Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-24, 22:23   #2641
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Xal - juz któryś raz zauważyłam ze jak cytuje hurtowo to mi Twój post wycina .. Pytalas o śliwki , jadlam świeże wegierki. Ile ? Cieżko mi powiedzieć bo jak sie dopadlan to mogłam cały kg zjeść, ale starałam sie to rozkladac na cały dzien i dawkiwac mniejszymi porcjami

Komiksowa- nie łap mnie za słówka :P jesteś najlepsza mamusia dla swojego synka i nie musisz sobie niczego rekompensowac

Dzięki dziewczyny za rady-jutro jak nie zniknie to jadę do lekarza. Myślałam o smarowaniu sudocremem ale boje sie tak na czubku żeby cewki nie zatkac..

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:24   #2642
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez dostaliśmy ale na tz. pamiętam, ze najpierw zarejestrowałam się na siebie i nie dostałam maila, wiec sprobowalam na niego i gładko poszlo. jeśli dostaniemy podwojnie to będzie na prezent fajny lewek. super, ze tylu dzieciakom forumowym zrobiłam prezent

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

jaki wspanialy dziadziuś!!! słuchaj go, bo madrze gada
jesteś super ciotka

to fakt, dziadek świetny!! życzyłabym sobie aby wszyscy tak mówili

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:25   #2643
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
masakra

Przypomniało mi się. Wczoraj moja mama pojechała na działkę porobić to co się na działce robi. To taki ogród działkowy. Przyjeżdza do domu i mi opowiada, że spacerowało się alejkami dwóch chłopaków takich 23 lata na oko i dziewczyna. Wszyscy pijani, ale laska najbardziej. No i moja mama tak ich obserwuje, obserwuje. Wymieniają się butelką z wódką i nagle ta laska mówi o tam.Pokazała ręką i poszli wszyscy w krzaczory. Dymali ją tam ile wlezie. Mama mówi, że tylko jej głowę widziała jak podskakiwała. Masakra
az mnie zatkalo. masakra...

ehh czy Was tez przytlaczaja wiadomości? codziennie kolejne skatowane dziecko dzisiaj trzymiesięczne. nie wiem co takie dziecko mogloby zrobić żeby je uderzyć. plakac? ehhh.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:30   #2644
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Dziś zadzwonił TŻ, przystawiłam tel do małej i do niej gadał. A ta biedna kręciła głową i szukała tatusia a później w płacz. Płakała pół godz kurde ja to się bałam że zapomni o tatusiu przez tydzień a ta chyba tęskni.
Jak słodko

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do kp... dla Was karmiących...ale ciekawe, co byście zrobiły, gdyby Wasze pociechy w 2 tyg. po wyjściu ze szpitala przybrały tylko 10 gram, zaliczając po porodzie ekstra spadek. Mnie już wkurza to licytowanie się czy kp czy mm. Niektóre z nas nie mogą karmić i tyle i żaden doradca laktacyjny z g.ówna sznurka nie ukręci
Nasza 5 dni po wyjściu ze szpitala spadła z wagi o 100 g, owszem, wprowadziliśmy dokarmianie mm, ale zawsze po cycu, okazało się, że mała nie umie ssać i trzeba było z nią ćwiczyć Cała walka trwała długo i wiem, że bez dobrej doradczyni laktacyjnej by się nie udała.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja też idę spać,
mój Niki bardzo interesuje się jedzeniem, to jest taki maly pulpecik i podejrzewam jakbym mu dala zjeść cokolwiek dorosłego to by zjadł i wołał o więcej, ostatnio ma manie żeby pić wodę z wanienki, wygina głowę w każdą stronę byle by troche popić
U nas to samo

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale przecież tu się nikt nie licytuje, nie rozumiem o co chodzi
to jak kto karmi jest jego indywidualną sprawą i na pewno nie jest to wykładnik "lepszej" "gorszej" mamy...
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Banka a co ja mam powiedziec jak w poczekalni dziewczyny caly czas puszczaly pawie :brzyda l:

Cytat:
ledwo zdążyłam przebrać Małego po nocy. Wymyśliłam mu piękną stylizacje..
a tu poszło kupskooo
ale jakie piękne, aż po samo pachy, zafajdane wszystko, nie wiedziałam jak mu bodziaki zdjąć żeby jeszcze głowy mu nie upierdylić w tej żółtej papce
no i to się nazywa kupa z rana to lubię, dawno u nas takiej nie było
Mieliśmy iść na spacerek, ale mam w domku sporo roboty, więc spacer musi trochę poczekać
Zazdroszczę kupy U nas ostatnia była dwa tygodnie temu Tylko jakieś małe kleksy się pojawiają. Nie wiem, ona chyba wszystko przetrawia, bo brzuszek jej nie dokucza, przybiera ładnie - w ostatni tydzień 130 g, jedyne co, to nie wiem, czy jej bączki powinny być bezwonne, czy takimi śmierdzioszkami, jak są...?

Lecę dalej nadrabiać

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:39   #2645
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Przemusiowe dwa myje każdego wieczoru silikonową szczoteczkę na palec. uwielbia to i chichra się jak wariat niedługo kupię jakąś pastę do ząbków

a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy?
Ja kupiłam Linomag przed porodem to to chyba też na chłodniejsze dni

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
coraz więcej mam zza krzaków cześć
o wielocytowaniu było 150 razy to ten przycisk między cytuj a odpowiedz zaznaczasz przy interesujących Cię postach (chyba max 10 można, później wcina resztę), klikasz odpowiedz i komentujesz
Tak, w środku Język, podniebienie, dziąsła i policzki od środka zwilżonym w przegotowanej wodzie gazikiem

myślę, że to bardzo ważne zwłaszcza u dzieciaczków które piją mm ale przy kp też warto
a ja też nie wiem jak się wielocytuje więc będę pisać tak jak umiem i mi nie przetłumaczysz

hmm ciekawa jestem jak moja Hela by takie przemywanko zniosła. Jej z pysia tak pięknie pachnie mleczkiem
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:40   #2646
diabli
Zakorzenienie

Komiksowa - brrrrr. okropna przygoda. cale szczęście, ze nikomu nic się nie stało. jak dobrze, ze Mieszko ma porządny fotelik.
oby babie wlepili konkretny mandat, a jej maz...wstyd naprawdę.
Stary 2013-09-24, 22:42   #2647
deb
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki i witaj

to następnym razem dasz mi namiary
nie w aptece, na allegro. pytałam w kilku aptekach ale nie było albo były takie duże. w aptece na Piotrowickiej jest w komplecie z pastą (od 6 miesiąca) po 19,90 - tylko ja nie kupowałam bo P. przyzwyczaił się do takich mniejszych i zamawiałam przez allegro za 6 zeta (wzięłam od razu 2)
to pozostaje mi poszperać na all, będę coś zamawiać za jakiś czas więc muszę pamiętać i o tym.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witaj
Pewnie, że przyjmiemy

Właśnie mi mama mówiła, że ciotka z moją kuzynką jeszcze niedawno do dermatologa chodziła bo miała ciemieniuchę dalej a ma 14 lata wiec nie wiem
14 lat? to chyba niemożliwe
Stary 2013-09-24, 22:42   #2648
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Ja kupuję emolium krem specjalny, mam przetestowany przy starszej córce.
Witam się z Wami cytując
Do tej pory Was podczytywałam, również na poczekalni. Nie włączałam się w rozmowy, bo pewnie rzadko kiedy zdołam coś napisać (no chyba że nauczę się wielocytowania), ale mimo to ... przyjmiecie?
Pewnie, ze tak witamy
Stary 2013-09-24, 22:44   #2649
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a ja też nie wiem jak się wielocytuje więc będę pisać tak jak umiem i mi nie przetłumaczysz

hmm ciekawa jestem jak moja Hela by takie przemywanko zniosła. Jej z pysia tak pięknie pachnie mleczkiem
a pisz jak chcesz

Bartek, jak był mniejszy to zasysał mi gazik i spijał wodę a teraz gryzie mi palec

wczoraj się z niego uśmialiśmy ma grzechotkę, pluszowego słonia no i dałam mu blisko buźki trąbę, ugryzł ją, skrzywił się jakby cytrynę liznął ale twardo trzymał i tak kilka razy wariat mały

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-09-24 o 22:47
Stary 2013-09-24, 22:47   #2650
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witaj
Pewnie, że przyjmiemy

Właśnie mi mama mówiła, że ciotka z moją kuzynką jeszcze niedawno do dermatologa chodziła bo miała ciemieniuchę dalej a ma 14 lata wiec nie wiem
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Zrobiłam MelB brzuch, poślady i abs zainsiprowana color. O masakra, jutor nie wstane:P

ide się kapać i spać
ps. wybiorę się na pole dance zobaczyc czy mi to pasuje
O kurcze udało mi się zrobić wielocytowanie
Ja sobie codziennie obiecuje że będę ćwiczyć, ale jutro już środa więc się nieopłaca...zacznę od poniedziałku

Cytat:
Stary 2013-09-24, 22:48   #2651
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
czy ja jako jedyna nie ćwiczę? wstyd mi
Ja też nie cwicze chyba, że liczą się codzienne powroty że spaceru z Młoda na rękach i to prawie biegiem
Cytat:
ehh czy Was tez przytlaczaja wiadomości? codziennie kolejne skatowane dziecko dzisiaj trzymiesięczne. nie wiem co takie dziecko mogloby zrobić żeby je uderzyć. plakac? ehhh.
To jest straszne. Naprawdę co się z tymi ludźmi dzieje. Co oni muszą mieć w głowie.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 22:54   #2652
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ja też nie ćwiczę

może znów się odmieni
Ja też nie ćwiczę

Cytat:
a pisz jak chcesz

Bartek, jak był mniejszy to zasysał mi gazik i spijał wodę a teraz gryzie mi palec

wczoraj się z niego uśmialiśmy ma grzechotkę, pluszowego słonia no i dałam mu blisko buźki trąbę, ugryzł ją, skrzywił się jakby cytrynę liznął ale twardo trzymał i tak kilka razy wariat mały
Moja też ma grzechotkę pluszowego słonia, takiego dużego z metkami i już długi czas atakuje jego trąbę, ten plusz już taki zużyty się na niej zrobił a jak fajnie ciągnie go za uszy

zmykam dobranoc
Stary 2013-09-24, 23:08   #2653
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
az mnie zatkalo. masakra...

:banghead:
raczej jaka bestia musi byc dorosly"rodzic" zeby taka krxywde zrobic dziecku obojetnie czy swojemu czy nie zatluklabym wrrr

Cytat:
Colorek - napisz sobie maile do wszystkich producentow mleka, jakies takie pitu pitu, ze nie wiesz jakie mleko wybrać, ze zaczynasz zastanawiać się nad mlekiem po 6 mies itd. i czy mogą przeslac probki. ja poprosiłam o probki jedyneczki, bo chciałam sobie je porownac "smakowo" itd. przed szpitalem, ale oni maja zakaz przesylania początkowego, wiec dostalysmy sporo dwojek. bebiko przyslalo 4 saszetki, bebilon 1, enfamil 2. inni jakos wolno pracują, bo z przesylka nie zdazyli nutricia bobovita przyslala fajny poradnik zywienia, bebiprogram fajna teczke (przyda się na nelkowe papiery) i sliniak.
Ja mam teczke z bebilonu i idealna na ksiazeczke zdrowia i badania

Cytat:

Cytat:
chciałam odciągnać mleko na jutro, bo idę do fryzjera i dupa - aż 10 ml z dwóch cyców będe musiała w nocy wstać i pobawić się z "wibratorem"
idę spać, bo pokłóciłam się z tż

eeee zamuast klucic sie zaproponuj tz wspolna zabawe z wibratorem hehe

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale na gazik i do buzi szorowac po dziasełkach?

kurcze musze kupic szczoteczke...

ja kupilam babydreama, ale nie uzywalam, tak z rozpedu bardziej.. ale ogólnie po co ten kremik bo do konca nie czuje idei? ja siebie niczym na zimno nie smaruje...

ja siebue tez nie ale dzurcko koniecznie

Cytat:
Witam się z Wami cytując
Do tej pory Was podczytywałam, również na poczekalni. Nie włączałam się w rozmowy, bo pewnie rzadko kiedy zdołam coś napisać (no chyba że nauczę się wielocytowania), ale mimo to ... przyjmiecie?
Witaj

Cytat:
Przemusiowe dwa myje każdego wieczoru silikonową szczoteczkę na palec. uwielbia to i chichra się jak wariat niedługo kupię jakąś pastę do ząbków

a ja zapytam: jaki krem kupujecie maluchom na chłodniejsze dni? zastanawiam się nad Bambino albo Babydream, chyba że macie jakieś inne fajne typy?

Ja mam z hippa suprr pachnue i konststencja fajna a D uzywalam "la posay " jakos tak duprr bym w aptece kupowalam
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ja też nie cwicze chyba, że liczą się codzienne powroty że spaceru z Młoda na rękach i to prawie biegiem

To jest straszne. Naprawdę co się z tymi ludźmi dzieje. Co oni muszą mieć w głowie.
Ja na wiosne wracam do nordig walking wiec zapraszam na wspolne maszerowanie po Taczaka

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Komiksowa szczescie w nieszczesciu ze Wam nic sie nie stalo i to najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
to pozostaje mi poszperać na all, będę coś zamawiać za jakiś czas więc muszę pamiętać i o tym.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

14 lat? to chyba niemożliwe
Znalazlam taki artykul odnosnie ciemieniuchy

http://www.choroby-skory.ilekarze.pl...010-09-20.html

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Jak słodko

Nasza 5 dni po wyjściu ze szpitala spadła z wagi o 100 g, owszem, wprowadziliśmy dokarmianie mm, ale zawsze po cycu, okazało się, że mała nie umie ssać i trzeba było z nią ćwiczyć Cała walka trwała długo i wiem, że bez dobrej doradczyni laktacyjnej by się nie udała.

U nas to samo

Dokładnie

Zazdroszczę kupy U nas ostatnia była dwa tygodnie temu Tylko jakieś małe kleksy się pojawiają. Nie wiem, ona chyba wszystko przetrawia, bo brzuszek jej nie dokucza, przybiera ładnie - w ostatni tydzień 130 g, jedyne co, to nie wiem, czy jej bączki powinny być bezwonne, czy takimi śmierdzioszkami, jak są...?

Lecę dalej nadrabiać
:banghead: 2 tyg. Moj co 2 dzien i juz tesknie za kupa hee

Tz kupil.bobodent cxy jakis tak na dziasla sprawdzilam skkad jest bez cukru oby pomoglo.bo to mi przypomina nasze pierwsze 3 mc darcie sie ,suszareczke, buhanie:banghead:
M. Zasna o 21 chyba juz sie przestawil na czas zimowy heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:12   #2654
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A co ćwiczysz? Na mnie nic tak nigdy nie zadziałało
Mel B: bums( poślady ), abs i brzuchy

Cytat:
Pochwalę jak przyjdzie dałam 52+przesyłka.
A te śliwki to suszone? Ile dziennie?

Moja też wymaga więcej uwagi przy zabawie, a maruda to nie jest senny? Moja przed chwilą na rękach nie, na macie nie, bujaczek nie to wylądowała w łóżeczku i kombinuje na brzuszku ze smokiem, ale nie płacze przynajmniej.

Marchewa, on ma 16 lat, poczekaj jeszcze 2

Też mamy zabawkę.
Ja myję plastiki a pluszaków nie prałam a na matę edukacyjną położyłam też bez niczego.

Zawsze tak robię, nawet jak tylko wynoszę ją do wózka w foteliku to też dokładnie zapinam, żeby kojarzyło, że fotelik zawsze tak ma, mam fioła na tym punkcie

To sama siebie narażałaś
Słyszałam o dziewczynie co w drodze nad morze dziecko przewijała i karmiła kilka razy, a samochód cały czas jechał
Mi to zajmuje 20-30 minut, ale nie biorę na ręce tylko poklepuję, bo mam wrażenie ręce ją rozbudzają.

No własnie moja nie budzi się głodna, bo jak jest głodna to nie ogląda mieszkania tylko robi mi malinki na szyi

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Rzuć linkami
A mają effuniaki?
Nie wiesz jak tam z parkingiem i jego ceną?

Phi, jakbym przed miała idealne po wahaniach wagi
Teraz odpisuję na szybko więc jutro wrzucę;D albo wpisz na youtub Mel B abs, Mel B bums, Mel B brzuchy

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Komiksowa-sedzina, mloda, rozprawa 1wsza i ostatnia 10min i koniec, bez wojny, klotni, czysta formalnosc.
Ufff, to juz za mna

Usypiam teraz Zu, ale za nia tesknilam! Wyprzutylalam i calowalam za wszystkie czasy moj kochany bączek-pączek

Laski-ten 3pak mokrych chusteczek z biedry fitti (tych mega za je bi asz czych, bez pegow, parabenow i alko za 7,99do jutra! 3x72szt !
Mam pol pokoju w nich na wszelki wypadek xD

A tymczasem mlode zasypia obok. Kocham na to patrzec

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Dziewczyny... właśnie sobie zdałam sprawę ze jak młodemu juz wyskoczyly zęby to przydaloby się jego paszcze czymś pielęgnować.. ale mam zapłon BTW... Także pytanko co i jak robimy z ząbkami?
Woda i ta szczoteczka na palec nakładana
Cytat:
Zrobiłam MelB brzuch, poślady i abs zainsiprowana color. O masakra, jutor nie wstane:P

ide się kapać i spać
ahahah super !

Cytat:
Colorek - napisz sobie maile do wszystkich producentow mleka, jakies takie pitu pitu, ze nie wiesz jakie mleko wybrać, ze zaczynasz zastanawiać się nad mlekiem po 6 mies itd. i czy mogą przeslac probki. ja poprosiłam o probki jedyneczki, bo chciałam sobie je porownac "smakowo" itd. przed szpitalem, ale oni maja zakaz przesylania początkowego, wiec dostalysmy sporo dwojek. bebiko przyslalo 4 saszetki, bebilon 1, enfamil 2. inni jakos wolno pracują, bo z przesylka nie zdazyli nutricia bobovita przyslala fajny poradnik zywienia, bebiprogram fajna teczke (przyda się na nelkowe papiery) i sliniak.
Jutro będę ich gnębić

Ehhh Tymek dzisiaj przechodził samego siebie.. momentami się darł jakbym go obdzierała ze skóry.. Obrzygał mi 2 bluzki a potem już spokój

Za to jak poszłam z nim do szkoły po średniego to walną kupala po same plecy a ja durna istota chusteczek nie wzięłam

Tak więc ręczniki papierowe od pani dyżurnej i na szkolnym korytarzu doopke przebierałam i biegusiem do domu

Na koniec tego jakże fantastycznego dnia dostałam @

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:23   #2655
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Color dobrze, że pieluszkę miałaś

Moje dziecko przed chwilą się obudziło, dostał cyca, ładnie pojadł ale się wiercił jakoś, więc go odbiłam i mi się obudził, owinęłam ciasno kocykiem a ten na mnie patrzy z wielkim bananem
no ale zgasiłam lampkę i chyba śpi bo nic się nie odzywa

lecę spać

Stary 2013-09-24, 23:32   #2656
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
byliśmy w tej nowej Galerii Katowickiej, musiałam siku, poszliśmy do pokoju matki z dzieckiem ... jaki bajer przewijak, płyn do dezynfekcji, umywalka (do mycia pupy niemowlaka), toaleta dla starszych, mała toaletka dla maluszków, z własnym malutkim wejściem (!) - oczywiście nie zamykana, wygodny fotel z podusiami do karmienia, do tego w tle bajki, projektor obracający się i rzucający wzorki i mikrofala do podgrzania mleka
Wow, niezły pokój
Ja nie polecam pokoju dla mamy z dzieckiem w Złotych Tarasach, obraz nędzy i rozpaczy

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
jutro o 7 mamy wyjazd do poznania., (to już 5 wyjazd Wojtusia do Pozka)tż ma obronę pracy mgr, mam nadzieję,że wszystko pójdzie gładko
To powodzenia dla męża

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czy jak Wasze dzieci znienawidzily jezdzenie w wozku to po jakims czasie im to minelo i znow jezdza chetnie???
U nas się poprawiło

Cytat:
Jeszcze Wam się nie pochwaliłam jacy lekarze są odpowiedzialni
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść...
poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić:mur : zadzwoniła do lekarki a ona, że jje umknęło i wypisała mi coś innego i muszę po receptę podjechać ciekawe kto byłby winny gdyby małemu się coś stało
O rety

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej ponadrabiałam sobie Was i mi się trochę humor poprawił szalone laski bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego później pojechaliśmy znów na grzyby gdzie napaść nas chciała banda jakichś wyrostków z łancuchami na szyi, czaicie to? Dramat. Kręcą się po leśnych drużkach autem i szukają samotnie stojących samochodów do obrobienia, najpierw się zaczaili na TŻ ale był dzielny, później zatrzymali się koło samochodu aszego w którym siedziałam ja ale oni mnie nie widzieli bo z tyłu mamy ciemne szyby, zatrzymali się, wychodzą i podchodzą do mnie aaaaaa jaka adrenalina, jak zobaczyli że ktoś siedzi w samochodzie to szybko że niby coś im pod maskę wpadło i szukali, ale spojrzeie mega groźne, ja panika ale na szczęście już nadchodził TŻ to się zabrali... koszmar co za czasy nastały następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie szybko wybiegliśmy z samochodu i je zabraliśmy, aż się bidulki zsikały ze strachu
Dzień pełen wrażeń, nie ma co...

Cytat:
ja właśnie też chcę rozszerzać od 6 msc, ale zastanawiam się czy nie zacząć ekspozycji na gluten wcześniej- w 5 msc
a to trzeba aż 100ml mleczka odciągać ? nie można mniej i mniejsze proporcje kaszki ?
Ponoć ma być łyżeczka na 100 ml mleka, nie wiem, czy można zmniejszyć proporcje

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Komiksowa-sedzina, mloda, rozprawa 1wsza i ostatnia 10min i koniec, bez wojny, klotni, czysta formalnosc.
Ufff, to juz za mna
Dobrze, że po rozprawie w porządku

Cytat:
Dziewczyny... właśnie sobie zdałam sprawę ze jak młodemu juz wyskoczyly zęby to przydaloby się jego paszcze czymś pielęgnować.. ale mam zapłon BTW... Także pytanko co i jak robimy z ząbkami?
U nas pediatra mówiła o silikonowej szczoteczce na palec, ale w sumie nie mówiła, czym przemywać.

Cytat:
Witam się z Wami cytując
Witaj

Cytat:
miałam isc na ciuszki i co? obudziłam się taka zmasakrowana, ze zrezygnowałam. chwycilo mi cala lewa strone: ucho, szczeka, migdal, gardlo, zatkana dziurka w nosie. ehhh i znow stan podgaraczkowy. przespałam pol dnia i trochę mi lepiej. uwielbiam moja mame. nie wiem jak ona to robi, ze ledwo zamkne oczy, a po chwili jest obiad, wszystko wyprane, zakupy i jeszcze Nela kwiczy podczas zabawy
dla mamy

Nie zacytowało mi wszystkiego, Komiksowa, dobrze, że nic Wam się nie stało!

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-24, 23:40   #2657
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Tak mi się Julka pospała na spacerze, że już z 1,5 godziny śpi tak w domu
slodka i te dziaselka na wierzchu, hehe. uroczy widok. ciekawe co jej się snilo
Stary 2013-09-24, 23:42   #2658
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Ja nie wywołana do tablicy, ale dorzucę trzy grosze: nam też okulistka kazała robić masaż oka, po wyjściu ze szpitala mała miała strasznie zaropiałe jedno oko, 10 minut po przemyciu solą fizjologiczną i usunięciu ropy z oczka - znowu miała całe oko w ropie. Masaż miałam robić tuż przy kąciku oka, ale jeszcze na nosku, tak jakby masować to zejście z nosa do kącika oka (nie wiem, czy logicznie mi wyszedł ten opis).
U nas właśnie takie masowanie pomogło

Cytat:
czytałam ten wątek!!! biedna nie wie w jakim świecie żyje

no Bartek też leży na plecach i marudzi, marudzi, dam go na brzuszek i od razu zadowolony a dziś położyłam go tak na przewijaku ale nie przodem do ściany jak zwykle a przodem do pokoju, jeeeej ale się cieszył
O właśnie, ucięło mi Twój post - gratuluję obrotów! I zazdroszczę troszkę

Cytat:
Ja też nie ćwiczę

Cytat:
Straszne to jest

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
:banghead: 2 tyg. Moj co 2 dzien i juz tesknie za kupa hee
2 tygodnie i jak znam życie, jeszcze z co najmniej tydzień poczekamy na kolejną

W końcu nadrobiłam, można iść spać, a pewnie niedługo się córcia obudzi Dobranoc

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-24, 23:44   #2659
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Wow, niezły pokój
Ja nie polecam pokoju dla mamy z dzieckiem w Złotych Tarasach, obraz nędzy i rozpaczy
Za to bardzo fajny jest w Arkadii. Chusteczki, jednorazowe podklady na.przewijak, wygodny fotel. Nawet mikrofala do pogrzania.pokarmow jest Jedyny minus to dmuchajaca klima zaraz nad fotelem. Jak tam karmilam to sie balam, ze mi dziecko przewieje ale.poza tym super. szkoda tylko, ze to jedyny taki fajny pokoj "rodzinny"na jaki trafilam.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-24, 23:47   #2660
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Za to bardzo fajny jest w Arkadii. Chusteczki, jednorazowe podklady na.przewijak, wygodny fotel. Nawet mikrofala do pogrzania.pokarmow jest Jedyny minus to dmuchajaca klima zaraz nad fotelem. Jak tam karmilam to sie balam, ze mi dziecko przewieje ale.poza tym super. szkoda tylko, ze to jedyny taki fajny pokoj "rodzinny"na jaki trafilam.
Ja w stolicy byłam przy okazji odwożenia kolegi na lotnisko, więc raczej nieprędko przyjdzie mi zwiedzać inne warszawskie centra handlowe, ale dobrze wiedzieć
U mnie w mieście nie jest tak na bogato, z mikrofalą itp., ale jest w porządku - ładnie, czysto, wygodnie Ale i tak rzadko korzystam.

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-25, 00:32   #2661
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
co do fotelika to ten chcemy już porządny, ale chciałabym aby w tym małym jeździł jak najdłużej, w tych kolejnych dziecko już siedzi, prawda? a Bartek jeszcze taki malutki jest... no ale póki co głowa mu nie wystaje, wagowo też się mieści
a orientujecie się jak w testach wypada MC pearl? ten kolejny do bazy family? 9-18kg.
coraz częściej zastanawiam się nad tymi gwiazdkami...ciekawe ile producenci musza posmarować żeby je zdobyc
http://allegro.pl/romer-king-plus-ze...544917613.html ten ma niby 4 gwiazdki od 2008 roku
cybex tez 4 http://allegro.pl/fotelik-cybex-juno...542009544.html
szczerze to chyba wolalabym jednak fotlik 9-18 niż 25...a wśród nich wybor dość okrojony.
http://allegro.pl/recaro-milano-15-3...551414937.html adac 2011... i bądź tu człowieku madry. jak ktoras znajdzie liste 2013 podeślijcie
a 9-36 to już w ogole kosmos...

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
podejrzewaliśmy mała ma lekka asymetrie ale spowodowana tym ze w ciazy zadługa była w jedna strone ułożona, brzuch miałąm mały , natka duża i ruchu dziecko niemiało ale neurolog twierdzi ze to ze mała przechyla lekko główke w lewo to sie samo naprostuje bo pozatym jest nadrogramowo ruchliwa i rozwinieta no i zabardzo charakterna jak na 4mc i żadnych ćwiczeń niemamy robić, tylko poprostu inaczej nosić mała na rekach niż do tej pory robiliśmi. Przynajmniej sie uspokoiłam ze wszystko w porzadku
super, ze obejdzie się bez rehabilitacji. u nas pewnie tez tak jest...ale dla swietego spokoju umowie się żeby ja ktoś obejrzał. pediatra ostatnio powiedział "nie mam się do czego doczepić u tego dziecka" wiec może to ja jestem zbyt spostrzegawcza...
zauwazylismy, ze basen naprawdę malej dużo daje. swietnie sobie radzi w wodzie, fika nogami prawie jak do zabki pięknie trzyma glowe nad woda. już nie ma takich drgan jak jeszcze miesiąc temu. może to kwestia rozwoju, ale widzimy, ze jej miesnie naprawdę dużo lepiej funkcjonują. glowa już tak pięknie kreci
KUPCIE SOBIE TE PILECZKI Z KOLCAMI I BAWCIE SIE W WANIENCE CHOC PRZEZ CHWILE 0 stymulacja całego ciala, dloni. fajna sprawa.

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

Cytat:
Jeszcze Wam się nie pochwaliłam jacy lekarze są odpowiedzialni
byłam dzisiaj u dermatolog bo mi jakaś wysypka wyskoczyła, no i gadałam z nią,że karmię ile ma synek, że włosy lecą itp. wypisała mi maść...
poszłam do apteki i farmaceutka nie miała tej maści i chciała mi dać odpowiednik więc zapytałam czy można przy karmieniu a ona w szoku, że te maści to są sterydy i na ulotkach obie mają, że nie wolno przy tym karmić:mur : zadzwoniła do lekarki a ona, że jje umknęło i wypisała mi coś innego i muszę po receptę podjechać ciekawe kto byłby winny gdyby małemu się coś stało
ciekawe w jakim swiecie bujala w obłokach ja w szpitalu az przesadnie wypytywałam co mi podaja, na co, a czy można przy kp, czy narkoza nie spowoduje zaniku pokarmu w sumie głupek jestem, bo Justys mnie uswiadomila, ze ketonal mogłam dowoli przyjmować, w końcu po cc tez go podawali...ale apap tez dal rade :P
a gdybyście widzialy miny lekarzy, gdy pytali "przyjmuje pani dlugotrwale jakies leki?" TAK WITAMINY DLA CIEZARNYCH I KARMIACYCH
anestezjolog tez jakas z innej bajki, bo przed operacja wyskoczyla z tekstem "zadam pani niedyskretne pytanie. ten mocz to pierwsze siku dzisiaj i srodkowy strumien?" yyy nie wiem co w tym niedyskretnego w ustach lekarza a koleżanki pytala niedyskretnie czy robi czarne kupy i skad wie, ze nie

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
hej ponadrabiałam sobie Was i mi się trochę humor poprawił szalone laski bo miałam nieciekawy TŻ nie zdał egzaminu o maluteńki włos... 250zł w plecy, ale to nie ważne, wierzę w niego później pojechaliśmy znów na grzyby gdzie napaść nas chciała banda jakichś wyrostków z łancuchami na szyi, czaicie to? Dramat. Kręcą się po leśnych drużkach autem i szukają samotnie stojących samochodów do obrobienia, najpierw się zaczaili na TŻ ale był dzielny, później zatrzymali się koło samochodu aszego w którym siedziałam ja ale oni mnie nie widzieli bo z tyłu mamy ciemne szyby, zatrzymali się, wychodzą i podchodzą do mnie aaaaaa jaka adrenalina, jak zobaczyli że ktoś siedzi w samochodzie to szybko że niby coś im pod maskę wpadło i szukali, ale spojrzeie mega groźne, ja panika ale na szczęście już nadchodził TŻ to się zabrali... koszmar co za czasy nastały następa przykra przygoda, jedziemy z tego lasu w stronę domu mojego ojca i co widzimy? Te 2 piesiaczki którego wysłałam Wam zdj tu ostatnio jednego z nich, leżą przerażone nieruchomo na mega ruchliwej wylotówce pod tirem który na szczęście się zatrzymał! Serce mi staneło! Matka je tak wyprowadziła na spacer, sama uciekła a maluszki przerażone znieruchomiały na tej autostradzie szybko wybiegliśmy z samochodu i je zabraliśmy, aż się bidulki zsikały ze strachu
biedne psiaki, zrobcie im jakiś porządny kojec...na miejscu kierowcy tira zrobiłabym wojne
a historia w lesie - brrr. trzeba było dzwonic po policje. choćby ich mieli tylko wylegitymować.

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
Dziewczyny... HELP !!!
Potrzebuję porady, dzisiaj jak zdjęłam pampersa Bączkowi to miał bardzo czerwony czubek siurka... co mam z tym zrobić. co to może być ? mam nadzieję, że nie zapalenie cewki moczowej
przed chwilką przemyłam mu to rumiankiem, nie wiem co jeszcze mogę..
lepiej niech go obejrzy pediatra. to może być zapalenie, ale tez drozdzaki i milion innych cudow...mnie do glowy przyszedł clotrimazol w masci, ale nie mam pojęcia czy można u dzidziusiow. ciekawe czy octanisept odkazilby?
Stary 2013-09-25, 01:03   #2662
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A, to nie mam czego tak bardzo żałować.
Teściowa nas odwiedziła i zdziwiona, że mała zasypia w łóżeczku, paręnaście razy wstaję, podaję smoczka, głaskam, ale śpi sama. To się zapytałam jak ona usypiała, a ona na to, że w wózku. Szacunek teściowej bezcenny
Oczywiście nagadałam jej, że nie bierze aparatu sluchowego jak do wnuczki idzie a mała do niej zagaduje i gaworzy, mam nadzieję następnym razem weźmie.
ona ewidentie nie lubi tego aparatu ale uznanie w oczach tesiowej fiu fiu bezcenne! moja tez ostatnio ciagle mnie wychwala - nawet się jej Nela w pozycji brzuszkowej zaczela podobać już nie jestem terrorystka.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Ochłonęłam, dziecko śpi. Jutro spotkanie z likwidatorem szkód. Ciekawe, czy z tego mojego matiza coś będzie. Facet z warsztatu powiedział, że nadaje się do kasacji. No to się nacieszyłam 2 tygodnie autem. A takie było fajne, pierwszy właściciel, 46 tys. przebiegu, wychuchany, zadbany, no i taki ładny....czerwony To mnie boli najbardziej
oj biedaku, wspolczuje, tym bardziej, ze to swiezy zakup i nie zdazylas się nacieszyć. niezły fuks z tym ubezpieczeniem. kupisz sobie ladniejszego (zywsza czerwien hehe ) mój tz to chyba plakalby za swoja nowa zabawka także dzielna jesteś!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Ja mam priori.
opowiadaj jak się sprawdza

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more proszę
Nela dostala nivea, ja kupiłam babydream i hippa poluje na topfer i welede, ale to tak dla spróbowania i pewnie cala rodzina będziemy się smarować pat&rub nie widziałam chyba nigdzie.

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
Witam się z Wami cytując
witamy i dzięki za rade. jaki to krem? masz dzidziusia majowego? i pisz jak najwięcej, nawet bez cytowania.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:
ja kupilam babydreama, ale nie uzywalam, tak z rozpedu bardziej.. ale ogólnie po co ten kremik bo do konca nie czuje idei? ja siebie niczym na zimno nie smaruje...
skora dziecka jest bardzo wrazliwa, zatem w zimie trzeba ja natluszczac, latem nawilzac (plus filtry). każdy wiatr, deszcz, snieg to dla skory niezle wyzwanie. smaruj i siebie!

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
ide się kapać i spać
zdaj relacje jak Ci się podobalo znajoma chodzi i bardzo sobie chwali - pada na pyszczek szybciej niż po fitnessach itd. hehe. ja to chyba polamalabym i "się" i rure

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
chciałam odciągnać mleko na jutro, bo idę do fryzjera i dupa - aż 10 ml z dwóch cyców będe musiała w nocy wstać i pobawić się z "wibratorem"
idę spać, bo pokłóciłam się z tż
nocne zabawy wibratorem po klotni z mezem

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
czytałam ten wątek!!! biedna nie wie w jakim świecie żyje

no Bartek też leży na plecach i marudzi, marudzi, dam go na brzuszek i od razu zadowolony a dziś położyłam go tak na przewijaku ale nie przodem do ściany jak zwykle a przodem do pokoju, jeeeej ale się cieszył
jak było cieplo to w wozku tak mloda jezdzila ledwo się trzymala na rekach, bo nia bujalo, ale uśmiech od ucha do ucha. wygladala jak statek z peryskopem

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
ja tez do tej pory...bo od wczoraj krece glowa i już nie wyglądam jak debil z broda przy klacie także może niebawem zmotywuje się do kolejnych partii ciala
Stary 2013-09-25, 01:25   #2663
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 2 córki, jedna 3-latka i druga urodzona w czerwcu br.
Obie cc (przy drugim porodzie do końca miałam nadzieję, na sn, ale niestety, w tym życiu nie dane mi będzie to przeżyć).
1 córka wykarmiona mm, teraz wyłącznie kp.
1 córka dała nam tak popalić, że głowa mała i książka by o tym mogła powstać, 2 córka przez pierwsze trzy miesiące była aniołem po prostu - sama zasypiała, pięknie ssała, bardzo wcześnie zaczęła się uśmiechać i głużyć, nie miała ani jednej kolki, już w szpitalu przesypiała noce z 1 pobudką na karmienie o 4 rano (dzięki czemu wszystkie położne patrzyły na mnie jak na zło wcielone, że nie umiem dziecka na karmienie dobudzić, a wypadałoby, bo mała się urodziła). O mm/ kp, ich zaletach i wadach mogłabym pisac i pisać, ale po co
Teraz mamy jakiś regres, młoda zmieniła się o 180 stopni, nakarmić ją to wyzwanie, usypiam ją po 2 godziny w wielkim bólu, z płaczem, krzykiem i rozpaczą i jej i moją, 1 pobudkę na karmienie ma o 22, czyli niestety właśnie teraz
ooo doczytałam, ze jednak masz maluszka
mam pytanie odnośnie karmienia - tak w temacie naszych dyskusji. uparlas się przy drugim dziecku, ze będziesz karmic? czy już bylas bardziej swiadoma co i jak?
hehe kolejna osoba, która mowi, ze jedno dziecko jest przeciwieństwem drugiego az chce się sprobowac...

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
:banghead:
raczej jaka bestia musi byc dorosly"rodzic" zeby taka krxywde zrobic dziecku obojetnie czy swojemu czy nie zatluklabym wrrr
masz racje.

Cytat:
eeee zamuast klucic sie zaproponuj tz wspolna zabawe z wibratorem hehe

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
a ja nie dostałam jeszcze zabawki pfff

byliśmy w tej nowej Galerii Katowickiej, musiałam siku, poszliśmy do pokoju matki z dzieckiem ... jaki bajer przewijak, płyn do dezynfekcji, umywalka (do mycia pupy niemowlaka), toaleta dla starszych, mała toaletka dla maluszków, z własnym malutkim wejściem (!) - oczywiście nie zamykana, wygodny fotel z podusiami do karmienia, do tego w tle bajki, projektor obracający się i rzucający wzorki i mikrofala do podgrzania mleka
ekstra. napisz im miłego maila albo jakiś komentarz na fb, niech wiedza, ze mamuśki doceniają ich starania...

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

nadrobiłam i znow mamy noc wracam do formy. jeszcze tylko przegonić to przeziębienie i będzie ekstra. rano zdejmuje opatrunek. znajoma ze szpitala zdejmowala dzisiaj i jest zalamana dziura po rurce, okropnymi szwami (15). pojechala zdjąć szwy (bo nie pisałam Wam, ale jako jedyna dostałam rozpuszczalne i nie wiem czym sobie na to zasluzylam) i dostala ochrzan od babki w poradni, bo jeszcze za wcześnie i na wypisie to sobie takie głupoty mogą pisać...ma przyjechać za tydzień. psikac octaniseptem i wietrzyć, a nie opatrunek. zatem hmm, jutro się uwolnie i zobaczymy co to będzie. trochę się boje takiej bezpośredniej ekspozycji przy Neli, bo ona ma dziwne pomysły na zajecie rak.

kolorowych!
Stary 2013-09-25, 06:47   #2664
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Jakuego mam cwaniaka w domu to glowa mala. Wczoraj pojechalam k8lka sotaw zalatwic i Niki został z opiekunka. Miala mu dac mm bo postanowilam nie bawic sie w takich sytuacjach ww odciaganie. Bylam poza domem przez 5 godz i w tym czasie Niki nie zechcial jesc a w nocy jak poszedl spac o 20 to wstal ba jedzenie o 22, 23, 24,1, 2, 3 i 5.30
Jak wczoraj byl znajomy u nas to pytal czemu on jest taki ruchliwy, raczki i nozki tylko mu lataja, stwierdził ze mi wspolczuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:06   #2665
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
ona ewidentie nie lubi tego aparatu ale uznanie w oczach tesiowej fiu fiu bezcenne! moja tez ostatnio ciagle mnie wychwala - nawet się jej Nela w pozycji brzuszkowej zaczela podobać już nie jestem terrorystka.

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

oj biedaku, wspolczuje, tym bardziej, ze to swiezy zakup i nie zdazylas się nacieszyć. niezły fuks z tym ubezpieczeniem. kupisz sobie ladniejszego (zywsza czerwien hehe ) mój tz to chyba plakalby za swoja nowa zabawka także dzielna jesteś!

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

opowiadaj jak się sprawdza

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Nela dostala nivea, ja kupiłam babydream i hippa poluje na topfer i welede, ale to tak dla spróbowania i pewnie cala rodzina będziemy się smarować pat&rub nie widziałam chyba nigdzie.

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

witamy i dzięki za rade. jaki to krem? masz dzidziusia majowego? i pisz jak najwięcej, nawet bez cytowania.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

skora dziecka jest bardzo wrazliwa, zatem w zimie trzeba ja natluszczac, latem nawilzac (plus filtry). każdy wiatr, deszcz, snieg to dla skory niezle wyzwanie. smaruj i siebie!

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

zdaj relacje jak Ci się podobalo znajoma chodzi i bardzo sobie chwali - pada na pyszczek szybciej niż po fitnessach itd. hehe. ja to chyba polamalabym i "się" i rure

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

nocne zabawy wibratorem po klotni z mezem

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

jak było cieplo to w wozku tak mloda jezdzila ledwo się trzymala na rekach, bo nia bujalo, ale uśmiech od ucha do ucha. wygladala jak statek z peryskopem

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

ja tez do tej pory...bo od wczoraj krece glowa i już nie wyglądam jak debil z broda przy klacie także może niebawem zmotywuje się do kolejnych partii ciala

ja mam Mc priori od 9 kg pewnie na wiosne go wsadze dopiero bo chce zeby jak najdluzej w tym pojezdzil no chyba ze glowa mu wyjdzie po hee ten fotelik mam po siostrzencu i spisywal sie super oczywoscie nie testowany podczas stluczki i oby tak zostalo

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Teraz odpisuję na szybko więc jutro wrzucę;D albo wpisz na youtub Mel B abs, Mel B bums, Mel B brzuchy

Woda i ta szczoteczka na palec nakładana

ahahah super !

Jutro będę ich gnębić

Ehhh Tymek dzisiaj przechodził samego siebie.. momentami się darł jakbym go obdzierała ze skóry.. Obrzygał mi 2 bluzki a potem już spokój

Za to jak poszłam z nim do szkoły po średniego to walną kupala po same plecy a ja durna istota chusteczek nie wzięłam

Tak więc ręczniki papierowe od pani dyżurnej i na szkolnym korytarzu doopke przebierałam i biegusiem do domu

Na koniec tego jakże fantastycznego dnia dostałam @
Hehe niezly dzionek

M. Zasna o 21 i wstal o 6:19 nocka przespana pierwszybraz chyba a moze drugi hii
Tz pojechal na lotnisko do berlina wiec zmuszona jestem D. Zawiezc do szkoly razem z M. A na dworze 3 stopnie:banghead:

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 07:27   #2666
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie motywacji wciąż brak. ktoś mnie musi w dupkę kopnąć żebym w końcu kupiła karnet na jakiś fitnesik
Chyba kopniak w dupę też mi nie zadziala, może jakby net padł
Cytat:
Mam 2 córki, jedna 3-latka i druga urodzona w czerwcu br.
Obie cc (przy drugim porodzie do końca miałam nadzieję, na sn, ale niestety, w tym życiu nie dane mi będzie to przeżyć).
1 córka wykarmiona mm, teraz wyłącznie kp.
1 córka dała nam tak popalić, że głowa mała i książka by o tym mogła powstać, 2 córka przez pierwsze trzy miesiące była aniołem po prostu - sama zasypiała, pięknie ssała, bardzo wcześnie zaczęła się uśmiechać i głużyć, nie miała ani jednej kolki, już w szpitalu przesypiała noce z 1 pobudką na karmienie o 4 rano (dzięki czemu wszystkie położne patrzyły na mnie jak na zło wcielone, że nie umiem dziecka na karmienie dobudzić, a wypadałoby, bo mała się urodziła). O mm/ kp, ich zaletach i wadach mogłabym pisac i pisać, ale po co
Teraz mamy jakiś regres, młoda zmieniła się o 180 stopni, nakarmić ją to wyzwanie, usypiam ją po 2 godziny w wielkim bólu, z płaczem, krzykiem i rozpaczą i jej i moją, 1 pobudkę na karmienie ma o 22, czyli niestety właśnie teraz
Wiesz, jakbym prawie czytała o swojej ... w szpitalu obudzić na karmienie się nie dało, lekarka kazała na siłę "no jak można dziecka nie potrafić obudzić" a my z mężem na siebie popatrzylismy, próbowaliśmy i nic, jeść 2 razy nie chciała. Stwierdziliśmy, że w dzień dużo je to pewnie potrzebuje więcej snu i olaliśmy lekarkę
Z karmieniem już lepiej, daję troszkę rzadziej i ... ładniej zjada a nie rozgląda sie po paru łyczkach po pokoju, może tak spróbuj.
Zasypianie też nam się popsuło, ale ja przestawiam z plecków na brzuszek.
Cytat:
Xal - juz któryś raz zauważyłam ze jak cytuje hurtowo to mi Twój post wycina .. Pytalas o śliwki , jadlam świeże wegierki. Ile ? Cieżko mi powiedzieć bo jak sie dopadlan to mogłam cały kg zjeść, ale starałam sie to rozkladac na cały dzien i dawkiwac mniejszymi porcjami
Hehe, wizaż mnie nie lubi
To ja poleciałam wiekszym kalibrem bo suszone. Może się ureguluje.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
M. Zasna o 21 chyba juz sie przestawil na czas zimowy heee
Jak to zrobiłaś? Moja włączyła gadulca 6 rano, usypianie na nic, przełożyłam na brzuszek, wyoglądała wszystko co można i padła ... Może jak uda się pospać rano dłużej niż zwykle to później pójdzie spać, jutro później wstanie .... i tak powoli przestawimy się na czas zimowy
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Zerknę dzisiaj. Od samego patrzenia też spadają cm?
Cytat:
ona ewidentie nie lubi tego aparatu

Jak teściową nastraszę, że pierwszego "baba" nie usłyszy to może zacznie ubierać

Ja się już składami nie sugeruję, no, może tylko wspomagam, bo akurat mojej hipp nie bardzo leżał ...
Z kremów na lato miałam ziajkę (babydream masakra przy smarowaniu, a też coś nie tak było z buźką) i chyba poszukam z tej firmy na zimę. Kuzynka miała niveę, ale się boję bo dzieci różnie na to reagują.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:19   #2667
Hawwa87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Moja córka kolejny raz uznała, że po jedzeniu ok. 4 nie pójdzie już spać... Dopiero mąż jakoś ją spacyfikował, ale o 6 musiał wstać i krótko potem mała też się obudziła.

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2013-09-25, 08:36   #2668
ankaaa206
Wtajemniczenie

dostane w rossmanie takie saszetki mm?
kurcze coś mnie laktator nie lubi, ściągnęłam 50 ml, zapomniałam w nocy wstać się wydoić i watpie bym coś ściągneła do 12

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

barwniczku a mały nie płakal z głodu przez te 5 godzin? chciał sobie w nocy zrekompensować Twoje wychodne pewnie jak zombi dziś będziesz

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-25, 08:45   #2669
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Moja córka kolejny raz uznała, że po jedzeniu ok. 4 nie pójdzie już spać... Dopiero mąż jakoś ją spacyfikował, ale o 6 musiał wstać i krótko potem mała też się obudziła.

moje dziecko ładnie spało od 7 do 7 z jedną pobudką ok 3,4
a teraz padł ok 19, dojadł o 20,23.30, 3 i o 6 wstał

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
kurcze coś mnie laktator nie lubi, ściągnęłam 50 ml, zapomniałam w nocy wstać się wydoić i watpie bym coś ściągneła do 12

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

barwniczku a mały nie płakal z głodu przez te 5 godzin? chciał sobie w nocy zrekompensować Twoje wychodne pewnie jak zombi dziś będziesz
są w rossmanie
Stary 2013-09-25, 08:49   #2670
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Dostaniesz

Cytat:
moje dziecko ładnie spało od 7 do 7 z jedną pobudką ok 3,4
a teraz padł ok 19, dojadł o 20,23.30, 3 i o 6 wstał
Moja zasnęła ok. 21.30, jadła koło 0.30, koło 4, po czym nie chciała iść spać, zasnęła na mężu koło 5.30, 6.15 się obudziła, wzięłam ją do łóżka i pospała jeszcze 1,5h z cycem w buzi. Wygoniła mnie z łóżka, a teraz spryciula kima na poduszce do karmienia, a ja już nie mam jak

Ładnie Ci spał, może dzisiejsza noc to wyjątek Moja przed 21 to rzaaaadko chodzi spać i nie ma szans, żeby spała 12h, jeszcze z jedną pobudką. Marzenie

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości