|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Xal - juz któryś raz zauważyłam ze jak cytuje hurtowo to mi Twój post wycina .. Pytalas o śliwki , jadlam świeże wegierki. Ile ? Cieżko mi powiedzieć bo jak sie dopadlan to mogłam cały kg zjeść, ale starałam sie to rozkladac na cały dzien i dawkiwac mniejszymi porcjami
Komiksowa- nie łap mnie za słówka :P jesteś najlepsza mamusia dla swojego synka i nie musisz sobie niczego rekompensowac ![]() Dzięki dziewczyny za rady-jutro jak nie zniknie to jadę do lekarza. Myślałam o smarowaniu sudocremem ale boje sie tak na czubku żeby cewki nie zatkac.. |
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
to fakt, dziadek świetny!! życzyłabym sobie aby wszyscy tak mówili
|
|
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh czy Was tez przytlaczaja wiadomości? codziennie kolejne skatowane dziecko dzisiaj trzymiesięczne. nie wiem co takie dziecko mogloby zrobić żeby je uderzyć. plakac? ehhh.
|
|
|
|
|
#2644 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas ostatnia była dwa tygodnie temu Tylko jakieś małe kleksy się pojawiają. Nie wiem, ona chyba wszystko przetrawia, bo brzuszek jej nie dokucza, przybiera ładnie - w ostatni tydzień 130 g, jedyne co, to nie wiem, czy jej bączki powinny być bezwonne, czy takimi śmierdzioszkami, jak są...?Lecę dalej nadrabiać
|
|
#2645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() hmm ciekawa jestem jak moja Hela by takie przemywanko zniosła. Jej z pysia tak pięknie pachnie mleczkiem |
||
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Komiksowa - brrrrr. okropna przygoda. cale szczęście, ze nikomu nic się nie stało. jak dobrze, ze Mieszko ma porządny fotelik.
oby babie wlepili konkretny mandat, a jej maz...wstyd naprawdę. |
|
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witamy
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek, jak był mniejszy to zasysał mi gazik i spijał wodę a teraz gryzie mi palec ![]() wczoraj się z niego uśmialiśmy ma grzechotkę, pluszowego słonia no i dałam mu blisko buźki trąbę, ugryzł ją, skrzywił się jakby cytrynę liznął ale twardo trzymał wariat mały
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-09-24 o 22:47 |
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie codziennie obiecuje że będę ćwiczyć, ale jutro już środa więc się nieopłaca...zacznę od poniedziałku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie cwicze
chyba, że liczą się codzienne powroty że spaceru z Młoda na rękach i to prawie biegiem ![]() To jest straszne. Naprawdę co się z tymi ludźmi dzieje. Co oni muszą mieć w głowie. |
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie ćwiczę
Cytat:
a jak fajnie ciągnie go za uszy![]() zmykam dobranoc
|
|
|
|
|
#2653 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
raczej jaka bestia musi byc dorosly"rodzic" zeby taka krxywde zrobic dziecku obojetnie czy swojemu czy nie zatluklabym wrrr Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
eeee zamuast klucic sie zaproponuj tz wspolna zabawe z wibratorem hehe Cytat:
ja siebue tez nie ale dzurcko koniecznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam z hippa suprr pachnue i konststencja fajna a D uzywalam "la posay " jakos tak duprr bym w aptece kupowalam ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Komiksowa szczescie w nieszczesciu ze Wam nic sie nie stalo i to najwazniejsze ![]() Cytat:
http://www.choroby-skory.ilekarze.pl...010-09-20.html Cytat:
Tz kupil.bobodent cxy jakis tak na dziasla sprawdzilam skkad jest bez cukru oby pomoglo.bo to mi przypomina nasze pierwsze 3 mc darcie sie ,suszareczke, buhanie:banghead: M. Zasna o 21 chyba juz sie przestawil na czas zimowy heee Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mel B: bums( poślady
), abs i brzuchyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ahahah super !Cytat:
![]() Ehhh Tymek dzisiaj przechodził samego siebie.. momentami się darł jakbym go obdzierała ze skóry.. Obrzygał mi 2 bluzki a potem już spokój ![]() Za to jak poszłam z nim do szkoły po średniego to walną kupala po same plecy a ja durna istota chusteczek nie wzięłam Tak więc ręczniki papierowe od pani dyżurnej i na szkolnym korytarzu doopke przebierałam i biegusiem do domu Na koniec tego jakże fantastycznego dnia dostałam @
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
Color dobrze, że pieluszkę miałaś
Moje dziecko przed chwilą się obudziło, dostał cyca, ładnie pojadł ale się wiercił jakoś, więc go odbiłam i mi się obudził, owinęłam ciasno kocykiem a ten na mnie patrzy z wielkim bananem no ale zgasiłam lampkę i chyba śpi bo nic się nie odzywa ![]() lecę spać
|
|
|
|
#2656 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie polecam pokoju dla mamy z dzieckiem w Złotych Tarasach, obraz nędzy i rozpaczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla mamy ![]() Nie zacytowało mi wszystkiego, Komiksowa, dobrze, że nic Wam się nie stało!
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i te dziaselka na wierzchu, hehe. uroczy widok. ciekawe co jej się snilo
|
|
|
|
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
I zazdroszczę troszkę ![]() Ja też nie ćwiczę ![]() Cytat:
2 tygodnie i jak znam życie, jeszcze z co najmniej tydzień poczekamy na kolejną ![]() W końcu nadrobiłam, można iść spać, a pewnie niedługo się córcia obudzi Dobranoc
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ale.poza tym super. szkoda tylko, ze to jedyny taki fajny pokoj "rodzinny"na jaki trafilam.
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
U mnie w mieście nie jest tak na bogato, z mikrofalą itp., ale jest w porządku - ładnie, czysto, wygodnie Ale i tak rzadko korzystam.
|
|
#2661 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz częściej zastanawiam się nad tymi gwiazdkami...ciekawe ile producenci musza posmarować żeby je zdobyc ![]() http://allegro.pl/romer-king-plus-ze...544917613.html ten ma niby 4 gwiazdki od 2008 roku cybex tez 4 http://allegro.pl/fotelik-cybex-juno...542009544.html szczerze to chyba wolalabym jednak fotlik 9-18 niż 25...a wśród nich wybor dość okrojony. http://allegro.pl/recaro-milano-15-3...551414937.html adac 2011... i bądź tu człowieku madry. jak ktoras znajdzie liste 2013 podeślijcie ![]() a 9-36 to już w ogole kosmos... ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Cytat:
zauwazylismy, ze basen naprawdę malej dużo daje. swietnie sobie radzi w wodzie, fika nogami prawie jak do zabki pięknie trzyma glowe nad woda. już nie ma takich drgan jak jeszcze miesiąc temu. może to kwestia rozwoju, ale widzimy, ze jej miesnie naprawdę dużo lepiej funkcjonują. glowa już tak pięknie kreci ![]() KUPCIE SOBIE TE PILECZKI Z KOLCAMI I BAWCIE SIE W WANIENCE CHOC PRZEZ CHWILE 0 stymulacja całego ciala, dloni. fajna sprawa. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
w sumie głupek jestem, bo Justys mnie uswiadomila, ze ketonal mogłam dowoli przyjmować, w końcu po cc tez go podawali...ale apap tez dal rade :Pa gdybyście widzialy miny lekarzy, gdy pytali "przyjmuje pani dlugotrwale jakies leki?" TAK WITAMINY DLA CIEZARNYCH I KARMIACYCH anestezjolog tez jakas z innej bajki, bo przed operacja wyskoczyla z tekstem "zadam pani niedyskretne pytanie. ten mocz to pierwsze siku dzisiaj i srodkowy strumien?" yyy nie wiem co w tym niedyskretnego w ustach lekarza a koleżanki pytala niedyskretnie czy robi czarne kupy i skad wie, ze nie ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
![]() a historia w lesie - brrr. trzeba było dzwonic po policje. choćby ich mieli tylko wylegitymować. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2662 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale uznanie w oczach tesiowej fiu fiu bezcenne! moja tez ostatnio ciagle mnie wychwala - nawet się jej Nela w pozycji brzuszkowej zaczela podobać ![]() już nie jestem terrorystka.---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
) mój tz to chyba plakalby za swoja nowa zabawka także dzielna jesteś!---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- opowiadaj jak się sprawdza ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Cytat:
![]() Nela dostala nivea, ja kupiłam babydream i hippa poluje na topfer i welede, ale to tak dla spróbowania i pewnie cala rodzina będziemy się smarować pat&rub nie widziałam chyba nigdzie.---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
znajoma chodzi i bardzo sobie chwali - pada na pyszczek szybciej niż po fitnessach itd. hehe. ja to chyba polamalabym i "się" i rure ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
nocne zabawy wibratorem po klotni z mezem ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
ledwo się trzymala na rekach, bo nia bujalo, ale uśmiech od ucha do ucha. wygladala jak statek z peryskopem ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- ja tez do tej pory...bo od wczoraj krece glowa i już nie wyglądam jak debil z broda przy klacie ![]()
|
||||||||
|
|
|
#2663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam pytanie odnośnie karmienia - tak w temacie naszych dyskusji. uparlas się przy drugim dziecku, ze będziesz karmic? czy już bylas bardziej swiadoma co i jak? hehe kolejna osoba, która mowi, ze jedno dziecko jest przeciwieństwem drugiego az chce się sprobowac... ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
ekstra. napisz im miłego maila albo jakiś komentarz na fb, niech wiedza, ze mamuśki doceniają ich starania...---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- nadrobiłam i znow mamy noc dziura po rurce, okropnymi szwami (15). pojechala zdjąć szwy (bo nie pisałam Wam, ale jako jedyna dostałam rozpuszczalne i nie wiem czym sobie na to zasluzylam) i dostala ochrzan od babki w poradni, bo jeszcze za wcześnie i na wypisie to sobie takie głupoty mogą pisać...ma przyjechać za tydzień. psikac octaniseptem i wietrzyć, a nie opatrunek. zatem hmm, jutro się uwolnie i zobaczymy co to będzie. trochę się boje takiej bezpośredniej ekspozycji przy Neli, bo ona ma dziwne pomysły na zajecie rak. kolorowych! |
||||
|
|
|
#2664 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Jakuego mam cwaniaka w domu to glowa mala. Wczoraj pojechalam k8lka sotaw zalatwic i Niki został z opiekunka. Miala mu dac mm bo postanowilam nie bawic sie w takich sytuacjach ww odciaganie. Bylam poza domem przez 5 godz i w tym czasie Niki nie zechcial jesc a w nocy jak poszedl spac o 20 to wstal ba jedzenie o 22, 23, 24,1, 2, 3 i 5.30
Jak wczoraj byl znajomy u nas to pytal czemu on jest taki ruchliwy, raczki i nozki tylko mu lataja, stwierdził ze mi wspolczuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
ja mam Mc priori od 9 kg pewnie na wiosne go wsadze dopiero bo chce zeby jak najdluzej w tym pojezdzil no chyba ze glowa mu wyjdzie po hee ten fotelik mam po siostrzencu i spisywal sie super oczywoscie nie testowany podczas stluczki i oby tak zostalo ![]() Cytat:
M. Zasna o 21 i wstal o 6:19 nocka przespana pierwszybraz chyba a moze drugi hii Tz pojechal na lotnisko do berlina wiec zmuszona jestem D. Zawiezc do szkoly razem z M. A na dworze 3 stopnie:banghead: Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z karmieniem już lepiej, daję troszkę rzadziej i ... ładniej zjada a nie rozgląda sie po paru łyczkach po pokoju, może tak spróbuj. Zasypianie też nam się popsuło, ale ja przestawiam z plecków na brzuszek. Cytat:
![]() To ja poleciałam wiekszym kalibrem bo suszone. Może się ureguluje.---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Jak to zrobiłaś? Moja włączyła gadulca 6 rano, usypianie na nic, przełożyłam na brzuszek, wyoglądała wszystko co można i padła ... Może jak uda się pospać rano dłużej niż zwykle to później pójdzie spać, jutro później wstanie .... i tak powoli przestawimy się na czas zimowy ![]() Zerknę dzisiaj. Od samego patrzenia też spadają cm? ![]() Cytat:
![]() Ja się już składami nie sugeruję, no, może tylko wspomagam, bo akurat mojej hipp nie bardzo leżał ... Z kremów na lato miałam ziajkę (babydream masakra przy smarowaniu, a też coś nie tak było z buźką) i chyba poszukam z tej firmy na zimę. Kuzynka miała niveę, ale się boję bo dzieci różnie na to reagują.
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moja córka kolejny raz uznała, że po jedzeniu ok. 4 nie pójdzie już spać... Dopiero mąż jakoś ją spacyfikował, ale o 6 musiał wstać i krótko potem mała też się obudziła.
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
dostane w rossmanie takie saszetki mm?
kurcze coś mnie laktator nie lubi, ściągnęłam 50 ml, zapomniałam w nocy wstać się wydoić i watpie bym coś ściągneła do 12 ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- barwniczku a mały nie płakal z głodu przez te 5 godzin? chciał sobie w nocy zrekompensować Twoje wychodne pewnie jak zombi dziś będziesz
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko ładnie spało od 7 do 7 z jedną pobudką ok 3,4 a teraz padł ok 19, dojadł o 20,23.30, 3 i o 6 wstał ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ładnie Ci spał, może dzisiejsza noc to wyjątek Moja przed 21 to rzaaaadko chodzi spać i nie ma szans, żeby spała 12h, jeszcze z jedną pobudką. Marzenie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

fajny lewek. super, ze tylu dzieciakom forumowym zrobiłam prezent 

dzisiaj trzymiesięczne. nie wiem co takie dziecko mogloby zrobić żeby je uderzyć. plakac? ehhh.

dla Was karmiących...ale ciekawe, co byście zrobiły, gdyby Wasze pociechy w 2 tyg. po wyjściu ze szpitala przybrały tylko 10 gram, zaliczając po porodzie ekstra spadek. Mnie już wkurza to licytowanie się czy kp czy mm. Niektóre z nas nie mogą karmić i tyle i żaden doradca laktacyjny z g.ówna sznurka nie ukręci
Tylko jakieś małe kleksy się pojawiają. Nie wiem, ona chyba wszystko przetrawia, bo brzuszek jej nie dokucza, przybiera ładnie - w ostatni tydzień 130 g, jedyne co, to nie wiem, czy jej bączki powinny być bezwonne, czy takimi śmierdzioszkami, jak są...?

wstyd mi

no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści