|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Baloniku, u nas z odbijaniem wyglada dokladnie tak jak to opisalas. Nie zawsze tak bylo, zaczelo sie odkad Edek lapie wiecej powietrza przy kp (nieraz mlaska) i nie wiem jak to zmienic
A mnie wlasnie zalalo, karmilismy sie i nie zauwazylam, ze przy drugim cycku zsunela sie wkladka. Jestem cala mokra ![]() My dzis bylismy na urodzinach mojej mamy (jubileusz,,50lat). Bylo fajnie, ale jestesmy padnieci. Maly zasnal, wiec lece dalej spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edziunio Edytowane przez jakierka Czas edycji: 2013-09-25 o 04:49 |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam i ja po drugim karmieniu.
Mała zasnela mi na ramieniu po odbiciu i boję sie odłożyć do łóżka że sie obudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-09-25 o 05:01 |
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
My też po pierwszym karmieniu, karmiliśmy się o 4 i godznie zajeło mi usypianie Szymka
chyba śpi to i ja mykam choć na chwile oko zamknąć
|
|
|
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
Witam na karmieniu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
My po 1karmieniu walczymy z czkawka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4086 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja po II próbuje uspac dziecko,va mnie tak łeb boli cała noc.. a nie chce brać tabletki, bo idę tsh zrobić przy okazji...
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
witam
karmienie nniezliczone czas zacząć...syn od 3 ma problemy z brzuszkiem, wczoraj nie poszła kupa i sie meczymy, teraz rzuca sie przy piersi, chce jesc ale kupa przeszkadza ide nadrabiac |
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
No i drugie karmienie uskutecznione, młody jak zawsze o 7r o wzięty do łóżka na przytulanie i dospanie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42969109]Po 1 potwierdzam, do taksówki w foteliku.
Po 2 proszę nie demonizujcie tak tego odciagania, ze trzeba uspac dziecko, ze nie ma na nic czasu.. ja często odciagam, jak Artek leży w lozeczku i sie patrzy na karuzelke, ja do niego gadam i wszyscy są szczęśliwi. A co do czasu, gdybym go nie miała na podstawowe czynności, to bym nie siedziała ns wizazu. I owszem, miewalam okresy, gdy ściągałam na jedno, max dwa karmienia. Byłam u pediatry. Zeby jeszcze nie idą. Z rozszerzaniem diety mogę spokojnie poczekać. Artus przybiera ksiazkowo, bez szału, ale jest ok. Gdy waga będzie stała w miejscu lub słabo rosła, to wtedy pomyślimy o rozszerzaniu. Swoją droga zerknelam w swoją książeczkę zdrowia i ja jako 2 latka wazylam 11 kg, nol koment. No i najważniejsze. Na te malformacje naczyniowe dostałam skierowanie na morfologie, krzepniecie i te sprawy. Ogólnie mam to obserwować, gdyby sie powiększalo, to pomyślimy o chirurgu. Ale póki co sprawdzimy, czy to nie jest problem z krwią. I bardzo ważna rzecz: jeśli dziecko ma takie wybroczyny (małe sine które nie znikają pod wpływem dotyku), gorączkę i jest ogólnie chore, to natychmiast do szpitala, bez zastanawiania, bo to jest objaw sepsy. Pytanie do mam, których dzieciom pobierano krew: skąd sie pobiera takim maluszkom? W przychodni była dziewczynka 3 mies z taka czuprynka jak niektóre Wasze, slodziak ![]() Ja ściągam z każdej piersi po ok 15 minut, a potem jeśli leci, to sciagam dalej, już na przemian. Całość w zależności od ilości pokarmu 0,5-1 h. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]u nas zależy gdzie pobieraliśmy albo z główki albo z zewnętrznej części dłoni lepiej znosi z główki i ja też tak wole, ale tozazwyczaj w szpitalu tak pobierają u mnie Cytat:
![]() ja mam 68, myślałam 74 kupić i chciałam, ale teściowa kupiła to odpuściłam i się poteem okazało że ona kupiła na 2 latka ![]() Cytat:
tak jak dziewczyny piszą kupuj inhalator ja kupiłam już w ciąży i wzięłam jakiś z all za 100zł Cytat:
|
|||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzoan dziekuje za pamiec. Wczoraj nie mialam weny na pisanie. Po poludniu po karmieniu chcialam wstac i nie wiem jak to zrobilam, ze mala glowka o stol uderzyla. Lekko bo nawet sinca czy guza nie ma, ale co sie obie naplakalysmy to juz nasze. Myslalam ze oszaleje, jak ona mi tak dzisiaj na szczepieniu bedzie plakac to bede wyla z nia. Potem w tv mowili o tej 3 miesiecznej dziewczynce to mialam jeszcze wieksze wyrzuty sumienia za moja nieuwage. Szykuje Malgosie do szkoly. Snila mi sie Oliath dzisiaj musze chyba smsa jej wyslac bo widze ze sie nie odzywa. Maz wrocil o 6 rani z pracy i mowi ze przymrozek byl! Jak ja nie lubie zimna! Aha dla tych co uzywaja aplikacji przy karmieniu dzieci i zaznaczaja pory jedzenia. Znalazlam wczoraj aplikacje Feed baby i tam mozna dodatkowo wage i wzrost dziecka wpisywac, wiek sam sie ustawia i dodatkowo jak beda wprowadzane stale pokarmy to tez mozna zaznaczyc co i ile dziecko zjadlo. Jest za free. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-09-25 o 07:39 |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś idziemy na szczepienie, więc proszę o kciuki.
Mała mi wstała, ale nie płacze o jedzenie. Więc tule ja i czekam aż zglodnieje. Haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam ochotę w łeb dać tztowi
od dobrych 3 tygodni mi codziennie gada o drugim dziecku juz w następnym roku, zeby Tomek miał "zioma" pomijam fakt, ze zawsze byłam zdecydowana na jedno, a teraz dopuszczam myśl o drugim ale za jakieś 6-7 lat,a. Ten mi kręci dziurę w brzuchu ze to zbyt duża różnica wieku bla bla bla. Tłumacze mu jak krowie na rowie, ze chce skończyć studia, musi nam sie sytuacja finansowa ustabilizować i musimy przede wszystkim przejść na swoje to NIE ! Ja pierdziu niech zajmuje sie jednym jak należy i niech miedzy nami bedzie idealnie nie przez tydzień,miesiąc, dwa tylko na stałe, to wtedy bedzie ten czas wg mnie ![]() A moja teściowa.. Dawno o ńiej nie było, co? chodzi zakatarZona i chora i wczoraj pyta teścia, czy Tomek sie nie zaraził, on na to, ze nie, to o a :JAK MA SIE ZARAZIĆ to i tak sie zarazi no myślałam, ze mi witki opadna.. Wychodząc z domu wieczorem zabronilam jej nawet Blizac sie do wózka na 3metry. I tak go nie uchronię oś chorób przez całe życie, ale póki jest malutki i zdrowy to niech mi nie stoi nad nim i nie ciumka ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Mela ide szukać tej aplikacji, brzmi pomocnie
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Kupiliśmy czopki paracetamolu 50 mg na szczęście się nie przydały ![]() Misiaczka- Witamy się z Ptysiem o poranku. Gorączki ani marudzenia nie było
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Mela sciagam ten program. Zobaczę czy mi sie spodoba.
Ja przez 7 tygodni zapisywalam sobie na papierze ile mała mi jadła, jak długo, z której piersi, kiedy pieluszka mokra itp. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Taribari sciagne kilka i zobaczę który program mi najbardziej przypasuje.
Widzę se baby nursing tez wygląda w miarę czytelnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nie wazne co zjem to i tak problem rano wiec sie zastanawiam czy jedzenie wpływa na te problemy [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42971597]No to moja mama z kolei wiecznie mnie strofuje: jedz! Po czym nie dodaje: żebyś miała siłę/energię, o nieee... tylko: żebyś miała wartościowy pokarm....[/QUOTE]moja to mnie super wspiera, czasami jest coś że przesadzi, ale ogólnie zawsze mogę liczyć na nią, ma bardzo dużą wiedzę bo troche nas było i ma z czego czerpać a teściowa to twierdzi że piotruś jest za mały i za mało go karmie, nie może pojąć do tej pory że to wcześniak Cytat:
dla dzielnego pacjentaCytat:
![]() Cytat:
przeciw kolkom to ja: -pije koper włoski, rumianek -masaż brzuszka ma ze 4x dziennie -kłade na brzuszku Cytat:
mogłabym poematy pisać o tym jak mnie wkurza i co mi przeszkadza, ale cóż... i tak pewnie mnie nazywa wyrodną matką jak ja się nie wzruszam płaczem (ja wiem kiedy moje dziecko płacze z jakiegoś powodu, a kiedy chce coś wymusić) |
|||||
|
|
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo
Wyobraź sobie że moja mama, jak była u mnie przez dwa tygodnie, to zdarzyło sie jej do sary powiedzieć ,moja córeczko, Fajnie co? A jak raz mała bardzo zaplakala to matka do mnie taki test :,uszczypnelas ją, czy co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znowu będziesz mogła jeść wszystko A teściowa dość dziwnie podchodzi do sprawy. Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry Robaczek się budzi ale mam nadzieję, że pozwoli mi nadrobić resztę ![]() Wczoraj zaliczyliśmy szczepienie. Franek uśmiechał się do wszystkich, zaczepiał panią Jadzię od szczepień, która w pewnym momencie schyliła się aby się wkłuć a on do niej taki piękny uśmiech a zaraz lekki płacz. Potem już jak widział jej zbliżenie to nie było już mu do śmiechu, ech i jak tu ufać ludziom W każdym razie pięknie zniósł wczorajsze szczepienie ![]() Waga robaka jednak nie spadła a wyniosła 7050g a ja myślałam, że chudnie, bo zrobił się taki lekki, pucki znikły, brzuszek zmalał Za to chyba wszystko poszło w długość, aż boje się że w gondoli zimy nie przejeździ Zakupiłam ubranko do chrztu, załatwiłam sprawy u księdza... I to byłoby na tyle ![]() Franuś woła.... |
|||
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Jest za free i jest super. A! I mozna wstawic fote dziecka i mozna ta appka sie podzielic z kims innym kto ma smartphone np. Z Tz zeby wiedzial co i jak lub z pediatra ![]() :kciuki; za szczepienia. Nie slyszalam o tym 3mce dziecku. Gdzies mi to umknelo. Moze to i lepiej Czy te dziecko nie zyje? Nie mam slow do takich ludzi. Na co to dzieci miec. Jak ktos czuje, ze nie daje rady to niech odda do szpitala do domu dziecka. Boze swiat jest zly. Jedna matka walczy o zycie i zdrowie swojego dziecka i oddala by zycie i serce jej krwawi, a jakas druga suka nie docenia tego co ma. Ile kobiet nie moze miec dzieci to koszmar. Na samyn wizazu sa setki dziewczyn i watkow o staraczkach takich jak niegdys ja. A wiecie jak ciezko jest zaadoptowac w USA dziecko? Jest to prawie niemozliwe. Popier.dolony system, a ile dzieci czeka na milosc. Boze wyc mi sie chce ![]() A ja bym wlasnie bardzo chciala zaadoptowac. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
A teściowa mówi do malej, jak ta płacze i sie wierci po angielsku: stupid girl.
Aż mnie nosi i juz nie raz odpowiedzialam jej że ona nie jest glupia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2
Cytat:
|
|
#4104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuje cysty, ale w sumie dobrze że wykryta Cytat:
![]() a z teściową to u mnie jest podobnie tż swoją mamę strofuję i mówi że babka źle mówi/robi itp. ja czasami też się włączam, ale rzadko ogólnie zostawiam to jemu Cytat:
Cytat:
musisz mieć siłę później biegać za dzieckiem Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paracetamol w czopkach.
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Ja pierdziu nasrane niektore maja ![]() Moja ciagle gada, ze maly ze wszystkiego wyrasta. Ze gondola za mala na niego juz, a ostatnio ze fotelik za maly Dopiero pozniej wpadlo mi ze moglam powiedziec, ze no za maly i babcia ci kupi nowy wiekszy ![]() Ale powiem jej jeszcze. A i smoczek mu nos do gory podnosi i bedzie mial taki zadarty jak swinka ![]() A ostatnio jak bylismy to w ogole sie malym nie za bardzo zainteresowala bo cos tam na ogrodzie robila. A potem mowi "o juz jedziecie bo bys mi synu pomogl basen zakryc" Tz do niej ze nie sorry nie ma juz czasu. To jest standard. W domu Tz brat , tesciowej przydupas, ale moj Tz musi cos zrobic pomoc bo oni "czasu nie maja i ciezko pracuja" a moj Tz sie obija i nic nie robi Ostatnio przyszla i dala malemu rampersa za malego z kapturem, ktorego w ogole sie nie da przez glowe zalozyc i t-shirt wszystko z krotkim rekawem gdzie juz wiadomo ze maly rosnie i jesien idzie A to wszystko zapakowala w torebke z napisem happy bday i jeszcze w papier UWAGA! po kielbasie, ale to nic.Moja szwagierka dostala prezent zawiniety w gazete Myslalam ze je.bne na zawal ze smiechu. En- Tz ma troche racji, ze duza roznica wieku, ale Twoje argumenty sa bardziej na nie. A tesciowa no comment ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
En... z tym drugim Dzieckiem to u nas tak samo tylko na odwrót
![]() A co do batystowych czapeczek to nie wiem co macie do tego My mieliśmy batystowe koszulki na początek i Młody nie narzekał, że chodzi niemodnie ubrany![]() Młody Mamie zrobił dziś niespodziankę... Jak poszedł spać tak zapomniał obudzić się na jedzenie W pewnym momencie tak mi pierś rozrywało, że poszłam wyjęłam z łóżeczka i nakarmiłam- a Dziecko się nie obudziło...Po karmieniu ściągnęłam jeszcze 100 ml i poszłam spać bo co miałam zrobić ![]() Iwona Glut też się krztusi bo Mu za szybko leci Możesz odciągać ręcznie jak nie masz laktatora Ja mam a i tak ściągam ręcznie jak potrzebuje bo laktatorem mnie boli
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Baloniku ja jak podnosze do odbicia to jest krzyk i ciągnie główkę do tyłu. Jak sie odbije to od razu spokój.
Domi kciuki zacisniete za szczepienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mnie najbardziej wkurza?
![]() To, że Teściowa mnie irytuje Ona ma swój świat i ja mam swój świat i te nasze światy niestety nigdzie nie mają wspólnego styku, jesteśmy do siebie tak podobne pod względem charakterów, że nie ma opcji co by to pogodzić (jestem bardzo konfliktowym typem )I wszystko co ona mówi i robi mnie irytuje! Ale prawda jest taka, że ona tak naprawdę nie robi nic złego I tak na dobrą sprawę wbrew pozorom zawsze można na nią liczyć, zawsze pomoże i nawet jeżeli miałaby sobie od ust odjąć i tak nam odda... Ech i jestem tego świadoma, że ona chce dobrze i w ogóle a mimo wszystko złości mnie to... Kurde jaka ja jestem głoopia Jestem nienormalna, że to napiszę i chyba mam przypływ uczuć wyższych ale mimo, że nie przepadam za swoją teściową to ona fajna jest ha ha ha ha ![]() Moja głoopota naprawdę sięgnęła zenitu
|
#4110 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ola robi kołyske dla lali i to pewnie jej duzo czasu pochłania Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla dzielnego pacjenta i resztę sprawCytat:
Cytat:
ufff nadrobiłam wszystko, dziecko zasnęło mi na brzuchu, można odłożyć i śniadanie robić |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

od dobrych 3 tygodni mi codziennie gada o drugim dziecku juz w następnym roku, zeby Tomek miał "zioma"
pomijam fakt, ze zawsze byłam zdecydowana na jedno, a teraz dopuszczam myśl o drugim ale za jakieś 6-7 lat,a. Ten mi kręci dziurę w brzuchu ze to zbyt duża różnica wieku bla bla bla. Tłumacze mu jak krowie na rowie, ze chce skończyć studia, musi nam sie sytuacja finansowa ustabilizować i musimy przede wszystkim przejść na swoje to NIE ! Ja pierdziu
Mój osobisty doradca laktacyjny od siedmiu boleści, czerpiący wiedzę z gazetek maminych z 2006r czytanych w wc
- aby nie miała powodu do płaczu w tych godzinach

od 18 do 20 płacz. Noszenie na rękach, buzi, śpiew nic nie pomaga
12.06.2010
I tak na dobrą sprawę wbrew pozorom zawsze można na nią liczyć, zawsze pomoże i nawet jeżeli miałaby sobie od ust odjąć i tak nam odda... Ech i jestem tego świadoma, że ona chce dobrze i w ogóle a mimo wszystko złości mnie to...
żeby obyło się bez leczenia!