|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() A przypomniało mi się Weronisiek co do toksoplazmozy to wydaje mi się że jak miałaś negatywny wynik igg i igm w pierwszej ciąży to powinnaś powtórzyć, bo przecież tokso mogłaś się zarazić, a jeżeli był negatywny wynik to przeciwciał raczej nie masz, chociaż na tym etapie ciąży to już trochę późno na pierwsze badanie, troszkę o tym czytałam bo przebyłam tokso i się trochę stresu najadłam na początku ciąży. |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Dziękuję dziękuję pokoik jeszcze nie jest tak dopieszczony jakbym chciała ale jeszcze chwilkę to musi potrwać nie wszystko naraz, zwłaszcza, że dzisiaj też pracowałam nad prezentem ślubnym dla koleżanki...
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
![]() swoja droga za ogarniecie mobilnej wersji
|
||
|
|
|
#2794 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że coś ładnego, a co to jest bo z telefonu to ciężko się dopatrzeć
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy![]() Cytat:
A ona dalej jest chyba poprzecznie ułożona...Śliczna firaneczka w pokoiku!!I w ogóle jesteś niesamowita! |
||
|
|
|
#2796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() cóż za rym Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a opis super tak sie zastanawiałam czy wczesniej cos było czy nie :P a wrzucac na 1 strone? ;> Cytat:
![]() Cytat:
super wygląda ![]() prezent ślubny tez! zazdroszcze talentu ![]() Cytat:
![]() Sylwiaaa88 - za tydzień ![]() metkaa- za wagę i wizytę! odpoczywaj ![]() ktosiula - za tydzień ![]() lubieolowki- zdrowiej! i za kolejny tydzień ![]() ciekawe co u dzidzi..
|
|
#2798 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miej litość ![]() Cytat:
i chociaż juz teraz też mnie bolą dość mocno, a czasem to i bardzo, ruchy, to będzie mi ich brakować
|
||
|
|
|
#2800 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można spróbować ją nasłać na Tż-ta. Mój to jakiś taki respekt do teściowej ma, że zaraz by mi do łóżka wskoczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Tż proszę jaki mądry Mój nadal uważa, że na wszystko jest mnóstwo czasu. Ja to chyba gdzieś schowam spakowane torby, tak żeby nie widział. I jak przyjdzie co do czego, każe mu pakować. Ależ byłby zdziwiony ![]() Łooo no mój też się wypina, ale chyba nie aż tak Po za tym, za nim ja się zbiorę do zrobienia zdjęcia, to już zazwyczaj po ptokach.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie wcinam orzechy, uwielbiam
później brudne paluchy, ale jak się powstrzymać jak one takie pyszne, a u sąsiada same lecą z drzewa i mówił żeby zbierać ile się da
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Też dzisiaj kilka razy o Dzidzi myślałam.....
|
|
|
|
#2803 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele- chcialas zdjecie obnizonego brzucha-wczesniej mialam pilke wysoko pod biustem, teraz mam pod biustem puste miejsce.Pepek byl posrodku, teraz jest skierowany ku dolowi.
Moze tu troszke to widac. Sprzed 3 tygodni i obecnie. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-25 o 21:22 |
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I mogę ręce skrzyżować pod biustem a ponad brzuchem. Myślałam, że tak się dzieje w III trymestrze. Ale to chyba jednak nie jest norma, z tego, co się domyślam teraz.
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2807 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Domii - świetny opis! Zakręciła mi się łezka!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciąża idealna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O u ciebie już jesienna dekoracja Ślicznie
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
Żegnam sie idę lulu. Jutro idę na basen na 7 rano więc hiihih będzie ciekawie.
A to ze słonecznikiem to taki kuferek... ![]() dziękuję za miłe słowa...cieszę się, że może się to podobać co robię, bo niestety ja nadal mam problem z uwierzeniem w siebie...ech ale to jest opowieść na zupełnie inny czas ![]() Dobranoc Brzuchatki i Rozpakowane Mamusie. Spokojnej nocy. |
|
|
|
#2809 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Slicznie! |
||
|
|
|
#2810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu nikt nie wymyślił maszynki do obierania orzechów z tej pierońskiej skórki
|
|
#2811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajny ten Twój brzucho zarówno przed jak i po opadnięciu ![]() Cytat:
Ja też już uciekam, bo mężo zrobił mi niespodziankę i wrócił wcześniej z pracy. |
||
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z warsztatów,niestety fotelika nie wygrałam ani żadnej nagrody :/.Trochę ludzi było.Generalnie usystematyzowałam pierwszą pomoc.No i facet z Maxi Cosi ciekawie pokazywał.
Ale jakas jestem padnięta jakbym tam cały dzień siedziała. Z pozytywów to stwierdzam że Tymek lubi takie spotkania grupowe bo szalał masakrycznie,wypychanie,p rzepływanie,stukanie.Podo bnie jak na SR było ![]() Nie rozumiem mojego dziecka ![]() Tylko Was przeleciałam z tego co pamiętam Dzastin za wizytęKtosiula Nie no ja 3 tygodni to nie będę czekać Kyte Ale słodka górka ![]() Domi Jasiek cudny,ale tego nie muszę pisać nawet ![]() A opis porodu pozytywny Kabriela Fajnie to wymyśliłaś Super wygląda ![]() tylko że będziesz miała z czego kurz zbierać ![]() Trele Rozwaliłaś mnie tekstem o ciąży AAby Dobrze że to nic poważnego Anoula Wyprawka prawie gotowa ![]() De Rzeczywsićie inaczej wygląda ![]() Paulina na specjalne życzenie lodówa ![]() https://www.google.pl/search?q=samsu...%3B2000%3B2000 |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz że to nie u wszystkich działa, Trele próbuje i nic z tego póki co ![]() Cytat:
Mój mąż potrzebował porządnej awantury, najpierw mówił mi że coś niedobrego się ze mną dzieje a później pojechał do siostry i wziął od niej zaległą kasę po czym włożył do koperty tyle ile tam brakowało. Mam nadzieję że więcej tego nie ruszy, bo nie chciałabym chować przed nim pieniędzy
|
|||||
|
|
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
No to fotki
załapał się też mój brzuch ale to zauważyłam na kompie dopiero |
|
|
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaka ona śliczna Cytat:
|
|||
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic tylko się cieszyć z tego powodu ciekawe czy mu zostanie ![]() Dokładnie, wyprawka prawie gotowa. Większość rzeczy mam na 56, większe te co dostaliśmy od znajomych, ale takie większe rozmiary to się już pokupuje przy okazji kiedyś, najważniejsze było dla mnie mieć ciuszki do szpitala i na wyjście a to już jest
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sweet---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Łobuziak jeden
|
||
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
De - no u Ciebie widac roznice .. U mnie chyba nadal nie tak bardzo . Zaraz klepne fotke.
Ale dostalam zryw! Zrobilam zupe szczawiowa , ciasto z jablkami, posprzatalam lodowke - z lodowkowych smieci zapiekanke ktora wlasnie weszla do piekarnika , posprzatalam kuchnie I chyba mi zaraz plecy rozpierdzieli Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
hehe mały złośnik, jakbym o swojej córce czytała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

za ogarniecie mobilnej wersji 

. 

Powiedziała, że jeszcze ktoś mnie zarazi. Ja się śmieję, że prędzej ja innych, bo tu churchlam, kicham, psikam. A ona do mnie "Ale inni mogą chorować, a pani nie"
Gdyby nie to, że wciąż wypycha się tak samo i wciąż tak samo ją czuję to pomyślałabym, czy się przypadkiem nie obróciła, bo czuję lekki nacisk na dół brzucha. Mam nadzieję, że kaszel niczego nie rozkręca, mamy jeszcze czas!
klask i: Tylko po coś pisała to co na jasno? Nas wczoraj poniosło, pół nocy się walałam z boku na bok ze strachu czy nic się nie zadziej, dziś tak mnie w krzyżu boli, że ajjjj, a Ty mi teraz, że się zaczęło w kolejną noc, tak jakby u mnie dziś
KCIUKI DLA ANI