nocne polaków rozmowy
na tapecie dadadadadadadadadadaadada dadadada och jakie to słodkie i urocze tylko że nie ta pora do gadania :/ no cóż pogada pogada i z bożą łaską może o 6 rano pójdziemy spać
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijajac surowizne, taka, ze jeszcze Ci z talerza ucieka lub wrecz zywe zjadasz (jest taki koktajl, w ktorym male rybki plywaja; podobno pozniej czuc, ze w brzuchu laskocza), glony podane na wszelkie sposoby, fermentowana soja, szaszlyki ze skory kurczaka, suszone uszy swinskie, przegryzki do piwa w postaci karmelizowanych rybek czy platow kalamarnicy, to dla mnie najwiekszym hitem sa tutejsze slodycze. Nie tylko te tradycyjne japonskie, na ktorych sie nie znam wcale, ale nasze zachodnie. I tak sa np. paluszki o smaku truskawkowym, jablkowym, ba oba te smaki sa jeszcze w wersji z budyniem, ale sa takze o smaku ryb, dan regionalnych. Podobnie z chipsami, np. przegrzebki z maslem i sosem sojowym. Ale i tak najwiekszym do tej pory hitem sa chipsy ziemniaczane w czekoladzie (mlecznej byly tak popularne, ze w tym sezonie wprowadzili w bialej). Czekolady tez bywaja w dziwnych smakach: np. rozowa niczym hello kitty truskawkowa. Podobnie jest z napojami; np. w tym roku w lecie byl ocet owocowy gazowany; ale i tak w tej dziedzinie kroluje Pepsi, ktora co sezon ma wersje limitowana, byly juz o smaku arbuza, pepsi white, ice cucumber, a uwaga uwaga w tym sa chrupki o smaku pepsi; podobno nawet jest wrazenie, ze sa gazowane. ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Jestesmy po szczepieniu; Yae nawet nie zakwilila. Wazy 7645g, wyglada jak rzepka a waga wcale nie taka duza... |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzielna Yae
![]() My nie spimy od 5 Po prostu jest czas na kopanie nogami, a nie spanie ![]() W nocy 7 pobudek, a karmienie na lezaco znow jest beeeeeee. |
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Dziewczyny my jeszcze w szpitalu jesteśmy
Nie lubię pisać na telefonie więc więcej napiszę popołudniu jak będę w domu bo Tz mnie zastąpi.
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Witam się z Wami..noc całkiem niezła, pobudka po 3..i ok.godziny gadanie...ale zamknęłam oczy i jakoś usnelismy. Dziewczyny czy Wasze dzieci podczas jazdy autem są raczej grzeczne (wtedy kiedy same prowadzicie)...ja się tak boję jechać z małym gdzieś dalej...byłam sama, tylko raz w biedronce...2km od domu... ..boje sie,ze zacznie jęczeć..płakać.Czy Mazowszanki to się kiedyś spotkają? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-25 o 07:45 |
|
|
|
|
#3774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tych specjałów to nie tknęłabym nawet palcem :/ Cytat:
![]() my jutro mamy echo serca a popołudniu okulistę
|
||
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Moja Amelka jest grzeczna zazwyczaj, mialam 3 sytuacje gdzie musialam sie zatrzymac i ją uspokajać. Ale to ze zmęczenia było i raz z głodu ;p
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
silver
mocno, napisz obowiązkowo coś więcej co u Was bo wszystkie tutaj bardzo się martwimyu nas noc znowu z milionem pobudek, wrrrrrrrrrrrrr neti ja jeżdżę z małym bardzo dużo sama, w sumie to dwa razy musiałam zjechać na jakąś boczną droge, przystanek żeby małego uspokoić, raz to była masakra Bartuś się zakrztusił ślinką a ja nie miałam gdzie zjechać ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Współczuję nocek. Moja dziś w końcu spała, tylko 3 pobudki, wyspałam się. O poprzednich nockach to nawet szkoda pisać.
Silver trzymam kciuki za Was ![]() Sarah a Ty zdecydowałaś sie wyjechać za granice ?? Bo chyba coś przeoczyłam Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3778 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
Blanka odkąd siedzi to też się bawi! Cudownie prawda? ![]() Cytat:
dzisiaj ma nie być wiatru więc może wyjdziemy ![]() Cytat:
Dzielna! Brawa za wagę. Cytat:
Mam nadzieję że szybko wyjździecie![]() Cytat:
Moja jest anty mobilną więc jak mam gdzieś sama z Nią jechać to Układam sobie podróż pod drzemkę małej. Wtedy chwilę pomarudzi a potem śpi ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() Nasza noc w miarę,standardowo pobudka o 23 i płacz z niewiadomego powodu,potem karmienie o 2,pobudka o 6.30. Szaja nie wywołuj żubra z puszczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
dzień dobry
![]() zdrówka dla wszystkich chorych nadal Dzieciaczków współczuję nocek ![]() u nas w miarę, Hania się o 2 przebudziła to wzięliśmy do siebie i spałyśmy do 7 ![]() gotuję zupkę z burakiem w końcu, bo się za niego zabierałam jak pies do jeża
|
#3780 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
watek dla zagranicznych mam:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719248 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

Czego chcieć więcej 

Nie wiem, może źle robię
Głowa i gardło mnie boli - czuję się okropnie
A chociaż pospała lepiej?
A spała jak zwykle, czyli "mamo dlaczego zabierasz mi ciumka i mnie budzisz, przecież jestem zmęczona" 

Siostra na pewno nie będzie Ci miała za zła, ale rozumiem, że Ci ciężko. Trzymaj się dzielnie!

mocno, napisz obowiązkowo coś więcej co u Was bo wszystkie tutaj bardzo się martwimy